Mainos

Hallitus 2015–? Kolme ässää, sinivalkoinen hätätilahallitus?

  • 1 175 705
  • 10 753

Ostoskassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
Tottakai kyse on tässä yhdessä kohtaa "marginaalisista säästöistä" mutta puroista se jokikin muodostuu. Minut pakotettiin työkkärin työnhaku kurssille väkisin vaikka opiskelen ja teen osa-aika töitä.... Montahan tonnia tostakin olisi säästänyt ?

Niin, siis TE-toimiston resursseista leikkaaminen olisi vain äärimmäisen hölmöä. Samaan aikaan työttömien määrä kasvaa, ja TE-toimiston henkilöstö vähenee. Ja sinä edelleen vähentäisit sitä? Kun ei ne resurssit riitä tälläkään hetkellä, niin leikkaaminen vain pahentaisi tilannetta. En vaadi lisää resursseja TE-toimiston käyttöön, mielestäni vain nykyiset resurssit tulisi säilyttää. Tyhjästä on paha nyhjäistä, tätä siis tarkoitin marginaalisella säästöllä. Sama asia kuin alle 1200 euroa kuukaudessa tienaavien verotusta kiristettäisiin. Saisihan valtio siitä kieltämättä lisää verotuloja, mutta negatiiviset vaikutukset olisivat paljon suuremmat, kuin positiiviset.

Henkilökohtaisesti en ymmärrä sitä, mikä tässä on niin vaikeaa ymmärtää, että joka ikisestä suunnasta pitää karsia julkisen sektorin raskasta toimintaa ja suoraviivaistaa sitä, vähentää sääntelyä ja byrokratiaa ihan kaikkialta. 63 vitun virastoa pyörittää paskapaperia tuolla, valtio instanssina tämänmuotoisena on vaan liian kallis.

Ongelma on se, että sinä totesit, kieltämättä hiukan populistisesti, että sossulta, työkkäriltä ja Kelalta resursseja pois. Tähän totesi, että vaikka siltä työkkäriltä on vaikea ottaa mitään pois, kun virastossa on jo nyt kova henkilöstövaje ja resursseja on jatkuvasti leikattu, vaikka asiakasmäärät kasvavat. Ymmärtänet, että tilanne on aika kestämätön, jos edelleen leikataan TE-toimiston resursseista. Nettikirjoittelun ja kärjistämisen maailmassa - puhun siis yleisesti - unohtuu myös helposti se, että sosiaalitoimisto tarjoaa muitakin palveluita, kuin jakaa toimeentulotukea. Ainoa ero sossun ja työkkärin välillä on se, että asiakasmäärän kasvun myötä sossun resurssit ja vakanssit ovat kasvaneet, työkkärin suuntaus on täysin päinvastainen. Ja se, että sossun vakanssien määrää on lisätty on täysin oikein. Sosiaaliturvan varassa elävän on pystyttävä luottamaan siihen, että tuet tulevat inhimillisten aikarajojen sisällä.

Edit. Muutama kirjoitusvirhe jäi, mutta en jaksa puhelimella korjata.
 
Viimeksi muokattu:
Kyseessähän on kärjistetty kertomus yhteiskunnallisen aseman periytyvyydestä. Se ei koske vielä Suomea

Jos sä kuvittelet, että tuo sarjakuva ei koske tämän hetken Suomea, se osoittaa, että et ymmärrä meidän alaluokkaan syntyneiden suomalaisten elämää. Meillä ei täälläkään riitä varallisuus korkeakouluopintoihin, vaikka painaisimme paskaduunia 50 tuntia viikossa.
 

MPN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Tähän se luottaa varmaan Sipiläkin. Vaan saas nähdä kuinka käy. Onko kansaa tyhmennetty vielä tarpeeksi. Insinöörillä on vielä karikkoa edessä ennen tuloksia, varsinkin jos meijän pate kaivaa multaa hänen ja kenttäväen välille, mikä ei välttämättä ole ihan kaukaa haettua, koska ainakin alku näyttää kohtalaisen sanelevalta agendalta. Niinhän sitä sanotaan, että vaarallisin puukko tulee omilta ja selkään.
Hei, se on Diplomi-insinööri ;) Mielestäni kansa on fiksuuntunut vain SAK:n huippu-ajoista.

Jos sä kuvittelet, että tuo sarjakuva ei koske tämän hetken Suomea, se osoittaa, että et ymmärrä meidän alaluokkaan syntyneiden suomalaisten elämää. Meillä ei täälläkään riitä varallisuus korkeakouluopintoihin, vaikka painaisimme paskaduunia 50 tuntia viikossa.
En ole olkikuukkeli, mutta 18v menin lukion ohella töihin, sitä jatkoin sitten AMK:ssa jonkun verran. Kesällä säästin rahaa käytettäväksi myöhemmin (elin siis kesätöissäkin opiskelijabudjetilla) ja siitä sitten vähän ennen valmistumista töihin. Olihan rahasta välillä pulaa ja sinänsä typerää tuo opiskelijoiden tukien pienuus verrattuna työttömiin, mutta kyllä itsellä oli varaa tuohon, ilman avustuksia. Oli jopa varaa pitää autoakin koko opiskelujen ajan. Baarireissut tuona aika laskettavissa kahden käden sormilla, sekä festareilla yms en missään pyörinyt. Lomaahan ei tuona aikana kyllä ollut ollenkaan ja olihan se rankkaa, mutta tulipa tehtyä. Uskon että jokaisella on tuohon varaa, mutta onhan se rankkaa, itsellä kävi tuon koulun ohella olevan työpaikan kanssa aikamoinen munkki ja kaikilla ei käy, mutta en silti usko että se olisi mahdotonta.
 

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Jos sä kuvittelet, että tuo sarjakuva ei koske tämän hetken Suomea, se osoittaa, että et ymmärrä meidän alaluokkaan syntyneiden suomalaisten elämää. Meillä ei täälläkään riitä varallisuus korkeakouluopintoihin, vaikka painaisimme paskaduunia 50 tuntia viikossa.
Mistä ihmeestä puhut? Jo pidempään olen ihmetellyt tätä sinun omaa via dolorosaa pitkin vapaata keskustelua.

Ensinnäkin, Suomessa on sossu sitä varten, että kaikilla ei kaikissa elämänvaiheissa rahat riitä. Sossusta saa fyrkkaa, jos on esittää, että vanhemmat eivät auta ja kaikki mahdolliset tulonlähteet on selvitetty. Jotkut typerykset tietysti marssivat sossuunkin ilman, että ovat ottaneet opintolainan.

Toiseksi, kyllä opiskelijakin - oli sitten kuinka heikoista lähtökohdista tahansa ponnistanut - pystyy omalla toiminnallaan vaikuttamaan tulonlähteisiin. Joka kevät kun laittaa ~50 kesätyöhakemusta menemään, niin yleensä jokin niistä tärppää. Sen jälkeen onkin lähinnä omasta joustavuudesta yms. kiinni, haluaako työnantaja jatkossakin palkata sinut. Hyvät ja luotettavat työntekijät tuppaavat olemaan työnantajan kannalta tuottavia sijoituksia.

Kolmanneksi, jos lasketaan vaikkapa tavanomaisen opiskelijan tulot kuukausitasolla, niin lainan jälkeen käteen jää noin tonni. Siitä toki maksetaan vuokrat ja laskut, mutta aika monet opiskelijat asuvat solukämpissä, joiden vuokrat ovat alhaisella tasolla. Tuon lisäksi jos on vielä kesätöillä ansainnut vaikkapa ~4000€, niin aika hyvin riittää rahat myös kalusteiden yms. ostamiseen.

Toki kaiken voi myös tuhlata, kesätyöt jättää ottamatta ja niin edes päin. Joillain myös käy yksinkertaisesti huono tuuri, kun hakemukset eivät tuotakaan työmahdollisuuksia.

Siitä olen kuitenkin samaa mieltä, että opiskelijoilta leikkaaminen on aika halpamainen temppu. Varmasti olisi löytynyt monia parempiakin leikkauskohteita.
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Jos sä kuvittelet, että tuo sarjakuva ei koske tämän hetken Suomea, se osoittaa, että et ymmärrä meidän alaluokkaan syntyneiden suomalaisten elämää. Meillä ei täälläkään riitä varallisuus korkeakouluopintoihin, vaikka painaisimme paskaduunia 50 tuntia viikossa.

Enkö tuon kirjoitukseni perusteella ole edustanut alaluokkaa? Kuinka paljon vähemmän tässä maassa voi tienata?
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Jaa, en nyt jaksa kauheasti järkyttyä noista leikkauksista - se nyt tosin on taktisesta näkökulmasta hieman outoa, että niin vannottiin vaalien edellä, ettei koulutukseen enää koskettaisi ja oppositio oli kovasti kauhistelemassa aiottuja leikkauksia. Ei olisi maksanut juurikaan ääniä todeta, että myös koulutuksesta tullaan jotain karsimaan ja nyt ei olisi niin noloa pyörtää puheita oikein urakalla. Sote- ja kuntauudistukset tässä ovat kuitenkin olennaisempia ja tietysti se, josko tosiaan tulisi ihan rationaalinen infra-elvytyspaketti hallitukselta. Edelleen ihmettelen hieman työmarkkinajärjestöjen suhteen valittua linjaa, että sillat poltetaan käytännössä etukäteen, mutta ehkäpä sitten halutaan hieman perusteellisempaa muutosta. Kyllä tästä on tulossa tapahtumarikkaat ja kiintoisat neljä vuotta.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Sanokaapas palstaviisaat miten tuo Sipilän lanseeraama kilpailukykyhyppy tehdään? Työvoimavaltaiset vientiyritykset ovat jo aikaa sitten siirtäneet tuotantonsa halvemman työvoiman maihin. Kotimarkkinoilla toimivat yritykset varmasti hyötyisivät työajan pidennyksestä mutta vientieuroja nuo eivät tuo. Juuri äsken oli uutisissa lukuja tuonnin ja viennin arvoista ja alijäämäiseltä tuo näytti vaikka viennin arvo olikin noussut viitisen prosenttia. Täällä toimivat vientiyritykset mm. koneenrakennuksen alalla kilpailevat ihan muilla avuilla kuin hinnalla eli korkealla teknologialla ja laadulla. Toki hinnallakin on merkitystä mutta ei ole määräävin kriteeri varmaankaan ostopäätöstä tehtäessä. Eli miten hyppy tehdään?
 
Lyhyen aikajänteen toimien pohjaltahan yhteiskuntaa on järkevä hoitaa. Sinulta käy tuo asioiden järjestely hyvin, niin voisitko vielä kerrata ne tarpeettomat "humanistiset tiedekunnat" (meidän yliopistossa niitä on vain yksi)?
No vaikka Helsingin yliopistosta seuraavat tutkinnot/tiedekunnat ovat turhia:
Humanistiset:
Sukupuolen tutkimus, 2x Balttilainen filologia 1 riittää, Assyrologia, Assyriologia(herran tähden, miksi noita on jopa kaksi!) Pohjoismaiden kirjallisuus(opetus ruåtsiksi), Kutur och kommunikation, Estetiikka x 2 tutkintoa, Latinan eri versioita/tutkintoja 3 kpl. 1 riittää, Filosofia på svenska.
Valtiotieteellinen:
Indoeuropeistiikka, Lähi-idän tutkimus, Afrikan tutkimus, Talous- ja sosiaalihistoria x 2, Sosiaali- ja kulttuuriantropologia, Poliittinen historia x 3. yksi riittäisi, Kehitysmaatutkimus x 2.
Teologinen:
6 erilaista uskontokoulutusohjelmaa på svenska.

Jumaleisson! Ei ihme että meillä on akateemisia työttömiä kun tota soopaa on tarjolla pilvin pimein.
Lähde oli Helsingin yliopiston sivut.
 

Eikka86

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Voi olla että minulla on vain pessimistisempi näkemys ihmisten ja etenkin nuorten jaksamisesta. Ymmärräthän kuitenkin, että kaksi 8h työpäivää opintojen päälle tarkoittaa 7 päivän työviikkoa? Viikonloppuvapaat kun on tarkoitettu siihen, että työntekijä saa levätä ja jaksaa tehdä taas koko viikon töitä. On tietysti ihmisiä jotka tekevät 7 päivää viikossa täysimittaista päivää ja nauttivat siitä, mutta harvassa he ovat. Suomella ei edes oli tuottavuusongelmia jos kaikki niin tekisivät. Jos vedetäänkin juustohöylällä kaikkien viikonloppuvapaat pois?

Älä turhaan ymmärrä tahallasi väärin, toki ihmiselle kuuluu vapaa-aikaa mutta työn ja opiskelun yhteensovittamisen takia tätä vapaa-aikaa on vain vähemmän.

Ko. työtunnit pystyy aivan hyvin suorittamaan viikossa sekä opiskelemaan täysipainoisesti mutta tämä vaatii luonnollisesti omaa halua asian yhteensovittamiseksi.

Melkoisen eri sivulla olemme minä ja lakikirja kanssasi normaaleista työmääristä. Nykyään kun säännöllinen työaika saa olla enintään 8 tuntia päivässä ja 40 tuntia viikossa.

Tässä lisäksi pari otetta, lähteenä työsuojelu.fi:

"Pääsääntö on, että työntekijälle on annettava jokaisen työvuoron alkamista seuraavan 24 tunnin aikana vähintään 11 tunnin pituinen keskeytymätön vuorokausilepoaika. Jaksotyössä vuorokausilepo on vähintään 9 tuntia.

Työntekijälle on pääsäännön mukaan annettava kerran viikossa vähintään 35 tuntia kestävä keskeytymätön viikkolepoaika. Se on sijoitettava, mikäli mahdollista, sunnuntain yhteyteen."

Me olemme jopa täysin eri kirjoissa tämän asian suhteen. Vinkkinä että jos työskentelet kahdessa tai useammassa yrityksessä (luettakoon tähän myös opiskelu+työ) edellä olevilla pykälillä voi pyyhkiä hanuria. Tällöin kyseessä on työntekijän oma halu tehdä enemmän töitä.

Muutenkin höpinä maksimissaan 8h päivässä ja 40h viikossa on pelkkää höpinää, monilla aloilla tehdään tätä enemmän töitä ihan laillisesti.

Väitän että tavoiteajassa valmistuvalla opintojen ajan töitä tekevällä ihmisellä on aivan valtava kokonaistyökuorma, eikä laiskana vätyksenä voi pitää ihmistä joka siihen ei pysty.

Opiskeleminen on täysin ilmaista ja valtio rahoittaa tätä opiskelua vielä summalla X kuukaudessa. Opiskelijan tehtäväksi on siunaantunut opiskella ja hoitaa oma elatuksensa tältä ajalta (laina / työ / säästöt / vanhemmat). Opiskelijan täytyy opiskelunsa aloittaessa päättää kuinka tämän elatuksensa hoitaa. Osa käy töissä ja valmistuminen voi venyä tämän takia muutaman kuukauden, toinen ottaa lainaa ja käy vain kesällä töissä. Nämä on täysin opiskelijan omia valintoja.

Minä en missään nimessä näe mitään väärää opintojen ohella töiden tekemisessä. Itsekin teen töitä opintojeni ohella, töitä jotka sain sekä osaamiseni että suhteiden avulla. Kummallakaan yksistään en olisi paikkaa saanut. Opinnoissa on kuitenkin pakko joustaa, enkä tule todennäköisesti tavoiteajassa valmistumaan. Ironista kyllä, teen nimittäin töitä joihin minun pitäisi vasta tulevaisuudessa valmistua. Se mitä kritisoin, on ajatus siitä, että opiskelijan pitäisi pystyä suorittamaan tutkintonsa tavoiteajassa tekemällä töitä samaan aikaan. Varsinkin kun työaikojen puolesta sopivasti räätäilöidyn työpaikan löytäminen on todella vaikeaa.

Tilanteesi on enemmän kuin loistava, saat työkokemusta koulutustasi vastaavasta työstä ja mahdollisesti jopa työpaikan ennen valmistumistasi.

Ratkaisuni olisi koulutuspaikkojen rankka karsiminen, etenkin aloilta, joiden työllisyysnäkymät ovat todella heikot eikä niillä ole muutakaan yhteiskunnallista tai yleissivistävää hyötyä. Näin säästettäisiin iso summa niin tuki- kuin koulutuskustannuksissakin, saadaan tukisummat- ja kuukaudet pysymään riittävinä ja annetaan opiskelijalle suurempi varmuus työllistymisestä opintojen jälkeen, jolloin myös opintolaina on huomattavasti houkuttelevampi vaihtoehto. Opiskelua ei saa eriarvoistaa varakkaampien luokkien etuoikeudeksi nostamalla opiskelun kustannuksia, tai siitä seuraa niin taloudellisia kuin sosiaalisiakin ongelmia. Nykysysteemissäkään ei ole järkeä, että koulutetaan kalliisti liian paljon ihmisiä, mutta tasa-arvoisuus on tärkeää niin nyt kuin jatkossakin.

Nyt pitäisi pystyä päättämään mitä koulutusta karsitaan kovalla kädellä. Olisi mukava tietää mielipiteesi näistä aloista ja voisit samalla kertoa oman alasi.

@hammer lynx listasikin ansiokkaasti näitä karsittavia koulutuksia erään yliopiston kohdalta.
 

lihaani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Sanokaapas palstaviisaat miten tuo Sipilän lanseeraama kilpailukykyhyppy tehdään?

Meyer Werft:in Suomen johtaja monissa haastatteluissa totesi, että Suomen työvoimakustannusten taso ei ole mikään este tehdä kannattavaa laivanrakennusbisnestä. Esimerkkinä olkoot täydet tilauskirjat ainakin lähitulevaisuuteen.

Vientikilpailukykyä ei voi saada viiden prosentin palkanalennuksilla. Maailmalla on maita, jotka tekevät bulkkitavaraa, kuten kännyköitä ja PC:itä alle torihintojen, mutta tuotteet, jotka oikeasti vaativat huippuosaamista, tehdään siellä, missä sitä käytännön huippuosaamista oikeasti on. Jatkislaisten paljon halveksimassa hyvinvointivaltio Ranskassa tehdään Airbus A380:siä ja avaruustekniikkaa. Suomessa tehdään edelleenkin paperikoneita, jotka ovat eräitä monimutkaisimpia koneita koskaan.

Sipilän koulutuspolitiikka ampuu pahasti suomalaisten omaan nilkkaan. Jätetään massat sekundakoulutukselle ja keskitytään huippuihin. Näin asiat eivät vaan mene. Hyvin koulutettua työvoimaa pitää olla todella paljon, että huippufirmat viitsivät investoida.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Ja sitten toisekseen, jos tuttu hyvinvointivaltio halutaan purkaa, niin mitä ihmettä saataisiin muka sen tilalle? Toivotalkoot hernaripalkalla?

Jos velkaantumista ei lopeteta, hyvinvointivaltio on muisto menneisyydestä. Nyt on vielä mahdollisuus itse päättää hyvinvointivaltion peruskivistä.

Jokaikinen euro jonka me lainaamme on pois tulevien sukupolvien hyvinvointivaltiosta. Tämä pitäisi kaikkien pitää mielessä.

Tämä on vähän pelottava tilanne, kun kaksi gangsterilaumaa ovat toistensa kurkuissa kiini. EK on muuttunut Häkämiehen käsissä kulutuspuolen yrittäjien todelliseksi painajaiseksi. Nyt halutaan lomarahat pois.
.

Ei lomarahoista taida olla kukaan puhunut, ainakaan kokonaan poistamisesta. Idea on se että tehdään se puoli tuntia päivässä enemmän duunia ilman että ansiot muuttuvat. Minusta tämä ei ole kovin suuri uhraus jos sillä saadaan lisää työllisyyttä.

Se oli joku muu mutta kommentoin silti. Viimeksi kun noita yritettiin 90-luvulla joutui maan hallitus perääntymään yleislakkouhan edessä. Suomi ei ole Britannia.

Suomi ei ole enää 90-luvun Suomi jossa aina oli iso-D laatikon pohjalla kun muuta ei keksitty. Enkä puhu Dannystä. Kriisitietoisuus ja kansalaisten yleinen vittuuntuminen ay-liikkeen mafiavallalle on kasvaneet huomattavasti. Mikään yleislakko ei tule menemään läpi, joku SAK:n militanttijärjestö (AKT yms) saattaa lakkoa yrittää mutta tod.näk. siinä vaiheessa luetaan ay-liikkelle sellaista ns. isoa kirjaa että tajuavat perääntyä. Loppupeleissä kysymys on siitä vetääkö ay-liike ns. all-in, pöydällä on silloin paljon isommat asiat kuin puoli tuntia päivässä lisää duunia ja/tai loppiainen/helatorstai.

Samat sanat sulle, joka luet kuin piru raamattua kirjoitustani. Tarkoitukseni oli rautalangalla väännettynä kertoa, että vaikka ihminen kuinka kouluttautuisi, ei se tosiaan ole automaatio töihin ja hyvään palkkaan. .

Näin ei ole ollut viimeiseen 30:een vuoteen eli mikään uusi tilanne ei ole kyseessä.

Tähän se luottaa varmaan Sipiläkin. Vaan saas nähdä kuinka käy. Onko kansaa tyhmennetty vielä tarpeeksi. Insinöörillä on vielä karikkoa edessä ennen tuloksia, varsinkin jos meijän pate kaivaa multaa hänen ja kenttäväen välille, mikä ei välttämättä ole ihan kaukaa haettua, koska ainakin alku näyttää kohtalaisen sanelevalta agendalta. Niinhän sitä sanotaan, että vaarallisin puukko tulee omilta ja selkään.

Heh. Pate on vieroittanut täysin nyky-Kepulaiset ja vanha kaartikin ottaa häneen etäisyyttä koko ajan. Sipilän asema on niin rautainen tällä hetkellä että edes Pekkarinen ei pysty sitä horjuttamaan. Pate on maskottiosastoa ja suuri osa kepulaisista toivoisi että hän poistuisi politiikasta Pohjantähti-opistolleen lopullisesti.

Jos sä kuvittelet, että tuo sarjakuva ei koske tämän hetken Suomea, se osoittaa, että et ymmärrä meidän alaluokkaan syntyneiden suomalaisten elämää. Meillä ei täälläkään riitä varallisuus korkeakouluopintoihin, vaikka painaisimme paskaduunia 50 tuntia viikossa.

Vitun iso höpöhöpö, tuo on aivan täyttä paskaa.

Sanokaapas palstaviisaat miten tuo Sipilän lanseeraama kilpailukykyhyppy tehdään? Työvoimavaltaiset vientiyritykset ovat jo aikaa sitten siirtäneet tuotantonsa halvemman työvoiman maihin. Kotimarkkinoilla toimivat yritykset varmasti hyötyisivät työajan pidennyksestä mutta vientieuroja nuo eivät tuo. Juuri äsken oli uutisissa lukuja tuonnin ja viennin arvoista ja alijäämäiseltä tuo näytti vaikka viennin arvo olikin noussut viitisen prosenttia. Täällä toimivat vientiyritykset mm. koneenrakennuksen alalla kilpailevat ihan muilla avuilla kuin hinnalla eli korkealla teknologialla ja laadulla. Toki hinnallakin on merkitystä mutta ei ole määräävin kriteeri varmaankaan ostopäätöstä tehtäessä. Eli miten hyppy tehdään?

Kilpailukykyhyppy tehdään monella eri keinolla mutta työajanpidennys on niistä konkreettisin ja nopein. Työajan pidennys auttaa JOKAISTA suomalaista yhtiötä, toisia enemmän ja toisia vähemmän mutta kaikki sataa suomalaisten yritysten kilpailukykylaariin.

Konkreettinen esimerkki: multinationaalikorporaatio X miettii esim. uuden R&D keskuksen perustamista, vaihtoehtoina on maat A ja B jotka ovat täysin tasapäin kun vertailussa on palkat, infra, sääntely, lainsäädäntö, korruptio yms. (eli kaikki ne faktorit joita yritykset punnitsee). Jos maa A päättääkin että työaikaa pidennetään puoli tuntia päivässä, se kallistaa heti kuppia sen puolelle. Ja kun korporaatio X katsoo että maassa A on valittu erittäin yrittäjä ja yritysmyönteinen hallitus, kuppi kallistuu entistä enemmän A:n puolelle. Näitä kv-investointipäätöksiä tehdään SADOITTAIN joka päivä maailmassa, jos maa A parantaa suhteellista kilpailukykyään 5% niin entistä useampi näistä päätöksistä on suotuisia ko. maalle. Suomen BKT:n kehityksen suurin jarru on investoinnit jotka laahaa pahasti, siksi tarvitsemme ulkomaisia investointeja kipeästi (kotimaisten lisäksi).
 
Hei, se on Diplomi-insinööri ;) Mielestäni kansa on fiksuuntunut vain SAK:n huippu-ajoista.


En ole olkikuukkeli, mutta 18v menin lukion ohella töihin, sitä jatkoin sitten AMK:ssa jonkun verran. Kesällä säästin rahaa käytettäväksi myöhemmin (elin siis kesätöissäkin opiskelijabudjetilla) ja siitä sitten vähän ennen valmistumista töihin. Olihan rahasta välillä pulaa ja sinänsä typerää tuo opiskelijoiden tukien pienuus verrattuna työttömiin, mutta kyllä itsellä oli varaa tuohon, ilman avustuksia.

Opiskelijoiden tukien pienuus suhteessa työttömiin ei ole mitenkään typerää, sillä työttömät harvemmin pystyvät elämään porukoiden siivellä kuten opiskelijat. Sulta jää ymmärtämättä sellainen asia, että jos olisit syntynyt paarialuokkaan, et sinä olisi niillä tienesteilläsi pystynyt kouluja käymään, sillä sinua olisi siellä koulussa kohdeltu paariana, vaikka olisit tienannut verokortilla tuplasti enemmän kuin muut opiskelijat. Esim. minä teen tänään 13-tuntisen työvuoron klo 17-06 ja saan siitä omasta näkökulmastani ihan mukavat lisät. Eivät ne lisät poista mihinkään sitä faktaa, että korkeakouluopiskelijat haistavat minusta kilometrien päähän perhetaustani tuottaman paarian lemun, ja osaavat siksi kohdella minua kute paariaa kuuluu kohdella, eli kasana paskaa. He ymmärtävät, että olen paljon heitä köyhempi, vaikka tienaisin selvästi enemmän. Siksi paarialuokkaan syntyneet eivät Suomessakaan kouluja käy.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Meyer Werft:in Suomen johtaja monissa haastatteluissa totesi, että Suomen työvoimakustannusten taso ei ole mikään este tehdä kannattavaa laivanrakennusbisnestä. Esimerkkinä olkoot täydet tilauskirjat ainakin lähitulevaisuuteen.

Vientikilpailukykyä ei voi saada viiden prosentin palkanalennuksilla. Maailmalla on maita, jotka tekevät bulkkitavaraa, kuten kännyköitä ja PC:itä alle torihintojen, mutta tuotteet, jotka oikeasti vaativat huippuosaamista, tehdään siellä, missä sitä käytännön huippuosaamista oikeasti on. Jatkislaisten paljon halveksimassa hyvinvointivaltio Ranskassa tehdään Airbus A380:siä ja avaruustekniikkaa. Suomessa tehdään edelleenkin paperikoneita, jotka ovat eräitä monimutkaisimpia koneita koskaan.

Sipilän koulutuspolitiikka ampuu pahasti suomalaisten omaan nilkkaan. Jätetään massat sekundakoulutukselle ja keskitytään huippuihin. Näin asiat eivät vaan mene. Hyvin koulutettua työvoimaa pitää olla todella paljon, että huippufirmat viitsivät investoida.

Mutta kun Suomen kilpailukyky on rapautunut, näin ainakin väitetään. AGCO Power päätti pari vuotta sitten perustaa uuden dieselmoottoritehtaansa Nokian Linnavuoreen Kiinan tai Brasilian sijaan. Miksi näin? Koska täällä valmistus tapahtuu paitsi laadukkaasti myös kustannustehokkaasti. Laadulla on tekijänsä.
 

Trimmer

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Jos velkaantumista ei lopeteta, hyvinvointivaltio on muisto menneisyydestä. Nyt on vielä mahdollisuus itse päättää hyvinvointivaltion peruskivistä.

Jokaikinen euro jonka me lainaamme on pois tulevien sukupolvien hyvinvointivaltiosta. Tämä pitäisi kaikkien pitää mielessä.



Ei lomarahoista taida olla kukaan puhunut, ainakaan kokonaan poistamisesta. Idea on se että tehdään se puoli tuntia päivässä enemmän duunia ilman että ansiot muuttuvat. Minusta tämä ei ole kovin suuri uhraus jos sillä saadaan lisää työllisyyttä.



Suomi ei ole enää 90-luvun Suomi jossa aina oli iso-D laatikon pohjalla kun muuta ei keksitty. Enkä puhu Dannystä. Kriisitietoisuus ja kansalaisten yleinen vittuuntuminen ay-liikkeen mafiavallalle on kasvaneet huomattavasti. Mikään yleislakko ei tule menemään läpi, joku SAK:n militanttijärjestö (AKT yms) saattaa lakkoa yrittää mutta tod.näk. siinä vaiheessa luetaan ay-liikkelle sellaista ns. isoa kirjaa että tajuavat perääntyä. Loppupeleissä kysymys on siitä vetääkö ay-liike ns. all-in, pöydällä on silloin paljon isommat asiat kuin puoli tuntia päivässä lisää duunia ja/tai loppiainen/helatorstai.



Näin ei ole ollut viimeiseen 30:een vuoteen eli mikään uusi tilanne ei ole kyseessä.



Heh. Pate on vieroittanut täysin nyky-Kepulaiset ja vanha kaartikin ottaa häneen etäisyyttä koko ajan. Sipilän asema on niin rautainen tällä hetkellä että edes Pekkarinen ei pysty sitä horjuttamaan. Pate on maskottiosastoa ja suuri osa kepulaisista toivoisi että hän poistuisi politiikasta Pohjantähti-opistolleen lopullisesti.



Vitun iso höpöhöpö, tuo on aivan täyttä paskaa.



Kilpailukykyhyppy tehdään monella eri keinolla mutta työajanpidennys on niistä konkreettisin ja nopein. Työajan pidennys auttaa JOKAISTA suomalaista yhtiötä, toisia enemmän ja toisia vähemmän mutta kaikki sataa suomalaisten yritysten kilpailukykylaariin.

Konkreettinen esimerkki: multinationaalikorporaatio X miettii esim. uuden R&D keskuksen perustamista, vaihtoehtoina on maat A ja B jotka ovat täysin tasapäin kun vertailussa on palkat, infra, sääntely, lainsäädäntö, korruptio yms. (eli kaikki ne faktorit joita yritykset punnitsee). Jos maa A päättääkin että työaikaa pidennetään puoli tuntia päivässä, se kallistaa heti kuppia sen puolelle. Ja kun korporaatio X katsoo että maassa A on valittu erittäin yrittäjä ja yritysmyönteinen hallitus, kuppi kallistuu entistä enemmän A:n puolelle. Näitä kv-investointipäätöksiä tehdään SADOITTAIN joka päivä maailmassa, jos maa A parantaa suhteellista kilpailukykyään 5% niin entistä useampi näistä päätöksistä on suotuisia ko. maalle. Suomen BKT:n kehityksen suurin jarru on investoinnit jotka laahaa pahasti, siksi tarvitsemme ulkomaisia investointeja kipeästi (kotimaisten lisäksi).

Ihan joutuu tarttumaan pariin epäkohtaan:

1. Millä laskutoimituksella saadan lisää työllisyyttä lisättyä, jos jo työssä olevilla ihmisillä lisätään työaikaa, joka on vielä kaupan päälle ilmaista työnatajalle. Itse näen sen jotaikuinkin näin että 17 henkeä työllistävässä yrityksessä voidaan toimia jatkossa 16 henkilöllä ja yritys säästää kaikissa maksuissa mitä siitä yhdestä henkilöstä koituu. Voin olla myös tyhmä, mutta tähän tulokseen tulin amismatematiikalla.

2. Ja enpä usko, että kansalaiset ovat hirveän vittuuntuneita. Ay-liikkeiden ammattiliittoihin kuuluu kuitenkin tälläkin hetkellä yli 2miljoonaa ihmistä. Kyllä siinä vaiheessa hallitus on se jolle luetaan sitä isoa kirjaa.

Ps. En osannut valita oikeita lainauksia.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Mutta kun Suomen kilpailukyky on rapautunut, näin ainakin väitetään. AGCO Power päätti pari vuotta sitten perustaa uuden dieselmoottoritehtaansa Nokian Linnavuoreen Kiinan tai Brasilian sijaan. Miksi näin? Koska täällä valmistus tapahtuu paitsi laadukkaasti myös kustannustehokkaasti. Laadulla on tekijänsä.

Ei tuo ole mikään peruste puolesta tai vastaan. Suomeen tulee kaikella todennäköisyydellä aina ulkomaisia investointeja, kysymys on siitä saataisiinko niitä LISÄÄ tänne koska se parantaa työllisyyttä ja BKT:tä.

Lue edellinen vastaukseni.
 

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Hallitus voisi ottaa tehtäväkseen poistaa joukon turhia arkipyhiä. Muutoinkin ärsyttää, että tällaisena kriisitietoisena aikana mm. kauppojen ja baarien toimintaa säännellään tolkuttomasti aivan turhaan.

Vuodessa pitäisi olla joku yleiseurooppalaisen mallin mukainen määrä vapaapäiviä, jotka voisi sitten käyttää mielensä mukaan. Typerää, että kaikki on seis jonkin helatorstain takia.
 
Ihan joutuu tarttumaan pariin epäkohtaan:

1. Millä laskutoimituksella saadan lisää työllisyyttä lisättyä, jos jo työssä olevilla ihmisillä lisätään työaikaa, joka on vielä kaupan päälle ilmaista työnatajalle. Itse näen sen jotaikuinkin näin että 17 henkeä työllistävässä yrityksessä voidaan toimia jatkossa 16 henkilöllä ja yritys säästää kaikissa maksuissa mitä siitä yhdestä henkilöstä koituu. Voin olla myös tyhmä, mutta tähän tulokseen tulin amismatematiikalla.

2. Ja enpä usko, että kansalaiset ovat hirveän vittuuntuneita. Ay-liikkeiden ammattiliittoihin kuuluu kuitenkin tälläkin hetkellä yli 2miljoonaa ihmistä. Kyllä siinä vaiheessa hallitus on se jolle luetaan sitä isoa kirjaa.

Ps. En osannut valita oikeita lainauksia.
1. Jos Vientiyritys pystyy tuottamaan tuotteen vientiin 16 hengen kuluilla vs. 17 hengen kuluilla, se on kilpailukykyisempi kansainvälisillä markkinoilla ja pysyy hengissä eikä sen tarvitse irtisanoa 17 henkilöä van yksi henkilö.
2. Ammattiyhdistysmafioissa on ollut aikaisemmin demareiden ja vassareiden duopoli. Tämä on muuttunut kun pettyneet ex-demarit ja vassarit ovat siirtyneet persuihin petyttyään perinteisiin deva-pelleihin. Persut on hallituksessa oleva työväenpuolue, joka voi odottaa tukea ammattiliitoissa olevilta äänestäjiltään.

Ylipäätänsä tuo yököttävä AY-diktatuuri pitäisi pikimmiten purkaa lailla. Saatanan desantit.
 
Suosikkijoukkue
Ässät ja Ärrät
Hallitus voisi ottaa tehtäväkseen poistaa joukon turhia arkipyhiä. Muutoinkin ärsyttää, että tällaisena kriisitietoisena aikana mm. kauppojen ja baarien toimintaa säännellään tolkuttomasti aivan turhaan.

Tähänhän on käsittääkseni tulossa parannuksia. Voin olla toki väärässäkin.

Vuodessa pitäisi olla joku yleiseurooppalaisen mallin mukainen määrä vapaapäiviä, jotka voisi sitten käyttää mielensä mukaan. Typerää, että kaikki on seis jonkin helatorstain takia.

Tässä ehdottaisin Brittimallia. Kaikki pyhät siirretään seuraavalle maanantaille, paitsi joulu ja uusivuosi. Näin vuodessa olisi useita pitkiä viikonloppuja, ja jos joulu/uusivuosi sattuu viikonlopulle, niin ne korvataan seuraavalla viikolla pyhäpäivinä.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Ei tuo ole mikään peruste puolesta tai vastaan. Suomeen tulee kaikella todennäköisyydellä aina ulkomaisia investointeja, kysymys on siitä saataisiinko niitä LISÄÄ tänne koska se parantaa työllisyyttä ja BKT:tä.

Lue edellinen vastaukseni.

Mielestäni tuo on aika vahva statement sen puolesta että täällä pystytään toimimaan kilpailukykyisesti ja tänne kannattaa investoida. Ja tuohan oli nimenomaan uusi investointi joka olisi voitu tehdä myös konsernin muihin toimintamaihin mutta se tehtiin Suomeen koska se oli paras vaihtoehto. Jos työn hinta olisi ollut määräävin kriteeri tehdas olisi perustettu Kiinaan.
 

Trimmer

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
1. Jos Vientiyritys pystyy tuottamaan tuotteen vientiin 16 hengen kuluilla vs. 17 hengen kuluilla, se on kilpailukykyisempi kansainvälisillä markkinoilla ja pysyy hengissä eikä sen tarvitse irtisanoa 17 henkilöä van yksi henkilö.
2. Ammattiyhdistysmafioissa on ollut aikaisemmin demareiden ja vassareiden duopoli. Tämä on muuttunut kun pettyneet ex-demarit ja vassarit ovat siirtyneet persuihin petyttyään perinteisiin deva-pelleihin. Persut on hallituksessa oleva työväenpuolue, joka voi odottaa tukea ammattiliitoissa olevilta äänestäjiltään.

Ylipäätänsä tuo yököttävä AY-diktatuuri pitäisi pikimmiten purkaa lailla. Saatanan desantit.

1. Ja edelleen työttömyys jatkaa nousuaan.
2. Persut esiintyivät vaalien aikana työväenpuolueena, jota itsekin äänestin, nyt alta paljastui perinteinen porvaripuolue, mikä ottaa työläisestä kaiken mitä irti saa ja enemmänkin. Luulin että lahtariaika oli ohi.
 

Eikka86

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ihan joutuu tarttumaan pariin epäkohtaan:

1. Millä laskutoimituksella saadan lisää työllisyyttä lisättyä, jos jo työssä olevilla ihmisillä lisätään työaikaa, joka on vielä kaupan päälle ilmaista työnatajalle. Itse näen sen jotaikuinkin näin että 17 henkeä työllistävässä yrityksessä voidaan toimia jatkossa 16 henkilöllä ja yritys säästää kaikissa maksuissa mitä siitä yhdestä henkilöstä koituu. Voin olla myös tyhmä, mutta tähän tulokseen tulin amismatematiikalla.

Tuo on yksi vaihtoehto, toinen voi olla että vientiteollisuudessa saadaan tehtyä työ X Y% halvemmalla ja tämän seurauksena vienti alkaa vetämään.

Esitetyn vaihtoehdon toinen malli olisi Z% pienennys palkkoihin ja tähän tuskin kukaan haluaa varsinaisesti lähteä. Nykyisellä tasolla jatkaminen on myös liki mahdottomuus.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Ihan alkuun, pistäppä lainaukset kuntoon viestissä #439 ettei modet vedä pataan.

Ihan joutuu tarttumaan pariin epäkohtaan:

1. Millä laskutoimituksella saadan lisää työllisyyttä lisättyä, jos jo työssä olevilla ihmisillä lisätään työaikaa, joka on vielä kaupan päälle ilmaista työnatajalle. Itse näen sen jotaikuinkin näin että 17 henkeä työllistävässä yrityksessä voidaan toimia jatkossa 16 henkilöllä ja yritys säästää kaikissa maksuissa mitä siitä yhdestä henkilöstä koituu. Voin olla myös tyhmä, mutta tähän tulokseen tulin amismatematiikalla..

Et ole tyhmä mutta katsot vain lyhyttä aikaväliä.

Esimerkki:

Alkutilanne: firmalla 100 työntekijää, tuotanto 1000. Työaikaa pidennetään puoli tuntia päivä (ts. about 5%) joten sama tuotanto saataisiin 95:llä työntekijällä. Mutta! Työantajan kannattavuus Suomessa paranee (riippuen kustannusrakenteesta jotain 0 ja 5% välillä) joten hänen kannattaa investoida Suomeen koska siellä saa aikaisempaa paremman tuoton kuin muualla. Lopputulos kaikille kasvuhakuisille yrityksille on se että Suomi muuttuu houkuttelevammaksi kuin aikaisemmin ja pidemmällä aikavälillä täällä voi olla vaikkapa 110 työntekijää. Kasvuyritykset ovat se Suomen pelastus.

2. Ja enpä usko, että kansalaiset ovat hirveän vittuuntuneita. Ay-liikkeiden ammattiliittoihin kuuluu kuitenkin tälläkin hetkellä yli 2miljoonaa ihmistä. Kyllä siinä vaiheessa hallitus on se jolle luetaan sitä isoa kirjaa.

Ay-liikkeiden jäsenmäärät koostuvat kolmesta osasta, 1) opiskelijat, 2) työntekijät 3) eläkeläiset. 1 & 2 määrä vähenee kokoajan, 3 kasvaa ja näistä 2 on ainoa joka maksaa jäsenmaksua. Ay-liikkeen osuus työssäkäyvissä on vähentynyt jo pidemmän aikaa.

90-luvulla ihmiset olivat valtamedian tiedon varassa, nykyään ihmiset saavat itse hommattua tietonsa. Ay-liikkeen valta ropisee jatkuvasti ja nyt on kysymys siitä haluaako ay-liike siihen ns. viimeiseen taistoon jossa riskinä on räikeiden veroetujen menetys. En usko tähän.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Hallitus voisi ottaa tehtäväkseen poistaa joukon turhia arkipyhiä. Muutoinkin ärsyttää, että tällaisena kriisitietoisena aikana mm. kauppojen ja baarien toimintaa säännellään tolkuttomasti aivan turhaan.

Samaa mieltä. Tai sitten arkipyhät saisivat vain ne jotka maksavat kirkollisveroa. Hymiö.

Vuodessa pitäisi olla joku yleiseurooppalaisen mallin mukainen määrä vapaapäiviä, jotka voisi sitten käyttää mielensä mukaan. Typerää, että kaikki on seis jonkin helatorstain takia.

Ei ole olemassa mitään yleiseurooppalaista mallia.
 
1. Ja edelleen työttömyys jatkaa nousuaan.
2. Persut esiintyivät vaalien aikana työväenpuolueena, jota itsekin äänestin, nyt alta paljastui perinteinen porvaripuolue, mikä ottaa työläisestä kaiken mitä irti saa ja enemmänkin. Luulin että lahtariaika oli ohi.
Sun kaksi miljoonaa AY-aktiivia maksaa verovähennyskelpoista jäsenmaksua. Toki Loimaan kassan osuus kasvaa koko ajan. Mun mielestä hallitus voisi poistaa myös tämän epäreilun verovähennysoikeuden, joka siirretään spagettihirviön vaalikassaan.
Tuohon kohtaan 1: Kumpi on parempi? 1 saa kenkää kun vienti vetää vai 17 saa kenkää kun ei olla kilpailukykyisiä?
Persut porvaripuolue. Toi oli päivän paras.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Mielestäni tuo on aika vahva statement sen puolesta että täällä pystytään toimimaan kilpailukykyisesti ja tänne kannattaa investoida. Ja tuohan oli nimenomaan uusi investointi joka olisi voitu tehdä myös konsernin muihin toimintamaihin mutta se tehtiin Suomeen koska se oli paras vaihtoehto. Jos työn hinta olisi ollut määräävin kriteeri tehdas olisi perustettu Kiinaan.

Yksittäiset esimerkit ei ole mikään vahva statement mihinkään, vain kokonaistilastot ratkaisee. Onko jokainen suomalaisen yrityksen investointi statement sinun argumenttiasi vastaan? Häviäisit samantien tämän.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös