Ja RKP on hallituksessa kuin hallituksessa. Satavarmasti.
Äänestämällä ei vaan hallituksen kokoonpanoon juurikaan vaikuteta kuin ehkä pääministeripuolueen osalta.
Ja RKP on hallituksessa kuin hallituksessa. Satavarmasti.
Sdp, PS, Keskusta, Vasemmistoliitto & Kd tulisivat muodostamaan tulevan, riittävän enemmistöhallituksen.
Kyllä suomalainen poliittinen päätöksenteko on surkeassa tilanteessa, jos 20 euron antamatta jättäminen kuukaudessa aiheuttaa hallituskriisin.Tietää hallituskriisiä ja sen kaatumista jos viidestä jäljelläolevasta hallituspuolueesta Sdp, Vihreät ja Kd ovat valmiita muuttamaan lapsilisäpäätöstä ja kenties ovat viimeisenä vaihtoehtonaan (jos suoraselkäisyyttä löytyy) valmiita hyppäämään vasemmistoliiton tapaan ulos hallituksesta..
Epäilen tämän hallituspohjan toteutumista, syinä:Täten ainoa vaihtoehto olisi uudet vaalit, kun Kokoomuksen & RKP:n koalitio ei riittäisi mihinkään. Sdp, PS, Keskusta, Vasemmistoliitto & Kd tulisivat muodostamaan tulevan, riittävän enemmistöhallituksen.
IS:n nettisivujen epävirallisessa gallupissa muuten hetki sitten 84 % vastaajista oli sitä mieltä, että lapsilisäleikkauksen pitäisi olla suurituloiselle suurempi kuin pienituloiselle.
Juu, ja IS:n galluppien mukaan taisi yli 75% äänestäneistä kannattaa NATO-jäsenyyttä. Aina myös vastustetaan hirveällä metelillä kaikkia mahdollisia leikkauksia, mutta toisaalta kitistään, kuinka verotus tappaa motivaation ja yrittäjyyden.IS:n nettisivujen epävirallisessa gallupissa muuten hetki sitten 84 % vastaajista oli sitä mieltä, että lapsilisäleikkauksen pitäisi olla suurituloiselle suurempi kuin pienituloiselle.
Nyt apajille hyppäsi vähemmän yllättäen myös Päivi Räsänen ja myös yksi kokoomusedustaja (linkki IS-juttuun). Ehkä niitä vaaleja kannattaisi nyt aikaistaa kun ei näköjään enää saada tehtyä päätöksiä ilman housuunpaskomista.
Mielestäni kuulostaa erikoiselta reiluudelta, jos lapsilisien olemassaolon mahdollistajilta leikataan, mutta lapsilisän olemassaoloon vähemmän vaikuttavilta ei leikata.Kuulostaa varmasti äkkiseltään reilulta melkein jokaisen korvaan.
Kyllä suomalainen poliittinen päätöksenteko on surkeassa tilanteessa, jos 20 euron antamatta jättäminen kuukaudessa aiheuttaa hallituskriisin.
SDP, Vihreät ja KD osoittavat änkyröinnillään totaalisen kykenemättömyyden tarpeellisten ratkaisuiden tekoon.
Ei tässä nyt mitään panikointia mielestäni ole ollut ilmassa. Koko vaalikaausi on menty aika maltillisin leikkaustoimin, vaikka talouden laskusuunta on ollut jo pitkään selviö. Loputtomiin ei voida elää yli varojen, joten jotain on tehtävä, jos sama meno jatkuu useamman vuoden ajan. Tähän on myös hallitus pyrkinyt, vaikka ideologiset erot ovatkin hankaloittaneet merkittävästi päätöksentekoa.Mutta se on sitä tarjonnan taloustiedettä, jota on voodoo-taloudeksikin kutsuttu. Lisää tarjontaa työmarkkinoille, viis siitä syntyykö niitä työpaikkoja oikeasti lisää vai ei. Samat henkilöt yleensä esittävät myös sellaisia leikkauksia, joilla se talouden toiminta lopullisesti halvaantuu. Säästöjä on syytä tehdä, etteivät velan korot karkaa - jonkin verran - mutta kannattaisi katsoa vähän kansainvälisiä vertailuja tätä paniikkia lietsoessa. Ja kestävyysvaje on pidemmän aikavälin juttu, siksi ei laskusuhdanteessa tulisi liikaa alkaa panikoimaan. Kun suhdanne paranee, velkaakin on helpompi maksaa pois.
Mielestäni kuulostaa erikoiselta reiluudelta, jos lapsilisien olemassaolon mahdollistajilta leikataan, mutta lapsilisän olemassaoloon vähemmän vaikuttavilta ei leikata.
Suomessa myönnetään toimeentulotukea niille, jotka eivät muuten taloudellisesti kykene itseään elättämään.
Oletteko muuten katsoneet kuinka helvetin vähän porukka siellä salissa istuu yleensä ?
Ei tässä nyt mitään panikointia mielestäni ole ollut ilmassa. Koko vaalikaausi on menty aika maltillisin leikkaustoimin, vaikka talouden laskusuunta on ollut jo pitkään selviö....Aika oudolta kuulostaa tässä tilanteessa tämä kitinä juustohöylästä ja liian kovista otteista. Sipilähän muuten taisi suositella vielä rajumpia leikkauksia, mutta tämä ei ole tuntunut kovin montaa ihmistä häiritsevän.
Jos Sipilä kannattaa rajumpia leikkauksia, olen hänen kanssaan hyvin eri mieltä.
Säästöjä on syytä tehdä, etteivät velan korot karkaa - jonkin verran - mutta kannattaisi katsoa vähän kansainvälisiä vertailuja tätä paniikkia lietsoessa. Ja kestävyysvaje on pidemmän aikavälin juttu, siksi ei laskusuhdanteessa tulisi liikaa alkaa panikoimaan. Kun suhdanne paranee, velkaakin on helpompi maksaa pois.
Hypoteettisia IS:n gallup-kysymyksiä ja äänestysprosentteja:IS:n nettisivujen epävirallisessa gallupissa muuten hetki sitten 84 % vastaajista oli sitä mieltä, että lapsilisäleikkauksen pitäisi olla suurituloiselle suurempi kuin pienituloiselle.
Ensisijaisesti keskustelin asian "reiluudesta". Vaikutusta kulutukseen luonnollisesti on, mutta en näe sitäkään erityisen reiluna, että henkilö A luo henkilölle B kulutusmahdollisuudet ja samalla karsii omista kulutusmahdollisuuksistaan.No, lienee ihan pragmaattista ja yleisen taloudellisen edun sanelemaa, etteivät leikkaukset vaikuttaisi liikaa kulutukseen kun talous on hyvin haavoittuvaisessa tilanteessa.
Onko niin, että toiselle osalle ei vaikuta käytännössä mitenkään? Uuden auton tai veneen hankkiminen, kodin remontointi tai jokin muu keskisuuri hankinta/investointi ei jää tekemättä?Jos toiselle osalle tämä vaikuttaa suoraan vähentävästi ja toiselle osalle ei käytännössä mitenkään niin vaikuttaisi järkevältä ainakin määräaikaisesti kohdistaa leikkaus eriävästi.
Olen samaa mieltä, että säästöjä voi etsiä muistakin asioista. Etsiminen muista asioista ei mielestäni kuitenkaan sulje pois sitä, että säästöjä voi hakea myös ilmaisen rahan jakamisesta.Jack of Spades kirjoitti:Säästöjä voiai nipiatää muistakin asioista, kuin rokottamalla keskiluokkaisia lapsiperheitä kaikella mahdollisella autoilun veroista lapsilisien leikkauksiin, kiinteistöveroihin etc..
Ongelma onkin nyt se ettei näköpiirissä ole sellaista kasvua joka itsessään taittaisi velkaantumisen. Yleensä nousu on alkanut yhdysvalloista mutta sielläkin kasvunäkymät ovat vuosiksi eteenpäin todella vaatimattomat. Tässä suhteessa tämän hetken lama eroaa jyrkästi 90-luvusta jolloin kovaa laskua seurasi myös usean vuoden jyrkkä kasvu.
Tarinankertoja kirjoitti:Sipilä on moittinut hallitusta liian pienistä leikkauksita, kun Sipilän mukaan pitäsi säästää 8 miljardia
tomageeni kirjoitti:... ja listaa voisi jatkaa loputtomiin. Ymmärrät varmaan mikä näissä "kansanäänestyksissä" on ongelma? Suurin osa suomalaisista kyllä ymmärtää vallitsevan taloustilanteen ja valtion velkaongelman. Mutta kukaan ei ole valmis tinkimään mistään mikä koskee omaa persettä.
Ensisijaisesti keskustelin asian "reiluudesta". Vaikutusta kulutukseen luonnollisesti on, mutta en näe sitäkään erityisen reiluna, että henkilö A luo henkilölle B kulutusmahdollisuudet ja samalla karsii omista kulutusmahdollisuuksistaan.
Pitkän aikavälin talousennusteet ovat aika hankalia arvioida: pysyvän kasvuttomuuden ajasta ei ole mitään varmaa taloustieteellistä ennustetta.
Näin toki, mainittakoon etten itsekään lapsellisena kannata lapsilisien leikkaamista. Viestin pointti oli se, että näiden iltalööppien galluppitulosten arvo argumenttina, "koska kansa sanoo näin", on noin 0. Tämä siksi, että oikeanlaisella kysymyksenasettelulla saadaan myös haluttuja tuloksia.Mutta tuossa lapsilisäkysymyksessähän oli kysymys säästöjen kohdentamisesta, ei säästöistä sinällään.