Minä sanoinkin, että se on ainoa kohtuullisen järkevä peruste. Muita perusteita voi käyttää kaikkiin yrittäjiin. Ilmeisesti yritystuet pitäisi nostaa maataloustuen tasolle.
Kehitysyhteistyöstä leikataan lähivuosina vuosittain 50–100 miljoonaa euroa. Pitkällä aikavälillä Suomi yrittää yhä pitää kiinni kansainvälisistä velvoitteistaan.
Noniin leikataanhan kehitysavustakin. Mitä se erku oli täällä antanut väärää tietoa.
Joo hyvä niin, mutta aivan liian vähän! Puolet pois olisi ollut sopiva määrä. Muitakin tukiaisia olisi voinut surutta leikata. Pakkoko sitä on muita elättää velaksi? Ei mitään järkeä.
Toinen vaihtoehto olisi se, että julkinen sektori vastaa ruoantuotannosta ja palkkaa ihmisiä töihin. Tähän verrattuna taidetaan päästä vielä halvalla tällä nykyisellä systeemillä.
Mitä eroa on periaattessa sillä että henkilö on suoraan julkisen sektorin työntekijänä siihen että hänen tulonsa tulevat lähes kokonaan jukisista rahoista?
- Pääomatuloverotus, joka on jo maailman huippua, kiristyy entisestään
Ongelma on siinä, että nämä mainitut ihmiset voivat halutessaan asua ja maksaa veronsa mihin sattuu huvittamaan. Vaikka lisälovi ei heidän talouttaan hetkauttaisikaan merkittävästi, saattaa se silti syystä tai toisesta saada heidät miettimään, että onko mitään järkeä maksaa tänne Suomeen vielä enemmän veroja, kun voisi asua jossain muussa, kenties jopa yleisesti ottaen mukavammassa maassa, jossa verorasite olisi merkittävästi pienempi.Iltasanomien mukaan tällä korotuksella kerätään huimat 28 miljoonaa. Vaikka pelkästään kymmenen rikkainta maksisi tuon summan, ei kenenkään perse siellä heilahtaisi mihinkään suuntaan.
Iltasanomien mukaan tällä korotuksella kerätään huimat 28 miljoonaa. Vaikka pelkästään kymmenen rikkainta maksisi tuon summan, ei kenenkään perse siellä heilahtaisi mihinkään suuntaan.
Mutta otappa vaikka 1000 köyhintä 2 lapsista perhettä ja raapaise sieltä se 20 pois pelkästään lapsilisistä, siellä sekin jo tuntuu.
Omaan perseeseen tekee lovea
- lapsilisä
- asuntolainankoron vähennusoikeus
- työmatkavähennys
- pallkaverotuksen korotus
Ei varmaan nälkään kuolla, mutta kyllähän sieltä taitaa satasia vuodessa lähteä.
Kyllä minäkin olen sitä mieltä, että tällaisena vaikeana aikana koko tuki voitaisiin lakkauttaa, ihan periaatteellisista syistä, vaikkei sillä koko maan taloutta pelastettaisi.
Turha miettiä, "mitä muut maat asiasta ajattelisivat", kuten Suomessa valitettavan usein on tapana.
Kehitysyhteistyössä tulisi vielä entistä rohkeammin ajaa sitä, että annettava tuki on suomalaisyritysten tuottamia tuotteita / palveluita.
Tällöin kehitysyhteistyöprojektit saattavat tuottaa myös muuta vientiä ja raha ei sinällään "karkaa mihinkään".
Mikä ihmeen tärkeyskysymys tämä on? Ihmiset tarvitsevat ruokaa (tarve), joten kyllä markkinataloudessa löytyy ihmisiä, jotka markkinoille ruokaa tarpeeksi tuovat (tarjonta). Tämä johtaisi tehokkuuteen ja asiakkaiden valinnanvapauteen.Mikä on sellainen hyödyke, mikä on suurinpiirtein yhtä tärkeässä asemassa ihmisen kannalta kuin ruoka ja sitä tuotetaan yksityisten ammatinharjoittajien toimesta. Vesihuollon pelaaminen on melkein yhtä tärkeä asia, mutta siitä vastaa kunnat tai kuntien omistamat yhtiöt. Eli mielestäni ruoantuottajia ei voida verrata suoraan muihin yrittäjiin.
Nimenomaan ja juuri näin. Kehitysyhteistyörahoja jos käytetään suomalaiseen teollisuuteen, vaikka Jopoja Afrikkaan jne niin tämä palvelisi kaikkia osapuolia.
Valtio on vaan niin typerä, että kuvittelee joko antavansa tukea suoraan rahana, tai vaihtoehtoisesti kuvittelee että saa rahansa vain suoraan veroja nostamalla.
Kyllä minäkin olen sitä mieltä, että tällaisena vaikeana aikana koko tuki voitaisiin lakkauttaa, ihan periaatteellisista syistä, vaikkei sillä koko maan taloutta pelastettaisi.
Turha miettiä, "mitä muut maat asiasta ajattelisivat", kuten Suomessa valitettavan usein on tapana.
Tiukka ilmoitus, että laitetaan oma talous nyt kuntoon ja uskoisin tämän ilmon herättävän lähinnä kunnioitusta muualla.
Kehitysapu kaikkinensa vaan työllistää paljon ihmisiä, järjestöjä sun muita jotka puuhailevat sen kimpussa.
Mikä ihmeen tärkeyskysymys tämä on? Ihmiset tarvitsevat ruokaa (tarve), joten kyllä markkinataloudessa löytyy ihmisiä, jotka markkinoille ruokaa tarpeeksi tuovat (tarjonta). Tämä johtaisi tehokkuuteen ja asiakkaiden valinnanvapauteen.
Apinalaumakin osaisi tehdä parempia päätöksiä.
Olisitko valmis luopumaan omavaraisuudesta ja luottamaan markkinoihin kaikissa oloissa?
Mainitsemasi porukka ei muuta täältä pois ikinä "muihin maihin". Kyseessä on pääosin pitkään työelämässä olleita henkilöitä joilla on Suomessa paljon omaisuutta joka tänne myös jää vaikka omistaja poistuisi. Omaisuus on omassa kotitalossa, kesämökissä jne.- Pääomatuloverotus, joka on jo maailman huippua, kiristyy entisestään
- Solidaarisuusvero (jiisus mikä termi) tulee pysyväksi
- Perintö- ja lahjavero keristyvät entisestään
Vuonna 2011 1,3% tulonsaajista (n 1 ihminen sadasta) ansaitsi yli 100t€ vuodessa. Koko veropotista he maksoivat 14,5%.
tai
Vuonna 2012 n. 3,2% tulonsaajista ansaitsi yli 75t€ vuodessa. Koko veropotista he maksoivat 20%.
https://www.veronmaksajat.fi/luvut/Tilastot/Verotuotot/Tuloverottuloluokittain/
Kysyn vain että miten tätä on varaa kiristää ilman että tuo marginaaliryhmä alkaa siirtymään täältä muihin maihin? Jos näin käy niin kuka ne verot sitten maksaa?
Mikä ihmeen tärkeyskysymys tämä on? Ihmiset tarvitsevat ruokaa (tarve), joten kyllä markkinataloudessa löytyy ihmisiä, jotka markkinoille ruokaa tarpeeksi tuovat (tarjonta). Tämä johtaisi tehokkuuteen ja asiakkaiden valinnanvapauteen.
Mainitsemasi porukka ei muuta täältä pois ikinä "muihin maihin". Kyseessä on pääosin pitkään työelämässä olleita henkilöitä joilla on Suomessa paljon omaisuutta joka tänne myös jää vaikka omistaja poistuisi. Omaisuus on omassa kotitalossa, kesämökissä jne.
Tuon omaisuuden voi toki myydä mutta hintataso on sitä luokkaa ettei niitä pysty ostamaan kuin lähinnä vertaisensa kovatuloiset joilla kuitenkin taitaa myöskin olla vastaava tarve muuttaa "muihin maihin".
Suomessa ei ole elintarvikeomavaraisuutta. Siitä ei siis voi/tarvitse luopuakaan.