Mainos

Harry Potter

  • 49 642
  • 238

friikki otus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Itse aloitin sarjan parissa muistaakseni Liekehtivä pikarin leffan aikoihin. Olin jo aiemmatkin osat nähnyt, mutta pidin niitä vain erillisinä leffoina ilman sen kummempaa jatkumoa. Samoihin aikoihin oli ilmestynyt Feeniksin kilta kirja ja halusin lukea sen että tiedän miten tarina jatkuu. Ja se oli menoa sitten. Kaikki aiemmat kirjat tuli luettua nopeaan tahtiin ja sitten alkoi se ärsyttävä odotus kirjojen ja leffojen osalta. Itselle paras kirja oli juuri tuo kilta, mutta leffana taas huonoin. Muistaakseni siinä oli kirjassa niin paljon olennaista tietoa tulevaan, joita ei leffassa käsitelty ollenkaan. Vähän sellainen kelauksella menty elokuva. Kaksi ekaa ja kaksi viimeistä taisivat mennä jollain tavalla kirjan mukaan. Näyttelijöistä pahisten hahmot onnistuivat hyvin. Varsinkin Bonham Carterin näyttelemä Bellatrix Lestrangin hahmo tuntui yhtä todelliselta kuin kirjassa. Pitäisikin taas kahlata sarjat läpi, niin jos sitä ajattelisi vähän eri tavalla kuin silloin joskus. Mutta hyvä kokonaisuus molemmissa sarjoissa.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Varsinkin Bonham Carterin näyttelemä Bellatrix Lestrangin hahmo tuntui yhtä todelliselta kuin kirjassa.

Bonham Carter esittämässä Hermonietä, joka on juonut monijuomalientä muuttuakseen Bellatrix:ksi .. eli Bonham Carter esitys Emma Watsonina on todellinen näyttelijätyön huippu. Bonham Carter ilmeilee ja liikkuu aivan kuten Emma Watson (siis kohtauksessa haetaan hirnyrkiä Irvetan Velhopankista). Dokkari siitä, kuinka toi harjoteltiin, on hieno. Ja osottaa kuinka hememtin hyvä näyttelijä Bonham Carter on.
 

Gotterdam

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Leijonat, IPV, Roihuttaret, PuMu
Itse luin nuo kaikki kirjat putkeen vuoden vaihteen tienoilla. Olin toki lukenut 4 ensimmäistä kirjaa ennen Feeniksin killan ilmestymistä, mutta sitten se jäi. Nyt ennen tätä toista kierrosta katsoin ensin kaikki leffat, mutta huomasin, että moni asia jäi epäselväksi ennen kirjojen lukemista. Loistava kirjasarja kaiken kaikkiaan.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki Penan ja Tamin joukkueet, KuPS
Varsinkin Bonham Carterin näyttelemä Bellatrix Lestrangin hahmo tuntui yhtä todelliselta kuin kirjassa.
Bonham Carter esittämässä Hermonietä, joka on juonut monijuomalientä muuttuakseen Bellatrix:ksi .. eli Bonham Carter esitys Emma Watsonina on todellinen näyttelijätyön huippu. Bonham Carter ilmeilee ja liikkuu aivan kuten Emma Watson (siis kohtauksessa haetaan hirnyrkiä Irvetan Velhopankista). Dokkari siitä, kuinka toi harjoteltiin, on hieno. Ja osottaa kuinka hememtin hyvä näyttelijä Bonham Carter on.
Helena Bonham Carter on tosiaan yksi leffasarjan parhaita näyttelijöitä kun vertaa nimenomaan kirjan hahmoon. Ehkä Alan Rickman Kalkaroksena on vielä pykälän kovempi ja ainakin omaan makuuni hän tekee sen parhaan roolisuorituksen koko leffasarjassa, mutta ei Bonham Carter kyllä kalpene tälle juurikaan. Rickman ehkä sen avulla edelle että on mukana alusta saakka, Bonham Carter ymmärrettävistä syistä vasta sitten puolivälistä eteenpäin.

Rickmanin hyvyyttä muuten korostaa vielä se että vaikka Kalkaros on kirjojen tapahtumien alussa sellainen reilu 30- ja lopussakin vähän alle 40-vuotias niin hahmoaan liki n. 25 vuotta vanhempi Rickman soveltuu tuohon ihan täydellisesti. Ehkä se pimeä taikuus vanhentaa nopeammin tai jotain...

Niin.. leffasovituksissa itseäni vähän hämäsi se, että Hermionelle oli annettu juttuja, jotka kuuluivat oikeasti Ronille. Tämä nosti Hermionen hahmon huomattavan tärkeäksi Ronin kustannuksella.
Eikä pelkästään Ronin juttuja vaan muidenkin, esim. Salaisuuksien kammion leffaversiossa Hermione korjaa Harryn rikkinäiset silmälasit kun vastaavasti kirjassa ne korjaa Arthur Weasley. Leffassahan tuo myös sotii Rowlingin keksimiä velhomaailman "sääntöjä" vastaan eli alaikäiset eivät saa taikoa koulun ulkopuolella, mutta niin Hermione vaan taikoi lasit ehjäksi. Toisaalta itse olen ajatellut tuon sellaisena taiteellisena vapautena että kaikki taikamaailma eli myös Viistokuja lasketaan alueeksi missä alaikäisetkin saavat taikoa.

Ja itse asiassa nyt kun mietin niin vähän hämärä tuo "alaikäiset ei saa taikoa koulun ulkopuolella" -käsite muutenkin, Salaisuuksien kammion kirjaversiossa Ron kertoo miten Fred (tai George) taikoi jonkun Ronin pehmolelun hämähäkiksi, samalla tavalla alaikäisiähän Weasleyn kaksosetkin on olleet mikäli noihin aikoihin ovat taikoneet. Vai onkohan tilannetta katsottu läpi sormien kun Weasleyn isä on taikaministeriössä töissä.

Tämä on oikeastaan isoimpia ongelmiani sinänsä toki erittäin hyvien Potter-leffojen kohdalla: aika monet hahmot on sovitettu ehkä vähän liian "kliinisesti" siihen nähden, että yksi kirjojen suurimpia vahvuuksia oli nimenomaan nämä lukuisat sivuhahmot, joiden kautta maailma sai syvyyttä. Elokuvissa, joita yleisesti pidän toki onnistuneina, aika monet tärkeätkin sivuhahmot jäävät todella etäisiksi, eikä se ns. päiden putoilu viimeisissä elokuvissa sitten saa ihan samanalaisia tunnereaktioita aikaan mitä kirjoissa.
Näinhän se menee että isommatkin sivuhahmot jäävät aika statistin rooliin. Pakko sanoa että vaikka Gary Oldman tekee loistavaa työtä Sirius Mustana niin ei hänen hahmonsa ole leffaversioissa lähellekään niin hyvä mitä se on kirjoissa eikä hänen kohtalonsa samalla tavalla kolahda. Osittain toki johtuu varmaan siitäkin että kyseinen kohtalo oli leffoihin tehty suoraan sanottuna ihan päin helvettiä eikä ollenkaan samanlaiseksi mitä se oli kirjassa.

Dobby nyt sitten tietenkin äärimmäinen esimerkki tärkeästä sivuhahmosta joka jää ontoksi, hahmohan ei ole mukana kuin kahdessa leffassa vaikka kirjoissa se ottaa isompaa roolia. Jostain kertoo se että joitain Dobbyn kohtauksia oli kirjoitettu Nevillen suoritettavaksi. Toki ehkä tässä oli taustalla se että tämä oli melkeinpä ainoa tapa saada Nevillen roolia isommaksi myös valkokankaalla ilman että aikaa joudutaan käyttämään liikaa.
 

Kilvenkantaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Uuu täällä on aktivoiduttu!

Alkuvuodesta oli aika paljon huhuja siitä, että jonkinlaista pottereiden maailmaan sijoittuvaa tv-sarjaa tai pikemminkin suoratoistopalvelusarjaa, oltaisiin kehittelemässä. Pidän tätä täysin todennäköisenä seuraavana siirtona. Kyse ei siis olisi mistään kirjojen uudelleenfilmatisoinnista, vaan jokin uusi tarina. Mitään faktaa tästä ei taida oll tällä hetkellä tarjolla.

Kuulun niihin ihmisiin, jotka lapsena rakastui kirjoihin. Siinä tilanteessa elokuvilla ei ollut mitään mahdollisuutta, ja kahden ensimmäisen leffan jälkeen mikään sovituksista ei oikein tavoittanut sitä kirjojen taikuutta. Ihan täsmälleen noita samoja asioita kammoksun elokuvaversioissa kuin mitä yllä olevissa viesteissä on jo mainittu. Yksityiskohtia joudutaan aina muuttamaan, mutta vihaan kiihkeästi sitä, mitä hahmoille aina käy, kun ne siirretään kirjan sivuilta valkokankaalle. Kummasti ne vaan litistyy ja vääntyy outoihin muotoihin. Vai onko täällä joku, joka ei syvästi traumatisoitunut siitä surullisen kuuluisasta kohtauksesta Goblet of Fire leffassa? HARRY DID YOU PUT YOUR NAME IN THE GOBLET OF FIRE?

Tästä huolimatta leffoissa oli kyllä hyvätkin hetkensä.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki Penan ja Tamin joukkueet, KuPS
Nostetaas taas ketjua kuukausien tauon jälkeen. Sain tuossa syyskuun alussa kirjat luettua loppuun ja tuli myös e-kirjana luettua se Kirottu lapsi -näytelmäteksti läpi. Sellaiset nelisen kuukautta kesti noiden seitsemän ekan lukeminen eli pari viikkoa per kirja tahdilla mentiin. Toki ihan noin tasaisesti ei edetty, alun kirjat oli paljon nopeampia ja sitten kun oli kesä niin ihan niin kovalla tahdilla ei tullut luettua vaikka päivittäin aina jonkin verran.

Tämä oli eka kerta kun nämä kirjat tuli luettua siten että yhteen putkeen kaikki kirjat, pakko sanoa että kirjat toimii näin erittäin hyvin ja siirtymä aina kirjasta toiseen on jouheva. Muutenkin kyllä näin aikuisiällä kirjat toimi paljon paremmin kuin silloin teininä ja juuri 18 täyttäneenä, itse asiassa jo toisesta kirjasta eteenpäin oli hyvinkin synkkää sisältöä ja mitä pidemmälle sarja meni niin ei voi kyllä puhua mistään lastenkirjoista. Hyvinkin synkkää ja jopa väkivaltaista sisältöä paljon.

Tälleen uudella lukukerralla tuli muutenkin vähän erilaiset aatokset kirjojen paremmuusjärjestyksestä. Nuorena sijoitin aina Azkabanin vangin ykköseksi ja sinänsä se onkin sellaiselle nuorelle lukijalle varmasti paras koska se on omalla tavallaan vauhdikkain ja ainakin alun osalta myös humoristisin, hahmot on kasvaneet sieltä lapsesta kuitenkin jo vähitellen teini-ikään ja muutenkin meno on ihan letkeää hyvin pitkään. Mutta kun näitä nyt aikuisena luki uudelleen niin kyllä tuo Azkaban varmaan bottom 3:een menee, ei se siis huono ole mutta ihan eri tavalla näihin suhtautuu nyt. Jos pitäisi järjestykseen asettaa niin seuraava varmaankin:

Feeniksin kilta
---------------------
Puoliverinen prinssi
Kuoleman varjelukset
---------------------
Liekehtivä pikari
Azkabanin vanki
---------------------
Salaisuuksien kammio
Viisasten kivi

Katkoviivoilla eroteltuna siis siten että nuo voisi rankata suunnilleen tasoihin toistensa kanssa, en nyt siis tuota Azkabaniakaan ihan pohjalle pistänyt koska se kuitenkin on kuitenkin tietyllä tavalla itselleni se tärkein näistä. Mutta siis noin yleisesti Feeniksin kilta on ykkönen, sitten osat 6-7 samassa lokerikossa mutta ehkä kuitenkin juuri noin päin, sen jälkeen Liekehtivä pikari ja Azkaban varmastikin juuri noin ja pohjalla kaksi ekaa.

Mutjoo, tällaista pientä pyörittelyä näiden ympärillä. Se on myös sanottava että kun katsoi keväällä ne leffat ja sitten luki kirjat niin kyllähän nuo leffat aika vaisuiksi jäävät. Se on toki totta että niistä joudutaan karsimaan paljon asioita pois, mutta onhan monelta osin toteutus kyllä kustu niin pahasti että ei mitään järkeä. Yksi parhaita esimerkkejä varmaan ihan se lopputaistelu, täysin järjetön toteutus vaikka sinänsä visuaalisesti ihan hienoa välillä onkin. Muutenkin käsittämätöntä että Kuoleman varjelusten leffaversio on suht uskollinen kirjalle (toki siksi että se on kahdessa osassa), mutta sitten tuo loppu piti tehdä tuollaiseksi ADHD-sekoiluksi.

Mutta hyviä kirjojahan nämä on ja tosiaan aikuisena luettuna näistä kyllä pystyi bongaamaan asioita ihan eri tavalla miten nuorempana ja muutenkin ajatteli toisella tavalla. Eiköhän nämä joskus tule uudelleen luettua, mutta voi olla että ei ihan heti tule uudestaan noita kirjoja avattua. Nyt oli pakko kun edellisestä lukukerrasta oli se 13 vuotta aikaa (joidenkin kirjojen kohdalla toki kauemminkin) ja ainoa muistikuva leffojen ja kirjojen eroista oli se että "kylläpäs oli eri tavalla tehty".

Niin ja joo, tuli tosiaan luettua se Kirottu lapsi -näytelmäteksti myös. Pakko sanoa että oli kyllä kokolailla raskasta luettavaa koska kyseessä oli siis tosiaan näytelmän käsikirjoitus mitä oli jonkin verran muokattu kirjamuotoon, mutta silti se oli pääasiassa hahmojen välistä dialogia ja mukana oli toki niitä näytelmään kuuluvia "Hahmo tulee esiin näyttämön perältä ja kulkee kohti yleisöä" juttuja. Tarinahan oli sinänsä jopa ihan hyvä ja tuo voisi oikeasti toimia vaikka elokuvana tai miksei vaikka ihan romaanimuotoon tehtynä kirjana, mutta tuollaisena tekstinä ei kyllä tarvitse enää uudelleen lukea.
 

Nosebleed

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, San Jose Sharks

Bloombergin mukaan Harry Potter kirjoista ollaan tekemässä HBO Max-sarjaa.

"Kaksi lähdettä kertoo Bloombergille, että sarja perustuisi suoraan alkuperäisiin Potter-kirjoihin. Sarjaa tehtäisiin seitsemän tuotantokautta, joista jokainen kertoisi yhden kirjan tarinan.

Harry Potter -kirjojen kirjoittajan J.K. Rowlingin kerrotaan olevan mukana sarjan tekemisessä. Bloombergin lähteiden mukaan keskustelut Warner Brosin ja Rowlingin välillä ovat kuitenkin vielä alkutekijöissään."
 

Boogy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans

Bloombergin mukaan Harry Potter kirjoista ollaan tekemässä HBO Max-sarjaa.

"Kaksi lähdettä kertoo Bloombergille, että sarja perustuisi suoraan alkuperäisiin Potter-kirjoihin. Sarjaa tehtäisiin seitsemän tuotantokautta, joista jokainen kertoisi yhden kirjan tarinan.

Harry Potter -kirjojen kirjoittajan J.K. Rowlingin kerrotaan olevan mukana sarjan tekemisessä. Bloombergin lähteiden mukaan keskustelut Warner Brosin ja Rowlingin välillä ovat kuitenkin vielä alkutekijöissään."
Tämä olisi kyllä varmasti melkein jokaisen Harry Potter fanin unelma. Nuo elokuvat ei ollut huonoja mutta ne eteni silti pikakelauksella verrattuna kirjoihin. Sarjassa kerettäisiin varmasti käymään kaikki kirjan yksityiskohdat läpi ja oikeasti fiilistellä sitä velhomaailmassa oloa sen sijaan että koko ajan on hirveä meno päällä.

Potentiaali on iso koska Harry Potterin kanssa kasvaneet ovat pääasiassa nyt jo aikuisia joten sarjan tyyliäkin voi muuttaa hiukan aikuisempaan suuntaan. Vielä kun mukana on HBO joka tunnetaan laadustaan niin kyllähän tässä on odotukset korkealla vaikka sarja on vasta suunnitteluasteella.
 

Fat Cat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kunhan ei kävisi kuten Surkeiden sattumusten sarjalle, jonka sarjaversio oli aivan käsittämätön mahalasku verrattuna leffaan. Toki Jim Carreyn roolisuoritukselle oli muutenkin vaikea pistää kampoihin.

Potter-leffathan ovat varsinkin loppua kohden hyvinkin vakavia, joten ei tuosta paljoa synkemmäksi tarvitse vetää.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki Penan ja Tamin joukkueet, KuPS
Tämä olisi kyllä varmasti melkein jokaisen Harry Potter fanin unelma. Nuo elokuvat ei ollut huonoja mutta ne eteni silti pikakelauksella verrattuna kirjoihin. Sarjassa kerettäisiin varmasti käymään kaikki kirjan yksityiskohdat läpi ja oikeasti fiilistellä sitä velhomaailmassa oloa sen sijaan että koko ajan on hirveä meno päällä.
Joo, kaksi ekaa leffaahan menee suht uskollisesti kirjoihin verrattuna, toki joitain juttuja on muutettu mutta about kaikki oleellinen on mukana. Kolmannesta kirjasta alkaen oleellisia asioita jätetään kuitenkin jonkun verran pois leffoissa (mm. huispausmestaruudet yms.) ja tämä johtuu pitkälti siitä että kirjoista tuli paljon pidempiä. Toki sitten viimeinen kirja jaettiin kahteen osaan niin se oli sitten jo aika pitkälti kirjan mukainen.

Vähän ehkä aikaista pohtia näyttelijöitä, mutta kyllähän leffoissa kova kaarti oli. Sieltä nyt ei lasten rooliin saa kyllä ketään, mutta ehkä jotain cameoita voisi kokeilla. Esim. Radcliffe esittämään James Potteria muistoissa yms.

Severus Kalkaros kiinnostaa eniten, Alan Rickman oli sen verran huikea. Adam Driver voisi olla ulkonäköä myöten hyvä, mutta koska kyseessä on jenkki niin saa nähdä. Alkuperäisissä oltiin tarkkoja kansalaisuuksien suhteen eli brittejä piti olla.

P.S Riesu mukaan.
 

Spire

Jäsen
Suhtaudun varovaisella mielenkiinnolla, mutta silti pelkään että tämäkin saadaan pilattua jotenkin. Jos sarja nyt oikeasti noudattaa kirjojen alkuperäistä tarinaa orjallisesti, niin kaiketi tästä vielä hyvä tulee. Katsotaan nyt kun joskus saadaan aiheesta lisätietoa.
 

Kälvis

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Vähän ehkä aikaista pohtia näyttelijöitä, mutta kyllähän leffoissa kova kaarti oli. Sieltä nyt ei lasten rooliin saa kyllä ketään, mutta ehkä jotain cameoita voisi kokeilla. Esim. Radcliffe esittämään James Potteria muistoissa yms.

Severus Kalkaros kiinnostaa eniten, Alan Rickman oli sen verran huikea. Adam Driver voisi olla ulkonäköä myöten hyvä, mutta koska kyseessä on jenkki niin saa nähdä. Alkuperäisissä oltiin tarkkoja kansalaisuuksien suhteen eli brittejä piti olla.
Vaikea on kyllä parantaa alkuperäisen elokuvasarjan näyttelijäkaartista. Niissähän oli käytännössä All Stars -tyyppinen kattaus brittinäyttelijöitä.
 

Nosebleed

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, San Jose Sharks
Musiikissa/soundtrackissä on myös isot saappaat täytettävänä. Sekin oli elokuvissa kuin oma hahmonsa. Jännä nähdä käyttävätkö esim. Hedwig's Themeä sarjassa.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki Penan ja Tamin joukkueet, KuPS
Musiikissa/soundtrackissä on myös isot saappaat täytettävänä. Sekin oli elokuvissa kuin oma hahmonsa. Jännä nähdä käyttävätkö esim. Hedwig's Themeä sarjassa.
Luulisi kyllä että käyttävät, tuo oli käytössä myös Hogwarts Legacyssa. Ihmeenä pidän jos sitä ei tähän saada mukaan, tai ainakin jonkinlaista mukaelmaa siitä.

Ihmeotuksissa taisi kanssa olla tuo musiikki.
 

Waluigi

Jäsen
Leffat tuli väijyttyä taannoisella töllökierroksella, ja kyllähän niiden parissa viihtyi vaikkei mistään elokuvataiteen multihuipentumasta voida puhua. Onnistuneita ja sopivan taianomaisia kokonaisudessaan, eikä vähiten Alan Rickmanin kaltaisten näyttelijöiden ansiosta. Jos seikkailut alkavat uudelleen mainittuna sarjana, menee se kyllä välittömästi katseluun.

Kun Hogwarts Legacykin osoittautui napakympiksi sekä kokemuksena että taloudellisesti, on jännä nähdä mitä Rowlingin maailmalle ylipäätään tapahtuu vaikeiden vuosien jälkeen. Ihmeotukset-elokuvat ilmeisesti katkaistiin kolmannen jälkeen eikä lisää pitänyt olla tulossa, mutta josko tässäkin nähtäisiin käänne parempaan ja Rowlingin natsismikin unohdettaisiin kaiken buumin keskellä. Heikkojahan ne ovat alkuperäisiin verrattuna, mutta silti niistä on nauttinut ainakin sen yhden leffakäynnin verran.

Kummasti helpompi lyödä alamäen aikaan. Luomastaan universumista saisi ammennettua todella paljon enemmänkin, joten toivottavasti jotain uutta vielä nähdään kirjana, sarjana, elokuvana tai pelinä.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki Penan ja Tamin joukkueet, KuPS
Leffat tuli väijyttyä taannoisella töllökierroksella, ja kyllähän niiden parissa viihtyi vaikkei mistään elokuvataiteen multihuipentumasta voida puhua. Onnistuneita ja sopivan taianomaisia kokonaisudessaan, eikä vähiten Alan Rickmanin kaltaisten näyttelijöiden ansiosta. Jos seikkailut alkavat uudelleen mainittuna sarjana, menee se kyllä välittömästi katseluun.
Joo siis leffathan on luokkaa "ihan hyvä", mutta kyllä ne valitettavasti kärsii paljon siitä että alkuperäiset kirjat on niin hyviä että niiden tasolle ei pääse oikein mitenkään. Ja tosiaan mitä pidemmälle sarja etenee niin sitä enemmän joudutaan sisältöä karsimaan, toki päällisin puolin siinä on onnistuttu ihan hyvin mutta kyllä joissain mennään vähän metsään. Lisäksi tietyt jutut on kyllä leffoissa toteutettu vähintäänkin taiteellisilla vapauksilla, esim. se Harryn ja Voldemortin vihoviimeinen taistelu, mitä aktuaalista helvettiä siinä oikein tapahtuu? Ihan käsittämätön kohtaus.

Mitä nyt vielä noihin näyttelijöihin tulee, niin jos ja kun tämä toteutuu niin saataisiinkohan tällä sovituksella näyttelijöiden iät mätsäämään paremmin esitettäviin hahmoihin? Puhutaan siis aikuishahmoista, esim. vaikka se Alan Rickman oli varmasti koko sarjan paras näyttelijä niin totuus on se että Rickman esitti itseään n. 30 vuotta nuorempaa hahmoa :D Eikä tuo mikään moite siis nyt varsinaisesti ole, ainoastaan äärimmäisen huvittava yksityiskohta. Toki en tiedä kävikö tässä joku ihan inhimillinen kämmi kun niitä aikuishahmojen ikiä alettiin korostaa vasta sarjan loppupuolella, nyt en nimittäin muista mainittiinko Lily ja James Potterin ikiä heti siinä sarjan alussa vai tuliko se vasta myöhemmin esille että olivat vain vähän päälle parikymppisiä kun kuolivat. Kalkaros on sitten heidän kanssa samaa ikäluokkaa, kuten myös esim. Lupin ja Sirius.

Gary Oldman eli Sirius Musta ja David Thewlis eli Remus Lupin olivat myös sen kymmenkunta vuotta liian vanhoja rooleihinsa jos nyt siis hahmojen ikiin vertaa, mutta näissä se sinänsä on selitettävissä sillä että Sirius oli syyttömänä Azkabanissa ja vankina lienee vähän riudutti miestä ja Lupin puolestaan kuvattiin kirjoissakin jo aika vanhoihin nahkoihin tehdyksi ja kai ne ihmissusihommat vähän verottivat miestä fyysisesti.

Ja korostan nyt tosiaan että ei ole varsinainen moite tämä, ainoastaan huvittava yksityiskohta kun miettii hahmojen ikiä. En tiedä. jotenkin ehkä mielikuva että Rowling ei ihan täysin ajatellut sarjan alussa sitä että ne aikuishahmot olivat sitten kuitenkin verrattain nuoria ja tällaista pientä ristiriitaa tuli sitten kun sarja eteni pidemmälle. Ja nyt en kuollaksenikaan muista että missä vaiheessa esim. Harryn syntymävuosi paljastettiin, se oli tiedossa jo melko aikaisessa vaiheessa että synttärit on heinäkuussa mutta olenkohan kauhean väärässä jos sanon että se on ollut ihan viimeinen kirja missä tuo aukottomasti tulee esille, eli kun Harry on vanhempiensa muistomerkillä niin siinä on heidän kuolinpäivä eli 31.10.1981 ja Harryn kerrottiin olleen reilun vuoden ikäinen kun vanhemmat kuolivat, eli syntymä ajoittuu heinäkuuhun 1980. Kirjat siis sijoittuu vuosiin 1991-97.

Pari vuotta sitten luin yhtenä jormana nuo kirjat muutaman kuukauden sisään, oli kyllä toimiva kokonaisuus kun aloitti aina uuden siihen edellisen loppuun.
 
Viimeksi muokattu:

mekabyte

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilmajoki HT, sympatiat Kärpille
Harry Potter

Kirjat luettu pariin kertaan, englanninkieliset äänikirjat kuunneltu x kertaa, leffat muutaman kierroksen, WB studiokierros tehty ja Kings Crossin laiturilla käyty. Voinee todeta, että jonkinasteinen Potter nörtti asuu meikäläisessä.

Leffat ovat paikoin hyviä ja paikoin juostenkustuja, eniten harmittaa, että sarjan lopetus meni aivan perseelleen. Kuten jo aiemmin ketjussa maininnut, niin leffojen casting on All-Star kattaus brittiläisistä näyttelijöistä. Eipä juuri ole narisemista. Alan Rickmann toki ykkösenä, mutta roolikin on kuin tehty Alanille. Erityisen hienoa on, että sivurooleissa olevat näyttelijät ovat vetäneet ns täysillä. Oma suosikkini on Lucius Malfoyn näyttelijä Jason Isaacs. Ylimielinen ja tärkeilevä mulkku aluksi, mutta etenkin maineen menetyksen jälkeiset tuskaiset hetket, kun Voldemort kyykyttää pöydän ääressä.

Uusi sarja arveluttaa kovasti. Näyttelijöiden löytäminen pitkään sarjaan on oma ongelmansa. Toinen ongelma on, että minkälaisia tuoreita tulkintoja kirjasta tehdään. Nykytrendi on aikuismaisesti liimata tissejä ja suolenpätkiä tarinaan, niin saadaan katselijoita halvalla. Se ei sovi alkuunkaan tähän maailmaan. Rowling on jättänyt lähes kaiken seksuaalinen sävyn pois kirjoista eikä se haittaa ollenkaan. Mahdollisuuksia olisi varmaan ollut. Miettikää nyt, teini-ikäiset tytöt ja pojat koko vuoden sisäoppilaitoksessa keskenään. Sitä hormonihuurua käytävillä voisi leikata veitsellä. Toivottavasti tätä ei kuitenkaan tuoda sarjassa konkretiaan.

Jos on vielä äänikirjat kuuntelematta, niin voin lämpimästi suositella Stephen Fryn lukemia versioita. Niitä kuunnellessa välillä aidosti unohtaa kuuntelevansa äänikirjaa. Moni asia visualisoituu päässä hiin hienosti ja sitä vaan uppoutuu tarinaan. “Harry pocketed it”...
 

Randalf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slava Ukraini
Leffat ovat paikoin hyviä ja paikoin juostenkustuja, eniten harmittaa, että sarjan lopetus meni aivan perseelleen. Kuten jo aiemmin ketjussa maininnut, niin leffojen casting on All-Star kattaus brittiläisistä näyttelijöistä. Eipä juuri ole narisemista. Alan Rickmann toki ykkösenä, mutta roolikin on kuin tehty Alanille. Erityisen hienoa on, että sivurooleissa olevat näyttelijät ovat vetäneet ns täysillä. Oma suosikkini on Lucius Malfoyn näyttelijä Jason Isaacs. Ylimielinen ja tärkeilevä mulkku aluksi, mutta etenkin maineen menetyksen jälkeiset tuskaiset hetket, kun Voldemort kyykyttää pöydän ääressä.

Uusi sarja arveluttaa kovasti. Näyttelijöiden löytäminen pitkään sarjaan on oma ongelmansa. Toinen ongelma on, että minkälaisia tuoreita tulkintoja kirjasta tehdään. --

Olen tästä aika samaa mieltä. Leffoina itseasiassa ihan laadukkaita kaikki, kirjasovituksina mielestäni aika vaihtelevantasoisia. Esim. nelososassa on vapauksia otettu hahmojen (Dumbledore :D) suhteen aika reippaasti ja vaikka teos on sinänsä vaikea tiiviistää, niin väitän, että yleiseen sirkusteluun käytettiin ikävän paljon resursseja siihen nähden, että nyt olisi ollut oleellista syventää maailmaa sarjan loppusuoraa varten vähän lisää.

Noh, vitososa taas kärsii tosi paljon paineesta tehdä lyhyempi elokuva, kun neljä edellistä oli aikamoisia möhkäleitä; vähän traagista, että tämä paine osui sitten saagan pisimmän kirjan kohdalle, jossa esiteltiin ja syvennettiin lukuisia tärkeitä sivuhahmoja ja syvennettiin maailmaa kivasti. Eihän se huono elokuva ole ja Imelda Staunton on huikean hyvä Umbridgena, mutta kyllähän tarina menettää todella paljon sävyjään, kun elokuvasovitus tuntuu oikovan vähän liikaa jo silkasta oikomisen riemusta. Lisäksi ko. leffa on minusta visuaalisesti tosi vaisu lähdemateriaalin potentiaaliin suhteutettuna: ihan perusjutut, kuten loitsujen värikkyys ym. alkoi tästä eteenpäin loistaa poissaolollaan (ennenkuin viimeisessä osassa tuotiin taas takaisin mm. punainen efekti aseistariisuntaan ihan vain valoshown takia) ja visuaalisesti tosi kiehtovat konseptit, kuten Salaperäisyyksien osasto ym. oli tuotu kankaalle mielestäni masentavan kliinisenä ja tylsänä. Joissain jutuissa tämä toimii ihan hyvin, mutta joissain jutuissa ei niinkään.

Noh, tietenkään kaikkea ei saa ympättyä heti mukaan, mutta kyllähän sen loppupäässä huomaa, miten esim. Harryn Siriuksen saama peili ja Bill Weasley jälkiliitetään aika hätäisesti mukaan.

Tämä nyt menee maksimaalisen nörttinarinan puolelle, mutta vitosleffasta marisen nyt vielä vähän lisää: Siriuksen kuolema on hoidettu leffassa todella typerästi. Mielestäni siinä menee niin monta yksityiskohtaa, jotka hoksatakseen ei (kai?) tarvitse edes olla tällainen nillittäjä. Mulle ei ole ongelma, että elokuvat ottaa vapauksia, mutta tässä mennään mielestäni vähän liikaa itse tapahtumalla ja sen faktoreilla leikittelyn puolelle. Alkuperäisteoksessahan Sirius kuolee ylittäessään "rajan" Verhon kautta. Harry ei ensiksi tajua Verhon merkitystä ja yrittää sännätä perään, mutta Lupin estää tämän ja samalla oikeastaan pelastaa Harryn hengen. Harry ei välittömästi tajua, että mikä homma. Elokuvaversiossa Bellatrix täräyttää Siriusta tappokirouksella, jonka pitäisi tappaa välittömästi (Siriushan jää leffassa osuman jälkeen vielä haukkomaan henkeään, ennenkuin kaatuu Verhon taakse), joka paitsi muuttaa oleellisesti Siriuksen kuolintapaa, myös täydellisesti mitätöi Verhon merkityksen ja osan sen hieman karmivasta mystiikasta. Tiedän, että se on asiana hankalammin tuotavissa elokuvakerrontaan ylipäätään, mutta juuri tämmöisissä hienovaraisuuksissa saagan keskivaihe mielestäni epäonnistuu pahiten, kun se vielä vähän hakee muotoaan.

Myöhemmät osat onkin sitten pääosin paremmin hanskassa ja mielestäni nimenomaan visuaalisesti tyylikkäitä ja tuo Deathly Hallows Part I jopa ehkä suosikkini Potter-elokuvista. Päätösosa vedetään minusta loppumetreillä ihan vihkoon, mutta tässä toki paistaa tämä kirjahinkkailun tarpeeni... vähäsen.

Sarjaprojekti on mielestäni tosiaan kaksipiippuinen juttu. Toimiva casting lienee yllättävän haastava saada kasaan. Toisaalta suurena mahdollisuutena tässä on nimenomaan kertoa kokonaistarinaa alusta asti selkeällä suunitelmalla, eikä leffojen tapaan tarvitse keksiä tapoja ujuttaa tärkeitä hahmoja tai muita tekijöitä "liian myöhään" hätäisesti mukaan tai huomata, että oho, joku pois jätetty yksityiskohta tarinan alussa olisikin ollut lopussa aika tärkeä... Lisäksi sarjaformaatti tarjoaa varmasti puitteet ihan maukkaalle Hogwarts-elämän ja henkilögallerian syventämiselle, mitä elokuvissa nähtiin ymmärrettävästi aika vähän loppua kohden. Toki kuinka lähelle tässä sitten luisutaan sellaista geneeristä teinidraamaa, tiedä häntä. Elokuvissahan esim. Hagrid, McGonagall ja muutama muu soittavat kakkosviulua harmittavan pitkään, vaikka muutaman sitäkin upeamman tähtihetken saavatkin pienenä kompensaationa tälle.

Noh, se siitä. Olihan tämä aika rakas tarina lapsuudessa ja (aiemmassa) nuoruudessa ja edelleen sydän sykkii tälle ihan sopivasti!
 

BaronFIN

Jäsen
Itse olisin jättänyt leffat rauhaan ja rakentanut sarjan Harry Potterin maailman sisälle esim. Korpinkynnen/Puuskipuhin kautta ja hyödyntänyt palikoita joita ei ole mitenkään käännetty. Kuten Hogwarts Legacy teki. Tietty Voldemortin nousu olisi mielenkiintoinen kokonaisuus tai kirotun lapsen seikkailut. Tai sitten kolmen veljeksen tarina. Olisihan noita.

Elokuvat ovat valitettavan suoraviivaisia, joten reboot sarjan muodossa on mielenkiintoinen viritelmä, mutta vaarallisen helppo ryssittäväksi.

Edit: Mutta Ihmeotukset olivat sen luokan ripulia, että toivoisin suunnan kääntyvät ja lasersodan jäävän vähemmälle. Kolmososa on varmaan yksi huonoimmista elokuvista koskaan mistä olen rahaa maksanut.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tämä olisi kyllä varmasti melkein jokaisen Harry Potter fanin unelma. Nuo elokuvat ei ollut huonoja mutta ne eteni silti pikakelauksella verrattuna kirjoihin. Sarjassa kerettäisiin varmasti käymään kaikki kirjan yksityiskohdat läpi ja oikeasti fiilistellä sitä velhomaailmassa oloa sen sijaan että koko ajan on hirveä meno päällä.

Potentiaali on iso koska Harry Potterin kanssa kasvaneet ovat pääasiassa nyt jo aikuisia joten sarjan tyyliäkin voi muuttaa hiukan aikuisempaan suuntaan. Vielä kun mukana on HBO joka tunnetaan laadustaan niin kyllähän tässä on odotukset korkealla vaikka sarja on vasta suunnitteluasteella.
Suurin ongelma on siinä, että leffat olivat oikeasti hyviä ja niihin valitut näyttelijät erinomaisia. Ihmiset ovat tottuneet leffoissa nähtyihin näyttelijöihin, joten voi olla todella haastavaa sopeutua tv-sarjaan, jossa ei ole mukana leffoista tuttuja näyttelijöitä.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Harry pocketed it”...

Tää oli kyllä mainio stoori Fry:tä.. eli tämän sanominen oli niin poskettoman vaikeaa, että mies pyysi Rowlingilta, että voisinko sanoa "Harry put it in the pocket" ja Rowling sano ei.. ja sen jälkeisissä kirjoissa tämä lause oli jokaisessa :-D
 

mekabyte

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilmajoki HT, sympatiat Kärpille
Olen tästä aika samaa mieltä. Leffoina itseasiassa ihan laadukkaita kaikki, kirjasovituksina mielestäni aika vaihtelevantasoisia. Esim. nelososassa on vapauksia otettu hahmojen (Dumbledore :D) suhteen aika reippaasti ja vaikka teos on sinänsä vaikea tiiviistää, niin väitän, että yleiseen sirkusteluun käytettiin ikävän paljon resursseja siihen nähden, että nyt olisi ollut oleellista syventää maailmaa sarjan loppusuoraa varten vähän lisää.
Tämä sirkustelu on perisynti monessa elokuvassa joka pohjautuu kirjaan/peliin tms. Ohjaajan ja/tai käsikirjoittajan on aivan pakko keksiä jotain fantsua ja omaa juttua. Keskimäärin menee aina metsään joitakin harvoja poikkeuksia on. Nämäkin toki makuasioita.

Noh, vitososa taas kärsii tosi paljon paineesta tehdä lyhyempi elokuva, kun neljä edellistä oli aikamoisia möhkäleitä; vähän traagista, että tämä paine osui sitten saagan pisimmän kirjan kohdalle, jossa esiteltiin ja syvennettiin lukuisia tärkeitä sivuhahmoja ja syvennettiin maailmaa kivasti. Eihän se huono elokuva ole ja Imelda Staunton on huikean hyvä Umbridgena, mutta kyllähän tarina menettää todella paljon sävyjään, kun elokuvasovitus tuntuu oikovan vähän liikaa jo silkasta oikomisen riemusta. Lisäksi ko. leffa on minusta visuaalisesti tosi vaisu lähdemateriaalin potentiaaliin suhteutettuna: ihan perusjutut, kuten loitsujen värikkyys ym. alkoi tästä eteenpäin loistaa poissaolollaan (ennenkuin viimeisessä osassa tuotiin taas takaisin mm. punainen efekti aseistariisuntaan ihan vain valoshown takia) ja visuaalisesti tosi kiehtovat konseptit, kuten Salaperäisyyksien osasto ym. oli tuotu kankaalle mielestäni masentavan kliinisenä ja tylsänä. Joissain jutuissa tämä toimii ihan hyvin, mutta joissain jutuissa ei niinkään.

Noh, tietenkään kaikkea ei saa ympättyä heti mukaan, mutta kyllähän sen loppupäässä huomaa, miten esim. Harryn Siriuksen saama peili ja Bill Weasley jälkiliitetään aika hätäisesti mukaan.
Feeniksin killassa ongelma on koko ajan kiire edetä ja niin että se tosiaan tuntuu kiireeltä sohvalle asti. ja nyt kun mainitsin, niin salaperäisyyksien osasto on kirjassa kerrottu kiehtovasti. Leffassa se oli tosiaan kliininen ja tylsä.
Tämä nyt menee maksimaalisen nörttinarinan puolelle, mutta vitosleffasta marisen nyt vielä vähän lisää: Siriuksen kuolema on hoidettu leffassa todella typerästi. Mielestäni siinä menee niin monta yksityiskohtaa, jotka hoksatakseen ei (kai?) tarvitse edes olla tällainen nillittäjä. Mulle ei ole ongelma, että elokuvat ottaa vapauksia, mutta tässä mennään mielestäni vähän liikaa itse tapahtumalla ja sen faktoreilla leikittelyn puolelle. Alkuperäisteoksessahan Sirius kuolee ylittäessään "rajan" Verhon kautta. Harry ei ensiksi tajua Verhon merkitystä ja yrittää sännätä perään, mutta Lupin estää tämän ja samalla oikeastaan pelastaa Harryn hengen. Harry ei välittömästi tajua, että mikä homma. Elokuvaversiossa Bellatrix täräyttää Siriusta tappokirouksella, jonka pitäisi tappaa välittömästi (Siriushan jää leffassa osuman jälkeen vielä haukkomaan henkeään, ennenkuin kaatuu Verhon taakse), joka paitsi muuttaa oleellisesti Siriuksen kuolintapaa, myös täydellisesti mitätöi Verhon merkityksen ja osan sen hieman karmivasta mystiikasta. Tiedän, että se on asiana hankalammin tuotavissa elokuvakerrontaan ylipäätään, mutta juuri tämmöisissä hienovaraisuuksissa saagan keskivaihe mielestäni epäonnistuu pahiten, kun se vielä vähän hakee muotoaan.
Olkoon nörttinillitystä, siksi tässä ketjussa ollaan. Tuo tappokirouksen esittäminen vaihteli koko ajan eri elokuvien välillä. Pahin paskominen oli sitten Voldemortin "räjähtäminen". Muutenkin aina häiritsee kun joku fantasiamaailman logiikka ja/tai säännöstö rikotaan kesken sarjan.
Myöhemmät osat onkin sitten pääosin paremmin hanskassa ja mielestäni nimenomaan visuaalisesti tyylikkäitä ja tuo Deathly Hallows Part I jopa ehkä suosikkini Potter-elokuvista. Päätösosa vedetään minusta loppumetreillä ihan vihkoon, mutta tässä toki paistaa tämä kirjahinkkailun tarpeeni... vähäsen.

Sarjaprojekti on mielestäni tosiaan kaksipiippuinen juttu. Toimiva casting lienee yllättävän haastava saada kasaan. Toisaalta suurena mahdollisuutena tässä on nimenomaan kertoa kokonaistarinaa alusta asti selkeällä suunitelmalla, eikä leffojen tapaan tarvitse keksiä tapoja ujuttaa tärkeitä hahmoja tai muita tekijöitä "liian myöhään" hätäisesti mukaan tai huomata, että oho, joku pois jätetty yksityiskohta tarinan alussa olisikin ollut lopussa aika tärkeä... Lisäksi sarjaformaatti tarjoaa varmasti puitteet ihan maukkaalle Hogwarts-elämän ja henkilögallerian syventämiselle, mitä elokuvissa nähtiin ymmärrettävästi aika vähän loppua kohden. Toki kuinka lähelle tässä sitten luisutaan sellaista geneeristä teinidraamaa, tiedä häntä. Elokuvissahan esim. Hagrid, McGonagall ja muutama muu soittavat kakkosviulua harmittavan pitkään, vaikka muutaman sitäkin upeamman tähtihetken saavatkin pienenä kompensaationa tälle.

Noh, se siitä. Olihan tämä aika rakas tarina lapsuudessa ja (aiemmassa) nuoruudessa ja edelleen sydän sykkii tälle ihan sopivasti!
Uuh geneerinen teinidraama taikamaailmassa. Jos sarja tehtäisiin kunnolla, niin niitä nyansseja olisi mahdollisuus tuoda paremmin esille. Yksi valitettava ongelma nykyisarjoissa on, että juuri kukaan ei uskalla tehdä sarjaa, jossa ei joka jaksossa ratkaista jotain jaksojuonta samalla kun isoa kaarta viedään eteenpäin. Sitten pitää keksiä kaikkia turhanpäisyyksiä ja sitten ollaankin jo purjeessa niiden omien viritysten kanssa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös