Hallitus 2015–? Kolme ässää, sinivalkoinen hätätilahallitus?

  • 1 148 563
  • 10 753

Kaani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Jets, Green Bay, ENCE, Tazen ARTA-viha
En näe mitä tekemistä viimeisellä lauseella on asian kanssa. Jos poliisit eivät olisi sunnuntaina töissä, ei tämä asia heitä koskisi. Nyt koskee. Nähdään tulevaisuudessa onko tarpeeksi hakijoita poliisiammattikorkeakouluun vaikka tulot laskevat. Itse epäilen ettei minkäänlaista hakijamäärän laskua ole näköpiirissä vaan todennäköisesti päinvastoin.


Jos budjettia pienennetään kuluu valtiolta vähemmän rahaa, mikä tässä taloustilanteessa on oikea suuntauskin. Win-win.

Niin on win-win valtionkassan kannalta. Ei resurssien joita julkinen käyttää.

Kovasti osuu leikkuri siihen porukkaan joiden on oltava öisin ja viikonloppuisin töissä ja joiden ansioista iso osa koostuu lisistä. Ihan en purematta niele että arkena 8-16 tekevältä ei sitten napata samassa suhteessa pois.

No aika näyttää mikä on lopputulos. Peli kuitenkin avattiin isolla panostuksella, katsotaan riittääkö kädessä olevat kortit mihin asti.
 
En näe mitä tekemistä viimeisellä lauseella on asian kanssa. Jos poliisit eivät olisi sunnuntaina töissä, ei tämä asia heitä koskisi. Nyt koskee. Nähdään tulevaisuudessa onko tarpeeksi hakijoita poliisiammattikorkeakouluun vaikka tulot laskevat. Itse epäilen ettei minkäänlaista hakijamäärän laskua ole näköpiirissä vaan todennäköisesti päinvastoin.
...
Ainakin viimeisin haku jätti ison osan paikoista tyhjiksi. En muista tarkkaan lukuja, mutta olisikohan ollut niin, että n. 20% paikoista jäi täyttämättä.

Edit: Polamkin sivuiltahan ne löytyvät, linkki sinne. Eli karkeasti noin 50-55 paikkaa on täytetty 86 aloituspaikasta.
 

Kaani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Jets, Green Bay, ENCE, Tazen ARTA-viha
Ainakin viimeisin haku jätti ison osan paikoista tyhjiksi. En muista tarkkaan lukuja, mutta olisikohan ollut niin, että n. 20% paikoista jäi täyttämättä.

Eikä johtunut pelkästään hakijoiden määrästä vaan ihan laadusta. Kaikki uusimuotoiset ovat taineet olla vajaita kursseja.
 

Byvajet

Jäsen
Joo, poliisi on kyllä näitä toimijoita, joita ei soisi enää paljon kuritettavan, aika niukoilla resursseilla toimivat.

Kyllä minua paljon enemmän käyvät sääliksi hoitajat. Siellä sitä resurssipulaa oikeuden päätöksien mukaankin on ihan todella.

Poliisi on sikäli merkittävä ryhmä, että se koostuu pääosin miehistä. Sipilä yritti sohaista sinne, missä vastarinta on vähäisintä eli matalasti koulutettuihin tai kutsumustyötä tekeviin naisiin. Kun joukossa on miehisiä avainryhmiä, niin ne voivat toimia johtavina vastarintaesimerkkeinä. Naisia on paljon helpompi taivutella kuin miehiä.

Ei tästä jää kuin paskaa käteen. Saavutettavat säästöt näillä toimilla ovat mitättömät, niistä suuri osa valuu (osakkeen)omistajille, työvoiman tarve vähenee, koska ylitöitä on kannattavampaa teettää, kansan kulutusmahdollisuudet pienenevät, pelko lisääntyy ja vastakkainasettelut jyrkkenevät, mikä näkyy kielteisesti tulevissa neuvotteluissa.

Olisi tarvittu rajuja rakenteellisia uudistuksia, joilla olisi saatu byrokratia kuriin. Olisi pitänyt luopua toiminnoista, jotka eivät liity terveydenhoitoon ja koulutukseen. Olisi pitänyt ajaa maataloudesta merkittävä osa alas. Sipilällä ei sittenkään ollut munaa ryhtyä uudistuksiin. Tarjolla on vain sitä perinteistä juustohöylää siihen porukkaan, jolta on helpoin ottaa ja jonka vaikutus talouden kokonaisuuteen on kuitenkin pieni.

Demareiden kannatukselle tämä tekee hyvää. Kun naisten perseitä lipova näennäisfeministi vain poistuisi johdosta ja tilalle saataisiin duunariaatteen edustaja, niin nousu takaisin kärkikolmikkoon seuraavissa vaaleissa olisi varma.
 

Jurvanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Äsät!
Joskus muuten mää näin eräässä porilaisessa firmassa varamiehitellessäni, miten tällainen "saikkubonus" toimii. Eli firmalla oli käytäntö, että jos koko kuukauden on yksi työryhmä (4 henkeäkö?)kokonaisuudessaan saikuttamatta, niin kaikille ryhmässä tippuu bonusta (en sitten kuollaksenikaan muista, että paljonko, mutta satanen-pari). Yhdellä työpaikalla sitten eräs työntekijä törmäsi liian matalalla olleeseen kattopalkkiin ja pamautti päänsä aika lujaa. Ja taisi kolhaista selkänsäkin siinä messevässä alastulossa.
Siinä sitten 18-vee nimimerkki katsoi vierestä seuraavat pari päivää, kun kaveri raahautui töihin valittamaan päänsärkyään ja kaikkea mahdollista. Jäi saikulle sitten kuun vaihtuessa, kun oli bonarit varmistettu. Jännä ryhmäpainekokeilu. Ymmärtääkseni nykyään lopetettu firmassa tuo systeemi. Jännä homma.

Eipä tuo mihinkään liittynyt, mutta ajattelin jakaa, kun tuli näistä saikuttamisista mieleen.

Mutta paha olla kovinkaan pahoillaan näin hanttihommia tekevänä opiskelijantapaisenakaan näistä leikkauksista. Tai oikeastaan mistään leikkauksista, kun omat tulot ovat olleet aika kituuttamista viimeiset nelisen vuotta. Kun valmiiksi on jo puolet syvemmässä kuopassa kuin työttömät ja sensellaiset, niin kauhean paha enää kiihtyä mistään leikkauksista. Toki on töitä tullut tehtyä sivussa, mutta ei nyt sentään mitään vakituista, vaan pätkiä, pätkiä. Ole siinä sitten kipeä kun duuni putoaa seuraavalle.
Ja vaikka se oma työ on kovasti viikonloppupainotteista, niin kyllä se ekstrapalkka pienennettynäkin maistuu. Tässä enää pätkätyöläisenä erota mikä viikonpäivä on mikäkin, joten sinällään ei haittaa olla töissä sunnuntaipäiviä, tai tiesmitävappujaniitänyton. Varmaan armeija-aikoihin viimeksi ollut selkeä viikko-viikonloppu -rytmi.

Varsinkin muutamilla aloilla vuokratyöstä on tullut enemmän poikkeus kuni sääntö. Ja jotain kummallista siinä on, että voidaan pitää vuokratyöntekijöitä useita vuosia samassa firmassa töissä (tai kierrättää muutamaa duunaria samassa), mutta vakitöitä ei ole. Ja sitten kun vilkaisee työvoimatoimiston tarjoamia duuneja, niin kovin moni niistä menee ties minkä carrottien, staffien ja vmp:n kautta. Toki "reippaalle työn tekijälle mahdollisuus jopa vaki työhön!!!!"

</pointiton_avautuminen>
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
Sen verran näsäviisastelen tässä, että kansanedustajat eivät saa palkkaa vaan palkkion, koska kyseessä on luottamustoimi. Ja tästä seuraa sitten kaikenlaisia muita kikkailuja suhteessa muun työelämän termistöön.

EDIT: vaikka näitä: Kansanedustajien sairausloma: Täysi palkka, ei tarvita lupaa poissaoloihin - Työelämä - Ilta-Sanomat

Joo, noi menee aika usein sekaisin, niin minulla kuin monella muullakin. Kiitos korjauksesta. Perusväittämänä kuitenkin se, että oikeasti kyvykkään aineksen saamisen tiellä asioistamme päättämään seisoo katajainen kansa. ;)
 

Jeffrey

Jäsen
Toi on muuten jännähomma toi poliisihomma. Itse olen ihmetellyt miten suomalainen poliisi on niinkin korkealla tasolla kuin on, sillä eihän sinne kovin terävää kansaa noin pääpiirteittäin valikoidu. Itselläni on neljä kaveria jotka työskentelevät poliisina. Yksi on ihan täysi narsisti, yksi pateettinen valehtelija, yksi pateettisen valehtelijan ja kleptomaanin kombo, ja neljäs on muutenvaan aika pirun outo tapaus. Noh, hyviä kavereita tietyllä tapaa kaikki.

Suomen poliisin korkea taso johtuu nähdäkseni hyvin pitkälti suomalaisesta luonteesta. Kunnioituksesta, oikeudenmukaisuudesta jne. Maahanmuutto kuitenkin pikkuhiljaa romuttaa nämä käsitteet, ja ihmisistä tulee moninaisempia, ja meidän kulttuurista värikkäämpää. Eli jossain vaiheessa palkkojen on noustava rajusti, tai matalasti palkatut poliisit ryhtyvät etsimään muita keinoja elantonsa ansaitsemiseksi. Tämä johtanee vääjäämättä tuollaisen arkipäivän poliisin korruptoitumiseen, kun enää ei ole sitä suomalaista luonnetta, joka pitää asiat järjestyksessä ja oikeudenmukaisina. Okei, joku voi jonkun aarnion ottaa esiin, mutta tuollaisella ylätason hommalla ei hirveästi ole tavalliseen kansalaiseen vaikutusta, jokapäiväisillä prosesseilla taas on.
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Leikkurissa työskentelevät tuttavat näkyvät keskustelevan tuohtuneina ettei flunssa ym. pikkutautien vuoksi sitten enää jäädä pois vaan könytään saliin hommiin. Siinä saattaa jokunen ikävä komplikaatio syntyä lisää, mutta näitähän nyt on sattunut ennenkin, kuten Sipilä varmaan hyvin muistaa.
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Ehditkö avaamaan, miten julkisen sektorin vihattujen lomamyyttien kimppuun käyminen kohentaa vientiä?
Onhan mukana toki silkkoja säästökohtiakin, mutta vastauksellani tarkoitin Sipilän "kilpailukykyloikan" perimmäiseen tavoitteeseen: viennin kasvuun.
 
Toi on muuten jännähomma toi poliisihomma. Itse olen ihmetellyt miten suomalainen poliisi on niinkin korkealla tasolla kuin on, sillä eihän sinne kovin terävää kansaa noin pääpiirteittäin valikoidu. ...
Kyllä siellä jotain tehdään, paljonkin, oikein. Pääpiirteittäin Suomen poliisi on aivan maailman kärkeä ja resurssit ovat aivan naurettavan pienet muihin verrattuna. Se on totta, että värikästä on materiaali poliisissakin. Mielenkiintoista kyllä, siellä on joukossa todella lahjakkaita ja älykkäitäkin yksilöitä - onhan heille tietenkin tarjolla varmasti mielenkiintoisia tehtäviä jossain SuPossa ja KRP:ssa.
 

Anssi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eli jossain vaiheessa palkkojen on noustava rajusti, tai matalasti palkatut poliisit ryhtyvät etsimään muita keinoja elantonsa ansaitsemiseksi.
"Taloussanomien toukokuussa tekemän palkkavertailun mukaan vanhemman konstaapelin keskipalkka on 3 504 euroa kuukaudessa. Vanhempi rikoskonstaapeli tienaa 3 372 e/kk, ylikonstaapeli 4 152 e/kk ja rikosylikonstaapeli 3 958 e/kk."

Lähde ilta-sanomien juttu: Täystyöllisyys ja keskipalkka noin 3500 e/kk – täällä on töitä valtion leivissä! - Työelämä - Ilta-Sanomat
 

Ötökkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Panthers, Lentävä maalivahti
Kovasti osuu leikkuri siihen porukkaan joiden on oltava öisin ja viikonloppuisin töissä ja joiden ansioista iso osa koostuu lisistä. Ihan en purematta niele että arkena 8-16 tekevältä ei sitten napata samassa suhteessa pois.
Tämä se minullakin vituttaa. Minun on siis pakko tehdä viikonlopputöitä, ei ole mikää oma valinta (tietysti ammatinvalintakysymys, mutta vuorojani en itse päätä). Lomarahan vähentäminen olisi vienyt kaikilta palkansaajilta vähän. Miksi tämä "työntekijäiden osuus talkoisiin" koskee eniten vuorotyöläisiä? Hoitoalalla paljon matalapalkkaisia yksinhuoltajia yms... ei voi ymmärtää.
 

Kaani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Jets, Green Bay, ENCE, Tazen ARTA-viha
"Taloussanomien toukokuussa tekemän palkkavertailun mukaan vanhemman konstaapelin keskipalkka on 3 504 euroa kuukaudessa. Vanhempi rikoskonstaapeli tienaa 3 372 e/kk, ylikonstaapeli 4 152 e/kk ja rikosylikonstaapeli 3 958 e/kk."

Lähde ilta-sanomien juttu: Täystyöllisyys ja keskipalkka noin 3500 e/kk – täällä on töitä valtion leivissä! - Työelämä - Ilta-Sanomat

Heh, tää on kyllä aina hauskaa luettavaa. Perusvuorotöitä tekevä vanhempi konstaapeli ei kyllä pääse 3504e kk palkkaan esimerkiksi kenttätyössä ilman merkittäviä lisätehtäviä. Mutta keskiarvot on keskiarvoja ja niillä on helppo pelata, vaikka ei kosketa mitenkään suurinta osaa niistä joiden lisiä leikataan.
 

Kaani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Jets, Green Bay, ENCE, Tazen ARTA-viha
Tämä se minullakin vituttaa. Minun on siis pakko tehdä viikonlopputöitä, ei ole mikää oma valinta (tietysti ammatinvalintakysymys, mutta vuorojani en itse päätä). Lomarahan vähentäminen olisi vienyt kaikilta palkansaajilta vähän. Miksi tämä "työntekijäiden osuus talkoisiin" koskee eniten vuorotyöläisiä? Hoitoalalla paljon matalapalkkaisia yksinhuoltajia yms... ei voi ymmärtää.

Jep, sama vituttaa itseänikin. Minä en työvuoroja laadi ja kaikki pyhät/vloput on pois perheen luota. Toki on ammatinvalinta kysymys, mutta ei paljon kiinnosta. Nyt ei leikata tasavertaisesti, vaan ainoastaa pieneltä osalta duunaritason työntekijöitä. Ottaisivat kaikilta työssäkäyviltä %-osuudella niin en urputtaisi hetkekään. Talkoisiin osallistutaan, mutta vain jos se on tasavertaista.
 

Tami Talk

Jäsen
Suosikkijoukkue
Daespoo moderators
Sellainen kommentti vielä tästä sunnuntaina 75% lisästä, että jos minun vaihtoehtoni on tehdä joko torstai ja perjataina töitä (yhteensä 15h) tai olla nuo päivät vapaana ja tehdä sunnuntaina 8,5h, niin minä mieluusti siirryn tekemään neljän päivän viikkoa täydellä palkalla.

Käytännön elämässähän tuo ei aina mene tuolla lailla, että saisit valita milloin teet työsi ja milloin pidät vapaasi. Useimmissa paikoissa nuo vuorot on kiertäviä ja menevät systeemin mukaan. Eli välillä olet töissä ja välillä olet vapaana - sen mukaan, mitä työnantaja määrää. Eli käytännössä uudistuksen jälkeen työt jatkuvat edelleen samalla rullaavalla rytmillä kuin nytkin, mutta jatkossa saat vain siitä vähemmän palkkaa kuin ennen. Kyseessä on heikennys niille ihmisille, jotka kuuluvat tuohon vuorotyörytmiin, ei mikään valinnanmahdollisuus siitä, että saisi optimoida työnsä itselleen parhaiten sopivaksi.

Eli tämän muutoksen myötä hoitajille ei anneta oikeutta vaihtaa kahta arkipäivää yhteen sunnuntaipäivään, eikä muuteta työviikkoa nelipäiväiseksi. Huono esimerkki sinulta.
 
Viimeksi muokattu:

Aamuetana

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
"Taloussanomien toukokuussa tekemän palkkavertailun mukaan vanhemman konstaapelin keskipalkka on 3 504 euroa kuukaudessa. Vanhempi rikoskonstaapeli tienaa 3 372 e/kk, ylikonstaapeli 4 152 e/kk ja rikosylikonstaapeli 3 958 e/kk."

Lähde ilta-sanomien juttu: Täystyöllisyys ja keskipalkka noin 3500 e/kk – täällä on töitä valtion leivissä! - Työelämä - Ilta-Sanomat
Perus kenttäjermu ei todellakaan tienaa 3500 euroa/kk. Todellinen palkka on 2500 euroa + lisät 100-500 euroa. Sunnuntailisät tuovat palkkaan aika ison osan poliisissa vuorotyötä tekevälle.
 
"Taloussanomien toukokuussa tekemän palkkavertailun mukaan vanhemman konstaapelin keskipalkka on 3 504 euroa kuukaudessa. Vanhempi rikoskonstaapeli tienaa 3 372 e/kk, ylikonstaapeli 4 152 e/kk ja rikosylikonstaapeli 3 958 e/kk."

Lähde ilta-sanomien juttu: Täystyöllisyys ja keskipalkka noin 3500 e/kk – täällä on töitä valtion leivissä! - Työelämä - Ilta-Sanomat
Jep. Ja todellisuudessa se palkka on n. 2500€/kk valtaosalla. En tiedä millä ilveellä vanhemman konstaapelin keskipalkka on noin ylös saatu.
 

Morgoth

Jäsen
Demareiden Lindtmanilta mahtava vastaus ISTV:ssä kysymykseen mistä eduista SDP olisi valmis tinkimään: Anttihan totesi, että työaikapankki on hyvä ratkaisu. Siinähän sitä onkin korjausta taloustilanteeseen.

Loistava on myös vastaus kysymykseen Mitä te tekisitte? – Meidän pitäisi saada vienti vetämään ja kohdistaa (toimet) siihen

????

Itseäni ei oikeastaan mikään ärsytä enemmän kuin että kaikkea kritisoidaan mutta kuitenkaan itsellä ei ole ehdottaa ei sitten yhtään mitään, oli puoluetausta ihan mikä hyvänsä. Hallitusta pitää ja saa kritisoida,mutta tälläinen on ihan turhaa ajanhukkaa. Miten isot äijät edes kehtaa harrastaa tuollaista? Luulisi että ei nämä tyhjät "vienti vetämään" puheet edes uppoa kansaan. Toisaalta kitinän lisääntyessä luultavasti tehdään jopa ihan oikeansuuntaisia päätöksiä.
 

opelix

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
Tässä oli ajateltu asia pidemmällä tähtäimellä.

Kauppojen aukiolot vapautuu ja samalla työmarkkinoille tulee huomattavasti maahanmuuttajia. He varmasti työskentelevät mieluusti ilman lisiäkin, siivousalalla näin on jo käynyt. Hoitajat taasen tienaavat kyllä arvokkaasta työstään koulutukseen nähden jo riittävästi. Poliisit on ehkä ongelmallisin. Ihan ei vartijanlätkällä pitäisi silti korvata poliisitoimintoja.

Mussutus saikuttelusta sinällään on turhaa. Jos Ruotsissa on hyvät kokemukset niin miksei toimi meilläkin.

Pääsääntöisesti lehdissä valittavat laiskurit jotka tullaan korvaamaan mamuilla kauppojen kassoilla niin kuin marjametsissä ja mansikkapelloilla on jo tehty. Työttömyyskorvauksetkin pienenevät. Kyllä nälkä töihin ajaa.

Jos haluat päästä helpommalla, lue itsellesi hyväpalkkainen ammatti. Ei kaupan kassojen tarvitse tienata samaa kuin opettajien. Tässä nyt muutama hajatelma.
 
Loistava on myös vastaus kysymykseen Mitä te tekisitte? – Meidän pitäisi saada vienti vetämään ja kohdistaa (toimet) siihen

Joku ehti jo aamulla verrata että tuo Rinteen "yksikkötyökustannusten sijaan vienti vetämään" on sama kuin olisi sanonut että "kaasun painamisen sijaan autolla on ajettava kovempaa". Tai ehkä hallituksen pitäisi vaan lähettää se Rinne Kiinaan, Intiaan jne. markkinoimaan suomalaisia vientituotteita?
 

Fremont

Jäsen
Uskomatonta kyllä, mutta hallitus onnistui kuin onnistuikin kehittämään vielä paskempaa "työllisyyspolitiikkaa" kuin oppositio naukuu.

Näillä muutoksilla ei leikata ainoastaan pieni- ja keskituloisten palkansaajien tilipussia, vaan erityisesti terveyttä ja hyvinvointia. Pakotetaan ihmiset sairaana töihin, leikataan päälle lomat jotta ei varmasti palauduta ikinä milloinkaan -> tapetaan palkansaajat ennen eläkeikää, sitä kai nyt haetaan?

Arkipyhien poisto, pekkaset ja lomarahojen leikkaus olisi riittänyt enemmän kuin hyvin. Kun leikataan kokonaisia lomaviikkoja, tämä on pois myös kotimaan matkailusta ja kulutuksesta -> palvelualat kiittävät.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Seuraavaksi Rinne varmaan kertoo, että kaikki pitää saada töihin. Ihan läppä koko jätkä. Mut hyvä juttu, että demareiden kannatus hänen johdollaan syöksyy.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös