Happy lads from Manchester – koliseeko Oasis?

  • 25 189
  • 140

lefa

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Rangers, Real Madrid Cf ja Liverpool Fc
Sääli että Liamin Beady eye hajosi, itse ainakin pidin molemmista levyistä todella paljon ja kuuntelen niitä edelleenkin säännöllisesti.
Noelin uusin levy 'Chasing Yesterday' alkaa kyllä mainiosti, mutta biisien taso alkaa radikaalisti laskemaan Dying of the lightin jälkeen.
 

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Gallagherin aikamiespoikien kohdalla pätee se vanha totuus, että erikseen kumpikaan ei pääse lähellekään sitä hienoutta, mitä ovat saavuttaneet yhdessä. Niin kummaa kuin se onkin, hieno musiikki vaatii usein sellaisia olosuhteita, että yhtyeen keskushahmojen välillä on jännitettä tai jopa riitoja. Noelhan ne biisit tekee ja on joitain laulanutkin, mutta kyllähän Liam on laulajana silkkaa timanttia. Paskan levyn tunnistaa yleensä siitä, kun bändi kehuu, että levyn tekeminen oli niin kauhean kivaa, kaikki olivat kavereita keskenään ja aurinko paistoi, ynnä muuta paskaa. En muista Oasiksen kohdalla tällaisia kommentteja ainakaan kolmesta-neljästä ensimmäisestä levystä. Enemmänkin sitä, että janarit olivat taas koko levynteon ajan toistensa kurkuissa kiinni, mutta ihan timanttista jälkeä tuli taas.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Makuasioista ei sovi kiistellä, mutta omaan korvaan Oasis ei ole kestänyt aikaa kovin hyvin ja parhaimmillaankin se saattoi hyvinkin olla pop - historian keskinkertaisin megabändi. Niillä oli muutama ihan ässäbiisi ja sitten paljon yhdentekeviä jollotuksia, se oli sitä ysäriä se, niin hyvässä kuin pahassakin. Itselleni tuon ajan brittibändeistä kolisevat edelleen ainakin Suede, Pulp ja Radiohead, niiden yhteydessä voidaan myös sanoa että musiikki on kestänyt aikaa. Kaiken kaikkiaan 90 - luku oli musiikillisesti tylsä ajanjakso ja sitä jollakin lailla alleviivaa se, että Oasiksen kaltainen orkesteri oli vuosikymmenen suurimmista bändeistä.

No, tämä tästä ja kuten todettua, makuasioista ei kannata kiistellä.
 

Turha Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat
Oasis oli kieltämättä, kuten yllä jo todettu, "pop-historian keskinkertaisin megabändi", jos ei oteta U2:ta huomioon, jonka keskinkertaisuus kenties oli ja on aivan muuta kuin megabändisyyttä. En myöskään oikein jaksa Oasiksen manchesteriläisyyttä. Okei, ekalla levyllä Oasiksella on hienoja biisejä. Oasiksen hyvyyteen vaikutti osaltaan se, että 90-luvulla oli jopa grungen kaltaista sysipaskaa ja vielä kamalampaa numetallia vai mitä se oli. Ai niin, sitten oli Offspring ja tämä toinen hirvittävyys. Oasis vaikutti tässä hyvältä. Oasis oli aavistuksen vaarallinen itsensätappajien ja surffailijoiden keskellä.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Oasis oli kieltämättä, kuten yllä jo todettu, "pop-historian keskinkertaisin megabändi", jos ei oteta U2:ta huomioon, jonka keskinkertaisuus kenties oli ja on aivan muuta kuin megabändisyyttä.

Sellaisella erolla kuitenkin että U2 on onnistunut säilyttämään suosionsa ja megabändin asemansa usealla eri vuosikymmenellä ja tehtaillut hittejä tasaiseen tahtiin kun Oasiksen tyyli tuntui alusta lähtien olleen ota rahat ja juokse so. muutama levy huipulla ja sitten äkkiä pois. Ehkä tuo liittyy jollakin lailla mainittuun manchesterilaisuuteen ja ladi - meiningin ihannoimiseen, joka minun kirjoissani on kovin usein lähellä tyhmyyden ihannoimista. Olen yleisemminkin aina inhonnut bändejä jotka julistamalla julistavat tavallisuuttaan ja tekevät siitä jonkinlaiseen aatteen, kaikkien ei tietenkään tarvitse olla ziggystardusteja, mutta on tuo toinenkin ääripää vain niin tylsä ja masentava. Nämä kaikki tekijät yhteen laskettuna tekevät Oasiksesta minulle sen kaikkien aikojen keskinkertaisuuden. Pahoittelut kaikille faneille.
 

Hejony

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi
@Vellihousu ei huonoa makua tarvitse pahoitella. No joo, mutta omaan korvaan erikoinen mielipide, että esim. Pulp kuitenkin toimii vielä, mielestäni heillä juuri tulee ysärisaundit paljon vahvemmin läpi, verrattuna Oasiksen todistetusti aikaa kestäviin Beatles-melodioihin ja järjenseisauttaviin kitaravalleihin. Toki puolueellinen mielipide, sillä osaltani teinivuosien ja sitä kautta koko elämän tärkein bändi. Ihan tuohon megabändi-kategoriaan en ole uskaltanut Oasista ikinä edes luokitella, kun Wonderwallia lukuunottamatta läpimurto USA:ssa jäi aikalailla piippuun, mutta positiivista jos jotkut "ulkopuoliset" Oasiksen merkittäväksi bändiksi kokee. Ja onhan myyntiluvut tietysti kiistatta kovia, ovat vain niin vahvasti painottuneita saarille, että itse olen leimannut kuitenkin ensisijaisesti paikallisesti ilmiöksi verrattuna vaikka GnR:n, AC/DC:hen ja vaikka tuohon U2:n.

Gallagherin veljesten älykkyydestä nyt voi todeta lähinnä sen, että Liamin kanssa tuskin olisi kauheasti juteltavaa. Noelkaan nyt ei ole juuri kouluja käynyt, mutta on kuitenkin kiistatta aika helvetin terävä ja ehkä sillä hyvällä tavalla elämänkoululainen. Vaikka omalla kohdalla varsinkin nykyään populaarikulttuurin henkilöiden taustat ja mielipiteet vaikuttavat suosiooni, niin eipä silloin junnuna nousuhumalassa kun Supersonic lähti soimaan, tullut kauheasti mietittyä, että kuinka fiksu jätkä Liam Gallagher on.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
@Vellihousu ei huonoa makua tarvitse pahoitella. No joo, mutta omaan korvaan erikoinen mielipide, että esim. Pulp kuitenkin toimii vielä, mielestäni heillä juuri tulee ysärisaundit paljon vahvemmin läpi, verrattuna Oasiksen todistetusti aikaa kestäviin Beatles-melodioihin ja järjenseisauttaviin kitaravalleihin.

No, minusta Pulp ei ole sointimaailmaltaan kauhean ysäriä vaikka se monen korvissa varmasti siihen aikaan assosioituukin ja sovitusten ja musiikillisten vaikutteiden skaala on heillä muutenkin huomattavasti laajempi, mikä varmasti osaltaan selittää sen, että musiikki ei ole ajankaan myötä ruvennut kyllästyttämään. Karkeasti typistäen voisi sanoa, että jos Oasiksella on kaksi kappaletta joita he veivaavat edestakaisin, on Pulpilla sentään 4 - 5 ja se on tässä konstekstissa jo aika iso ero. Sanoitusten välisestä tasoerosta ei puolestaan kannattane edes aloittaa.

Mutta jos nyt puhutaan Oasiksen biiseistä jotka minun korvissani ovat kestäneet aikaa, niin niistä kahdesta kappaleesta ;) toinen olisi Some Might Say ja toinen Don't Look Back in Anger, joka itselleni oli jostakin syystä aina kovempi juttu kuin Wonderwall. Ja kun tuo nousuhumala, jonka merkitystä musiikin kuuntelussa ei koskaan pidä vähätellä, kerran nousi esiin, niin jos Oasista haluaisin kyseisessä tilanteessa kuulla, valinnat olisivat luultavasti Rock'n Roll Star ja Roll With It. Kyllähän niitä tuli itsekin veivattua kun oli 16 v. mitä sitä kieltämään.
 

Hejony

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi
Olen pitänyt jo pidemmän aikaa itsestäänselvänä, että Liam jossain vaiheessa alkaa puhumaan paluun puolesta. Ihan jo siksi, että hänen elämäntyylillään rahat loppuvat jossain vaiheessa, eikä rahkeet riitä itsenäiseen menestymiseen. Noel sen sijaan voi olla kantona kaskessa, hänellä menee soolonakin hienosti ja on ennenkaikkea niin ylpeä ja itseriittoinen tyyppi, että hänellä ei ole yhtä selkeitä syitä paluulle.

Mutta tottahan se on, että käytännössä kaikki joskus hajonneet bändit palaavat jossain vaiheessa yhteen, jos vain jäsenet ovat hengissä. Olisi kohtalon ivaa, jos Minun Oasikseni olisi tähän sääntöön hyvin harvinainen poikkeus.
 

Rubicon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Onhan täällä näköjään ketju olemassa tälle aivan huikealle bändille.

Kävin Oasisin vuoksi tällä viikolla ensimmäistä kertaa pariin vuoteen elokuvissa. Tuore dokumentti Oasis: Supersonic, kun tuli tarjolle Suomeen kahtena päivänä, 12.10 ja 18.10. Eli ensi viikolla vielä mahdollisuus nähdä tuo, jos joltakin Oasisin ystävältä päässyt lipsahtamaan tieto ohi silmien ja korvien. Dokumentti keskittyy yhtyeen alkuaikoihin ja huipentuu vuoden 1996 huippusuosioon. Samalla sivutaan silti myös mm. sitä mikä kaikki todennäköisesti johti hajoamiseen ja pohditaan yleisesti maailmankin muuttumista. Tällaiselle nuoremman polven fanille oli todella mielenkiintoinen pläjäys, koska 1990-luvulla olen ollut vasta siinä iässä, etten valitettavasti tullut bändin musiikkiin (tai juuri muuhunkaan musiikkiin) tutustuneeksi, eikä ihan tarkkaa käsitystä tainnut kuitenkaan ollut siitä kuinka kova juttu Oasis olikaan. Jonkin verran olen tietysti lukenut jälkeenpäin yhtyeen vaiheista ja vastaan on tullut erilaisia tarinoita, mutta kyllä dokumentti valotti itselleni uusia asioita ja tietenkin musiikkipätkät ovat aina yhtä nautinnollista kuultavaa ja muutamassa kohtaa menivät kylmät väreet. Hyvin tehty kokonaisuus mielestäni, kesto kaksi tuntia.

Paluu olisi tietysti siinä mielessä hienoa, että olisi itsellänikin mahdollisuus nähdä heidät livenä. Toisaalta Liamin ääni ei ole ollut aikoihin 90-luvun tasolla ja muutenkin he saavuttivat jo niin paljon noina hurjina vuosina, että vanhan keiton lämmittelyksi se jäisi pahasti. Parempi varmaan, että jatkavat tahoillaan ja esittävät samalla myös uusilla kokoonpanoillaan näitä Oasisin mahtavia kappaleita.

Omat suosikkikappaleeni ovat Listen Up, Live Forever, Supersonic ja Whatever, mutta lähes kaikki kappaleet toimivat vähintään hyvin ja valtaosa erinomaisesti. Noel Gallagher on upea muusikko ja dokumentinkin myötä vahvistui kuva, että lisäksi varsin terävä ja herkkä kaveri, vaikka oman osuutensa onkin ehtinyt myös sekoilla nuoruusvuosinaan.
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tuli nyt varmuuden vuoksi ostettua kahden päivän lippu tuonne Tall Ships Music Festivalille, kun ei tiennyt minkälaista menekki on. Ei ole ainakaan ihan minuutissa mennyt loppuun... Sille viikonlopulle on ohjelmaa tyrkyllä yllin kyllin, mutta 99 euroa tuosta kattauksesta ei tuntunut kovin pahalta, niin tein päätöksen. Pikkufestariksi sinänsä kova esiintyjäkaarti - kotimaiset eivät sitten osukaan juuri ollenkaan, mutta ainakaan perjantaina niitä tuskin edes ehtisi katsomaan.

Liamia lukuunottamatta nuo isot nimet (Pet Shop Boys, The Cardigans, Hurts) ovat toki ravanneet viime vuosina Suomessa yhtenään, niin saa nähdä minkälainen menestys festari on.
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Liam Gallagher saapuu heinäkuussa Turkuun. Mies esiintyy Tall Ships Race Music Festivalilla 21.7.
Nyt pääsi kyllä festarin aikataulu yllättämään. Arvelin, että kun on noinkin lähellä asutusta ja ehkä enemmän ulkoilmakonsertti kuin varsinainen festari, musiikki loppuisi puolen yön maissa, mutta onkin molempina iltoina merkitty 1:30 asti. Eipä siinä muuta, mutta ei ollut aikomuksena viettää väliin jäävää yötä Turussa.

Lisäksi ärsyttää se, että kotimaisista kiinnostavat esiintyvät heti ensimmäisenä, mutta kai sitä voi kiinnostamattomien aikana käydä ihmettelemässä vaikka niitä korkeita veneitä.

Niin ja on se Liami saanut ensimmäisen soolobiisinsäkin ulos Liam Gallagher - Wall Of Glass (Official Video) - YouTube . Aika perussettiä, joka ei ole jäänyt erityisemmin mieleen useammallakaan kuuntelulla.
 

TKO

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, NFL
Liamin Glastonburyn keikka viime lauantailta löytyy kokonaisuudessaan YouTubesta: Liam Gallagher at Glastonbury 2017 Full Length HD - YouTube

Nostattaa kyllä odotuksia Turun keikkaa kohtaan. Hyviä ja osittain aika yllättäviä poimintoja Oasiksen tuotannosta settilistalla: Morning Glory, D'You Know What I Mean, Slide Away ja Be Here Now... Noita paria Be Here Now -levyn biisiä ei taidettu Oasiksen keikoilla juurikaan soittaa 2000-luvulla. Enkä kyllä muista ennen kuulleeni Liamia laulamassa Don't Look Back In Angeria, mutta eipä se kyllä Liamin äänellä toimikaan.

Tuo festareiden aikataulu kysyy jo vähän turnauskestävyyttä, kun alle tulee useamman tunnin bussimatka perjantaina. Toisaalta nuo perjantain kotimaiset eivät kyllä kiinnosta edes vähää alusta, joten hyvin ehtii ottaa pienen välikuoleman hotellilla jos siltä tuntuu.
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Li-am, Li-am, Li-am.

Oasis on niitä harvoja kohtalaisen suuria suosikkeja, joita en nähnyt livenä, vaikka sinänsä suht helppoja mahdollisuuksia siihen olikin, joten paikkasi tämä Liamin sooloveto Turun Linnanpuistossa jonkin verran. Kukaan täyspäinen tuskin voi väittää, että Liam olisi veljeään taitavampi muusikko, mutta jotain Liamilla on, mitä Noelilla ei: Ääni. Vaikka Noel on kuinka kirjoittanut biisit, niin Liam laulaa ne niin kuin pitää. Poislukien tietty alunperinkin Noelin laulamat. Tuo Glastonburyn Don't Look Back in Anger kuulostaa mielestäni suoraan sanottuna kamalalta.

Hieman epäkiitollinen tehtävä tietysti vetää keikka tässä vaiheessa, kun uusi levy ei ole vielä ilmestynyt ja vain pari biisiä on virallisesti julkaistu. Yleisö laitettiin heti alkuun sekaisin Rock N' Roll Starilla ja Morning Gloryllä ja vielä uuden levyn ensi sinkku Wall of Glass sai lämpimän vastaanoton - yleisö jopa lauloi mukana kiitettävästi. Mutta sitten rupesi vähän tunnelma lerpahtamaan. Vielä muutama muukin Oasis-biisi kuultiin, D'you Know What I Mean, Slide Away, Be Here Now ja viimeisenä biisinä akustisesti Wonderwall. Keikka myös alkoi juuri ilmoitettuun aikaan, ympäriltä kuullun keskustelun perusteella niin ei ole aina ollut. Encorellekin olisi vielä jäänyt aikaa, mutta sellaista ei kuitenkaan kuultu.

Tyytyväinen olo kuitenkin jäi, vaikka kenties räjähtävä alku lupasi vähän enemmän. Eiköhän se Oasiskin vielä joskus palaa.
 

TKO

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, NFL
Hyvin veti Liam Turussa. Ääni on paremmassa kunnossa kuin vuosiin ja myös nuo omat biisit kuulostavat lupaavilta. Suurella mielenkiinnolla odottelen levyä.

Yleisön seassa oli jokunen idiootti, jotka päättivät änkeä eturiviin keikan alettua. Vielä sinne päästyäänkin tönivät muita ja näytti hetkittäin vähän pelottavaltakin, kun välissä oli useampi pienikokoinen nainen. Taisivat olleet ottaneet jotain alkoholia vahvempaa.
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Yleisön seassa oli jokunen idiootti, jotka päättivät änkeä eturiviin keikan alettua. Vielä sinne päästyäänkin tönivät muita ja näytti hetkittäin vähän pelottavaltakin, kun välissä oli useampi pienikokoinen nainen. Taisivat olleet ottaneet jotain alkoholia vahvempaa.
Kuulostaa sen verran tutulta skenaariolta, että taidettiin olla aika lähekkäin. Tai sitten siellä oli niitä änkijöitä joka puolella. Mutta aika keskeltä siitä normipaikkojen eturivin tuntumasta seurasin keikkaa. Harvoin tulee noin keskeiselle paikalle mentyä, mutta Cardigansin jälkeen siihen aukesi sen verran hyviä paikkoja, että piti tarttua tilaisuuteen.

Niin, mikään oikea eturivihän se ei ollut. Oli myös aika typerä ratkaisu, että sen Fan Zonen sisäänkäynti oli suurinpiirtein keskellä ja sinne pikkuhiljaa tunki epätoivoisesti lisää porukkaa. Tuollainen voisi aiheuttaa jopa vaaratilanteen. Liamin keikan aikaan siellä karsinassa sentään oli kohtalaisen paljon porukkaa, mutta vielä Cardigansin aikaan varmaan hyvä jos parikymmentä ja niistäkin osa istui mellakka-aitojen korokkeilla. Nina Persson ihmettelikin, että mikä ihmeen aukko tuossa on.
 

TKO

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, NFL
Kuulostaa sen verran tutulta skenaariolta, että taidettiin olla aika lähekkäin. Tai sitten siellä oli niitä änkijöitä joka puolella. Mutta aika keskeltä siitä normipaikkojen eturivin tuntumasta seurasin keikkaa.

Hyvin mahdollisesti seurasit samoja sankareita. Takaa katsottuna keskeltä hieman oikealle hyvin lähellä aitaa oli minun paikkani alussa. Pikkuhiljaa se valui kuitenkin taaksepäin ja siinä kohtaa, kun päättivät pistää tupakaksi siirryin palovammojen pelossa enemmänkin sivuun.

Tuollaiset Fan Zonet ovat kyllä omiaan tappamaan tunnelmaa jos (ja yleensä kun) ne hinnoitellaan selvästi normaaleja lippuja kalliimmiksi. Liamin keikan kohdalla sinne tosiaan onneksi oli jonkin verran porukkaa tiensä löytänyt ja näyttivät myös olevan innokkaimpia faneja ja meno sen mukaista.
 

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Nyt on Liamista toivuttu. Varsin hyvä keikkahan se oli. Tosin en tiennyt, mitä keikalta pitäisi oikein odottaa, kun tuorein livehavainto miehestä on Oasiksen keulilta Ruisrockista vuonna 2000. Mutta ihan sama Liam se oli, ei se näytä vanhenevan, enkä usko, että se koskaan aikuistuukaan.

Varauduin jo myöhästelyyn ja diivailuun, kun Liam oli kuulemma perunut päivän pressitkin, mutta onneksi setti alkoi ajallaan. Keikalla näki heti selvästi sen, että Oasiksen biisejä jengi oli tullut kuuntelemaan. Etenkin alussa meno oli hurjaa, ja kyllähän Rock N´Roll Star on paitsi täydellinen levyn avausraita, myös täydellinen keikan aloitusbiisi. Ja ihan murhaahan se oli, kun seuraavana tuli Morning Glory. Tuossa vaiheessa oli soitettu jo 40 prosenttia meikäläisen Oasis Top 5-biiseistä. Ja kyllähän Liamin Wall Of Glass meni tuossa seurassa, mutta totta puhuen on sanottava, että muut soolobiisit toivat tunnelmaan pienen notkahduksen.

Liam voi siis valmistautua siihen, että velimiehen biiseillä mennään jatkossakin. Eikä siinä ole mitään väärää, jos se ei Liamia itseään vaivaa, sillä hän ne biisit on kuitenkin laulanut. Kun Liam veti keikan päätteeksi Wonderwallin, ketään ei varmaan kiinnostanut, ketä muita lavalla on. Se kertoo siitä, mikä Liamin merkitys on ollut Oasiksessa.

Slide Awaysta myös iso hatunnosto. Tulin kuulleeksi kaikkiaan 60 prosenttia omasta Oasis Top 5:stäni.

Kukaan täyspäinen tuskin voi väittää, että Liam olisi veljeään taitavampi muusikko, mutta jotain Liamilla on, mitä Noelilla ei: Ääni. Vaikka Noel on kuinka kirjoittanut biisit, niin Liam laulaa ne niin kuin pitää.

Tästä vahvasti samaa mieltä. Liam laulaisi Noelinkin laulamat biisit varmaan vähintään yhtä hyvin. Sitä paitsi oikeastaan vain Don´t Look Back In Anger on Noelin laulamista biiseistä ehdotonta klassikkokamaa.

Tai sitten siellä oli niitä änkijöitä joka puolella. Mutta aika keskeltä siitä normipaikkojen eturivin tuntumasta seurasin keikkaa.

Se tunkeminen ja riehuminen taisi olla ongelma koko normikatsomon eturivin leveydeltä. Olin keskeltä oikealle (eli satamaan) päin, ja siellä oli sama meininki. Muutamaa umpikännistä ihmiskuulaa sai aina tyrkkiä takaisinpäin, onneksi olivat niin jurrissa etteivät suuttuneet kovistakaan otteista, joita jouduin jo vittuspäissäni käyttämään. Joitain pienempiä ihmisiä kuitenkin kolasivat tehokkaasti. Yhdessä vaiheessa pari näistä sankareista oli jo toistensa rinnuksissakin kiinni. Keikan loppua kohden meno kuitenkin rauhoittui, ja yksi näistä kavereista oli lopussa jo varsin rauhallinen, kun nojasi tiedottomana puuhun ja valui alaspäin tupakka suussa. Nyt jo vähän naurattaa, mutta ei tuollaista paskajengiä jaksaisi keikoilla katsella.

Eiköhän se Oasiskin vielä joskus palaa.

Toistaiseksi näyttää vähän huonolta. Ainahan ne ovat tapelleet, mutta nyt tuntuu siltä, että riidat ovat pysyvää lajia. Cityn menestyskään ei ole Liamia ja Noelia yhdistänyt. Sanoisin, että Oasiksen paluu vaatii paljon aikaa. Mahdoton ajatus se ei kuitenkaan ole, sillä saatiinhan Axl ja Slashkin samalle lavalle. Ja Gallagherit ovat kuitenkin veljeksiä.

Tuollaiset Fan Zonet ovat kyllä omiaan tappamaan tunnelmaa jos (ja yleensä kun) ne hinnoitellaan selvästi normaaleja lippuja kalliimmiksi. Liamin keikan kohdalla sinne tosiaan onneksi oli jonkin verran porukkaa tiensä löytänyt ja näyttivät myös olevan innokkaimpia faneja ja meno sen mukaista.

Fanzonen hintahan oli lähes tuplat normilipusta, ja aika pieni karsinahan se kuitenkin oli. Cardigansin aikana koko fanzone jopa hävetti, kun Nina tosiaan ihmetteli sitä, eikä siellä Liaminkaan aikana niin hirveästi porukkaa ollut, toki täydempi oli. Onneksi tällaiset rahastukset tulevat ennen pitkää kuolemaan omaan mahdottomuuteensa, ainakin hyvien artistien kohdalla. Jotkut Cheek ja Celine Dion saavat ihan rauhassa pistää tonnin fanzone-lippuja.
 

TKO

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, NFL
Tästä vahvasti samaa mieltä. Liam laulaisi Noelinkin laulamat biisit varmaan vähintään yhtä hyvin. Sitä paitsi oikeastaan vain Don´t Look Back In Anger on Noelin laulamista biiseistä ehdotonta klassikkokamaa.

Tuo on helppo allekirjoittaa, että vain Don't Look Back In Anger menee klassikko-osastoon. Erinomaisia ovat toki myös ainakin Importance of Being Idle ja Falling Down, mutta ei niistä klassikoita oikein saa. Noelin äänelle tuntuisi sopivan kaikki edes aavistuksen rauhallisemmat biisit, mutta kyllä Liam on mies paikallaan, kun kunnon rockista on kyse. Aika paljonhan Noelkin on Liamin levyillä laulamia Oasis-biisejä keikoillaan vetänyt, joskin usein hieman erilaisina sovituksina.

Don't Look Back In Anger ei kyllä tosiaan sovi lainkaan Liamin äänelle, kuten taisin jo aikaiseminkin kirjoittaa tähän ketjuun. Onneksi taisi jäädä vain Glastonburyn spesiaaliksi ja Englannin terrori-iskujen muistobiisiksi.

Toistaiseksi näyttää vähän huonolta. Ainahan ne ovat tapelleet, mutta nyt tuntuu siltä, että riidat ovat pysyvää lajia. Cityn menestyskään ei ole Liamia ja Noelia yhdistänyt. Sanoisin, että Oasiksen paluu vaatii paljon aikaa. Mahdoton ajatus se ei kuitenkaan ole, sillä saatiinhan Axl ja Slashkin samalle lavalle. Ja Gallagherit ovat kuitenkin veljeksiä.

Näkisin, että Oasiksen paluu vaatii Noelin soolouran kyykkämisen - Noelistahan se on koko ajan ollut kiinni. Britanniassa menestystä taitaa riittää siihen malliin, ettei ole näillä näkymin hetkeen tapahtumassa. Toisaalta, parhaillaan Noel lämmittelee U2:n kiertueella, kun Oasiksen kanssa voisi itse täyttää samoja stadioneja ja areenoita pääesiintyjänä. Jotenkin toivoisin, että tämä pistäisi Noelin ajattelemaan. Liamin ääni on myös nyt paremmassa kunnossa kuin vuosiin, joten sikälikin tuo paluu houkuttelisi ainakin näin fanina.

Onneksi tällaiset rahastukset tulevat ennen pitkää kuolemaan omaan mahdottomuuteensa, ainakin hyvien artistien kohdalla. Jotkut Cheek ja Celine Dion saavat ihan rauhassa pistää tonnin fanzone-lippuja.

Toivotaan näin. Sen se tosiaan vaatii, että ihmiset jättävät kalliimmat liput ostamatta. Ei tämä Tall Ship Races todellakaan ole ensimmäinen tapahtuma, jossa kyseinen karsina ammottaa tyhjyyttään, kun liput on hinnoiteltu yläkanttiin. Itse en tuossa mitään suurempaa ongelmaa näkisi jos korotukset olivat tyyliin viiden tai kymmenen euron luokkaa.
 

Loorz15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit | Huuhkajat | Teuvo Teräväinen
Liamin soololevy ilmestyny keskiyöllä. Yhden läpikuuntelun jälkeen, ihan hyvää settiä, mutta liika Beatles- viboja, mikä ei nyt sinänsä häiritse tai ole yllättävää Liamin tapauksessa. Mutta jokatapauksessa positiivinen maku tästä jäi, ja innolla odotan tulevia levyjä!
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Liamin soololevy ilmestyny keskiyöllä. Yhden läpikuuntelun jälkeen, ihan hyvää settiä, mutta liika Beatles- viboja, mikä ei nyt sinänsä häiritse tai ole yllättävää Liamin tapauksessa. Mutta jokatapauksessa positiivinen maku tästä jäi, ja innolla odotan tulevia levyjä!
Valtaosa biiseistä oli tuttuja jo kesän keikalta ja Youtube-taltiointeina, niin mitään järisyttävää yllätystä ei päässyt syntymään, mutta ensivaikutelmalla tykkään kyllä virallisista versioistakin. Beady Eye'ta ja Noelin lintuja en ole kamalasti kuunnellut - ei niissä mitään vikaakaan ole, mutta jotenkin ei vain ole tarttunut pidempään kuunteluun kumpikaan. Tulee tämän soolon kanssa heti jotenkin kotoisampi olo heti kuin noiden aiempien post-Oasis-juttujen kanssa. Toivottavasti tulisi vielä uudelleenkin Suomeen ja vaikka jonnekin katon alle seuraavan kerran.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
LIam julkaisi vihdoin MTV Unplugged-albumin. Kestoltaan aika lyhyt, mutta hyviä arvioita on saanut joka paikassa. Pitää kuunnella tuo kunhan ehtii.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös