Ilmoitukset

Nimimerkki FASlapsi on saanut kahden viikon pelikiellon Jesse Puljujärven ketjuun ilmestyneen offtopicin, provosoinnin ja flametuksen vuoksi. Aiempi rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Nmimerkki Rambokala syyllistyi samassa ketjussa jatkuvaan aggressiiviseen käytökseen ja hänet on passitettu viikoksi rauhoittumaan.

Nimimerkki Wizzö on ansainnut lauantaiaamuyön sisällöttömästä spämmistään kahden viikon kirjoitustauon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Hallitus 2015–? Kolme ässää, sinivalkoinen hätätilahallitus?

Viestiketju osiossa 'Vapaa keskustelu' , aloittajana Stonewall, 27.05.2015 klo 15.18.

 1. Kisapuisto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Kyllä ansiosidonnaisesta maksetaan ihan normaalisti liiton jäsenmaksut.
   
 2. DAF Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
  Lainaus:
  Joissain liitoissa maksetaan sama prosentti, joissain prosenttipohjaisissa maksut maksetaan vain ansiotyöstä ja kiinteämaksuisilla liitoilla useimmiten on jokin alennettu työttömän jäsenen jäsenmaksu. Universaalisti ei voi sanoa, että ansiopäivärahasta maksuja maksetaan, vaan riippuu liitosta.
   
 3. Kisapuisto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Ok. AKT:ssa ollessani sain joku vuosi sitten ansiosidonnaista lyhyen aikaa, ja silloin maksettiin siitä ihan normaalisti jäsenmaksut. Ajattelin siitä että näin se on joka liitossa. No, paska liitto AKT onkin niin monin eri tavoin, ja onneksi en enää siihen kuulu.
   
 4. bebeto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Ylöjärven Ryhti
  Lainaus:
  Peterra, on varmasti totta että myynti ja markkinointi ei ole meidän vahvimpia puoliamme. Suomalainen on hieman epäsosiaalinen ja syrjäänvetäytyvä, omassa kammiossaan työskentelevä puurtaja. Se mikä minua tässä ajassa jurppii on negatiivisuus, oli sitten kyse taloudesta tai pakolaisista. Varsinkin iltapulut kaivavat kaikki paskat esiin koska se myy, olemmehan perimmältään pessimistejä. Suomessa on menestyviä vientiyrityksiä joilla vienti vetää tälläkin hetkellä: Meyer Turku, Valmet Rautpohjan tehdas, Agco Power Siurossa, Uudenkaupungin autotehdas ja monia muita.

  Hallituksen suusta olemme saaneet kuulla että Suomen kilpailukyky on rapautunut. Vitut se mihinkään ole rapautunut, nyt vain pitäisi paikata Nokian kokoinen aukko viennissämme. Teollisen työtunnin hinta on halvempi kuin Saksassa ja Ruotsissa. Sitten sanotaan että työmme tuottavuus ei ole niin hyvä kuin em. maissa. Miten työn tuottavuutta mitataan, mitkä tekijät vaikuttavat työn tuottavuuteen? Niitä on lukemattomia mutta kukaan ei ole kovin vakuuttavasti pystynyt esittämään mitään kaiken kattavaa laskukaavaa. Jokainen vientiyritys on erilainen, ei ole mitään laskukaavaa työn tuottavuudelle vaan ongelmat tulisi ratkaista yrityskohtaisesti.

  Vastakkainasettelua harrastaa paitsi ay-liike niin myös maan hallitus ja tuolla vastakkainasettelulla ei ole koskaan saavutettu mitään hyvää. Näin pieni kansakunta voi pärjätä ainoastaan yhteistyön jääkiekolla eli yhteen hiileen puhaltamisella. Tämä aika kaikkine talous- ja pakolaisongelmineen vaan tuppaa ruokkimaan negatiivisuutta ja vastakkainasettelua mikä on kovin valitettavaa.
   
 5. erku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Isoja odotuksia tätä hallitusta kohtaan ei minulla ollut, mutta on tämä hallitus nekin onnistunut alittamaan. Pistää suoraan sanoen vihaksi, että samaan aikaan kun hallitus leikkaa Suomen ainoalta kansainvälisesti kilpailukykyiseltä yliopistolta rahoitusta sadalla miljoonalla, se suuntaa "kärkihankkeenaan" sata miljoonaa navettojen rakentamiseen ja viljelijöiden aloitustukeen. Sen lisäksi isketään vielä 50 miltsiä puukaupan jatkuvuuden varmistamiseksi eli suomeksi sanottuna tulonsiirtoa metsänomistajille.

  Kovin taantumuksellinen kuva tällaisesta poliittisesta linjasta väkisinkin muodostuu.
   
 6. Eugene Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, SaiPa
  Lainaus:
  Alittanut myös omat odotukset, vaikka eihän näille pitäisi edes mitään sellaisia asettaa. Ei näissä kolmessa isossa puolueessa (Kokoomus, Keskusta, SDP) tunnu olevan mitään eroja. Onneksi "työväen"puolue on jo tippunut kauas kärjestä.

  Soini on ollut vielä pieni pettymys. Niinistölle taas propsit, parempaa puolustusministeriä saa etsiä.
   
 7. Jymäkkä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
  Ihme pelleilyä esiintynyt joo kärkihankkeissa. Esille nostettujen lisäksi pistää silmään koulutus. Tälle 300 miljoonaa kärkihanke- rahaa, mutta toisaalta samasta leikattiin just 600 miljoonaa(tai siis ilmoitettiin, että leikataan). Mikä logiikka? Tosin tuota koulutusta kärkihankkeena ei ole enempää avattu, ja ilmeisesti kai rahat ovat sitten menossa muualle kuin mistä leikataan, mutta ristiriitaista viestiä tuo silti antaa.
   
 8. Kiekoton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo
  Kohta nähdään millainen myrsky tämänpäiväisistä kärkihankkeista nousee oppositiosta ja ennenkaikkea AY-liikkeestä. Varsinkin kärkihanke 3 synnyttää varmaan jonkinlaisen myrskyn:

  Paikallista sopimista edistetään ja työllistämisen esteitä puretaan

  Hankkeella kannustetaan työelämän osapuolia luomaan paikallisen sopimisen toimintatapoja työpaikoille. Selvitysmies laatii ehdotuksen paikallisen sopimisen kehittämisestä 15.10.2015 mennessä. Paikallista sopimista koskevien ehdotusten valmistelu ja voimaan saattaminen tapahtuu vuoden 2016 aikana. Työaikalain ja vuosilomalain kokonaisuudistus alkaa vuoden 2015 lopulla jatkuen vuoteen 2018.


  Kilpailukykyä kohentamalla ja työelämää kehittämällä lisää työllisyyttä - Artikkeli - Valtioneuvosto
   
 9. Pavlovin Koira Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo
  Lainaus:
  Eihän tuo ainakaan noin yleisellä otsikkotasolla minkäänlaista myrskyä nosta. On tuollaisia tekstejä kirjoiteltu työmarkkinasopimuspöydissäkin. Sitten voi olla odotettavissa myrskyjä jos aikanaan konkreettiset ehdotukset esim. vähentävät työehtosopimusten yleissitovuutta.
   
 10. Daespoo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hameenlinna Moderators
  Lainaus:
  Hehe. Harakka räksytti, Vartiainen keskittyi faktoihin, jos Harakan arvioit voittajaksi niin se kertoo enemmän sinusta kuin keskustelusta.

  Ja jos Harakasta kaavaillaan SDP:n pelastajaa niin liukkaalla katolla ollaan (pun intended). Jos Soini on populisti niin Harakka on populisti potenssiin kaksi.

  Lainaus:
  Mutta näinhän juuri tapahtuu jo nyt vai mitä?

  Lainaus:
  Ei yhtään mitään eikä ko. henkilöt ole yhtä lakkoherkkiä jonka takia heille pitäisikin maksaa enemmän.

  Lainaus:
  Pelkkä kassamaksu. Pointtisi oli...?

  Lainaus:
  On. Miten se auttaa jos joku toinen yrittää ratkaista saman tilanteen? Ehdotuksia?

  Lainaus:


  Kyllä.

  Lainaus:
  Vajavainen vai asenteellinen?


  Lainaus:
  Tämähän se pointti onkin. Ei pitäisi odotella yhtään vaan muuttaa järjestelmä asap.

  Lainaus:
  Voitko kuvailla yleisesti miten tilanne meni?

  Lainaus:
  Mutta mitäs jos ei auta?

  Lainaus:
  Mitäs jos koko järjestelmä korvattaisiin yleisellä kassalla johon kuuluu lakiturva, ts. kaikki tietyt kriteerit täyttävät kuuluisivat julkisen ansiosidonnaisen ja lakiavun piiriin ilman että tarvitsee kuulua mihinkään? Vain 5% nykyisestä ansiosidonnaisesta kustannetaan kassamaksuilla, eikö olisi reilua erottaa kassat ja liitot kokonaan siten että kassan edut saavat kaikki ja liittoon saa omilla rahoilla liittyä jos haluaa ilman subventaatiota?

  Lainaus:
  Käy eikä kukaan vastusta tätä.

  Lainaus:
  Periaatteessa ok mutta vaikutus työllisyyteen esim. Lapissa aika suuri.

  Lainaus:
  Mitä tarkoitat tällä?


  Lainaus:
  Käy eikä kukaan vastusta tätä. Toki YLEn budjettia pitäisi leikata puoleen mutta se on eri keskustelun aihe.


  Lainaus:
  Täh? Kerro nyt yksityiskohtaisesti mitä tarkoitat?

  Lainaus:
  Eli kyse onkin vain siitä että "nomutku meille kun noillakin"?

  Lainaus:
  No miksei tätä voi sitten kirjata lakiin TESsien sijaan?

  Lainaus:
  Ja minä muistuttaisin että ilman yrityksiä 90% ihmisistä istuisi savimajoissa/kallioluolissa ilman palkkaa ja hyvintivointiyhteiskunnan etuja. Yritykset voivat muuttaa helposti muualle, työntekijöiden kohdalla ei ehkä niin helppoa.

  Lainaus:
  Väärin. Verovähennysoikeus on lähtökohtaisesti valtiovallan myöntämä helpotus yritykseltä riistettyyn rahamäärään, ei mikään tuki. Sitä ei kustanneta verovaroista, sillä vain vähennetään sitä määrää mitä yritykseltä otetaan pois.

  Lainaus:
  Sama osaamaton johto joka nosti Nokian maailman huipulle ja toi Suomeen kymmeniä mijardeja verotuottoja onkin sitten yht'äkkiä osaamaton porukka?

  Ottaisin tämän argumentin vakavasti jos tietäisin yhdenkin oikeasti menestyneen vasemmistolaisen/sos.dem. yrittäjän. Aika vitun hiljaista.

  Lainaus:
  Ihan tiedoksi Lauri Holapasta, hän on SDP:n aktiivi ja kaukana ei-poliittisesta talouden asiantuntijasta. Hänen ja kumppaninsa Ahokkaan manifestit on ammuttu todella usein alas. Aika paljon samanlainen tapaus kuin Heikki Patomäki joka on jo yleisen naureskelun aihe ekonomien piirissä.
   
 11. adolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & Haminan Palloilijat
  22 lainausta yhdessä viestissä. Vau!
   
 12. Barnes Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Leijonamiehistö
  Lainaus:
  Minua ihmetyttää koko Patomäki. Yhtä kujalla niin talousasioissa kuin maailmanpolitiikassa, jonka professori hän on. Patomäki on sitä mieltä, että suomalaispoliitikkojen valtiovierailut Yhdysvalloissa ovat uussuomettuneisuutta.

  Ai niin, Patomäki 2/2015: "Venäjä on muuttunut Putinin kaudella yhä autoritaarisemmaksi, mutta periaatteessa siellä vallitsee liberaali demokratia."
   
 13. Daespoo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hameenlinna Moderators
  Lainaus:
  Patomäki eroaa oikeista tutkijoista siinä että hänelle vasemmistoideologia on tärkeintä ja hän hakee oman ideologiansa tueksi sopivat näkemykset.

  Ja näitä maailmanpolitiikan tutkijoita/proffia on yliopistot täynnä, ei ole sattumaa mistä tiedekunnista ne löytyvät, vaikuttaa siltä että maailmanpolitiikka on koodisana vasemmistolaiselle poliittiselle hapatukselle
   
 14. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Mielenkiintoista kuulla, koskeeko hallituksen tervehdyttämistoimet vaikka alla olevaa syöppöä.

  Tämä on Suomi: Arvaat varmaan, minkä kaupan sähkölaskua sinäkin maksat? - Uutiset -Talouselämä

  Jos tulkitsee sähkön myyntihinnaksi nyt Suomen tukkusähkön aluehinnan, joka on oli tammi-elokuussa 29,07 euroa megawattitunnilta. Tämän päälle Tuuliwatti toki saa noin 75 euroa megawattitunnilta veronmaksajien pussista. Tuuliwatti teki viime vuonna 39,3 miljoonan euron liikevaihdolla 26,2 miljoonaa euroa liikevoittoa - 66,6 prosenttia liikevaihdosta. Vastaavaan liikevoittotasoon eivät viime vuonna pystyneet edes Raha-automaattiyhdistys (60%) tai Veikkaus (27%). Yhteisöveroja Tuuliwatti ei käytännössä viime vuodesta maksanut, koska liiketulos on tilinpäätöksessä piilotettu poistoihin. Suunnitelman mukaisia poistoja yhtiö teki 6,2 miljoonaa euroa, joka on tavanomaista. Ei niin tavanomaista on tilinpäätössiirtona tehty 22,5 miljoonan euron lisäpoisto, joka käytännössä nollaa Tuuliwatin tilikauden voiton.

  Tuuliwatti tuotti viime vuonna sähköä karkeasti 375 000 megawattituntia. Yhtiön 39,3 miljoonan euron liikevaihdosta verorahat toivat lähes 26 miljoonaa euroa ja vapailta markkinoilta se sai kerättyä 13,5 miljoonaa euroa. Ja yllättäen yhtiön liikevoitto on lähes sama kuin veronmaksajien maksama tukisumma. Tuuliwatin tuulivoimalat näyttäisivätkin pärjäävän jo nyt lähes omillaan ilman mitään suurempia tukia

  Toki hallitus teki viime viikolla päätöksiä tuulivoimatukien hillitsemisestä. Mutta käykö kuitenkin lopulta niin, että sama tuki jatkuu tavalla jos toisella seuraavat 10 vuotta?
   
 15. Pavlovin Koira Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo
  Hallitus julkistaa iltapäivällä yhteiskuntasopimuksen korvaavat toimet. Luvassa siis armotonta ränkytystä mediassa ja somessa.

  Suora lähetys ainakin HStvstä klo 15 alkaen. Myös esim. maikkari näyttää tiedotustilaisuuden.
   
  Viimeksi muokattu: 08.09.2015 klo 14.39
 16. Lainaus:
  Toivottavasti tulee kertaheitolla kunnon löylyt koko työmarkkinoiden kiukaalle - on sitten median ja urpojen räksytykset samassa aallossa. Eiköhän Ylekin tuon Areenassa ulos tuuppaa.
   
 17. Pavlovin Koira Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo
  Poimintoja:

  - Irtisanottaville noin kuukausipalkan suuruinen muutosturvakorvaus
  - Eka sairaslomapäivä työntekijän vastuulla. Päivät 2-8 20% työntekjiän ja 80% työnantajan vastuulla
  - ylityökorvaukset puolitetaan
  - sunnuntaikorvaus 100 -> 75%
  - Vuosilomat 38 -> 30 päivää. Koskee lähinnä julkista sektoria
  - Yksityisten työnantajien sosiaaliturvamaksujen alentaminen 1,7 prosentilla
   
 18. Lainaus:
  Ja lisäksi helatorstai sekä loppiainen palkattomiksi vapaiksi. Korvataan sitten paikallisen sopimisen mukaan.
   
 19. Saskatoon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko
  Noista tuo arkipyhien palkattomiksi muuttaminen ja sairaslomapäivämuutos kirpaisee varmastikin eniten. Täytyy toivoa, että nuo saisi jotenkin paikallisesti sovittua paremmiksi.
   
 20. Major Julli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
  Muuten noissa nyt ei hirveästi ole arvostelemista, mutta mitenkäs lasten sairastamiset lapsiperheissä? Kohtuu kallista menettää kahteen lapsen kuumepäivään 1,2 päivän palkka.
   
 21. Pavlovin Koira Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo
  Ainakin omalla työpaikallani nuo sairaspäivien muutokset lisännevät etätyötä. Jos flunssaa pukkaa niin jäädään kotiin läppärin kanssa sen sijaan että mennään työpaikalle pärskimään.
   
 22. muti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Tuo on ainoa joka pistää omaan silmään selvästi negatiivisena. Tietysti krapula-poissaolot vähentyvät (tai saattavat vähentyä), mutta monilla aloilla (varsinkin ns. toimistohommissa) tullaan helposti töihin vähän sairaanakin, varsinkin silloin kun flunssa on puhkeamassa, olo ei ole vielä kauhean huono ja tarttuvuus on isointa. Eli juuri se aika kun olisi fiksuinta jäädä kotiin. Huonolla tuurilla toimiston kaikki työntekijät saavat tartunnan, heidän lapsensa saavat tartunnan ja lapset sitten laitetaan entistä helpommin päiväkotiin/kouluun, jossa tartuttavat lisää. Muuten paketti vaikuttaa järkevältä.

  edit. noihin krapula-, "päänsärky"- ja "selkäkipu"-poissaoloihin ja vastaaviin (kärjistetysti), kuvittelen että entistä enemmän ollaan sitten vähintään koko saikku ja ehkä haetaan jopa lisääkin. Jos ennen olisit kolmantena päivänä jo työkunnossa, niin pari päivää lisää saikkua saattaa olla jo houkutus, kun sen kerran on jo maksanut.
   
 23. mjr Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkueet
  Sangen marginaalisia asioita, mutta kuitenkin edes jonkinlaisia rakenteellisia muutoksia. Kokonaiskysyntään vaikutus ei ole kovin tuhoisa ja pidemmällä tähtäimellä seuraa jonkin verran etua. Sote-uudistus tässä kai on se syksyn olennaisin asia mitä tulee näihin rakennekysymyksiin. Kuntauudistus on varmaan nyt Keskustan pääministerikaudella aika kosmeettinen eli sitä kautta soteen ei varmaankaan juuri puututa.

  edit: Niin tuo sairaspoissaolo-uudistus on ilmeisesti aika kaksipiippuinen asia - luulisi että se toisaalta lisää sairaana töihintuloa, mikä ei ole ihan nerokasta, mutta toisaalta ehkäisee turhia poissaoloja. Näin lapsiperheellisenä tietenkään ei sinänsä houkuttele, mutta katsotaan miten hallitus tarkemmin perustelee ja muotoilee tuon muutoksen.
   
 24. benicio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Lainaus:
  Itse olen ymmärtänyt että tuo flunssan takia kotiin jääminen sen takia ettei tartuttaisi työkavereita on ihan turhaa, oikeastaan juuri sen takia mitä mainitsitkin, eli koko ajan on liikkeellä niin paljon kaikenlaista pöpöä - ja ihmiset altistuvat jatkuvasti myös muualla kuin töissä - että se on ihan sama missä vaiheessa flunssaasi tulet töihin. Paljon tärkeämpää olisi kunnollinen käsienpesu.

  Tämä motivaatiokrapulavemputtaminen on niin helvetin yleistä, että tervehdin ilolla tätä muutosta.
  Samaten, jos nyt oikein ymmärsin, että arkipyhät muuttuu palkattomiksi vapaiksi, niin se on hieno muutos. Siis minun puolestani jokainen (uskovainen) saa olla pois töistä helatorstaina, mutta onhan se ollut vähän tyhmää että vaikka Suomessa tehdyn paperikoneen tai valtameriristeilijän hinta sisältää hitsarin helatorstaivapaan.

  Kaikenkaikkiaan jäi sellainen kuva, että näistä leikkauksista on aika vaikea purnata kestävin argumentein, mutta saapa nähdä.
   
  Viimeksi muokattu: 08.09.2015 klo 15.50
 25. Niin, poissaolot ovat todellakin kinkkisiä, kuten aina. Toiset ovat pois vain, kun on tarvis - toiset taas aina silloin, kun ei vain huvita mennä töihin. Lähtökohtaisesti pidän tätä kuitenkin hyvänä muutoksena, jolla näiden motivaatiokrapulavemputtajien toimiin puututaan.