Mainos

Gradua vääntämään...

  • 104 825
  • 470

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Noniin kun kerran sattui ketju sopivasti eteen, joten kerrotaampa oma tilanne.

Eli Graduseminaari alkoi tammikuussa, aihetta on jo muotoiltu. Lehtori hyväksyi jo aiheen ja antoi monen monta hyvää vinkkiä. Seuraavaksi sitten ensi viikolla proffan kanssa muotoilua.

Kyllä se tästä lähtee!
 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, BC Lions
Oma ratkaisu on tehty. Kesällä ilmoittaudun poissaolevaksi ja palaan asiaan sitten joskus, jos siltä tuntuu. Töiden ohessa sitä geetä ei yksinkertaisesti pysty vääntämään.
 

Tuen Vety

Jäsen
Suosikkijoukkue
RaiPen reippaat pojat
Valmis. Koville otti, mutta nyt on 13kk pakertaminen selvä. 77 sivua akateemista paskaa tuli eilen luovutettua proffalle ja tänään on olo vähintäänkin krapulainen.
 

Rygge

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Jaro
Loppuraportti

Nyt on sitten tämä projekti osaltani ohi, tarkastajat antoivat keskiviikkona arvosanaehdotuksensa tiedekuntaneuvoston käsiteltäväksi, joka hyväksyy graduni kokouksessaan 21.4.2005. Kyseessä on enää pelkkä muodollisuus, ikinä en ole kuullut, että tiedekuntaneuvosto olisi muuttanut tarkastajien arvosanaehdotusta.

Projekti sujui osaltani oikeastaan paremmin kuin osasin odottaakaan, työ valmistui ajoissa ja arvosanakin on vähintäänkin kohtuullinen. 29.4.2005 saan paperit käteen, joka oli asetettu tavoitepäiväksi jo syksyllä, kun tähän hommaan rupesin. Siinäpä oivalliset lähtökohdat vapun vietolle. Täytyy sanoa, että nyt on aika hyvä fiilis kaiken kaikkiaan.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Onnea!

Hieno saavutus.

Itse pitäisi saada teoria alkuun. Ensimmäinen sivu on aina vaikein. Tavoitteena olisi, että gradu olisi valmis tammi-helmikuussa 2006.
 

foligno

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Egoistinen luonteeni pakottaa informoimaan myös Jatkoajan lukijoita siitä, että graduni suoritus on rekisterissä ollut jo kaksi viikkoa. Arvosanaksi tuli M.

Ja teroz, teepä se ensimmäinen sivu valmiiksi vaikka sunnuntai-iltaan mennessä niin se vaikein asia on ohi! Jos se teksti tuntuu jälkeenpäin huonolta niin sitten vaan muokkaat sitä. Ei kannata olla liian kriittinen omia tekstejä kohtaan gradun alkuvaiheessa. Muutenkin eri näköisten haasteellisten, mutta realististen tavoitteiden ja deadlinien asettaminen on erittäin kannattavaa gradua tehtäessä.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Kiitos Foligno ja onnea hienosta suorituksesta!

Onneksi aikataulusta ei tarvitse hirveästi itse huolehtia, kun teen työn toimeksiantona. Sen verran on työmoraalia, että on pysyttävä annetussa aikataulussa, vaikka henki menisi heh.
 

Blågula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Blues, Kiekko-Espoo
Jepp, minullakin olisi hyviä uutisia kerrottavana. Eli eilen kävin palauttamassa gradun, 87:n sivun verran jorinaa plus siihen päälle vielä parikymmentä sivua liitteitä. Eli aikas paksu paketti.
Fiilis on ihan hieno tällä hetkellä muttei kuitenkaan mikään mega, en ole kuitenkaan tehnyt kovinkaan paljon tuon gradun eteen viime aikoina joten sellainen todellinen loppuvääntö ja maaliintulon riemu jäi uupumaan.
Arvosanaksi odotan C:tä tai ehkä jopa äMmää. Mielestäni olen tehnyt työni hyvin huolellisesti ja kokonaisuus on looginen, mutta graduni on sen verran käytännönläheinen että en oikein jaksa uskoa korkeaan arvosanaan. No, se arvosana nyt on yksi ja sama.

Nyt kun homma on finito niin voisin vetää kokemuksia hiukan yhteen. Siitä on muistaakseni vajaa vuosi aikaa kun päätin että projekti aloitetaan ja mistä kirjoitan. Kesällä ajatus sitten kypsyi mukavasti ja syksyllä aloitin hommat toden teolla, muistaakseni syys-lokakuun vaihteessa. Eli hommaan meni yhteensä 6 kuukautta.

Näin jälkikäteen arvioituna urakka ei ollut niin rankka mitä olin pelännyt. Vaikka olinkin varsin laiska innokkaan alkuvaiheen jälkeen niin homma eteni koko ajan vähintäänkin kelvollisesti enkä missään vaiheessa juuttunut mihinkään "luovaan kriisiin" tai vastaavaan. Itse asiassa minulla oli alusta asti varsin selvä kuva siitä mitä olen tekemässä, millä tavoin ja missä järjestyksessä - ja siitä oli kyllä hyötyä aivan helvetisti. Näin ollen en tehnyt turhaa työtä missään vaiheessa enkä esimerkiksi joutunut deletoimaan tekstiä.

Näinpä neuvoni teille joille tämä urakka on vielä edessäpäin on että panostakaa suunnitteluun! Hyvä lähtökohta olisi vaikkapa se että pystytte kirjoittamaan luonnoksen sisältöluettelosta jo ennen kuin olette aloittaneet kirjoitustyön. Kirjoittaminen on niin paljon helpompaa kun tiedätte tarkkaan mitä olette kirjoittamassa ja miksi. Suunnitelmat muuttuvat tietysti jonkin verran matkan aikana mutta se kuuluu asian.
 

ApZu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Beijing Nordic Vikings
Viestin lähetti ShakesBier
Oma opinnäytetyöprojektini oli pitkään tilassa "olen ajatellut asiaa". Nyt on sentään aihe jo hyväksytetty ja ohjaava opettaja työlle nimetty. Työn aihe on niinkin sydäntä lähellä, kuin urheilusponsorointi, joten antakaa palaa vaan tänne päin hyvää lähdeaineistoa..;)

Vakavasti puhuen, olen työstä jopa innoissani. Ainoastaan vaan tuon tutkimusosuuden toteuttaminen jännittää eli se, kuinka hyvin saan haastattelut purettua järkevään ja tarkoituksenmukaiseen kirjalliseen muotoon. Mutta toisaalta olen kyllä helpottunut siinä vaiheessa, kun tuo aika koittaa. Nyt olen vasta aivan alussa.

Tehdäänpä muuten sitten hyvin samasta aiheesta sitä gradua, eli sponsorointia ja urheilua. Jos kerrot tarkemmin aiheestasi vaikkapa yv:llä ni voidaan vaikka vaihtaa infoa. Itselläni aihe liittyy erilaisten sponsorointivaihtoehtojen vertailuun
 

Blågula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Blues, Kiekko-Espoo
Viestin lähetti Blågula

Arvosanaksi odotan C:tä tai ehkä jopa äMmää. Mielestäni olen tehnyt työni hyvin huolellisesti ja kokonaisuus on looginen, mutta graduni on sen verran käytännönläheinen että en oikein jaksa uskoa korkeaan arvosanaan. No, se arvosana nyt on yksi ja sama.
Ennustus meni aika lailla nappiin. Arosanaksi tuli "vahva C" ja liiallinen käytännönläheisyys oli juuri se mikä pudotti arvosanaa alaspäin.

Perjantaina pitää vielä duunissa kertoa tuloksista jonkun verran, sen jälkeen hautaan graduni hyvillä mielin jonnekin laatikon pohjalle.
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Kyllästyin yritysten vaiheiluun ja "ehkä syksyllä meillä olisi tarjolla jotain"-selittelyyn ja menin sitten proffan luokse ja nyt sitten käytännössä aihe on selvä ja ensi viikolla pitäisi eksyä tutkimusryhmän kokoukseen kuulemaan mitä oikeastaan pitäisi tehdä.
Kun projekti sattuu olemaan osa isompaa hanketta, on onneksi mahdollisuus puhua itselleen jonkinlaista rahallistakin korvausta, koska laitoksella ei muuten fyrkkaa olisi.

Joskus heinäkuussa olisi tarkoitus alkaa tekemäänkin jotain ja paljolti rahallisesta kanssakäymisestä riippuu se tulenko tekemään sitä täyspäiväisenä vai osa-aikaisena sluibailijana nukkuen suurimman osan ajan himassa.
Huono puoli on se, etten oikeastaan tiedä mitä pitäisi tehdä...mutta ihan turhaahan se nyt on, sitä varten on copypast....viitattavat lähteet.

Jouluun mennessä olisi tarkoitus saada jotakin aikaiseksi, itse työ ei juurikaan huolestuta, koska erilaisissa labratöissä on jo tullut tuotettua parisataa sivua mukatieteellistä tekstiä.

Hartza kirjoitti ketjun alkupuolella
Melko usein gradua aloitteleva opiskelija käy kysymässä neuvoa proffalta aiheen valinnassa. Proffa saattaa ehdottaa jotain sellaista aihetta, joka liittyy hänen omaan tutkimustyöhönsä. Jälleen ollaan tilanteessa, jossa muut kuin omat intressit vaikuttavat lopputyön tekemiseen.

hmm, tulikohan tehtyä sittenkin fiba :)
Noei, aihe nyt sinänsä on ihan ok, lähinnä omat intressit ovat saada siitä sen verran soveltava, että sillä olisi jotain relevanssia yrityspuolella, kun laitosfyysikoksi en ajatellut loppuelämäkseni jäädä odottelemaan yliopistonrehtorin eläkevirkaa.
 
Viimeksi muokattu:

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Semmonen 15 sivua teoriaa on valmiina. Tavoite saada teoriat kesän aikana valmiiksi, ehkäpä sellainen 30 sivua teoriaa riittää. Pääteemoja ei ole paljoa ja empiirinen puoli on aika laaja.

Katellaan.

ps. Tuntuiko muillakin, että teoria on ihan raakaa copy-pasteilua. Meinaa oikein alkaa hävettämään ;D
 

Tilatiili

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Metaani CH
Tuli asetettua ison deen vääntäminen vuoden päivät Jatkoajan edelle, mutta nyt, tänään, lupaan, että se ei tule toistumaan.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Oma diplomityö on tällä hetkellä käymistilassa. Teen työtäni ihan palkkasuhteessa erääseen varsin tunnettuun yritykseen (en kerro mikä, ei kuitenkaan Nokia, kuten moni voisi varmaan kuvitella). Työn aihe on vaan vieläkin vähän epäselvä. Tällä hetkellä olen (toukokuusta lähtien) työskennellyt erään projektin kimpussa ihan projektityöntekijänä ja projektin tiimoilta on tullut tehtyä merkittävä määrä tutkimus- ja simulointituloksia sekä kirjoitettu suuret määrät tekstiä. Tätä materiaalia voi sitten käyttää hyvinkin runsaasti d-työn materiaalina.

Diplomityö tulee siis tehtyä projektiin liittyen, mutta sen tarkempi aihe elää vielä toistaiseksi. Muutama ihan hyväkin idea on tullut, mutta niistä ei ole vielä uskallettu tehdä tässä vaiheessa tarkempaa suunnitelmaa, johtuen juurikin siitä että projekti elää ja jotkut potentiaaliset d-työaiheet saattavatkin jäädä pois koko projektista.

Nyt seuraavat 2 vkoa olen lomalla ja kuulemma sen jälkeen pitäisi sitten päättää se lopullinen aihe. Aihe tulee joka tapauksessa liittymään analogiseen radiotekniikkaan.
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Koomailu on tuottanut jo tulosta ainakin vähän alusta ja pistin toissapäivänä proffalle alustavasti tarkistukseen teoria-osuuden, 15 sivua. Kun tuon saisi altapois näin sisällön puolelta, voisi keskittyä itse tutkimuspuoleen.
Otsikonkin voisi toki keksiä ensin.

Heikompi rasti on vain se, että kiihdytin on rikkipoikki ja osia tilataan jostain Venäjältä, joten saa nähdä saako mitään aikaiseksi ikinä.
Kun tutkimusprojektissa pyörii neljän kansallisuuden edustajia, niin pääasiallisesti joutuu kommunikoimaan lontooksi, mutta onneksi sentään voin tehdä gradun suomeksi. Intialaiset postdocit pitäisi kieltää lailla Suomesta, ei niitten puheesta ymmärrä sitten yhtään mitään.

Vahvasti kuitenkin näyttää siltä, että saatan saada jotain lopullistakin aikaiseksi tämän vuoden aikana...valmistuminen sitten riippuukin lähinnä virkamiesruotsista...

Entäs muut?
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
varjo kirjoitti:
Entäs muut?

Oman DI-työn aihe varmistui työnantajan puolesta viime viikolla ja eilen kirjoitin projektisuunnitelman. Tänään aloin sitten kirjoittamisen ja sain jo yhden kappaleen teoriaosuutta kirjoitettua. Lähinnä sellaista yleistä löpinää. Nyt tutkailen eri kirjoja ja kokeilen seuraavaa, vähän jo tieteellisempää, kappaletta hahmotella. Sen kirjoittaminen ei enää onnistukaan ihan tuosta vaan, mutta ehkä senkin saa tämän työpäivän aikana parsittua kasaan. Riippuu, miten pitkään tuo projektipalaveri tuossa kestää.

Tsemiä vaan herra fyysikolle kirjoitukseen ja ennen kaikkea tuohon virkamiesruotsiin. Se taitaa ollakin se isompi paha. :)

Meikäläisellä on onneksi ruotsi jo käyty ja valmistuminen on enää tästä työstä kiinni. Teen kuitenkin tämän huolella enkä hätäillen, koska työ todennäköisesti poikii jatkopaikan tässä yrityksessä ja samalla onnistuessaan saattaisi olla mahdollisia työn ohessa suoritettavia jatko-opintoja ajatellen sopivaa julkaisumateriaaliakin.
 

Gagne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikenlaiset pörröiset maskotit, kahdella.
Sistis kirjoitti:
Meikäläisellä on onneksi ruotsi jo käyty ja valmistuminen on enää tästä työstä kiinni. Teen kuitenkin tämän huolella enkä hätäillen, koska työ todennäköisesti poikii jatkopaikan tässä yrityksessä ja samalla onnistuessaan saattaisi olla mahdollisia työn ohessa suoritettavia jatko-opintoja ajatellen sopivaa julkaisumateriaaliakin.

Se on Sistis hyvä ettei hätäile noissa asioissa. Oma kummisetäni (Fil.kand.,hyvin vanha aika) totesi oman valmistumiseni johdosta "Valmistuminen keskeytti hyvin alkaneet opiskelut". Hän kuulemma pääsee vielä nykyäänkin Tavastialle jonon ohi ;)

Hölmön hommaa sen sijaan on jokin akateemisen glorian tavoittelu, siis näin poikkitieteelisestä näkökulmasta katsottuna. *hymy*

Fyrkkaa vaan tiskiin! Volvo, tiilitalo, cockerspanieli, 2,1 lasta ja avioero!
 

Huerzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Valittajien luvattu maa
varjo kirjoitti:
Entäs muut?

Tutkimussuunnitelma kasassa, ja tavoitteena saada vuoden loppuun mennessä pari ekaa lukua valmiiksi. Olympialaisten aikaan empiirisen osion kimppuun, play-offsien alkaessa raapustelemaan siitä raporttia ja luultavasti MM-kisojen aikaan on valmiina 90 sivua sitä itseään. Hupsis...piti ihan varmasti kirjoittaa päivänmäärät, mutta näköjään pääsi lafleurimainen lipsahdus...
 

Leone B.

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Montreal Canadiens
Toukokuun viimeisinä päivinä kirjoitin ensimmäiset sanat ja heinäkuun lopussa oli varsin mukava tunne printtailla gradua. Vuoden verran olin tosin seminaarityön parissa pitkälti samoihin aihepiireihin syventynyt, mutta silti työ eteni yllättävänkin nopeasti. Sen verran omin päin tuon projektin vedin, että hiukan kylmin sydämin odottelin tuloksia. Mutta nyt on rekisterissä M, hyvä näin. Toinen pitäisi vielä tehdä lähivuosina, saa nähdä onko yhtään helpompaa...

Vaikka näissä jutuissa jokainen tekee tyylillään, itselläni (humanistisen ala) kirjoittamisessa toimi ihan hyvin seuraava kaava (kun aihe ja lähdeaineisto on suurin piirtein ensin selvillä):

1) Hahmottele hyvin yleisluontoisesti, millaisiin osiin (~lukuihin) työ jakautuu.
2) Aloita osa kerrallaan. 2-3 -viikkoa - tai miten paljon sitten ottaakin - armotonta tutustumista lähteisiin ja tutkimuskirjallisuuteen, hyvät muistiinpanot. Jos luettu synnyttää ajatuksia, nämä ehdottomasti heti ylös.
3) Muistiinpanot koneelle ja printit niistä.
4) Lue muistiinpanot läpi, mieti montako lukua tästä kokonaisuudesta voisi syntyä. Jäsentele muistiinpanot koneella tämän alustavan lukujaon mukaisiksi.
5) Kirjoita näin syntynyt muistiinpanojen ja omien ajatusten sekava, mutta jo jossain määrin rakennetta saanut rykelmä puhtaaksi alaluku kerrallaan. Vaikka päivässä tai viikossa aina yksi alaluku. Lähdeviitteet on helppo merkata, kun etenee vain "muistiinpanoja pitkin."
6) Nautiskele päivä pari, ja aloita sama ruljanssi seuraavan kokonaisuuden kanssa.

Kyllähän sitä lähes joka ilta tuli mietittyä, että mihin suuntaan tuota nyt voisi jatkaa ja missä on punainen lanka, mutta loppu hyvin, kaikki hyvin. Muistan lueskelleeni tätä ketjua lähinnä vastenmielisyyden tuntein ennen kirjoitustyön aloittamista, nyt tuntuu mukavalta, kun voi asettautua isällisen neuvonantajan asemaan (ikään kuin joku muiden neuvoista kovinkaan paljoa hyötyisi)!
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Kannattaisi varmaan omasta puolestanikin lukea tämä ketju kertaalleen läpi, koska tänään nyt virallisesti aloitin pro graduni tekemisen. Aihe on suunnilleen selkeä, koskee sähköisen palvelun logistisia optimointiratkaisuja. Suurin haaste lienee tämä tietotekninen terminologia ja käytännön mallien soveltuvuus niihin, mutta muuten aihe vaikuttaa simppeliltä, jossa on selkeä tavoite, jonka voi ratkaista miljoonalla eri tavalla.

Vähän kiirettä kuitenkin pukkaa, koska työnantaja (siis teen yrityscasena) haluaisi tulokset jo tammikuun lopussa. Voisi siis sanoa, että gradu pitäisi saada käytännössä valmiiksi kahdessa kuukaudessa. No olen aina pitänyt haasteista. Pitää kuitenkin varmaan työssäkäyntiä vähentää, ettei sitä 40h viikkoa vielä toiseen paikkaan tee samalla. Ja kyllä, ymmärrän täysin gradun ongelmia, saman katon alla tuon elämänkumppanini gradua pakerrettiin melkein vuosi. Gradu on nyt ykkösprioriteetti, sitä pakerretaan.
 
unettomia öitä, hermoromahduksia...

Oma opinnäytetyöni lähti tarkastuskierroksille eilen. Olo on kevyt, kun ei tarvi stressata. Vielä kypsyysnäyte ja tammikuussa paperit kouraan...

Työn tekemisessä oli omat ongelmansa, vähäisin ei ollut täysin idiootti ohjaava opettaja, jonka kanssa en tullut toimeen koko AMK- aikana. Myös teettäjän materiaali oli melkoista; valtion virkamiesten laatimia asiakirjoja. Huhhei.

Lopussa kyllä suoraan sanottuna nautin työn tekemisestä. Oppimisen riemua ja niitä "hei mä ymmärrän oikeasti"- hetkiä oli paljon. Ymmärsin opinnäytetyön aikana ainakin sen, että olen aivan oikealla alalla, numeroiden pyörittely on mukavaa ja mielenkiintoista.

Vaikka tein työtäni monta yötä kahvin voimalla (tein samalla ja teen edelleenkin 40h työviikkoa), sain muutaman hermoromahduksen ja lukemattomia itkupotkuraivareita niin kokemus oli mielestäni avartava. Opin paljon enemmän kuin luennoilla istuessani. Se kai on työn tarkoituskin...? Tiivistettynä: kyllä siitä selviää hengissä.
 

Solomon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Solomonkin on muutama kaunis kuu sitten aloittanut gradun tekemisen. Se, joka puhui aikaisemmin virkamiesruotsista, saattaa kokea hilpeäksi, että toisille ruotsinkieltä osaamattomille sattuu paljon huonompi tuuri. Ensin nyökytellään vartti päätä virkaintoisen lehtorin ehdotuksille ja sitten viikon kuluttua ollaan ymmyrkäisenä kotona, sylikkäin 1700-luvun alkupuolella ruotsiksi kirjoitettujen pöytäkirjojen kanssa.

Lähdemateriaalia on yhteensä noin 4000 sivua, sanojen kirjoitusasu ei vastaa nykypäivää ja lauserakenne on sellainen, että virkkeet ovat pahimmillaan sivun pituisia. Yhden lauseen viittaussuhteita saa miettiä tunnin tai toisenkin ja tuona aikana piuha saattaa katketa totaalisesti hetkellä millä hyvänsä.

Toisaalta aihetta rakentaessa oli kuitenkin tiedossa, että ensimmäinen este tulee käytännössä pakosta olemaan jonkinlainen kielimuuri, tulee aiheeksi mikä tahansa. Lisäksi kokemus on jo nyt opettanut, että pahimmassa tapauksessa muutama kolo tuossa muurissa riittää ainakin kuviteltuun ymmärtämiseen. Lopputulos ei myöskään paljon huoleta: maisterinpaperit lapasessa ei todennäköisesti jaksa enää montaa sekuntia miettiä, tuliko työ tehtyä ammattimaisena tutkijana vai akateemisena kiipeilijänä.
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Itse itseäni lainaten:
Jouluun mennessä olisi tarkoitus saada jotakin aikaiseksi

Niinno, joulu meni ja aikaiseksisaamisuuden määrä on jotain nollan ja kahden välillä. Toisinsanoen viimeiset 3kk "työvälineet" ovat olleet rikki, joten aika on kulunut teoretisointiin (gradussa huikeat 4 yhtälöä, repikää siitä soveltavaa fysiikkaa :)) ja erinäiseen suunnittelutyöhön. Teoriaosuus on periaatteessa tarkastettu ja muutamaa typoa lukuunottamatta korjattavaa ei oikeastaan ollut. Kokonaisuudessa tekstiä on tällä hetkellä 35 sivua ja kun yleensä gradupituudet ovat MatLU:ssa tuota ~50 sivua niin loppu syntynee jo itsestään.
Suunnitelmissa kuitenkin olisi saada jotain kokeellista dataa vuoden alussa siten että ehkäpä maaliskuun publiikissa voisi sitten tuulettaa villisti.

Rahoitus tosin on kunnossa, että mikäs tässä verotonta apurahaa nauttivana osa-aikasluibana karuun työelämään siirtymistä odotellessa.

Niinjoo, eipä mennyt ruotsi läpi ja tutkintovaatimusten muututtua, enää kirjallisessa osiossa ei saa käyttää sanakirjaa apuna, pitänee alkaa lähinnä suunnittelemaan ikuisen opiskelijan uraa.

Siirränpä siis raportointinakin eteenpäin->
 

Anton

Jäsen
Varjo:
Tuosta tekstistä ei oikein käynyt ilmi, olisiko se kuulunut onnellisuus- vai vitutusketjuun. Joten tämä lieni sittenkin oikea paikka ?

Gradujen ongelma on aina lähinnä toiseen suuntaan; miten loppukaneetti pysyy vaikka sen 15 sivun kokoisena?

Ei käy kateeksi sinun aihepohjasi. Tsemiä loppupuserrukselle!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös