HC TPS:n talous

  • 1 141 779
  • 4 925

Spine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uramaton Turun Palloseura
Ehkä olen ymmärtänyt väärin sen mitä yrityksen hallituksen jäsenet tekevät, mutta ymmärtääkseni heidän vastuunsa operatiivisesta johdosta on hyvin ohut. Eivät puutu pelaajien tai valmentajien palkkaukseen vaan käyvät kokoustamassa ja puhuvat sitten isoista linjoista.

Ja jos TPS on oikeasti niin surkea organisaatio että se kaatuu kun noissa kokouksissa istuu yksi Vihreä nainen niin eikös se pitäisi vain antaa kaatua?

Kaikessa rehellisyydessä Tepsi ansaitsisi kaatua. Oli siellä hallituksessa Vihreä nainen tai ei.
 

MustaHaukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, #24
Tämähän on arka aihe ,eikä siitä puhuta suoraan mutta tämä lainattu teksti kertoo aika paljon. Niin ja eihän päiväkodeissa ole vuosiin vietetty isäin eikä äitien päivää vaan sekin on vanhempainpäivä. Minunkin puolesta asian voi jätää tähän. "Varhaiskasvatuksessa tämä tarkoittaa lapsen kohtaamista yksilönä, ei oletetun sukupuolensa edustajana, jolloin häneen ei myöskään kohdisteta sukupuolityypillisiä odotuksia"
Kyllä ainakin meidän lasten perhepäivähoidossa on isänpäivä ja äitienpäivä. Tuohon nyt myös se kommentti, että miten joku vanhempainpäivä olisi edes huono vaihtoehto? Kaikilla, kun ei ole esim. isää tai äitiä (voineet kuolla tai yksinhuoltajuus).

Lisäksi tuo sinun boldaamasi kohtaa tarkoittaa kyllä enemmänkin sitä, että pojat voivat leikkiä myös nukeilla ja tytöt autoilla, jossa ei kyllä nähdäkseni ole mitään väärää?

Tietysti on niitäkin vanhempia joiden lapsille ei saa puhua tontuista yms asioista, mutta aika vähemmistöä tämmöiset perheet ovat...
 

Black Star

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Meinasin jo jättää koko keskustelun välistä kun tämä on taas tällaista ääripäiden huutelua ja kaukana itse talousasioista. Mutta otetaan nyt silläkin riskillä, että tässä joutuu taas johonkin turhaan vänkäykseen mukaan:

Virran kohdalla tartutaan liikaa ratapihahankkeeseen. Tuossa puhutaan myös siitä, että Sofialla on kokemusta nuorisotyöstä, joka on jo Me-säätiön kautta yksi veljesten painopisteistä. Käytännössä jokaisessa strategissa tiedonannossa TPS panostaa yhteiskunnalliseen merkittävyyteen ja siihen ei päästä pelkästään liikuttamalla kiekkoa nätisti hyökkäyspäässä. Pidemmällä aikavälillä sillä on valtavasti merkitystä ketjun otsikkoon.

Mä oon myös vähän ihmeissäni, miten jengi tämän liittää pelkästään halliasiaan. Tuo hallihankehan on kaupungin puolelta jo läpinuijittu.

Eri asia on, jos on vielä tarkoitus lypsää kaupungilta lisää rahoitusta hommaan. Sehän näissä tuppaa olemaan, että kauniit puheet yksityisrahasta muuttuu kaupunkilaisten rahoista kuppaamiseksi. Nyt jo luvatut summat eläneet huomattavasti ja suhdanne ei oikein hallihankkeen kannalta ole suotuisa.

Eli siinä mielessä, kai tässä voi olla jotain poliittista kulmaa saada hallihankkeelle jatkossakin lisää suopeutta noissa kovimmissa vastustajissa. Mutta siltikin tässä on pakko olla muutakin kulmaa.

Tietynlainen pr-move tämä on pakko olla ja samalla "osteaan" uskottavuutta jossain piireissä. Toki varmasti hyviä aikeita niin kasvatuksellisesti ja ehkä jopa taloudellisesti jossain kauniissa tausta-ajatuksissa mukana.

Tepsissä vaan tämä talous tuntuu olevan kummallinen toivekaivo, että rakennellaan tällaisia unelmakorttitaloja ja hommataan "pelureita" johonkin ihmeelliseen tulevaisuuden huippuseura ajatteluun. Jos tosissaan oltaisiin, niin se talous pitäisi paikata tänään eikä sitten joskus.

Mutta eipä ole minun rahat ja Tepsin taloudesta järjen etsiminen on järjen köyhyyttä. Koko ajan enemmän vahvistuu käsitys, että tässä on muut asiat enemmän agendalla kuin TPS:n taloudellinen menestyminen omillaan.

Sinänsä ei väliä jos Tepsi menestyy, vaikka tekisi sata miljoonaa kaudessa tappiota. Niin kauan kuin rahoittajat on messissä. Mutta auta armias jos kyllästyvät, niin mennään nurin sillä sekunnilla ja siinä kohtaa TPS joutuu sellaiseen kurimukseen, ettei sieltä enää nousta. Tuota en itse haluaisi nähdä. Lievemmässä mittakaavassa sama keissi on todistettavissa jalkapallossa.

Jos vielä paltaan Sofia Virtaan, niin minulla ei ole mitään mielipidettä hänen hallituspaikkaan henkilönä. Nimenä tässä voisi olla vaikka Paavo Väyrynen. Mutta mielenkiintoiseksi asian tekee, että mitä annettavaa millään poliitikolla OIKEASTI on suhteellisen pienen urheiluseuran hallituksessa (puhutaan nyt yritysten mittakaavassa, jossa TPS on pikkupulju)? Jos tässä olisi puhtaasi urheilullinen agenda, niin ei tällaista organisaatiota voi mitenkään järjellä perustella. (Tulevat taloudelliset voitot ja Euroopan huippuorganisaatio saataisiin kyllä aikaan vähän erityyppiselläkin kuviolla eli keskittymällä itse urheiluun)

Tämä nyt enemmän tällaista ihmettelyä, koska itse en ainakaan enää näe mitä TPS organisaationa yrittää tehdä. Toisella kädellä säästetään urheilujoukkueesta ja toisella kädellä rakenneellaan utopioita ja paisutellaan organisaatiota.
 

HunajaKeisari

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Naurun ja myötähäpeän sekaisissa fiiliksissä sai kyllä lukea reaktiot tähän nimitykseen. Jos vähäänkään käyttää omia hoksottimia niin syyt Sofia Virran tepsin hallitukseen liittymiselle löytyy todennäköisemmin ratapihahankkeesta kuin tepsin talouden kääntämisestä.
 

Black Star

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Naurun ja myötähäpeän sekaisissa fiiliksissä sai kyllä lukea reaktiot tähän nimitykseen. Jos vähäänkään käyttää omia hoksottimia niin syyt Sofia Virran tepsin hallitukseen liittymiselle löytyy todennäköisemmin ratapihahankkeesta kuin tepsin talouden kääntämisestä.

No avaa sitten tyhmille, mikä siinä ratapihahankkeessa vielä vaatii poliittista vääntövoimaa?

Hallin rakentamiseenhan ei oikein enää ole esteitä vaan asiat rullaavat jo sen suhteen. Esteenä varmasti enemmän rahoitus tässä suhdanteessa.

Tämä hankehan on ns slam dunk Turun poliitiikassa.

Linkki tussarin uutiseen kaava- ja rahoituspäätöksestä keväällä. Vastustajia ei Vihreissä ollut. Onko tämä siis mielestäsi palkinto siitä, että virheät eivät vastustaneet vai haetaanko kaupungin kukkarosta lisää rahaa?
 
Viimeksi muokattu:

charlieglide

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Virta on Vihreissä sellaisessa asemassa, että pystynee kyllä etäältäkin ohjaamaan ryhmäkuria.
Tosin miksi sitä ryhmäkuria pitäisi alkaa edes ohjaamaan etäältä? Kuten itsekin sanoit, hanke on siinä vaiheessa jo että toteuttaminen ei ole poliittisista tekijöistä enää kiinni. Hieman kaukaa haetulta tuo nyt kuulostaa.
 

Black Star

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tosin miksi sitä ryhmäkuria pitäisi alkaa edes ohjaamaan etäältä? Kuten itsekin sanoit, hanke on siinä vaiheessa jo että toteuttaminen ei ole poliittisista tekijöistä enää kiinni. Hieman kaukaa haetulta tuo nyt kuulostaa.

No juurikin tätä tässä itse ihmettelen, että miten tämä nyt nähdään hallihankkeen edistämisenä kun se on jo täysin läpihuutojuttu kaupungin päätöksenteossa.

Mä myönnän olevani niin tyhmä, etten oikein ymmärrä mikä kulma tässä nimityksessä on.

Jos se on puhtaasti joku korkeaotsainen ajatus, että TPS tulee olemaan joku poliittisesti ja aatoksellisesti merkittävä yhteiskunnallinen tekijä niin hattua päästä. Aika kaukana ollaan siitä urheilujoukkueen tekemisestä. Ei siinä mitään pahaa tavallaan ole, mutta melkoista haihattelua.

Vähän ehkä kaipaisi välillä jalkoja maahan Tepsin organisaatiolta. Ja en todellakaan tarkoita mitään arvoja vaan itse organisaation tekemistä. Ajatukset on jossain kaukana tuolla kun samalla todellisuudessa kynnetään todella vahvasti taloudellisesti.

Juuri tätä tarkoitan, kun ihmettelen tuota "tulevaisuuden suurseura" - höpinää. Me voitaisiin tällä käytettävällä rahasummalla olla se suurseura jo nyt.

Mun mielestä tässä keskiössä ei tarvitse olla mitään muuta kuin TPS jääkiekkoseurana. Vähän ohi maalista alkaa tämä organisaatio ampumaan tai on jo ampunut hyvän tovin ainakin rahankäytössä.
 

Jaakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
RFC Liege
Katso miten tätä Seuraa on johdettu mestaruuden jälkeen? Jos puljuja menee konkurssiin itsestä riippumattomista syistä epäonnisesti, niin Tepsin olisi pitänyt kaatua jo ajat sitten.
Miksi olisi pitänyt kaatua? Joo olihan tuossa Seura hetken tuuliajolla. Nyt taas suuressa kuvassa menee ihan hyvin. Ihan turha repiä hiuksia. Håkans vetää Interiin joka vuosi vähintään 1-2 miljoonaa ja Lahti Kupsiin vielä enemmän. Sitten kun mennään kansainväliseen futikseen niin siellä vedetään kymmeniä miljoonia per kausi. Kyllä varmaan kaikilla on tahtotila päästä nollille ja joku siinä välillä onnistuu. Ei silti media huuda, että PSG, Inter tai Kupsi olisi kriisi/tappio etc seuroja.
 

HC Hetu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Katso miten tätä Seuraa on johdettu mestaruuden jälkeen? Jos puljuja menee konkurssiin itsestä riippumattomista syistä epäonnisesti, niin Tepsin olisi pitänyt kaatua jo ajat sitten.
Katson ja niin katsoo meidän kaksi omistajaakin ja vieläpä hallituksessa ja ovat hyvinkin tietoisia mitä siellä on tehty, jos ei heitä miellytä, heidän tehtävä on tehdä ne tarvittavat muutokset.
Vaikka tuo kaksikko päättäisi laittaa kahden vuoden päästä rahahanat kiinni, en millään usko mihinkään konkurssiin vaan jostain aina löytyy ne rahat millä pää pidetään pinnalla. Ja uskon myös että K&P on jopa ehkä pieni taakkakin Tepsille, nyt on helppo sponsoreiden miettiä että miksi sinne antaisin omia rahoja kun siellä kaksi massikeisaria kuitenkin kuittaa velat. Ja sama voi päteä hyvin myös henkilökuntaan, laiskottaa vaikka ei sitä huomaakaan.
 

WestCoast110

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, I Giallorossi
En tiedä kuulunko mihin porukkaan, jos totean, että ei kiinnosta paskan vertaa suuntaan tai toiseen. Tästä vaikutukset Tepsin liigamiehistöön, Miettisen sexyhokiin ja muuhun hulinaan ja sekoiluun pyöreä 0. Seuran -2,9 ei myöskään tästä siirrosta siirry enempää pakkaselle tai plussalle.

Ja ei, TPS ei mene konkurssiin, Kummisetien kanssa tai ilman, kyllä sitä rahaa jostain löytyy. Pitkän päälle vaan olisi terveempää jos organisaatio pyörisi edes jotenkin omavaraisesti, niin ei tarvitse jatkuvasti roikkua siinä "löysässä hirressä" ja jäädä Liigan sisäisestä kilpailusta, kun jokainen käytetty euro on vaan lisää miinusta. Helposti pelaajabudjettia joko jäädytetään tai lasketaan, kun muulla Liigalla suunta on ylöspäin. Täksi kaudeksi ilmoitettu yllättäen toki nousi, joka on sinälllään positiivista, mutta odotetaan vielä "virallisia", käytettyjä lukuja.

Enemmän tässä ketjussa toivoisinkin puhetta mahdollisimman pian koskien jotain vielä julkaisematonta tillanekatsausta tai suunnitelmaa, miten tuo ensi kauden +- 0 tulos meinataan saavuttaa. Vielä ei ole tullut vastaan mitään konkreettista, hienoja sanoja on kyllä käytetty. Jotenkin tämä ei vaikuta kovin mahdolliselta, kun useaan otteeseen on aiemminkin todettu tarve saada Seura omavaraiseksi ja mitään ei ole tapahtunut, nyt kuitenkin on keinot korjata tilanne kahdessa vuodessa?

Omassa kristallipallossa näkyy, kuinka 2 vuoden päästä ei puhuta tästä nykyisestä suunnitelmasta mitenkään, Kummisedät jatkaa perseilyn rahoittamista ja uusi diaesitys agendalla "Ratapiha 2030" on väsätty, tavoitteena +-0 vuoteen 2031 mennessä. 2030 julkaistaan uusi esitys, "Ratapiha 2035".
 
No silloin pelataan sitä sukupuolineutraalia liigaa jossa naiset ja miehet pelaa samassa joukkueessa. Siihen suuntaan tämä maailma on menossa kun ei ole enää tyttöjä ja poikia eik
isiä ja äitejä kuten jo päiväkodeissa opetetaan.
Mitä jos tulevaisuus todella olisi kuvailemasi kaltainen, olisiko se välttämättä automaattisesti huonompi? Mitä jos tällainen tuote on hypoteettiselle tulevaisuuden katsojalle kiinnostavampi, sille on laajempi kysyntä ja se tuottaa enemmän rahaa. Eikö se silloin ole jollain hypoteettisella hyvyysasteikoilla parempi? Miksi sinusta absoluuttinen paremmuus voidaan ratkaista vain esimerkiksi voiman ja nopeuden muuttujien avulla? Mitä jos paremmuuden mittelössä merkitsevät tulevaisuudessa eri attribuutit kuin nykyhetkessä? Alleviivaan tässä ainostaan sitä että hyvyys ja huonous eivät ole absoluuttisia ja mitattavia asioita, vaan niiden määrittelmät muuttuvat ajan kuluessa.
 

rinne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Melkoista. Ilmeisesti heteroäijien katsojina rahoittama laji on jotenkin uhattuna ja toisaalta jonkinlainen sukupuolineutraali dystopia odottaa ilmeisesti jo kulman takana. Ihan vaan, koska vihervasemmistolainen nainen on kehdattu Palloseuran hallituksen rivijäseneksi valita. Ei nyt välitetä epäolennaisuuksista kuten Virran nojaamisesta poliittisesti vihreiden oikeistolaisempaan siipeen. Kummelista tuolla joku osuvasti kirjoitteli, melkoista settiä tässä ketjussa kieltämättä on reaktiona muutamalta taholta nähty. Herkistä lumihiutaleista tai mielensäpahoittajista usein näkee puhetta. Tämän ketjun perusteella niitä löytyy ihan konservatiivisista hokiäijistäkin. Mutta eipä siinä, kukin tavallaan.

Virta on mielenkiintoinen kiinnitys TPS:n hallitukseen. Hiukan laatikon ulkopuoleltahan tämä rekry kiistatta jääkiekkon on, mutta en pidä sitä vain huonona asiana. Eiköhän Virtakin sen verran fiksu ihminen ole, ettei lähde liian vahvasti mitään poliittista agendaa läpi runttaamaan, muutamien ilmeisestä huolesta huolimatta. Yksittäisen hallituksen jäsenen vaikutus ei nyt hirveästi näkyne suoraan kuluttajille, joten turha siitä kenenkään on huolta kantaa. Mutta Virta on oletettavasti ainakin raikas tuulahdus pahimman kuppikuntaisuuden ulkopuolelta, mikä jo itsessään saattaa tehdä Tepsille ihan hyvää. Mikäli TPS:n puolella tosiaan on visioita muokata vaikuttavuuttaan yhteiskunnallisena toimijana, niin Virta lienee siihen hyvä haku. Verkostoja politiikan puolelta on, toisaalta taustaan nuorten ja lasten parista. Luulisi Virrasta jonkinlaista lobbausapua ainakin olevan erinäisiin hankkeisiin. Ei Virta mikään ainoa ratkaisu TPS:n taloushuoliin ole, mutta ei Virta hallituksen jäsenenä turmiotakaan tuo. Hiukan erilaista osaamista, erilaista visiota Virta tosin tuonee tarjolle. Aika näyttää, johtaako se johonkin konkreettisempaan muutokseen vai jääkö Virta vain nimeksi pöytäkirjoissa.
 

hammerhill

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kupittaan TPS
Emmä nyt jumankauta käsitä miten joku Tampereen tapparan fanipoika tulee tänne huutelemaan, mitä ja ketä Turussa pitäisi valita tai olla valitsematta. Jos haluat säätää vihreää valintaa, niin mene sinne TBK:n taustajoukoille kertomaan, kuinka haluttua kamaa olisi oikein hieno kokeellinen veto, voisitte vaikka ottaa sinne SKP:n tampereen piiriedustajan, tulisi kiljuen. Voitte aloittaa nämä poliittiset kokeilut siellä Tampereella, teillä on siitä entuudestaan jo hyvät perinteet.

Vihreiden PJ:stä ei ole, eikä tule olemaan järkevää talouspolitiikkaa ajavaa edustajaa ja minusta vihonviimeinen asia on ärsyttää ne tepsin vähätkin yritystukijat tämmöisellä vedolla.

Riskit seuralle tästä valinnasta ovat todella isot. Tästä on tulossa ihan jäätävän tiukat vuodet, talous tulee dumppaamaan ja valtion tasolla ratkaisut lähentelevät 90-luvun laman luokkaa. TPS:n imagon sitominen marginaalisen pääosin PK-seudun pienpuolueen (~7%) ääripään agendaan millään mittarilla on hitonmoinen riski, kun seuran väki on pääosin hyvinkin maltillista KOK-PS-SDP jengiä. Vihreiden PJ on ainakin minulle ihan helvetinmoista myrkkyä ja vastaa VAS-SKP tason fanatismia, missä valitaan ideologinen päätös, vaikka todellisuus olisi ihan toista. Tämä näkyy pienissä ja todella isoissa asioissa, vaikka teiden parantamisesta ydinvoiman vastustamiseen.

Jonkun hatusta heitetty arvioitu fiksuus ei ole mikään mittari, jokainen poliitikko on häikäilemätön oman ja puolueensa etujen tavoittelija. Puolueen puheenjohtajaksi ei voi päästä ilman kovia kyynerpäitä ja vakaata aatteen paloa. Täytyy vain toivoa, että tämä ihminen pysyy pääosin hiljaisena tässä toimessaan, eikä ota näkyvää roolia. Riskit on hitonmoiset enkä näe edes sitä hyötyä.

Ainut järkevä angle tässä on ympätä uusi halli johonkin vihreän kaupunkisuunnitellun agendaan, jotta tepsin omistajat saavat hallinsa keskustassa puskettua läpi. Mitä hyötyä ovat luvanneet vihreälle puolueelle tästä tuesta, niin tuskin saamme koskaan tietää. Tepsin taloudelle tämä voi olla erittäin vahingollinen valinta, ihan imagosta lähtien. Päätös on tehty, näin halusivat omistajat. Nyt toivotaan, ettei mennyt ihan vihkoon.
 
Viimeksi muokattu:

MustaHaukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, #24
Ihan huikeata settiä. Ei vaan ymmärrä miten tämä nimitys mennyt näin ihon alle. Ei me nyt mistään Timo Furuholmista kuitenkaan puhuta.

Ketä siellä hallituksessa sitten pitäisi istua? Aki Linden (oikein mediaseksikäs hahmo), Orpo?, Sale? Halla-aho?

Jos jääkiekko aikoo puskea pelkällä peruslätkäjätkä meiningillä niin lajin taru ja hohto tulevat loppumaan Suomessa alta aikayksikön. Harrastamisen kulut nousevat, nuoria muutenkin vaikea saada innostumaan liikunnasta. Ei me voida katsoa pelkästään sinne Nummenmäkeen tai Hirvensaloon vaan on myös mentävä Halisten alueelle sekä Varissuon alueelle ja tuoda lajia myös maahanmuuttajien keskuuteen, jos ja siis jos tästä lajista halutaan nauttia ei pelkästään Palloseurassa vaan yleisestikin Suomessa jatkossa.

Uudet näkökulmat voivat tuoda muutoksen, joka muuten on aina vaikeaa oli se sitten hyvään tai huonoon suuntaan. Tuttu ja turvallinen on mukavaa ja seesteistä, muttei kyllä vie asioita eteenpäin.
 
Viimeksi muokattu:

ILIMAVEIVI

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Politiikkamouhoamisen siirtäminen lätkäkeskusteluun on johtanut pelikieltoon.
Voi siunatkoon mikä kommentti.

Allekirjoittaneen lapset eivät ainakaan päiväkodissa tällaista ole osakseen saanut ja tarkistin juuri päiväkodin opetussuunnitelman runkoakin jonka vastaanotin viimeviikkoisen kasvatuskeskustelun yhteydessä ja mainintoja tällaisista teemoista siellä on pyöreät nolla.

Kiusallista, miten ahdasmielistä porukkaa tännekin kirjoittelee ja Virran hallituspestin osaltahan kyseessä on vain ja ainoastaan poliittisen lobbauksen sekä poliittisten verkostojen kasvattaminen ensisijaisesti Ratapiha-hanketta varten. Jos tätä ei ymmärrä tai pysty näkemään änkyröinniltään niin suosittelen kylmään suihkuun menemistä. Aivan vajaata kommentointia täällä ja yllättävän monelta.
Sori vielä että jatkan tätä ja tässä väärässä osiossa mutta kannattaa katsoa tämä Ivan Puopolon video joka puoltaa kommenttiani ja kantaani. Nyt lopetan tämän aiheen käsittelyn tässä osiossa mutta pakko on puolustaa itseäni ennen kuin haukutaan ahdasmieliseksi.

 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Omassa kristallipallossa näkyy, kuinka 2 vuoden päästä ei puhuta tästä nykyisestä suunnitelmasta mitenkään, Kummisedät jatkaa perseilyn rahoittamista ja uusi diaesitys agendalla "Ratapiha 2030" on väsätty, tavoitteena +-0 vuoteen 2031 mennessä. 2030 julkaistaan uusi esitys, "Ratapiha 2035".

Jokohan 2 vuoden päästä täällä ymmärrettäisiin, ettei Tepsissä ole mitään kummisetiä. Paananen&Kodisoja omistavat Tepsin ja tekevät sillä mitä haluavat, ja jos omistajat jatkavat edelleen kumileimasimena kaikille kuluille, niin ne sitten jatkavat ja se on sitten omistajien tahtotila olla puuttumatta asioihin.
 

Nati

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Eetu Liukas
Jokohan 2 vuoden päästä täällä ymmärrettäisiin, ettei Tepsissä ole mitään kummisetiä. Paananen&Kodisoja omistavat Tepsin ja tekevät sillä mitä haluavat, ja jos omistajat jatkavat edelleen kumileimasimena kaikille kuluille, niin ne sitten jatkavat ja se on sitten omistajien tahtotila olla puuttumatta asioihin.

Ja yhtäkaikki P&K ovat osa Turun Palloseuraa perseilyssä ja ei-perseilyssä.
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ja yhtäkaikki P&K ovat osa Turun Palloseuraa perseilyssä ja ei-perseilyssä.

Pointti oli se, että P&K vastaa 100 prosenttisesti Tepsin perseilystä, jos eivät omistajina puutu johdon toimintaan, jos se ei ole P&K:n ohjeistusten ja annettujen raamien mukaista.

Mitään muutosta rahan käyttöön ei ole tullut, kellään ei tosin ole tietoa, onko omistajat sille mitään edes yrittänyt tehdä.
 

Black Star

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Pääomistajat tästä rekrystä kuitenkin ovat vastuussa. Se riittää kyllä ainakin minulle, niin kauan kun itse pennosiaan tähän seuraan upottavat. Siksi vähän huvittaa kun jotkut täällä kummastelevat rekryä talouden näkökulmasta.

Talousketjussa jutellaan talousasioista.

Mun mielestä tässä on se mielenkiintoinen kulma, että organisaatio paisuu ja kärsii megalomaniasta kun samalla kuulutellaan kulukuuria. Ei ihan mene käsi kädessä julkisesti sanotut asiat ja todellisuus.

Sinänsä tuo Virran hallituspaikka ei varmasti ole merkittävä kulu vaikka en millään jaksa uskoa, että näin leväperäisellä rahankäytöllä tuolla ilmaiseksi joutuisi istumaan.

Mä en oikein usko noihin säästökuuri puheisiin muutenkaan. Onhan noita tässä jo kuultu.

... Nyt taas suuressa kuvassa menee ihan hyvin. Ihan turha repiä hiuksia. Håkans vetää Interiin joka vuosi vähintään 1-2 miljoonaa ja Lahti Kupsiin vielä enemmän. Sitten kun mennään kansainväliseen futikseen niin siellä vedetään kymmeniä miljoonia per kausi. Kyllä varmaan kaikilla on tahtotila päästä nollille ja joku siinä välillä onnistuu. Ei silti media huuda, että PSG, Inter tai Kupsi olisi kriisi/tappio etc seuroja.

Totta toinen puoli. Näinhän monet mesenaattiseurat vetelee.

Tuossa futispuolella on vaan sitten todistettavissa se kääntöpuoli. Kun omistajat kyllästyy leikkikaluun, niin ollaan vuosikausia tuuliajolla tai konkurssissa.

Hyvähän se on ottaa pelkästään positiivisia esimerkkejä, mutta on tuossa lätkässäkin vaikka Jokerit ja K-Espoo/Blues.

Enemmän kuitenkin itseä Tepsin tekemisessä häiritsee, ettei tuossa ole mielestäni oikein mitään selkeää ulospäin näkyvää johtolankaa, että mitä ne ovat tekemässä. Suurieleisiä hankkeita on toki vaikka kuinka, mutta koska tässä alkaa realisoitumaan jotain tuloksia?

Ja uskon myös että K&P on jopa ehkä pieni taakkakin Tepsille, nyt on helppo sponsoreiden miettiä että miksi sinne antaisin omia rahoja kun siellä kaksi massikeisaria kuitenkin kuittaa velat. Ja sama voi päteä hyvin myös henkilökuntaan, laiskottaa vaikka ei sitä huomaakaan.

Tässä on samanlaisia ajatuksia itsellä. Noista tolkuttomista tappiosta näkee, että laiskaa tekemistä organisaation sisällä ja kulukuri vaatimaton. Tulosvastuuta pitäisi tekijöillä olla enemmän, mutta nyt on "pappa betalar" -meininki. Sillä ei kyllä päästä parhaisiin tuloksiin kuin korkeintaan satunnaisesti, jos vaatimustaso on löysä.

Mikäli TPS:n puolella tosiaan on visioita muokata vaikuttavuuttaan yhteiskunnallisena toimijana, niin Virta lienee siihen hyvä haku.

Mullekin on sama onko tuolla hallituksessa Virta, Väyrynen vai Frida Kahlo. Mutta tässä on jotenkin juuri kiteytetyynä se, mitä en Tepsissä ymmärrä. Haikaillaan jotain yhteiskunnallista toimijuutta kun ihan siinä perustekemisessäkin olisi tarpeeksi parannettavaa.

Ymmärrän luonnollisesti, että pitää olla ylätaso ja ruohonjuuritaso tekemisessä, mutta Tepsillä olisi kyllä paljon konkreettisempaakin kuntoon laitettavaa kuin maalailla suuria tavoitteita.

Ehkäpä tässä on täysin väärässä ja TPS:stä muodostuu joskus 10v päästä kaiken allensa alistava jääkiekkomahti, joka on myös valtakunnallisesti merkittävä poliittinen arvovaikuttaja. Jotenkin vaan kuulostaa vähän kaukaiselta, kun ollaan Liigalätkää pelaava urheiluseura.

Jos jääkiekko aikoo puskea pelkällä peruslätkäjätkä meiningillä niin lajin taru ja hohto tulevat loppumaan Suomessa alta aikayksikön. Harrastamisen kulut nousevat, nuoria muutenkin vaikea saada innostumaan liikunnasta. Ei me voida katsoa pelkästään sinne Nummenmäkeen tai Hirvensaloon vaan on myös mentävä Halisten alueelle sekä Varissuon alueelle ja tuoda lajia myös maahanmuuttajien keskuuteen, jos ja siis jos tästä lajista halutaan nauttia ei pelkästään Palloseurassa vaan yleisestikin Suomessa jatkossa.

Uudet näkökulmat voivat tuoda muutoksen, joka muuten on aina vaikeaa oli se sitten hyvään tai huonoon suuntaan. Tuttu ja turvallinen on mukavaa ja seesteistä, muttei kyllä vie asioita eteenpäin.

Tää on ihan hyvä ja mielenkiintoinen näkökulma.

Eikö tätä kuitenkin voida toteuttaa ihan ruohonjuuritasolla eli siellä juniorijoukkueissa? Siellähän voidaan toteuttaa millaista "politiikka" seura haluaa ja vaikka jalkautua tuonne tavallisen kansan keskuuteen ja kouluihin yms.

Mutta joo, tässä on harvoja hyviä kommentteja tämän asian puolesta. Itse vaan vierastan Tepsin tyyliä tehdä asiat aina tätä kautta, eli hommataan joku "isolle pallille" istumaan ja sen jälkeen vähän kuin toivotaan, että se utopia toteutuu. Normaalissa työelämässä toisinpäin eli ensin tehdään duunia ja kun on varaa niin palkataan lisää käsiä ja tarvittaessa johtajia kun on jotain johdettavaa.

Paljonko tuota organisaatiota pitää vielä paisuttaa, että näitä tuloksia alkaa näkymään reaalimaailmassa eikä vain miinuksena viivan alla?

Pointti oli se, että P&K vastaa 100 prosenttisesti Tepsin perseilystä, jos eivät omistajina puutu johdon toimintaan, jos se ei ole P&K:n ohjeistusten ja annettujen raamien mukaista.

Mitään muutosta rahan käyttöön ei ole tullut, kellään ei tosin ole tietoa, onko omistajat sille mitään edes yrittänyt tehdä.

Tylysti kiteytettynä juuri näin. Tämän takia mielestäni tämä kuulutettu kulukuurikin taitaa olla ihan vain peeärrää ja todellisuudessa sama touhu jatkuu.

Sen takia pidän vähän erikoisena, että moni ostaa ajatuksen, että pelaajabudjetista pitäisi olla huolissaan tai että se on jotenkin sidoksissa talouden paranemiseen. Ei tämä tästä kovin äkkiä oikene eli odotetaanko me pelaajabudjetin nousua vielä 10 vuodenkin päästä?

Mulle se urheilullinen menestys on ainoa, jota Tepsiltä odotan. Kaikki muu on lillukanvarsia. Sen takia kärvistely pelaajabudjetin kanssa on aika raskasta seurattavaa kun samalla näkee, että sitä rahaa tungetaan surutta seinässä oleviin reikiin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös