Mainos

Grillaus – keskustelua eri grillimalleista ja grillauksesta yleisesti

  • 389 022
  • 982

Reverent

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Toi grilleillä hifistely on ehkä suurinta homostelua, mitä tiedän. Vajaa pari vuotta sitten muutettiin puutaloon, jossa on hyvin pieni terassi. Ostettiin siihen pienehkö sähkögrilli, mitä vitun väsyneet asiantuntijat ovat käyneet jatkuvasti kritisoimassa. Ihan hyvin heille kuitenkin on paksumpikin sähkögrillissä käristetty pihvi maistunut.

Suurin näistä päänpaukuttajista, vaimon veli, oli sitten käynyt hankkimassa jonkun Weberin superhiiligrillin. Sähköpostin ja siihen liitetyn kuvan mukaan "Grillien Ferrari". Eilen käytiin toteamassa, eikä se makkara nyt niin paljon ihmellisemmältä maistunut.

Kateellinen kusipää, moni varmaan ajattelee, mutta arvostan enemmän helppokäyttöisyyttä ja luotettavuutta, kuin hiilillä tai kaasulla kikkailua. Hiiligrilli on kyllä hyvä, mutta silti olen hyvin tyytyväinen omaan pikku sähkögrilliimme.
 

Rommeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Pale Knuckles - EASHL, Україна
Täällä oli edellä juttua poltinten materiaaleista ja tuosta aiheesta heittäisin kokemuksia.

Ne tavalliset peltipolttimet ovat ihan paskaa, mutta toki halvat uusiakin. Jos tasaista lämpöä haluaa, ei noilla juuri yhtä kesää enempää grillaile, varsinkaan jos polttimille pääsee tippumaan ritilöiltä rasvaa.

Valurautapolttimet kestävät suht hyvin, mutta ruostuvat kyllä muutamassa kesässä. Edellisestä johtuen lämpöä tulee sitten turhan epätasaisesti.

Rosteripoltin ei omien kokemusten mukaan häpeä ollenkaan uutta viiden kesän melko runsaan käytön jälkeen. Toki nuo pomttimet on omassa grillissä erittäin hyvin suojattu, eikä niiden päälle tipu grillatessa käytännössä yhtään mitään.

Weberiä uskallan kyllä lämpimästi suositella. Oma E-310 classic on tosiaan palvellut loistavasti jo kohta viisi vuotta. Kaikki osat ovat edelleen alkuperäisiä, joskin ensi kesänä varmaan uusin nuo emaloidut ritilät ja poltinten päällä olevat "flavourizer barsit". Grilli en rungoltaan edelleen käytännössä virheetön. Tehoa piisaa riittävästi ja grilli on helppo pitää puhtaana.
 

kalma

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Toi grilleillä hifistely on ehkä suurinta homostelua, mitä tiedän.

Kateellinen kusipää, moni varmaan ajattelee, mutta arvostan enemmän helppokäyttöisyyttä ja luotettavuutta, kuin hiilillä tai kaasulla kikkailua. Hiiligrilli on kyllä hyvä, mutta silti olen hyvin tyytyväinen omaan pikku sähkögrilliimme.
Kaasulla kikkailu? Ainoat kikkailut mitä keksin, on puhdistaminen ennen ja jälkeen grillauksen ja kaasun hankinta ehkä kerran vuodessa, vai teenkö jotain väärin, eikö sähkögrilliä tarvitse puhdistaa? Ja jos luotettavuudessa lähtee vertaamaan hiiligrilliä ja sähkökuumenninta, niin ei tuossa kamalan tiukkaa kisaa synny. Oikeastaan luotettavuudessa arvostan näitä kaasupolttimoitakin enemmän kuin sähkövastuksia, mutta se kai on sitten homosteleva makuasia.
Ja jos nyt tähän omaan rivitalonpätkään haluaa miettiä grillivaihtoehtoja, niin sähkögrilliä varten pitäisi joko vetää terassille jonkunlaiset pistorasiat tai pelata jatkojohtojen kanssa, kun taas kaasu-/hiiligrillin kanssa voin lähinnä vain grillata. Paremmin ja vapaammin.
Ja joo, itse asiassa tänään loppui omasta kaasuromusta kaasu, laitoin sitten sähkögrilliini (eli uuniin) ne lihat mitä oli tarkoitus grillata ja kyllähän niitäkin nyt söi.

Sähkögrillien palvojien harrastama laiskuus ja "mukakätevyyden" ihannointi on ehkä suurinta homostelua, mitä minä tiedän. Tai ei edes homostelua, koska se on varmaan ihan ok.
 

Bourque#77

Jäsen
Suosikkijoukkue
LA Kings |NUFC |FC Barcelona|KTP
Itsekin vakaasti luotan Weber laatuun. Nyt reilu 5v vanha ( joku Q sarjalainen ) ja edelleen täydessä tikissä. Yksi lyhyen elämäni parhaita ostoksia vaikka olikin n. 3-4 kertaa normi (kertakäyttö) kaasugrillin hintainen.

Suosittelen todella. Ja grilli on erittäin kovassa käytössä. Ainoastaan talven lepäämässä varastossa.
 

Mosku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lieksan hurtat
Mietinpähän tuossa itekkin jos vaikka ribsejä tai vaikka naudan kokonaista rintapalaa kokkailee ja väittää että sähkögrillissä tulee yhtä hyvä kuin hiiliweberillä niin kyllä täytyy melkoinen velho olla...
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Niin jos siis sähköllä haluaa "grillata" niin eikö voi saman tien vaan laittaa valurautapannun liedelle? Helppoa ja vaivatonta, ihan yhtä paljon tekemistä grillaamisen kanssa ja tulee hyvää pihviä, jos tietää mitä tekee. Sitten kun koittaakin vaikka vääntää niitä ribsejä siinä pannulla niin ikävä tulee sitä oikeaa grilliä. Beer can chickeniinkin, onnea vaan sen sähkögrillin kanssa. Lisäksi jää se rasvan ja marinadin aiheuttama savu aromi saamata, mitä ei nyt tule sekoittaa siis erikseen savun tuottamiseen lastuilla.
 

Raid76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jouka Juhola, Lipiäinen ja Ässien sylkykupit.
Käytössä omalla pihalla/terassilla on Weberin kaasugrilli, muurattu kesäkeittiö puu/hiilivoimalla ja Muurikan kesäkeittiö mallia Maxi (Kaasu). Viimeksi mainittua tulee käytettyä ylivoimaisesti eniten. Siihen on käytössä 58cm halkaisijan Muurikan peruspannu, 42cm parila ja savustin. Peruspannulla tehtiin esim. eilen samaan aikaan makkarat, pihvit ja paprika/ananas/paahdettusipuli systeemi. Kaksi renkainen iso poltin (D-400) pitää huolen että lämpöä riittää ja säätömahdollisuudet ovat hyvät kun voi erikseen säätää pannun keskiötä ja ulkoreunaa. Helppo pitää kunnossa ja vaivaton puhdistaa. Suosittelen lämpimästi, lisävarusteita tuohon saa paljon.

Kesäkeittiö : Muurikka Kesäkeittiö Kaasu MAXI, musta
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Oon n. tunnin päästä valmistamassa hevosen ulkofilettä pihveinä grillissä. Mitkä ovat pahimmat mokat, mitä voin tehdä (en ole ennen tehnyt)? Eroaako jotenkin selkeästi naudan ulkofileestä grillaamisen suhteen? Aika paljon mureampaahan tuo on...
 

U2

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara & anyone against russia...
Oon n. tunnin päästä valmistamassa hevosen ulkofilettä pihveinä grillissä. Mitkä ovat pahimmat mokat, mitä voin tehdä (en ole ennen tehnyt)? Eroaako jotenkin selkeästi naudan ulkofileestä grillaamisen suhteen? Aika paljon mureampaahan tuo on...

Mä oon aina tehnyt hevosen fileen ihan samalla tavalla kuin naudankin. Mureaahan hevonen tosiaan on, joten ehkä voi jättää himpun verran raaemmaksi, kuin jättäisi naudan pihvin.
 

Mosku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lieksan hurtat
Hiili / Brikettigrillaajille kysymyksenä.
Oletteko tilanneet brikettejä ulkomailta, tuleeko halvemmaksi kuin suomessa. Esim weberin briketit verkkokaupassa tulevat aika hintaviksi pidemmän päälle, vaikka riittoisia ovatkin. Olisikohan esim. briteissä jotain kauppaa mistä saisi isompia eriä halvemmalla?
Entäs suomesta tukusta jotain ravintolakäyttöön tarkoitettuja? y-tunnus löytyy eli se ei ole ongelma. Jos löytyy vaikka jotain suomalaisia yrittäjiä jotka tuottavat laadukkaita brikettejä niin ehdotuksia otetaan vastaan!

Edit. typo
 
Viimeksi muokattu:

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Grillin osto olisi edessä.

Tollaista Weberin Q1400 sähkögrilliä olen katsellut. Weber Q1400 sähkögrilli - Grillit ja kesätuotteet - Gigantti

Onko porukalla kokemuksia kyseisestä mallista? Plussat ja miinukset?

Vai pitäskö se kuitenkin ostaa se kaasugrilli, vaikka parvekkeella grillailenkin?
Sähköllä ei grillata, saman tien voi tehdä sen ruoan paistinpannulla.
Suosittelen ehdottomasti hommaamaan ennemmin sen kaasugrillin. Ja mieluummin sellaisen version, missä on useampia polttimoita, mikä antaa mahdollisuudet epäsuoraan grillaukseen. Weberin pikkugrillit on hyviä, mutta yhden ison polttimon ongelma iskee, joka kerta kun pitäisi epäsuorasti grillailla, ei toki mahdotonta, mutta ei myöskään mukavaa touhua.
 

Johan Kesti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
No eikös se nyt ole sama pannulla paistaa, jos kerran sähköllä joka tapauksessa vetelee?

Sähköllä ei grillata, saman tien voi tehdä sen ruoan paistinpannulla.

No näinhän se kyllä on.

Eniten mietityttää kuitenkin, jos kaasugrillin hommaan, että mitä mieltä taloyhtiö on siitä

Vain tämä grilli on kielletty parvekkeella

Parvekkeella saa grillata kiellosta huolimatta | Grillaus | HS

Kai mä sit voin ostaa sen kaasugrillin!
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
No näinhän se kyllä on.

Eniten mietityttää kuitenkin, jos kaasugrillin hommaan, että mitä mieltä taloyhtiö on siitä

Vain tämä grilli on kielletty parvekkeella

Parvekkeella saa grillata kiellosta huolimatta | Grillaus | HS

Kai mä sit voin ostaa sen kaasugrillin!
Taloyhtiö ei voi kieltää kaasugrilliä, mutta toki heillä voi olla määräyksissään yleinen ruoanlaittokielto parvekkeella. Sen pitävyyttä ei kyllä ole koskaan oikeudessa testattu (jos muistan oikein) ja epäilen hieman voiko ihmistä kieltää valmistamasta ruokaa parvekkeella. Allekirjoittaneella on savustuskaappi ja kaasugrilli parvekkeella ja eipä ole ainakaan vielä aiheuttanut mitään ongelmia. Toki sen verran pitää pitää huolta, ettei haju ja savuhaitat kasva mahdottomiksi, eli pitää niistä välineistä huolta.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Kyllä kannattaa ottaa kaasugrilli sähköisen sijasta viisi kertaa viidestä. Parvekkeella en grillaisi kuitenkaan rasvaista lihaa (entrecote, kassler...) ainakaan marinoituna koska se savupatsas vituttaa yläkerran naapureita kuusi tai seitsemän kertaa viidestä.
 

Johan Kesti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kiitoksia kaikille vastanneille, kyllä se valinta kohdistuu sitten tuohon kaasugrilliin.

Itsekin käsittänyt, että taloyhtiö ei sitä grillin käyttöä voi parvekkeella kieltää. Taloyhtiön säännöissä tosiaan lukee, että kaikenlainen grillailu parvekkeella on kielletty.

Mutta lähdetään nyt rohkeasti kokeilemaan kepillä jäätä. Naapureina aika paljon nuorta porukkaa niin tuskin jaksavat edes hirveästi valittaa.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Taloyhtiöllä (tai palotarkastajalla) saattaa tosin olla jotain sanomista myös kaasupullon säilyttämiseen parvekkeella.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Taloyhtiöllä (tai palotarkastajalla) saattaa tosin olla jotain sanomista myös kaasupullon säilyttämiseen parvekkeella.
Miksi olisi? Kaasupulloa saa säilyttää vaikka vuoteen alla jos siltä tuntuu. Lisäksi on olemassa kaasuhelloja ja jääkaappeja jne. joiden pulloja säilytetään keittiössä. 25kg kaasua saa säilyttää kotonansa. Vain ullakolla sitä ei saa säilyttää, lain mukaan.

Se on hauskaa kuinka nämä hutut ja mutut vaan aina jaksaa levitä ilman mitään faktaa niiden pohjalle.
Palavien nesteiden ja palavien kaasujen säilytys asuinrakennuksissa
Asuinhuoneistossa mukaan lukien niihin kuuluvat parvekkeet, terassit tai vastaavat tilat, saa säilyttää, jos se on turvallisuutta vaarantamatta mahdollista, palavia nesteitä sekä palavia nesteitä tai palavia kaasuja sisältäviä aerosoleja yhteensä enintään 25 litraa ja nestekaasua enintään 25 kilogrammaa. Muita kuin edellä mainittuja palavia kaasuja ei asuinhuoneistossa saa säilyttää.

Asuinrakennukseen kuuluvassa erillisessä varastotilassa saa lisäksi säilyttää palavia nesteitä sekä palavia nesteitä tai palavia kaasuja sisältäviä aerosoleja yhteensä enintään 50 litraa ja nestekaasua enintään 50 kilogrammaa.

Nestekaasun ja muiden ilmaa raskaampien palavien kaasujen säilytys on kielletty rakennusten kellari- ja ullakkotiloissa ja muissa vastaavissa tiloissa. Palavia nesteitä ja palavia kaasuja ei saa säilyttää yhtä useamman asuinhuoneiston käsittävän rakennuksen yhteisessä kellari- tai ullakkotilassa, joka on tarkoitettu asuntokohtaisen talousirtaimiston säilyttämiseen.

Edellä 1 ja 2 momentissa mainittuja enimmäismääriä laskettaessa ei oteta huomioon alkoholijuomia.
 
Viimeksi muokattu:

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Miksi olisi? Kaasupulloa saa säilyttää vaikka vuoteen alla jos siltä tuntuu. Lisäksi on olemassa kaasuhelloja ja jääkaappeja jne. joiden pulloja säilytetään keittiössä. 25kg kaasua saa säilyttää kotonansa. Vain ullakolla sitä ei saa säilyttää, lain mukaan.

Ok, hyvä kun korjasit luuloni. Tuskin olin ainoa, kellä oli epäilyksiä.
 

septi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Vanha, lahjoituksena saatu, grilli on käytännössä palanut puhki ja uuden osto on ajankohtainen. Sain ihan hyvän tarjouksen tuosta kolme-polttimisesta Weberin Spirit Classic E-320 mallista (eri malli kuin Spirit Original), mutta tokihan nuo Weberin grillit sen hintaisia ovat että kahteen kertaan pitää vielä harkita.

Em. Weber noin 600 euroa ja kolmen polttimen Lucifer emaloiduilla ritilöillä 250e.

Onhan Weber tietenkin paljon laadukkaampi, mutta kuinka paljon se tulee esille kun grillailee kesällä ehkä keskimäärin 2krt/viikko? Varaosia ja lisätarvikkeita Weberiin saa kiitettävästi, mutta toisaalta hinnatkin ovat sitä luokkaa että parin parillan hinnalla ostaa uuden halppisgrillin.

Mitäs näkemyksiä, onko Weber tuolla käytöllä hintansa väärti vrt. johonkin halppikseen? Kuinka suuri ero on varsinaisessa käytössä?
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
@septi Weberin saa hyvin huollettuna ja säilytettynä kestämään ensiluokkaisena ruoanlaittovälineenä vuosikymmenen. Olen nähnyt. Toisaalta markkinoilla on muitakin hyviä grillejä vaikka millä mitalla.

Pari nyrkkisääntöä:
1. Mene aina paikanpäälle ja tarkastele tuotetta läheltä. Testaile eri osia käsillä jotta saat ensikäden kokemuksen materiaalien laadusta ja osien kiinnityksistä ym. Kysy paljon kysymyksiä!
2. Kalleinta (eli Weberiä) ei kannata ostaa jos siihen on rahaa, muttei varaa. Toisaalta ei kannata ostaa halvintakaan, koska hinta on muita pienempi yleensä syystä.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Vanha, lahjoituksena saatu, grilli on käytännössä palanut puhki ja uuden osto on ajankohtainen. Sain ihan hyvän tarjouksen tuosta kolme-polttimisesta Weberin Spirit Classic E-320 mallista (eri malli kuin Spirit Original), mutta tokihan nuo Weberin grillit sen hintaisia ovat että kahteen kertaan pitää vielä harkita.

Em. Weber noin 600 euroa ja kolmen polttimen Lucifer emaloiduilla ritilöillä 250e.

Onhan Weber tietenkin paljon laadukkaampi, mutta kuinka paljon se tulee esille kun grillailee kesällä ehkä keskimäärin 2krt/viikko? Varaosia ja lisätarvikkeita Weberiin saa kiitettävästi, mutta toisaalta hinnatkin ovat sitä luokkaa että parin parillan hinnalla ostaa uuden halppisgrillin.

Mitäs näkemyksiä, onko Weber tuolla käytöllä hintansa väärti vrt. johonkin halppikseen? Kuinka suuri ero on varsinaisessa käytössä?
Hankala tälläisiin on vastata. Weberi kestää isältä pojalle, jos siis viitsii edes vähän huoltaa sitä grilliä. Lisäksi niitä varaosia todellakin saa, mikä ei välttämättä pidä paikkaansa sen halppiksen kanssa, mistä sattaa yhdessä vuodessa mennä polttimot puhki. Sinällään on lopputuloksen kannalta aika sama millä laitteella sitä grillaa. Tuskin siinä ainakaan ensimmäisenä kesänä mitään eroa huomaa, erot tulee siinä montako vuotta se Weberi kestää ja se toinen grilli ei kestä.
 

Jeffrey

Jäsen
Eikai sitä grillin hankinnassa kannata hirveästi säästää? Kuitenkin hyvä grilli kestää aikaa monta vuotta, ja siihen halpikseen ehtii kesän aikana monta kertaa hermo mennä mikäli edes kerta viikkoon jotain grillailee.

Mielestäni halpisgrillit pitäisi kieltää lailla. Jos halvan grillin haluaa, niin sitten menee tiilikauppaan ja rakentaa itse, tai halkaisee tynnyrin, lyö saranat kiinni ja täyttää hiilillä.

Ylipäänsä hiili tai puu grillit ovat nykyään aivan liian väheksyttyjä. Toki vaatii hieman suunnitelmallisuutta grillatessa ja hivenen vaivaa sen lämmön hallinnassa, mutta itse grillauskokemuksessa ja maussa mikään sitä aitoa voita.
 

Tkachuk7

Jäsen
Suosikkijoukkue
CBJ, WPG, BUF, EDM, STL
@Jeffrey

Peukku tälle.

Itse tykkään kärvennellä erilaisia lihoja ja kasviksia ihan millä tahansa lämmönlähteellä, kunhan se ei ole sähkövastus. Kaikissa on puolensa. Laadukas kaasugrilli on tietty helpoin, mutta ei aina paras.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös