Halli, makkarat ja show

  • 643 877
  • 2 050

Clubber"s

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuopion KalPa
En tiedä varmaksi, mutta epäilen et joku kilpailun kieltävä sopimus on HK:n kanssa tehty. Onko joka paikkakunnalla muuten HK:n tuotteet?

Irene Partasen koju oli kauden avauksessa C-oven edessä. Hanna Partasta ei sinne saada kun on Irenen kanssa yhteistyösopimus.
Minkä näköinen on HK:n kalakukko?
 

Zorba

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Kapasen juhlapeliin 24.10. on jäljellä enää 5 yksittäistä istumapaikkaa. Ei ihme, onhan tuolloin odotettavissa pelkän puolihuolimattoman paidan kattoon kiskomisen sijasta kunnon show. Tai no, rehellisesti sanottuna vähän kyllä epälin, että noinkohan savolaiset innostuu kun vastahan siellä oltiin joukolla pällistelemässä kuinka Sami lopetti uransa, taas. Kertaalleen kun on rupusakin peliin vaivauduttu Samin uran kunniaksi niin noinkohan toista kertaa viitsitään... Näköjään viitsitään. Hieno juttu.

Omalla kohdallani kiinnostus juhlapeliä kohtaan on vähän kaksipiippuinen. Kuinkahan moni muu 24-iltaan lipun jo ostaneista on sen vuoksi jättänyt käynnit Niiralassa vähiin tänä syksynä? Täältä ainakin nousee käsi ylös tunnustuksen merkiksi. Etäkannattajana kovin moneen peliin ei olisi ollutkaan mahdollista tulla, mutta esimerkiksi huomenna se olisi mahdollista. Kun tuossa tajusin, että huomenna ehtisi peliin niin melkeinpä heti seurasi perässä ajatus: "mutta toisaalta, parin viikon päästähän minä sinne hallille menen jo". Jotenkin ei vain löydy sitä kiihoketta lähteä matkaan yhden runkosarjapelin tähden, kun parin viikon päästä on tarjolla kunnon show. Tässä on taas ollut pitkä kevät ja kesä aikaa unohtaa todellisuus ja kehittää mieleensä vahvasti romantisoitu kuva liigapelistä Niiralassa, niin sitä ei nyt välttämättä haluaisi rikkoa perusrunkosarjaläpsyttelyllä. Niitä kun on tullut jo nähtyä niin monia.

KalPan kannalta tällainen ajatusmaailma on harmillinen, mutta toisaalta tuollaisella isolla pelillä voi olla myös positiivisia vaikutuksia: jos tapahtuma on onnistunut, ehkäpä palaan sen jälkeen Niiralaan suunniteltua nopeammin.

En siis pyri selittämään yleisökatoa laajemmassa mittakaavassa tällä seikalla, huomioin vain omasta käyttäytymisestäni tämän vaikuttaneen (monen muun seikan ohella) haluuni matkustaa paikalle ja maksaa ottelulipusta tänä syksynä.
 

kaksyks

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Kun tuossa tajusin, että huomenna ehtisi peliin niin melkeinpä heti seurasi perässä ajatus: "mutta toisaalta, parin viikon päästähän minä sinne hallille menen jo". Jotenkin ei vain löydy sitä kiihoketta lähteä matkaan yhden runkosarjapelin tähden, kun parin viikon päästä on tarjolla kunnon show. Tässä on taas ollut pitkä kevät ja kesä aikaa unohtaa todellisuus ja kehittää mieleensä vahvasti romantisoitu kuva liigapelistä Niiralassa, niin sitä ei nyt välttämättä haluaisi rikkoa perusrunkosarjaläpsyttelyllä. Niitä kun on tullut jo nähtyä niin monia.
Sen verran pitää korjata, että huomenna ohjelmassa muutakin, kuin perusrunkosarjaläpsyttely. Samalla reissulla voisi käydä katsomassa myös, miten Sami Kapanen johtaa kovakuntoista KalPan A-nuorten joukkuetta Kärppiä vastaan, ja fiilistellä Oktoberfest-teltassa ennen illan pääottelua. Omat liput on jo hankittu.
 

-40

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalevan Pallo feat. Veljmiehet
Ai jumpe kun kulki eilen Hakametsässä ollessa kylmät väreet ihoa pitkin, kun Ilveksen kuuluttaja julisti maalintekijän nimeä ja kansa pauhasi. Ja tämä kaikki, vaikka omaa joukkuetta vastaan oli isketty maali. Piti ihan tänään Ruudulta tarkastaa että oliko se kuuluttaja niin hyvä ja olihan se! Jotta ei mene väärästä joukkueesta puhumiseksi niin oli asiassa meitäkin koskevaa, nimittäin onnistuneen "shown" yksi tärkeä palanen tunnelmanluonnissa on kuuluttaja ja kyllä Ilveksen kuuluttaja muistutti, että meillä Montussa on se osasto kyllä ollut vuosia mallia: ei sytytä. Ei vaan sytytä.

Showssamme tehdään paljon asioita, mutta pitäisikö punnita että voisiko ne tehdä paremmin? Toisena esimerkkinä vierasjoukkueen sisääntulo. Jäi mieleen kauden avausottelusta Kärppiä vastaan, että vierasjoukkue otettiin viimeisen päälle juhlallisesti jäälle: Kärppä-logot jäällä olevassa leditaulussa ja oikein omat musiikit ottamaan vieraat vastaan. Sitten kun joukkueemme tulee jäälle, niin Kärppä logo edelleen leditaulussa. Mitä ihmettä? Siis mitä #%#*!!! Vieraat pitää ottaa vastaan asiaankuuluvalla, tylyllä tavalla: ei musiikkeja, jää pimeänä ja sitten kun KOTIjoukkue rynnistää jäälle niin mieletön huudatus kuuluttajan toimesta, hemmetin isot KalPa-logot näkyviin, savua, tulta ja niitä uskomattomia lohikäärmeitä! Monttu on meidän kotimme, KalPa on meidän joukkueeme ja siellä ei mitkään kärpät hypi pöydälle. Uskomatonta perseilyä siltä porukalta, joka tuosta vastaa.

Kyllä organisaatio on varmasti tehnyt opintomatkoja muille paikkakunnille. Tutustunut muiden tekemisiin ja verrannut omaan toimintaan. Pannut merkille parhaat ja toimivat jutut muualta. Miettinyt, miten ne saataisiin meilläkin kondikseen. Laadukkaaksi, kiinnostavaksi. Tai sitten...
 

Dragon's Den

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS
Toistan itseäni, mutta mallia kannattaisi käydä ottamassa Jokereilta kuinka hyvä otteluTAPAHTUMA luodaan. Löytyy muun muassa kuuluttajan lisäksi erillinen seremoniamestari, joka pelikatkoilla ja erätauoilla viihdyttää yleisöä. Mediakuutiota käytetään jatkuvasti hyväksi esimerkiksi näyttämällä tilastoja tai kuvaamalla seremoniamestarin tekemisiä. Musiikki on kuhunkin tilanteeseen sopivaa ja etukäteen mietittyä. Tapahtumassa viihtyy oikeasti koko perhe.

Hallihan on Kuopiossa surkea. Erätauolla ehtii käymään joko vessassa tai ostamassa kaljan. Tämä vaikuttaa viihtyvyyden kautta suoraan yleisömääriin. Esimerkiksi HIFK:n kotiluolassa Nordenskiöldinkadulla on leveät käytävät sekä myyntipisteitä ja vessoja valehtelematta 10 metrin välein. Erätauolla ehtii tekemään muutakin kuin seisomaan jonossa.

Niiralan montun kuntoon laittaminen vaatisi mittavia rahallisia panostuksia. Tällaiseen on tuskin KalPalla yksin mahdollisuuksia, vaan apua tarvittaisiin myös Kuopion kaupungilta. Silti, jotain tarttis tehrä.
 
Suosikkijoukkue
KalPa, Detroit Red Wings
En suoraansanottuna jaksa uskoa, että hallin uusimisellakaan niin isoa yleisövyöryä saataisiin aikaiseksi, ongelmat on nyt jossain ihan muualla ja jopa Kalpan ulottumattomissa. Tälle kaudelle tarvitaan ainakin muutama kotivoitto ja onnistunut show #24-illassa, niin varmasti lukemat vähän paranee.
 

Kalikankosto

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Hallihan on Kuopiossa surkea. Erätauolla ehtii käymään joko vessassa tai ostamassa kaljan.

Anteeksi, mutta on pakko kysyä miten hidasta porukka nykyään on? Todistan joka ottelussa, että erätauolla ehtii käydä kusella, ostaa ja juoda oluen, käydä tupakalla ja vielä ostaa makkarat. Missä päin hallia on niin kova ruuhka ettei ehdi mitään?
 

Dragon's Den

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS
Anteeksi, mutta on pakko kysyä miten hidasta porukka nykyään on? Todistan joka ottelussa, että erätauolla ehtii käydä kusella, ostaa ja juoda oluen, käydä tupakalla ja vielä ostaa makkarat. Missä päin hallia on niin kova ruuhka ettei ehdi mitään?
Epäilemättä, kun katsojia on 2 500 ja risat.
 

-40

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalevan Pallo feat. Veljmiehet
"Miksi KalPa ei kiinnosta Kuopiolaisia"
Miksi KalPa ei kiinnosta kuopiolaisia? ”Jos asuisin Lappeenrannassa, voisin ehkä peleissä käydäkin” - SM-liiga - Ilta-Sanomat

Olkoonkin Ilta-Sanomien uutinen, silti paljon puhuva. Toimittaja on jututtanut lähes kolmeakymmentä ihmistä ja saanut yleiskuvaa ongelmaan: tyytymättömyys markkinointiin. Somessa taas jääkiekko jää tarjoustulvan alle, vaikkakin esilläolo koetaan hyvänä.

Tämäkin galluppi on jonkun muun keräämää kuin itsensä organisaation. Vedotaanko tässäkin siihen, että rahaa nyt ei vaan ollut selvittää syytä katastrofaaliseen alkukauteen yleisömäärässä? Ei vaan ollut rahaa ottaa lehtiötä ja kynää kouraan ja lähteä selvittämään yhteisön näkemystä asiaan? Tämänkin uutisen myötä kysymysmerkki kasvaa suuremmaksi: mitä ihmettä ne siellä toimistolla oikein tekevät?

PS. Toimisto. Laittakaa kukkia ja kiitoskortti Ilta-Sanomien toimitukseen. Hyvä että joku pyrkii selvittämään tätä mysteeriä puolestanne.
 

HankChief

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Kommenttiosio näkyy olevan uutisessa osittain trollausta (kuten odottaa sopii), mutta onhan tuolla tullut esille noita asioita, joita pyöritelty täällä palstalla, eli kiinnostavien pelaajien puute, pelitapa ja lippujen hinnat. Taannoin postasin aiheesta pitkän kirjoituksen, eli en lähde nyt tässä enää toistelemaan, mutta heitän henkilökohtaisen kokemuksen eiliseltä. Viime viikonloppuna oli Ilves-IFK- matsissa kaikenlaista säpinää ja näin ollen oli odotettavissa, että eilisessä ottelussa on jännitettä ja rytinää. Sanoisin, että n. kymmenen kertaa kymmenestä en olisi arki-illan IFK-Ipa- matsia katsonut, mutta tuon ennakoidun jännitteen takia olin ruudun ääressä. Eihän siellä sinällään mitään ihmeitä tapahtunut, mutta kiinnosti kuitenkin etukäteen. Vielä kun Byers ja Luttinen olisivat olleet kehissä.. Noh, tämä nyt tällaisena luolamiehen kommenttina. Kaikki pelaa, tappelukielto, jättösyöttö. Sekin on kivaa ja rehtiä!
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Tänään siis katsomaan hallille THE SHOWta. Veikkaukselta ostetuilla lipuilla sain houkuteltua 3 kaveriakin peliin mukaan kun oli 2 yhden hinnalla kampanja. Eka kerta paikan päällä tällä kaudella kun tuota välimatkaa on 300km niin ei ihan joka peliin tule lähdettyä. Keskiviikko peli ja vastassa KooKoo niin saapa nähdä mimmoinen yleisöryntäys hallilla on (ehheh).

No nyt nähdää kuitenkin eka kertaa uusi ilme, ei pelillisesti mutta shownpuolesta. Tuossa pari juttua ylempänä oli maininta IS vai IL miksi ei pelissä porukka käy. Aikalailla samoja täällä on pyöritelty ja toivotaan että Kimmo tai joku markkinapuolella olisi lukenut tuon uutisen tai edes täältä palstalta viestejä ja tajuaisi että on tehtävä muutakin kun spämmättä FBssä. Siihenkin joku fiksu oli kommentoinut että sieltä ei tule itse kiekon sisältöä vaan juurikin enemmän roskapostia=mainostusta.

KalPa ei siis näy Kuopion katukuvassa mitenkään ja 2-3 kylttiä jossain Prisman vierellä ja Haapaniemellä eivät vain riitä. Kun on pelipäivä se pitäisi näkyä siellä sun täällä. Torilla, Matkuksessa, Prismoissa Cittareissa sun muualla. Ilman näkyvyyttä ei tule katsojia se on selvä se! Tähänkin varmasti löytyisi äitijä/isejä sun muuta vapaaehtoisia tätä jotenkin kampanjoimaan. Heille vaikka ilmaiset peliliput tai alennettu perhelippu sitten tapahtumaan. Varmasti maksaisi itsensä moninkertaisesti takaisin. NYT markkinointitiimi hereille kun kausi olisi vielä pelastettavissa. Näitä alle 3k yleisöpelejä ei vaan joukkue enää montaa kestä. Ensi kaudella täällä hiihtää vielä nimettömämpi jengi ja ei tule enää sitä vähääkään katsojia mittelöihin.

ps. 1 2 3 KALE!
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Tämän huudon kuulin parin rivin päästä, ilmoittaudutko?

Nojoo, olipa taas välillä porukkaa hallillakin. Mikähän lie kun aina kun saadaan vähän enemmän väkeä hallille, niin se peli mennään häviämään. Onneksi #24-ilta parantaa myöskin yleisökeskiarvoa.
En :D tuo on vanha kaverien keskeinen hassuttelu, toki oikea huutokin aikoinaan. Lähes 3800 katsojaa toki syysloma, ilmaisliput alle 15v ja veikkausliput. Voisi olla enemmänkin. Tunnelma oli hallissa hyvä ja kaverit kerkes oluttakin kumoamaan.

Ens peliin jo 2k voi tehdä tiukkaa. Onhan tuo peli paikan päällä vielä hirveämpää katseltavaa. Ainut mihin innostui oli Jonne Tammelan hienot suoritukset. Olisivatpa kaikki yhtä rohkeita ja yrittelijäitä kun hän. Muuten melkoista kuraa mutta ne on eriketjun heiniä. Tunnelma oli ok ja oli mukava käydä hallilla. Ei haitannut edes vessajonot tai kioskijonot tai muukaan. Silti jäi pskan maku suuhun tuon esityksen takia.
 

-40

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalevan Pallo feat. Veljmiehet
En :D tuo on vanha kaverien keskeinen hassuttelu, toki oikea huutokin aikoinaan. Lähes 3800 katsojaa toki syysloma, ilmaisliput alle 15v ja veikkausliput. Voisi olla enemmänkin. Tunnelma oli hallissa hyvä ja kaverit kerkes oluttakin kumoamaan.
Toki se on oikea huuto nykyäänkin. Terveisin Veljmiehet

Jos jotain positiivista haluaa löytää siihen että tupa ei ole täysi, niin oluen tosiaan ehtii ottaa ja jopa tupakilla käydä.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Toki se on oikea huuto nykyäänkin. Terveisin Veljmiehet

Jos jotain positiivista haluaa löytää siihen että tupa ei ole täysi, niin oluen tosiaan ehtii ottaa ja jopa tupakilla käydä.
Hienoa hienoa. Joka erätauolla tosiaan kumosivat ja kerkespä vessasakin kävästä + hodarit ostamaan. Ainakin siellä A-B päädyissä
 

HankChief

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Eilen näkyy olleen Savon Sanomissa juttua, että ensi lauantain matsiin olisi n. 800 lippua jäljellä ja kaikki istumapaikat jo menneet. Tuohan enteilee varmaankin vähintään 4500 katsojaa hallille.Viime kaudella paras noteeraus oli Liigan tilastojen mukaan 4411 katsojaa Kärppiä vastaan lauantaina 11.10.
Itsekin suunnittelen ekskursiota tähän spektaakkeliin ja koitan toki agitoida mahdollisimman monta kaveria mukaan. Käsittääkseni seisomakatsoimoissa vaihtoehdot on lähinnä tuo Mustan Verkoston nurkkaus ja sitten siellä D-katsomoiden vieressä oleva nurkka (missä kaiketi Veljmiehet seisoo). A-katsomoiden vieressä oleva nurkka varmaan varattu lähinnä vierasfaneille vai?
 

-40

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalevan Pallo feat. Veljmiehet
Käsittääkseni seisomakatsoimoissa vaihtoehdot on lähinnä tuo Mustan Verkoston nurkkaus ja sitten siellä D-katsomoiden vieressä oleva nurkka (missä kaiketi Veljmiehet seisoo). A-katsomoiden vieressä oleva nurkka varmaan varattu lähinnä vierasfaneille vai?
D5 nurkan vieressä on myös portaiden toisella puolen pienikokoinen seisomokatsomo, ylhäällä. Vastapäätä hallia tosiaan perinteisesti vieraskannattajat.
 

Van Cleef

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, suomalainen/kansainvälinen jääkiekko
Jos olisin diktaattori, ottaisin käyttöön punaisen logon takaisin. Mielestäni parempi kuin nykyinen. Enemmän KalPa jotenkin (kts.kuva. Sopisi hyvin esim. nykyiseen keltaiseen paitaan ja mustaan raitaan ja myös mustaan paitaan ja keltaiseen raitaan. Mielestäni mustaa paitaa pitäisi myös käyttää vierasotteluissa muutenkin kuin vain SaiPaa vastaan).
Nykyisen mustan logon ympärille laatisin ns. 3.paidan, joka voisi olla retrotyylinen menneisyydestä (kts.kuva). Pelattaisiin sillä esim. lauantai kotiottelut.

Onko nykyään visuaalisesti liian yksitoikkoinen kun pelataan oikeastaan vain samoissa keltaisissa paidoissa joka pelissä? Jostain ihme syystä, jota en ymmärrä.
Musta paita on kuitenkin kuulunut vieraspaidaksi. Se on hyvä, että palattiin keltaisiin kotipaitoihin.

Ylhäällä mainitun mukaan toimiessa saataisiin hyvää vanhaa ilmettä takaisin ja vaihtelua visuaaliseen ilmeeseen kauden aikana. Sekin on tärkeä elementti mielestäni.
 

Liitteet

  • KalPalogo.jpg
    KalPalogo.jpg
    93,4 KB · kertaa luettu: 316
  • kalpa.jpg
    kalpa.jpg
    80,1 KB · kertaa luettu: 446

Kalikankosto

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Lauantaina on sitten tupa täynnä! 24 lippua äsken jäljellä. Saa Sami arvoisensa seremonian, hieno homma.

Nyt sitten testataan tosissaan se erätauolla olut, tupakka, wc ja makkara :)
 

Visiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkue, Kuopion KalPa
Lainaamatta tekstiä heitto Van Cleefille, saatko tarkemmin selvää onko tuo mustakeltaraitainen paita jossa on tämä nykyisen logon esi-isäversio värityksensä puolesta, niin onko sen logon pohja punainen vaiko sellainen vaalean sininen? Vastaan on tullut nimittäin joitakin museokappaleita KalPan 50-luvun paidoista ja niissä nykyisen mallisen logon pohja on ollut vaalean sininen. Oletko sinä löytänyt punaisen version jostain vai olenko minä törmännyt pilailukappaleeseen, kun en ole jääkiekkomuseossa ehtinyt millään asiaa vielä tarkistamassa käydä?
Meinaankin sitä että tuossa ylläolevassa logon pohja näyttäisi punertavalta.
 

HankChief

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Ja sehän hurahti loppuunmyydyksi lauantain peli. Didn't see this coming..
Itsellä luonnolliseti jäi lipettien hankinta niin viime tippaan, että ilman jäätiin. Jos siis jollain tulee tietoon 2 paikkaa oikestaan mistä katsomosta vaan, niin pistäkääpä ystävällisesti yksityisviestiä. Maksu ja nouto onnistuu huomenna illasta tai lauantaina Kuopiossa ja maksu käteisellä tai tilisiirtokin onnistuu jos niin haluaa.

Edit: Olen valmis luonnollisesti maksamaan myös pienen preemion kohtuuden rajoissa.
 

Van Cleef

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, suomalainen/kansainvälinen jääkiekko
Lainaamatta tekstiä heitto Van Cleefille, saatko tarkemmin selvää onko tuo mustakeltaraitainen paita jossa on tämä nykyisen logon esi-isäversio värityksensä puolesta, niin onko sen logon pohja punainen vaiko sellainen vaalean sininen?

Omaan silmään näyttää punertavanruskealta, mutta en osaa tarkemmin sanoa mikä alkuperäinen väri ollut sitten. Jääkiekkomuseossa en ole käynyt, joten ehkä joku osaa vastata tarkemmin. Vaaleansininen olisi aika erikoinen väri.
 

Visiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkue, Kuopion KalPa
Omaan silmään näyttää punertavanruskealta, mutta en osaa tarkemmin sanoa mikä alkuperäinen väri ollut sitten. Jääkiekkomuseossa en ole käynyt, joten ehkä joku osaa vastata tarkemmin. Vaaleansininen olisi aika erikoinen väri.
Bongausvuoro siirtyy nyt vääjäämättä monsieur A. P. Järvelle joka on lukemani perusteella paitsi kirjoittanut KalPan historiasta yhden valtakunnallisessa jakelussa olevan eepoksen, myös tiettävästi hallinnoi huomattavan laajuista game-worn mallistoa. Jos AP taas ei tietäisi (mitä epäilen hyvin painavasti) alkuperäisen logon pohjavärityksestä tätä teknistä yksityiskohtaa, tuli meille tampereelle lähtö. Tämä jää nääs muuten kuuppaan vellomaan liikaa.
Mutta hitto soikoon, Cleef, sinähän kekkasi seuraavan askeleen: Jos kyseessä on ihka punainen KalPan logo nro.1, siihen voitaisiin palata lopulta jonakin päivänä. Vaikka 100-vuotisbileissä. Jos tuo tapahtuu, tarjoan monttubaarissa pirtelön.
 
Suosikkijoukkue
KalPa, Detroit Red Wings
Jep, jos jollain jää ylimääräiseksi pari lippua niin täälläkin olisi halukas :) Jäi kaverin lähtö vähän myöhäiseksi, niin taitaa jäädä muuten tämä iltama väliin. Mutta hienoa että pitkästä aikaa täysi tupa!
 

A.P.Järvi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Jyväskylän Lohi
Bongausvuoro siirtyy nyt vääjäämättä monsieur A. P. Järvelle
Minulla ei ole ihan varmaa tietoa tuon logon alkuperäisväreistä. Lienevätköhän olleet aina vähän sen mukaisia ne värit millaista tummahkoa lankaa sattui sotavuosien jälkeisinä pula-aikoina olemaan? Valkoinenkin lienee jossain vaiheessa 1940-lukua ollut aika vahvoilla, koska seuran nimiehdotuksiin kuului mm. Valkomustat niihin aikoihin, kun seura oli muuttanut luovutetulta alueelta Kuopioon ja Sortavalan Palloseuran (SPS) nimestä päätettiin luopua. KalPa valittiin sitten seuran nimeksi (mihin luulen vaikuttaneen sen, että Kalpa-divisioona oli valloittainut Sortavalan takaisin jatkosodan hyökkäysvaiheessa 1941). Kuitenkin viimeistään kun KuPS luopui jääkiekosta 1954, KalPan värit asettuivat nykyisen kaltaisiksi, kun jalkapalloon keskittynyt seura lahjoitti KalPalle kiekkovermeensä. Nämä olivat luonnollisesti KuPSin väriset keltainen ja musta.

Jos mennään kuitenkin vielä sotia edeltävään aikaan, niin Sortavalassa KalPan edeltäjän SPS:n jalkapallojoukkue pelasi ainakin kesällä 1933 punamustaraidallisissa paidoissa ja mustissa housuissa sekä mustissa punaraitaisissa sukissa. Keltainen väri on ehkä sitten Savon ajan perua.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös