Ja sitten toisekseen, jos tuttu hyvinvointivaltio halutaan purkaa, niin mitä ihmettä saataisiin muka sen tilalle? Toivotalkoot hernaripalkalla?
Jos velkaantumista ei lopeteta, hyvinvointivaltio on muisto menneisyydestä. Nyt on vielä mahdollisuus itse päättää hyvinvointivaltion peruskivistä.
Jokaikinen euro jonka me lainaamme on pois tulevien sukupolvien hyvinvointivaltiosta. Tämä pitäisi kaikkien pitää mielessä.
Tämä on vähän pelottava tilanne, kun kaksi gangsterilaumaa ovat toistensa kurkuissa kiini. EK on muuttunut Häkämiehen käsissä kulutuspuolen yrittäjien todelliseksi painajaiseksi. Nyt halutaan lomarahat pois.
.
Ei lomarahoista taida olla kukaan puhunut, ainakaan kokonaan poistamisesta. Idea on se että tehdään se puoli tuntia päivässä enemmän duunia ilman että ansiot muuttuvat. Minusta tämä ei ole kovin suuri uhraus jos sillä saadaan lisää työllisyyttä.
Se oli joku muu mutta kommentoin silti. Viimeksi kun noita yritettiin 90-luvulla joutui maan hallitus perääntymään yleislakkouhan edessä. Suomi ei ole Britannia.
Suomi ei ole enää 90-luvun Suomi jossa aina oli iso-D laatikon pohjalla kun muuta ei keksitty. Enkä puhu Dannystä. Kriisitietoisuus ja kansalaisten yleinen vittuuntuminen ay-liikkeen mafiavallalle on kasvaneet huomattavasti. Mikään yleislakko ei tule menemään läpi, joku SAK:n militanttijärjestö (AKT yms) saattaa lakkoa yrittää mutta tod.näk. siinä vaiheessa luetaan ay-liikkelle sellaista ns. isoa kirjaa että tajuavat perääntyä. Loppupeleissä kysymys on siitä vetääkö ay-liike ns. all-in, pöydällä on silloin paljon isommat asiat kuin puoli tuntia päivässä lisää duunia ja/tai loppiainen/helatorstai.
Samat sanat sulle, joka luet kuin piru raamattua kirjoitustani. Tarkoitukseni oli rautalangalla väännettynä kertoa, että vaikka ihminen kuinka kouluttautuisi, ei se tosiaan ole automaatio töihin ja hyvään palkkaan. .
Näin ei ole ollut viimeiseen 30:een vuoteen eli mikään uusi tilanne ei ole kyseessä.
Tähän se luottaa varmaan Sipiläkin. Vaan saas nähdä kuinka käy. Onko kansaa tyhmennetty vielä tarpeeksi. Insinöörillä on vielä karikkoa edessä ennen tuloksia, varsinkin jos meijän pate kaivaa multaa hänen ja kenttäväen välille, mikä ei välttämättä ole ihan kaukaa haettua, koska ainakin alku näyttää kohtalaisen sanelevalta agendalta. Niinhän sitä sanotaan, että vaarallisin puukko tulee omilta ja selkään.
Heh. Pate on vieroittanut täysin nyky-Kepulaiset ja vanha kaartikin ottaa häneen etäisyyttä koko ajan. Sipilän asema on niin rautainen tällä hetkellä että edes Pekkarinen ei pysty sitä horjuttamaan. Pate on maskottiosastoa ja suuri osa kepulaisista toivoisi että hän poistuisi politiikasta Pohjantähti-opistolleen lopullisesti.
Jos sä kuvittelet, että tuo sarjakuva ei koske tämän hetken Suomea, se osoittaa, että et ymmärrä meidän alaluokkaan syntyneiden suomalaisten elämää. Meillä ei täälläkään riitä varallisuus korkeakouluopintoihin, vaikka painaisimme paskaduunia 50 tuntia viikossa.
Vitun iso höpöhöpö, tuo on aivan täyttä paskaa.
Sanokaapas palstaviisaat miten tuo Sipilän lanseeraama kilpailukykyhyppy tehdään? Työvoimavaltaiset vientiyritykset ovat jo aikaa sitten siirtäneet tuotantonsa halvemman työvoiman maihin. Kotimarkkinoilla toimivat yritykset varmasti hyötyisivät työajan pidennyksestä mutta vientieuroja nuo eivät tuo. Juuri äsken oli uutisissa lukuja tuonnin ja viennin arvoista ja alijäämäiseltä tuo näytti vaikka viennin arvo olikin noussut viitisen prosenttia. Täällä toimivat vientiyritykset mm. koneenrakennuksen alalla kilpailevat ihan muilla avuilla kuin hinnalla eli korkealla teknologialla ja laadulla. Toki hinnallakin on merkitystä mutta ei ole määräävin kriteeri varmaankaan ostopäätöstä tehtäessä. Eli miten hyppy tehdään?
Kilpailukykyhyppy tehdään monella eri keinolla mutta työajanpidennys on niistä konkreettisin ja nopein. Työajan pidennys auttaa JOKAISTA suomalaista yhtiötä, toisia enemmän ja toisia vähemmän mutta kaikki sataa suomalaisten yritysten kilpailukykylaariin.
Konkreettinen esimerkki: multinationaalikorporaatio X miettii esim. uuden R&D keskuksen perustamista, vaihtoehtoina on maat A ja B jotka ovat täysin tasapäin kun vertailussa on palkat, infra, sääntely, lainsäädäntö, korruptio yms. (eli kaikki ne faktorit joita yritykset punnitsee). Jos maa A päättääkin että työaikaa pidennetään puoli tuntia päivässä, se kallistaa heti kuppia sen puolelle. Ja kun korporaatio X katsoo että maassa A on valittu erittäin yrittäjä ja yritysmyönteinen hallitus, kuppi kallistuu entistä enemmän A:n puolelle. Näitä kv-investointipäätöksiä tehdään SADOITTAIN joka päivä maailmassa, jos maa A parantaa suhteellista kilpailukykyään 5% niin entistä useampi näistä päätöksistä on suotuisia ko. maalle. Suomen BKT:n kehityksen suurin jarru on investoinnit jotka laahaa pahasti, siksi tarvitsemme ulkomaisia investointeja kipeästi (kotimaisten lisäksi).