PT: Puheet kustannuskilpailukyvyn rapautumisesta heikolla pohjalla | Taloussanomat
Hallitus puhuu vain niistä asioista jotka tukevat sen valitsemaa linjaa joten positiiviset uutiset vaietaan kuoliaaksi.
Kuten on jo todettu, PT on ay-liikkeen tilastorumpu, tilastot varmasti oikeita mutta tulkinta vahvasti ay-liikkeen mieleistä.
Kiander on entinen PT:n johtaja, näkemykset sen mukaisesti. Se että yleensä mainitsee samassa lauseessa eläkerahastojen tuoton ja valtion velan korkomenot kertovat kaiken olennaisen, ihan kuin eläkerahastot liittyisivät mitenkään valtion velkaan.
Suomessa rahastoitujen varojen yhteismäärä oli kesäkuun lopussa n.183 miljardia eli vähän alta tuplat mitä meillä on velkaa.
Puurot ja vellit täysin sekaisin. Meillä on valtion velka ja kuntien velat. Rahastoidut varat ovat tulevaisuuden eläkkeitä varten, vaikka ne jostain kumman syystä lasketaan julkisen sektorin varallisuudeksi. Niiden sekoittaminen julkisen sektorin varallisuuteen on pyllistys todellisuudelle.
Hallituksella on periaatteessa kaksi vaihtoehtoa. Lähteä neuvottelupöytään tai katsella yleislakkoa.
Kolmas vaihtoehto on pakkolaki, jonka seuraksia en halua lähteä edes spekuloimaan.
Heh. Voit olla aivan sata varma että mitään yleislakkoa ei tule ja tämän tietävät kaikki. Uhkaus yleislakosta on täysin tuuleen huutamista, ei mitään tukea sille.
Jep jep. Kiander, entinen PT:n johtaja, nykyisin ay-liikkeen mandaatilla Ilmarisen talousjohtaja, maalaa mustaa valkoiseksi. Lukijan vastuulla.
No, ei tuo niin yksinkertaista ole. Monet juridiikan asiantuntijat ovat epäilleet kyseisen lakipaketin perustuslain mukaisuutta ja isänmaan onneksi perustuslakivaliokuntaa johtaa vastuullinen vasemmistolainen Annika Lapintie, joka varmistaa sen, että valiokunnassa kuullaan monipuolisesti asiantuntijoita eikä vain jotain EK:lle myötämielisiä juristeja.
Ja toki sekin on huomioitava, että kyseinen paketti on niin epäoikeudenmukainen, ettei se ole kovin helppoa kepulle ja etenkään persuille juntata moista pakettia. Kepun kentällä kytee kapina Sipilää ja hänen elinkeinoelämän lähipiiriä vastaan ja persuille duunarien kurittamispaketti on erittäin vaikea hyväksyä.
Voi voi...Lapintie johtaa lautakuntaa jossa on muistaakseni 13-7 edustus hallituspuolueista, tämä "9x4" Lapintie voi korkeintaa viivyttää ratkaisua, ei muuttaa sitä. Kannattaa katsoa HSTV:stä perustuslaki-väittely jossa Ben Z. tylytti pari perustuslakivakiota aika huolella.
Sipilän hallituksen esitykset menee oman arvioni mukaan läpi perustuslakivaliokunnassa 80-20 todennäköisyydellä.
Niin, kysyntälamassa ostovoiman leikkaukset tosiaan näkyvät välittömästi talouskasvussa (ja siten verotuloissa). Pitkällä tähtäimellä nämä auttavat, mutta tätä nykyistä hätää ne lähinnä pahentavat.
Niin, jospa meillä olisi vain pelkkä kysyntälama eikä mitään rakenteellista ongelmaa. En usko että ketään enään 7v kärvisttelyn jälkeen kiinnostaa lyhyen tähtäimen ratkaisut.
TÄH! Keskustelua mm. työmarkkinaosapuolien ja asiantuntijaryhmien kanssa. Politiikka ei saa perustua saneluun, vaan diskurssin jalostamaan hitaaseen päätöksen tekoon.
Tämä olisi juuri sitä vanhakantaista vatulointia jota ay-liike haluaa monen kymmenen vuoden kokemuksella. Uusi aika, uusi menettelytapa.
Sipilähän ei yrittänyt keskustella tai sopia, vaan pakottaa. SAK on nyt nimenomaan sanonut haluavansa tehdä oman esityksensä valtion kulujen sopeuttamiseksi, mutta Sipilä ei halua kuulla sitä, koska väittää ettei sellaiseen ole aikaa. Sitä saa mitä tilaa? Joo, terveisiä persuilta?.
Voi veljet mitä vasemmistotuubaa. Sipilä yritti KAHTEEN kertaan neuvotella, usemman kuukauden aikajänteellä mutta ay-liikettä ei kiinnostanut koska ovat tottuneet vanhaan prosessiin kuten esim. eläkeratkaisussa (5 vuotta).
Tiedätkö mikä on kuvaavaa tälle? Elo-syyskuussa SAK sanoi ettei aikataulu ole realistinen vaan että se vaatii kuukausia ja että realistinen aikataulu esityksille olisi 2016 kevät-kesä. No mutta kun Sipilä sitten ilmoittikin ettei yhs-neuvotteluissa tule tulosta, hallitus ottaa ohjat ja tekee omat esityksensä, SAK jotenkin kummasti sai taioittua esityksensä parissa viikossa. SAK:n tuottavuus nousi tuhansia prosentteja. Hymiö.
Eli Metsähallitus on myymässä yli 2 miljoonaa hehtaaria meri- ja järvialueita liiketaloudelle. Saadaan siis kaikenmaailman globaaliset firmat tänne pullottamaan vettä jne.
Ei vittu! Ne meinaa siis myydä reilut 5% Suomen pinta-alasta kaupalliseen käyttöön ja vielä saatana vaativat että ostajat noudattavat kaikkia ympäristön suojelun lakeja ja normeja, samalla luoden verotuloja ja työpaikkoja. Fasistit! Vievät vielä meidän metsät ja järvet Kiinaan perkele!
Työntekijöiden kannattaa ehdottomasti järjestäytyä edelleen. Mitä pienempi on järjestäytymisaste, sitä vahvemmilla työnantajat ovat sopimusneuvotteluissa. Tämä johtaa totta kai palkkatason alenemiseen,.
Ai niinkuin Saksassa, Sveitsissä, Hollannissa, Britanniassa, Itävallassa yms. joissa palkkataso on parempi? Okei.
Tähän Tadun hellimään "SAK:n alkoholistit" ja "Hakaniemen läskit" -diskurssiin on kai ihan turha ottaa osaa kenenkään muun kuin korkeintaan osapuolten poliisin kunnianloukkausesitutkinnassa. Jotain tolkkua sentään, toivotan onnea niihin keskusteluihin..
Jotain tolkkua näihinkin heittoihin, kumpikaan heitto ei mitenkään täytä kunnianloukkauksen kriteereitä millään tasolla, luulisi että sinä tietäisit tämän.
Niin, ja nyt on parempi ehdotus pöydällä, jonka pohjalta sopuratkaisu olisi ehkä löydettävissä..
Ehdotus on pitkälti savuverhoa, siinä hallituksen 5% pyritään saavuttamaan pitkälti eläkepuskureiden ja palkankorotusten jäädyttämisen kautta, näistä kumpikaan ei täytä hallituksen kriteereitä.
En löisi latiakaan vetoa maltillisten (< 0.5%) palkankorotusten puolesta, jos hallituksen (=EK:n) paketti runnotaan sellaisenaan väkisin läpi. Sen sijaan olen valmis lyömään ison summan vetoa lakkoaallon puolesta nykyisen työehtosopimuksen päätyttyä.
Olen täysin varma että nyt kun SAK on heittänyt 0-korotuksen pöydälle, tulevat palkkaneuvottelut eivät voi paljoa tästä poiketa. Ja lisäksi SAK:n tarjoama vientisektorin palkka-ankkuri tulee olemaan osa ratkaisua koska se on nyt tarjolla, sitä on poliittisesti äärimmäisen vaikea vetää takaisin.