Galluppi: Pienet asiat, jotka ärsyttävät

  • 923 948
  • 6 154

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Ärsyttää myös se, ettei karjalalippiskansa kestä kritiikkiä Antero Mertarantaa tai Juhani Tammista kohtaan.

Meitsi on pesunkestävä karjalalippiskansalainen vaikka en lippalakkeja omistakaan. Kestän myös kritiikin Mertarantaa, Tammista sekä yleensäkin MM-kisoja kohtaan. Eipä se ole minulta mitenkään pois jos joku ei kestä tai ei voi sietää kyseisiä asioita. Ainoastaan virhe matrixissa.

Ärsyttää tällä hetkellä se, ettei kesä voi jo pitkän kevään jälkeen puhjeta kukkaan.
 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
Ärsyttää tällä hetkellä se, ettei kesä voi jo pitkän kevään jälkeen puhjeta kukkaan.

Perjantaille ja lauantaille luvassa about hellettä. Eiköhän se siitä.

Ärsyttää sellainen, että kerrot pienen asian, joka ärsyttää, ja heti on joku neropatti näsäviisastelemassa, että eihän tuo ole mikään ärsytyksen aihe.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Ärsyttää myös se, ettei karjalalippiskansa kestä kritiikkiä Antero Mertarantaa tai Juhani Tammista kohtaan.

Ärsyttää, että tavallisia kansalaisia kutsutaan karjalalippiskansaksi heti, jos he eivät ole mustavalkoisen ehdottomia kiekkoniiloja, joiden kisalähetys menee välittömästi pilalle, jos lähetystä selostaa joku supliikkimies kansaan vetoavalla viihdyttävällä tyylillä eikä joku haudanvakava pilkunnussija. Tai jos erätauolla huseeraa suurieleisesti kalapaitainen Aurinkokuningas sen sijaan, että siellä narisisi joku kuivan yksioikoinen ja lätkäjätkien yliarvostama Keklu tai viivelähdöistä solkkaava analyytikko.

Karjalalippiskansa mitä luultavimmin kestää varsin hyvin kritiikin Mertarantaa tai Tammista kohtaan, koska karjalalippiskansa ymmärtää, että MM-kisoissa kuten missä tahansa urheiluturnauksessa on viime kädessä kyse tunteisiin vetoavasta urheiluviihteestä, ei kuolemanvakavasta ja hartaasta rituaalista, joka menee pilalle jos sitä selostetaan tai kommentoidaan väärin (siitä huolimatta, että jokavuotisen rutinan mukaan kyseessä on aina vain Skoda-cup, jolla ei ole mitään arvoa ja jota kukaan ei arvosta, koska pelataanhan Pohjois-Amerikassakin NHL:ää jne jne).

Mutta otsikon mukaisesti tämä ärsytys sentään varmasti menee puolin ja toisin, pienestä asiastahan tässä on kyse.
 

Silkkeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ärsyttää, että tavallisia kansalaisia kutsutaan karjalalippiskansaksi heti, jos he eivät ole mustavalkoisen ehdottomia kiekkoniiloja, joiden kisalähetys menee välittömästi pilalle, jos lähetystä selostaa joku supliikkimies kansaan vetoavalla viihdyttävällä tyylillä eikä joku haudanvakava pilkunnussija.
Hieman kärjistettyä tekstiä toki, mutta pääosin samaa mieltä. Täällä tuntuu vallitsevan joku ihme käsitys siitä, että Mertaranta on sysipaska selostaja ja mukahauska vässykkä, joka puree ainoastaan kerran vuodessa lätkää katsovaan "karjalalippiskansaan". Tiedä sitten mikä on todellinen asian laita, hyvin todennäköisesti tämä anti-Mertaranta -porukka on vaan äänekkäämpi.

Olen jääkiekon suurkuluttaja (varmaan n. 100-200 matsia per vuosi tulee katsottua) ja en halua edes kuvitella maajoukkuelätkän ratkaisupelejä ilman Mertarantaa. Näissä peleissä se tunnelmanluonti on avainasemassa, ja vaikka Mertarannan selostukset vilisevät välillä asiavirheitä ja mukahauskuuksia, on hän kuitenkin tunnelmanluonnissa Suomen ylivoimainen ykkönen ja elää täysillä hetkessä mukana. Jokainen kuitenkin itse TV-ruudulta näkee mitä siellä tapahtuu ja tilastotkin voi tarkistaa vaikka netistä siinä sivussa, joten näihin hommiin en selostajaa tarvitse. Sen sijaan haluan jatkossakin kuulla, kuinka iiiiiiiihaaaaaaaana maali sieltä taas tulikaan. Ja karjua mukana.
 
Suosikkijoukkue
JYP, Vatanen, Blackhawks
Esimerkiksi meillä katson mieluummin pelit maikkarilta Maxin sijaan vaikka sekin näkyy. En siksi että pitäisin muita selostajia parempana, vaan siksi etten pysty nauttimaan jääkiekkoviihteestä jos sitä selostaa Antero Mertaranta. Minä en elä tunteella mukana, vaan nautin hyvästä lätkästä. En huuda maalin tullen, enkä varsinkaan lähde mukaan niihin mahdottoman raivostuttaviin hakamussutteluihin, jotka eivät liity jääkiekkoon mitenkään. Kuten niin moni muukin, niin minäkin katsoisin lätkämatsia mieluiten ilman selostusta, mutta kuullen kaukalon ja hallin äänet. Kun mennään halliin, mennään elämään tunteella. Siellä huudan ja kannustan ja taputan ja laulan. Iloitsen ja hurraan. Teeveestä homma on kuitenkin vain viihdettä, joukkueesta riippumatta. Kun kerran lähetyksessä on oltava selostaja, niin kuuntelen mieluummin semmoista, joka ymmärtää jotain ja pysyy suurinpiirtein asiassa.

Juhani Tammisesta sain sodan aikaan vain sen takia, että sanoin hänen tehneen itsestään pellen. Ei näiden kisojen aikana vaan aiemmin. Pidän häntä viihteellisenä hahmona ja siksi ansaitsee paikkansa ruudussa. Pellen hän on kuitenkin itsestään vuosien mittaan tehnyt.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En koe olevani karjalalippis, sillä jääkiekko kiinnostaa aika helvetin paljon eikä nouse ajatuksiin vain keväisin kisojen käynnistyessä. Liigakausi ja olympiakiekko menevät aivan eri sfääreihin kuin jokakeväiset MM-kisat.

Tuleeko minulle silti mieleen joka kevät haukkua ja vähätellä tätä "Skoda-cupia" sen vuoksi ettei se ole minun kevääni huipentuma, no ei tule sillä siellä kuitenkin pelataan jääkiekon MM-turnausta ja mukana on lajin huippunimiä aivan sieltä terävimmästäkin kärjestä.

Eli asia joka minua ärsyttää keväisin, on se miten kotisohvalta joku "tosikiekkomies" voi pokerinaamalla olla näiden MM-kisojen yläpuolella ja olla muka kiekkomies niin viimeisen päälle ettei nämä kisat ole yhtään mitään. Kuitenkin samaan aikaan kisoissa viilettävät kaiken maailman Kovaltshukit, Radulovit, Stamkosit, Giroux't, Staalit, Sedinit, Eberlet ja vaikka Ossi Väänäset ja Ilari Melartit. Ja aiempina vuosina toki Malkinit ja Jagrit, kotimaisista on tunnetusti nähty Koivua, Rinnettä ja Ruutua jne.

Yleisen palstamielipiteen mukaan ajateltuna, voisi kuvitella että totta helvetissä joku kovanaamainen nuori Ilari Melart olisi ensi töikseen kieltäytynyt noista noloista skodakisoista, koska Melartkin on kuitenkin todennäköisesti tosikiekkomies eikä suinkaan halua leimautua noloksi karjalalippikseksi.

Tuo on siis se joka keväisi ärsyttää, huippukiekkoilijat painavat viikkokausien panostuksella MM-kisoissa isolla tunteella hiki hatussa ja veret naamalla, ja samaan aikaan joku penkkiurheilija yrittää viimeiseen asti ilmeisesti olla näitäkin kovempi kiekkomies ja tosiaan siis asettuu noiden paskakisojen yläpuolelle.

Kenenkään ei tarvitse arvostaa kisoja jos ei halua tai seurata niitä senkään vertaa, mutta turhaa puhetta vähätellä ne täysin merkityksettömiksi kisoiksi jotka eivät kiinnosta ketään muita kuin karjalalippiksiä. Asetun enemminkin noiden maailmantähtien ja muidenkin kisoissa pelaavien kivikovien kiekkoammattilaisten kannalle kuin kisoja kotisohvalta kritisoivien velliperseiden kannalle, ja totean että kyllä nuo jokakeväiset MM-kisat jotakin myös kiekkomaailmassa merkitsevät.

Olympiakiekkoa ja tulevaa liigakautta tässä silti odottelee jo nyt, vaikka MM-kisat ovatkin käynnissä.
 

Murmeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vancouver Canucks
Puhuminen "punaviivan palauttamisesta". Siellä se punaviiva on möllöttänyt mun nähdäkseni jatkuvasti. "Keskialueen paitsio" tai "kahden viivan syöttö" ovat ne hyväksytyt termit!
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Passikuva - ei se koskaan onnistu. Nytkin koitin ennen kuvaukseen menemistä harjoitella sopivan ilmeetöntä ilmettä, mutta lopputulokseen voisi laittaa alle tekstin Wanted Dead or Alive ja ripustaa seriffin toimiston ulkoseinälle.
 

Zaster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Passikuvassa hieman ärsyttää myös sen hinta. Itse kävin kuvalla noin kuukausi sitten ja kuvat maksoivat muitaakseni 18 euroa. Mikä on parin napin painamisesta ja maksimissaan viiden minuutin työstä aika paljon.

Mahtaako mistään valokuvausliikkeestä saada enää ihan vaan sitä yhtä kuvaa, mikä riittää esim. passin uusimiseen? Nytkin kun niitä kuvia lykättiin mukaan kuusi kappaletta. Itelle kun riittäisi ihan vaan se yksi kuva ja sille vaikka kolmen euron hinta.
 
Viimeksi muokattu:

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Suomen maajoukkueenjohdon eli käytännössä joukkueen johtajan kyvyttömyys listata pelaajia pöytäkirjaan oikein. Tästä syystä ykköskenttää lukuunottamatta on laituria laitettu sentteriksi ja päinvastoin. Pieni asia, mutta vähäsen ärsyttää.
 

Zago

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Verkkokauppa.comin myymälöiden lähistöllä oleskeleville tiedoksi, että siellä on jo pidempään ollut tarjouksessa 1 € kuusi passikuvaa, jotka kelpaavat ihan yhtälailla. Oma passikuvani onnistui ihan hyvin ja aikaahan tähän tosiaan meni se 5 min, joten varsin edullisesti saa verrattuna valokuvausliikkeiden kiskurihintoihin.

Passikuvassa hieman ärsyttää myös sen hinta. Itse kävin kuvalla noin kuukausi sitten ja kuvat maksoivat muitaakseni 18 euroa. Mikä on parin napin painamisesta ja maksimissaan viiden minuutin työstä aika paljon.

Mahtaako mistään valokuvausliikkeestä saada enää ihan vaan sitä yhtä kuvaa, mikä riittää esim. passin uusimiseen? Nytkin kun niitä kuvia lykättiin mukaan kuusi kappaletta. Itelle kun riittäisi ihan vaan se yksi kuva ja sille vaikka kolmen euron hinta.
 
Suosikkijoukkue
Sini-puna-valkoinen, Kupittaan ylpeys!
Ärsyttää, kun julkisessa keskustelussa viitataan aina siihen, miten Ruotsissa on kaikki paremmin. Eikö voitaisi sitten kopioida Ruotsin lakikirja suoraan sellaisenaan Suomeen ja määrätä vielä Ruotsin parlamentti päättämään Suomenkin asioista, kun kerran ruotsalainen malli on aina se parempi vaihtoehto kuin se, miten Suomessa tehdään?
 

avs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Ärsyttää, kun julkisessa keskustelussa viitataan aina siihen, miten Ruotsissa on kaikki paremmin. Eikö voitaisi sitten kopioida Ruotsin lakikirja suoraan sellaisenaan Suomeen ja määrätä vielä Ruotsin parlamentti päättämään Suomenkin asioista, kun kerran ruotsalainen malli on aina se parempi vaihtoehto kuin se, miten Suomessa tehdään?

No eikös noin tehty aika pitkään Suomen historiaa kun kattelee.

Menikö sillon sitte paremmin? Vaikea sanoa.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Stadin bussikuskien tapa ruveta sekoilemaan bussin keskiovien kanssa. Eivätkö ne koskaan opi?
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Se kun venailet pidemmän aikaa kassajonossa ja jonoa alkaa kerty taaksesi ja pian jostain tulee kuulutus "kassoille tarvitaan ruuhka-apua." Noh, kohta jostain tuleekin uusi myyjä viereiselle kassalle. Katselet ensin ympärillesi ja vaihdatkin tälle kassalle, niin eiköhän jostain jonon perältä ala juosta ihmisiä hirveällä kiireellä eteesi.

Ei oikein tiedä miten tossa tilanteessa pitäisi toimia. Omasta mielestä se kuka on ruuhkakassalla odottanut pisimpään, eikä vielä lastaa ruokiaan hihnalle saisi mennä siihen ensimmäisenä, mutta joka saatanan kerta sieltä joku hätähousu juoksee sen kaverin eteen, voi vittu. Tekee vain mieli repiä siitä korista kahva irti ja heittäytyä keskiaikaiseksi. Ei vaan yhtään oma polla kestä näitä MINÄMINÄ-ihmisiä. Enkä sano että kuuluvat mihinkään tiettyyn ihmisryhmään, ihan yhtälailla keski-ikäiset, vanhat ja nuoret tuota harrastavat.
 

Rocco

Jäsen
Se kun venailet pidemmän aikaa kassajonossa ja jonoa alkaa kerty taaksesi ja pian jostain tulee kuulutus "kassoille tarvitaan ruuhka-apua." Noh, kohta jostain tuleekin uusi myyjä viereiselle kassalle. Katselet ensin ympärillesi ja vaihdatkin tälle kassalle, niin eiköhän jostain jonon perältä ala juosta ihmisiä hirveällä kiireellä eteesi.

Ei oikein tiedä miten tossa tilanteessa pitäisi toimia. Omasta mielestä se kuka on ruuhkakassalla odottanut pisimpään, eikä vielä lastaa ruokiaan hihnalle saisi mennä siihen ensimmäisenä, mutta joka saatanan kerta sieltä joku hätähousu juoksee sen kaverin eteen, voi vittu. Tekee vain mieli repiä siitä korista kahva irti ja heittäytyä keskiaikaiseksi. Ei vaan yhtään oma polla kestä näitä MINÄMINÄ-ihmisiä. Enkä sano että kuuluvat mihinkään tiettyyn ihmisryhmään, ihan yhtälailla keski-ikäiset, vanhat ja nuoret tuota harrastavat.

Alleviivasin ja pistin punaisella vikasi. Älä odota, mene suoraan toiselle kassalle. Niin minäkin teen. Nopeat elävät.
 

Pulustaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lestaporot, Jussin tussit
On hyvinkin ärsyttävää istua jonkun urheilutapahtuman katsomsosa, jos vieressä istuvan janarin katse ei osukaan pelin suuntaan, vaan hän katsoo esimerkiksi niitä vähäpukeisia chearleadereja, naapurin Anja-rouvaa tai hölmösti pukeutunutta fania. Tarkoitan tässä sitä, että tällöin katsojanaapureiden katseet leikkaavat toisensa, ja pelin seuraaminen hankaloituu huomattavasti. Tuossa voisi huonohermoisempi kaveri menettää malttinsa, mutta en minä ole mitään hennonnut sanoa. Onko kanssafoorumisteilla samankaltaisia kokemuksia, vai oletteko juuri te niitä häiritsijöitä, häh?!
 

hanu

Jäsen
Suosikkijoukkue
raitapaita
On hyvinkin ärsyttävää istua jonkun urheilutapahtuman katsomsosa, jos vieressä istuvan janarin katse ei osukaan pelin suuntaan, vaan hän katsoo esimerkiksi niitä vähäpukeisia chearleadereja, naapurin Anja-rouvaa tai hölmösti pukeutunutta fania. Tarkoitan tässä sitä, että tällöin katsojanaapureiden katseet leikkaavat toisensa, ja pelin seuraaminen hankaloituu huomattavasti. Tuossa voisi huonohermoisempi kaveri menettää malttinsa, mutta en minä ole mitään hennonnut sanoa. Onko kanssafoorumisteilla samankaltaisia kokemuksia, vai oletteko juuri te niitä häiritsijöitä, häh?!

Tuo nainen joka meillä asuu käy kanssani futismatseissa ulkomailla nimenomaan aistimassa tunnelmaa, ihmettelemässä fanien käytöstä yms. Peli ei juurikaan kiinosta häntä. Vaan halusipa tuo UD Las Palmasin fanipaidan, minä en ole vielä itseasiassa itselleni sellaista hommannut, vaikka n. puolet jengin kotimatseista tuli tälläkin kaudella väijyttyä.

t. hanu
 

Turha Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat
Se kun venailet pidemmän aikaa kassajonossa ja jonoa alkaa kerty taaksesi ja pian jostain tulee kuulutus "kassoille tarvitaan ruuhka-apua." Noh, kohta jostain tuleekin uusi myyjä viereiselle kassalle. Katselet ensin ympärillesi ja vaihdatkin tälle kassalle, niin eiköhän jostain jonon perältä ala juosta ihmisiä hirveällä kiireellä eteesi.

Ylipäänsä Suomessa ei osata jonottaa. Muodostuu kasoja. Etuillaan törkeästi. Ei tajuta missä on jonon pää. Jätetään välejä, toisaalta ollaan ruotsalaistuntumassa. Jonottaminen on ryhmätoimintaa eikä sitä tämä Impivaaran pösilö osaa. Olisi huomioitava ns. toinen. Se on aivan liikaa.

En ole tutkinut, mutta olen satavarma että suomalaiset pelaajat aiheuttavat vääriä vaihtoja ylivoimaisesti eniten, kun hypätään väärään aikaan kaukaloon tai ei päästä lootasta ajallaan pois. Hienosyinen suomipoika ei ole!
 

VT

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Alleviivasin ja pistin punaisella vikasi. Älä odota, mene suoraan toiselle kassalle. Niin minäkin teen. Nopeat elävät.
Elävät joo, mutta käytöstavat pitää silti olla. Eli jonon perältä ei rynnätä sinne, mutta jonon ensimmäiset eivät myöskään arvo mitä tehdä vaan tuollaiset tilanteet vaativat ripeää toimintaa. Jos joku kuitenkin rynnii jonon hänniltä, pieni huomaamaton jalan ojennus saa aikaan sen, että rynnijä pääsee ihastelemaan lähietäisyydeltä kaupan likaista lattiaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös