Hallitus 2015–? Kolme ässää, sinivalkoinen hätätilahallitus?

  • 1 181 562
  • 10 753

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Suomalaiselle, Suomessa asuvalle on laillista omistaa osakkeita hallintarekisterin kautta. Kukaan ei ole muuta väittänyt. Ainoastaan sinä vedit seiskatason kysymyksenä sen, miten voi jäädä kiinni laillisesta toiminnasta? Minä vastasin, että kysehän blogissa ei ollut omistamisesta vaan verotuksesta. Kukaan ei ole puhunut omistamisesta.
Meillä on nyt tässä vankka näkymysero, että kuka tässä on mutkia oikonut.

Sinä, minä ja Rothovius tiedämme kaikki, että hallintarekisterien käyttö on laillista. Moni lukijoista ei tiedä. Sinä, minä ja Rothovius tiedämme että rekistereissä makaavien verojen ilmoittaminen verottajalle on mahdollista. Moni lukijoista ei tiedä. Sen takia Rothoviuksen - tai vaihtoehtoisesti häntä siteeranneen toimittajan - velvollisuus on nuo perusasiat kertoa.

Minulla on auto jolla pystyy ajamaan merkittävästi kovempaa kuin mikä on suurin sallittu nopeus. Silti logiikka, että tuollaisten autojen omistaminen on sallittua että niillä voidaan ajaa ylinopeuksia on tarkoitushakuista.
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter, Pohjoiskaarre
Kaiken nähnyt ex-virkamies tylynä Sipilän hallitukselle – ”Nimitän sitä toheloinniksi” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Erkki Virtanen ei ole omien sanojensa mukaan koskaan ennen nähnyt yhtä huonoa lainvalmistelua kuin nyt Sipilän hallituksen aikaan.
Eipä toinenkaan ansioitunut eläkkeellä oleva virkamies Raimo Sailas muutama päivä sitten Hesarin kolumnissaan SSS-miesten politiikkaa kehunut. Sailas myös ihmetteli sitä, että miten Sipilä voi sanoa yhteiskuntasopimuksen kaatuneen, kun sopimusta ei ole ollut koskaan olemassakaan.
 

jalperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
Hyvä avautuminen:
Suomen Hallitukselle,

kansalaisena haluaisin nyt antaa palautetta teille, sillä viimeksi kun itse tarkistin, tämä oli (kansan) tasavalta. Mutta te ette kuuntele kansaa. Te ette kuuntele sitä kansaa jonka elinolosuhteita te olette vuosi vuodelta onnistuneet kurjistamaan. Aina 90-luvun suuren laman ajoilta, jonka seurauksena on tapahtunut yhteiskuntamme totaalinen alasajo, konkurssi ja häväistystila. Teitä on tullut ja mennyt, joukossanne on aina välillä saattanut olla se harvinainen yksittäistapaus, joka on oikeastikin kansan asialla, ennen kuin hyvä veli-järjestelmä korruptoi hänet. Aina neljän vuoden välein te jalkaudutte maakuntiin puhumaan ummet ja lammet kauniita sanoja, lupaamaan sen yhdeksän hyvää ja kymmenen kaunista, keskustelette Irmeli-mummon kanssa vanhainkodissa äänestyskahveilla ja lupaatte olla kajoamatta eläkkeisiin, mutta sitten kun neljän vuoden suojatyöpaikkanne on jälleen uusittu, te palaatte norsunluutorneihinne ja rikotte vaalilupauksenne ennätysajassa. Olette yksimielisiä vain omien palkkioidenne nostamisessa.
--------
Sipilä, mikä mies te oikein olette? Saatatte olla talousmaailman ja liike-elämän suuri guru ja ihmeidentekijä, mutta pääministerinä te olette onneton. Pelkästään tarjouksellanne avata oman kotinne ovet laittomille maahantunkeutujille, te aiheutitte Suomelle miljardin laskun. Aiotteko maksaa takaisin? Teillä olisi käsitykseni mukaan siihen jopa varaa, ainakin osittaiseen kompensaatioon, sillä lienette Suomen rikkaimpia miehiä. Kaiken lisäksi te olette nyt myymässä kansalta maamme pohjavedet ja järvet monikansallisten yhtiöiden käyttöön. Kansa ei tule missään nimessä sallimaan sitä. Te ette myy järviämme, ne ovat kansan. Pohjavetemme eivät ole myytävinä. Mikä mies te siis olette? Lisäksi saarnaatte kansalta ymmärrystä ja suvaitsevaisuutta maamme miehitystilaan, peräänkuulutatte moraalia kansalta, vaikka teillä itsellänne sitä ei tunnu olevan. Ettekö saaneet terveisiä kotikunnastanne Kempeleeltä? Eikö mielenosoittajien banderolli osunut silmiinne: "Saatanan Sipilä!" Se oli terveiset kotikuntanne äänestäjiltä. Kuinka te vaaditte kansaa ymmärtämään, mutta leikkaatte köyhiltä, sairailta, eläkeläisiltä, työttömiltä? Ja vanhustenhoidosta voi aina nipistää muutaman miljoonan muukalaisten hyväksi. Kuinka te kehtaatte? Te maksatatte katkeraa laskua kansalaisten selkänahoilla. Kansa ei halua enää maksaa. Eikä kansalla riitä ymmärrystä teidän toimienne tarkasteluun. Olisi teidän aikanne ymmärtää kansaa. Se huutaa teille. Kansa näkee nälkää. Leipäjonot ovat korttelien mittaisia. Missä on teidän moraalinne oman maan kansalaisia kohtaan?

Alexander Stubb, kun tässä käytän muotoa "te", en käytä sitä teitittelymuotona, sillä en edes sinuttelisi sua, jos hiffaat? Käytän sitä monikkomuotona, yrittäen puhua kaikille persoonillenne, kaikille Aleksantereille joita edustatte, sillä puhutte mitä sattuu ja kuulette päästänne ääniä, niin siellä täytyy käydä melkoinen kuhina? Sanotte aivan rutiininomaisesti jotakin mitä ette tiedä sanoneenne ja viittaatte lähteisiin joita ei ole olemassa ja sitten kiistätte sanoneenne mitään, kunnes annatte lausunnon jossa ei ole mitään järkeä. Päähän tässä menee pyörälle. Hienoa, että teidän laskutaidoillanne olette juuri valtiovarainministerinä ettekä missään vaativimmissa tehtävissä. Ja olette kaiketi käsi Raamatulla vannoneet ministerin valan, ehkä piditte toista kättä selän takana ja sormet ristissä? Sillä Suomen kansan asialla te ette ole ollut milloinkaan. Teidän kaikkien Aleksantereiden agendana on kaiken aikaa ollut Uusi Maailmanjärjestys, vai kuinka? Tuttujen kesken voinemme puhua ihan vaan NWO:sta? Mutta näin kansalaisen näkökulmasta kiistattomat yhteytenne edellä mainittuun liittoumaan yhdistettynä ministerin virkaan tarkoittavat vain yhtä asiaa. Valtakunnanoikeus. Toivon, että teille kaikille Aleksantereille jää tulevaisuudessa enemmän aikaa harrastuksenne, triathlonin pariin.

Timo Soini, mikä mies te olette? Teidän piti olla se kansan mies, se maalaisjärki tässä hullutuksessa (=hallituksessa). Äänestäjänne ovat kuitenkin kovasti pettyneitä toimiinne. Oletteko varma, ettei teitä huijattu hallitukseen? Keskusta- ja kokomuustaustaiset sijoittajat ovat näyttäneet tietäneen jo viimeistään keväällä, että vastaanottokeskuksia tarvitaan ja ovat ostelleet alta pois sopivia kiinteistöjä, joissa nyt pyörii vastaanottokeskus ja bisnes luistaa! Tiesivätkö Perussuomalaiset? Tuliko tilanne teille yllätyksenä? Onko teidän mielestänne oikein, että pakolaisinvaasiolla tehdään bisnestä? Tämä ei ehkä kuulu teille ulkoministerinä, mutta kysynkin asiaa kansanmies-Timolta, pidättekö siis järjestelyä soveliaana toimintana? Teillä olisi hyvä mahdollisuus nousta sankariksi tässä asiassa ja yrittää sitä kautta palauttaa kansan suosiotanne. Kansa haluaa rajat kiinni. Tämäkään ei varsinaisesti olisi ulkoministerin tehtävä, mutta jonkun se on tehtävä. Pian. Muuten ne jyrää meitin.
--------
Koko avatuminen tuolla:
https://www.facebook.com/elina.louko.98/posts/595873667230526?pnref=story
(Linkki Elina Louko nimisen kansalaisen facebookiin, julkinen päivitys)
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Jos hyvinvointi yhteiskunta on ajettu alas niin mihin helvettiin se 54 mrd euroa menee joka vuosi. Joku tolkku näihinkin.
 

Fordél

Jäsen
Hyvä avautuminen:

Koko avatuminen tuolla:
https://www.facebook.com/elina.louko.98/posts/595873667230526?pnref=story
(Linkki Elina Louko nimisen kansalaisen facebookiin, julkinen päivitys)

Jos kirjoitus helpotti kirjoittajan olotilaa niin hyvä juttu, mutta vaikea kirjoitusta on luokitella hyväksi. Ensinnäkiin, kun puhutaan kansasta, mennään yleensä pahasti metsään. Aika harvassa asiassa voidaan puhua yhtenäisestä Suomen kansasta. Tämänkin kirjoittajan olisi hyvä ymmärtää, että osa kansasta ymmärtää oikein hyvin leikkaukset, osa haluaa ottaa Suomeen ihan kunnolla turvapaikahakijoita jne. Toiseksi, suomalaista yhteiskuntaa ei ole ajettu alas 1990-luvun laman jälkeen, aivan päinvastoin. Suomalainen hyvinvointiyhteiskunta on jatkanut kasvuaan. Esimerkiksi nykyisin kansalaisille on tarjolla yhä enemmän sellaisia hoitoja, joita 1990-luvulla ei ollut. Kolmanneksi, kansanedustajat eivät päätä itse palkkioistaan. Jne. jne. jne.

Eli jos ei ole mennyt Sipilällä ihan putkeen niin ei kyllä tossa kirjoituksessakaan.
 

Tuamas

Jäsen
Tuli eilen vastaan, sellaista epäloogisuuden ja kansan syvien rivien höpöilyä, että pahaa tekee kun tietää monen olevan sitä mieltä, että "olipas osuvasti kirjoitettu".
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Täytyy pitää mielessä, että palstan vasemmalta kovasti kehutaan ja arvostetaan nyt Sailaksen ja Korkmanin näkemyksiä. Toivottavasti linja pitää jatkossakin.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Ei linja voi mennä niin, että tärkeää on, kuka puhuu. Tärkeää on se, mitä sanotaan.

Olen samaa mieltä, mutta jos joku kehaisee arvostavansa kovasti Korkmania, niin lienee loogista ajatella, että tässä on sitten jotain jatkumoa havaittavissa.
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK

Fordél

Jäsen
Olen samaa mieltä, mutta jos joku kehaisee arvostavansa kovasti Korkmania, niin lienee loogista ajatella, että tässä on sitten jotain jatkumoa havaittavissa.

Ei ole jatkumoa. Kuten Yläpesä totesi, aina katsottava se sisältö. Voihan Korkmaniltakin tulla jotain, mitä ei ole jostain vinkkelistä perusteltua kannattaa tai tulee jopa väärää tietoa.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Olen samaa mieltä, mutta jos joku kehaisee arvostavansa kovasti Korkmania, niin lienee loogista ajatella, että tässä on sitten jotain jatkumoa havaittavissa.

No, minusta Korkman on tässä lähestynyt makrotaloudellisen ajattelun valtavirtaa (eli samalla vähän vahingossa vasemmistoa) eikä niinkään toisinpäin. Täällä muuten niin paljon puhutaan "mokuttavasta" "kommari-YLE:stä" eikä mitenkään huomioida, että joka siunatun tilaisuudessa se talousasiantuntija tuntuu olevan pankkiekonomisti, jotka ovat tästä tilanteesta niin pihalla kuin vain henkilöt voivat olla.
 

Gwai Lo

Jäsen
Täytyy pitää mielessä, että palstan vasemmalta kovasti kehutaan ja arvostetaan nyt Sailaksen ja Korkmanin näkemyksiä. Toivottavasti linja pitää jatkossakin.

Kuten yllä todettiin, niin tietysti se on tapaus- ja aihekohtaista. Korkman ja etenkin Sailas olivat molemmat kuitenkin pitkän linjan VM:n virkamiehiä, jossa kysymyksenasettelu ei yleensä lähde siitä, että pitäisikö leikata, vaan kuinka paljon nyt pitäisi leikata. Aikoinaanhan vasemmistossa aiheutti kränää etenkin se, kuinka valtiosihteerinä Sailas tapasi tuon tuosta astua "perinteisen" virkamiesroolin ulkopuolelle julkisuuteen kertomaan, miten talouspolitiikkaa kuuluisi hoitaa.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
joka siunatun tilaisuudessa se talousasiantuntija tuntuu olevan pankkiekonomisti, jotka ovat tästä tilanteesta niin pihalla kuin vain henkilöt voivat olla.
Taloustieteessä on se hyvä puoli, että siinä on sisäänrakennettuna sanonta put money where your mouth is. Jos pankkiekonomistit ovat pihalla niin silloin he pian ovat rahattomia ja oikeasti pihalla. Jos valtavirran tai vasemmiston tieteilijällä on parempi ymmärrys ja osaaminen niin sillä he tekevät ison tilin markkinoilla. Tapa hieman riippuu siitä, että onko tämä ymmärrys mikro vai makrotasolta.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Taloustieteessä on se hyvä puoli, että siinä on sisäänrakennettuna sanonta put money where your mouth is. Jos pankkiekonomistit ovat pihalla niin silloin he pian ovat rahattomia ja oikeasti pihalla.

Ei, kun heillä on se juttu, että korot ovat aina hyväksi ja inflaatio on aina pahaksi - ihan rationaalisia toki ovat, mutta pankkien etu hyvin usein, etenkin kysyntälamassa, on eri asia kuin kansantalouden etu. Hyvinhän finanssisektori on menestynyt: ensiksi sen hillitön spekulaatio aiheutti laman ja finanssikriisin, sitten se pelastettiin (itseltään) ja nyt siltä kysytään neuvoja, että mitä seuraavaksi.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Sailaksen osalta sen verran, että viime aikoina julkisuudessa on ollut hänen näkemyksiään hallituksen väärästä muodosta ja lähestymiskulmasta neuvotteluissa. Kuin on seurannut vähänkään hallituksen työskentelyä ja päätösten veivaamista ja sitten perumista, tuskin Sailas on kovin väärässä.

Mutta sitä ihmettelen edelleen, että yllä oleva kelpaa Sailaksen nostamiseen jalustalle. Samat tahot ovat varsinaisesta asiasta - talouspolitiikasta - kuitenkin hyvin toista mieltä kuin Sailas oli ja on nyt. Sailaksen mukaan Suomen talous raunioitettiin jo vuonna 2007 kun Kokoomus lähti ajamaan jättikorotuksia julkiselle sektorille. Olen samasta kirjoittanut parikin kertaa ja tuonut esille sen, miten korotukset valuivat yksityiselle sektorille ja tuhosivat yritysten kilpailukyvyn.

Isoissa suomalaisyrityksissä maksetaan edelleen kovaa hintaa tästä Kataisen ja Kokoomuksen työväenpuoluetuhosta. Sailas on vastustanut korotuksia ja vastustaa nyt uusia korotuksia, joten hän on toiminut varsin johdonmukaisesti virkamiesaikanaan ja sen jälkeen. Kuvaavaa on se, että olin tällä viikolla lounaalla yhden Suomen suurista yrityksistä (TOP-30) liiketoiminnoista vastanneen johtajan kanssa. Kun puhuttiin siitä mitä nyt pitäisi tehdä, vastaus oli: perutaan vuoden 2007/2008 palkankorotukset.

Sailaan kritiikki hallituksen päätöstoimista otetaan kirkuen vastaan demareissa, mutta samalla vaietaan visusti siitä mikä Sailaksen mukaan aiheutti ison osan Suomen kilpailukykyongelmista ja miten jatkossa voidaan toimia, että samaa ei enää tapahdu.

Hallituksen tavoite pudottaa työn hintaa Suomessa on ainoa millä voidaan turvata se, että yhtiöiden voitot ja toiminta perustuu jatkossa enemmän liiketoimintaan ja sen kehittämiseen sekä laajentamiseen kuin lähinnä supistamisen ja irtisanomisten kautta raavittavaan voittoon osakkeenomistajille.
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei, kun heillä on se juttu, että korot ovat aina hyväksi ja inflaatio on aina pahaksi - ihan rationaalisia toki ovat, mutta pankkien etu hyvin usein, etenkin kysyntälamassa, on eri asia kuin kansantalouden etu. Hyvinhän finanssisektori on menestynyt: ensiksi sen hillitön spekulaatio aiheutti laman ja finanssikriisin, sitten se pelastettiin (itseltään) ja nyt siltä kysytään neuvoja, että mitä seuraavaksi.

Muista kuitenkin, että pankkiekonomistit tekevät esim. ennusteitaan hyvin pitkälti asiakkailleen. Tällöin tosiaan luulisi ei-pankkiekonomistien olevan huomattavan kysyttyjä, jos ovat talouskäsityksessään niin ylivoimaisia kuin annat ymmärtää.

Siltikin, puheissasi on vissi perä, ja on hyvä pitää mielessä makrotaloustieteilijöiden kohdalla se, kenen leipää syövät. Puolueetonta ja aatteista vapaata se ei kuitenkaan ole yliopistonkaan taloustieteilijöiden näkemys. Tämän myöntää esim. Markus Jänttikin (jota muuten sivuun mennen sanoen arvostan näkemyksineen kovasti).
 
Siltikin, puheissasi on vissi perä, ja on hyvä pitää mielessä makrotaloustieteilijöiden kohdalla se, kenen leipää syövät. Puolueetonta ja aatteista vapaata se ei kuitenkaan ole yliopistonkaan taloustieteilijöiden näkemys. Tämän myöntää esim. Markus Jänttikin (jota muuten sivuun mennen sanoen arvostan näkemyksineen kovasti).
Siinähän se juuri onkin, kun vain akateemisella puolella tämä myönnetään. Jätän tämän vain tähän: Toiminta ja tarkoitus | Poliittisen talouden tutkimuksen seura
 

tulikaste

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Tero Lehterä
Neitonen, joka ei ymmärrä oikein mistään mitään, yrittää kirjoitella hienoja. "Totaalinen ajasalo, konkurssi ja häväistystila". Öö, okei? On kyllä aivan kauheat oltavat olleet kerta kaikkiaan. Kuolinisku tulee "barbaarina virtana" kaikkien lakien ja asetusten vastaisena, mutta veikkaisinpa, että ei oikeastaan tule ja veikkaisin myös, ettei rouva ole lukenut kaikkia näitä lakeja ja asetuksia kovin perusteellisesti. "Pataljoona muukalaisia, joiden nimiä, kansalaisuuksia ja lähtömaita ei edes tiedetä", eiköhän ne melko hyvin tiedossa ole.

Plaah plaah. Ja vielä lopun helmi: kohta kansa nousee kapinaan petturihallitusta vastaan. Onhan nykyhallituksen toiminnassa paljon moitittavaa ja korjaamisen varaa, mutta puhukoot kirjoittaja nyt omasta puolestaan.
 

Karhunkulta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Skellefteå AIK
Tuo Loukon kirjoitus on juuri sellainen, miltä tilanne varmasti näyttää Suomessa niille, jotka eivät asioihin ole pahemmin perehtyneet, joten asiavirheet on toissijaisia. Tai niille, jotka eivät pahemmin mieti mitä tuli luettua, niitä tuntuu facebookista löytyvän aikamoinen kasa ainakin jakojen perusteella.

Korkman jutteli ainakin omasta mielestä ihan suhteellisen järkeviä A-Talkissa YLE:llä. Enemmän mielestäni pohdiskelun kannalta, että onko näillä PAKKO sitä ja PAKKO tätä- hallituksen ajamilla asioilla oikeasti mitään pitkäaikaista ja konkreettista vaikutusta Suomen talouden paranemiselle? Tuleeko siitä säästöjä, että mennään kipeänä töihin, kun ei ole yksinkertaisesti varaa olla pois töistä, kun ekalta päivältä menee palkka ja lopuilta saa 80% palkasta? Varsinkin jos se sairastuminen osuu vielä viikonlopun päivälle, sairaana töihin ja tartutetaan muut / sairastutaan vielä pahemmin ja ja työnantaja maksaa sitten useammilta päiviltä sairausajan palkkaa. Onko tuossa nyt sitten kuitenkaan niin suuria säästöjä, että kannattaa porukkaa pitää kipeänä töissä?

Tätä koskien ainoa järkevä päätös noista olisi tuo, että sairaustuminen lomalla ei oikeuta loman siirtämiseen. Jos kyse on ihan normaalista flunssasta tai muutenkin noin viikon sairastamisesta, niin miksi helvekossa työnantajan pitäisi suostua siirtämään työntekijän lomapäiviä? Ihan järjetöntä touhua alunperin. En nyt tiedä paljonko tätä hyväksikäytetään, mutta ihan turha kuluerä tuo on työnantajalle. Joka tapauksessa se työläinen on pois töistä (loma) niin kai siinä nyt pari päivää voi flunssaa potea kotona?
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Ei, kun heillä on se juttu, että korot ovat aina hyväksi ja inflaatio on aina pahaksi - ihan rationaalisia toki ovat, mutta pankkien etu hyvin usein, etenkin kysyntälamassa, on eri asia kuin kansantalouden etu.
Olet tietenkin oikeassa siinä että pankkien etu ei ole aina yhtenevä kansantalouden edun kanssa, mutta ei sillä huomiolla mitalia vielä voiteta.
Tiedossa on että monia asioita tässä yhteiskunnassa ei päätetä demokraattisesti, vaan raha on valtaa. Miksei "valtavirta" ota tätä valtaa itselleen hyödyntäen suurta älykkyyttään? Luulisi että pihalla olevilta ymmärtämättömiltä tahoilta se olisi helppoa. Nyt vain kiusalliseksi kysymyksi jää, että miksi se ei onnistu.

Hyvinhän finanssisektori on menestynyt: ensiksi sen hillitön spekulaatio aiheutti laman ja finanssikriisin, sitten se pelastettiin (itseltään) ja nyt siltä kysytään neuvoja, että mitä seuraavaksi.
Tämä on kiistämätön logiikka. Jos taloudella menee hyvin niin finanssisektori hyötyy. Jos taloudella menee huonosti niin finanssisektori hyötyy.
Ihan tulee juutalaiset mieleen.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
No, minusta Korkman on tässä lähestynyt makrotaloudellisen ajattelun valtavirtaa (eli samalla vähän vahingossa vasemmistoa) eikä niinkään toisinpäin. Täällä muuten niin paljon puhutaan "mokuttavasta" "kommari-YLE:stä" eikä mitenkään huomioida, että joka siunatun tilaisuudessa se talousasiantuntija tuntuu olevan pankkiekonomisti, jotka ovat tästä tilanteesta niin pihalla kuin vain henkilöt voivat olla.

Korkmanin viesti on perus-Keynesiä, hän ei vastusta hallituksen leikkauksia sinänsä, hän siirtäisi niitä parilla vuodella eteenpäin ja samalla pistäisi panostuksia pakollisiin infrahankkeisiin jotka ovat edessä joka tapauksessa.

Vasemmisto eroaa siinä että se ei ole valmis leikkaamaan mistään ns. syömäkuluista pl. puolustusmenot, yritystuet ja maataloustuet.

Jos hallitus nyt laittaisi velkarahalla vaikka 5 jaardin infrainvestoinnit niin väittäisinpä että aika moni ns. valtavirran ekonomisti olisi tyytyväinen hallituksen linjaan.

Niin ja vasemmisto eroaa myös siinä että silloin kun menee hyvin niin Keynes heitetään romukoppaan koska "ei tartte leikata kun menee hyvin".
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös