Ilmoitukset

Nimimerkki Backhander kuittaa itselleen viikon pelikiellon jalkapallon MM-kisojen mediaketjuun kirjoitetuista hyvän maun vastaisista viesteistään.

Sulje ilmoitus

Florida Panthers 2017–2018

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana punasydän, 01.05.2017 klo 23.03.

 1. TheRikza Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hämeenlinnan Pallokerho, Florida Panthers
  Miami Herald uutisoi että venäläispuolustaja Nikolai Belov liittyy try-outilla Floridan harjoitusleirille.
   
 2. rinne Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Sasha
  Kai tuo kannattaa täälläkin mainita, kun Fialkovia on näissä keskusteluissa lähteenä käytetty. Sun Sentinel antoi potkut Harvey Fialkoville pari päivää takaperin.

  Harvey Fialkov Twitterissä: "I want to thank the Sun Sentinel for 28 great years, including 18 full-time. Tough way to start my birthday week but full steam ahead!"

  Fialkovilla oli ongelmansa, mutta tulihan tuolta ihan hienoakin juttua. Mielenkiintoista nähdä, että nimeääkö Sun Sentinel uuden beat writerin, vai mennäänkö ensi kausi Panthersin insidereiden osalta tuolla George Richards ja Cats on The Prowl osastolla.
   
 3. Taccutucca Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Florida Panthers, TUTO Hockey, Atlético de Madrid
  Lainaus:
  Juu, elikkäs Tallon kuuli huudon ja vastasi osittain, eli Brandon Pirrille PTO. Saa nähdä, miten esiintyy harjoitusleirillä. Jos on tarpeeksi hyvä ja pääsee mukaan joukkueeseen, niin kissoilla olisi sitten organisaation sisällä yhteensä kolme hyvää laukojaa: Mascherin, Tippett ja Pirri.

  Vähän vaan mietityttää se, kun mies oli kolmosketjun ja kakkosyv:n roolissa pieniä väläytyksiä huomioon ottamatta älyttömän turha. Tietty nyt, kun monista taitavista pelaajista on luovuttu, niin heidän tyhjiötään Pirri voi hyvinkin tulla täyttämään. Todella huono puolustamaan, kypärässä näkymättömät läpät, jotka pienentävät Pirrin näkökentän noin 60 asteeseen ja hyvä laukaus. Perinteinen yhden tempun poni. Katsotaan, jos Boughner löytää ukkelille käyttöä.

  Lisäksi eilen Matthew Caldwell ilmoitti, että Tom Embrey has been promoted to Vice President, Event Operations and Security and that Scott Levine has been promoted to Vice President, Finance/Controller. Eli käytännössä ei kosketa meitä suomalaisia NHL:n seuraajia juuri lainkaan, mutta saanpahan pidennettyä viestiäni.

  Fialkovin potkuille iso peukku, ihmeellistä, miten joku voi olla journalismissa noin pitkään ilman kirjoitustaitoa. Toki jos Fialkovilla oli lukihäiriö tjmsp, niin olen pahoillani, mutta silloin voisi olla ehkä jossain muussa ammatissa? Noh, olihan se hauska aina nauraa miehen kommenteille ja hyvää uran jatkoa ukkelille.

  Nyt muuten, kun syyskuu on alkamassa, niin voitaisiin hieman miettiä miten tämä kesä meni noin niinkun omasta mielestä:

  McKenna < Säteri ihan hyvä, että vaihdettiin nuorempaan kaveriin, McKennasta alkaa aika vähän ajaa jo ohi. Harri pääsee vähän neuvomaan Montembeaultia, että miten niitä koppeja otetaan.
  Kindl = Belov mr. Corsille mahdollisesti uusi korvaaja. Itse kannatan sitä, ettei ylhäällä roikoteta 7. puolustajana ketään nuorta, joten tällä liikkeellä ei ole kovin suurta merkitystä, kunhan siellä vaan on se joku.
  Thornton = Haley Sugar Shawnilla oli jo aivan tarpeeksi ikää, Haleyllä myös paljon (478 ottelua) kokemusta AHL:stä, joten sopii hyvin jatkamaan Thorntonin legacyä.
  Jokinen > Haapala/Repo paljon tärkeää kokemusta ja peliälyä poistumassa, tilalle tulossa jalkoja.
  Smith > Repo/Hawryluk/Mamin aivan sama, kukaan näistä ei Smithin tasolla. Joo, ehkä miljoona liikaa palkkalapussa, mutta kyseessä kuitenkin erinomainen puolustava laitahyökkääjä.
  Marchessault > Vrbata nuori 30 maalin mies (joo joo, tähdenlento yms.) vs. viimeisen kahden kauden aikana 33+49=82 ja -48 kerännyt epätasainen veteraanitarkk'laukoja, haastavaa sanoa, kumpi on parempi.
  Jagr = Dadonov Jagr on työnsä jo tehnyt, toivottavasti saa Calgaryn Bennetit sun muut ei-vielä-kukkaan-puhjenneet nuorukaiset sytytettyä. Dadonovilla hyvä näytönpaikka parantaa viime kerrasta.

  Itse siis näen sen siten, että JAM:lle, Smithille ja Jokiselle ei ole löydetty kelpoja korvaajia. Tietty organisaatiossa on yksi bonuskortti, jota en yllä maininnut. Nimittäin aivan erinomaiset kiekonkäsittelytaidot omaava Denis Malgin, jolla on ongelmana se, että suoritustasomittarin alaosa on siellä AHL-tasolla. Viime kaudella, kun aika monella pelaajalla meni huonosti, niin Malginkaan ei pystynyt nousemaan sieltä pohjamudista. Uskoisin, että jos ensi kaudella joukkue on voittava joukkue, niin Malgin pelaa hyvin ja jos taas tarvotaan samalla tavalla, kuin viime keväällä, niin Malgin on AHL:ssä. Tietty optimaalisin asia olisi se, että uusi valmennus tiimi Boughnerin ja Capuanon voimin saisivat puristettua hieman lisää sitä luonnetta ulos Denisistä.

  Tietenkin oikeastihan tulevan kauden pelastajana toimii Tampereen uusi ruhtinas, Henrik Haapala.

  Siinä on omat parit senttini, pitänee mennä nukkumaan, kun alkaa koulu vajaan neljän tunnin kuluttua.
   
 4. Nickelback Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, NHL yleisesti
  Brandon Pirri on saanut PTO:n sopparin Floridalta.
   
 5. rinne Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Sasha
  Kaivellaas tämäkin jo kolmannelle ketjulle valahtanut ketju esiin.

  Panthersin kummallinen kesä saa käsikirjoitukseensa vielä yhden, tavallaan jopa odotetun juonenkäänteen, kun Jason Demers poistuu joukkueesta. Suuntana Demersillä on länsi ja Arizona Coyotes. Kaikkea hyvää miehelle jatkoon. Edelleen hyvä puolustaja oikein roolitettuna. Viime kaudelle ei nähdäkseni sovi Demersin(kään) kohdalla liikaa painoa laittaa. Kaupassa Floridaan suuntaa kokenut laituri Jamie McGinn. Viime kaudella McGinn pelasi 72 peliä, joissa tehot 9+8, -23. Erityisiä riemunkiljahduksia McGinn ei sivulle kirjoittaneessa aiheuta, mutta toivottavasti herra onnistuu. Ainakin herra tuo NHL-kokemusta laituri-osastolle, jossa siitä kieltämättä puutetta olikin.

  Samalla siirto tarkoittanee sitä, että McCoshen on valmis NHL-miehistössä puolustajan tonttia hoitamaan. Tai ainakin näin seurajohdossa toivotaan.
   
 6. TheRikza Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hämeenlinnan Pallokerho, Florida Panthers
  Lainaus:
  Tai sitten PTO:lla oleva Belov on vakuuttanut ja pystyy vetämään bottom-parin minuutteja. Noh, joka tapauksessa on kuudes pakki Belov tai McCoshen, korjaantuu Catsin alakerran kätisyysongelma, molemmat kuitenkin ovat leftin pakkeja.

  Näyttäisikö alakerta kauden alussa sitten tältä?

  Yandle-Ekblad
  Matheson-Pysyk
  Belov/McCoshen-Petrovic
   
 7. rinne Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Sasha
  Lainaus:
  Ainiin, se Belovkin oli siellä...

  Mutta tosiaan, noin tuo pakisto muotoutunee. Heittäisin Belovin ja McCoshenin lisäksi vielä Weegarin taistelemaan tuosta viimeisestä pelaavan pakin tontista, mutta muuten samoilla linjoilla. Ei Weegar ehkä todennäköisin vaihtoehto ole, mutta saumansa tuollakin on.
   
 8. Louis Jäsen

  McGinn tuo ainakin sitä Tallonin peräänkuuluttamaa kusipäisyyttä joukkueeseen. Aiemmin heinäkuussahan Tallon signasi Micheal Haleyn nelosketjuun. Tätä joukkuetta ei enää kiusata.

  Mitä Demersin lähtöön tulee niin en ole yllättynyt siitä. Tallon on taas palauttanut filosofian siihen, että puolustajien täytyy lähtökohtaisesti siivota maalin edusta tehokkaasti. Lisäksi rightin pakkeja joukkueessa ovat jo Ekblad, Petrovic ja Pysyk.
   
 9. punasydän Jäsen

  Lainaus:
  No ei riemunkiljahduksia, mutta vahvasti posin puolelle tämä. Ei ehkä parempi pelaaja, mutta 2v lyhyempi soppari ja puutteet oli hyökkäyksessä. Toki joukossa on Maminia, Repoa, Haapalaa ja kumppania, mutta realistisesti ajateltuna yhden breikkaaminen on realismia, kahden jo todella hyvä suoritus. Sitten on vieläviekö Haley, jolta odotan Thorntonmaista peluutusta, eli vääjäämättä välillä katsomossa. McGinn iski kuitenkin toissa kaudella 39 ja edeltävällä 38 pinnaa middle6-roolissa, eli jokunen maalikin voi olla odotettavissa.

  McGinniä on luonnehdittu sanoilla hyvä kahden suunnan pelaaja, mutta mitä minä olen nähnyt, en välttämättä osta varauksetta. Toki tuo luonnehdinta yleensä käytetään, kun pelaaja on ihan ok, muttei missään hyvä. Mitä minä olen nähnyt, McGinn on ihan työteliäs kaveri, mutta ylipelaa tilanteita ja ajaa itseään ulos. Energiapelaaja, joka iskee maalin silloin tällöin. JokisJussin ulostaminen kyllä edelleen hämmästyttää.
   
 10. rinne Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Sasha
  Lainaus:
  Niin, kokonaisuutenahan minä tätä kesää ajattelin. Alussa oli Jokinen ja Demers. Jokinen päätettiin ostaa ulos, kun sopimusta oli vuosi jäljellä. Demers vaihdettiin McGinniin. Äkkiseltään hahmoteltuna McGinn on "vain" Jokisen korvike.

  Ensi reaktioiden laannuttua en pidä suoraa Demers--> McGinn kauppaa minään katastrofina. Demersin suoritustaso viime kaudella ja sopimus ovat iskeneet herran vaihtoarvoon aika kovaa. Silti kokonaisuus näyttäytyy nyt siltä, että Demers & Jokinen --> McGinn tässä kesän aikana. Ei hyvä. Jokisella alkaa kieltämättä olemaan ikää, joten tason lasku saattaa olla jo yhtä välikautta pysyvämpää. Pystyykö McGinn jo ensi kaudella olemaan Jokista parempi pelaaja? En olisi ihan varma tästä kuitenkaan, vaikka täysin mahdollinen skenaario tuo on. Joukkueen kannalta positiivista on toki, että McGinn on Tallonin näköinen pelaaja. Boughner ja Tallon ovat kesän puhuneet siitä, kuinka Panthers tulee olemaan joukkue, jota vastaan on vaikea pelata. McGinn on siihen varmempi kortti. Samalla on jätettävä ovi auki yhdelle skenaariolle. Ehkä McGinn on se laituri, jonka kanssa Bjugstad kykenee taas kukoistamaan? Bjugstadin onnistuminen tai epäonnistuminen on aika keskeisessä roolissa Panthersin kauden onnistumisessa...
  ***

  Tällä hetkellä joukkue on siis jotain tähän suuntaan, ketjut vähän sinnepäin, joten esim. laiturit voi olla "väärällä" puolella. Toivottavasti en ketään unohda, kun hatusta heittelen nimiä:

  Huberdeau - Barkov - Dadonov
  Haapala - Trocheck - Vrbata
  McGinn - Bjugstad - Mamin
  Sceviour - MacKenzie - Haley
  Malgin, McCann, Repo, Tippett...

  (Haapalan paikan kakkosessa voinee ottaa esim. McCann, jos riittävästi vakuuttaa, mutta muistaakseni Tallon Haapalaa tuohon kakkoseen oli alkukesästä sovittelemassa hahmotelmissaan.)

  Yandle - Ekblad
  Matheson - Pysyk
  McCoshen/Weegar/Belov - Petrovic
  McCoshen/Weegar/Belov

  McCoshen/Weegar arponevat nuo 6. ja 7. pakkien paikat, paitsi jos Belov PTO:lla kykenee vahvasti vakuuttamaan.

  Luongo
  Reimer

  Rajusti on vaihtuvuutta ollut. Aika paljon luotetaan edelleen potentiaaliin. Dadonovin on kyettävä siirtämään pelinsä NHL-kaukaloon välittömästi. Vrbatan pitää osoittaa olevansa tuloksentekoon kykenevä, kokenut laituri edelleen. Haapala/McCann tai jonkun muun "junnun" pitää iskeä vahvasti läpi. Bjugstadin paluu muutaman vuoden takaiselle tasolle olisi tarpeen, kun ei tuossa hyökkäyksessä varmoja tuloksentekijöitä liikaa ole. Huby-Barkov-Trocheck ovat tuon hyökkäyksen selkäranka. Toivottavasti onnistuvat ottamaan sen stepin eteenpäin ja olemaan kiistattomia johtavia pelaajia joukkueelle. Jotenkin tähän viimeisen puolentoista vuoden sirkukseen sopisi sekin, että Pirrin PTO johtaa sopimukseen. En pidä erityisen toivottavana sitä, mutta ei se mikään shokki enää olisi, jos Pirri olisi avausottelussa kokoonpanossa esim. Haleyn tai Maminin sijaan...

  Puolustuksessa ei suurempia ongelmia ole, jos Ekblad kykenee osoittamaan, että viime kausi oli vain poikkeus. Ekbladin paluu tasolleen ja uusi kehitysaskel olisivat toiveissa. Voi jopa onnistua, kun Boughnerin joukkue oletettavasti tietää, mitä yrittää puolustusalueella tehdä. Matheson ei enää ole tulokas, joten kokemus poistanee jo pahimpia junnu höntyilyitä. Petrovic, Yandle sekä Pysyk hoitavat roolinsa. McCoshen (tai kenet sisään ajetaankin) saa Mathesonia paremmat lähtökohdat, kun oletettavasti pääsee kolmosparissa hieman helpommilla minuuteilla opettelemaan NHL:n tapoja.

  Maalivahtiosastolla pidetään edelleen sormet ristissä Luongon kanssa. Jos koppi tarttuu edelleen ja mies pysyy riittävästi ehjänä, niin kaikki on hyvin. Reimer on hyvä 1b-tyyppinen vaihtoehto, mutta ei näytöillään selkeän ykkösveskarin statusta ansaitse.

  Ei tuo joukkue contender ole. Edellisellä kaudella yli 100 pistettä keränneestä nuoresta divisioonavoittajasta olisi pitänyt saada parempaa aikaan. Kuitenkin koska Atlantic, niin kaikki on edelleen mahdollista. Jos Boughner onnistuu, jos hyökkäykseen hankitut arvat osuvat isosti, jos Bjugstad ja Ekblad palaavat "tasolleen", jos Luongolla on yksi iso kausi jäljellä... Voi tuo joukkue poffitkin saavuttaa. Samalla Barkov-Huby-Tro-Ekblad muodostavat rungon, jonka varaan joukkuetta voi tuleville kausille rakentaa. Kaikesta omistuksen perseilystä huolimatta.
   
 11. Taccutucca Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Florida Panthers, TUTO Hockey, Atlético de Madrid
  Muuten @rinne :ltä erinomaista tekstiä yläpuolella, mutta oma mielipiteeni on se, että Malgin pelaa ensi kaudella top9 hyökkäyksessä koko kauden. Tai sitten olen väärässä ja mies ei saa pidettyä tasoa yllä. Mutta jotenkin tuntuu siltä, että mies on nyt kesällä saanut nostettua tasonsa alarajaa ja sehän miehellä oli se suurin haaste viime kaudella. Tason alaraja oli AHL-tason tähtihyökkääjän tasolla, mutta tason yläraja (joka saavutettiin varsin harvoin) oli aivan huiman luova top6 taituri.

  Itse ainakin pidän varpaita ja kulmakarvojani ristissä, ettei Malgin pyöri varjojen mailla alkavalla kaudella, vaan vakiinnuttaa paikkansa NHL:ssä.

  Esimerkiksi juurikin rinteen ehdottaman McGinn-Bjugstad parivaljakon laidalle Malgin saattaisi sopia erinomaisesti. Oma ydinohjukseni ainakin ylikuumenee sille ajatukselle, että Jamie tekee kaikki likaiset työt & samaan aikaan Malgin pääsee tarjoilemaan Big Nickille loistavia mestoja, kun vastassa on muiden joukkueiden kolmosketjut.

  Eipä siinä, ei olisi 2016 keväällä uskonut, että joukkue näyttäisi nyt tältä.

  Kissojen treenileirin punaiset vs. valkoiset -peli on käynnissä ja toistaiseksi ainakin Pirri on ollut kohtalainen pettymys, kun taas Brickley on esiintynyt vakuuttavasti.
   
 12. TheRikza Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hämeenlinnan Pallokerho, Florida Panthers
  Mikäs muuten on Borgströmin tilanne? Onko loukkaantunut kun ei osunut training campilla olevien pelaajien listalta silmään? Vai pelaako varmuudella ensi kauden yliopistossa?
   
 13. rinne Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Sasha
  Lainaus:
  Hyvin mahdollista. Heitin tuon kokoonpanon tosiaan täysin hatusta. Pidän jossain määrin mahdollisena, että Malgin/McCann/Haapala kolmikosta kaksikin voi saada säännöllisempää peliaikaa kakkos-kolmosketjuissa. Riippuu hiukan Boughnerin tavasta peluuttaa nelosta. Jos Haley esim. on enemmän kierrossa/katsomossa ja Mamin nelosessa, niin kolmosen toinen laita on tyhjä.

  Tuo kakkosen toinen laita on kuitenkin sen otettavissa, joka on valmis sen ottamaan. Malgin on ottanut askelia, McCann on ainakin sanojensa mukaan valmis NHL:ään ja Haapalaa on puheissa tuohon suunniteltu. Harkkapelit näyttänevät, että kuka saa näytönpaikkansa Tro:n vieressä heti alkuun.

  Pirrin nimen heitin tuonne aiempaan viestiin lähinnä läpällä. En halua tuota lähellekään joukkuetta. Mutta koska Tallon ja "omat pojat", niin onhan se riski aina olemassa... *hymiö*

  Lainaus:
  Denverissä vielä kauden.

  Henrik Borgström Twitterissä "Back to Denver baby" (Pari lentokonehymiötä ja kuva jäi tuosta kopsauksesta pois, kun ei oikein täällä palstan puolella toimi Twitterin tapaan.)
   
 14. TheRikza Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hämeenlinnan Pallokerho, Florida Panthers
  Ensimmäiset muutokset harjoitusleirikokoonpanoihin on tehty.

  Hyökkääjät Jonathan Ang ja Aleksi Heponiemi sekä puolustaja Riley Stillman palaavat junioriseuroihinsa.

  Hyökkääjät Francois Beauchemin, Matt Buckes, Blaine Byron, Anthony Greco ja Ryan Horvat, puolustaja Matt MacKenzie, sekä maalivahti Evan Cowley on vapautettu try-outeiltaan ja osallistuvat Springfieldin harjoitusleirille.
   
 15. bebeto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Ylöjärven Ryhti
  Lainaus:
  Tämä tarkoittanee että Haapala, Repo ja Säteri jatkavat Panthersissa ainakin toistaiseksi.
   
 16. TheRikza Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hämeenlinnan Pallokerho, Florida Panthers
  Lainaus:
  Joo, ovat harjoitusleirillä jatkavien 42 pelaajan joukossa, samoin kuin Juho Lammikko.
   
 17. adolf Jäsen

  Lainaus:
  Haapala on jo ilmeisesti aika varmasti ylhäällä kun kausi alkaa, mutta Repo luultavasti tarvitsee ihan tykkileirin, jos meinaa tuosta riittävän monta ukkoa kepittää että saisi paikan.
   
 18. TheRikza Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hämeenlinnan Pallokerho, Florida Panthers
  Myös hyökkääjä Curtis Valk ja puolustaja Thomas Schemitsch siirtyvät Springfieldiin. Floridan training campilla jatkaa tämän jälkeen 40 pelaaajaa.

  E: typo
   
 19. TheRikza Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hämeenlinnan Pallokerho, Florida Panthers
  Leiriryhmä pienenee 32 pelaajaan.

  Hyökkääjät Chase Balisy, Dryden Hunt ja Juho Lammikko, puolustaja Michael Downing, sekä maalivahti Sam Montembeault lähtevät Springfieldiin.

  Alexandre Grenier ja Reece Scarlett puolestaan on laitettu waiverseihin. Nikolai Belovin PTO on purettu.
   
 20. bebeto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Ylöjärven Ryhti
  Lainaus:
  Haapala, Repo ja Säteri siis vielä mukana, hyvä niin.
   
 21. TheRikza Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hämeenlinnan Pallokerho, Florida Panthers
  And then there was 29...

  Jayce Hawryluk, Maxim Mamin ja Sebastian Repo Springfieldiin. Tarkoittakohan samalla sitä että Repoa ei Tapparassa nähdä?
   
 22. Stark Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Florida Panthers, Minnesota Wild
  Varovaisen odottavaisin tunnelmin tulee Panthers-kannattajana lähdettyä alkavaan kauteen. Pudotuspelipaikkaa en odota missään nimessä - kuten en sitä odottanut myöskään syksyllä 2015. Sasha Barkov ja Jonathan Huberdeau vain ovat sen tason kiekkoilijoita, että pelkästään heidän panoksellaan tiukkoja otteluita tullaan kääntämään joukkueen voitoksi. Kirjaan tähän hieman omia ajatuksia joukkueen osa-alueista ja omista odotuksistani.

  Maalilla tilanne on melko selkeä. Roberto Luongo ja James Reimer tulevat pelaamaan kauden aika lailla puoliksi ja Harri Säteri voi sitten loukkaantumisten myötä päästä tuuraamaan muutamaksi otteluksi. Luongon viime kausi alkoi jo näyttää merkkejä nurkan takana vääjäämättä vaanivasta vanhuudesta ja seuralegenda on kenties aloittamassa viimeisen taipaleensa kiistattomasta ykkösvahdista nuorempien mentoriksi ja joukkueen isähahmoksi, joka tietysti osaltaan jo nyt on.

  James Reimer osaa voittaa pelejä, mutta ei nähdäkseni ole se mestaruuksia torjuva veräjänvartija. Katseet kohdistuvat tasaisesti kehittyneeseen Samuel “Monty” Montembeaultiin, jonka toivon todella haastavan ja päihittävän Säterin kilpailussa Springfieldin ykkösvahdin tontista. Luongo - Montembeault on mielenkiintoinen aisapari tulevaisuuden panttereissa. Maalivahtiosastolla joukkue ei siis missään nimessä ole liigan kärkikymmenikössä. Suurimpana toiveena terve kausi Bobby Loulle ja läpimurto AHL:ssä Montembeaultille.

  Puolustus säästyi suurimmilta osin Dale Tallonin luudalta, mutta olen tyytyväinen siihen, että Jason Demersistä päästiin eroon. Ensimmäisten joukossa olin viime kesänä uumoilemassa Demersiä Sunriseen, mutta eihän tuo nyt kovin hyvin mennyt. Aaron Ekblad on varmasti harjoitellut kieli vyön alla läpi kesän ja viime kauden ailahtelu on historiaa. Joukkueen ykköspuolustajan on taas noustava omalle tasolleen.

  Keith Yandle pelasi hyvän kauden - se on muistettava. Kun mies pääsee kauden alusta pyörittämään ylivoimaa Barkovin ja Huberdeaun kanssa, on perusteltua odottaa pientä plussaa pistesaldoon.

  Yandlen ja Ekbladin takana käy mielenkiintoinen ja positiivinen kuhina. Michael Matheson on ansainnut hyökkäävällä ennakkoluulottomalla pelillään aseman yhtenä allekirjoittaneen uusista suosikeista ja Mark Pysyk oli iloinen yllätys valmiilla ja tasapainoisella koko kentän tekemisellään. Alex Petrovicia kaavailen edelleen Erik Gudbransonin saappaisiin ja olisikin joukkueen kannalta elintärkeää, että Petrovic kykenisi jo tällä kaudella vakituisiin top4-minuutteihin. Petrovicin puolustavampi presenssi vapauttaisi Mathesonia, Yandlea tai Ekbladia hyökkäävämpään rooliin. Edellä mainituista syistä toivon myös, että Ian McCoshen lunastaa häneen asetettuja odotuksia ja pelaa takalinjoilla jämäkän tulokaskauden.

  Luvallanne on kuitenkin myönnettävä, että tuonne kutos- ja seiskapakin paikalle on tällä hetkellä tarjolla melkoisia arpoja. Laitetaan kuitenkin ykköstoiveeksi Aaron Ekbladin paluu tasolleen ja sitä myötä nousu liigan eliittiin. Paljon on organisaatiolla kiinni ykkösvarauksessaan jo pelkästään imagollisesti.

  Hyökkäys - mitähän tuosta nyt sanoisi. Jos on puolustus kapea, on hyökkäys sitten jopa lasisen ohut - nimenomaan tuloksenteon osalta. Toivon mukaan joukkueen ykköspyssyt eivät ole tällä kaudella lasia, vaan herroilla Barkov, Huberdeau ja Bjugstad komeilee kauden lopussa ottelusarakkeessa miehekäs 82. Muussa tapauksessa tietyt pelaajat joutuvat kauden aikana aivan liian suuriin saappaisiin.

  Uusista hankinnoista Radim Vrbata on melko varma 40 pisteen mies. Uskon, että paikka löytyy Vincent Trocheckin laidalta kakkosketjusta. Jos Vrbata rikkoo tuon 40 pistettä ja Trocheck sementoi paikkansa kakkossentterien parhaimmistossa pääsemällä kolmantena kautena peräkkäin yli 50 pisteen, on taustatuki Barkovin johtamalle ykkösketjulle vahvaa. Itse olisin halukas näkemään uuden hankinnan Jamie McGinnin tuon ketjun kolmantena linkkinä. 20 maalia häneltä on hieman ylioptimistista toivoa, mutta kaiken mennessä kohdilleen täysin mahdollista. En tiedä löytyisikö Vrbatan ja McGinnin väliltä myös jonkinlaista kojoottikemiaa. Tuskinpa kovin paljoa pääsivät viime kaudella samassa ketjussa viilettämään. Ainakin McGinn hoitaisi Vrbatan puolesta laitapainit.

  Ykkönen lienee tuo harjoituskaudella kasattu Happy Birthday -ketju. Dadonov on kyllä mielenkiintoinen tapaus ja sormet ristissä on toivottava, että hienoinen pehmeys ei asetu esteeksi tuloksen tekemiseen NHL-tasolla. Tarjoilun takaavat Barkov ja Huberdeau, mutta sota-alueelle on uskallettava mennä. Ei oikeastaan muistikuvia, mihin Dadonovilla tyssäsi viimeksi, mutta uusi yritys nimenomaan Panthersin organisaatiossa antaa ihan positiivisen signaalin. Toivotaan venäläiseltä panarinmaista läpimurtoa. Ikäähän ei ole vielä liikaa.

  Kolmoseen on tarjolla mielenkiintoista kokoonpanoa. Bjugstadin ympärillehän tuo varmaan rakennetaan ja hyvä niin. Eipä ole pitkä aika siitä, kun vertasin Big Nickin potentiaalia Eric Staaliin, mutta ikävät vammat ja omituiset migreenit ovat kyllä verottaneet nuorukaista kovalla kädellä. Bjugstad tarvitsee laidoilleen ehdottomasti kiekossa viihtyviä, mutta samalla vastuullisia ketjukavereita. Denis Malgin ja Henrik Haapala ovat kyllä kiekollisia, mutta miten riittää vääntö ja pelisilmä omalla kenttäpuoliskolla. Colton Sceviour ja Maxim Mamin edustavat sitten enemmän kahden suunnan osaamista. Kun bottom6-arvontaan lisätään vielä Jared McCann, Jayce Hawryluk, Brandon Pirri, Connor Brickley, Sebastian Repo ja Micheal Haley, onkin todella mielenkiintoista nähdä, missä muodossa Panthers luistelee avausotteluunsa Tampaa vastaan puolentoista viikon päästä. Heitän alle vielä oman arvonnan tulokset:

  Jonathan Huberdeau - Aleksander Barkov - Evgenii Dadonov
  Jamie McGinn - Vincent Trocheck - Radim Vrbata
  Denis Malgin - Nick Bjugstad - Colton Sceviour
  Connor Brickley - Derek McKenzie - Micheal Haley

  Suomalaiset, Mamin ja McCann siis tekemään tuhojaan Springfieldiin ja Hawryluk niin ikään kehittymään tulevaisuuden kolmossentteriksi ja alivoimaosaajaksi. Maminin olisin halunnut nähdä avaavan shown puolella, mutta joukkueen valmennus näki toisin. Haapalaa voisi kaavailla jopa ensimmäiseksi stunttaajaksi HBD-ketjuun tai Malginin paikalle, mutta on täysin mahdollista, että Henkalle annetaan elämänsä mahdollisuus Trocheckin laidalla ja McGinn on sitten kolmosessa tai nelosessa sysäten Haleyn poppareille. Repo on kyllä villi kortti. AHL:ssä verkot tötterölle, niin NHL-unelma on hyvin lähellä. Maalintekijöitä Panthersilla ei ole liikaa.

  Vain yksi nöyrä toivomus nousee kuitenkin kaiken edelle: Kärkiukoille ehjä kausi, piste.

  Bob “The Boogieman” Boughner on ihan tuntematon nimi meikäläiselle. Olisiko miekkosessa vähän Gallant-viboja, mikä sopisi yksiin Tallonin reset to previous backup -moodin kanssa? Fyysinen äijä pelaajaurallaan ja tykkää työskennellä nuorien pelaajien kanssa. Pelikirja saattaa olla vähän modernimpi, kuin Gallantin loppujen lopuksi melko konstailematon tyyli. Tästäkin ihan positiivinen fiilis. Toivottavasti Boogiemanille annetaan aikaa. Stanley Cup ei ole ihan vielä tämän kauden tavoite.

  Tulokaspuolella odotan tosiaan McCoshenilta hienoa tulokaskautta. Owen Tippett kehittyköön vielä vuoden junioreissa. 9 peliä toki hänelle suotakoon osoittaa allekirjoittanut erehtyneeksi. Muilla ei jo mainittuja pelaajia lukuun ottamatta liene kovin suuria mahdollisuuksia vallata rosteripaikka tämän kauden joukkueesta.

  Go Cats! Yrityksenä valvoa enemmän pelejä, kuin viime kaudella, mutta luvata ei voi.
   
 23. Stark Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Florida Panthers, Minnesota Wild
  Lainaus:
  Repo palasi sitten sopimuksessaan olevan pykälän myötä Tampereelle. Harmi. Olisi ollut jo tällä kaudella kutkuttavaa nähdä Repo kapeassa kaukalossa. McCann puolestaan laukoi verkot tötterölle viime harjoitusmatsissa Tampaa vastaan. Olisko Jared jo tällä kaudella kykenevä kokonaisvaltaisempaan pelaamiseen tulosyksikössä? Joukkueessa on muutama pelaaja, joiden ympärillä tullaan varmasti tälläkin kaudella keskustelemaan siitä, onko loppusijoituspaikka laidalla vai keskellä. AInakin McCann, Bjugstad ja Malgin kuuluvat tähän joukkoon.
   
 24. TheRikza Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hämeenlinnan Pallokerho, Florida Panthers
  Ei riittänyt Henkalla. Haapala, Ed Wittchow ja Säteri lainattu Springfieldiin.
   
 25. TheRikza Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hämeenlinnan Pallokerho, Florida Panthers
  Luoti väistetty! Brandon Pirrin PTO on purettu! Saman kohtalon koki myös Harry Zolnierczyk. Puolustaja Josh Brown on lainattu AHL:ään.