Hattrick

  • 1 252 423
  • 10 187

Speedye

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, CR7, AO, Härski
Voihan helvetti.. Tuli huomattua tuo pelaajahintojen lasku.. Laitoin laiturini myyntiin ja myyntiaika päättyi tänään.. Hintaa oli tasan miljoona, laiturini on 19-vuotias häikäisevä laituri erinomaisella kunnolla. TSI melkein 7000. Ja ei mennyt kaupaksi. Mikä helvetti noita markkinoita oikein vaivaa? Pitääkö laituri treenata aivan hullun hyväksi vai vaan tiputtaa hintaa? Kolme häikäisevää laituria on tiimissä ja pitäisi saada myytyä ennen kauden vaihdetta etteivät palkat nouse hirveästi. Kun kerran 7-divarissa pelailen.
 

masaala

Jäsen
Jyrla kirjoitti:
maasalalle: Kannattaa mielestäni miettiä sen käytettävissä olevan rahan suhteellista arvoa kuin absoluuttisia hintoja. Se mitä saat (pelaajamarkkinoilta) tuon mainitsemasi kaverin myynnistä tienaamillasi rahoilla on melko sama kuin mitä olisit saanut 16-20 viikkoa sitten. Stadionin ylläpito, henkilökunnan ja pelaajiston palkat samoin kuin sponsori ja lipputulotkin ovat pysyneet kokonaisuudessaan melko vakaana. Tämän yhtälön kun ratkaisee oman joukkueensa osalta eden jokseenkin positiivisesti verrattuna kanssapelajiin niin menestystä on lähes mahdotonta estää.

Tiedetään. Seura tahkoaa voittoa pitkällä aikavälillä. Nyt tosin talous meni miinukselle, mutta jokusen viikon päästä ollaan taas plussan puolella. Stadionia täytyisi ehdottomasti laajentaa, mutta jääköön se myöhemmäksi. Tulee vain hassu olo, kun on pystynyt vahvistamaan merkittävästi muita pelipaikkoja ilman, että realisoi hyökkäyksestä harjoitustyön helmiä.

Jossain vaiheessa täytyy myydä noita kovimpia maalipyssyjä, jottei palkkakulut nouse liian suuriksi. Vielä ei ole mitään hätää.
 

Mace

Jäsen
Speedye kirjoitti:
Voihan helvetti.. Tuli huomattua tuo pelaajahintojen lasku.. Laitoin laiturini myyntiin ja myyntiaika päättyi tänään.. Hintaa oli tasan miljoona, laiturini on 19-vuotias häikäisevä laituri erinomaisella kunnolla. TSI melkein 7000. Ja ei mennyt kaupaksi.

Onko laiturillasi minkäänlaisia aputaitoja? Jos ei ole, en ihmettele, ettei mennyt kaupaksi.
 

Speedye

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, CR7, AO, Härski
Mace kirjoitti:
Onko laiturillasi minkäänlaisia aputaitoja? Jos ei ole, en ihmettele, ettei mennyt kaupaksi.

No jos välttävä maalinteko, pelinrakennus ja syöttö lasketaan aputaidoiksi niin on.. Muutoin ei ole. Kyllä vielä pari kk sitten häikäisevästä laiturista maksettiin yli miljoonaa ilman ihmeempiä aputaitoja.
 

Sprot

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, New York Rangers
Nyt on semmonen tilanne, että treenattavat alkaa oleen pikku hiljaa myyntikunnossa. Pakko kuitenki kysyä muutama vihje. Oon nyt treenannu pelinrakennusta kaks ja puoli vuotta. Tällä hetkellä pelaan kutosessa ja oletettavasti nousen ensi kaudeksi vitoseen. Treenattavat on tällä hetkellä 19-,20- ja 21-vuotiaat unohtumaton ja 2*19- ja 21-vuotiaat armoitettu pelinrakennus. Kaikilla aputaitona syöttö, yhdellä välttävä ja muilla kelvollinen tai hyvä. Parilla myös puolustusta, mutta vain välttävä.
Nyt on kuitenkin ollut pikkuista hintojen laskua pelaajamarkkinoilla ja koskahan olis oikea aika myydä? Tämä on ensimmäinen kerta kun treenaan näin pitkään päätaitoa. Jatkan kyllä pelinrakennustreeniä, mutta ensi vuoden palkat tulee olemaan kuitenkin aika kovaa tasoa vitoseen, joten iäkkäämpien vaihto uusiin treenattaviin on edessä jossain vaiheessa. Tarkoitus olis vielä hankkia pari maalintekotaitoista miestä, koska paras on tällä hetkellä mahtava. Tilillä on neljä miltsiä rahaa, eli jo sillä saan melko mukavat hyökkääjät. Eli mikä on sopiva taso myydä pelaajat jotta palkkakustannukset säilyy inhimillisellä tasolla, mutta en kuitenkaan myy alihinnalla eli liian aikaisin?
 

Jyrla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves.
Sprot: Myisin nuo 20- ja 21-vuotiaat ja ostaisin tilalle vähintään mahtavat (18-v) treenattavat.
Jäljelle jäävillä rahoilla parantelisin joukkueen mahdollisia heikkouksia. Jos kuitenkin nouset varmasti suoraan, niin itse katsoisin silti ensin tulevan lohkon tilanteen ja eläisin sen mukaan.

Myyntiin laittaessa on hyvä tsekata siirtovertailua (yleensä se huomio syötön ja puolustuksen). Jos se ei kerro mitään niin haet jannuja jotka ovat päätaidoltaan samoissa mutta muuten(aputaidoiltaan) +/- taso. Siitä saa vinkkiä.

Onko stadionisi ja valmennuksesi jo valmis V-divarin tasolle? Liian pieni stadioni ja hyvä/kehno-valmentaja eivät auta V-divarissa säilymistä.

Manageri kuulemma kantaa sen lopullisen vastuun....

Mistä lohkosta Sprot nousee, jos saa kysyä?
 

Mace

Jäsen
Speedye kirjoitti:
No jos välttävä maalinteko, pelinrakennus ja syöttö lasketaan aputaidoiksi niin on.. Muutoin ei ole. Kyllä vielä pari kk sitten häikäisevästä laiturista maksettiin yli miljoonaa ilman ihmeempiä aputaitoja.

Kyllähän välttävä pelinrakennus ja syöttö ovat ilman muuta laiturille sopivia taitoja. Voisi tuo pelaajasi miljoonalla mennäkin, jos kestävyys on kunnossa. Itse ostin aivan hiljattain 19-vuotiaan häikäisevän (+pari viikkoa laituritreeniä päälle) laiturin, jolla on kelvollinen pelinrakennus, kehno syöttö ja hyvä kestävyys. Hintaa kertyi 1,05 miljoonaa ja mielestäni tuo oli erittäin hyvä ostos.
 

sixtus

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Barcelona
Laiturien suhteen hinnoissa näyttää olevan todella suurta hajontaa, jostain syystä. Ei siis kannata laittaa ainakaan 0:lla myyntiin vähänkään arvokkaampia kavereita.

Yhdeltä frendiltä mm. lähti 19v. armoitettu laituri, välttävällä pr:llä ja puolustuksellan hintaan 932k.
 

avatar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aidosti Sysipaska
Tollanen kaveri meni sitten kaupaksi hintaan 158k. Ostin jannun kelvollisella pelinrakennuksella reilulla 40:llä tuhannella. Ihan ok tuotto, mutta nyt kyllä vähän harmitus, kun oli kuitenkin toiseksi paras keskikenttämies joka olisi kyllä sopinut myöskin omaan tulevaisuuden tiimiinikin. No, hyviä pelinrakentajia jäi vielä kaksi ja kelvollisia useampi joita nyt aletaan urakalla treenaamaan. Saatu hinta oli mielestäni kuitenkin ihan hyvä.

Sylvester Bösiger (117096616)
19-vuotias, kelvollinen kunto, terve
Hän on miellyttävä heppu, joka on levollinen ja suoraselkäinen.
Hänen kokemuksensa on tuhoisa, ja hän on heikko johtaja.

Kansallisuus: Schweiz
Total Skill Index (TSI): 1 190
Palkka: 720 €/viikko Sisältää 20% Bonuksen
Omistaja: krilles kaminer
Varoitukset: 0
Loukkaantumiset: Terve

Kestävyys: heikko Maalivahti: tuhoisa
Pelinrakennus: hyvä Syöttäminen: kelvollinen
Laituri: kehno Puolustus: välttävä Maalinteko: heikko Erikoist.: kurja

Maaleja uralla: 3
Hattutemppuja uralla: 0
Maalit sarjapeleissä tällä kaudella: 3
Maalit cupissa tällä kaudella: 0

edit:

No menin sitten ostamaan miehen tilalle uuden pelinrakennustreenattavan ja mielestäni ihan kohtuullisen kaupan tein. 59k.

Juuso Suoninen (134852079)
17-vuotias, kelvollinen kunto, terve
Hän on kiistelty henkilö, joka on tasapainoinen ja epärehellinen.
Hänen kokemuksensa on tuhoisa, ja hän on tuhoisa johtaja.

Erikoisuus: Pääpeli

Kansallisuus: Suomi
Total Skill Index (TSI): 420
Palkka: 580 €/viikko
Omistaja: Rox69
Varoitukset: 0
Loukkaantumiset: Terve


Kestävyys: välttävä Maalivahti: tuhoisa
Pelinrakennus: kelvollinen Syöttäminen: välttävä
Laituri: kurja Puolustus: heikko
Maalinteko: kurja Erikoistilanteet: heikko

Maaleja uralla: 0
Hattutemppuja uralla: 0
Maalit sarjapeleissä tällä kaudella: 0
Maalit cupissa tällä kaudella: 0
 
Viimeksi muokattu:

Rodion

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kakun kasvattajat. Sympatiat kakun jakajille.
Rodion kirjoitti:
Inflaatiohan nostaa hintoja ja palkkoja, eli jos nyt valitetaan korkeista palkoista ja sitä kautta halvoista hinnoiste, se ei ole inflaatiota :) Tosin taitoinflaatiohan tuossa kai siis on... eli taitojen arvo on heikentynyt.

Tämä pelaajien hintatason alentuminen on ainakin hämmästyttänyt itseäni, koska reaalimaailmassahan siirtosummat vaan kasvavat koko ajan...

Onkohan kukaan tehnyt mitään pientä tutkielmaa HT:n "kansantaloudesta"? Pienellä pähkäilyllähän voisi helpostikin miettiä mitä tulee pelaajien hinnoille tapahtumaan ja miksi.

Esimerkiksi, mistä järjestelmään tulee rahaa (ns. tyhjästä) ja mihin sitä katoaa. Rahaahan tulee lipputuloista ja sponsoreilta (sekä uusien joukkueiden aloitussummina) ja sitä menee palkkoihin, stadioniin, junnujoukkueisiin ja valmentajien ostamiseen. (korkotulot ja -menot varmaankin kuolettavat toisensa koko järjestelmässä)

Tuosta voidaan sitten laskea erotus, että paljonko rahamäärä kasvaa järjestelmässä (vai kasvaako?) ja jos se ei kasva, niin varmaa on että pelaajasiirtoihin käytettävät summat siis pienevät koko ajan mikä laskee pelaajista saatavia hintoja. Pelaajasiirrot ovat siis ainoita tapahtumia, jossa raha ei katoa järjestelmästä vaan ainoastaan vaihtaa paikkaa.

Reaalimaailmassa tuo "irtorahan" määrä kasvaa tällä hetkellä vuosittain lähes 10%. Olisi kiva tietää mikä on HT:n osalta tuo luku, onko se edes siis positiivinen?

Sponsorituloja ja lipputuloja pitäisi siis vuosittain kasvattaa aina vähän... etenkin kun stadionien laajennukset maksavat koko ajan enemmän ja enemmän.

Tässä en nyt ala pohtia sen puolesta, että kasvaako pelaajien kokonaismäärä kokoajan, joka myös pienentäisi yhteen pelaajan käytettävissä olevaa rahamäärää.

Pelaajahintoihin liittyen kirjoitin tällaista joku aika sitten, mutta kukaan ei kommentoinut. Voisiko joku nyt kommentoida?

Onko HT:ssä jonkun näköinen kassavirtojen hallintajärjestelmä? Eli järjestelmän sisässä pystytään hallitsemaan sisällä olevan rahan määrää? Kuten jo kirjoitin, tuon rahamäärän tulisi kasvaa koko ajan pikkuisen. Nyt näyttää siltä, että se ei kasva ja pelaajien määrä kasvaa?
 

Lapster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Maple Leafs, Kärpät NE Patriots, RoPS
Aika moni on valitellut että myyntihinnat ovat laskeneet eikä omilla junnuilla saa enää kerättyä töhkää kuin ennen. Tosiasiahan on että määrän kasvaessa hinnat tippuvat kun samaa tasoluokkaa olevia pelaajia on nyt reilusti enemmän kuin esimerkiksi 2 vuotta sitten.

Itsekin olen huomannut että nykyään pitää joskus listata ehkä kaksi kolmekin kertaa sama pelaaja ennenkuin saa kaupat tehtyä ja yleensä hinta on heikompi kuin mitä ostettaessa.

Mutta tässä hintojen laskussa on hyvätkin puolensa. Parin kauden säästämisen jälkeen sinulla on käytössa rahamäärät joilla saat vahvistettua kovasti omaa joukkuetta tarvittaessa. Tai no, tämä näkökulma on minun divaritasolta eli VI. 3-4 miljoonan satsauksella saat 2-4 kovaa pelimiestä eri paikoille jotka kutosdivarissa ovat erinomaisia ja vielä vitosessakin ajavat asiansa.
 
Suosikkijoukkue
Lukko. Koiramäki, juhlamokka, lokapalvelu eerola.
Ovat ne pelaajien hinnat tippuneet todellakin. Kuukausia sitten vahvistin keskikenttääni häikäisevällä pelaajalla ja hinta oli tuolloin tasan 1000000€. Viime viikolla ostin armoitetun pelinrakentajan ja hinta oli 900000€.

Kuten jo aikaisemmin kirjoitinkin, etteivät pudonneet hinnat itseäni ainakaan periaatteessa haittaa. Sama se on kaikille. Ehkä pikkasen ottaa pattiin se, että olen laajentanut stadikkaani pariin otteeseen ja rahat ovat valuneet siis sinne. Samalla olen treenannut uusia malintekijöitä, mutta aikojen kuluessa niiden hinnat ovat pudonneet roimasti. Täysin en siis ole pystynyt peittämään kuluja, mutta tälläistä tämä on, ei voi mitn. Junnuistakin on nyt parin kauden ajan noussut silkkaa paskaa. No ehkä lauantaina löytyy se timantti...
 

Mace

Jäsen
Rodion kirjoitti:
Pelaajahintoihin liittyen kirjoitin tällaista joku aika sitten, mutta kukaan ei kommentoinut. Voisiko joku nyt kommentoida?

Onko HT:ssä jonkun näköinen kassavirtojen hallintajärjestelmä? Eli järjestelmän sisässä pystytään hallitsemaan sisällä olevan rahan määrää? Kuten jo kirjoitin, tuon rahamäärän tulisi kasvaa koko ajan pikkuisen. Nyt näyttää siltä, että se ei kasva ja pelaajien määrä kasvaa?

Kyllä HT-tiimi seuraa tilannetta jatkuvasti, siellä taitaa olla jopa ihan erityinen osasto, joka vastaa pelin tuosta osa-alueesta. Tälläkin hetkellä (ehkä monien arvelujen vastaisesti) peliin tulee enemmän rahaa kuin siitä poistuu. Tosin nyt sitä tulee arvetenkin hitaammin kuin aiemmin.
 

Jazerman19

Jäsen
Suosikkijoukkue
Masan Massiivinen, sympatiat Leafs
Joukkueeni tarvitsee vastustajan harkkapeliin, joten ei muuta kuin haastamaan. Joukkueeni id on 1054634 ja pelaan 8.divarissa, joten helppo voitto tiedossa haastajalle ;)
 

Rodion

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kakun kasvattajat. Sympatiat kakun jakajille.
Mace kirjoitti:
Kyllä HT-tiimi seuraa tilannetta jatkuvasti, siellä taitaa olla jopa ihan erityinen osasto, joka vastaa pelin tuosta osa-alueesta. Tälläkin hetkellä (ehkä monien arvelujen vastaisesti) peliin tulee enemmän rahaa kuin siitä poistuu. Tosin nyt sitä tulee arvetenkin hitaammin kuin aiemmin.

Ok. Tämä on hyvä kuulla. Tosiaan kannattaa muistaa, että reaalimaailmassa rahamäärä kasvaa 5...10% tahdilla tällä hetkellä, vaikka inflaatio esim. Suomessa on alle 2%.
 

Black Adder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, The Original Six
Jukan takahiukset kirjoitti:
Ovat ne pelaajien hinnat tippuneet todellakin. Kuukausia sitten vahvistin keskikenttääni häikäisevällä pelaajalla ja hinta oli tuolloin tasan 1000000€. Viime viikolla ostin armoitetun pelinrakentajan ja hinta oli 900000€.

Kuten jo aikaisemmin kirjoitinkin, etteivät pudonneet hinnat itseäni ainakaan periaatteessa haittaa...

Ei ehkä sinua haittaa, mutta HT:n täysin typerän palkka ja sponsorijärjestelmän takia se haittaa niitä, jotka ovat maksaneet korkeita pelaajien palkkoja kehittämiensä pelaajien myynnillä. Ennen yhdellä hyvällä pelaajakaupalla saattoi rahoittaa kauden, tai puolen kauden pelaamisen todelliselle huipulle. Nyt palkat ovat pysyneet entisellä tasollaan vaikka pelaajien arvo kaupassa on romahtanut.

HT vaatisi toimiakseen mielestäni kaksi selkeää muutosta.

a) Palkkojen pitäisi nousta maltillisemmin pelaajan taitojen kohoamiseen nähden. Nythän uhkaa käydä niin, ettei huippupelaajille ole enää markkinoita, kun edes huippuseuroilla ei ole varaa heidän palkkoihinsa. Samoin nuorten pelaajien kehittäminen käy hyödyttömäksi.

b) Sarjatasoilla saatavassa sponsorituessa tai katsojamäärissä pitäisi tapahtua reilu muutos ylöspäin, kun sarjatasoilla mennään ylöspäin. Nyt ei monenkaan joukkueen ole kannattavaa lähteä esim. tasaiseen kolmoseen häviämään vaikka vain puolet kauden otteluista vaan kannattaa ennemmin olla herra ja hidalgo nelosessa. Tämä ei ole urheilullista, tämä ei toimi!

HT:n talous ei toimi oikein!
 
Suosikkijoukkue
Lukko. Koiramäki, juhlamokka, lokapalvelu eerola.
Black Adder kirjoitti:
HT vaatisi toimiakseen mielestäni kaksi selkeää muutosta.

a) Palkkojen pitäisi nousta maltillisemmin pelaajan taitojen kohoamiseen nähden. Nythän uhkaa käydä niin, ettei huippupelaajille ole enää markkinoita, kun edes huippuseuroilla ei ole varaa heidän palkkoihinsa. Samoin nuorten pelaajien kehittäminen käy hyödyttömäksi.

HT:n talous ei toimi oikein!
Tuossahan on kyllä selkeä pointti, joka ei ole oikein. Huippupelaajien palkat ovat liian korkealla, kuten oikeassakin elämässä.

Omaa seuraa ei asia toistaiseksi vielä koske, sillä palkat ovat erittäin matalia muihin verrattuna. Esim. kutosen lohkoni kärkijoukkueella on 10 kertainen palkanmaksu pelaajille, kun vertaa minuun. Tämän hetken kallein pelaajani tienaa sellaiset 7500€ viikossa ja sen jälkeen pudotus on jo melkoinen. Näillä tulen itse toimeen ja en mene pakkasen puolelle. Joukkue ei sitten kyllä olekaan vielä pitkään valmis edes unelmoimaan noususta vitoseen. Sen verran heppoinen porukka on kasassa.
 

Lapster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Maple Leafs, Kärpät NE Patriots, RoPS
Black Adder puhuu paljon ja välillä asiaa.

Hyvä pointti tuo palkkojen räjähdymäinen kasvu.

Katselin tuossa hieman mestaruussarjan palkkoja ja esim Fc Murikalla on pelaajapalkat 13 parhaalla pelaajalla n.890 000 viikossa. (plus monta monta pienellä TSI:llä) ja laskurilla katsottuna Murikka tienaa kotipeleissä (jos täysi tupa) n.850 000... Ja tämähän on vain joka toinen viikko joten räikeästi katsottuna Murikka häviää joka toinen viikko n.1 000 000 miinus sponsoritulot.

En uskalla edes ajatella minkälaiset palkkamenot esim Fumpenilla on.

Pieniä helmiä siirtolistalta:

Total Skill Index (TSI): 1 028 440
Palkka: 1 470 336 €/viikko Sisältää 20% Bonuksen

ja toinen:

Total Skill Index (TSI): 1 384 950
Palkka: 1 506 048 €/viikko Sisältää 20% Bonuksen

Siinäpä siirtomarkkinoiden "kovikset" tällä hetkellä. Ja yllättäen nämä kaikki TSI miljoona jätkät on pienellä rahalla myynnissä ja omistajat pelaa aladivareissa. Parhaimmillaan jopa IX.divarissa oli yksi pelaaja jolla oli n.1 000 000 viikkopalkan pelaaja. Ei taida kauaa kestää hattrick ura. :D
 
Viimeksi muokattu:

Mace

Jäsen
Black Adder kirjoitti:
Ei ehkä sinua haittaa, mutta HT:n täysin typerän palkka ja sponsorijärjestelmän takia se haittaa niitä, jotka ovat maksaneet korkeita pelaajien palkkoja kehittämiensä pelaajien myynnillä. Ennen yhdellä hyvällä pelaajakaupalla saattoi rahoittaa kauden, tai puolen kauden pelaamisen todelliselle huipulle. Nyt palkat ovat pysyneet entisellä tasollaan vaikka pelaajien arvo kaupassa on romahtanut.

Tuo yllä mainittu, jos jokin, on ollut valtavan typerää taloudenpitoa. Ei treenituotoilla ole tarkoituskaan rahoittaa joukkueen palkkakuluja, vaan kyllä tuon tulisi tapahtua lippu- ja sponsorituloilla (ehkä osittain myös mahdollisilla korkotuloilla). Muut tulot (eli pääosin treeni- ja korkotulot) sitten mahdollistavat esim. vahvistusten hankkimisen ja stadionin laajentamisen. On siis täyttä paskapuhetta syyttää HT:n palkkajärjestelmää siitä, että on itse rakentanut joukkueen tuloihin nähden liian kalliin joukkueen. Nyt kun pelaajien hintakupla on puhjennut ja joukkueiden on täytynyt alkaa oikeasti miettiä taloudenpitoaan, moni "vanhan ajan" manageri on ollut täysin kykenemätön sopeutumaan muutokseen ja omien toimintatapojensa muuttamisen sijasta aloittanut itkuvirtensä palkkojen järjettömyydestä. Palkoissa ei ole mitään järjetöntä, mutta managerien tekemissä päätöksissä sitäkin enemmän. Peli kehittyy ja menestyviä managereja ovat ne, jotka osaavat parhaiten elää tilanteen mukana.

Black Adder kirjoitti:
HT vaatisi toimiakseen mielestäni kaksi selkeää muutosta.

a) Palkkojen pitäisi nousta maltillisemmin pelaajan taitojen kohoamiseen nähden. Nythän uhkaa käydä niin, ettei huippupelaajille ole enää markkinoita, kun edes huippuseuroilla ei ole varaa heidän palkkoihinsa. Samoin nuorten pelaajien kehittäminen käy hyödyttömäksi.

HT toimii jo nyt oikein mainiosti, joten kuvailemasi kaltaista muutosta ei tarvita, vaan tuollainen muutos nimenomaan heikentäisi tilannetta. Huippupelaajille on (ja tulee aina olemaan) markkinoita, mutta huippupelaajan määritelmä on vain ainakin nykyään jotain aivan muuta kuin yksitaitoinen monsteri. Ei siis pidä "luoda" sellaisia pelaajia, joista ei katso saavansa riittävästi hyötyä/tuottoa. Aiemminhan riitti vain se, että osti aivottomasti kasan nuoria pelaajia ja iski treenin päälle muutaman kauden ajaksi. Nykyään hyvä treenisuunnitelma vaatii jo oikeasti hieman miettimistä ja suunnittelua. Itse en käsitäkään, miten nykyinen, managerilta enemmän taitoa vaativa systeemi olisi huonompi kuin aiempi, aivoton "automaatiotreeni".

Black Adder kirjoitti:
b) Sarjatasoilla saatavassa sponsorituessa tai katsojamäärissä pitäisi tapahtua reilu muutos ylöspäin, kun sarjatasoilla mennään ylöspäin. Nyt ei monenkaan joukkueen ole kannattavaa lähteä esim. tasaiseen kolmoseen häviämään vaikka vain puolet kauden otteluista vaan kannattaa ennemmin olla herra ja hidalgo nelosessa. Tämä ei ole urheilullista, tämä ei toimi!

Toinen täysin järjetön ehdotus. HT:n idea on nimenomaan siinä, että uusikin manageri voi sangen lyhyessä ajassa (muutamassa vuodessa) nousta aivan pelin huipulle. Jos ehdottamasi muutos toteutettaisiin, aikaedusta tulisi entistä merkittävämpi. Vanhat joukkueet ovat uusia ylempänä divisioonatasoilla mitattuna ja saisivat täten myös koko ajan reilusti suurempia tuloja, joten miten uudet saisivat kiinni nuo vanhat konkarit? Joukkueiden välinen tasoerohan vain kasvaisi koko ajan, aina siihen asti, kunnes vanhoilla joukkueilla tulisi palkkakulut niin suureksi, että kehitys hidastuisi/pysähtyisi. Eli sinun ehdottamasi muutoksen myötä uudella joukkueella menisi aivan tolkuttoman kauan aikaa päästä edes riittävän lähelle noita aiemmin aloittaneita joukkueita, mikä jo itsessään mielestäni osoittaa ehdotuksesi heikkouden.

Nykyisessä systeemissä tuloerot eri divisioonien välillä ovat sangen maltilliset, joten uusillakin joukkueilla on paremmat mahdollisuudet saavuttaa kohtuullisessa ajassa aiemmin aloittaneita joukkueita. Lisäksi on syytä ottaa huomioon se, että kun tasoerot divisioonatasojen välillä ovat pienentyneet, ei nouseminen ylöspäin enää merkitsekään automaattisesti heittopussiksi joutumista, vaan nousijajoukkue voi aivan hyvin olla heti tasavertainen vastus divaria korkeammallakin.
 

Kattila

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuka ketäkin soimaa.
Lapster kirjoitti:
Katselin tuossa hieman mestaruussarjan palkkoja ja esim Fc Murikalla on pelaajapalkat 13 parhaalla pelaajalla n.890 000 viikossa. (plus monta monta pienellä TSI:llä) ja laskurilla katsottuna Murikka tienaa kotipeleissä (jos täysi tupa) n.850 000... Ja tämähän on vain joka toinen viikko joten räikeästi katsottuna Murikka häviää joka toinen viikko n.1 000 000 miinus sponsoritulot.

Eiköhän cupista ja HT-Mastersistakin jotain irtoa, vaikka Murikan cup-juna viime kierrokselle pysähtyikin. Luulisin, että tuo on Murikalta ihan harkittu satsaus.

Itse olen markkinoiden kehityksestä ihan mielissäni, joskin managerin urani on niin alussa, etten itse joutunut miettimään joukkueen kulurakennetta hintojen tippumisen kiihtyessä. Seiskadivarin jengini tekee joka tapauksessa 50K voittoa viikossa, kun sponsoritulot kattavat kaikki kiinteät kulut ja sarjanousu on kiikarissa.
 
Suosikkijoukkue
Lukko. Koiramäki, juhlamokka, lokapalvelu eerola.
Näyttää tämän iltainen treenivastustajani ottavan harkkamatsin tosissaan. On näköjään laittanut ihan ykköset kentälle, tai ainakin viimeisimmän liigaottelun kokoonpanon raatelemaan viattomia Kiljuhanhia.
Itse marssitin kentälle mm. valmentajani (TSI = 0), joka raporttien mukaan ei suostunut enää harjoituksissa olemaan kentällä komentamassa, vaan vietti aikaansa VIP-paikalla hyvän ruoan ja oluen kanssa. Kurinpalautuksen jälkeen valmentaja Aviles lupasi käyttää vähemmän rasvaa ruuassaan ja vaihtamaan makkaralajinsa sellaiseen, jossa on vain 50% rasvaa...
 

Lapster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Maple Leafs, Kärpät NE Patriots, RoPS
Kattila kirjoitti:
Eiköhän cupista ja HT-Mastersistakin jotain irtoa, vaikka Murikan cup-juna viime kierrokselle pysähtyikin. Luulisin, että tuo on Murikalta ihan harkittu satsaus.

Itse olen markkinoiden kehityksestä ihan mielissäni, joskin managerin urani on niin alussa, etten itse joutunut miettimään joukkueen kulurakennetta hintojen tippumisen kiihtyessä. Seiskadivarin jengini tekee joka tapauksessa 50K voittoa viikossa, kun sponsoritulot kattavat kaikki kiinteät kulut ja sarjanousu on kiikarissa.

Joo tottahan on että en usko Murikan pyörittävän jatkuvalla tappiolla. Heittelin vain jotain arvoja mistä näkee jonkin verran menoja ja tuloja. Kuten jo sanoit Masters ja Cup auttavat varmasti makeasti. Ei täällä sattuisi olemaan joku joka pelaisi 1.divarissa tai sitten mestaruussarjassa joka voisi näyttää taloussivujen lukuja? Tai sitten joku jolla on faktaa jostain tiimistä?
 

koukou

Jäsen
Suosikkijoukkue
KK
Lapster kirjoitti:
Joo tottahan on että en usko Murikan pyörittävän jatkuvalla tappiolla. Heittelin vain jotain arvoja mistä näkee jonkin verran menoja ja tuloja. Kuten jo sanoit Masters ja Cup auttavat varmasti makeasti. Ei täällä sattuisi olemaan joku joka pelaisi 1.divarissa tai sitten mestaruussarjassa joka voisi näyttää taloussivujen lukuja? Tai sitten joku jolla on faktaa jostain tiimistä?
Heiskan JK:n talous luvuista mestaruussarja ajalta on sen verran tietoa,että sponsoreilta tuli n.370000€/vk ja sitten näitä mitä jokainen voi itse laskea on stadion kulut ja palkat. Henkilökuntaan heiskalta meni 67500€ ja nuorisojoukkue tietysti se 20000€.
Tuo lukema on neloselta tulleesta urheiluaamusta poimittua, kun hän esittelee HT:tä ja samalla selaa oman joukkueen tietoja.
 

rosswell

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Hokki, Liverpool, Real Madrid, Vfb Stuttgart
Lapster kirjoitti:
Aika moni on valitellut että myyntihinnat ovat laskeneet eikä omilla junnuilla saa enää kerättyä töhkää kuin ennen. Tosiasiahan on että määrän kasvaessa hinnat tippuvat kun samaa tasoluokkaa olevia pelaajia on nyt reilusti enemmän kuin esimerkiksi 2 vuotta sitten.


Tämä asia on varsin ymmärrettävää varsinkin keskikenttätreenissä. Jos tällä hetkellä 28% kaikista hattrickkaajista treenaa pelinrakennusta, ja heillä kaikilla treenissä on 6-8 pelaajaa, niin markkinat käy pieneksi. Itse en ole koskaan treenannut pelinrakennusta, ja nyt sitä ei enää taloudellisesti kannata. Olen siis pulassa toistaiseksi. Olisi ehkä aikanaan pitänyt treenata tuota keskikenttää...nyt kun on jo kannattavampaa ostella ne äijät.

Itsekin ostin viimekaudella "halpoja löytöjä" keskikentälle. Toinen maksoi 800 000 ja toinen 900 000 ja nyt niistä ei taida saada edes 700 000. Vähän niinku huono pörssisijoitus...rahat meni, eikä ole lähitulevaisuuden toiveissa saada rahojaan takaisin...
 

Isle of Man

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, TuTo
Jukan takahiukset kirjoitti:
Näyttää tämän iltainen treenivastustajani ottavan harkkamatsin tosissaan.
Totta munassa treenipelit otetaan tosissaan. Siksi sarjapeleissä on pic-vaihtoehto, että saa kunnon keskikentän tiistain Zoneliiga-taistoihin. Vähän sarjaa häiritsee ainainen piccailu, mutta Zoneliiga ajaa kaiken edelle.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös