tahtookirjoittaa
Jäsen
- Suosikkijoukkue
- Turun Palloseura
Reality check on paikallaan. Venäjän kanssa pärjää kun pitää suhteet kunnossa, ja ennenkaikkea oman puolustuksensa uskottavana. Turhalla vittuilulla itärajan yli saadaan taatusti harmia. NATO-jäsenyydestäkin olisi enemmän haittaa kuin hyötyä juuri siellä suunnalla.
Venäjä on "toivonut" että Suomi pysyy Nato:n ulkopuolella, minusta tuota toivetta tulisi kunnioittaa. Olen ihan varma että Venäjäkin arvostaa meitä eri tavalla jos sanomme NATO:lle "ei kiitos", meinaan moni heidän naapurimaansa ei samaa uskalla tehdä. Tämä puolestaan olisi selvä viesti että emme halua olla heidän vihollisiaan.
Suomikin on jo puolensa valinnut. Ja minkälainen pelote Suomen "uskottava" puolustus Venäjälle on rapakuntoisine varusmiehineen ja Venäjään verrattuna lähestulkoon hernepyssyin varustettuine puolustusvoimineen? Taitaa pelkästään tuossa itärajan takana olla kasassa jo sellainen arsenaali rautaa, että koko Suomen asearsenaali näyttää lähinnä säälittävältä sen rinnalla.
Tällä maalla on jo tarpeeksi kokemusta siitä, millaista on jäädä yksin. Kyllä Nato esim. Viron puolustushalukkuutensa on jo osoittanut. Tässä jokunen vuosi sitten, kun venäläinen uhitteli hävittäjäarmadallaan lähestyen päättäväisesti Viron itärajaa, olivat Saksan Hornetit jo ilmassa hyvää vauhtia matkalla kohti Baltian pohjoisosia. Tällöin kyse oli kuitenkin onneksi väärästä hälytyksestä.
Mistä tiedämme, ettei Venäjä nyt ilmeisen onnistuneen sotilasoperaation jälkeen ryhdy lietsoman Georgia-tyylistä epävakautta muissakin naapureissaan niissä asuvien venäläisvähemmistöjen avulla? Vain ja ainoastaan estääkseen jokaisen itsenäisen valtion oikeuden toteutumisen. Oikeuden valita tulevaisuutensa sotilaallisen liittoutumisen/liittoutumattomuuden suhteen.
Saattavat kuulostaa kaukaa haetuilta nämä uhkakuvat, mutta eihän talvisodan syttymistäkään vuonna 1938 osattu kuvitellakaan, eikä tätä Georgia-operaatiotakaan kovin helposti etukäteen olisi uskonut näkevänsä. Ei siitä montaa kuukautta ole, kun Venäjä vakuutteli maailmalle, ettei suunnittele hyökkäävänsä minkään vieraan valtion alueelle.
Viimeksi muokattu: