Formula 1 – kausi 2020

  • 268 458
  • 2 260

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Vaikka Schumi olikin välillä ihan täysi kyrpä ja häikäilemätön mulkvisti radalla, niin ikinä mies ei sortunut minkäänlaiseen jeesusteluun tai oman egonsa kiillottamiseen kaikella kisaamisen ulkopuolisella pelleilyllä. Muutenkaan en pahemmin muista kuulleeni Schumilta mitään valittamista, olkoonkin että hänen huippuaikanaan tiimiradiota ei kuultu lähellekään niin paljon kuin nykyään.

Saavutuksissa Hamilton menee kohta kaikissa tärkeimmissä tilastoissa Schumin ohi ja onhan se totta että Schumi ei koskaan joutunut ajamaan kilpaa tallikaveriaan vastaan, mutta toisaalta tilanne oli sikäli selkeä että kyllä tallikaverikin tiesi missä mennään. Asetelma oli hyvinkin selkeä ja sinänsä tuostakaan nyt ei varsinaisesti auta urputtaa.

Hamilton voi ehkä olla kuskina parempi ja pian myös tilastoissa menestyneempi, mutta silti näistä kahdesta se suurempi on Michael Schumacher. Aina ja ikuisesti.
 

Juhisjuhis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Onkos täällä ollut pohdintaa, että miten väki arvottaa Hamiltonin saavutukset verrattuna Schumacherin vastaaviin?

Molemmilla on ollut ylivertaisia autoja allaan ainakin osan ajasta ja "ei niin ylivertaisetkin" autot on saatu liikkumaan voittotahtiin. Molemmat kiistämättä aivan loistavia kuljettajia.

Hamilton on saanut vähemmän hyötyä tallimääräyksistä kuin Schumacher aikoinaan. Toisaalta oman mielikuvan mukaan Schumacher on joutunut taistelemaan tasapäisemmin muita vastaan omalla urallaan.

Ehkä aika kultaa muistot, mutta itselle Schumacher on noista kahdesta se "suurempi" mestari, vaikka Hamiltonilla onkin vielä vuosia aikaa putsata pöytää.
Kun eri näkökulmista tarkastelee, niin todella paljon on samoja piirteitä näillä kahdella.

Tosiaan tulikin mainittua jo tuo Ferrarin alkuajat ja miten se puoltaisi Schumin valintaa tässä mielessä. Paha sanoa tietenkään faktuaalisesti, kuinka paljon työtä joutui Schumi tekemään tuolloin ennen ja jälkeen kautta 1996, kun auto oli täysin sysipaska. Mutta aika tyhjästä joutui varmaan kehitystyön kannalta lähtemään liikkeelle. Toki oli meriitit jo ennen tuota siirtoa, mutta nopeasti sai koko tallin tuen taakseen ja näin ollen selkeän ykköskuskin statuksen.

Hamilton toki myös osoittanut aina olevansa voittaja. Myös 2009, kun auto oli täysin luokaton, onnistui yhden voiton raapimaan ja muutaman podiumin. Vaikka gridillä oli helposti ainakin kolme nopeampaa tallia.

Paljon puhutaan, että Schumi on hyötynyt tallikavereista paljon muita enemmän. Totta tämä, mutta kyllä Hamilton on myös nauttinut paljon automaattista ykköskuskin suosiota. Tätä tuodaan nykyään Mersun puolelta ehkä paljon enemmän esille kuin ennen. Rosbergin ollessa kuvioissa ei selkeästi haluttu tehdä linjanvetoa, vaikka Hamilton olikin hieman radalla nopeampi. Rosberg kun oli ollut pidempään tallissa ja kykenevä voittamaan joka viikonloppu.

Kyllä tässä pikkuhiljaa rupeaa olemaan Hamiltonilla enemmän kausia alla nyt parhaalla kalustolla. Voidaan kärjistäen laskea 2014-2016 sekä 2019-2020 kaudet, jolloin Mersu on ollut selkeästi nopein. 2017-2018 voidaan ehkä tulkita Ferrarin olleen ainakin osan kautta edellä, mutta pitkässä juoksussa tämä tasaantui lopulta Mersulle.

Schumin mestaruusvuosista voidaan puolestaan vähän vaihtelevammin tulkita, milloin ollut täysin ylivertainen auto ja milloin ei. 2000 oli tiukkaa McLarenin kanssa, 2001 ja 2002 puolestaan selkeästi nopein auto, 2003 sekä McLaren ja Williams aika lähellä suorituskyvyssä, 2004 sitten taisikin olla se dominoivin vuosi ikinä, keltään. 2005 meni renkaiden piikkiin, että ei ollut vauhtia ja 2006 ilman Suzukan konerikkoa olisi varmaan tullut se kahdeksas mestaruus.

Eli lyhyellä matikalla Hamiltonilla olisi ollut 5 kautena selkeästi nopein auto, Schumilla 4 kautena. Tämä nyt vain oma näkemys ja riippuu näkökulmasta, mutta nykytrendin mukaan rupeaa kyllä nyt viimeistään kääntymään määrällisesti Hamiltonin eduksi tämä kalustoetu.

Jossain nostetaan esille myös sitä, että Hamilton on ollut "puhtaampi" kuski näistä eli välttänyt isoja radanpuoleisia skandaaleja. Toki Schumilla näitä todella törkeitä tapauksia enemmän, mutta en nyt sanoisi Hamiltonin täysin puhtoinen ollut oman uransa aikana. Oli 2009 Melbournen Spy Gatea ja oman tiimin heittäminen bussin alle, kun ei vaan onnistu joka kerta. Oma näkemykseni on, että jos haluat olla mestari, tulee olla jollain tavalla röyhkeä ja mulkku. Se vaan kuuluu lajin luonteeseen.

Vaikea tehdä pesäeroa. Molemmat oman aikansa parhaita.
 
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
Schuminkin 1996 auton sysipaskuus on mielestäni hieman liioiteltua. Williams oli sillä kaudella ylivertainen, mutta sen jälkeen Benetton, Ferrari ja McLaren olivat keskenään melko lähellä toisiaan. Ja mielestäni tuossa järjestyksessä. Schumin ansiota pitkälti, että Ferrari pystyi voittamaan Benettonin valmistajien pisteissä.

Eddie Irvinekin ajoi kymmenen parhaan joukkoon kauden jokaisessa aika-ajossa, joskin Ranskassa tuli hylkäys ja viimeinen lähtöruutu.

Suhteessa muuhun porukkaan sanoisin, että tämän vuoden Ferrari on vielä heikompi auto kuin mitä Schumilla oli tuolloin käytettävissä.

Samoin Hamiltonin kohdalla pitää sanoa, että vuoden 2009 auto oli kauden ensimmäisen puoliskon huono, mutta jälkimmäisellä kohtuullisen nopea menopeli. Valloittivathan Hamilton ja Kovalainen eturivin Valenciassa.
 

Merovingi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Blue Jackets
Kuskeja on vaikea vertailla, kun aikakaudet ovat erilaiset ja paljon riippuu myös tallista itsestään. Schumi on kuitenkin Hamiltonia parempi kuski, koska ajoi sellaisella aikakaudella, jolloin testattiin enemmän ja täten voimasuhteet muuttuivat enemmän jo kauden aikana, jolloin haaste oli suurempi. Voit dominoida nyt, mutta kahden viikon kuluttua olet sekunnin jäljessä toista. Nykyään tiedetään jo Australiassa kuka sen mestaruuden voittaa. Schumin aikana myös autot eivät olleet niin luotettavia kuin nyt, mikä toi myös oman haasteensa kehitykselle ja kilpailulle.

Hamilton on myös voittanut mestaruutensa samalla moottorivalmistajalla joka kerta eli Mersulla. Schumi voitti ensimmäisensä Renaultilla. Olisi mielenkiintoista nähdä miten Hamilton pärjäisi erilaisessa ympäristössä.

Schumi on myös kyllä mulkkuudestaan huolimatta miellyttävämpi persoona, koska hän oli aito. Hamilton on ihme kitisijä, vaikka menee niin hyvin ja en tuosta moraaliposeerauksesta perusta.

Kaikkein kovimmat kuskit ovat kuitenkin menneinä aikoina, jolloin siirtyi tasaisin väliajoin kuskeja taivaallisille radoille. Juan Manuel Fangio on yksi kovimmista kuskeista ikinä, ellei kovin, ihan sen ansiosta, että hän selvisi tuosta F1:n villin lännen vuosista hengissä ja kuoli vanhuuteen. Nykyään homma on niin turvallista, niin helpommin sitä mestaruuksia ja voittoja kerryttää, kun ajovirhe ei suurella todennäköisyydellä johda hengenlähtöön saatika vammoihin. Toista oli ennen. Niin, ja nykyään on myös enemmän kisoja.
 

MPN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
No tuodaan oma näkemys tähän vielä, itse en tykkää yhtään Hamiltonin pr-imagosta ja kitinä tiimiradiossa, "parhaat tuulettimet ikinä-missään"-jargoni vituttaa, kuten polvistuminen ja muut tempaukset. Mutta kun miettii että keitä kaikkia vastaan Hamilton on ajanut ja millaisia tallikavereita hänellä on ollut ja sitä asemaa tallin sisällä, sekä peilaa näitä asioita siihen miten Hamilton on pärjännyt. Niin mielestäni Hamilton on GOAT.

Ja näissähän on hauska että yleensä osa "julkisesta mielipiteestä" rupeaa muuttumaan vasta muutamia vuosia uran jälkeen. Jos nyt vaikka Verstappen on 15v päästä seuraava ketä verrataan suuriin, niin veikkaan että vertausta tehdään nimenomaan Hamiltoniin.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Ja näissähän on hauska että yleensä osa "julkisesta mielipiteestä" rupeaa muuttumaan vasta muutamia vuosia uran jälkeen. Jos nyt vaikka Verstappen on 15v päästä seuraava ketä verrataan suuriin, niin veikkaan että vertausta tehdään nimenomaan Hamiltoniin.

Se on just näin. Schumacherin aikaan se oli vain ärsyttävä saksalainen, jota ei missään tapauksessa voinut verrata oikeisiin legendoihin kuten Fangioon. Aika tekee aina tehtävänsä ja Hamilton tulee näyttämään uransa jälkeen vielä paremmalta kuin nyt.
 

Fat Cat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Minulla, kuten varmasti monella suomalaisella, on selkärankaan juurtunut niin kova Schumacher-kauhu, etten pysty ikinä näkemään Hamiltonia yhtä kovana. Schumi punaisine autoineen on kaikkien aikojen kovin uhka muille kuskeille ja talleille, eikä juuri koskaan tuntunut tekevän virheitä + onni oli aina myötä. Uran jälkeen vitutus muuttui armottomaksi kunnioitukseksi, vähän samalla tavalla kuten kävi Peter Forsbergin kanssa (kuka on muuten Gretzkyn ja Lemieuxin jälkeen kovin kiekkoilija).
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Minulla, kuten varmasti monella suomalaisella, on selkärankaan juurtunut niin kova Schumacher-kauhu, etten pysty ikinä näkemään Hamiltonia yhtä kovana. Schumi punaisine autoineen on kaikkien aikojen kovin uhka muille kuskeille ja talleille, eikä juuri koskaan tuntunut tekevän virheitä + onni oli aina myötä. Uran jälkeen vitutus muuttui armottomaksi kunnioitukseksi, vähän samalla tavalla kuten kävi Peter Forsbergin kanssa (kuka on muuten Gretzkyn ja Lemieuxin jälkeen kovin kiekkoilija).
Olen samaa mieltä. Sinänsä tosiaan uskomatonta se ettei Schumilla ollut vuoden 2000 jälkeen alkaneen dominanssinsa ollut käytännössä koskaan mitään teknisiä murheita tai epäonnea, paitsi tietysti sitten Suzukassa vuonna 2006 kun Ferrarin kone hajosi ja Alonso marssi kisan voittoon. Käytännössä tuo sinetöi mestaruuden Alonsolle, kyseessä oli kauden toiseksi viimeinen kisa ja Alonso karkasi kymmenen pisteen johtoon MM-sarjassa. Viimeisessä kisassa Schumin ainoa mahdollisuus mestaruuteen oli voittaa kisa ja Alonson piti keskeyttää samalla. Noh, ei käynyt.

Itselläkin kunnioitus Schumia kohtaan kasvoi ihan valtavaksi lopettamisen (jo siis tuon vuoden 2006 lopettamisen) jälkeen ja vuosien aikana se vaan on kasvanut. Aikoinaan muistan miten oli iloinen siitä että Alonso voitti Schumin vuoden 2006 mestaruustaistelussa koska ei vaan mitenkään pystynyt toivomaan Schumille menestystä ja päälle vielä ajatteli että olisihan se ollut jo ihan liikaa jos ura olisi loppunut mestaruuteen, mutta näin jälkeenpäin jos saisin toivoa niin ehdottomasti Schumille mestaruus tuolloin. Toki tähän vaikuttaa jokseenkin voimakkaat Alonso-antipatiat jotka syntyivät oikeastaan jo silloin McLaren-kaudella 2007.
 

Turder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Schumi voitti sillä, että talli teki tolkuttomasti työtä kehityksen parissa, auto oli nopea ja luotettava, osasi käyttää sääntöjen reikiä maksimaalisesti ja oltiin taktisesti hyviä. Tuohon aikaanhan kuskit eivät niinkään kisailleet toisiaan vastaan kuten esim. nykyisin kun ohittaminen oli vaikeaa. Enemmänkin ajettiin kelloa vastaan oikeilla hetkillä ja osin myös autoa vastaan kun oli raaka moottori, vähän vikuroivat autot, ajettiin täysillä koko kisa jne. Oli aika-ajo ja lähtö, sen jälkeen varikkotaktiikka ja sitten tultiin usein samassa järjestyksessä maaliin. Aikakausi oli niin erilainen ja kisojen luonne samaten, ja tilastojakin hankala verrata kun on eri määrä kisoja ja pisteet lasketaan eri tavalla.

Senkin takia Schumi on varmasti monelle suomalaiselle peikko, koska voitti aina kun satoi, oli "outo" kisa tai kulisseissa ratkottiin, eli kun ei ajettu normaalia kisaa, jossa vedetään paalulta maaliin samoilla taktiikoilla. Tämä oli enemmänkin Häkkisen pelikirjasta. Malesia sivuponttoonit, Silverstonen stop n go... Aina oli jotain mikä osattiin kääntää voitoksi lopulta. Ja aiempia haastajia vastaan osasi ajaa rumastikin.

Hamiltonin osalta on sanottava on että on aina ajanut kilpaa tallikaveriaan vastaan, hävinnytkin, mutta voittanut useita hyviäkin kuskeja ja mestareita. Lisäksi on saanut ajaa luotettavien autojen aikakaudella, vaikka kärsikin Nicon vuonna sen Malesian konerikon joka oli merkittävä. Mutta Hamilton on hemmetin hyvä kuskina, tai se näyttäytyy että hän jeesustelee paskankin tai ongelmaisen auton voittajana maaliin ja pystyy tekemään huimia nousuja jonon hänniltä. On kova aika-ajoissa ja poikkeusolosuhteissa. Schumihan teki pohjatyön kisaviikonloppujen ulkopuolella ja sitten perussuoritti kisoista tuloksen, mutta on sielläkin noita ihmetekoja kuten Benettonilla ajelee maaliin pelkällä vitosvaihteella Barcelonassa. Toki nyt Mersuvuosina Hamiltonkin saa aika rauhassa ajella ylivoimaisella autolla suurimman osan ajasta mutta kun miettii vaikka McLaren-kausia niin sieltä jo näkyi että osaa ajaa. Lisäksi Hamilton on ajanut karkeasti kolmen aikakauden autoilla ja voittanut kaikilla (ainakin kisoja).
 

Jannacci

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Hamiltonin pitäisi pystyä voittamaan kisoja ja mestaruuksia jollakin muulla koneella kuin Mersulla. Schumi voitti kisoja ja mestaruuksia Fordilla, Renaultilla ja Ferrarilla. Siksi Schumi on minun mielestäni parempi.
 

MPN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Hamiltonin pitäisi pystyä voittamaan kisoja ja mestaruuksia jollakin muulla koneella kuin Mersulla. Schumi voitti kisoja ja mestaruuksia Fordilla, Renaultilla ja Ferrarilla. Siksi Schumi on minun mielestäni parempi.
Toisaalta eipä Mersun ylivoiman aikaan ole millään muulla koneella voinutkaan voittaa mestaruuksia. Sinänsä jos joku kuski pystyisi tuurilla valitsemaan aina oikean tallin/moottoritoimittajan, niin tekeekö se kuskista lopulta parempaa? Jos Hamilton olisi ollut Vettelin tilalla yhdellä kaudella Red Bullilla ja voittanut mestaruuden, niin olisiko hän selvästi parempi kuljettaja?
 

Stolk-2

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Itse rankkaisin Schumacherin kovemmaksi kuskiksi. Ottaisin vertailukohdaksi ketä vastaan kumpikin on ajanut mestaruudesta ja kuinka tiukka kamppailu oli mestaruudesta. Perässä mestaruudet.
Schumi:
Hill 2, Villeneuve 1+ Cart, Häkkinen 2, Räikkönen 1 ja Montoya Cart.
Lewis:
Räikkönen 1, Rosberg 1, Alonso 2 ja Vettel 4.
 

Cloaca Maxima

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Philadelphia Flyers
Tää on kyllä jännä juttu, siis tämä miten arvostus Schumia kohtaa on muuttunut vuosien mittaan. Silloin kun tappeli hampaat irvessä Häkän kanssa niin tuli kirottua Schumi alimpaan helvettiin ja toivottua epäonnea = teknisiä ongelmia yms. Jälkikäteen sitten (ja kun itsellekin tullut ikää lisää) tuo inho on muuttunut täysin toiseen suuntaan, eikä siihen nyt vaikuta se, mitä Schumille tapahtui elämässä jälkikäteen.

Ehkä tuohon on muuten vaikuttanut tuo Hamiltoninkin persoona ja olemus, kun en yhtään siedä sellaista? Sitten kun tulee väkisinkin näitä kahta herraa peilattua keskenään niin Schumin arvostus vain nousee. Schumi ei kuitenkaan jeesustellut samaan tapaan ja siellä oli sellaista aitoa ja rehellistä kunnioitusta erityisesti Häkkistä kohtaan jota ei tarvinnut erikseen julistaa - kumpikin sen varmasti omalta osaltaan tiesi.

Joo, Schumi venytti rajoja useampaankin otteeseen ja veteli aika-ajoin harmaalla alueella että ei nyt varsinaisesti voi herrasmieskuljettajaksi sanoa.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Itse rankkaisin Schumacherin kovemmaksi kuskiksi. Ottaisin vertailukohdaksi ketä vastaan kumpikin on ajanut mestaruudesta ja kuinka tiukka kamppailu oli mestaruudesta. Perässä mestaruudet.
Schumi:
Hill 2, Villeneuve 1+ Cart, Häkkinen 2, Räikkönen 1 ja Montoya Cart.
Lewis:
Räikkönen 1, Rosberg 1, Alonso 2 ja Vettel 4.
Aika mahdotonta tälläkään tavalla vertailla, kun ajat olivat erilaisia, kuljettajat erilaisia ja autot erilaisia.

Jos puhtaasti näitä nimiä katsoo, niin itse kääntyisin Hamiltonin puoleen, mutta toisaalta koen, että Hamiltonilla on ollut auton suhteen Schumia selkeämpi etu monilla mestaruuskausilla.

Hamiltonia en persoonan vuoksi arvosta juurikaan, vaikka kiistatta halvetin kova kuljettaja onkin kyseessä.
 

Stolk-2

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Aika mahdotonta tälläkään tavalla vertailla, kun ajat olivat erilaisia, kuljettajat erilaisia ja autot erilaisia.

Jos puhtaasti näitä nimiä katsoo, niin itse kääntyisin Hamiltonin puoleen, mutta toisaalta koen, että Hamiltonilla on ollut auton suhteen Schumia selkeämpi etu monilla mestaruuskausilla.

Hamiltonia en persoonan vuoksi arvosta juurikaan, vaikka kiistatta halvetin kova kuljettaja onkin kyseessä.

Itse päädyin Schumiin sen vuoksi, että mestaruuskamppailut olivat tiukempia. Hamiltonilla on enemmän helppoja mestaruuksia. Jos nyrkkeilyssä verrattaisiin Alia ja Tysonia, niin samalla lailla päätyisin Aliin. Tyson oli aikanaan kovin raskassarjalainen, mutta mitä isoja nimiä hänen listaltaan löytyy. Sieltä löytyy Holyfield, vanha Holmes ja vanha Foreman.

Siis en yhtään väheksy Hamiltonia ja mies on itse ansainnut tuloksensa kaikkien aikojen parhaiden joukossa.
 

Ilmari Ahde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukiputaan huorakuoro
Tullut seurattua lajia enemmän ja vähämmän aktiivisesti Häkkisen Lotus-ajoista lähtien, enemmän harmaita hiuksia ja harmitusta on aiheuttanut Schumacher. Varmaan saksalainen jämäkkyys kiehtoo enemmän kuin brittiläinen maailmojen syleily. Hieno mies.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Mulle nämä herrat ovat aika tasoissa nykyisin. Pidän Hamiltonista kuskina todella paljon, sillä toisin kuin Schumacher, Lewis on kova, mutta silti reilu. Ei ole ikinä tehnyt vastaavia kusipäätempauksia kuin Schumi aikanaan.

Myös kilpailijat ovat Hamiltonilla olleet kovempia. Vain Häkkinen oli lähellä Schumacheria heidän ajaessaan yhtä aikaa. Hill ja Villeneuve olivat hyvän auton kiillotamia hyviä, mutta ei erinomaisia kuskeja. Alonso ja Räikkönen olivat tuona aikana ainoat, jotka Häkkisen lisäksi oikeasti kisasivat Schumacherin tasolla. Hamilton taasen on taistellut sekä Alonsoa, Vetteliä, Rosbergia, ja Verstappenia sekä Leclerciä vastaan. Vaikka kahden viimeksi mainitun meriitit eivät vielä huimia olekaan, ei heidän kykyjään voi aliarvioida jos toisessa vaa'assa on Villeneuven kaltaisia one-hit-wondereita.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Itse päädyin Schumiin sen vuoksi, että mestaruuskamppailut olivat tiukempia. Hamiltonilla on enemmän helppoja mestaruuksia. Jos nyrkkeilyssä verrattaisiin Alia ja Tysonia, niin samalla lailla päätyisin Aliin. Tyson oli aikanaan kovin raskassarjalainen, mutta mitä isoja nimiä hänen listaltaan löytyy. Sieltä löytyy Holyfield, vanha Holmes ja vanha Foreman.

Siis en yhtään väheksy Hamiltonia ja mies on itse ansainnut tuloksensa kaikkien aikojen parhaiden joukossa.
Aikalailla samoin näen asian itsekin. Tysonista sen verran, että jos yksi mies hallitsee täydellisesti, niin vaikea siinä on taustalta löytyä muita isoja nimiä. Tyson saattoi olla niin hyvä, että hänen vuokseen ei isoja nimiä pinnalle erityisesti pompsahtanut. En siis näkisi pelkästään tiukkaa mestaruustaistoa ratkaisevana tekijänä, vaan asioita täytyy aina katsella laajemmin.

Itse uskon, että Hamiltonin pää ei olisi kestänyt yhtä hyvin kuin Schumin, jos olisi joutunut mestaruuksistaan taistelemaan yhtä kovasti.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Mulle nämä herrat ovat aika tasoissa nykyisin. Pidän Hamiltonista kuskina todella paljon, sillä toisin kuin Schumacher, Lewis on kova, mutta silti reilu. Ei ole ikinä tehnyt vastaavia kusipäätempauksia kuin Schumi aikanaan.
Schumin pahimpien temppujen tasoista ei ole toki Hamiltonilta nähty, mutta kyllä Hamiltonillakin on ollut takataskussa aika likaisia temppuja, vaikka sääntöjen mukaan onkin pitkälti menty. En todellakaan pidä Hamiltonia täydellisen reiluna kuljettajana, vaan itseasiassa varsin törkyisenä. On vain pystynyt pitämään temput sen verran hyvin sääntöjen rajoissa, että niistä ei ole suurta kohua syntynyt.

Tavallaan tuntuu siltä, että Schumi oli reilulla tavalla törkeä, kun meni sääntöjen yli ihan heittämällä. Hamilton on sellainen pirullinen jatkuvasti sääntöjen rajamailla hiihtelevä hiippari.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Itse uskon, että Hamiltonin pää ei olisi kestänyt yhtä hyvin kuin Schumin, jos olisi joutunut mestaruuksistaan taistelemaan yhtä kovasti.

Mun mielestä 2016 mestaruustaisto, vaikka Hamilton hävisikin, nimenomaan osoitti millä tasolla mies pystyy suoriutumaan kun paineet ovat kovimmillaan. Teki loppukaudesta aivan kaiken mitä pystyi, ei virheen virhettä (mikä toki aikalailla leimaa muutenkin Hamiltonin tekemistä) ja lopulta Rosberg voitti vain niiden Hamiltonin keskeytysten turvin.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Schumin pahimpien temppujen tasoista ei ole toki Hamiltonilta nähty, mutta kyllä Hamiltonillakin on ollut takataskussa aika likaisia temppuja, vaikka sääntöjen mukaan onkin pitkälti menty. En todellakaan pidä Hamiltonia täydellisen reiluna kuljettajana, vaan itseasiassa varsin törkyisenä. On vain pystynyt pitämään temput sen verran hyvin sääntöjen rajoissa, että niistä ei ole suurta kohua syntynyt.

Tavallaan tuntuu siltä, että Schumi oli reilulla tavalla törkeä, kun meni sääntöjen yli ihan heittämällä. Hamilton on sellainen pirullinen jatkuvasti sääntöjen rajamailla hiihtelevä hiippari.

Niinno, toinen nimenomaan on noudattanut sääntöjä eikä ole esim. ajanut (kahteen kertaan!) mestaruustaistossa olevaa kilpailijaansa päin, parkkeerannut aika-ajoissa Monacon radan keskelle jne. Eihän näitä voi edes verrata.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Mun mielestä 2016 mestaruustaisto, vaikka Hamilton hävisikin, nimenomaan osoitti millä tasolla mies pystyy suoriutumaan kun paineet ovat kovimmillaan. Teki loppukaudesta aivan kaiken mitä pystyi, ei virheen virhettä (mikä toki aikalailla leimaa muutenkin Hamiltonin tekemistä) ja lopulta Rosberg voitti vain niiden Hamiltonin keskeytysten turvin.
Kyllä, mutta samalla Rosberg tuntui pääsevän ajoittain todella pahasti Hamiltonin ihon alle. Esimerkkejä paineiden kestosta ei ihan hirveästi Hamiltonin kohdalla ole, kun puhutaan mestaruustaistoista. Siksi tämän suhteen mennään pitkälti mutulla.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Niinno, toinen nimenomaan on noudattanut sääntöjä eikä ole esim. ajanut (kahteen kertaan!) mestaruustaistossa olevaa kilpailijaansa päin, parkkeerannut aika-ajoissa Monacon radan keskelle jne. Eihän näitä voi edes verrata.
Ei niin, kyllä Schumin temput olivat törkeydessään jotain aivan muuta, mutta Hamiltonin törkyinen tyyli on silti todella vittumainen. Pisti vain silmään, kun kehuit Hamiltonia reiluksi. Sitä Hamilton ei todellakaan ole, eikä ole koskaan ollut.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Alonso ja Räikkönen olivat tuona aikana ainoat, jotka Häkkisen lisäksi oikeasti kisasivat Schumacherin tasolla.
Mihin jäi Juan Pablo Montoya, joka oli pahimmillaan ainoa, joka pystyi varsinkin yhdellä kierroksella Schumia haastamaan?
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Mihin jäi Juan Pablo Montoya, joka oli pahimmillaan ainoa, joka pystyi varsinkin yhdellä kierroksella Schumia haastamaan?

Montoyan stintti formuloissa jäi niin lyhyeksi, etten osaa häntä ihan niin kovassa arvossa pitää, mutta totta. Kyllä hänetkin pitää ottaa mukaan arviointiin jos Leclerckin otetaan.

Ei niin, kyllä Schumin temput olivat törkeydessään jotain aivan muuta, mutta Hamiltonin törkyinen tyyli on silti todella vittumainen. Pisti vain silmään, kun kehuit Hamiltonia reiluksi. Sitä Hamilton ei todellakaan ole, eikä ole koskaan ollut.

Ehkä oikeammin olisi sanoa, että Hamiltonilta kyllä löytyy häikäilemättömyyttä, jota mestareilta pitääkin löytyä, mutta ei sellaista kusipäisyyttä kui Schumacherilta. Sen häikäilemättömyyden törkeys sitten tosiaan voi vaihdella keissi keissiltä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös