Mainos

Haluatko miljonääriksi? – visailuklassikon paluu

  • 667 292
  • 3 549

Nick Neim

Jäsen
Useamman kohdalla kysymys on kuitenkin nippelitiedosta, koska en tiedä niistä mitään muuta kuin jonkun rakennuksen nimen ja sen suunnittelijan, mutta kaikkien kohdalla näin ei ole. Vaikka on kysymyksiä, joihin en itse tiedä vastausta, en pidä niitä vaikeina. Tieto arkkitehdeista ei ole sen kummempi kuin tieto elokuvaohjaajista. Toiset tietää ja toiset ei. Toiset ihmettelee, kun joku tietää ja toiset ei.
Mä olen helvetin hämmentynyt, koska tuntuu, ettet lue yhtään mitä kirjoitan. Ainakin tämän ylläolevan viestin perusteella.

Minun määritelmäni nippelitiedolle on esimerkiksi arkkitehtien kohdalla pelkkiä nimiä ja rakennuksia/rakennelmia, mutta ei osaa käyttää tietoa mihinkään. Minun kohdallani Le Corbusier ja I.M. Pei ovat molemmat tällaisia, mutta sitten on niitä, jotka pystyvät vastaamaan oikein arkkitehtia koskevaan kysymykseen siksi, että tuntevat näiden muita töitä.

Vau! Arkkitehtuurista kiinnostuneelle henkilölle I.M Pein työt ei ole nippelitietoa. Tämän logiikan mukaan nippelitietoa ei siis maailmassa ole olemassa, koska jokaisesta aiheesta joku tietää jotain, ja joku osaa käyttää sitä tietoaan johonkin.

Aika hieno logiikka sulla. Loppuun täytyy vielä kysyä, että mitä nippelitieto sun mielestäsi on?

E: Annan nyt loppuun vielä esimerkin, mikä omasta mielestäni on nippelitietoa. Nippelitiedolla minä ymmärrän tarkoitettavan tietoa, jolla ei varsinaisesti ole merkitystä, tai josta ei sen kummemmin ole hyötyä missään, paitsi ehkä juuri korkeintaan tietokilpailuissa. Ja yleensä nippelitiedot ovat juurikin tarkentavia vastauksia johonkin kysymykseen, jolla ei isommassa kuvassa ole mitään merkitystä.

Louvressa sijaitsee lasipyramidi -> tieto on oleellista ja hyödyllistä, esimerkiksi matkailun, muistomerkkien ja turismin kannalta
Lasipyramidin suunnittelija on I.M. Pei -> tieto on turhaa, koska varsinaisesti sillä ei ole mitään merkitystä, kuka sen lasipyramidin on suunnitellut. Suunnittelija ei vaikuta lasipyramidin sijaintiin, turistien päätöksiin (poikkeuksia saattaa olla harvoja, mutta noin keskimäärin) tai oikeastaan mihinkään muuhunkaan. Tarkentava, yksityiskohtainen tieto, joka sinällään on ihan turha. Eli nippelitietoa.
 
Viimeksi muokattu:

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Mä olen helvetin hämmentynyt, koska tuntuu, ettet lue yhtään mitä kirjoitan. Ainakin tämän ylläolevan viestin perusteella.

Vau! Arkkitehtuurista kiinnostuneelle henkilölle I.M Pein työt ei ole nippelitietoa. Tämän logiikan mukaan nippelitietoa ei siis maailmassa ole olemassa, koska jokaisesta aiheesta joku tietää jotain, ja joku osaa käyttää sitä tietoaan johonkin.

Kyllä minä luin. En kuitenkaan pidä arkkitehtuuria niin erikoisena asiana, etteikö tietäisi maailman tunnetuimman taidemuseon tunnetun sisäänkäynnin suunnittelijan. Yhtä kummallista on tietää jonkun tunnetun elokuvan ohjaaja tai maalauksen tekijä. En minä tuomitse mielipidettäsi, mutta minusta kyseisen kysymyksen voi nähdä myös niin, ettei se ole vaikea, eikä tietäminen vaadi nippelitietoa. En voi sanoa olevani erityisen kiinnostunut arkkitehtuurista, mutta joskus pelkkä katseleminen riittää.
 

Nick Neim

Jäsen
En kuitenkaan pidä arkkitehtuuria niin erikoisena asiana, etteikö tietäisi maailman tunnetuimman taidemuseon tunnetun sisäänkäynnin suunnittelijan. Yhtä kummallista on tietää jonkun tunnetun elokuvan ohjaaja tai maalauksen tekijä. En minä tuomitse mielipidettäsi, mutta minusta kyseisen kysymyksen voi nähdä myös niin, ettei se ole vaikea, eikä tietäminen vaadi nippelitietoa.
Siis vaikuttaako sinun mielestäsi se, kuinka yleisesti "tunnettua" tieto on, siihen, onko se nippelitietoa? Tai siis ilmeisesti vaikuttaa, tuon ylläolevan lainauksen perusteella. Eihän se nimittäin vaikuta.
 

Aurinkotuuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK & useat muut punapaidat & Pallopojat
Kuinkas monta tunnettua arkkitehtia maailmanlaajuisesti mielestäsi on, ja kuinka monen tunnetuin työ pitää tietää? Siis näin yleistietona ja -sivistyksenä, jos ei kerran puhuta nippelitiedoista sen kummemmin. Sen kuitenkin minäkin tiedän, että I.M. Pei itsessään ei kuitenkaan mikään maailman tunnetuin arkkitehti ole, vaikka saattaa olla yksi kymmenistä, jotka maailmanlaajuisesti tunnetaan.

Toki käsitteessä "nippelitieto" voi olla tulkitsijasta riippuvaisia eroja, mutta hieman tuntuu vähän hakemalla haetulta mielipiteeltä tämä.

Vai kuuluuko myös Le Corbusierin tunnetuimman työn tietäminen nippelitiedon ulkopuolelle?

@Kari Runk; maailmanlaajuisesti on olemassa kymmenittäin, ellei sadoittain tunnettuja arkkitehtejä. Suomen tasolla yleistiedoksi riittävää lienee se, että tietää/osaa/muistaa merkittävien suomalaisten rakennusten suunnittelijat (esimerkiksi Olympiastadion/Paimion parantola/Helsingin rautatieasema/Kansallismuseo/Helsingin tuomiokirkko/Kiasma jne). Suomalaisten yleistiedon hyvällä tasolla pitää tietää myös ainakin perustiedot tärkeistä ulkomaisista kohteista kuten esimerkiksi St. Paulin katedraalin, Bilbaon Guggenheimin, Eiffel-tornin, Sagrada Familian, sekä Wittgensteinin sisaren talon suunnittelusta vastanneet arkkitehdit sekä esimerkiksi Ateenan Parthenonin rakennuttamisesta vastannut poliittinen johtaja tai mikä rakennus Hagia Sofia on nykyisin Eis tan Poliksessa (Byzantion, nyttemmin Istanbul).
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Siis vaikuttaako sinun mielestäsi se, kuinka yleisesti "tunnettua" tieto on, siihen, onko se nippelitietoa? Tai siis ilmeisesti vaikuttaa, tuon ylläolevan lainauksen perusteella. Eihän se nimittäin vaikuta.

Ei vaikuta. Se vaikuttaa, miten tieto on opittu tai miten sitä voi käyttää. Uskon että aika moni osaa kymmeniä pääkaupunkeja, vaikka ei tiedä niistä mitään. Sellainen on nippelitietoa. Mutta jos tuo tieto on tullut esimerkiksi siitä, että kyseisissä kaupungeissa on tapahtunut jotain, mitä ei voi laskea nippelitiedoksi, ei minusta kaupunginkaan tietäminen ole nippelitietoa. Koulujen historianopetus on hyvä esimerkki siitä, kuinka opitaan kaikenlaista nippelitietoa vuosiluvuista presidentteihin oppimatta yhtään asiaa.

Eikä asioista tarvitse edes olla kiinnostunut, huomatakseen joitakin asioita. Arkkitehtuuri on aika selkeästi juuri tällainen asia. Ei ainakaan minun mielestäni tarvitse olla arkkitehtuurista pätkääkään kiinnostunut huomatakseen, kuinka samanlaisia rakennuksia Helsingin rautatieasema ja Lahden kaupungintalo ovat. Espoon Dipolissa ja Mäntyniemessä on myös samanlaisia piirteitä.
 

Nick Neim

Jäsen
Uskon että aika moni osaa kymmeniä pääkaupunkeja, vaikka ei tiedä niistä mitään. Sellainen on nippelitietoa.
Korjaa jos olen väärässä, mutta ymmärsin tämän perusteella, että "nippelitieto" on aina sinun mielestäsi subjektiivinen juttu?

Toiselle sinun esimerkkisi mukaan Tirana on nippelitietoa, toiselle ei. Ylläolevan sanatarkan lainauksen perusteella. Joten millä ihmeen palleilla sinä silloin väität, että I.M. Pein tietäminen ei toiselle ole nippelitietoa? Jos se kerta toisille on nippelitietoa, niin miksi ihmeessä sinä tuohon sanaan sitten tuolla aikaisemmin puutuit?

E:
Uskon että aika moni osaa kymmeniä pääkaupunkeja, vaikka ei tiedä niistä mitään. Sellainen on nippelitietoa.

Itse asiassa tästä lainauksesta piti vielä sanoa, että sinun oman logiikkasi mukaan asiahan ei ole näin, ja olet omien sanojesi mukaan väärässä. On olemassa ihmisiä, jotka tietävät niistä pääkaupungeista jotain muutakin. Vähän kuten on olemassa ihmisiä, jotka tietävät I.M. Peista jotain. Ja koska on olemassa ihmisiä, jotka asiasta tietävät tarkemmin, niin silloinhan se asia ei ole sinun mukaasi nippelitietoa. Voit lukea tarkemmat tiedot omista aikaisemmista viesteistäsi.
 
Viimeksi muokattu:

axe

Jäsen
Tässä sunnuntaipäivän ratoksi osui Youtubesta silmään vanhan Megavisan jakso ja sen kysymystykitys laittoi tekemään vertailevaa tutkimusta nykypäivän ainoaan tietovisaan. Otettiin kummastakin ohjelmasta yksi satunnainen jakso. Ruudussa Miljonäärin jakson kesto ilman mainoksia oli 40 min, Youtubessa Megavisan jakso oli 28 min. Jälkimmäiseen aikaan saattaa joku minsa olla ehkä mainoksiakin, menin vähän hyppien aina eteenpäin jaarittelut kysymyksiin.

Miljonäärissä siis aina tietenkin neljä vastausvaihtoehtoa. Megavisassa yleensä suora kysymys ilman vaihtoehtoja, joskus heti kysymykseen helpotuksena vaihtoehdot, joskus kilpailijoiden hiljetessä lisävinkkinä vaihtoehtoja.

Kysymykset: Haluatko miljonääriksi? (40 min)
Minkä yhtyeen hitteihin kuuluvat Du Hast ja Amerika?
Kuka ampui kenraalikuvernööri Nikolai Bobrikovin vuonna 1904?
Kuka on kirjoittanut suomalaisen kirjallisuuden klassikkoteoksen Rautatie?
Kuka seuraavista pelasi Stanley Cuoin voittaneessa Pittsburgh Penguinsin joukkueessa 2016?
Kuka sai kirjallisuuden Nobelin palkinnon 1953?
Mitä Hessu Hopolle tapahtuu, kun hän syö superpähkinän?
Mikä italialaiskaupunki on kuuluisa gondoleistaan?
Kuinka paljon on 40 prosenttia luvusta 40?
Minkä tv-sarjan lentäväksi lausahdukseksi muodostui "kettu kävi kolossa"?
Mikä seuraavista erikoisista tapahtumista nähtiin jalkapallon EM-kisojen finaalissa 2016?
Minkä niminen vallankumous tapahtui Portugalissa 1974?
Minkä yhtyeen palkittuja albumeita on Razorblade Romance?
Minkä Disney-elokuvan päähenkilö on punatukkainen Ariel?
Kuka on kirjoittanut kuuluisan romaanin Ryysyrannan Jooseppi?

Kysymykset: Megavisa (28 min)
Onko San Marino tasavalta?
Missä päin Iso-Britanniaa puhtaan kymrin kieltä?
TT on uusi lyhenne, mistä se tulee?
Kuka oli ensimmäinen Nobelin rauhanpalkinnon saanut presidentti?
Mikä on pilssi?
Canossan kaupunki on Andorrassa, kyllä vai ei?
Onko Calgaryn kaupunki Albertan provinssissa?
Mikä joukkue voitti ensimmäisen amerikkalaisen jalkapallon Suomen mestaruuden?
Mikä maanosista on suurin pinta-alaltaan, Aasia vai Afrikka?
Millä Yhdysvaltain osavaltiolla oli kolmanneksi eniten valitsijamiehiä vuoden 1992 presidentin vaaleissa, Washington vai Teksas?
Kenen yhtye on Grand Slam?
Kuka voitti Tokion yleisurheilun MM-kisojen seiväshypyn?
Kuka kirjoitti romaanin Syöpäosasto?
Onko kiekonheitto miesten 10-ottelun lajeja?
Missä maassa YK:n UNDOF rauhanturvajoukot toimii? Syyria vai Somalia?
Missä maassa on Hararen kaupunki, Zimbabwe vai Etelä-Afrikka?
Montako miljoonaa on miljardi?
Minkä maalainen sarjakuvapiirtäjä Smurffien luoja Pierre Cullifordon?
Minkä maalainen oli Rembrandt?
Mitä eläintä USA:n republikaaninen puolue käyttää tunnuksenaan?
Mikä on Havaijin pääkaupunki?
Kuinka vanhana kuoli jazz-muusikko Dizzy Gillespie? 65 vai 75?
Miten ilmaistaan roomalaisin numero luku tuhat?
Onko Minnesota kaupunki vai osavaltio?
Kuka sävelsi Jääkärimarssin?
Mikä on kansanomaisempi nimi hematoomalle?
Kenestä kertoo elokuva Imagine?
Minä vuonna Jimmy Carterista tuli USA:n presidentti, 1972, 1974 vai 1976?
Kuka oli elokuvan Sademies autistinen isoveli?
Millä maalla on maailman toiseksi suurin kauppalaivasto?
Kuka maalasi taulun Akka ja kissa, Edelfelt, Gallén-Kallela vai Sallinen?
Minkä maan pääkaupunki on Suva? Fidzi, Sudan vai Kongo?
Onbko Tacoman kaupunki USA:ssa, Meksikossa vai Kanadassa?
Mitä suomenkielinen lyhenne NKT tarkoittaa? Vertaa lyhenteeseen BKT.
Neuvostoliittolaiset kairasivat Kuolassa syvimmän reiän maankuoreen, kuinka syvä? 4 km vai 12 km?
Mikä on toiselta nimeltään rämemajava?
Missä kaupungissa sijaitsee kansainvälisen Punaisen Ristin päämaja?
Minä vuonna Mika Waltarista tuli Suomen Akatemian jäsen? 1938 vai 1957?
Minä vuonna on Suomen Uimaliitto perustettu? 1906 vai 1933?
Minä vuonna Suomi liittyi Euroopan Neuvostoon? 1989 vai 1992?
Minkä kuukauden ajan kuhan pyynti on Suomessa kielletty?
Kuinka monta metriä on gigametri?
Minkä maan presidentiksi valittiin António Ramalho Eanes?
Kuka näyttelee rouva Tuuraa Turhapuro-elokuvissa? Rea Mauranen vai Marita Nordberg?
Kuka italialainen voitti 30 km hiihdon olympiakultaa vuonna 1968?
Rinkeby, Söder ja Tensta, mitä ne ovat?
Martti Aiha on taiteilija, mutta minkä lajin taiteilija?
Kuka kirjoitti kauhuteoksen The Shining - Hohto?
Nominatiivi on synonyymi nimisanalle, kyllä vai ei?
Minkä alan nobelisti on Elias Canetti?
Onko Taalainmaa Etelä-Ruotsissa?
Kuka sävelsi oopperan Taikahuilu, Bach vai Mozart?
Mikä on Brasilian rahayksikkö?
Missä maassa pidetään 1994 jääkiekon MM-kisat?
Kuka USA:n presidenteistä ajoi läpi Apollo-nimisen avaruusohjelman, Kennedy vai Nixon?
Onko liito-orava yö- vai päiväeläin?
Mitä tarkoittaa degeneroitua? Tarkoittaako syntyä uudelleen vai rappeutua?
Minkä aineen kemiallinen merkki on U?
Mitä F-kirjain tarkoittaa lämpötilasta puhuttaessa?
Missä päin maailmaa on Uusi Etelä-Wales?
Mitä kirjakustantamoa Yrjö Jäntti aikoinaan johti, Tammi, Otava vai WSOY?
Mikä oli urheilija Faina Melnikin laji?
Minkä värinen on Valko-Venäjän lippu, valkopunainen vai valkovihreä`?
Minä vuonna perustettiin OECD, 1951 vai 1961?
Minä vuonna kuoli Lauri Viita, 1965 vai 1971?
Missä maassa syntyi Wilhelm Röntgen vuonna 18--? [vastaus jo kesken kysymyksen]
Kenen runoilijamme kirjoittama kirja on Pankkiherroja, Eino Leino vai Paavo Haavikko?
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Tässä sunnuntaipäivän ratoksi osui Youtubesta silmään vanhan Megavisan jakso ja sen kysymystykitys laittoi tekemään vertailevaa tutkimusta nykypäivän ainoaan tietovisaan. Otettiin kummastakin ohjelmasta yksi satunnainen jakso. Ruudussa Miljonäärin jakson kesto ilman mainoksia oli 40 min, Youtubessa Megavisan jakso oli 28 min.

Hauska vertailu, mutta sikäli ei tietenkään kovin validi, koska ohjelmaformaatit ovat täysin erilaiset (yhdistävä tekijä vain se, että ovat tietovisoja). Megavisa oli kotipeleineen kaikkineen nimenomaan tykitystä sanan varsinaisessa merkityksessä kuten sanoit, sillä se oli pohjimmiltaan nopeuskilpailu, koska kolme kilpailijaa kisasi keskenään. Muistan, että esimerkiksi isovanhempani eivät tykänneet lainkaan Megavisasta juuri tästä syystä, koska siinä ei "pysynyt perässä". J-P Palo puhuikin vielä niin nopealla tempolla, että sekin toi ohjelmaan ehkä sellaista.. en tiedä.. rauhattomuutta. Megavisan aikalainen oli täälläkin useasti mainittu Suomen Tietoviisas, jossa taas hidastempoisuus oli viety jo yliampuvalle asteelle

Miljonäärissä taas yksi kerrallaan saa kaiken huomion, joten jaarittelu suorastaan kuuluu asiaan.. sen hidastempoisuus syntyy sitten taas muista syistä
 

turo-urpo

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Happee
Tänään jatkuu Miljonääri klo 20 erikoisjaksolla, jossa pariskunnat kilpailee yhdessä. Vähän pelottaa, että oljenkorret sulaa nopeasti "miehekkäissä" kysymyksissä vaikka herralla olisikin vahva aavistus oikeasta vastauksesta. Mielenkiintoista nähdä miten menee. Voisi olla enemmänkin erikoisjaksoja jos ohjelma vielä vuosia jatkuu. Jatkoaika-special olisi tietysti kaikista paras niin saataisiin miljonääri tai pari.
 

Lavis

Jäsen
Aina yhtä tärkeitä yleistietoon liittyviä kysymyksiä. Paperi-T ja hänen runonsa. Eipä ole ohjelman kysymykset vaihtuneet paljoakaan JVG/Cheek/Vesala yms. suomalaisesta musiikista/viihteestä. Äskettäin tuli kaksi ko. kategoriaan liittyvää kysymystä peräjälkeen.
 

Klose16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Deutsche Nationalmannschaft
Aina yhtä tärkeitä yleistietoon liittyviä kysymyksiä. Paperi-T ja hänen runonsa. Eipä ole ohjelman kysymykset vaihtuneet paljoakaan JVG/Cheek/Vesala yms. suomalaisesta musiikista/viihteestä. Äskettäin tuli kaksi ko. kategoriaan liittyvää kysymystä peräjälkeen.

Mikä toi JVG on? Jotain erityistä kun aina kysytään. Veikkaan jotain apinaorkesteria.
 

Vuokralainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho! Arsenal
Hiukan noloa oli kyllä Jaajon roomalaisten numeroiden lukeminen.
 

Hollanti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Varmaan se KalPa
Monenteenko kysymykseen se eka pariskunta pääs? Ja montako euroo veivät kotiin?

Piti lähtee saunaan sen Korvatunturi-kyssärin jälkeen.
 

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Olipas toi kaveri täysi turhake tässä kisassa. Täytyy ihmetellä miten turvallisuusneuvosto - kysymys oli noin vaikea. Ehkä Turun Sanomissa ei sitten ole ollut juttua aiheesta.
 

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
En ole koskaan nähnyt mitään noin tylsää elämäni aikana, kuin tämä jakso oli. 50min jaarittelua ja sitten toinen pari vähän lopusta kisaamaan

Meinasin nukahtaa vain noin kymmenen kertaa jakson aikana.
 

JjZz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit. Sympatiat kaikille paskoille.
Piti nyt taas se eka jakso katsoa kun oli jotain spessua, mutta muuten varmaan jäänee taas kausi katsomatta. Herättäkää kun joku pääsee siihen miltsin kysymykseen.
 

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Piti nyt taas se eka jakso katsoa kun oli jotain spessua, mutta muuten varmaan jäänee taas kausi katsomatta. Herättäkää kun joku pääsee siihen miltsin kysymykseen.
Tuskin siihen on kukaan pääsemässä. Palkintorahat on jaettu niin, että päästäkseen miljoonan kysymykseen joutuu riskeeraamaan 190 000 euroa tietäen, että vastaus menee suurella todennäköisyydellä väärin.

Ainoa mahdollinen skenaario on oljenkorsien säilyttäminen loppuun asti ja ripaus tuuria. Varmaan parhaassakin tapauksessa joutuu jo 60 000e:n kysymyksessä heittämään kolikkoa senkin jälkeen, kun 50-50 on käytetty.

Yksi mahdollisuus on tietysti se, että jostain ilmestyisi äveriäs kisaaja, jota ei haittaisi hävitä 200 000e.
 

jake styles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Olipa helvetin reilu tuo paavi-kysymys. Kysyttiin siis neljästä vaihtoehdosta lyhyimmän aikaa paavina ollutta, mutta vaihtoehdoista mikään ei toki ollut se kaikkein lyhimmän aikaa hallinnut paavi:
List of popes by length of reign - Simple English Wikipedia, the free encyclopedia

Kysymyksen oikea vastaus Pius III löytyy vasta sijalta 8. Eli jotta olisi edes teoriassa mahdollisuus tietää oikea vastaus, pitäisi muistaa vähintään nuo 8 lyhimmän aikaa hallinnutta paavia ja että Pius III on ainoa joka löytyy siitä joukosta.

Tuotanto toisin sanoen laittaa tiettyihin kohtiin tällaisia "esteitä", joista voi selvitä eteenpäin käytännössä ainoastaan vastaamalla tuurilla oikein. Ja lisäksi liki mahdoton googlata 30 sekunnissa, jos sattuu olemaan kilauta kaverille -oljenkorsi vielä käyttämättä. Se VR:n konduktöörin kysymys Rooman keisareista oli täysin vastaava tapaus, siinäkään oikea vastaus ei ollut kaikista lyhyimmän ajan vallassa ollut.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Jaajo vois opetella roomalaiset numerot. Paavi-kysymyksen sanamuoto oli minusta huono, kun se taisi olla juuri "kaikkein lyhimmän aikaa" josta voi saada käsityksen että yksi vaihtoehdoista on hallinnut kaikkein lyhimmän aikaa (mutta ei siinä virhettä sinänsä ollut).
 

Klose16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Deutsche Nationalmannschaft
Jaajo vois opetella roomalaiset numerot. Paavi-kysymyksen sanamuoto oli minusta huono, kun se taisi olla juuri "kaikkein lyhimmän aikaa" josta voi saada käsityksen että yksi vaihtoehdoista on hallinnut kaikkein lyhimmän aikaa (mutta ei siinä virhettä sinänsä ollut).

Jaa se ei ollutkaan sitten noin! Mutta hassua kyllä, itse olisin tiennyt ja pokannut sen 60 tonnia. Nää on näitä.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Tuskin siihen on kukaan pääsemässä. Palkintorahat on jaettu niin, että päästäkseen miljoonan kysymykseen joutuu riskeeraamaan 190 000 euroa tietäen, että vastaus menee suurella todennäköisyydellä väärin.

Ainoa mahdollinen skenaario on oljenkorsien säilyttäminen loppuun asti ja ripaus tuuria. Varmaan parhaassakin tapauksessa joutuu jo 60 000e:n kysymyksessä heittämään kolikkoa senkin jälkeen, kun 50-50 on käytetty.

Yksi mahdollisuus on tietysti se, että jostain ilmestyisi äveriäs kisaaja, jota ei haittaisi hävitä 200 000e.

Joo kyllähän se noin juuri on. PItäisi olla aikamoinen peluri, jos uskaltaisi tuossa arvata 190.000€ riskin kanssa. Varsinkaan jos ei ole mitään mutua edes, ja oljenkorret käytetty.

200.000€ kysymyksessä tippuu jo 50.000€ alaspäin jos menee vituiksi, eli vastaajat siihenkin on kyllä harvassa. Se muija viimekaudella pääsi sentään kysymykseen asti, ennenkuin ymmärrettävästi otti ne 60.000€ ja lopetti.
 

UnenNukkuja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aika moni, kunhan on turkulainen
Onpa tosiaan raskasta seurattavaa tuo pariskuntien taisto.

Jotenkin hauskasti kisaajat tulevat esiin muuallakin. Nyt kunnallisvaaleissa Turussa esiin hyppää kisassa piipahtanut Jukka Vornanen. Hymyilin myös, kun Yleltä tuli Elossa24h. Siinähän miljoonaa havitellut neurokirurgi/diplomi-insinööri suoritti erään kirurgisen operaation.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös