Pavlovin Koira
Jäsen
- Suosikkijoukkue
- Paikalliset
ja vastaavasti myös esim. Saksan Suomen lapsilisää korkeampaa lapsilisää voidaan maksaa Suomeen.
Missä se säästö syntyy, jos perustulona maksetaan 800€/kk ja harkinnanvaraisesti on joka tapauksessa maksettava useita satoja euroja kuukaudessa? Tuolla perustulolla pystyisi Helsingissä juuri ja juuri hoitamaan asumiskulut.
Ei missään. Työnteko ei ole tuonkaan kanssa kannattavaa, koska tekemällä vaikka sen viikon töitä ei sitten saa niitä harkinnanvaraisia tukia. Eli kaikenkaikkiaan ihan helvetin typerää.Missä se säästö syntyy, jos perustulona maksetaan 800€/kk ja harkinnanvaraisesti on joka tapauksessa maksettava useita satoja euroja kuukaudessa? Tuolla perustulolla pystyisi Helsingissä juuri ja juuri hoitamaan asumiskulut.
Ei missään. Työnteko ei ole tuonkaan kanssa kannattavaa, koska tekemällä vaikka sen viikon töitä ei sitten saa niitä harkinnanvaraisia tukia. Eli kaikenkaikkiaan ihan helvetin typerää.
Nykytilanteeseen verrattuna varmaankin parempi vaihtoehto. Pitäisi saada tarkempia tietoja.Ne harkinnanvaraiset tuet ovat 800e/kk päälle jotain muutaman satasen luokkaa maksimissaan eli aika vähän viikkotunteja saa kertyä jotta kotona oleskelu olisi kannattavampaa.
Tämä johtaa siihen, että työn kysyntä ja tarjonta eivät ole missään nimessä optimaalisia, kun porukkaa on pirun vaikea saada tekemään lyhyempää pätkää tai hiukan huonommin palkattuja hommia.
Asiantuntijatöistä en tiedä, mutta kaupankassatyyppisiin töihin ei ainakaan ole vaikea hakijoita löytää. Kun kauppias tarjoaa 20 viikkotuntia, ei tarvitse pelätä, ettei hakijoita ole.
Tämä on myös kansalaispalkan ongelma, koska se lähtee oletuksesta, että ihmisillä on mahdollisuus tehdä pätkätöitä. Mutta kun ei ole, koska kilpailu niistä on niin kovaa.
Kuitenkin kansalaispalkan osalta kyse on kokonaisuudesta sekä ideologiasta, haluammeko yhteiskunnassa käyttää resurssejamme tukibyrokratian pyörittämiseen sekä järjestelmään jossa työnteko ei useassa tilanteessa ole juuri miltään osin työntekijälle kannattavaa
Kyllä minäkin kansalaispalkkaa kannatan, jos se saadaan toimimaan sillä tavoin, ettei se nosta kuluja tai kurita köyhiä kohtuuttomasti. Olen kuitenkin epäilevä sen suhteen, päästäänkö tähän. Suomessa on suuri joukko elämänhallintansa menettäneitä ihmisiä. Kansalaispalkka sen sijaan vaatii ihmiseltä sekä työkykyisyyttä että elämänhallintaa. Elämänhallintansa menettäneiden ihmisten ongelmia kansalaispalkka ei ratkaise.
Oliskohan siellä kepulaisten Alkio siipi kuiskutellut Sipilälle, että näillä gallupeilla saadaan punamulta, ei kun ässät teuraalle.
Uskon, että kompromissiratkaisu löytyy kuitenkin - kokoomus saa yksityisille enemmän pelitilaa ja keskusta turvaa jäsentensä suojatyöpaikat. Tätähän politiikka on.
Tässä SOTE-alueiden määrässä SDP edustaa kyllä ihan samaa linjaa kuin Kokoomus. Näillä gallupeilla saataisiin sinipunakin.
Niin, tämä on nyt ensimmäinen oikeasti tärkeä asia jota hallitus käsittelee.
Oikeastaan hommassa ei nyt niin hirveästi eroa tule esimerkiksi yhteiskunnan kokonaiskustannuksiin, mentiin sitten Kepun tai Kokoomuksen mallilla, kuitenkin 18 sote-aluetta on maksimimäärä, kun tällä hetkellä terveydenhuollon järjestäjiä on tällä hetkellä 140-200 (tästä ei jostain syystä löydy suoraa vastausta).
Se on selvä, että lehdet repivät gallupeista otsikoita ja demarit ratsastavat aallonharjalla heitellen tyhjänpäiväisyyksiään ilmaan ja vastustaen kaikkea. Olihan se selvää, että kovia tekoja joudutaan tekemään, silloin demarit & ay hierovat hikisiä kouriaan ja laittavat kapuloita rattaisiin joka käänteessä. Mutta, jos siitäkin kiukuttelusta huolimatta hallitus saa parin seuraavan vuoden aikana talouden kääntymään paremmaksi, alkaa demareiden huutelut olemaan konkreettisesti huomattavissa siksi mitä ne olivat alunpitäenkin: tyhjää.
Siihen nähden tämä tilanteen kiristyminen äärimmilleen onkin outoa - nyt jo useastakin lähteestä on kerrottu, että Sipilä on todella tullut "ota tai jätä" -linjan kanssa tuolla 18 alueella hallituksen eteen, mikä olisi kaikkien normi-käytäntöjen vastaista - siis että uhattaisiin hallituksen hajoituksella, ellei hyväksytä vain yhden puolueen esittämää linjaa. Alunperinhän vielä puhuttiin, että Kokoomuksen tavoite olisi 5 ja Keskustan 18, ja että todennäköiseltä vaikuttaa siis kompromissi 12:sta. Mikä olisikin hyvin tavallinen lopputulema. Jotenkin omalaatuisia nämä tapahtumat.
Täsmensinpä minäkin väitettäsi. Tarjotuilla palveluilla kosiskellaan äänestäjäkuntaa ja sitä kautta "ostetaan" valtaa. SOTE on yksi iso vääntökohta siinä, toteutuuko hallintoon kuntakeskeisyyden sijaan maakunnall...anteeksi ranskani, siis tietenkin ruotsalainen lähestymistapa. @Tuamas yllä totesikin, että steppi 150+ -> <20 on jo iso askel parempaan. Toisen metroputki on toisen siltarumpu.Korjasin. Kiistassa kun on kyse vallasta ja palveluista.