Eikös neuvotteluja ollut jo aiemmin, silloinen esitys SAK:lta oli ainakin naurettava (ei yhtään leikkausta mistään ja vahvempia etuja). EK:n esityksestä ei ole tietoa. Mutta siis on koitettu neuvotella, nyt mennään sitten tällä linjalla. On se jännä kun yhtäkkiä alkaa AY-jyriäkin kiinnostaa neuvotteleminen.
Juu, tuo on tiedossa. Ihmetyttää ettei miksei SSS ole ottanut tätä puheeksi. Sitten samalla se AY-jäsenmaksujen verovähennysoikeuksien poisto ja vastaavat esille. Faktahan on että tuleva sopimus ei ole loppujen lopuksi kenellekkään kauhean kiva (yrityksille ehkä mieluisin, pienyrittäjien olisi mielestäni pitänyt saada edes jotain pientä porkkanaa), mutta toinen fakta on se että jotain on pakko tehdä. 8v tätä on nyt paikattu jesarilla ja nippusiteillä, joten on jo aikakin että jotain tehdään.
Täyttä paskaa parempi ehdotus saattaa silti olla paskaa. Eikä AY-liikkeen kyykytys ole yhtään huono vaihtoehto (varsinkin SAK:n), itse kuulun Akavaan ja tarkemmin TEK:n, eli en sinänsä vastusta liittoja taikka järjestäytymistä. SAK varsinkin tarvitsee mielestäni pientä näpäytystä, erityisesti AKT ja PAM.Niin, ja nyt on parempi ehdotus pöydällä, jonka pohjalta sopuratkaisu olisi ehkä löydettävissä. Vai onko tarkoitus "kyykyttää" ay- liikettä, vaikka siitä sitten maksettaisiin syksyllä kova hinta lakkojen ja vaikeiden TES- neuvotteluiden muodossa? Välillä tuntuu vähän, että monille juuri tuo kyykytys on tärkeää, suorastaan fetissi.
Varmasti tuo työttömyysturva- asia on tärkeä osa liittoon kuulumista, mutta varmasti ihmiset tajuavat myös, että korkeampi järjestäytyneisyys takaa pitkässä juoksussa myös paremmat palkat ja edut, eikä tuo lakiapukaan ole ihan pieni juttu riitatilanteissa.
Täyttä paskaa parempi ehdotus saattaa silti olla paskaa. Eikä AY-liikkeen kyykytys ole yhtään huono vaihtoehto (varsinkin SAK:n), itse kuulun Akavaan ja tarkemmin TEK:n, eli en sinänsä vastusta liittoja taikka järjestäytymistä. SAK varsinkin tarvitsee mielestäni pientä näpäytystä, erityisesti AKT ja PAM.
Järjestäytyneisyys takaa pitkässä juoksussa huonoille työntekijöille paremmat palkat ja edut, hyville työntekijöille taas huonommat palkat ja edut. Tosin suomalaisuudella kateudella on tässä myös iso merkitys. Järkevintä olisi kirjata lakiin tietyt tärkeät pykälät (työaika, mahdolliset lisät, ylityöt, minimipalkka, lomat jne) ja jättää loput sovittavaksi. Pertti Perusluottamusmies tässä eniten saisi nenilleen, kuten ne muutkin "pitämättömiä sairaslomia"-tyypit. Sitten kovat tekijät saisivat luultavammin enemmän kuin nykyään. Eli tärkeintä olisi turvata myös matalapalkka-aloille oikeuksia (jotta elämä luonnistuu), mutta henkilökohtainen palkka määräytyisi enemmän osaamisen mukaan. Tästä voi ottaa mallia jenkeistä, ei sielläkään kovien tekijöiden palkkoja ole vedetty alas lattiaan vaikkei tietyillä aloilla järjestäytymistä olekkaan tässä mittakaavassa (toki on sitten ne ns. "mafian liitot" tietyillä aloilla). Mutta alapäästä Suomen tilanne olisi parempi, ainakin jos minimipalkka on kohtuullinen, lisäksi sossun ja kelan tuet auttavat pätkätöissä, mutta nyt mennään kauas jo aiheesta
Järjestäytyneisyys takaa pitkässä juoksussa huonoille työntekijöille paremmat palkat ja edut, hyville työntekijöille taas huonommat palkat ja edut. Tosin suomalaisuudella kateudella on tässä myös iso merkitys.
Eli tärkeintä olisi turvata myös matalapalkka-aloille oikeuksia (jotta elämä luonnistuu)
Niinhän se on, mutta kai pienellä ihmisellä saa toiveita olla? :)Tuo olisi kyllä mahdollisimman huono näkemys millekään neuvottelulle tai kestävälle tulevaisuuden suunnittelulle. Jos tuloksia halutaan saada, niin epämiellyttävienkin ihmisten/järjestöjen kanssa tulee hakea sitä lopputulosta. Muutoin työtaistelut tulevat aivan varmasti ja niissä ei voita kukaan.
Eikös jossain jo sanottu että nollakorotukset olisivat tulleet sen Sipilän yhteiskuntasopimuksen lisäksi? Eli 15% yhteensä, 5% nollakorotukset (tai ainakin pienet korotukset), 5% yhteiskuntasopimus ja 5% muualta (tehostaminen?). Vai muistanko väärin?Jos tarkoitus on saada 5% parannusta, hallitus ja EK ovat näemmä yhtä mieltä, että SAK on laskenut oikein 4.2%, niin kyllä minusta tuo tuntuisi varteenotettavalta lähtökohdalta neuvotteluihin. Eihän tuossa tarttisi säätää kuin vaikka se loppiainen veke, niin eikö se olisi siinä? Julkista puolta pitäisi remontoida silti, vaikka se ei tuohon tuottavuushyppyyn minusta liitykkään.
Eikös jossain jo sanottu että nollakorotukset olisivat tulleet sen Sipilän yhteiskuntasopimuksen lisäksi? Eli 15% yhteensä, 5% nollakorotukset (tai ainakin pienet korotukset), 5% yhteiskuntasopimus ja 5% muualta (tehostaminen?). Vai muistanko väärin?
Okei, saattaa olla että muistan ihan väärin. Eipä kyllä tule mieleen että tuosta 15% olisi puhuttu kuin silloin ihan alussa, olisiko ollut hallituksen tavoitteiden julkaisun tv-lähetyksessä? Kun oli ne hienot ppt:t väsätty.Ainakin Häkämies, Stubb ja Sipilä ovat kommentoineet vain tuota 5%. Taitavat pitää ässää hihassaan noiden lisäksi :)
Itsekin kuulun AKAVAn alaiseen liittoon, eikä ole SAK-sympatioita, mutta nyt sieltä tultiin sentään vastaan ja tuolta pohjalta voisi jotain syntyäkin. Ei tämä peli tähän pääty, ja jatkon kannalta sopu olisi parempi, vaikka hiukkasen jouduttaisiin tinkimäänkin. Ei tuo SAK:n esitys minustakaan vielä riittävä ole.Täyttä paskaa parempi ehdotus saattaa silti olla paskaa. Eikä AY-liikkeen kyykytys ole yhtään huono vaihtoehto (varsinkin SAK:n), itse kuulun Akavaan ja tarkemmin TEK:n, eli en sinänsä vastusta liittoja taikka järjestäytymistä. SAK varsinkin tarvitsee mielestäni pientä näpäytystä, erityisesti AKT ja PAM.
Järjestäytyneisyys takaa pitkässä juoksussa huonoille työntekijöille paremmat palkat ja edut, hyville työntekijöille taas huonommat palkat ja edut. Tosin suomalaisuudella kateudella on tässä myös iso merkitys. Järkevintä olisi kirjata lakiin tietyt tärkeät pykälät (työaika, mahdolliset lisät, ylityöt, minimipalkka, lomat jne) ja jättää loput sovittavaksi. Pertti Perusluottamusmies tässä eniten saisi nenilleen, kuten ne muutkin "pitämättömiä sairaslomia"-tyypit. Sitten kovat tekijät saisivat luultavammin enemmän kuin nykyään. Eli tärkeintä olisi turvata myös matalapalkka-aloille oikeuksia (jotta elämä luonnistuu), mutta henkilökohtainen palkka määräytyisi enemmän osaamisen mukaan.
Kiertoilmaus sanonnalle "Rikkaat rikastuvat ja köyhät köyhtyvät".
Kysymys, joka sinulle (Tai yleisesti pikemminkin) esitettiin on, mikä estää yrityksiä laittaamaan säästyneitä rahoja omistajien taskuun osinkojen muodossa tai investoida säästyneet rahat joka tapauksessa ulkomaille? Ei mikään. Ts. duunarin taskusta nyhdetyt rahat päätyvät joka tapauksessa omistusportaan taskuun heti, välittömästi tai tulevaisuudessa.
Tilastokeskuksen mukaan maatalousyrittäjätalouksia oli vuonna 1987 119000, vuonna 2010 enää 38000, eli vain 1,5% Suomen talouksista.PS. Missä vaiheessa jyväjemmarit osallistuu kepun selän takaa yhteiskuntatalkoisiin, luopumalla edes osasta lukemattomista kädenojennuksistaan? Tuntuu olevan rauhoitettua kansanperinnettä tuo ammattikunta.
PS. Missä vaiheessa jyväjemmarit osallistuu kepun selän takaa yhteiskuntatalkoisiin, luopumalla edes osasta lukemattomista kädenojennuksistaan? Tuntuu olevan rauhoitettua kansanperinnettä tuo ammattikunta.
Luettele vaikkapa viisi kädenojennusta, joista he voisivat luopua? Kun kerran niitä on lukemattomia.
Et kysynyt minulta, mutta kyllä itseni on ainakin vaikea ymmärtää, miksi maatalousyrittäjät on lainsäätäjien toimesta asetettu nykyisen kaltaiseen erityisasemaan suhteessa muihin yrittäjiin. Tälläkin hetkellä valtion budjetista tuetaan maanviljelijöiden eläkemaksuhelpotuksia yli 500 miljoonalla sekä lomituksia yli 200 miljoonalla. Moisia järjestelmiä ei oman ymmärrykseni mukaan ole kovinkaan monessa muussa maassa, jos missään. Kun nyt leikkaamaan on ruvettu, niin loogista olisi leikata sellaisia menoja, joita ei juuri muissa maissa ole ollenkaan.
Et kysynyt minulta, mutta kyllä itseni on ainakin vaikea ymmärtää, miksi maatalousyrittäjät on lainsäätäjien toimesta asetettu nykyisen kaltaiseen erityisasemaan suhteessa muihin yrittäjiin. Tälläkin hetkellä valtion budjetista tuetaan maanviljelijöiden eläkemaksuhelpotuksia yli 500 miljoonalla sekä lomituksia yli 200 miljoonalla. Moisia järjestelmiä ei oman ymmärrykseni mukaan ole kovinkaan monessa muussa maassa, jos missään. Kun nyt leikkaamaan on ruvettu, niin loogista olisi leikata sellaisia menoja, joita ei juuri muissa maissa ole ollenkaan.
Maataloutta tuetaan Suomessa huomattavan suurilla summilla sen vuoksi, koska täällä pohjoisessa ei kannata maata viljellä. Silti pitäisi saada kotimaista ruokaa, mutta ilman tukia sen tuottaminen olisi aivan tolkuttoman kallista. Joissain etelä-Ranskassa, Italiassa ja Espanjassa saadaan kaksi-kolme satoa vuodessa, mutta täällä hyvällä säkällä yksi. Selitys siis noihin suuriin tukiin on kotimaisuus.
Lomituksia pitäisi tukea isommalla kädellä ja kouluttaa lomittajia paljon nykyistä enemmän. Nykyinen lomitusjärjestelmä kun ei toimi alkuunkaan. Tosta eläkemaksuhelpotuksista en osaa sen enempää sanoa kun en siitä sen enempää tiedä että mitä se tarkoittaa.
Minusta SAK:n esitys on aidosti asiallinen. Tämä ei tietenkään tarkoita, että se menisi sellaisenaan läpi, mutta ei kukaan sellaista kuvittelenkaan, ei edes AY itse. Parasta ehdotuksessa on taattu työmarkkinarauha useammaksi vuodeksi. 5% säästö muutaman vuoden sisällä ei ole yhtä hyvä kuin 5% nyt, mutta verrattuna kevään tilanteeseen suhtaudun ehdotukseen suopeammin kuin keväällä, kiitos Saksan yllättävän reippaiden korotusten.
Tällä ehdotuksella voidaan hyvin lomarahojen ja/tai lisien leikkaus korvata, mutta itse pitäisin kiinni tuosta ylipitkien lomien leikkauksesta ja ehkä arkipyhistä.
Et kysynyt minulta, mutta kyllä itseni on ainakin vaikea ymmärtää, miksi maatalousyrittäjät on lainsäätäjien toimesta asetettu nykyisen kaltaiseen erityisasemaan suhteessa muihin yrittäjiin. Tälläkin hetkellä valtion budjetista tuetaan maanviljelijöiden eläkemaksuhelpotuksia yli 500 miljoonalla sekä lomituksia yli 200 miljoonalla. Moisia järjestelmiä ei oman ymmärrykseni mukaan ole kovinkaan monessa muussa maassa, jos missään. Kun nyt leikkaamaan on ruvettu, niin loogista olisi leikata sellaisia menoja, joita ei juuri muissa maissa ole ollenkaan.
Erku on selkeästi ilman perintöä jäänyt suvun musta hevonen. Muuten tällainen viha ja antipatia viljelijää kohtaan ei ole mahdollista. Kateus toki pitää aina ansaita. Liekö sitä?