Insinöörejä ollaan täälläkin! Ja vaikka tuo kirjoitukseni oli tosiaan huumorsävytteinen, niin kyllä minä haluan olla se insinööri, joka uskaltaa avata ajatusmaailmaansa, ja myös unelmoida suurista ja ihmeellisistä asioista.
Tuota aivojen signaalin käsittelyn mahdottomuutta aina selitetään tuolla signaalin ja tiedostojen pakkaamisella. Meidän aivot suorittaa jo nyt niin ihmeellisiä prosesseja, että tuollainen pakatun datan purku saattaa olla ihan lapsenleikkiä.
Menee samaan kategoriaan oman de ja vu-teorian kanssa. Eli de ja vu tulee kehittymään. Luulemme, että meistä vain tuntuu, että olemme kokeneet tämän aikaisemmin. Totuus on se, että kohta me pystymme ennustamaan/näkemään asioita etukäteen.
Monissa monissa asioissa tulevaisuuden ennustaminen/näkeminen on silkkaa matematiikkaa. Jo monta tuhatta vuotta sitten matemaattisella lahjakkuudella ja hahmotuskyvyllä siunatut ihmiset saivat profeetan maineen, koska onnistuivat ennustamaan tulevaa. Luonnollisesti nämä oli silloin melko helposti ennustettavissa olevia asioita, tähtien liikkeitä, auringon nousuja, vuorovesiä jnejne. Joku tulevaisuuden ennustaja sai mestarimetsästäjän maineen, kun hän pystyi määrittämään, että tuo liikkuva antilooppi on tietyn ajan päässä tietyssä pisteessä, joten minun pitää ottaa se tähtäyksessäni huomioon.
Oli kyseessä sitten korttipeli, vedonlyönti tai mikä tahansa tapahtuma, jokainen ihminen pystyy tekemään sillä olemassa olevalla tiedolla tulevaisuuden ennusteen. Kaikkien ennusteet eivät tietenkään osu, mutta esimerkiksi matemaattinen ja psykologinen hahmotuskyky, ovat niitä asioita jotka meillä kehittyy. Nyky ihminen pystyy tekemään esimerkiksi tähdistä sellaisia olettamuksia, joita aikanaan ei pystynyt tekemään edes ne oppineimmat yksilöt.
Kaikenlisäksi mun mielestä hauskaa, että insinöörit täällä kehuu kuinka he eivät usko tällaiseen höpötykseen. Rene Descartes oli aikanaan yksi maailman suurimmista matemaatikoista. Omalla tieteenalallaan hän tuli loppujenlopuksi siihen tulokseen, että matematiikka on perseestä, koska se ei lopulta anna vastausta yhtään mihinkään suureen kysymykseen, vaan kaikki laskut on kumottavissa seuraavalla laskulla. Tästä suivaantuneena Descartes ryhtyi filosofiksi. Filosofian alalla miehestä tuli myös maailmankuulu. Filosofian oppineena Rene tuli jällein siihen tulokseen, että tiede ei anna hänelle vastauksia. Rene tuli siihen tulokseen, että matemaattiset todennäköisyydet tapahtumille ovat liian pieniä toteutuakseen, filosofia taas ei anna sitäkään vastausta. Niinpä Descartes tuli siihen tulokseen, että jonkun tason jumala täytyy olla olemassa! Tai jos ei jumala, niin ainakin joku henkimaailman käsitys, joka tätä toimintaa kohtaa. Harmikseen sitten matematiikka, filosofia ja uskonto eivät edes yhdessä voittanut maalaisjärkeä, kun Descartes matkusti Ruotsin kuningasperheelle opettamaan filosofiaa. Eivät tieteet tienneet sitä, että Ruotsissa oli kylmä. Näinpä Descartes vilustui ja kuoli Tukholmassa. Hän on yksi niistä tieteilijöistä, jotka maalaisjärjellä varustettuna, olisi voinut saada aikaiseksi todella suuria tutkimuksia.