En eilen viitsinyt mitään kirjoittaa, kun täällä vain kahnattiin Jatkoajan oikeistolaisuudesta.
Kun ovet aukesivat ja selvisi, että ketä sinne hallitukseen on jäämässä, huokaisin helpotuksesta. Tuo, jos joku, kokoonpano voi saada aikaiseksi talouden elpymisen ja kasvavan työllistymisen, kuitenkaan unohtamatta suomalaista sosiaalipolitiikkaa, jossa pidetään huolta heikommista. Pidin myös erittäin positiivisena asiana sitä, että hallituksessa on vain kolme puoluetta, jotka kuitenkin pääpiirteittäin samoilla kannoilla, jotta tehokkaampi päätöksenteko on mahdollista saada aikaiseksi. Erittäin iso plussa tästä ja odotukset ovat merkittävästi suuremmat kuin viime "sateenkaarihallitukselle", joka keskittyi vain sisäisiin ongelmiinsa ja lähdöllä uhkailuun. Vaikka olen siis arvoiltani suht liberaali suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan kannattaja, pidän silti siitä, että nykyisessä taloustilanteessa valtiota ohjaa hieman yrittäjämäisempi asenne, joka keskittyy tekemään päätöksiä enemmän järjellään kuin periaatteesta (vasemmistoliitto). Sitten, kun saamme talouden takaisin raiteilleen ja työttömyysprosentin minimoitua, voimme antaa taas valtaa Vihreille, SDP:lle, sekä muille vastaaville, jotta nämä voivat sitten päivittää tuota hyvinvointikarttaa taas vähän tarkemmin.
Fakta kuitenkin on se, että nykyinen työttömyys- ja sosiaaliturva eivät kannusta työntekoon, sekä työnantajalle palkkaaminen on erittäin kallista, mikä on aikalailla kestämätön yhtälö, jos tästä suosta halutaan lähteä itseämme ylös kampeamaan. Suomalainen hyvinvointivaltio ei katoa, vaikka näihin tehtäisiinkin uudistuksia ja kannustinjärjestelmiä. Toivottavasti myös jo tälläkin palstalla muutamaan otteeseen eri ketjuissa esille tuomani julkishallinnon päätön kulutus ja "budjettien loppuunkäyttäminen" seuraavan vuoden budjetointia varten saisivat pientä potkua perseelleen.
Itse odotan tulevaa kerrankin positiivisilla mielin suomalaisen politiikan osalta, en muista milloin viimeksi.
PS. Myös vallitsevaan tilanteeseen verrattuna oleva nyanssi eli pakkoruotsi voisi lopettaa olemassaolonsa. Suomalaiset yritykset ja työntekijät olisivat mielestäni 20 vuoden päästä kilpailukykyisempiä, jos se saisivat valita ruotsin sijasta venäjän, espanjan tai kiinan koulussa. Turha tätä väistämätöntä muutosta on kuitenkaan vitkutella ja tämä kieliasia on kuitenkin merkittävä pitkällä tähtäimellä. Tämä ei kuitenkaan ole kuumin peruna tässä vaiheessa, mutta samallahan tuo olisi lisäpöytäkirjassa taputeltavissa. Toki ruotsinkieli voi olla samanlailla valittavien joukossa, en sano, että opetusta pitäisi lakkauttaa kokonaan.