Galluppi: Pienet asiat, jotka ärsyttävät

  • 933 944
  • 6 182

Jaws

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks, Slovakia, Baltimore Ravens
Salibandyssa ei ole kielletty, jääpallosta en tiedä.

Sääntökirja kieltää varsinaisen taklaamisen, mutta toki kontaktit ovat sallittu. Eli käytännössä voi salibandyssakin taklata, kunhan sen tekee oikeaoppisesti. Sikäli juniori on tässä myös ihan oikeassa.
 

SimBLi

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
Minua ärsyttää kahdenlaiset autoilijat. Tai useassa tapauksessa kaksi eri tyyppistä autoilijaa itää samassa persoonassa. Ensinnäkin ne, jotka pysähtyvät yli metrin päähän pysäytysviivasta, on risteys sitten liikennevaloilla varustettu tai ei. Olen monta autoa saanut hivuttautumaan pikkuhiljaa eteenpäin, kun olen viereisellä kaistalla ajanut aivan pysäytysviivaan kiinni. Parhaimmilla sankareilla siinä on auton verran tilaa. Toinen autoilijatyyppi ei osaa ryhmittäytyä. Samalta, normaalia leveämmältä, kaistalta pääsee kääntymään oikealle ja ajamaan suoraan. Se on normaalia, että oikealle ei pääse kääntymään, koska suoraan ajavat ovat tien oikeassa reunassa, mutta kun oikealle kääntymässä oleva auto on keskellä kaistaa odottamassa niitä kävelijöitä. [Kirosana], että tuntuu se viisi sekuntia pitkältä ajalta, kun joutuu odottamaan sitä liikkeellelähtöä.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät, Huddersfield Town
"Scientists have concluded that the chicken came before the egg. The protein which makes egg shells is produced by hens only."

I call shenanigans! Ei mene noin. Käärmeet, krokotiilit,kilpikonnat ja perkele vesinokkaeläimetkin munivat. Eivätkä tilaa muna-protskujaan kanojen verkkokaupasta. Itse pöhisevät ne kasaan, oman kehonsa alkemialla.

Noihin muihin elukoihin menemättäkään homma menee juuri päinvastoin, eli muna tuli ensin. Asia ei ole vaikea ymmärtää: Nykyään on siis olemassa kana. Joskus muinoin ei ollut, vaan oli jonkinlainen kanan esimuoto, sanotaan vaikka proto-kana. No, jossain siinä aikajanalla, jolla tuo luiskaotsainen neander-nokkija on evolutzioonin avittamana hiljalleen kehittynyt nykyiseen muotoonsa, on piste jota ennen tuo elukka ei ole biologiseltä määritelmältään 'Kana' ja jonka jälkeen on. Eli viimeinen proto-kana on siis muninut sen munan josta kuoriutui ensimmäinen kana. Muna tuli siis ensin. MOT.
 

odwaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kepa ja Pena
Toinen autoilijatyyppi ei osaa ryhmittäytyä. Samalta, normaalia leveämmältä, kaistalta pääsee kääntymään oikealle ja ajamaan suoraan. Se on normaalia, että oikealle ei pääse kääntymään, koska suoraan ajavat ovat tien oikeassa reunassa, mutta kun oikealle kääntymässä oleva auto on keskellä kaistaa odottamassa niitä kävelijöitä.
Siis ryhmittyä periaatteessa pitääkin oikeaan reunaan, paitsi vasemmalle kääntyessä. Toki, jos ei vasemmalle saa kääntyä lain, niin pitkin hampain hyväksyn. Mutta yleisesti ottaen helpompi, että vasemmalla ollaan vaan kääntyessä.
 

Txjokeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Men in Blue ja muut oikeudenjakajat
Samalta, normaalia leveämmältä, kaistalta pääsee kääntymään oikealle ja ajamaan suoraan.

Tästä vasemmalle ryhmittymisestä on hyvä esimerkki Topeliuksenkadun pätkä Mannerheimintieltä Tukholmankadulle (Helsingissä). Ko. pätkä on vain yksi leveä kaista - vastakkaiseen suuntaan kaksi. Joka tapauksessa autoilijat ajavat siinä poikkeuksellisesti kanssa-autoilijoita ajatellen niin, että suoraan menevät pysyvät vasemmassa reunassa ja oikealle kääntyvät pääsevät rakentamaan oman jononsa kaistan oikeaan reunaan. Poikkeuksellista sujuvuutta suomalaisessa liikenteessä.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Tietyt Jatkoajan ilmiöt jaksavat ärsyttää. Esimerkiksi se, että oman suosikkijengini keskusteluosiossa näkee suunnilleen päivittäin IFK-pelaajien nimiä kirjoitettavan päin vittua. Jotkut selittävät tämän lukihäiriöllä, mutta kummasti se muu viesti saattaa olla virheetöntä tekstiä, vain se pelaajan "vaikea" nimi menee väärin. Saatanan ärsyttävää.

Toinen on erilaisten erisnimien yhteydessä käytettävät lyhenteet, jotka eivät avaudu läheskään kaikille. Eli mulle. NHL-osiossa ainakin on pirun laiskoja kirjoittajia, kun niin monien pelaajien, valmentajien ym. nimet mainitaan vain lyhenteinä (SC lienee joko Sidney Crosby tai sitten Stanley Cup, tiedä häntä). Samaa lyhennepelleilyä tehdään kyllä ympäri palstaa ja se jaksaa ketuttaa.
 

Andji

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kulloinkin minkäkin liigan hallitseva mestari
--pelaajien nimiä kirjoitettavan päin vittua--

Sama ihmetyttää minuakin. Nimien oikean kirjoitusasun voisi melko helposti tarkistaa vaikkapa Googlen kautta. Sinne tulee yleensä se "tarkoititko Corey Elkins?" -teksti, jos kirjoittaa hakukenttään "Korei Elkkins".

Pitäisi muuten käydä katsomassa montako eri kirjoitustapaa Shaone Morrisonnille on TPS-puolella keksitty...
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
...
NHL-osiossa ainakin on pirun laiskoja kirjoittajia, kun niin monien pelaajien, valmentajien ym. nimet mainitaan vain lyhenteinä (SC lienee joko Sidney Crosby tai sitten Stanley Cup, tiedä häntä). Samaa lyhennepelleilyä tehdään kyllä ympäri palstaa ja se jaksaa ketuttaa.


Tämä lyhenteiden käyttö kaikissa mahdollisissa ja mahdottomissa paikoissa ärsyttää myös työelämässä. Ärsyttävää lukea jotain sähköpostia, kun viitataan kirjainlyhenteillä kaiken maailman lomakkeisiin tai muihin termeihin.

Lapinlahden Linnut olivat ehkä oikeammassa kuin arvasivatkaan ennustaessaan tulevaisuutta Tähtireki-sketseissä. Sitä kieltä kohti ollaan koko ajan menossa.
 
Suosikkijoukkue
Suomen suurin ja kaunein
1) Ihmiset jotka leikkaa leivälle tarkoitetulla leikkuulaudalla sipulia.
2) Ihmiset jotka pysähtyvät lukemaan lööppejä kaupan lärpätinovien eteen.
3) Ihmiset jotka varaavat paikan julkisissa kulkuvälineissä ostoksilleen.
4) Ihmiset jotka uskovat, että viranomainen toimii aina moitteetta.
5) Ihmiset jotka tekevät kaikesta poliittisia kysymyksiä.
 
Suosikkijoukkue
Tappara, Setämiehet
Piti oikein miettiä että mihin ketjuun tätä tilitystä kirjoittaisi. Ei tämä nyt kuitenkn ihan vitutusketjuasiaa ole, niin pistetään tänne.

Eli ihmetyttää ja ärsyttää aika rankasti tämä nykyinen "hassuttelu"-trendi lähes kaikissa tv-ohjelmissa. Esimerkkinä nyt viimeaikoina nämä Ylen urheilulähetykset. Takavuosina em. ohjelmat ja lähetykset olivat ihan asiallista ja "normaalia" urheiluohjelmaa. Minkä takia nykyään joka lähetyksessä tuo hörökorvainen rantaruåttalainen heiluu ja hassuttelee tuolla välissä jotain aivan idioottimaista. Ihan hel-VE-tin noloa.
Sitten kun on näitä jotain hyväntekeväisyys live-konsertteja tai "gaalailtoja", niin aina on joku saatanan Putous runkku heittämässä ihan hitsin hilpeetä hetulaa, ja juontajilla on jotain värikästä peruukkia ja ihan peevelin hassua tekonenää päällä. Ja kansa nauraa ja talipäät taputtaa.

Veikkaan että viiden vuoden päästä uutiset lukee joku Kummelihahmo hassunhauskalla äänellä ja loton arpoo nasse-setä tai Jean-Pierre Kusela.

Hahhahhaa hahhahhahhahhahhhhhaaaa!

Nämä antaisi jotenkin hammasta purren anteeksi jos tämä "huumori" olisi edes laadukasta tai jollain tapaa älykästä, mutta kun suomalainen komiikka nyt vaan on tasoltaan samaa luokkaa kuin Pohjois-Korean ihmisoikeudet.

Suurin osa allekirjoittaneen tuntevista sanoo että olen yksi huumorintajuisimmista ihmisistä joita tuntevat, joten en tätä ärsytystä, ehkä jopa orastavaa vitutusta, pistäisi kuspäisen tosikkomaisuudenkaan piikkiin, ainakaan ihan ensimmäisenä.
 

Taitopelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, New York Rangers
Eli ihmetyttää ja ärsyttää aika rankasti tämä nykyinen "hassuttelu"-trendi lähes kaikissa tv-ohjelmissa. Esimerkkinä nyt viimeaikoina nämä Ylen urheilulähetykset. Takavuosina em. ohjelmat ja lähetykset olivat ihan asiallista ja "normaalia" urheiluohjelmaa. Minkä takia nykyään joka lähetyksessä tuo hörökorvainen rantaruåttalainen heiluu ja hassuttelee tuolla välissä jotain aivan idioottimaista. Ihan hel-VE-tin noloa.
Sitten kun on näitä jotain hyväntekeväisyys live-konsertteja tai "gaalailtoja", niin aina on joku saatanan Putous runkku heittämässä ihan hitsin hilpeetä hetulaa, ja juontajilla on jotain värikästä peruukkia ja ihan peevelin hassua tekonenää päällä. Ja kansa nauraa ja talipäät taputtaa.
Täysin samaa mieltä. Tänäänkin ärsytti YLE:n hiihtolähetystä katsoa, kun ensimmäisenä Kaj Kunnas yrittää hassutella ja makoilee studion sohvalla. Asiallisempaa ja asiantuntevampaa linjaa odottaisi etenkin YLE:n puolelta. Maikkarin ja Nelosen kohdalla tällaisiin pelleilyihin on totuttu jo kauan sitten, mutta en olisi uskonut vielä joitakin vuosia sitten että YLE sortuu tällaiseen.

Samaa linjaa edustaa YLE:n Jälkihiki maanantaiaamuisin. Kaj Kunnaksen johdolla toimittajat yrittävät hassutella viikosta toiseen samoilla helevetin hauskoilla jutuilla. Puolet ohjelma-ajasta menee siihen, kun joku Saku Tuominen (en muista menikö nimi oikein) mukahassuttelee viikon kuumilla aiheilla.
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Minkä takia nykyään joka lähetyksessä tuo hörökorvainen rantaruåttalainen heiluu ja hassuttelee tuolla välissä jotain aivan idioottimaista. Ihan hel-VE-tin noloa.
Täsmälleen näin. Kaj "Pedantti lerppukikkeli" Kunnaksessa on kuitenkin kaikkein häiritsevintä se, että hän - ilmeisen maneerinomaisesti - ääntelee kuin kiimainen, tuberkuloosia sairastava sirkusnorsu på den första inhemskan. Käsittämättömän ärsyttävää. Veikkaan, että Kaj saisi pataansa moisella kähisevällä ruskapunkku- eli Gambina-ähkinällään jopa Utön pursiseuran rapujuhlissa, joissa ei ole koskaan edes korotettu ääntä, jo ennen alkumaljoja.

Bubbling under: Kaj Kunn... Mainostoimistojen laatimat "sympaattiset" graafiset materiaalit hyväntekeväisyyskeräyksissä. Vastenmielisiä.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Hassuttelussa on yleensä kyse ammattitaidottomuuden peittämisessä, mutta Kaj Kunnaksen kohdalla on kyse ADHD:sta ja liiallisesta kofeiinista.

Urheilulähetyksissä minua hassuttelevaa Kunnasta enemmän ärsyttääkin ammattitaidottomat toimittajan kuten Ylellä se kikatteleva pikkutyttö, joka katsoo koko ajan papereista, koska ei muuten muista, mitä viisi minuuttia sitten päättyneessä kilpailussa kävi.
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Urheilulähetyksissä minua hassuttelevaa Kunnasta enemmän ärsyttääkin ammattitaidottomat toimittajan kuten Ylellä se kikatteleva pikkutyttö, joka katsoo koko ajan papereista, koska ei muuten muista, mitä viisi minuuttia sitten päättyneessä kilpailussa kävi.
Oikeassa olet; kyseinen trendilasipissis vie kyllä suvereenin voiton jopa YLEn sisäisissä, valmiiksi äärikovissa ärsytyksen piirikunnallisissa.
 

ernestipotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
1. Valojen räpsyttäminen kun ajaa pitkät päällä moottoritiellä.
Kaikille tiedoksi: motarilla vastaantulijan pitkät eivät häikäise.


2. Suomalainen liukuporraskäyttäytyminen. Miten voi olla niin helvetin vaikeaa seistä oikealla puolella ja päästää kiireisimmät vasemmalta ohi?


3. Istuimen vetäminen taakse lentokoneessa. Tämä pitäisi kieltää. Kun joku urpo kääntää penkin alas niin takana olevalla on vielä vähemmän tilaa mitä muutenkin jo ahtaassa sillipurkissa olisi.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
2. Suomalainen liukuporraskäyttäytyminen. Miten voi olla niin helvetin vaikeaa seistä oikealla puolella ja päästää kiireisimmät vasemmalta ohi?

Sama. Mä yleensä kävelen "läpi", jos siihen vasemmalle puolelle on joku jäänyt tyhmänä stondailemaan, ja saatan samalla katsoa hieman "hölmistyneesti". Yksi kavereistani on omaksunut tavan, jossa hän vastaavassa tilanteessa (missä tahansa Helsingin ulkopuolella) kävelee lähelle vasemmalla seisovaa ja sanoo "Mä tiedän et me ollaan Espoossa mut kamoon". Mikkelissä oli kuulemma aiheuttanut hörähdyksiä.

Toinen mikä ärsyttää on ihmiset, jotka valitsee ruokakaupassa sen idioottimaisen vedettävän korin, varsinkin mummot. Ottaisivat kärryt, saatana.
- Ne näyttää urpoilta
- Niihin kompastuu
- Ne on epäkäytännöllisiä, kun kassalla joutuu kyykkimään ostoksensa lattiatasosta
- Tekee mieli huolestua suomalaisten yleisestä ruumiillisesta hyvinvoinnista, jos ei edes omia ostoksia jakseta kantaa. Nuoria miehiäkin näkee näitä päivittäispelleilyn symboleita vetämässä.
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Philadelphia Flyers
Toinen mikä ärsyttää on ihmiset, jotka valitsee ruokakaupassa sen idioottimaisen vedettävän korin, varsinkin mummot. Ottaisivat kärryt, saatana.
- Ne näyttää urpoilta
- Niihin kompastuu
- Ne on epäkäytännöllisiä, kun kassalla joutuu kyykkimään ostoksensa lattiatasosta
- Tekee mieli huolestua suomalaisten yleisestä ruumiillisesta hyvinvoinnista, jos ei edes omia ostoksia jakseta kantaa. Nuoria miehiäkin näkee näitä päivittäispelleilyn symboleita vetämässä.

Täällä nuorehko mies, joka usein ottaa sen vedettävän mallin. Se on sellainen välikoko, joka on usein sopivan kokoinen meidän ostoksille, eli pariskunnalle. Tavallinen kori on liian pieni ja ostoskärryt ovat liian suuret, ja ne kärryt vievät kaupassa aivan helvetisti tilaa. En ole kyllä koskaan joutunut kyykkimään ostoksiani vedettävästä korista, vaan nostan sen ylös kahvasta, joka niissä yleensä on sen vetokahvan lisäksi. Kauppaan tullessani kannan vetokoria myös kantokahvasta, koska en koe tarpeelliseksi vetää tyhjää koria perässäni. Sitä vetokoria en myöskään vedä perässäni käsi pitkänä vaan lähellä itseäni.

Enemmän ihmettelen niitä ihmisiä, joiden elämäntehtävä on viedä mahdollisimman paljon tilaa kaupasta ostoskärryjen kanssa. Parkkeerataan maitohyllyn eteen niin, että ostoskärryt pidetään toisessa kädessä käsi pitkäksi ojennettuna, jolloin pieni mummokin pystyy käyttämään kaupasta useiden metrien tilan.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Milles Mortenson: Onneksi on siis kaltaisiasi. Valitettavasti olet kuitenkin vain pisara juomakelpoista vettä isossa kusimeressä, sillä pääosa korien vetäjistä tekee toimii juurikin päin vastoin sinun kanssasi. Muutenkin ärsyttää se, että suomalaisille kaupassa käyminen on niin helvetin iso ja vaikea asia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös