Hallitus 2015–? Kolme ässää, sinivalkoinen hätätilahallitus?

  • 1 174 136
  • 10 753

Ahar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, Pelicans, Suomi, Ruotsi, Columbus
Mitähän tällaiset palvelut mahtavat olla? Valtion ylläpitämiä palveluita ensisijassa taitavat olla maanpuolustus, poliisi ja oikeuslaitos. Olisihan se toki veikeä ajatus, jos omaisuusrikoksen uhriksi joutunut maksaisi kaikki poliisin kustannukset, mitä häneen kohdistuneen rikoksen tutkintaan menee.

Terveyspalvelut eivät suoranaisesti taida olla valtion, vaikka välillisesti kyllä, kustantamia. Jos tiukka paikka tulisi, niin olisiko erku valmis maksamaan enemmän asumisestaan, vai terveydestään. Jos tiukka paikka tulisi, niiin kummasta erku maksaisi mieluummin markkinoiden mukaisen hinnan?
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat

Ahar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, Pelicans, Suomi, Ruotsi, Columbus
Arvokeskustelun paikka on aina. Veikkaan toki, että aika yksinäsi saat puolustella noita arvojasi.

Itse näkisin, että terveenä ja elossa on mukavampi olla kuin sairaana ja kuolleena. Henkilökohtaisesti olisin valmis maksamaan näiden asioiden saavuttamisesta huomattavasti enemmän kuin pelkän muutaman kympin terveyskeskusmaksun, jos samaan aikaan verotuksen halpenemisen myötä pystyisi asunnon, auton ja muun tilpehöörin hankkimaan huomattavasti edullisemmin. Arvokeskustelun paikka, vaikka lopputulos ei ainakaan minua yllättäisi...
 

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi
Terveyspalvelut eivät suoranaisesti taida olla valtion, vaikka välillisesti kyllä, kustantamia. Jos tiukka paikka tulisi, niin olisiko erku valmis maksamaan enemmän asumisestaan, vai terveydestään. Jos tiukka paikka tulisi, niiin kummasta erku maksaisi mieluummin markkinoiden mukaisen hinnan?

Sanon sen verran sivusta, että terveyspalveluissa nimenomaisesti Suomi tuottaa palvelut tehokkaasti. Toki se maksaa paljon, mutta huomattavasti vähemmän kuin samojen palvelujen tuottaminen sellaisissa maissa, missä yksityiset tuottavat palvelut. Missä maassa on tehottomin ja kellein terveydenhuolto? Yhdysvalloissa, jossa terveydenhoito on kokonaan yksityistä. Tämä johtuu siitä, että kyseessä ei ole ala, jolla kysyntä ja tarjonta voisivat vapaasti määrittää hinnan. Terveyspalveluissa ei ole olemassa sellaista kuin liian suuri hinta, koska ihmisen on niitä palveluja pakko saada. Käytännössä tämä on johtanut siihen, että esim Saksassa ja jenkeissä ihmiset joutuvat ottamaan vakuutuksia, joilla kokoajan kasvavat kulut maksetaan. Se taas aiheuttaa turhia ja liian kalliita hoitoja (kun maksajana on vakuutusyhtiö ei rahalla ole juuri väliä), eli lyhyesti sanottunua tehottomuutta ja kalliita kustannuksia.

Teoreettisesti siis kysynnän hintajousto on lähes nolla. Eli vaikka hinta nousee, niin kysyntä ei juuri laske. Toki käytännössä köyhemmillä ei ole varaa edes vakuutusmaksuihin, itse hoidoista nyt puhumattakaan. Mutta jokatapauksessa tilanne johtaa automaattisesti ja välttämättä hintojen nousuun ja tehottomuuteen.

Kustannustehokkain tapa tuottaa palvelut lienee jokin kombinaatio julkisesti ja yksityisesti tuotettuja palveluja. Kun ihmisten on pakko saada terveyspalveluja, niin yksityistäminen ei todellakaan ole tehokkuuden tae.
 
Viimeksi muokattu:

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Terveyspalvelut eivät suoranaisesti taida olla valtion, vaikka välillisesti kyllä, kustantamia.

No ei ole mitkään muutkaan erkun luettelemat palvelut valtion kustantamia. Ei ole valtiota joka ottaa rahat seinästä vaikka osalla on edelleen tällainen käsitys. Kaikki palvelut kustannetaan pääosin erilaisilla vero- tai niihin luettavilla maksuilla. Lainaa? Sekin lankeaa veronmaksajien syliin. Korkoineen. Samaan paskaan menee ajatus siitä, että YLE on ilmaiskanava, joukkoliikenne on edullista ja terveydenhoitomaksut ovat Suomessa mitättömät niitä käyttäville.

Länsimaissa terveydenhoidon kustannukset ja palvelun taso on useammassakin maassa ratkaistu hyvin. Niistä tunnetuin on Kanada, jonka jo nostin esille. Kanada sopisi myös verrokiksi sen takia, että siellä on pieniä paikkakuntia harvaanasutulla alueella.

Mutta eihän tällainen Sipilää kiinnosta. Kokoomusta kyllä.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Olisiko arvokeskustelun paikka?


Niin.. arvot… nyt kun hyvinvointivaltiossa on ajateltu, ettei terveydenhoito ja sen saatavuus olisi kiinni varallisuudesta, tossa sun mallissa taas olisi.


Ja Norjassahan valtion "piikki" on auki, ja raha seuraa potilasta.. kustannukset on räjähtänyt käsiin. ruotsissa Moderattien tuoma ”raha seuraa potilasta” (siis palvelut voi ostaa myös yksityiseltä) on aiheuttanut nimenomaan sen, ettei syrjäseuduilla ole enää tarjontaa.


Samoin runsas yksityistäminen aiheuttaa sen, että julkiset terveyskeskukset leimautuu köyhälistön paikoiksi, eikä keskiluokka pitkän päälle ole enää niin valmis rahottaan sitä, mutta jos itsekkin käyttää samaa palvelua, se maksuhalukkuus säilyy. Suomessahan työterveyshuolto on jo tehny tän maksuhaluukkuusvähenemän (kun työssä olijalla on paremmat palvelut, se ei huomaa heikompia palveluja muille).


Mutta pienempi paha on kokkareiden yksityistämisvimma kuin Kepun rahat maakuntiin malli, koska se on taas keinotekosta haja-asutuksen tukemista, joka taas on Suomen tulevaisuuden kilpailukyvyn kannalta se haitallisin mahdollinen kehityssuunta
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
eyspalveluissa ei ole olemassa sellaista kuin liian suuri hinta, koska ihmisen on niitä palveluja pakko saada. Käytännössä tämä on johtanut siihen, että esim Saksassa ja jenkeissä ihmiset joutuvat ottamaan vakuutuksia, joilla kokoajan kasvavat kulut maksetaan. Se taas aiheuttaa turhia ja liian kalliita hoitoja (kun maksajana on vakuutusyhtiö ei rahalla ole juuri väliä), eli lyhyesti sanottunua tehottomuutta ja kalliita kustannuksia.

Kustannustehokkain tapa tuottaa palvelut lienee jokin kombinaatio julkisesti ja yksityisesti tuotettuja palveluja. Kun ihmisten on pakko saada terveyspalveluja, niin yksityistäminen ei todellakaan ole tehokkuuden tae.

Tämä hintojen nousu ja vakuutusyhtiöden 'vedättäminen' on tässä se suurin syy, miksi minäkin lähtökohtaisesti vastustan terveyspalveluiden yksityistämistä. Pitäisi ensin kehittää mekanismeja, joilla hintojen karkaaminen käsistä voitaisiin estää. Tällä hetkellä tilanne on vähän sellainen, että julkisella puolella jätetään joitakin hoitoja ja tutkimuksia tekemättä säästöjen saamiseksi, kun taas yksityisellä puolella teetetään myös paljon turhaa.

Julkisella puolella nojataan nykyään lähes täysin yksinomaan veriarvoihin. Jos esimerkiksi potilas valittaa vointiaan vaikka perusveriarvot ovat kunnossa, saa käteen "ratkaisuna" SSRI-lääkityksen ja hypoteettisena diagnoosina keskivaikean masennuksen. Esimerkiksi kilpirauhasongelmat paljastavat vasta-ainearvot jätetään täysin tutkimatta.

Yksityisen puolen ahneista käytännöistä muistuu mieleen kaksi omakohtaista kokemusta. Kävin vaivoistani ykstyisklinikalla ja esiin tuli tarkempien laboratioriokokeiden tekeminen. Lääkärin suhtautuminen vaivoihini muuttui kuitenkin ratkaisevasti sen jälkeen, kun kerroin ettei minulla ole sairasvakuutusta missään vakuutusyhtiössä. Toinen tapaus yksityisellä hammaslääkärillä: Nuorena oli päässyt vierähtämään pelon vuoksi 5 vuotta edellisestä käynnistä. Sitten menin vihdoin yksityiselle ja viiden vuoden jälkeen löytyi kaksi reikää. Ok, ymmärrettävää. Sitten vuoden päästä takaisin samalle hammaslääkärille. Löytyi yllättäen neljä reikää. En väitä mitään, mutta melkoinen romahdus hampaiden kestävyydessä ruokavalion oltua vuosien ajan samanlainen.
 

Konsta Kepuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Athletic Bilbao, Tahko, Pool, Saints
Tarkistappa lääkitys. Ahon hallitus junttasi Suomen osaksi läntistä yhteisöä, mutta Lipposen hallitus ryssi koko asian pakkoliittämällä meidät euroon ilman kansanäänestystä ainoana pohjoismaana, josta olemme kiistatta kärsineet siitä lähtien. Kreikka ei olisi meidän ongelmamme, kuten se ei ole muidenkaan Pohjoismaiden, eikä valuuttamme olisi liian vahva Saksan liian vahvan talouden takia, ja itseasiassa joko koko kriisiä ei olisi tullutkaan tai olisimme siitä jo nousseet, jos meillä ei olisi eurokahleita. Lisäksi kuten Niinistö on tunnustanut, niin leikkaukset olivat liian suuria ja lisäsivät eriarvoistumista pysyvästi. Lipposen hallitus on varmuudella kolmanneksi huonoin hallitus Kataisen ja Terijoen hallituksen jälkeen ja ainoa syy miksi talous nousi huolimatta väärästä talouspolitiikasta oli IT-buumi, jossa meillä sattui olemaan Nokia. Nokia veti Suomen nousuun, vaikka hallitus teki melkein kaikki virheet mitä tehdä voi. Molemmat sinipunat ovat siis epäonnistuneet, eikä ole mitään syytä koskaan moista enään kokeilla.

Onko siellä Lapissa väestön ikärakenne jo niin vanha että dementialääkkeet ovat loppuneet kesken?

Ahon hallitus ei juntannut mitään vaan EU-jäsenyydestä päätettiin kansanäänestyksellä. Ahon hallitus perseili vahvan markan politiikalla ja aiheutti ennennäkemättömän yli 16 prosentin työttömyyden.

Mitä tulee rahaliittoon niin meillä ei olisi kilpailukykyongelmaa ilman kepun vuosikymmenten aikana rakentelemia ja puolustamia byrokratialinnakkeitaan. Euron mitään hyviä puolia ei tietenkään ole olemassa. Ja jos olisikin niin ei ole tarpeen mainita. Ei esimerkiksi matalia korkoja? Muistatko paljonko korot olivat Ahon hallituksen aikana?

Sinipunahallituksissa on katsottu eteenpäin ja yritetty rakentaa kestävää talouskasvua. Sitten kun kepulit on saapuneet paikalle on alkanut taas rehellisten ihmisten rahojen ryövääminen kestämättömien rakenteiden pönkittämiseen.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Kun mietitte terveydenhoidon kustannuksia ja niiden nousua, kannattaa muistaa että suomalaisten keski-iän nousu aiheuttaa jo yksin merkittävät lisäkustannukset. Karkeasti työikäisten kustannus noin 2 000 euroa ja 85 vuotiaiden noin 20 000 euroa vuodessa. Ne kunnat ja alueet joissa väestöjakauma on vanhusvoittoisempaa, joutuvat kustannusten osalta hyvin erilaiseen tilanteeseen kuin vaikkapa isot kaupungit.

Isot erot terveydenhuollon kustannuksissa – Näin paljon hoito maksaa Tampereella | Aamulehti.fi

Jospa joku päivä Suomeen saataisiin hallitus joka sen sijaan että kähmii ja koplaa, istuisi ajan kanssa alas ja kuuntelisi asiantuntijoiden ehdotuksia ja tekisi niiden pohjalta kunnolla valmisteltuja päätöksiä.

Sitä odotellessa.
 

H.Incandenza

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, SiiPe, Chelsea FC
Ahon hallitus ei juntannut mitään vaan EU-jäsenyydestä päätettiin kansanäänestyksellä. Ahon hallitus perseili vahvan markan politiikalla ja aiheutti ennennäkemättömän yli 16 prosentin työttömyyden.
.

Voin toki muistaa väärinkin, mutta eikö vahvan markan politiikka ollut erityisesti Koiviston Manun ja Holkerin hallituksen lempilapsi? Saattoi tosin olla, että Ahokin yritti sitä jatkaa ennen kuin päästivät markan kellumaan.

Ja mitä EU-jäsenyyteen tulee niin kyllä Ahon hallituksella oli siinä iso rooli. Että kansanäänestyksen tulos oli mikä oli ja Kepukin sen takana.
 

Konsta Kepuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Athletic Bilbao, Tahko, Pool, Saints
Juuri näin. Tämänhän pitäisi olla terveydenhuollon sekä taloudenpidon yhteinen tavoite. Kanadalaiset ovat laajasti tyytyväisiä terveydenhoitoonsa ja vaikea on keksiä miksi tällainen malli ei sopisi erityisesti pieniin kuntiin. Kaiketi sen vika onkin muissa kuin terveydenhoito- ja kustannuskysymyksissä...

Myös vanhustenhoito kaipaisi mallia Kanadasta. Tulokset ovat olleet niin vanhusten kuin kustannusten osalta merkittävästi paremmat kuin Suomessa.

e: vanhushoidon vertailusta oli tutkimus THL:n sivuilla ja siinä vertailtiin Suomen ja Kanadan vanhushoitoa ja muistaakseni mukana oli 1-2 jenkkivanhuskotia kanssa. Ei ole enää, poistettu.
Olisiko sinulla minkäänlaista linkkiä näihin "Kanadalaiset ovat laajasti tyytyväisiä terveydenhoitoonsa" ja "Tulokset ovat olleet niin vanhusten kuin kustannusten osalta merkittävästi paremmat kuin Suomessa" -heittoihisi? Kai sinä ymmärrät että tällaiset pelkät heitot eivät ole argumentteina minkään arvoisia.

Jos nyt kuitenkin hyväksytään verifioimaton hypoteesisi Kanadan hyvästä terveydenhuoltojärjestelmästä, niin on sen syytäkin olla niillä kustannuksilla.

Tereveydenhuollon kokonaiskustannukset 2013 (%/bkt) (Health expenditure, total (% of GDP)
Kanada: 10.9%
Suomi 9.4%

Lähde: Health expenditure, total (% of GDP) | Data | Table

Terveydenhuollon kustannukset per henkilö (Health expenditure per capita (current US$) )
Kanada: 5,718 US$
Suomi:4,449 US$
Lähde: Health expenditure per capita (current US$) | Data | Table
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Yleisradion mukaan Kokoomuksen kansanedustajia on pyydetty olemaan kokoontumisvalmiudessa vielä tänään:

Klo 18.50 Kokoomuksen kansanedustajia on pyydetty olemaan valmiudessa kokoontumaan vielä tänään. Pyyntö ryhmän jäsenille tuli iltapäivällä.
 

Ahar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, Pelicans, Suomi, Ruotsi, Columbus
Niin.. arvot… nyt kun hyvinvointivaltiossa on ajateltu, ettei terveydenhoito ja sen saatavuus olisi kiinni varallisuudesta, tossa sun mallissa taas olisi.

Sekä asuminen/ terveys kuuluu hyvinvointiin. Näkisin, että on arvokysymys, kummasta on valmis maksamaan enemmän. Suomalaiset ovat valmiimpia maksamaan asumisesta.
 

Huerzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Valittajien luvattu maa
MTV:n liveseuranta löytyy täältä, en tiedä onko muita:
Liveseuranta: Valtioneuvoston linnassa tiedotussulku – sote-ratkaisua haetaan yhä - Kotimaa - Uutiset - MTV.fi

MTV:llä on toki vähän omia skuuppeja. Yleisradiolla ja HS:llä on paremmat yhteydet puolueiden syväkurkkuihin.

Tämän väännön erityispiirre on ollut median runsas käyttö lyömäaseena. Tietoja on vuodettu pihalle enemmän kuin pitkään aikaan. Tokko tämä on vakavin vääntö hallitusten historiassa, mutta nyt poliittista likapyykkiä pestään julkisuudessa tavalla, joka on varmaan vanhemmille poliitikoille kauhistus. Kun on julkisuudessa hirttäydytty tiettyihin asemiin, niin lopputulos ei ole kompromissinkaan jälkeen hyvä.

Tekisi joku pilapiirtäjä nyt päällä olevan mediasulun aikana edes pilakuvan, jossa Sipilä nyppii kakkarasta terälehtiä ja laskee "hajoitan - en hajoita - hajoitan...".
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter, Pohjoiskaarre
Tässä vaikuttaa olevan kyseessä Maalaisliiton Kekkosen jälkeisen ajan suurin iltalypsykusetus. Stubb puolustaa eteläsuomalaisten veronmaksajien etua Sipilän ja hänen puudelinsa Soinin pyrkimyksiä vastaan. Mielenkiintoista nähdä miten käy.
 

H.Incandenza

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, SiiPe, Chelsea FC
Tässä vaikuttaa olevan kyseessä Maalaisliiton Kekkosen jälkeisen ajan suurin iltalypsykusetus. Stubb puolustaa eteläsuomalaisten veronmaksajien etua Sipilän ja hänen puudelinsa Soinin pyrkimyksiä vastaan. Mielenkiintoista nähdä miten käy.

No jos näin on niin toivottavasti Sipilä voittaa ja eteläsuomalaiset kupataan puhtaaksi ja annetaan rahat tänne pohjoiseen! Eteläsuomalaiset voi sitten käydä joskus maakuntamatkailulla katsomassa kuinka rikkaat elää.
 

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi
Stubb puolustaa eteläsuomalaisten veronmaksajien etua Sipilän ja hänen puudelinsa Soinin pyrkimyksiä vastaan. Mielenkiintoista nähdä miten käy.

Tuohan se yleinen harha tosiaan on ilmeisesti jopa kokoomuksen kannattajien keskuudessa. Todellisuudessa Stubbin sillanpolttopolitiikka kaikkiin suuntiin ei ole kenenkään etu. Ei varsinkaan eteläsuomalaisten. Kokoomuksen tilannetaju on ollut pahasti pielessä jo pitkään ja tällä hetkellä se on puolueista edemmän pihalla taloudenhoidosta kuin vasemmitoliitto. Ja se on paljon se. Mielenkiintoista nähdä saadaanko nämä kieroilijat ja itselle Brysseliin paikkoja petailevat suhmurit syrjään vallankahvasta. Se olisi eteläsuomalaisen veronmaksajan etu. Saa nähdä miten käy.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Sekä asuminen/ terveys kuuluu hyvinvointiin. Näkisin, että on arvokysymys, kummasta on valmis maksamaan enemmän. Suomalaiset ovat valmiimpia maksamaan asumisesta.

Kirjoitit tuonne Kokoomus-ketjuun että politiikka kiinnostaa vaikka et siitä paljoa ymmärrä. Voin allekirjoittaa tämän, sen verran pehmeitä on juttusi. Terveellä työssäkäyvällä ei ole ongelmia maksaa terveydenhuollosta eli satunnaisista lääkärikäynneistä täyttä hintaa. Mutta meillä on myös kroonisesti sairaita ja vanhuksia joilla on hyvin pieni eläke. Sillä ei kauheasti erikoissairaanhoidon kustannuksia maksella, oli arvot mitkä hyvänsä.
 

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi
Euron mitään hyviä puolia ei tietenkään ole olemassa. Ja jos olisikin niin ei ole tarpeen mainita. Ei esimerkiksi matalia korkoja? Muistatko paljonko korot olivat Ahon hallituksen aikana?

Höpö höpö. Avaapa joskus joku kansantaloustieteen perusteos. Ja mietippä miksi Suomen pahimmat kilpailijat, eli muut Pohjoismaat eivät ole Eurossa, vaikka se oli kyllä niillekin mahdollista. Niinpä. Tämä oli Lipposen hallituksen isoin moka. Sen sijaan on turha kitistä, etteikö Ahon hallituksen osuus EU-jäsenyydessä olisi ollut ratkaiseva, koska sitä se oli. Sinipunahallitukset ovat kummallakin kerralla tehneet vääriä toimia. Ensimmäisellä kerralla toki Nokia pelasti heidät, mutta sen takia maassa on vielä joitakin, jotka luulevat S.Niinistön tajuavan jotakin taloudesta, kun todellisuudessa hän selvisi juuri ja juuri. Kataisen hallitus nyt tosiaan ohitti huonoudessa jopa Terijoenkin hallituksen. Mutta kyllä sinipuna tosiaan saa kaksi kolmesta jumbosijasta.
 

Fordél

Jäsen
Hyvä pointti Marko Junkkarilta Pressiklubissa. Vanhanen oli kuulemma hajoittamassa omana aikanaan hallitusta kahteen kertaan, mutta ne eivät tulleet koskaan julkisuuteen. Nyt Sipilä tuo heti asian julkisuuteen, mikä vain entisestään kärjistää tilannetta, koska se ei anna osapuolille samalla tavalla mahdollisuuksia perääntyä ilman kasvojen menetystä. Huonoa johtamista Sipilältä, jonka tunnusbiisiksi näyttää nousevan Ismo Alangon Kriisistä kriisiin.
 

Ahar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, Pelicans, Suomi, Ruotsi, Columbus
Kirjoitit tuonne Kokoomus-ketjuun että politiikka kiinnostaa vaikka et siitä paljoa ymmärrä. Voin allekirjoittaa tämän, sen verran pehmeitä on juttusi. Terveellä työssäkäyvällä ei ole ongelmia maksaa terveydenhuollosta eli satunnaisista lääkärikäynneistä täyttä hintaa. Mutta meillä on myös kroonisesti sairaita ja vanhuksia joilla on hyvin pieni eläke. Sillä ei kauheasti erikoissairaanhoidon kustannuksia maksella, oli arvot mitkä hyvänsä.

Mistäs meinaat löytää rahat kaikkien kaikkien sairauksien hoitoon, jos verotulot pienenee. Onhan tuo sinun idealismi todella söpöä, mutta jossain vaiheessa se iskee vasten kasvoja.

Oma veikkaukseni on, että sinäkin olet valmiimpi maksamaan asumisesta, kuin omasta terveydestäsi. Jos olen oikeassa, niin miksi? Varsinkin kun veroillasi et ikinä pääse nettomaksajaksi tämän murheen kryynimme, eli Suomen, systeemillä. Olet nettosaaja lopun elämäsi, kuten minäkin, ja silti vain valitat...

Aikanaan meille koulussa kerrottiin, että jokainen parhaassa työelämä -iässä kuoleva kustantaa valtiolle noin noin 8 miljoonaa markkaa ( en vieläkään usko tuohon ). En tiedä mistä tuo summa on otettu, mutta tuolta pohjalta on vaikea päästä edes elossa nettomaksajaksi täällä maailmanhuonoimmassavaltiossa.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Mistäs meinaat löytää rahat kaikkien kaikkien sairauksien hoitoon, jos verotulot pienenee.

Vaan jos ne ei pienene? Vai eikö semmosta vaihtoehtoa ole? Ruattalaisetkin on ihan idiootteja korkeammalla veroasteella ja paremmalla terveydenhuololla... Mutta ehkä ne on vaan viksumpia... tai no, kun sun viestejä lukee, jätetään se 'ehkä' pois...
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Mistäs meinaat löytää rahat kaikkien kaikkien sairauksien hoitoon, jos verotulot pienenee. Onhan tuo sinun idealismi todella söpöä, mutta jossain vaiheessa se iskee vasten kasvoja.

Oma veikkaukseni on, että sinäkin olet valmiimpi maksamaan asumisesta, kuin omasta terveydestäsi. Jos olen oikeassa, niin miksi? Varsinkin kun veroillasi et ikinä pääse nettomaksajaksi tämän murheen kryynimme, eli Suomen, systeemillä. Olet nettosaaja lopun elämäsi, kuten minäkin, ja silti vain valitat...

Aikanaan meille koulussa kerrottiin, että jokainen parhaassa työelämä -iässä kuoleva kustantaa valtiolle noin noin 8 miljoonaa markkaa ( en vieläkään usko tuohon ). En tiedä mistä tuo summa on otettu, mutta tuolta pohjalta on vaikea päästä edes elossa nettomaksajaksi täällä maailmanhuonoimmassavaltiossa.

En mielestäni ole kauheasti valittanut. Kyllä minä mielelläni veroni ja työeläkemaksuni maksan ja toistaiseksi olen kuormittanut terveydenhoitojärjestelmää melko vähän. Verovaroin ne menot on katettu ja tullaan jatkossakin kattamaan. Eikä täällä kenenkään pakko ole asua, aina voi muuttaa ulkomaille jos noin ahdistaa. Kyllä tätä pohjoismaista hyvinvointivaltion mallia kannattaa puolustaa vaikka juuri nyt on tiukkaa.
 

Ahar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, Pelicans, Suomi, Ruotsi, Columbus
Vaan jos ne ei pienene? Vai eikö semmosta vaihtoehtoa ole? Ruattalaisetkin on ihan idiootteja korkeammalla veroasteella ja paremmalla terveydenhuololla... Mutta ehkä ne on vaan viksumpia... tai no, kun sun viestejä lukee, jätetään se 'ehkä' pois...

Niin, en tiedä. Suomessa kuitenkin väki vanhenee, ja työssä olevien määrä pienenee. Mitenhän tuo sitten lopulta menee...? Voihan se olla, että tuolla matematiikalla verotulot nousee, mutta ihan heti en tuohon usko.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös