Ilmoitukset

Nimimerkkien Hatchetman ja sämpylä89 jo pidempään jatkunut laaduton "keskustelu" on aiheuttanut meille harmaita hiuksia koko alkukesän. Kärsivällisyytemme loppui nyt ja kumpikin on passitettu viikon huilitauolle.

Sulje ilmoitus

HC TPS:n talous

Viestiketju osiossa 'TPS' , aloittajana kosh, 17.11.2005 klo 14.17.

 1. Jaakko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  RFC Liege
  Lainaus:
  Ilmeisesti myös lukemisesta? Ei se mitään, tilanetta on suhteelisen avata. TPS:llä on tällä hetkellä rikkaat kaverukset, jotka ovat tulleet rahoittamaan toimintaan. He ovat selvästi ilmoittaneet, että aluksi tehdään tappiota, että voidaan jossain vaiheessa tehdä voittoa. Toki tappiota on tullut ehkä vähän liikaa ja kuluja on ruvettu ajamaan alas.

  Jos lähdetään eritelemään kuluja, niin aika paljon rahaa on palanut siihen, että on laitettu hallia kuntoon. Pukukopit, ravintolat, ledimainokset, kuutiot ja niin edelleen. Osa näistä toki myös osittain hallin piikkiin. Myös asioita on tehty aika isolla, joka maksaa.

  Tarkastellaan seurojen taloutta pitää on tärkeä ottaa huomioon omistus ja rahoituspohja. Siinä missä ilman takarahoitusta olevat seurat joutuvat pitämään liiketoiminan tulosta tärkeimpänä mittarina, niin jos on varaa ottaa takkiin, niin liikevaihdon kasvattaminen yksi tärkeimpiä tavoitteita. Jos vertailee Liigajoukkueiden liikevaihdon kasvua ja tuloksen kehittymistä, niin TPS:llä ja Tapparalla on molemmissa pisimmän putket kasvussa. Se, että tehdäänkö tappiota ei ole nyt niin oleellista kuin se, että käytännössä kaikki mittarit näyttävät kehitystä piemmällä aikavälillä, niin että notkahduksia ei ole tullut.

  Mesenaattipohjaisen urheilutoiminnan ongelma on se, että se ei ole ole tehokkainta mahdollista. Seura saa resursseistaan enemmän irti, jos ei ole mitään takaportteja. Tämä näkyy varmasti luvuissa.

  TPS:ää analysoidessa voitaisiin sanoa, että liikevaihtoa tulisi nostaa sellainen 2-3 miljoonaa euroa, että oltaisiin kolmen suuriman seuran joukossa taloudellisesti, niin että kulut eivät juuri nouse. Onhan TPS:llä ollut YT:ttä ja muutenkin ilmesesti käsketty karsia kuluja, joten eivät omistajat ihan tyytyväisiä ole ollut siihen kuinka nopeasti saadaan Seura omilleen. Toimistolla tehdään asioita systemaattisesti oikein, mutta ne pitäisi tehdä vielä tehokkaamin.
   
 2. Negapetteri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Lainaus:
  Joku tepsin taloutta paremmin tunteva voisi kommentoida tarkemmin, mutta esim. uusi mediakuutio hallin kattoon on investointi, jonka kulut näkyvät poistoina usean vuoden aikajänteellä. Vaikka 10v poistoajalla joka vuosi näkyisi kirjanpidossa tuloksessa 1/10 hankinnan kuluista vuosikymmenen ajan. Eli viime vuosien panostukset halliin näkyvät tuloksessa tasaisesti pitkällä aikajänteellä.
   
 3. Pressiboxi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Monsterimonni, jalalla nostajat, HC TPS
  Mielenkiintoista nähdä mikä TPS:n tulos on. Tavoite on kaiketi ollut n. -0.5M turskassa tässä kohtaa. YT:t ja muu ulossuuntautunut liikenne toimistolta kuitenkin hiukan viittaavat siihen, ettei tavoite ainakaan tilikauden alkaessa ollut hanskassa. Eikä pelaajarosterikaan taida tässä vaiheessa ainakaan se kallein malli olla.

  Tulos sinänsä julkistettaneen perinteisin menoin juhannusaamuna klo 7.37.