Hallitus 2015–? Kolme ässää, sinivalkoinen hätätilahallitus?

  • 1 141 877
  • 10 753

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Ai kuten tapahtui vaikka lomaraha-asiassa, jossa pääministeristä lähtien ei tiedetty, miten asian laita on todellisuudessa. Silti tultiin julkisuuteen, mutta huomattiin nopeasti, että kannanottoja pitääkin tarkistaa.

Pahoitteluni ja huomaat varmaan itsekin kun luet tekstin uudelleen. Kyseessään on ironia, jossa todellinen merkitys ja sanat ovat ristiriidassa. Ironiaan sisältyy ajatus siitä, että asiat eivät ole sitä, miltä ne näyttävät tai mitä niiden väitetään olevan. Ehkä se ei paljastu ellei ymmärrä asiayhteyttä ja näkemyksiäni tämän hallituksen mm. suurimmasta voitosta eli maahanmuuttajien ottamisesta Suomeen rajat apposen auki.
 

Fordél

Jäsen
Pahoitteluni ja huomaat varmaan itsekin kun luet tekstin uudelleen. Kyseessään on ironia, jossa todellinen merkitys ja sanat ovat ristiriidassa. Ironiaan sisältyy ajatus siitä, että asiat eivät ole sitä, miltä ne näyttävät tai mitä niiden väitetään olevan. Ehkä se ei paljastu ellei ymmärrä asiayhteyttä ja näkemyksiäni tämän hallituksen mm. suurimmasta voitosta eli maahanmuuttajien ottamisesta Suomeen rajat apposen auki.

Pahoittelut, en huomannut.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Vaikka näiden Soinin ennen vaaleja hellimien noin 350 000 suomalaisen 1 000 euroa tai vähemmän saavan eläkeläisen köyhyys halutaankin erilaisin kikkailuin kiistää, absoluuttisesti heidän köyhtymisensä etenee ja joidenkin ennusteiden mukaan myös määrä kasvaa. Yksi merkittävä tekijä on asumiskustannusten nousu. Helsingissä monet asuvat vuokra-asunnoissa ja kun ajatellaan, että joku ihminen on asunut ikänsä Helsingissä täällä ensin kouluja käyden, sitten työtä tehden ja nyt ansaittua eläkettä saaden, vuokrien vuosia jatkunut 3-6 prosentin vuosinousu alkaa olla liikaa:

Tilastokeskus - Asuntojen vuokrat 2014

Linkissä asiasta tarkemmin ja graafia pitemmältä ajalta.

Pääkaupunkiseudulla vapaarahoitteisten asuntojen vuokrat kohosivat 5,2 prosenttia ja muualla maassa 2,0 prosenttia. ARA-asuntojen vuokrat nousivat koko maassa 3,0 prosenttia. Pääkaupunkiseudulla keskineliövuokra vapaarahoitteisessa asunnossa oli 16,82 euroa neliöltä ja muualla maassa 10,92 euroa neliöltä. ARA-asuntojen keskineliövuokra oli 10,96 euroa koko maassa. Pääkaupunkiseudulla keskineliövuokra ARA-asunnoissa oli 12,00 euroa ja muualla maassa 10,41 euroa.

Noilla hinnoilla edes 50 neliön kaksion vuokran maksaminen ei enää onnistu kun huomioidaan, että syödäkin pitää ja jotain puskuria pitää muuhunkin elämään saada. Ei ihme kun vassareiden hellimä VVO ja vastaavat tekevät nykyään voittoa 50 prosenttia eli lyövät tiskiin huumekartelleja paremman tuloksen (linnki):

Sosiaalisen asuntotuotannon voitot suuremmat kuin Supercellin | Pauli Vahtera | Blogit | Iltalehti.fi

Toki voi aina heittää että miksi asuvat Helsingissä eivätkä muuta pois. Vastaavasti voi kysyä, että jos ikänsä Helsingissä asuneet pientuloiset laitetaan lähtemään jonnekin jossa heillä ei ole sukulaisia tai ystäviä, onko hallitus budjetoinut heidän asuntonsa jo mamuille koska hallituksen (sisältäen persut) toimien seurauksena mamut siirtyvät maakunnista pääkaupunkiseudulle, jotta heitä olisi mahdollisimman paljon samassa paikassa.

Tällaista se on Suomessa. Siis oikeassa elämässä. Mutta puhukaa vaan erilaisten lukujen osittaisesta epäjohdonmukaisuudesta ja tulkinnanvaraisuudesta. Tämä hallitus ei ole ongelmaa aiheuttanut, mutta se on sitä pahentamassa vastoin puolueiden ja ministerin ennen vaaleja antamalla lupauksella olla leikkaamatta näiltä 1 000 ja alle saavilta. Mutta ei se mitään, aina voi paeta todellista köyhyysongelmaa teoretisoinnin ja omien lukujen pariin.

Siinähän tämä hallitus on jo kunnostautunut ainakin mamu-puolella oikein mainiosti. Onko jo kuultu, että me tienataan tällä? Kyllä on! Ylitorniolainen keskustan kunnallispäättäjä näkee maahanmuuton vain positiviisena asiana kunnalle.

"Valtio korvaa turvapaikanhakijoista johtuvat kulut. Kunta saa lisäksi mahdollisesti muutamia työpaikkoja ja verotuloja, sekä omistamiaan tyhjiä asuntoja vuokralle."

Kysely: Kuntapäättäjät ovat toiveikkaina maahanmuuton kustannuksista | Aamulehti
 
Viimeksi muokattu:

Huerzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Donnerwetter S.p.A.
Tämä ei köyhiä lohduta, mutta minusta avainkysymyksen pitäisi olla "miksi pääkaupunkiseudulla asuminen on niin kallista?" Ei kai tähän ongelmaan auta kuin laajojen vuokrakasarmien tuottaminen 60-luvun malliin. Ei nättiä, mutta tehokasta. Tarjonta ylös, vuokrakustannukset alas. Samalla tukimäärällä pienempi siivu asumiseen ja enemmän rahaa kulutukseen?

Kelan eri asumistukien kasvutahdista voi päätellä, että vuokramarkkinoille kylvettävä rahapotti kasvanut kovaa tahtia. On hölmöläisen hommaa, kun kunnat ja valtio kilpailevat erilaisine "asiakkaineen" näistä asunnoista palkkatuloilla elävien kanssa. Perinteinen ratkaisu on ollut nostaa tukitasoja ja yllättäen vuokrataso jatkaa iloisesti kasvuaan. Yhtälö on irvokas ja matkalla pankkiin nauraa moni välistävetäjä.

Minusta valtion tehtävä ei ole taata henkilölle asuinpaikkaa hänen haluamassaan kunnassa tai asunnossa. Ymmärrän hyvin, että on ihastuttu seutuun ja tiettyyn alueeseen. Koti on aina koti. Yksittäistä ihmistä ihmistä ei kiinnosta kuka sen lystin lopulta maksaa. Poliitikoille on helpointa ruuvata tukitasoja ylöspäin. Siksipä tämä pirullinen asuntoaparaatti jatkaa pyörimistään. Kai valtiollekin on kohta halvempaa maksaa könttäsummana muuttoavustus, jotta osa porukasta muuttaisi pois pk-seudulta!
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Kai valtiollekin on kohta halvempaa maksaa könttäsummana muuttoavustus, jotta osa porukasta muuttaisi pois pk-seudulta!

Näinhän tapahtuukin kun alueen omistus- ja vuokra-asuntojen hintataso on karkaamassa niin korkealle, että ainoastaan keskiluokkaa rikkaimmilla sekä tukiaisten varassa elävillä on varaa asua esimerkiksi Helsingissä. Hyvä keino aloittaa muutos olisi tehdä päätös, että Suomi ei kustanna turvapaikanhakijoiden asumista pääkaupunkiseudulla, mutta he voivat itse täällä asua jos sen maksavat. Tällöin kepulaisen kuntapomon ilosanoma (linkki edell. viestissäni) jatkuisi maakunnissa ja samalla toki maakuntien elinkeinoelämä saisi valtiolta välillistä tukea.

Toki henkilökohtaisesti auttaisin pakolaisia siellä missä apua eniten tarvitaan ja jossa avusta olisi eniten hyötyä ja jossa vaikkapa miljoonalla eurolla päivää kohden saisi valtavasti aikaan, mutta ei tästä enempää koska hallitus ei tällaisesta auttamisesta ole kiinnostunut.
 
Viimeksi muokattu:

Huerzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Donnerwetter S.p.A.
Toki henkilökohtaisesti auttaisin pakolaisia siellä missä apua eniten tarvitaan ja jossa avusta olisi eniten hyötyä ja jossa vaikkapa miljoonalla eurolla päivää kohden saisi valtavasti aikaan, mutta ei tästä enempää koska hallitus ei tällaisesta auttamisesta ole kiinnostunut.
Älä huoli, Saksan willkommen-linja on jo muuttunut - ja kun Merkelin mieli muuttuu, tanssii Eurooppakin eri marssin tahtiin. 3 miljardin euron maksuosoitus on juuri lähdössä kohti Ankaraa vastapalvelukseksi (Syyrian) pakolaisten patoamisesta. Ei tuosta tule Suomen osuudeksi miljoonaa per päivä (näppituntumalla puolet, Suomen osuus lienee ~150-200 miljoonaa), mutta taatusti saamme kantaa oman osuutemme! Toki se on pieni hinta siitä, jos pakolaiset pysyvät Turkissa ja salakuljettajien asiakaskunta vähenee.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Älä huoli, Saksan willkommen-linja on jo muuttunut - ja kun Merkelin mieli muuttuu, tanssii Eurooppakin eri marssin tahtiin. 3 miljardin euron maksuosoitus on juuri lähdössä kohti Ankaraa vastapalvelukseksi (Syyrian) pakolaisten patoamisesta.

Mutta minne katosikaan humanismi ja kaikki ne kansainväliset velvoitteet, perusoikeudet ja ihmisoikeudet ja valtioiden velvollisuus ottaa vastaan avosylin kaikki rajalle tulevat? Kuten heinä-elokuussa kirjoitin, Suomen tulisi sulkea rajansa ja kontrolloida maahan tulijoita eikä ottaa vastaan ketä tahansa koska mitkään sopimukset eivät Suomea siihen velvoita ja sen huomaavat kyllä muutkin maat.

Ei, niin ei saa tehdä! Mutta kun Saksa teki sen ja painosti Turkin tekemään likaisen työn, se onkin ihan yes Suomen hallitukselle?

Ensi kesänä sitten uudelleen. Siihen saakka Suomeen siirretään hiljakseen väkeä lisäbudjetein,

Lisäbudjetista varoja turvapaikkatilanteen hallintaan - Politiikka - Verkkouutiset

- vastaanottotoiminta 48 milj lisää
- pakolaisille käteen 13 milj lisää
- oikeusavustajille pakolaisten avustamisen 23 milj lisää
- vahingonkorvuksiin kunnille 9.5 milj lisää jotta pakolaisia voi laittaa määränä yli aiemmin kerrotun

Sellainen lähes 100 miljoonaa neljännestä lisäbudjettista. Toki tämä on hallituksen linjan mukaista. Kaveria ei jätetä ja itsekin päästään osallisiksi näissä turvapaikkapalveluita toteuttavissa firmoissa, joita nousee Suomeen kuin sieniä sateella.

Ja mikä parasta, kunnat ovat tehneet jopa kolmen vuoden kotouttamissuunnitelmat. Ne päättyvät iloiseen perhetapahtumaan, jossa turvapaikahakijan kaikki kaverit ja perheenjäsenet lapsivaimoineen on vihdoin kolmen vuoden harjoittelun jälkeen kotoutettu Suomen sossun asiakkaiksi.
 
Viimeksi muokattu:

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Laitan tämän tänne, koska en halua maahanmuutoketjuihin koskea metrin tikullakaan.

Joku puhuu halpatyövoimasta, toiset taas kohtaamisongelmasta. Se, mitä olen Porin seudun rakennusyrittäjien kanssa jutellut, niin työvoimapula on todellinen. Ongelma ei ole työvoiman määrä vaan luotettavuus. Työnantajien on vaikea löytää sellaisia työntekijöitä, jotka hoitaisivat hommansa ja tulisivat vielä huomennakin töihin.

Rakennusliitto tyrmää maahanmuuttajien kouluttamisen suoralta kädeltä. Miten maahanmuuttajat kotoutetaan, jos heitä ei saa kouluttaa ja työllistää?

Rakennusteollisuus haluaisi kouluttaa kymmeniä­tuhansia turvapaikan saaneita – liitto tyrmää suunnitelman - Maahanmuutto - Talous - Helsingin Sanomat
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Laitan tämän tänne, koska en halua maahanmuutoketjuihin koskea metrin tikullakaan.

Joku puhuu halpatyövoimasta, toiset taas kohtaamisongelmasta. Se, mitä olen Porin seudun rakennusyrittäjien kanssa jutellut, niin työvoimapula on todellinen. Ongelma ei ole työvoiman määrä vaan luotettavuus. Työnantajien on vaikea löytää sellaisia työntekijöitä, jotka hoitaisivat hommansa ja tulisivat vielä huomennakin töihin.

Rakennusliitto tyrmää maahanmuuttajien kouluttamisen suoralta kädeltä. Miten maahanmuuttajat kotoutetaan, jos heitä ei saa kouluttaa ja työllistää?

Rakennusteollisuus haluaisi kouluttaa kymmeniätuhansia turvapaikan saaneita – liitto tyrmää suunnitelman - Maahanmuutto - Talous - Helsingin Sanomat

Mielenkiintoista olisi kuulla ainakin Vasemmistoliiton puoluejohdon ajatuksia tästä. Refugees welcome, mutta koulutukseen ette saa mennä...
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Ay-puolella puhutaan paljon raksojen ulkomaisesta halpatyövoimasta. Kun lainsäädännön perusteella Suomessa pätevät kuitenkin kaikkiin samat työehdot ja sopimukset niin ongelma on valvonta eikä työvoiman olemassaolo. Työvoiman saatavuuden rajoittaminen kansallisuuden perusteella on rasismia siinä missä mikä tahansa muu kansallisuuteen perustuva syrjintä.
 

HekeK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkojoukkue
Laitetaan turvapaikan saaneet ja suomalaiset duunarit vastakkain. Varmasti toimiva yhtälö. Voin jo kuvitella kuinka mukavaa tällä maahantulijalla on olla töissä.

Palstan punertavat unelmoijat eivät ole vielä ottaneet kantaa. Tässä onkin pureskelemista kerrakseen.
 

Eikka86

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Palstan punertavat unelmoijat eivät ole vielä ottaneet kantaa. Tässä onkin pureskelemista kerrakseen.

Eiköhän tuossa ole liian monta arvoa ristissä, että pystyisivät ottamaan kantaa. Kieltämättä eräiden nimimerkkien mielipide kiinnostaa kuulla tästä asiasta.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Ay-puolella puhutaan paljon raksojen ulkomaisesta halpatyövoimasta. Kun lainsäädännön perusteella Suomessa pätevät kuitenkin kaikkiin samat työehdot ja sopimukset niin ongelma on valvonta eikä työvoiman olemassaolo. Työvoiman saatavuuden rajoittaminen kansallisuuden perusteella on rasismia siinä missä mikä tahansa muu kansallisuuteen perustuva syrjintä.

Olkiluodossa työtä kahden euron tuntipalkalla - palkkakuitti todisteena | Yle Uutiset | yle.fi

Kyllä siitä halpatyövoimasta puhutaan ihan valtakunnan mediassakin. Tämä ulkolaisen halpatyövoiman käyttö on ollut arkea jo vuosia. Kaiken lisäksi uusi uljas hallituksemme päätti leikata harmaan talouden kitkemiseen suunnatut varat. EK:n juoksupoikia ovat kolme ässää, suomalaisten työllistyminen on sivuseikka silloin kun voittoa tehdään.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Olkiluodossa työtä kahden euron tuntipalkalla - palkkakuitti todisteena | Yle Uutiset | yle.fi

Kyllä siitä halpatyövoimasta puhutaan ihan valtakunnan mediassakin. Tämä ulkolaisen halpatyövoiman käyttö on ollut arkea jo vuosia. Kaiken lisäksi uusi uljas hallituksemme päätti leikata harmaan talouden kitkemiseen suunnatut varat. EK:n juoksupoikia ovat kolme ässää, suomalaisten työllistyminen on sivuseikka silloin kun voittoa tehdään.


Kyllä, näin on. Lääke tähän ei vaan voi olla se että syrjitään työnhakijoita kansallisuuden perusteella.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Kyllä, näin on. Lääke tähän ei vaan voi olla se että syrjitään työnhakijoita kansallisuuden perusteella.

Nythän tilanne on nimenomaan se että suomalaisia syrjitään varsinkin rakennusalalla, ei kansallisuutensa vaan kalleutensa tähden. Toivoa sopii että joku kertoo työllistyville turvapaikanhakijoille että tässä maassa on sellaisia asioita kuin minimipalkka ja työehtosopimus. Ja joku voisi kertoa myös näille ulkomaisille reppufirmojen omistajille että maassa maan tavalla. Tapasin tuossa kuukausi sitten vanhan nuoruudenkaverini jolla on oma rakennusalan yritys. Hän oli joutunut lomauttamaan kahdeksan työntekijäänsä, sanoi ettei edes 90-luvun alun laman aikaan ollut näin hiljaista. Totesi myös että huono on kilpailla puolalaisten ja virolaisten kanssa samoista urakoista.
 
Suosikkijoukkue
Colorado, Toronto, sympatiat Krakenille
Huhhuh. Viikonloppuna meni klassisesti "filmi poikki", mutta kiva olla taas mukana pohtimassa kotomaan tilaa. Ajatus maahanmuuttajien kouluttamisesta rakennusalan työvoimaksi ei ole missään nimessä huono ehdotus, ihan mikä tahansa koulutus on aina askel eteenpäin. Silti hämmentää että kuinka harhainen voi olla että ehdottaa 10000 ihmisen kouluttamista tietylle alalle ainakin osittain "ihan tuosta vain"-mentaliteetilla. Koulutus ei ihan sormia napsauttamalla kuitenkaan moiselle porukalle järjesty. Lisäksi markkinat voisi heittää häränpyllyä pahemman kerran ja tietyt rakenteet vähän rakoilla. Tietyissä yhteyksissä esitettyjen tilastojen perusteella koulutus ei kuitenkaan työpaikkaa todennäköiseti takaisi, kun puolalaiset ja virolaiset tulisivat kuitenkin halvemmiksi. Eli ei ehkä vielä toistaiseksi jatkoon. Halpatyömarkkinoita ja keskiluokan tuhoa ajavat markkinaliberaalit piirit tietysti saanevat tästä kuitenkin kivan lyömäaseen joka suuntaan.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Tapasin tuossa kuukausi sitten vanhan nuoruudenkaverini jolla on oma rakennusalan yritys. Hän oli joutunut lomauttamaan kahdeksan työntekijäänsä, sanoi ettei edes 90-luvun alun laman aikaan ollut näin hiljaista. Totesi myös että huono on kilpailla puolalaisten ja virolaisten kanssa samoista urakoista.

Sinänsä on mieletön ajatus, että Suomen tulee ottaa yhteensä (= muutama vuosi) vaikkapa 100 000 turvapaikanhakijaa ilman, että heistä se osa jotka voidaan koulutetaan ja työllistetään. Jos ajatellaan kansantaloutta kokonaisuutena, lähes ainoa vaihtoehto Suomen nousulle on saada työnantajan kustannuksia jollain tavalla alas koska vientiteollisuuden saama yksikköhinta on pudonnut. Sekään ei takaa suoraan muutosta talouteen ja parempaan työllisyyteen, mutta antaa kuitenkin mahdollisuuden. Nykytahdolla työllisten määrä laskee edelleen samaan aikaan kun julkiset menot jatkavat nousuaan. Tämän kehityksen katkaiseminen ei ole ongelmatonta, mutta se on välttämätöntä.

Suomalainen palveluyhteiskunta ei ole riittävän kehittynyt. Hieman karrikoiden kun Ruotsissa jonkin tietyn palvelun tuottaminen, jalostaminen ja myyminen tuo esimerkiksi 1 000 000 euron kokonaisuuden, sama tapahtuu Suomessa 500 000 eurolla. Koska sahat, puunjalostus ja monet muut Suomen perinteiset vientialat ovat isossa muutoksessa ja siirtäneet tuotantoa halvempiin maihin, Suomen menestyminen riippuu jatkossa siitä miten voimme tuottaa aiempaa parempia palveluita ja jalostaa niitä mm. ruotsalaisten tapaan. Samalla se tarkoittaa isoa muutosta perusteollisuuteen, jonne tulevat aiempaa kiinteämpänä osana myös turvapaikanhakijat virolaiset ja puolalaisten seuraksi. Kun palkoista sopiminen siirtyy jollain aikataululla yhä enemmän työpaikkatasolle, urakka- ja yrittäluonteinen työ kasvaa nykyisen palkkatyön sisälle.

Asiaa voi pyöritellä monin eri tavoin, mutta kehitykselle ei kovin paljon vaihtoehtoja ole. Siksi siihen tulisi suhtautua mahdollisuutena, ei uhkana.
 
Viimeksi muokattu:

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Suomessa on vähän varsinaista korruptiota koska suurin osa korruptiosta on tässä maassa ihan laillista, ohessa yksi esimerkki:

Näin valtion tuella tehdään rahaa kiinteistöbisneksessä - Rakentaminen - Kaupunki - Helsingin Sanomat

Kiinteistöfirmoilla on ollut valtaisa merkitys lainsäädäntöä laadittaessa ja tuloksena on ollut jonkinlainen laillistettu verovarojen käyttö yksityisten yritysten kartellimaisten voittojen tukemiseksi. Tilanne muistuttaa hyvin esim. vähittäiskaupan duopolin suosimista paikallistasolla - pienessä maassa on pienet piirit. Miksi turhaan rikkoa lakia, kun sen voi säädättää itselleen mieleiseksi? Veikkaanpa että "uudistava" hallituksemme (ja sitä seuraavat hallitukset) eivät juuri vähääkään kohdista huomiotaan tälläisiin asioihin, monista sattuneista syistä.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Jos olisi tällainen valtio, siellä esim. asumiskustannukset ja muut elinkustannukset olisivat vastaavasti tähtitieteelliset. Joten annetaan kärjistetty vastaus: kyllä olisivat köyhiä.

Niinpä. Vähän menee nyt metsään nämä keskustelut. Ensin kritisoidaan köyhyyden määrittelyä ja sitten heitetään itse vertaukuva, joka ei toimi sitäkään vähää.

Hei, nyt jätkät virta päälle oikeasti. Suhteellisen köyhyyden määritelmä / köyhyysraja ei huomioi asumis- yms elinkustannuksia millään tavalla, ainoastaan tulojen määrän vs. mediaani. Ja se tässä onkin täysin perseestä. Se että te kritisoitte minun esimerkkiäni kertoo vain sen että ette tajua koko ongelman ydintä eli köyhyyden määritelmää joka olisi pitänyt tajuta jo minun kärjistetyn esimerkin nollien määrästä.

Miettikää tätä; jos eläkkeitä ei koroteta ja palkat kasvavat 2%, Suomessa tippuu tod.näk. tuhansia eläkeläisiä "köyhyyteen" vaikka inflaatio olisi about nolla niinkuin Suomessa tällä hetkellä. Järkeä vai ei?

Ay-puolella puhutaan paljon raksojen ulkomaisesta halpatyövoimasta. Kun lainsäädännön perusteella Suomessa pätevät kuitenkin kaikkiin samat työehdot ja sopimukset niin ongelma on valvonta eikä työvoiman olemassaolo. Työvoiman saatavuuden rajoittaminen kansallisuuden perusteella on rasismia siinä missä mikä tahansa muu kansallisuuteen perustuva syrjintä.

Suomessa ongelma on se että raksa-alalla hyvin moni työtön ei suostu tulemaan duuniin TES-palkalla vaan makaa mielummin himassa sohvalla ansiosidonnaisella. Raksoilla on ihan varmasti jonkun verran harmaita ulkomaisia duunareita mutta se ei selitä sitä että pk-seudulla on tuhansia virolaisia duunareita samaan aikaan kun kantaväestön raksalaisia on helvetisti työttömänä myös pk-seudulla.

Suomessa on vähän varsinaista korruptiota koska suurin osa korruptiosta on tässä maassa ihan laillista, ohessa yksi esimerkki:

Näin valtion tuella tehdään rahaa kiinteistöbisneksessä - Rakentaminen - Kaupunki - Helsingin Sanomat

Kiinteistöfirmoilla on ollut valtaisa merkitys lainsäädäntöä laadittaessa ja tuloksena on ollut jonkinlainen laillistettu verovarojen käyttö yksityisten yritysten kartellimaisten voittojen tukemiseksi. Tilanne muistuttaa hyvin esim. vähittäiskaupan duopolin suosimista paikallistasolla - pienessä maassa on pienet piirit. Miksi turhaan rikkoa lakia, kun sen voi säädättää itselleen mieleiseksi? Veikkaanpa että "uudistava" hallituksemme (ja sitä seuraavat hallitukset) eivät juuri vähääkään kohdista huomiotaan tälläisiin asioihin, monista sattuneista syistä.

Rakenteellisesta korruptiosta paras esimerkki on VVO jossa ay-liike omistaa yli 50% firmasta ja se takoo suuria voittoja vuodesta toiseen vaikka on valtion rahoituksen tukema.

Jos asumisen kalleudesta valitetaan niin ensimmäiset kohteet valitukselle on eläkeyhtiöt ja ay-liike koska he määräävät minimin.
 

Fordél

Jäsen
Hei, nyt jätkät virta päälle oikeasti. Suhteellisen köyhyyden määritelmä / köyhyysraja ei huomioi asumis- yms elinkustannuksia millään tavalla, ainoastaan tulojen määrän vs. mediaani. Ja se tässä onkin täysin perseestä. Se että te kritisoitte minun esimerkkiäni kertoo vain sen että ette tajua koko ongelman ydintä eli köyhyyden määritelmää joka olisi pitänyt tajuta jo minun kärjistetyn esimerkin nollien määrästä.

Ymmärrän oikein hyvin kritiikin määritelmää kohtaan ja tätä aihetta on käsitelty täällä jo aikaisemminkin. Ei siis siitä sen enempää. Esimerkkisi vain sattui olemaan niin paha kärjistys, että se meni jo liiaksi metsähallituksen puolelle.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Rakenteellisesta korruptiosta paras esimerkki on VVO jossa ay-liike omistaa yli 50% firmasta ja se takoo suuria voittoja vuodesta toiseen vaikka on valtion rahoituksen tukema.

Jos asumisen kalleudesta valitetaan niin ensimmäiset kohteet valitukselle on eläkeyhtiöt ja ay-liike koska he määräävät minimin.

Ajattelitkohan, että olisin eri jotenkin mieltä, koska jokin kuvitteellinen puolue? Taidanpa olla hieman erilainen kuin sinä mielipiteiltäni, jokseenkin vähemmän politrukkimainen. Ajattelin suurin piirtein ensimmäisiksi esimerkeiksi tästä laillisesta korruptiosta VVO:n ja Saton tapaisia "firmoja", tietysti. Mutta tämän skandaalin olennaisimmin muodostaa koko tämä vyyhti, jossa puolueet ihan puoleen ja toiseen ovat hyötyjinä siitä, etteivät oikeasti kontrolloi järjestelmän epäkohtia.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Ymmärrän oikein hyvin kritiikin määritelmää kohtaan ja tätä aihetta on käsitelty täällä jo aikaisemminkin. Ei siis siitä sen enempää. Esimerkkisi vain sattui olemaan niin paha kärjistys, että se meni jo liiaksi metsähallituksen puolelle.

Esimerkki oli niin paha kärjistys että kaikki varmasti tajuaisivat ongelman köyhyyden määritelmässä. Sinä et selkeesti vieläkään tajunnut kriitiikkiäni määritelmää kohtaan. Aivan turha itkeä mistään metsähallituksesta jos et tajua koko ongelman pointtia. Jos olisit tajunnut, et olisi valittanut kärjistyksestä.

Ajattelitkohan, että olisin eri jotenkin mieltä, koska jokin kuvitteellinen puolue? Taidanpa olla hieman erilainen kuin sinä mielipiteiltäni, jokseenkin vähemmän politrukkimainen. Ajattelin suurin piirtein ensimmäisiksi esimerkeiksi tästä laillisesta korruptiosta VVO:n ja Saton tapaisia "firmoja", tietysti. Mutta tämän skandaalin olennaisimmin muodostaa koko tämä vyyhti, jossa puolueet ihan puoleen ja toiseen ovat hyötyjinä siitä, etteivät oikeasti kontrolloi järjestelmän epäkohtia.

Ei, en uskonut että olet eri mieltä ongelmasta. Ehkä vähän hymyilin sinun esimerkkitapauksella, joka on ongelman järkyttävän selkeä kuvaus mutta isossa skaalassa ns. pieni kala suomalaisen yhteiskunnan rakenteellisen korruption meressä.
 

Fordél

Jäsen
Esimerkki oli niin paha kärjistys että kaikki varmasti tajuaisivat ongelman köyhyyden määritelmässä. Sinä et selkeesti vieläkään tajunnut kriitiikkiäni määritelmää kohtaan. Aivan turha itkeä mistään metsähallituksesta jos et tajua koko ongelman pointtia. Jos olisit tajunnut, et olisi valittanut kärjistyksestä.

Ei vaan ymmärrän hyvin kritiikin köyhyyden määrittelyssä suhteellisesti. Eipä siihen paljoa vaadita, ja tämä asia on puitu täällä aikaisemminkin. Ymmärrän myös, miksi joissain keskusteluissa on hyvä katsoa asiaa myös suhteellisen köyhyyden kannalta. Se ei ole täysin läpimätä käsite.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Suomessa ongelma on se että raksa-alalla hyvin moni työtön ei suostu tulemaan duuniin TES-palkalla vaan makaa mielummin himassa sohvalla ansiosidonnaisella. Raksoilla on ihan varmasti jonkun verran harmaita ulkomaisia duunareita mutta se ei selitä sitä että pk-seudulla on tuhansia virolaisia duunareita samaan aikaan kun kantaväestön raksalaisia on helvetisti työttömänä myös pk-seudulla.

Juttelin kerran aiheesta erään Raksaliitossa töissä olevan hemmon kanssa ja hänen näkemyksensä oli että pääkaupunkiseudulla ei ole työttömänä yhtään työhaluista ja -kykyistä suomalaista rakennustyömiestä. Suhteellisen iso "työttömien" raksatyömiesten joukko on kuulemma sellaisia jotka ovat pidempään olleet poissa työelämästä koska heidän työkyky on ennenkaikkea alkoholiongelmien takia heikko. Näillä henkilöillä ei kuitenkaan ole sellaista diagnoosia joka oikeuttaisi työkyvyttömyyseläkkeeseen ja niinpä he ovat rumentamassa alan työttömyystilastoja.

Työttömyysturva ei tietääkseni ole nykyään enää niin iso ongelma rakennusalalla kuin vielä 90-luvulla jolloin järjestelmä mahdollisti ylitöillä ja lisillä keplotella etuuden hyvin korkeaksi. Usein näitä henkilöitä työllistettiin pienempipalkkaisiin hommiin sen pituiseksi ajaksi että saavat työssäoloehdon täyteen, muta ansiosidonnainen työttömyysetuus määritettiin sen jälkeenkin aiemman, suuremman palkan mukaan. Noilta osin ansioturvaa on kuitenkin leikattu ja nykyään ansiosidonnainen määrittyy peruspalkan mukaan eikä sitä voi saman suuruisena enää uusia.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Juttelin kerran aiheesta erään Raksaliitossa töissä olevan hemmon kanssa ja hänen näkemyksensä oli että pääkaupunkiseudulla ei ole työttömänä yhtään työhaluista ja -kykyistä suomalaista rakennustyömiestä...

Näin sanoi myös kaksi Porin seudulla toimivaa yrittäjää, luotettavia työntekijöitä ei löydy työkkäristä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös