Formula 1 – kausi 2020

  • 268 048
  • 2 260

Rautapohkeet

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, suomalainen Jokerit, ei khl-joukkue
Ferrarin pojat pisti sun ennustukset ihan päreiksi. Et olis ehkä osannut odottaa että itse kolaavat toisensa pihalle? Ehkä niillä oli kovat vedonlyönnit menossa tai jotain.

Kattelin kun haastattelivat Binottoa, ja täytyy sanoa että mua varmasti vaan hihityttäis jos tuo ukkeli tulisi mulle jotain huutamaan. Rivit pitäisi nyt saada jotenkin Ferrarilla järjestykseen tai tästä tynkäkaudesta tulee historian huonoimpia.
En odottanut joo. Ferrarilla osataan repäistä kyllä kani hatusta lähes tilanteeseen kuin tilanteeseen. Nyt meni kyllä täysin Leclercin piikkiin tuo kämmi. Ei siinä Vettel voinut mitään. Ja kuinka ollakaan Kimi oli autoineen taas kerran väärässä paikassa väärään aikaan, taito se on sekin.

Tuo Binotton ulkoinen habitus ja ainakin omaan silmään ei vaikuta yhtään auktoriteetiltä, on varmasti ongelma. Varsinkin tälläisessä tilanteessa, kun talli kyntää syvällä. Nyt tarvittaisiin rautainen johtaja, joka hilaa tallin ylös. Binotto en usko sen olevan. Ehkä tässä olisi Toto Wolffille se seuraava haaste. Nostaa Italiaanot mestaruuksiin.

Mersu on kyllä totutun vahva. Red Bull on lähellä, mutta ei ihan tarpeeksi lähellä, toki ehkä Unkarissa on Red Bullin iskunpaikka, muuta niinhän se piti olla Itävallassakin. Mersu on vahva aina ja kaikkialla ja Red Bullin nollatessa ekan kisan, vahvasti näyttää siltä että mestaruusvääntö on Mersun jäsentenvälinen.

Keskiskastissa sen sijaan on mielenkiintoista. Mclaren on ollut todella vahva avauskilpailuissa ja hyödyntänyt Red Bullin ekan kisan nollauksen täydellisesti ja on tallipisteissä peräti toisena. Kaksi vahvaa nuorta kuljettajaa kantoi jo viime kaudella pitkälle ja nyt on Norris tehnyt kyllä kovan tasonnoston tähän kauteen ja tuloksena kuskien kolmostila kahden kisan jälkeen. Aivan loistavaa suorittamista. Nyt olisi mielenkiintoista tietää Sainzin fiilikset Ferrarisopparista. Nyt nimittäin näyttää, että mies vaihtaa huonompaan autoon ensi kaudeksi.

Välittömästi Mclarenien kannassa on sitten Renault ja Racing Point ja näiden tiimien välillä tullaan varmasti näkemään kovaa kisailua keskenään. Ja varmasti tulevat haastamaan myös Albonin nelossijat, jos tämä ei saa pakettiaan äkkiä kasaan. Keskikastissa tulee tapahtumaan ja mikäs sen hienompaa! Omat roponi pelaisin alkukauden jälkeen Norriksen piikkiin, vaikka Perez varmasti kovan haasteen tulee antamaan.
 
Viimeksi muokattu:

5hole

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks, VGK, Savolaiset, Jokerit, Cogliano, RD

Jara76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Kaikkea sitä käy meidän Kimi Matiakselle. Saakohan yhtäkään ehjää viikonloppua tälle kaudelle? Sellaista oman vauhdin maksimointia esim. aika-ajot: sija 10, kisa: sija 8 -settiä.

Tai sitten se vain on tuollaista tuo keskikastin/alemman keskikastin elämä. Aina sattuu kaikenlaista säätöä useammin kuin Mersuille.
 

Konsta Kepuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Athletic Bilbao, Tahko, Pool, Saints
Jahas, selvisikin Miksi Räikkönen ei lopussa saanutkaan Kvyatia kiinni, vaikka vauhtia tuntui olevan. Alfoista meinasi bensa loppua...
Pelimiehenä Kimi olisi voinut karauttaa Ferrarin pilttuun eteen kyselemään lisää gasoa.
"Teillä vissiin jäi bensaa käyttämättä?"
 

raju

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aaron Hakala , Ville Nieminen , Jukka Rautakorpi
On kyllä ollut mukava poikkeus kauden alku. Toki Mercedes tehdaspisteissä suvereenissa johdossa mutta sen jälkeen McLaren toisena. Moniko edes haaveili moisesta ennen kautta. Kuskien pisteitä kattelin niin oliko Vettel tyyliin viimeisenä 1pisteellä :D melko vahvaa suorittamista Ferrarilta. Onneksi taas tulevana viikonloppuna ajetaan niin pysyy sopiva tahti hommassa. Toivotaan myös ettei Racing Pointin autoa todeta laittomaksi!
 

Niilo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Koska viimeksi McLaren on ollut tallipisteissä sijalla 2, kun on ajettu 2 osakilpailua
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Albon oli ihan täysi vätys eilen. Tuntuu että mies saa paljon anteeksi sillä, että on Gaslyä parempi, vaikkei Albonin oma vauhti oikein missään vaiheessa ole kärkisijoja kolkutellut.

Oikeastaan kisan voittajastahan ei mitään epäselvyyttä aika-ajon jälkeen ollut. Hamilton on kerta kaikkiaan suvereeni, kun pääsee kärjessä ajamaan. Bottakselta ihan hyvä kisa, ei jäänyt kuin ne pakolliset pisteet.

Ferrarin touhu on jotain aivan järkyttävää. Leclercin ja Vettelin potentiaali menee täysin hukkaan Q3:n paikasta taistellessa. Nyt ne italialaiset helvettiin sieltä ja homma uusiksi. Ferrarin tuntien sieltä varmaan yritetään lyödä Verstappenille jotain 100 miljoonan sopparia, koska kuskeissa se vika on eikä missään nimessä La Familiassa. Binotto on ihan ansiokas teknisen puolen osaaja, miksei häntä voisi siirtää takaisin sinne (samalla palkalla kuin nyt niin ei tule paha mieli) ja sirkustirehtööriksi Binotton paikalle joku Martin Whitmarsh joka on nähnnyt kaiken.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Loppujen lopuksi Bottakselta ihan hyvä puolustusvoitto kisasta ja MM-johto säilyi, mutta kyllähän tuo oli taas Hamiltonilta melkoista taidenäytöstä ja oikeastaan juuri tämmöinen dominointi olisi pitänyt Bottaksen estää jos tosissaan aikoo mestaruudesta taistella, nyt Hamilton sai sen oman niskalenkinsä ja en ihmettelisi vaikka tässä taas alkaa kovakin voittoputki. Hyvä puoli että johtaa MM-taistelua niin on mukana pelissä kuitenkin ja mahdollisesti tavallista pienempi kisamäärä mahdollistaa todennäköisesti loppuun asti pitää teoreettiset mahdollisuudet mestaruuteen.
 

MPN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Kyllähän Vettel ensi kaudeksi Red Bullille olisi mahtava juttu, Albon pääsi viime kisassa kiusaamaan mersuja turva-auton ja tuoreiden renkaiden ansiosta, mutta Ricciardo on viimeisin tuosta tallista joka pärjäsi edes Verstappenille.

Jos Mclaren ja Rellu kummatkin parantaisivat ja muuten pysyisi suurinpiirtein voimasuhteet ennallaan, toki Ferrarille toivon isompaa parannusta. Niin kuitenkin kärjessä voitaisiin nähdä Max & Vettel (RB), Hamilton & Bottas ja Leclerc. Lisäksi noita olisi kiusaamassa Norris + Ricciardo sekä Alonso. Luultavasti joku kuitenkin pettää tai mersu jatkaa dominointiaan, mutta kyllähän Albonin vaihtuminen Vetteliin tasaisi kärkeä, kuten myös Sainzin vaihtuminen (Ricciardoon, joka vaihtuu) Alonsoon.

Tai jos edes kärjessä taistelisi Mclaren, Mersu ja Red Bull, kakkoskategoriassa sitten Ferrari, pinkki-Mersu ja Renault.

edit. Nyt taitaa olla virallisesti 10 kisaa kalenterissa. Huhujen mukaan 15 kpl kisoja tarvitaan että tv-sopimusten ehdot täyttyvät? Eli varmaankin tuo 15kpl kisoja tullaan ajelemaan.
 

ChosenTwo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalaiset NHL:ssä
Kyllähän keskeytys / pari Hamiltonille olisi parasta lääkettä tälle lajille, kun ajatellaan mestaruuskamppailua. Jos et satu olemaan miehen suuri fani, niin onhan se nyt ihan helvetin tylsää, että sama tyyppi voittaa kokoajan ylivoimaisesti niin kisat kuin mestaruudetkin.

Tällä hetkellä näyttäisi siltä, että jos ei tule keskeytyksiä, niin jokaisen kisan palkintopallit tulevat menemään kolmikolle Mersu + Verstappen. Mutta näiden jälkeen onkin sitten todella mielenkiintoista. Albon, McLaren, Racing Point, Renault ja Ferrari vaikuttaisivat parin ensimmäisen kisan perusteella olevan hyvin tasaisia ja tämähän on todella hyvä juttu kisojen kiinnostavuuden osalta. Toki onhan se nyt vähän laimeaa, jos palkintopallit on aina buukattu ennalta jo kolmelle tietylle nimelle ja jännitys kohdistuu "lohdutuspalkintoihin".
 

Spine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uramaton Turun Palloseura
Tänä viikonloppuna Bottakselle elintärkeä kisa. Olisi todella todella tärkeää saada täydet pisteet Unkarista. Saisi hiukan kaulaa lisää Hämikseen, jota tullaan tarvitsemaan. Unkarin jälkeenhän mennään tuplakisailemaan Silverstoneen ja siellä kaikki tietää kuka on herra ja hidalgo.

Onhan tuo Hamilton helvetin ärsyttävä kaveri. Joka kisassa samat itkut renkaista ja seuraavalla kierroksella pukkaa kisan nopeinta. Mutta loppujenlopuksi onhan se myönnettävä, että Hamilton on yksi maailman parhaista ellei jopa paras rattimies. Ei siitä pääse yli eikä ympäri. Kaveri tekee äärimmäisen harvoin virheitä ja se tasaisuus on jotain uskomatonta.
 

Niilo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Loppujen lopuksi Bottakselta ihan hyvä puolustusvoitto kisasta ja MM-johto säilyi, mutta kyllähän tuo oli taas Hamiltonilta melkoista taidenäytöstä ja oikeastaan juuri tämmöinen dominointi olisi pitänyt Bottaksen estää jos tosissaan aikoo mestaruudesta taistella, nyt Hamilton sai sen oman niskalenkinsä ja en ihmettelisi vaikka tässä taas alkaa kovakin voittoputki. Hyvä puoli että johtaa MM-taistelua niin on mukana pelissä kuitenkin ja mahdollisesti tavallista pienempi kisamäärä mahdollistaa todennäköisesti loppuun asti pitää teoreettiset mahdollisuudet mestaruuteen.

Yhtään "nolla kisaa" ei kyllä kärsi suorittaa, jos meinaa mestaruudesta taistella.
Koskee ihan kaikkia. Vettelin kausi taitaa alkaa oleen naputeltu jo vaikka vasta 2 kisaa on ajettu?
Paljon saa Ferrari parantaa ja samalla Mersun kyykätä jos Vettel meinaa mestaruudesta ajaa.
Ja onhan siellä muutama muukin kova
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Räiikösen saama jatko aikoinaan kylläkin herätti pahaa verta, siellä omistajaportaassa oltaisiin haluttu toinen kuski Vettelin siivelle.
Haluttiinko? Se kai on ihan tunnustettu fakta, että Bianchi olisi korvannut Kimin, mutta sitä ei valitettavasti saatu nähdä. Muuten taisi olla pelkkää mediapuhetta ennen Leclercin nousua ykkösiin.
 

Bunder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Coyotes, Thrashers
On ollut sellainen tunne tässä pari viikkoa, että jotain puuttuu ja niinhän se olikin. Nimittäin Mario Isolan haastattelua ei olla saatu lähetyksiin kahden ensimmäisen kisan aikana. Yritä siinä katsoa kisaa tai arvailla taktiikkoja kun Isola ei ole sanonut, kuinka monta kierrosta softit kestävät. Saa nähdä pääseekö edes Mervi Kallio paikanpäälle tällä kaudella. Abu Dhabissa voisi olla saumat.
 

Spine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uramaton Turun Palloseura
On ollut sellainen tunne tässä pari viikkoa, että jotain puuttuu ja niinhän se olikin. Nimittäin Mario Isolan haastattelua ei olla saatu lähetyksiin kahden ensimmäisen kisan aikana. Yritä siinä katsoa kisaa tai arvailla taktiikkoja kun Isola ei ole sanonut, kuinka monta kierrosta softit kestävät. Saa nähdä pääseekö edes Mervi Kallio paikanpäälle tällä kaudella. Abu Dhabissa voisi olla saumat.

EIköhän Sotshiin pääse koko mediakin, jos sinne yleisökin ollaan päästämässä.
 

Fullhazard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tällä hetkellä näyttäisi siltä, että jos ei tule keskeytyksiä, niin jokaisen kisan palkintopallit tulevat menemään kolmikolle Mersu + Verstappen. Mutta näiden jälkeen onkin sitten todella mielenkiintoista. Albon, McLaren, Racing Point, Renault ja Ferrari vaikuttaisivat parin ensimmäisen kisan perusteella olevan hyvin tasaisia ja tämähän on todella hyvä juttu kisojen kiinnostavuuden osalta. Toki onhan se nyt vähän laimeaa, jos palkintopallit on aina buukattu ennalta jo kolmelle tietylle nimelle ja jännitys kohdistuu "lohdutuspalkintoihin".
Aika pitkälle samaa mieltä voimasuhteista. Toisaalta en yllättyisi, jos Perez pystyisi haastamaan Verstappenia enemmän suoranopeutta vaativilla radoilla.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Albon oli ihan täysi vätys eilen. Tuntuu että mies saa paljon anteeksi sillä, että on Gaslyä parempi, vaikkei Albonin oma vauhti oikein missään vaiheessa ole kärkisijoja kolkutellut.
Onko tuo Verstappen niitä kavereita, jonka auton kehitysmieltymykset ovat niin omanlaisia etteivät tallikaverit pysty samaistumaan, vai mitä. Siinä on nyt käynyt vaikka kuka kohta kokeilemassa, eikä ole paljoa tuon parempaa nähty.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Onko tuo Verstappen niitä kavereita, jonka auton kehitysmieltymykset ovat niin omanlaisia etteivät tallikaverit pysty samaistumaan, vai mitä. Siinä on nyt käynyt vaikka kuka kohta kokeilemassa, eikä ole paljoa tuon parempaa nähty.
Kyllähän Ricciardo pärjäsi Verstappenille ihan ok. Täysiä sukkia vaan nämä tohtori Markon nykyiset talentit. Ehkä Hartley seuraavaksi taas.
 

Worrell

Jäsen
Suosikkijoukkue
RIP Coyotes 1996-2024
Kyllähän Ricciardo pärjäsi Verstappenille ihan ok. Täysiä sukkia vaan nämä tohtori Markon nykyiset talentit. Ehkä Hartley seuraavaksi taas.

Ja Ricciardokin omien sanojensa mukaan (tästä oli juttua joskus) ajoi välillä tahallaan huonosti, että pääsi Red Bull sopimuksestaan eroon. Tosiaan harvinaisen huonoja vaan nämä Red Bullin talentit. Toisaalta eipä siellä muutenkaan kovin kärsivällisiä tunnuta olevan ja junioriohjelmastakin potkitaan junnuja pois nopeahkoon tahtiin, jos tulosta ei tule.
 

ijuka

Jäsen
Onko tuo Verstappen niitä kavereita, jonka auton kehitysmieltymykset ovat niin omanlaisia etteivät tallikaverit pysty samaistumaan, vai mitä. Siinä on nyt käynyt vaikka kuka kohta kokeilemassa, eikä ole paljoa tuon parempaa nähty.
Ei siinä "vaikka kuka" käynyt ole, vaan kaksi noviisia, eli Gasly ja Albon. Veteraanimpi kuski Ricciardo pärjäsi Verstappenille oikein hyvin ja oli käytännössä tasavertainen hänen kanssaan. Sekä Gasly että Albon ovat puolestaan farmitason kavereita.
Tämä ihmetyttää, miksei esim. Ferrari ole Ricciardoa napannut jo aiemmin? Omana mielipiteenä ehdottomasti yks sarjan kovimpia kuskeja ja selkeästi huonommalla kalustolla tappelee hyvistä pistesijoista vuodesta toiseen. Eikä persoonakaan ole julki tulleiden tietojen mukaan hankala.
Oman kuulemani mukaan persoona nimenomaa on hankala.
 

Rautapohkeet

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, suomalainen Jokerit, ei khl-joukkue
Olihan Red Bullin junioriohjelmassa myös Carlos Sainz mukana. Mies on vaan irtautunut ohjelmasta, kun tie ylös oli tukossa. Väitän, että Sainz olisi hyvinkin lähellä Verstappenin tasoa, jos nyt Red Bullilla ajaisi. Mutta noin muuten talenttia puuttuu, Gasly on hyvä kuljettaja, mutta pitää olla valmis silloin kun paikka tulee. Gasly ei ollut. Eikä Albonkaan nyt vakuuta. Kvyat on sitten jokerikortti, mutta tuskin. Eikä siellä pikkuformuloissakaan mitään supertalentteja tyyliin Leclerc ole tulossa. Tsunoda ja Daruvala taitaa olla formula kakkosissa Red Bullin miehiä ja eivät ainakaan vielä ole vakuuttaneet.

Toisaalta vaikka pikkuformulat rymyäisi menestyen läpi ei sekään mikään tae ole menestyksestä ykkösissä. Tästä voi kysellä lisätietoja vaikkapa Stoffel Vandoornelta. Eikä tietysti noita supertalentteja, joka vuosi puske läpi. Nyt vaan kysymys kuuluu löytääkö Helmut Marko sen seuraavan Verstappenin?
 

kamik

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Bottas jatkaa autosportin tietojen mukaan Mersulla myös ensi vuonna. Ihan odotettu jatko, jos/kun pitää paikkansa. Vettelin mahdollisuus löytää tallipaikka ensi kaudelle lienee Haasin varassa. Tai sitten lopettaa/pitää välivuoden.

 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Veikkaan välivuotta ja uutta yritystä sitten uusien sääntöjen myötä. Silloin vapautuu kaiken järjen mukaan lisää paikkoja: Mersulla voi olla molemmat paikat vapaana (riippuen Hamiltonista), Räikkönen on lopettanut kaikella todennäköisyydellä, Perezin sopimus katkolla ja Oconin diili loppunut Rellulle. Plus Red Bullit yms.
 

Bread Boy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Kookoo ja Hull City
Mistä tällainen, että yleisö on pääsemässä Shotsiin?
Lippuja ainakin myydään, vaikka virallista infoa yleisön pääsystä ei vielä ole. F1 on sanonut tähtäävänsä siihen, että kauden loppukisoissa saataisiin yleisö paikalle.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös