Hallitus 2015–? Kolme ässää, sinivalkoinen hätätilahallitus?

  • 1 132 496
  • 10 753

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
...Nyt näyttää siltä, että Sipilä järjesti bisneksen firmalle, jolla menee taloudellisesti huonosti. Bisnes ehkä pelastaa firman, mutta se ei ole peruste oikeuttaa Sipilän toimia.

Minusta näyttää tällä hetkellä siltä, että Sipilän lasten osaomistava (5%) yritys osallistui Finpron järjestämälle matkalle, jossa suomalaisia firmoja lobattiin intialaisille.

Jos paljastuu, että Sipilä järjesti kaupat nimenomaan lastensa osaomistamalle yritykselle, palataan asiaan.
 
Viimeksi muokattu:

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Suomi on pieni maa. Biobisnes on harvojen käsissä. Tässä mielessä ymmärrän, että erilaisia, osin näennäisiä ristiriitoja saattaa tulla. Mutta kun maan tapa on ollut kymmeniä vuosia se, että hyvä veli verkosto hoitaa asiat hyvien veljien etujen mukaisesti, en toivoisi seuraavaa askelta, jossa pääministeri hoitaa esimerkiksi sotea joko osaamattomuuttaan(!) tai tarkoituksellisesti oman lähipiirinsä intressien mukaan

Lainaan itseäni, jotta mahdollisten kommenttien fokus säilyy kirjoitetussa. Esimerkiksi osakeyhtiön lähipiiristä on todettu tässä seuraavaa: perheenjäsenten (ja määräys-/vaikutusvaltaa käyttävien henkilöiden) ohella yhtiön lähipiiriin kuuluvat myös yhtiöt, joissa avainhenkilö tai perheenjäsen yksin tai yhdessä käyttää määräysvaltaa tai huomattavaa vaikutusvaltaa.

Sipilän lähipiiriin kuuluva avainhenkilö Juha Hulkko antoi viime yhtiökokouksessa valtakirjan Sipilän pojalle, joka edusti yhtiökokouksessa sen suurinta, lähes 28 prosentin äänivaltaa.

Minusta yllä olevasta on hyvä keskustella ilman Sipilän leimaamista. Nyt kyse ei ole pörssiyhtiöstä, mutta oman kokemukseni (vähäinen, mutta kuitenkin vuosia) mukaan tällaista liikettä harkittaisiin tarkkaan pörssiyhtiössä, jos sen toimitusjohtaja yhdessä lähipiiriinsä kuuluvan liikemiehen kanssa omistaisi 28 prosenttia toisesta yhtiöstä, ja esille voisi nousta tämän yhtiön suosiminen tavalla tai toisella. Edellä oleva ei tarkoita sitä, etteikö päätöstä voitaisi tehdä. Ainoastaan sitä, että se tehtäisiin etukäteen harkitun yhtiön eettisen ja moraalisen ohjelman mukaisesti. Näin menetellen, jos asia nousisi julkisuuteen, voitaisiin saman tien laittaa jakeluun tiedote, jossa kerrotaan jokainen yksityiskohta riittävän tarkasti, yhtiön eettistä ja moraalista linjaa noudattaen.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Valtionyhtiö Fortum pelasti konkurssikypsän teknologiayhtiön – omistajaohjauksesta vastaavan pääministeri Sipilän lapset yhtiön omistajina | Yle Uutiset | yle.fi

Kyllähän tämä Sipilän suhmurointi haiskahtaa aika vastenimieliseltä touhulta. Nyt on paljastettu, että valtionyhtiö Fortum on sijoittanut viime syksynä merkittävän summan rahaa tähän lähes konkurssikypsään Chempolis-yhtiöön, jonka omistajia Juhan lapset sijoitusyhtiönsä kautta ovat. Ja omistajaohjauksesta vastaavana ministerinä häärii siis Sipilä itse.

Aika vaikeaa uskoa enää sattumaan tässä kohtaa.
 

Tuamas

Jäsen
Sipilän taitamattomuus nousee tämän myötä uusiin sfääreihin, jääviyttä ei ole näemmä mietitty edes vähää alusta missään vaiheessa ja kyseessä on kuitenkin sentään maamme pääministeri.

Edelleen en epäile Sipilän olleen merkittävästi vaikuttamassa tässä tai Katera-keississä, mutta osoittaa anteeksiantamatonta ammattitaidottomuutta (jopa epärehellisyyttä suurempi synti tuossa pestissä) jättää tuollaisessa roolissa jääviysasiat retuperälle kuin Demokraattien tietoturva.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Tämähän se persujen slogan juuri on: "näin ne asiat koetaan". Ei sillä ole väliä kuinka paljon mamut raiskaavat, saavatko he sossusta uusia lastenrattaita vai ovatko työnhakijat työtä vieroksuvia laiskureita
Esteellisyysasioissa otetaan nimenomaan huomioon miten asiat koetaan ja miltä se näyttää ulospäin erityisesti kun on kyse hallintolain seitsemännestä esteellisyysperusteesta. Toki tässä asiassa nyt tuskinpa olisi Sipilän pitänyt itseään jäävätä.
 

vetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, CAR, HIFK (salaa)
Terrafame -jutusta annoin jo Sipilälle ns henkilökohtaisen synninpäästön, mutta kyllähän tämä viimeisin tapaus alkaa olla aika törkeää touhua. Vielä kun saavat Bernerin kanssa liikennekaaren aikaiseksi, niin huh. Kepulointi menee ihan uusille alueille ja toiseen mittaluokkaan,
 

Karhunkulta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Skellefteå AIK
@Tuamas kanssa kyllä hyvin samoilla linjoilla. Jossei kuitenkaan tosiaan merkittävästi ole vaikuttanut kyseisiin asioihin, mutta se ettei ole edes ajateltu miltä tuo näyttää ulospäin on anteeksi antamatonta maan pääministeriltä. Ei ole tosiaan tullut mieleen, että tällaiset asiat kiinnostaa mediaa ja kansaa, eivätkä ne näytä tavallisen kansalaisen silmään kovin rehellisiltä?

Noh, toisaalta häslää siellä Bernerkin:" Juu jatkossa mennään maitokauppaan ja ostetaan litra maitoa ja 15km ajolupaa tohon päätielle, niin päästään perheen kanssa laillisesti kotiin. No hitto, rahat loppu. Jätetään se maito sitten ostamatta."
 

Tykki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Poliitikoilta puuttuu yksinkertaisesti kunniantunto, ymmärrys siitä, että tärkeää ei ole ainoastaan se, mitä on, vaan myös se, miltä näyttää.

Nyt näyttää siltä, että Sipilä järjesti bisneksen firmalle, jolla menee taloudellisesti huonosti. Bisnes ehkä pelastaa firman, mutta se ei ole peruste oikeuttaa Sipilän toimia.

Media saa halutessaan minkä tahansa asian näyttämään miltä tahansa, ilman että jutun kohde voi sille yhtään mitään. Otetaan asia, valitaan oikeat sanat, unohdetaan kertoa joitakin asioita, pyydetään sopivat kommentoijat ja lisätään sanat "kohu" ja/tai "sotku", ja annetaan somen hoitaa loput. Iltalehden tutkiva journalisti ei esimerkiksi katsonut tarpeelliseksi mainita, että kyseessä olevasta hankkeesta oli tehty aiesopimus jo vuonna 2014.

Kauppalehti 10.1.2017 kirjoitti:
Hankkeesta oli solmittu aiesopimus vuonna 2014. Jalostamon on tarkoitus tuottaa paikallisesta raaka-aineesta furfuraalia, etikkahappoa ja selluloosapohjaista etanolia. Hankkeesta odotetaan lähtölaukausta useamman biojalostamon rakentamiselle, jotka Intiassa on tarkoitus toteuttaa vuoteen 2022 mennessä.

Siksi toisekseen, suomalainen yritys sai siis ison kaupan Intiasta. Tämä tarkoittaa työtä ja rahaa Intiasta Suomeen. Mutta se on ilmeisesti väärin, koska Sipilän lapset omistavat välillisesti 5% kaupan saaneesta yrityksestä. Jotta asia ei "näyttäisi pahalta" tai "olisi yleisesti hyväksyttävämpää", olisi ollut parempi että intialaiset olisivat tehneet sopimuksen vaikkapa ruotsalaisten kanssa.
 
Viimeksi muokattu:

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Teknologiayhtiö Chempoliksen biojalostamohanke Intiassa etenee - Artikkeli - Team Finland

"Suomalaisen teknologiayhtiö Chempolis Oy:n ja intialaisen Numaligarh Refinery Limitedin (NRL) yhteisen biojalostamon rakennushanke Koillis-Intian Assamiin etenee. Hankkeesta keskusteltiin myös pääministeri Juha Sipilän vasta päättyneellä Team Finland -matkalla Intiassa hänen tavatessaan Intian pääministeri Narendra Modin ja valtionvarainministeri Arun Jaitleyn."

Tuon mukaan kyseisestä biojalostamohankkeesta puhuttiin Sipilän ja Intian valtiojohdon välisessä tapaamisessa. Nyt Sipilä kuitenkin väittää, että puhuttiin vain yleisesti biotaloudesta. Aika vahvasti haiskahtaa siltä, että Sipilä kusettaa nyt meitä.
 
Joo, onhan se Sipilä tyhmä kun ei ole tajunnut hoitaa asioita niin ettei sijaa epäilyille jäisi, mutta on tämä median vatvominenkin todella väsynyttä loanheittoa. Yhdellä uutisella olisi ehkä vielä journalistista arvoa, mutta kun tekevät näistä väkisin keskustelunaiheita joita jauhavat päiväkausia joka tuutissaan klikkauksia ja katsojalukuja laskien, niin taisi Atte Jääskeläinen olla sinänsä ihan hyvällä asialla jyrähtäessään että nyt jukolauta riittää.

Ei se Keskustan kannatukseen vaikuta, että etelän media keskenään heiluttelee käsiä. Kakkaralla vatuloidaan Suomi kuntoon jeppista tuosta noin vaan. Apatiasta tekemisen ja perumisen meininkiin.
 

Klose16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Deutsche Nationalmannschaft
Sipilän vaikuttamisesta Fortumin päätöksiin ei ole mitään näyttöä. Kukaan muukaan ei ole vaikuttanut, koska Sipilällä oli omistajanohjausvalta. ;-)
 

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
Valtionyhtiö Fortum pelasti konkurssikypsän teknologiayhtiön – omistajaohjauksesta vastaavan pääministeri Sipilän lapset yhtiön omistajina | Yle Uutiset | yle.fi

Kyllähän tämä Sipilän suhmurointi haiskahtaa aika vastenimieliseltä touhulta. Nyt on paljastettu, että valtionyhtiö Fortum on sijoittanut viime syksynä merkittävän summan rahaa tähän lähes konkurssikypsään Chempolis-yhtiöön, jonka omistajia Juhan lapset sijoitusyhtiönsä kautta ovat. Ja omistajaohjauksesta vastaavana ministerinä häärii siis Sipilä itse.

Aika vaikeaa uskoa enää sattumaan tässä kohtaa.

Öljyjätti näytti vihreää valoa: Intiaan nousee suomalainen biojalostamo - T&T
Huom uutisen päiväys!

Fortum on siis sijoittanut yhtiöön, jossa on potentiaalia nähnyt. Sipilän ilmeisen fiksut perilliset ovat myös sijoitusyrityksensä kautta investoineet yhtiöön.
Yhtiö neuvottelee kaupan Intiassa. Eikös @erku ole hyvä juttu, että suomalainen firma saa kaupan ulkomaille, varsinkin Intiaan, jossa markkinoita voisi olla jatkossakin.

Ongelma siis on, että Juha Sipilä on Suomen pääministeri ja hänen fiksut lapsensa sijoittavat varojaan suomalaisiin yhtiöihin eikä Cayman-saarille. Ja ne yritykset ovat siis niin kilpailukykyisiä, hyviä, että ne saavat lyötyä kaupat kiinni.
Isä Sipilän olisi siis pitänyt heivata yritys, joka oli valmistellut kunnon kaupan ,viimeistelyä vaille, delegaatiosta lasten 5% osuuden vuoksi. Mitähän ne 95% osuuden omaavat olisivat tuumanneet. Mitähän ne muutamat mahdolliset palkkatyöläiset olisivat tuumanneet.

Vai olisiko Sipilän pitänyt jättää Intiaan menemättä? Mitä monet muut yritykset olisivat siitä olleet mieltä? Media huutaisi, Sipilä perui vienninedustamisreissun Intiaan!!! Onko laiska, sairas, onko kepussa valtataistelu?

Voi saatana, koittakaa nyt suhteuttaa asiaoita. Ottakaa järki käteen, katsokaa sitä ja pankaa se takaisin päähänne. Jos se kädessänne näytti pieneltä, niin koittakaa kestää se hiljaisesti.
 

Andi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Tappara
Joo lieneekö tuo siinä tapauksessa ainakaan mikään paha juttu on Sipilän Intian lobbailu, jos sen avulla saadaan omille kansalaisille töitä.. Siitä ei kyllä tarkempaa tietoa ole itselläni että saadaanko ja kuinka paljon.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Ongelma siis on, että Juha Sipilä on Suomen pääministeri ja hänen fiksut lapsensa sijoittavat varojaan suomalaisiin yhtiöihin eikä Cayman-saarille. Ja ne yritykset ovat siis niin kilpailukykyisiä, hyviä, että ne saavat lyötyä kaupat kiinni.
Isä Sipilän olisi siis pitänyt heivata yritys, joka oli valmistellut kunnon kaupan ,viimeistelyä vaille, delegaatiosta lasten 5% osuuden vuoksi. Mitähän ne 95% osuuden omaavat olisivat tuumanneet. Mitähän ne muutamat mahdolliset palkkatyöläiset olisivat tuumanneet.

Vai olisiko Sipilän pitänyt jättää Intiaan menemättä? Mitä monet muut yritykset olisivat siitä olleet mieltä? Media huutaisi, Sipilä perui vienninedustamisreissun Intiaan!!! Onko laiska, sairas, onko kepussa valtataistelu?

Ongelma ei ole tuo yllä esittämäsi. Ongelma on se, että Juha Sipilä ei syystä tai toisesta ota millään tavalla huomioon sitä, että hänen lapsensa ovat edunsaajina hänen poliittisen vaikutuksen seurauksena. Nämä marttyyrihenkiset itkut siitä, kuinka Sipilän perheeltäkin ollaan viemässä oikeus liiketoiminnan harjoittamiseen, on uskomatonta paskaa. Sipilän lapset saavat harjoittaa bisnestä vaikka kuinka paljon, mutta täysin selvää tulisi olla se, että heidän isänään toimiva pääministeri ei voi millään tapaa käyttää vaikutusvaltaansa heidän taloudellista etua ajaakseen. Eli kyllä, Sipilän olisi pitänyt hoitaa homma toisin. Joko jättäytyä itse pois reissulta tai jättää lapsiensa omistama yhtiö pois.

Jenkeissä jotkut bisneksestä politiikkaan siirtyneet henkilöt ovat tehneet satojen sivujen selvityksiä heidän kytkennöistään ja sidonnaisuuksistaan liike-elämään. Täällä kauhistellaan sitä, kun toimittajat kaivelevat esiin pääministerin toimia, jotka liittyvät välillisesti hänen lapsiensa taloudelliseen etuun. Jos tällainen hällä väliä -asenne on laajemminkin voimassa, niin ei ihme, että olemme korruptiotilastossa maailman paras. Ei kai maassa voi olla korruptiota, jos sitä ei haluta edes saada selville.

Voi saatana, koittakaa nyt suhteuttaa asiaoita. Ottakaa järki käteen, katsokaa sitä ja pankaa se takaisin päähänne. Jos se kädessänne näytti pieneltä, niin koittakaa kestää se hiljaisesti.

Huutonaurua.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Kyllähän Sipilästä paistaa poliittinen kokemattomuus ja politiikan ymmärtämättömyys läpi. Ei oikein hallitse näitä jääviys kysymyksiä, tai ainakin siltä vaikuttaa. Tässä Sipilä tuskin on kuitenkaan polkenut muiden yhtiöiden etuja saadakseen omille lapsilleen/sukulaisilleen rahallista hyötyä. Onhan se Sipilälle vähän ongelmallista kun suvussa on ilmeisesti paljon melko rikkaita yrittäjiä ja sijoittajia. Kaikkea ei ole mahdollista ottaa huomioon.

Mitä Sipilän Intian-matkalla oikein tapahtui? Mukana ollut HS:n toimittaja kertoo - Politiikka - Helsingin Sanomat

Professori Sipilän Intian-matkasta: Pääministerin pitäisi olla varovaisempi ettei synny epäilyjä sukulaisten suosimisesta - Politiikka - Helsingin Sanomat

Siinä kaksi juttua Sipilän pahamaineisesta Intian matkasta.

PS. Olli Mäenpää on hyvä kirjoittaja.
 

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
Ongelma ei ole tuo yllä esittämäsi. Ongelma on se, että Juha Sipilä ei syystä tai toisesta ota millään tavalla huomioon sitä, että hänen lapsensa ovat edunsaajina hänen poliittisen vaikutuksen seurauksena...

Huutonaurua.

Huutonauru on aina parempi kuin itku ja hammasten kiristely.

Juha Sipilä, eli Sipilän Juha kuten me antikepulaiset häntä leikkisästi kutsumme, saisi kyllä ottaa lapsensa huomioon suomalaisina edunsaajina vastaisuudessakin mikäli tulokset ovat tätä luokkaa, aina se kotiinpäin vetäminen on hieno homma.
Mikäli Katera-diili olisi mennyt jollekin saksalaiselle, ruotsalaiselle, virolaiselle tai venäläiselle firmalle olisi minua näin jälkikäteen harmittanut paljonkin. Pöyry sen urakan laski ja on täysin mahdollista että suomalaisistakin firmoista Kateran tarjous oli paras, eikö olekin?

Oliko tällä Chempoliksella suomalaisia kilpailijoita tuossa Intian kaupassa? Mikäli oli, niin sitten voi hieman asiaa tonkia.
Muuten minusta alkaa tuntumaan siltä, että Sipilän sukulaisilla pitäisi olla enemmänkin kytkyjä suomalaisiin yrityksiin: mitä suurempiin sitä parempi.
Vienti alkaisi vetämään kummasti, ainakin mikäli toimittajia uskomme.
Lisää tällaisia Suomen pääministereitä tulevallekin vuosisadalle toivoo arvee.
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Tässä voi katsella aika hyvin tätä ketjua ja päätellä kenelle tärkeintä on päätön pääministerin ajojahti ja kenelle tärkeintä on Suomen menestyminen.

Erkun kommentit aiheuttavat lähinnä huutonaurua.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Sipilän hallitus on myös saanut Suomen talouden nousuun, mistä hyötyvät kaikki suomalaiset myös Sipilän lapset. Törkeää sukulaisten etujen ajamista.

ja mitä tuohon Iltalehden seksi-wau -juttuun tulee, niin Sipilä on siis jutellut Intian pääministerin kanssa kohdassa kokouksen kohdassa 11. hiljattain tehdystä siviili-ilmailusopimuksesta, konttiliikenteestä, tavaravirtojen logistiikasta, lentorahdin kuljettamisesta kolmansien maiden ilmatilojen kautta, lentoyhtiöiden markkinointiyhteistyöstä, diplomaattien viisumivapaudesta, lähetystöhenkilökuntien perheiden työllistymisestä ja bio-polttoaineiden edistämisestä.

En tiedä onko vika minussa, mutta jotenkin tuo lista vaikuttaa siltä, että ehkä ihan detaili-tasolla asioita ei ole käsitelty, vaan voitaisiin todeta, että asioista on puhuttu yleisellä tasolla ihan niinkuin Sipilä oli asiasta todennutkin.
 
Viimeksi muokattu:

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Suosikkijoukkue
Suomen suurin ja kaunein
En tähän "väärin sammutettu" -keskusteluun ole lähdössä, mutta yksityisen sektorin investoinnit ja kotitalouksien kulutuksesta tuolla on mainittu. Kumpikin kumpuaa ainakin jossain määrin luottamuksesta talouteen:
Suomi on palaamassa kasvu-uralle – Euro ja talous

Ymmärrän sen harmistuksen mikä monia vaivaa kun näin on päässyt käymään,
Asiantuntijat Savon Sanomille: Nykyhallitus ei voi ottaa kunniaa talouskasvusta - Kotimaa - Uutiset - MTV.fi

Vasemmistolaiset toki tässäkin tapauksessa yrittää riistää kunnian Sipilän hallitukselta.
 
En tähän "väärin sammutettu" -keskusteluun ole lähdössä, mutta yksityisen sektorin investoinnit ja kotitalouksien kulutuksesta tuolla on mainittu. Kumpikin kumpuaa ainakin jossain määrin luottamuksesta talouteen:
Suomi on palaamassa kasvu-uralle – Euro ja talous

Ymmärrän sen harmistuksen mikä monia vaivaa kun näin on päässyt käymään,
Ok, ajattelin että saattaisit voida perustella väitteesi, ellei se ollut vitsi.

Kuluttajien luottamus ja kotimainen kysyntä tosiaan kasvun taustalla, mutta näinköhän ihan tieto kilpailukykysopimuksesta on ne kuluttajat niin luottavaisiksi saanut...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös