On muuten aika mielenkiintoista, että kaikki työelämään liittyvät ongelmat johtuvat demareista ja SAK:sta... Joo, itsekin erosin kyseisen liiton jäsenyydestä taannoin edellisessä työssäni, kun meno ei miellyttänyt, mutta ONHAN SIELLÄ MUITAKIN:
Esimerkiksi Akava syytti keväällä työnantajaa ylimielisestä asenteesta ja että Palkansaajat olivat valmiita tekemään kompromisseja, mutta työnantajat eivät halunneet edes keskustella omien laittomuuksiensa vähentämisestä...
http://www.hs.fi/talous/a1424056682294?ref=hs-art-artikkeli
...ja STTK syytti työnantajaa realismin puutteesta
http://www.hs.fi/politiikka/a1424058995862
Sen nyt ymmärtää, että SAK:n jäärät eivät hyväksy uudistuksia. Mutta, miten on mahdollista, että sivistyneet lääkärit, opettajat, lakimiehet, insinöörit ja muut syyttävät työnantajaa? Voiko vika ehkä sittenkin olla MYÖS muissa kuin demareissa/SAK:ssa. Todennäköisesti ei. Koska jatkoaika.
Toisekseen, eikö tilanne nykyään ole se, että kaikki rasvakouraduunarit, paperimiehet, metallimiehet ja muut _oikeat_ työntekijät ovat perussuomalaisten äänestäjiä? Eikös tämä jytkyttely ole perujaan siitä, että duunarit jätti sdp:n ja sinne jäi vain punavihertantat? Joten eikö tältä pohjalta ajatellen ole oletettavissa, että Sipilän ja Stubbin toiveet työelämäuudistuksesta ole aivan samalla lailla vastatuulessa, vaikka hallitukseen mentäisiin kokoonpanolla kesk-kok-persu... Varsinkin kun tiedetään, että Soini on ennen vaaleja sanonut, että työehtosopimusten yleissitovuus on rikkomaton. Hierokaapa siinä sitten joustoja..
On vain yksi seikka, mitä näistä hallitusneuvotteluista on varmaa. Ja se on se, että tullaan näkemään melko monta piruettia ja sanomisten selittelyä, kun Soini joutuu luopumaan vaaleja edeltävistä puheista. Ja yhtä monta kertaa tullaan näkemään DeeSniderilta "mutta kun muutkin"-korttia.
Niin. Ja en tosiaankaan yritä sanoa, että demarit pitäisi ottaa hallitukseen. Ei pitäisi. Liian vähän kannatusta, liian vähän näkemystä, liian vähän kykyä luotsata Suomea paremmille vesille.
Oma vahva veikkaus ministeripaikoista ja hallituksen kokoonpanosta on tämä:
Kepu 6, Kokoomus 4, Persut 4, Rkp 1.
Pääministeri Sipilä kepu
Valtionvarainministeri Soini ps
Ulkoministeri Stubb kok
Sisäministeri Haglund rkp
Eurooppaministeri Rehn kepu
Elinkeinoministeri (kauppa ja teollisuus) Heinonen Timo kok
Sosiaali- ja Terveysministeri Rehula kepu
Sosiaali- ja terveysministeri II (peruspalvelu) Mäntylä ps
Kunta- ja liikenneministeri Saarikko kepu
Asunto- ja kulttuuriministeri HannaKaisa Heikkinen kepu
Työministeri Lindström ps
Maa- ja Metsätalousministeri Tiilikainen kepu
Oikeusministeri Orpo kok
Puolustusministeri Niinistö ps
Ympäristöministeri (+kehitysyhteistyöministeri) Grahn-Laasonen kok