Hassuja ja omituisia tapahtumia tosielämässä

  • 302 218
  • 759

Hejony

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi
Ilta-Sanomissa on tarina, jossa pilvenpiirtäjän ikkunanpesijä on pudonnut maahan 47:n kerroksen korkeudelta, ja säilynyt hengissä. Matkaa maahan on kertynyt hämmästyttävät 152 metriä.

Yleensä tuo 10:s kerros on se raja, jota pidetään rajana sille, että putoaja menehtyy. Uskomaton selviäminen, kun vielä uutisessa lukee, että toipuminen on edistynyt hyvin, ja mies kävelee jo kohtapuolin.

Koko juttu
Niin ja jo kolmannenkin kerroksen putoamisissa kuolleisuus on 50%. Kieltämättä tämä tapaus on aivan käsittämätön. Ei oikein ymmärrä miten mahdollista.

Viitsiikö joku laskea paljonko tuollaisen pudotuksen jälkeen on vauhtia maahan osuessa?
 
Suosikkijoukkue
Greek Philosophers
Jos en ihan väärin laskenut, niin teoriassa lähemmäs 200 km/h. Jatkoajan fyysikot voivat varmistaa/korjata asian.

Vapaan putoamisliikkeen kaavoista:

v=gt ja

s=1/2gt^2

saadaan, että 152 m:n matkan pudotus kestää n. 5,6 s joten loppunopeus on todellakin n. 55 m/s eli 198 km/h. Tämä on itseasiassa jokseenkin vapaan pudotuksen nopeus laskuvarjohypyssä (vaaka-asennossa) jolloin ilmanvastus on yhtä suuri kuin maan vetovoima eikä nopeus enää kasva.
 

Jumo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Omituinen tapahtuma

Huomaisin juuri tarkistavani tielaitoksen kelikamerasta sataako ulkona lunta.

Ois kai tuon nähnyt katsomalla ikkunasta uloskin ?
 

ISH

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, HIFK, Arsenal
Faija oli 2000-luvun alussa Pohjois-Norjassa rakentamassa mökkejä. Kuulivat sitten timpurikaveri Sergein kanssa paikallisilta että läheisessä koulussa on sauna jossa voisivat käydä illalla kylpemässä. Jumalauta mikä uutinen. Faija ja Sergei hakivat makkaraa ja muutamat bisset ja lähtivät koululle. Ja siellähän oli ihan oikeaoppinen sauna ja sähkökiuas nurkassa, mutta kiukaassa ei ollut kiviä. Norskit olivat heittäneet vettä pelkille vastuksille. Hetken naureskeltuaan hakivat ulkoa kiviä ja saivat oikein mukavat löylyt. Seuraavana iltana kun timpurit tulivat uudestaan pitkän päivän jälkeen saunomaan, oli ulko-ovessa munalukko ja lappu jossa luki että "SULJETTU ILKIVALLAN VUOKSI".
 

Bruno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK, NP#4, Україна
Näistä seuraavista minulle viikon sisään sattuneista jutuista on hassuus helvetin kaukana, mutta omituisia ne ovat.

Ensimmäinen asia ajoittaa viikon takaiseen lauantaihin, jolloin makoilin uima-altaan äärellä Marokossa. Yhtäkkiä mieleeni tulee yksi kuva vuodelta 1985, jolloin olin perheeni ja tätini perheen kanssa Torremolinoksessa. Kyseisessä kuvassa 10-vuotias serkkuni hyppää x-hypyn ponnahduslaudalta altaaseen. Alan miettimään, mitä kyseiselle herralla nykyään kuuluu ja kun tulen kotiin, kuulen että hänet on löydetty kuolleena juuri lauantaina.
nro2: Vaikka juttelin faijani kanssa seuraavana maanantaina puhelimessa ja hän vakuutti kaiken olevan ok, sanoi alitajuntani että jotain todella pahaa ja kamalaa on tapahtunut. Lue ylempi.
Kolmas keissi onkin sitten toissa yö (pe-la). Katselin televisiota ihan normaaliin tapaan kahteentoista saakka ja päätin sitten mennä nukkumaan. Enpä tiennyt mitä oli tulossa. Tyttöystäväni herää siihen, kun makaan sängyssä kylmästä hiestä märkänä ja tärisen, kysyy sitten että mikä on.
Sanoin olevani todella levoton ja tuntevani jonkun "ei-niin-inhimillisen" olevan siinä asunnossa läsnä meidän kanssa. No tyttö sanoo sitten, että otapas ihan rauhassa ja yritinkin rauhoittua kunnes posahti. Päätin nousta ylös ja mennä juomaan lasillisen vettä, mutta makuuhuoneesta olohuoneeseen mennessäni pysähdyin oviaukkoon kuin seinään ja hemmetin kylmät väreet vilistävät läpi vartaloni, käännyn takaisin, hyppään sänkyyn, otan sikiöasennon ja tärisen. Herätin tyttöseni siitä vierestä ja sanoin, että nyt kaikki valot päälle, muuten lähtee mopedi käsistä. No ei siinä muu auttanut sitten, yritin uudestaan lähteä makuuhuoneesta pois, ja siinä onnistuinkin, kunnes nostan pääni ja katson suoraan eteenpäin, eteisessä olevaan peiliin. Taas sama reaktio, luulin näkeväni peilistä ihan sairaita, henkimaailman asioita. Muutenkin fiilis oli se, ettei oltu yksin.
Ai niin, sen sanoinkin jo. No eipä auttanut muu kuin raahautua katsomaan televisiota ja täyttämään ristikoita loppuyöksi. Aina vähän väliä kuulin ihan kummallisia ääniä, sellaisia mitä en ennen ollut ikinä kuullut. Nuo fiilikset loppuivat kuin seinään vähän aamukuuden jälkeen. Tuntui aika riivatulta koko yön ajan.
Ikinä, ei ikinä, ole ollut yhtä helpottavaa huomata, että on aamu.
Noh, tulin kuitenkin eilen siihen tulokseen, että varmasti tuo serkkuni kuolema, nuorikin vielä, vaikutti sen verran siihen, että järkytyin ja menin jonkin asteiseen shokkiin ja se työnsi sitten tuollaiset ulos.
 

Hejony

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi
clips clips
Joo. Vähän ylikierroksilla taidetaan nyt käydä siellä. Läheisen kuolema varmasti voi tuollaista aiheuttaa. Itse hieman samanlaisessa tilanteessa olleena, ryyppäämistä kannattaa välttää nyt joksikinaikaa.

Rohkeasti vaan psykiatrin juttusille jos kauemmin jatkuvat.
 

Ruutiveijari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Laahustaessani kioskia kohtia ravintoa ostamaan tapahtui eräässä ylämäessä kumma episodi. Kyseinen ylämäki on jyrkähkö ja suojaisessa paikassa puiden ympäröimänä. Olin noin puolessa välissä mäkeä kun taustalta alkoi kuulumaan rätinää, vähän kuin joku juoppu yrittäisi sillä naapurin Leenan Jopolla päästä väkisin mäkeä ylös. Siirryin hieman syrjempään ja vilkaisin olan yli, että mites lähellä infarktia siellä taustalla ollaan ja taustalla ei ollut ketään mutta jotain kylläkin - Pringles-purkki vieri yksin mäkeä ylös.

Khuulin typertyneenä tuijotin miten purkki vieri rauhassa jalkani ohi ja kohti mäen huippua. Pakkohan siinä oli heti testata, että tuuleeko siellä nilkan korkeudella. Ei tuullut eikä taskustani nappaama kuitti myöskään reagoinut mihinkään kun sen avulla testailin.

Päästyäni mäen ylös Pringles-purkki nojaili jonkun naapuruston "Kattokaa mua tytöt, mulla on kasettisoitin ja kaikki t. Reiska 40v" -pimpsamobiilin rengasta vasten. Nappasin sen siitä, laitoin mäen yläosaan ja siitä se rauhassa vieri lähes alas asti.

Olen nyt tässä istuessani päätellyt että kyse oli harvinaisen hyvin kohdennetusta segmentti-markkinoinnista. Syön parhaillaan näet kioskireissulta heräteostoksena mukaan tarttuneita Pringlesejä.
 
Pohjustuksena seuraavalle jutulle sellainen seikka, että uskon vakaasti (pienellä pilkkeellä silmäkulmassa) kaiken kaltaisiin "vanhan kansan uskomuksiin" - kuten siihen, että leipä tulee pitää oikein päin (pohja alaspäin) kaapissa, tai talosta loppuu ruoka. Tai siihen, että jos korvissa suhisee/soi, joku ajattelee sinua juuri sillä hetkellä.

Istuin sitten tänään koululla editoimassa maailman hienointa valmistuvaa elokuvaamme, siinä työn ääressä olin jumittanut jo parisen tuntia. Keskittyminen editoimiseen oli melkoinen, luurit päässä mitään ylimääräistä kuulematta ja mihinkään muuhun kiinnittämättä huomiota. Jossain vaiheessa keskittymiseni herpaantui, sillä korvani alkoi kuin alkoikin soida - ei siis mitään biisiä, vaan sellaista suhinaa, joka tuntuu joka puolella päässä. Tietänette tilanteen.

Siinä sitten oikaisin selkäni ja hymähdin, että hahaa, jokupa ajattelee minua juuri sillä hetkellä! Samassa mieleeni tuli eräs ystäväni, joka on harmittavasti viime aikoina painunut unholaan. Ennen olimme useinkin tekemisissä, mutta tätä nykyä vain hyvin harvoin. Mieleen tuli se, kun hänet viimeksi näin ja otimme jäähallissa bisset juttutuokion ohessa. Siinä sitten mietin tovin, että mitähän hänelle kuuluu ja ajattelin, että pitäisikin kysellä kuulumisia häneltä taas - kun edellisestä kerrasta tosiaan pisempi aika jo oli.

Ajatukseni katkaisi päässäni olevat luurit, jotka alkoivat pitää naputusta kännykän häiriöstä. Ajattelin puhelimen hakevan vain kenttää ja olin jatkamassa editointihommia, kun naputus vain jatkuikin ja puhelimeni laukussa piippasi.

Ja kyllä, saapunut viesti oli juuri tältä ystävältäni, jota olin juuri ajatellut. Kerrassaan huvittava yhteensattuma, vieläpä melkoisen epätodennäköinen. Tai sitten ne vanhan kansan uskomukset eivät ihan puutaheinää olekaan...
 

Aces

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät ja Sharks sekä 90-luvun Bruins ja Cam Neely
Kävin tuossa menneenä vkonloppuna vanhempia morjestamassa kuukauden tauon jälkeen. Edellisellä kerralla vein töissä käyttämiäni työhanskoja pussillisen, koska vanhemmat tykkäävät tehdä remonttia ja pihahommia ja hanskoja kuuluu jatkuvalla syötöllä.

Ihmeellisyys tulikin esiin sitten, kun lauantaiaamuna lähdin pihalle rakennushommiin mukaan niin etsin itselleni työhanskoja ja hanskakorista EI LÖYTYNYT yhtään oikean käden hanskaa, kaikki olivat vasemman käden hanskoja?!? Ja sitten kun kysäisin mammalta missä muualla hanskoja voisi olla sanoi et tuolla vajan puolella minun tuomassa pussissa (hanskat olivat parillisia kun ne toin)... Omituisinta oli se että kun levitin pussin sisällön (hanskoja oli käytetty) vajan lattialle, niin löytyi vain yhdet hanskat jotka oli parillisia. Kaikista muista hanskoista puuttui taas oikean käden hanska??? Ei voi ymmärtää mihin ne oikean käden hanskat häviää...
 

qhangas

Jäsen
Suosikkijoukkue
I F K
Pidettiin kisastudioita ystävien kanssa Suomi-Venäjä välierän aikaan ja siinä sitten tuli tämä katsojakilpailu jossa piti Stanley Cup-pokaalista tietää nimi jota toimittajan sormi osoitti. Kyseessä siis melkoinen arvauskilpailu ja tähän totesin "Voi jumalauta..." ja kuin kaikuna stereoista tuli myös samainen "Voi jumalauta..." . Kaiku oli studion joku jäsenistä. Hymyilytti kyllä.
 
Suosikkijoukkue
Greek Philosophers
En tiedä mistä tämäkin tapaus viime yönä päähäni putkahti lähes kahdenkymmenen vuoden jälkeen, mutta kai se sitä tarkoittaa että kerrottava se tännekin on.

Olin juuri armeijasta päästyäni parin kaverin kanssa baarissa, kun seuraamme lyöttäytyi keski-ikäinen mies jutellen niitä näitä, kuten tapana on. Jossakin vaiheessa kaverini, joilla oli seuraavana päivänä työpäivä alkoivat tehdä lähtöä jolloin tämä mieshenkilö ehdotti että mennäänpä paikalliseen yökerhoon, kai sun kavereiltasi (joista toinen oli autolla) saa kyydin.

Sinne sitten ja ilta jatkui paskanpuhumisen merkeissä, kunnes jossain vaiheessa alkoi tuntua, että kaverin jutut ovat hivenen liian intiimejä ja outoja. Pikkuhiljaa mieleeni valkeni: "Ei jumalauta, tämä kaveri on homo ja se yrittää iskeä minua päästäkseen poraamaan tuhkaluukkuun." Äkkiä vessaan ja narikan kautta helvettiin koko paikasta.

Viikkoa myöhemmin olin taas baarissa erään intistä lomilla olevan kaverini kanssa. Kerroin tästä tapauksesta ja kaverini nauroi katketakseen. Yhtäkkiä huomaan, että edellisviikolla kohtaamani tyyppi on samassa baarissa ja tulee pöytäämme kohti. Ajattelen: "Ei saatana voi olla tällaista tuuria. Vieläkö se aikoo yrittää jotain?". Tyyppi tervehtii ohikulkiessaan asiallisesti kaveriani ja jatkaa matkaansa.

Kysyin kaveriltani, mistä ihmeestä sinä tuon hyypiön tunnet. "Tuonko, sehän on meidän komppanian vääpeli."
 

TheT

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Leijonat, Montreal Canadiens
Tässäpä sopiva ketju, joka osui silmiin seuraavaa juttua varten...

Menneellä viikolla töissä sattui hassu juttu, kollega siinä otti pari asiakasta vastaan ja itse näppäilin kännykkää samaan aikaan, piti laittaa jotain musaa soimaan, työpaikan stereoiden kieltäydyttyä toimimasta. Randomina heitin jonkin biisin siitä soimaan ja sain köökkiin tilauksen. Tulin vilkaisseeksi kassalle ja noteerasin n. 16-18 -vuotiaan naishenkilön järjettömän isot rinnat ja valtavan kaula-aukon, eihän niitä malttanut olla vilkuilematta. Eipä siinä mitään, kiva katella. Vaan eikös siinä tilausta tehdessä känny heittänyt randomina seuraavan biisin ja se sattui olemaan Pimpparauta - Jestas sentään, mitkä rinnat! Rupesi kieltämättä hymyilyttämään aika tavalla ja parhaani mukaan yritin laittaa evästä kun pidättelin naurunpurskahduksia.

Kyseinen asiakas sattui siinä sitten huomaamaan tämän irstaan ukon salakavalat tuijotukset ja totesi kaverilleen "Mennäänpä tuohon ulos röökille" ja yllättäen ostikin eväät mukaan, sen sijaan että olisi jäänyt paikan päälle syömään. Prkl, kerrankin olisi ollut kassa-alueen tallentavalle kameralle käyttöä! Oli se sen verran irstas näky, kun kyseinen asiakas vielä nojaili siihen tiskiin koneen varmentaessa Visa Electronia...
 
Omituista tai ei, jaan silti tämän kanssanne.

Lauantaina satuin katsomaan MTV3-ohjelmaa Tupla tai Kuitti ja siinä oli tämä rottatietäjä Riikka X. Siinä katselin ohjelmaa aivan rauhassa ja mietin, että tuossa tytössä on jotain mielestäni söpöä. Noh, siinä sitten sunnuntai-iltana menin ensimmäistä kertaa ~vuoteen käymään facebookissa, siellä minulle oli lähettänyt viestin joku neitonen, joka sanoi käyneensä kanssani samaa koulua vuoden (ensimmäisen luokan). Tänään tulin sitten duunista himaan ja satuin avaamaan MTV3-kanavan, josta tuli uusintana T/K-jakso, josta tunnistin tämän tytön samaksi, joka kertoi olleensa samalla luokalla kanssani.

Outoa tässä oli se, että satuin samana viikonloppuna käymään facebookissa ja näkemään TV:ssä tytön, jonka olen edellisen kerran nähnyt joskus n.15 vuotta sitten.
 

scholl

Jäsen
Menin yhtenä aamuna lentokoneeseen ja huomasin, että yksi tuttavani istuu viereisellä paikalla. Hänellä oli erityyppinen matka ja eri määränpää, mutta lento sama ja sattumalta täydessä koneessa viereinen paikka.
 

Ruutuässä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Viime perjantaina ajoin fillarilla vanhempien luokse ja sunnuntaina takaisin. Koska saman tien ajaminen edestakaisin tuntui tylsältä ajatukselta, tulin kotiin täysin eri reittiä kuin mennessä ja yhteistä tieosuutta näillä reiteillä oli ehkä 15 km. Sattumalta kuitenkin matka oli molempiin suuntiin fillarin mittarin mukaan 75,20 km, eli 10 metrin tarkkuudella sama. Aika hauska yhteensattuma eikä tulos ollut mitenkään tekemällä tehty.

Toinen hauska juttu sattui, kun puhuttiin siskon kanssa viikonloppuna lasten nimistä. Sanoin, että voisi antaa lapselleen Beckhamien tyyliin nimeksi esim. Punavuori, Ullanlinna tai Jakomäki riippuen siitä, missä lapsi on pantu alulle. Illalla telkkarista tuli FC Venus, jossa kerrottiin tyypistä, jonka lapsen nimi oli Eira, koska mies oli Beckham-fani. En ole nänyt elokuvaa ennen ja typerä läppä oli näköjään siinäkin käytetty. Hassusti osui samalle päivälle kun meidän keskustelu.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Ylläksellä on hassu maiseman muodostama vääristymä tai miksi sitä nyt haluaakaan kutsua. Eli ajetaan Äkäslompolon kylän kautta kohti tunturia, pysäytetään auto alamäkeen hieman ennen laskettelukeskuksen parkkipaikkoja ja laitetaan vaihde vapaalle, niin auto lähteekin valumaan taaksepäin (eli siis ylämäkeen). Todellisuudessahan tässä on ylämäki, mutta maisema siinä on jollakin tavalla sellainen, että se tuntuu pikemminkin todella jyrkältä alamäeltä vaikka miltä kantilta katsoisi ja aivot sanovat laitettaessa vaihdetta vapaalle, että auton pitäisi lähteä valumaan eteenpäin - ei taaksepäin. Kannattaa testata joskus jos on liikkeellä siellä päin, aika hämyltä tuntuva kokemus.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Kannattaa testata joskus jos on liikkeellä siellä päin, aika hämyltä tuntuva kokemus.

Tänne vaan lisäilemään ja voihan tuolta tarkastaa löytyykö esimerkiksi mahdollisesta matkakohteesta vastaavaa ihmettä.
 

Sir von Aulis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekko
Tämä nyt menee ihan hauskoihin sattumuksiin...

Kuuntelen tässä Winampilta musiikkia, sattui heittämään playlistilta tän HIFK:n maalibiisin sireeneineen kaikkineen, siinä annoin sen soida loppuun, luonnollisesti. Seuraava biisi, minkä kone arpoi randomilla soittolistalta (4388 biisiä)...

J.Geils Band - Flamethrower. :)
 

Cosmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
JB & KG
Kun Saku Koivun syöpä oli otsikoissa, tuli heti perään WTC. Kun Karalahti vietiin harkoista, seuraavan päivänä ammuskeltiin Jokelassa. Kun Markkasen lapsi kuoli, ammuskeltiin Kauhajoella.

Kun lätkämaailmassa tapahtuu jotain todella dramaattista, niin lähiaikoina tapahtuu jotain traagista kaukalon ulkopuolellakin.
 

Miksu00

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kun Saku Koivun syöpä oli otsikoissa, tuli heti perään WTC. Kun Karalahti vietiin harkoista, seuraavan päivänä ammuskeltiin Jokelassa. Kun Markkasen lapsi kuoli, ammuskeltiin Kauhajoella.

Kun lätkämaailmassa tapahtuu jotain todella dramaattista, niin lähiaikoina tapahtuu jotain traagista kaukalon ulkopuolellakin.

Melkein samaa kastia tämä: Jokelan tapahtuessa kummini oli ulkomailla, nyt tämä tapahtuma ja kummini on lähdössä 3 päivän päästä ulkomaille.
 

Cosmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
JB & KG
Melkein samaa kastia tämä: Jokelan tapahtuessa kummini oli ulkomailla, nyt tämä tapahtuma ja kummini on lähdössä 3 päivän päästä ulkomaille.

Kaksi keissiä ei riitä, pitää olla enemmän, muuten silkkaa sattumaa. Kyseessä on nyt suuret voimat. Suuret voimat haluavat aina tunteita kuohuttavan kohu-uutisoinnin lätkästä pois räväyttämällä jotain pahempaa esiin heti. Kuka näitä naruja kulisseissa oikein vetelee?
 

JZZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
Suuret voimat haluavat aina tunteita kuohuttavan kohu-uutisoinnin lätkästä pois räväyttämällä jotain pahempaa esiin heti.
Tai vaihtoehtoisesti kaikki tämä johtuu jääkiekosta, joka nyt siis on todennäköisimpänä syynä kiellettävä kokonaisuudessaan!
 
Suosikkijoukkue
KalPa
Kaksi keissiä ei riitä, pitää olla enemmän, muuten silkkaa sattumaa. Kyseessä on nyt suuret voimat. Suuret voimat haluavat aina tunteita kuohuttavan kohu-uutisoinnin lätkästä pois räväyttämällä jotain pahempaa esiin heti. Kuka näitä naruja kulisseissa oikein vetelee?

Huumoripitoinen esimerkki tästä ettei toimi vaikka olisi enemmänkin keissejä:
Kävin paskalla samana päivänä kun wtc:t romahti, sama kakkoshätä on tullut kaikkina muinakin kriisipäivinä :)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös