Mainos

Hallitusneuvottelut 2015

  • 171 896
  • 1 496
Heh, Kreeta Karvala ihmetteli kokonaista päivää, mikä meni Keskustan ja PS:n keskinäisessä neuvottelussa. Että kyllä varmasti tulee vaikeaa, kun noin kauan meni luottamuksen löytämiseen. Vähän hymyilyttää, kun muistelee sixpackin synnytystä....
Jos ei ole aiempaa kokemusta luottamuksellisesta yhteistyöstä, niin yhdessä neuvottelupäivässä ja järeähköksi tulkittavassa toimenpiteessä ei ole mitään ihmeellistä. Toimittajakunta vaan koittaa viimeiseen asti saada perussuomalaiset oppositioon.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
En minäkään kyllä ymmärrä tätä "esineuvottelun" taivastelua. Siinä on sovittu tietyt yksittäiset fundamentit, että Smolnassa sujuu joutuisammin. Nythän on jännä prosessi, kun tehdään tämä strateginen hallitusohjelma suhteellisen nopeaan tahtiin ja varmaan aika helpostikin, mutta oikeastaan kiinnostavampaa on toimenpideohjelma. Siinä menee pidempään, ja ne vaikeammat yksittäiset asiat tulevat siellä.

Sellainen jännä, ehkä merkitseväkin asia on toki, että hallitusohjelmaneuvotteluja käyvät henkilöt ovat pääosin uusia - paitsi Kokoomuksessa. Kepullakin se kaarti on vuodesta 2007 uusiutunut lähes täysin. Vaikka Sipilän tapa tehdä on korostetun uusi, itse formaali prosessi ei ole muuttunut, joten tällä voi olla vaikutuksensa tulokseen.
 

opelix

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
Onko pelko mielestäsi perustelematon?

En ymmärrä ajatusmallia jossa välttelemällä/siirtämällä taloudessa väistämättömiä säästöjä köyhillä olisi jotenkin vielä paremmin vaikka nyt ensi vuosikymmenellä. Kaipaako täällä joku sitä että mennään paljon puhutulle Kreikan tielle? Se on köyhimmillekin paras tie että rahaa on jaossa tulevaisuudessakin eikä kaikki jakovara mene valtion lainojen korkoihin.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Hmm.. Nyt olisi kiva kuulla perusteluja.

Siis on selkeästi lähempänä Homma-hörhöyttä kuin Niinistö, joka on profiloitunut melkoisen neutraaliksi turvallisuuspolitiikan asiantuntijaksi. Terho on näennäisessä asiallisuudessaan itse asiassa sangen kiinnostava hahmo: jos vain jaksaa kääntää kirjakielen Homma-kielelle niin sieltä löytyy ihan tuttuja asenteita, mutta hyvin taidokkaasti esitettyinä.
 

MPN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Millä tavoin ajattelit maan hallituksen hoitavan tämän työmarkkinoiden kollektiivisopimusprosessiin kuuluvan asian? Tekemällä kaksi vuosilomalakia, josta toisessa säädetään julkisen sektorin vuosiloma perustuslain säätämisjärjestyksessä siten, ettei siitä voida sopimuksella poiketa?
Noup. Turha tuosta on lakia tehdä. TES uudelleen käsittelyyn nyt tai sitten kun sopimus vanhenee. Työnantajapuolelle ilmoitus, mediarummutusta ja porkkanana pääomaverojen siirtäminen myös kunnille (osittain), sekä keppinä valtion avustuksen pieneneminen (muistaakseni keskimäärin kunnat saivat 20% tuloistaan valtiolta). Myös perustusoikeudellinen verojen määrästä päättäminen voisi olla muutoksen alla. Kyllä keinoja varmasti löytyy, mikään tälläinen asia ei saa olla nyt pyhä lehmä. Saavutetuista eduista täytyy luopua. Ne pakkoliitokset voivat olla neuvottelukortti, kyllä aina joku tapa löytyy.
 

Morgoth

Jäsen
Se minua konservatiivihallituksessa eniten risoo, että samaan aikaan kun se leikkaa ihmisiltä tukia, se ei kuitenkaan tarjoa ihmisille mahdollisuutta julkisena palveluna toteutettuun itsemurhaan. Soinille on yhdentekevää, onko mummon yksinäisyydestä ja hoitamatta jättämisestä aiheutuva psyykkinen tuska sietämätöntä, kunhan mummo vain kituu hitaasti kuolemaan eikä auta itseään kuolemaan. Sellainen suhtautuminen on konservatiiville merkki elämän pyhyyden kunnioituksesta.

Hyvä pointti. Tämä aihe ei ollut mitenkään esille ennen vaaleja enkä muista yhdenkään puolueen puhuneen eutanasian puolesta. Tätä asiaa pitäisi ehdottomasti saada eteenpäin tai ainakin itse haluaisin vanhana mahdollisuuden halutessani eutanasiaan. Tämä ehkä liian vaikea aihe vain tällä hetkellä. Jossakin vaiheessa vain se elämä ei ole elämän arvoista eikä siihen enää auta vaikka jokaisella vanhuksella olisi vanhainkodissa 24/7 oma henkilökohtainen hoitaja. Tietyn rajan jälkeen elämä ei vain ole elämisen arvoista. Tuo uskonnoista lähtöisin sairas "elämän pyhyys" olisi jo aika unohtaa. Tosin veikkaan, että ainakin 2-3 vaalikautta menee ennen kuin asiaan mitään muutosta tulee.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Siis on selkeästi lähempänä Homma-hörhöyttä kuin Niinistö, joka on profiloitunut melkoisen neutraaliksi turvallisuuspolitiikan asiantuntijaksi. Terho on näennäisessä asiallisuudessaan itse asiassa sangen kiinnostava hahmo: jos vain jaksaa kääntää kirjakielen Homma-kielelle niin sieltä löytyy ihan tuttuja asenteita, mutta hyvin taidokkaasti esitettyinä.
Sehän on ainoastaan yksiselitteinen meriitti, jos tämä näkyy mm. siten, ettei Terho kannata esimerkiksi avoimen piikin perustamista paperittomien ulkomaalaisten kunnallista terveydenhoitoa varten. Sellainen on kuin rahaa avoimesta ikkunasta ulos viskoisi. Melkein pitäisi tilata jostakin leijonapaita, jossa lukee Kiitos Kari Rajamäki 2015.

Missä asioissa ja kuinka paljon pitää olla hommahörhö, että hörhöyden kriteerit täyttyvät?
 

Baldrick

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pimeä Aitio
En eilen viitsinyt mitään kirjoittaa, kun täällä vain kahnattiin Jatkoajan oikeistolaisuudesta.

Kun ovet aukesivat ja selvisi, että ketä sinne hallitukseen on jäämässä, huokaisin helpotuksesta. Tuo, jos joku, kokoonpano voi saada aikaiseksi talouden elpymisen ja kasvavan työllistymisen, kuitenkaan unohtamatta suomalaista sosiaalipolitiikkaa, jossa pidetään huolta heikommista. Pidin myös erittäin positiivisena asiana sitä, että hallituksessa on vain kolme puoluetta, jotka kuitenkin pääpiirteittäin samoilla kannoilla, jotta tehokkaampi päätöksenteko on mahdollista saada aikaiseksi. Erittäin iso plussa tästä ja odotukset ovat merkittävästi suuremmat kuin viime "sateenkaarihallitukselle", joka keskittyi vain sisäisiin ongelmiinsa ja lähdöllä uhkailuun. Vaikka olen siis arvoiltani suht liberaali suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan kannattaja, pidän silti siitä, että nykyisessä taloustilanteessa valtiota ohjaa hieman yrittäjämäisempi asenne, joka keskittyy tekemään päätöksiä enemmän järjellään kuin periaatteesta (vasemmistoliitto). Sitten, kun saamme talouden takaisin raiteilleen ja työttömyysprosentin minimoitua, voimme antaa taas valtaa Vihreille, SDP:lle, sekä muille vastaaville, jotta nämä voivat sitten päivittää tuota hyvinvointikarttaa taas vähän tarkemmin.

Fakta kuitenkin on se, että nykyinen työttömyys- ja sosiaaliturva eivät kannusta työntekoon, sekä työnantajalle palkkaaminen on erittäin kallista, mikä on aikalailla kestämätön yhtälö, jos tästä suosta halutaan lähteä itseämme ylös kampeamaan. Suomalainen hyvinvointivaltio ei katoa, vaikka näihin tehtäisiinkin uudistuksia ja kannustinjärjestelmiä. Toivottavasti myös jo tälläkin palstalla muutamaan otteeseen eri ketjuissa esille tuomani julkishallinnon päätön kulutus ja "budjettien loppuunkäyttäminen" seuraavan vuoden budjetointia varten saisivat pientä potkua perseelleen.

Itse odotan tulevaa kerrankin positiivisilla mielin suomalaisen politiikan osalta, en muista milloin viimeksi.

PS. Myös vallitsevaan tilanteeseen verrattuna oleva nyanssi eli pakkoruotsi voisi lopettaa olemassaolonsa. Suomalaiset yritykset ja työntekijät olisivat mielestäni 20 vuoden päästä kilpailukykyisempiä, jos se saisivat valita ruotsin sijasta venäjän, espanjan tai kiinan koulussa. Turha tätä väistämätöntä muutosta on kuitenkaan vitkutella ja tämä kieliasia on kuitenkin merkittävä pitkällä tähtäimellä. Tämä ei kuitenkaan ole kuumin peruna tässä vaiheessa, mutta samallahan tuo olisi lisäpöytäkirjassa taputeltavissa. Toki ruotsinkieli voi olla samanlailla valittavien joukossa, en sano, että opetusta pitäisi lakkauttaa kokonaan.
 

Siivu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, Ilves
Onko tosiaan niin, kuten pikaisella klikkailulla totesin, että tämä hallitus on ensimmäinen lajiaan sitten vuoden 1972, kun RKP ei ole hallituksessa mukana? Välissä toki Liinamaan virkamieshallitus, mutta olihan siinäkin RKP:n hahmosia mukana. Hienoa!
 
Terholla ei kuitenkaan liene samanlaisia luurankoja kaapissaan kuin äärioikeistolaiseksi leimautuneella Jussi Niinistöllä, joka on ilmeisesti ollut jonkinlaisena aktiivina Kansallisessa kulttuuririntamassa ja kirjoitellut Valkoinen Rintama -lehteen?
Mikä tekee toimimisesta Kansallisessa kulttuuririntamassa tai kirjoittamisesta Valkoinen Rintama-lehteen häpeällistä?
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
Post-rock/ Post-punk
Mikä tekee toimimisesta Kansallisessa kulttuuririntamassa tai kirjoittamisesta Valkoinen Rintama-lehteen häpeällistä?

Ei varmaan sen häpeällisempää kuin huutaa "Sikakyttää!" Presidentinlinnan edessä. Tosin jälkimmäistä ei edes ministerin pesti ja sitä kautta asioihin vaikuttaminen demokraattisesti hälvennä; kerran huli, aina huli.
 

Morgoth

Jäsen
Vihreät on ottaneet selkeän myönteisen kannan eutanasiaan, mutta muut puolueet ovat karttaneet aihetta kuin ruttoa kristillisiä ja persuja lukuun ottamatta. Persujen mielipide onkin sitten jonkinlainen matalaotsaisen populismin Suomen ennätys:
Vihreät: Eutanasiaa eläkeläisille! | Timo Soini

Eihän tällä asialla ole mitään mahdollisuutta edetä mihinkään ennen kuin tuo ikäryhmä on kuollut tai vähintään toimintakyvyttöminä letkuissa. Jos homot olivat jo kova paikka, natostakin keskusteleminen edelleenkin piinaavan vaikeaa niin tästä ei vielä ilmeisesti pystytä edes keskustelemaan sitä vähäkään. En ole seurannut, mutta toivottavasti muissa läntisissä sivistysvaltioissa tämä etenee ja sitä kautta joskus tänne Suomeenkin saadaan. Onneksi tässä itsellä on vielä vuosia ennen kuin vanhuuteen on kuolemassa, joten toivoa tämän osalta vielä on.
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
En ole puhunut mitään salaliitosta tai esittänyt salaliittoteoriaväitteitä (usko pois, tuo on yhdyssana).

Niin salaliittoteoria oli se mitä kirjoitit ensimmäiseen viestiisi minulle. Eli esitit asiat turhan suureellisesti ja tietävästi siihen nähden, että et tiennyt asiasta mitään. En sitten tiedä johtuiko siitä, että media teki ja tekee edelleen tätä samaa vai halusitko kirjoituksessasi tahallaan vääntää Keskustan ja Persujen välille vastakkainasettelua. Se, että korjailet kirjoituksia ja sillä tuot itseäsi esiin, ei muuta sitä tosiasiaa (olen sairaalassa leikkauksesta toipumassa, joten yksi yhdyssana tai virhe ei ole mikään pointti mihinkään). En myöskään saanut raivokohtausta vaan korjasin sinun vääriä asioita oikeaan suuntaan tai siis niitä asioita joita väitit tietäväsi. Eikä minulla ole mitään syytä pillastua vaan vastailin sinun kummalliseen aloitukseen jossa lainasit minua ja koska olin oikeassa kaikessa mitä olen kirjoittanut, olen tyytyväinen tähän hallituspohjaan ja muutenkin elämä näyttää hyvältä omista laseistani katsottuna.

Eikä minua kiinnostaa tätäkään keskustelua jatkaa, uskon, että muut kirjoittajat voi tehdä johtopäätöksensä sinun aloitusviestistäsi tähän saakka ja tiedät itsekin, että vetelit mutkat suoriksi median rummutuksen kaikuessa.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Sehän on ainoastaan yksiselitteinen meriitti, jos tämä näkyy mm. siten, ettei Terho kannata esimerkiksi avoimen piikin perustamista paperittomien ulkomaalaisten kunnallista terveydenhoitoa varten. Sellainen on kuin rahaa avoimesta ikkunasta ulos viskoisi. Melkein pitäisi tilata jostakin leijonapaita, jossa lukee Kiitos Kari Rajamäki 2015.

Missä asioissa ja kuinka paljon pitää olla hommahörhö, että hörhöyden kriteerit täyttyvät?

Nurmoolaaset, äläkää menkö sinne - luulenpa että kannattaa jättää tämä aihepiiri siihen omaan ketjuunsa.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Nurmoolaaset, äläkää menkö sinne - luulenpa että kannattaa jättää tämä aihepiiri siihen omaan ketjuunsa.
Luulen, että hörhöilykysymyksiin on välttämättä vielä palattava jo hallituksen muodostamisvaiheen aikana. Jollakin tapaa sieltä nousee jokin aspekti esille. Jos ei muuten nouse, niin Kristiina-instituutin käyneet toimittajatädit pitävät huolen että nousee.
 
En tainnut suoranaisesti puhua häpeästä, vaan
Et, mutta luurangolla kaapissa viitataan menneisyyden häpeällisiin tekoihin.

äärioikeistolaisuudesta ja myöntänet, että kyseinen aviisi on äärioikeistolainen. Otetaan tähän lainaus lehdestä: ”Kokoomus tukehtukoon kommunistiseen oksennukseensa jota mm sen lehti NYKYPÄIVÄ viikottain suoltaa”. Tuo ei ole (toivottavasti) Niinistön tekstiä, mutta ehkä kertoo hiukan viitekehyksestä. Näillä asenteilla ei varmaan ainakaan tulevassa hallituksessa ole kovin paljon käyttöä. :)
Minunkin kirjoituksiani on joskus julkaistu vasemmistolaisissa lehdissä. Lähtökohta on mielestäni se, että jokainen vastaa ensisijaisesti omista sanoistaan ja kirjoituksistaan.
Mielestäni on kohtalaisen helposti tulkittavissa, että Niinistö ihaili väitöskirjansa kohteena ollutta Paavo Susitaivalta, kuten myös Susitaipaleen veljeä Bobi Siveniä, josta Niinistö on myös kirjan julkaissut.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Onko tosiaan niin, kuten pikaisella klikkailulla totesin, että tämä hallitus on ensimmäinen lajiaan sitten vuoden 1972, kun RKP ei ole hallituksessa mukana? Välissä toki Liinamaan virkamieshallitus, mutta olihan siinäkin RKP:n hahmosia mukana. Hienoa!

Ei. RKP erosi aikanaan Sorsan kakkosesta 1978, joten 1978-1979 eivät olleet mukana.
 

Siivu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, Ilves
Ei. RKP erosi aikanaan Sorsan kakkosesta 1978, joten 1978-1979 eivät olleet mukana.
Messuosasto I oikaistuna. Yhtäkaikki, kiva katko 35 vuoden putkelle. Mielenkiinnolla odota, millaisia keskusteluja mm. pakkoruotsista saadaan aikaan, josko aika olisi jo olosuhteiden pakosta vähän kypsempi kunnolliselle keskustelulle aiheesta. Samaten hauska nähdä jaksaako puudeli Räsänen vielä räksyttää agendaansa aidan toiselta puolelta, vai katsooko viisaammaksi jättäytyä sivuun.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Haapala ja Ervasti vihjailevat että Stubb ei sittenkään halua UM:n postia vaan siihen tulisi Rehn, vastaavasti Stubb ottaisi sitten TEMmin itselleen...Saas nährä.
 

Swearengen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fortress Europe, turvattomat tilat
Haapala ja Ervasti vihjailevat että Stubb ei sittenkään halua UM:n postia vaan siihen tulisi Rehn, vastaavasti Stubb ottaisi sitten TEMmin itselleen...Saas nährä.

Tällä hetkellä on niin paljon kysymysmerkkejä - vain kolmesta keskenään eniten yhteensopivasta puolueesta huolimatta - ilmassa, että mikään muu ei ole ministerisalkuissa varmaa kuin Sipilän pääministeriys ja Jussi Niinistön puolustusministeriys.
 
Suosikkijoukkue
Paikalliset
Haapala ja Ervasti vihjailevat että Stubb ei sittenkään halua UM:n postia vaan siihen tulisi Rehn, vastaavasti Stubb ottaisi sitten TEMmin itselleen...Saas nährä.

Aika kova kombo olisi kyllä jos Keskusta ottaisi sekä pääministerin että ulkoministerin paikan. Toki ulkoministerin salkku on nykyään kevyempi kuin joskus koska EU-asiat eivät ole enää ulkopolitiikkaa vaan EU-kokouksissa edustavat pääministeri sekä sektorikohtaisissa asioissa kustakin sektorista vastaava ministeri. Mutta siltikin. Tuossa tapauksessa Kepulle jäljelle jäävien salkkujen pitäisi sitten olla aika kevyitä.
 
OK. Ymmärrän pointtisi ja näissä on tietysti nyanssieroja. Eihän Niinistöä mistään rikoksesta ole tuomittu, toisin kuin joitakin muita muuten potentiaalisia persujen ministerikandidaatteja.
Olen ko. pointin ottanut pari kertaa esille siitä näkökulmasta, että tämä valinta puolustusministeriksi tarjoaa itänaapurin propagandakoneistolle polttoainetta.

Mutta entäpä sitten kun kirjoituksella ei ole allekirjoittajaa? Siirtyykö silloin poliittinen vastuu lehteä julkaisseelle taholle, jolle joka tapauksessa juridinen vastuu kuuluu? Jussi Niinistö on mainittu yhdessä ystävänsä Jukka I. Mattilan kanssa tuon Valkoinen rintama -lehden toimittajana.
Päätoimittajalla lienee vastuu juridisesti.
 

Jussih

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Mielenkiinnolla odota, millaisia keskusteluja mm. pakkoruotsista saadaan aikaan, josko aika olisi jo olosuhteiden pakosta vähän kypsempi kunnolliselle keskustelulle aiheesta.

Kielikeskustelua käydään kokoajan - niin myös Jatkiksessa - aivan väärästä kulmasta. Niin sanottu pakkoruotsi on yhteiskunnan kannalta toisarvoinen asia. Sen sijaan kuntoon olisi pistettävä kuntataloutta eriarvoistava kaksikielisten kuntien suosiminen. Ne saavat nykyään huomattavasti korkeampia valtionosuuksia kuin pelkästään suomenkieliset kunnat. Pelkästään ruotsinkielisiä kuntia ei manner-Suomessa ole kuin yksi, joten käytännössä kyse on tulonsiirrosta ruotsinkieliselle väestölle.

Samoin voisi keskustella yliopistojen ja korkeakoulujen aloituspaikkojen määrästä per naama, joka on ruotsia äidinkielenään puhuvilla aivan eri luokkaa kuin suomenkielisillä. Sopeutustoimena voisi esimerkiksi huomattavan osan Helsingin yliopiston ruotsinkielisistä koulutusohjelmista suomalaistaa. Ruotsinkielisille jäisi vielä Hanken ja Åbo akademi, jotka riittäisivät mainiosti suhteessa väestöpohjaan.

Kun nämä saadaan tehtyä, minun puolestani ns. pakkoruotsi voidaan säilyttää - muotitermillä ilmaisten - kulttuuria rikastavana tekijänä.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Fakta kuitenkin on se, että nykyinen työttömyys- ja sosiaaliturva eivät kannusta työntekoon, sekä työnantajalle palkkaaminen on erittäin kallista, mikä on aikalailla kestämätön yhtälö, jos tästä suosta halutaan lähteä itseämme ylös kampeamaan. Suomalainen hyvinvointivaltio ei katoa, vaikka näihin tehtäisiinkin uudistuksia ja kannustinjärjestelmiä. Toivottavasti myös jo tälläkin palstalla muutamaan otteeseen eri ketjuissa esille tuomani julkishallinnon päätön kulutus ja "budjettien loppuunkäyttäminen" seuraavan vuoden budjetointia varten saisivat pientä potkua perseelleen.

Samaa mieltä noista sosiaaliturvista. Tiedän, että tämä on tyhjää huutelua siinä mielessä, että vain taloudellinen pakko tuo muutosta tähän, mutta kyllä minä perään kuulutan myös kansalaisten moraalia ja omanarvontuntua. Se vaan on kansantaloudellisesti niin merkittävä ero siinä, elättääkö ihminen itsensä omalla työllään ja maksaa siinä sivussa vähän verojakin kuin jos hän eläisi sosiaaliturvan varassa, vaikka käteen jäävä raha ei eroaisi sentin vertaa. Ja näin, vaikka olisi sitten jossain "tukityössä", kyllä siitä jonkinlainen panos kuitenkin yhteiskunnalle tulee plussana. Itse en tosin ole juuri tässä valintatilanteessa ollut, mutta kyllä mä muistan tunteneeni ylpeyttä, kun joskus opiskeluaikoina kesätöissä sai ensimmäistä kertaa itsensä elätettyä, vaikka tienestit eivät päätä huimanneetkaan.

Ja edelleen sama noiden hankintojen suhteen. Joka vuosi koululla hankitaan ties mitä vitkutinta, jotta saadaan laitehankintabudjetti täyteen. Paljon tehokkaampaa olisi, kun voisi ostaa tarpeeseen ilman pelkoa tulevan budjetin laskemisesta sen takia, ettei viimeksikään kaikkea käytetty, ja säästää esimerkiksi osan ylijäävistä rahoista tulevia hankintoja varten.

Itse en usko kestävyysvajeessa ihan 10 miljardin lukuihin, eikä nykyisessä lamatilanteessa pidä muutenkaan tuijottaa liikaa nykyistä velkaantumistahtia. Vaikka vahvaa nousukautta ei Suomeen ole missään tapauksessa tulossa, niin Euroopan talouden pikku hiljaa piristyessä Suomenkin tilanne helpottaa hieman joka tapauksessa. Tuolla hallituspohjalla voi kuitenkin syntyä ihan hyviäkin kompromisseja, kun selviä erojakin hallituspuolueiden arvoissa ja tavoitteissa on. Itse katselen nyt rauhassa, mitä on tulossa, ennen kuin alan enempää innostua tai negailla.
 

KooMT

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, San Jose Sharks
Aika kova kombo olisi kyllä jos Keskusta ottaisi sekä pääministerin että ulkoministerin paikan.

Itse miettisin, että keskustan kahdella vahvalla salkulla voidaan myös säätää, että ministereitä olisi vähemmän, eikä tarvitsisi ottaa uusia ministereitä vain tasapainottamaan paikkamäärien suhteen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös