Jos jokin on populismia, niin hallituskaksikko Sipilä-Orpon eiliset puheet. Saku Timonen kirjoittaa tästä hyvin uusimmassa kirjoituksessaan.
Saku Timonen on yhtä pihalla kuin ennenkin. Oisko Timonen itse huomannut 500 miljoonan kertaerän, jolla siis rahoitetaan vuosi toisensa jälkeen menoja? Tuskin.
Pienten eläkkeiden korotus kuukausittain on mittava meno, samoin tulodesiilien 1-9/10 lisätulojen rahoitus. Se että Timonen demarina propagoi tätä, ei tietenkään yllätä, koska se on Timosen homma. Mutta eihän tällaiset lisämenot eläkkeisiin ja tulodesiileihin ole rahoitettavissa ilman pääomatulojen lisäverotusta, osittaista työn lisäveroitusta ja uusien veronmaksajien löytymistä. Tätä tosin SDP esittääkin. Kritiikki kohdistuu ainostaan siihen, että kun työn ja pääoman verotusta kiristetään, johtaako se ei-toivottuun tulokseen. Suomesta lähtee jo nyt ulkomaille suuri määrä koulutettuja mm. verosyistä. Todennäköisesti verotuksen kiristäminen ylimmässä tulodesiilissä (
alaraja vuonna 2017 oli noin 5 000 kk, lähde Iltalehti) lisäisi lähtijöitä. Syntyvyys Suomessa on hyvin matala, ja väkiluku kasvaa vain siksi, että Suomeen tulee ulkomailta uutta väkeä. Heidän keskimääräinen koulutustasonsa on matala, joten kansantaloudellisesta näkökulmasta tämä kehitys tulisi pysäyttää mm. veroja alentamalla kaikissa tulodesiileissä.
Eduskunnan tietopalvelu sai vielä demarien vaihtoehtobudjetin työllisyysvaikutukseksi - 21 000 henkeä, Timosen ja demarien populismi on räikeää. Tuo työlllisyyden -21 000 tarkoittaa väärää kehitystä työmarkkinoilla ja vaikka sen tulovaikutukset valtion ja kuntien talouteen ovat kertaluonteisena pienet, niiden taloudellinen vaikutus esimerkiksi viiden vuoden aikana on suurempi kaikki osatekijät huomioiden.