rinne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Sasha
Teki mieli ennustaa Demersin liikkuvan, mutta onko liian iso riski lähteä Petrovicilla sekä Pysykilla ilman tuommoista kokenutta, joskus tasonsa todistanutta top-4 puolustajaa? Demersikin kohdalla tämä arvio perustuu vain siihen mututuntumaan, joka on jäänyt.
Demersin lähtöä puoltaa nähdäkseni pari seikkaa. 1) Demers ei ole Tallonin miehiä. 2) "Demers on varaa menettää". Eikä kannata ymmärtää väärin. Olen ehdottomasti sitä mieltä, että Demers on huomattavasti parempi pakki kuin varsinkin viime kauden Floridaa seuranneiden puheista voisi päätellä. Tuo on kuitenkin selvästi top4-roolin hyökkäävä pakki, jolle se itse puolustaminen ei ole lähelläkään vahvuutta. Oikein roolitettuna Demers on vahvistus top4-roolissa, ilman vahvaa tukea puolustussuuntaan Demers on valitettavasti jopa taakka. Matheson selvinnee ensi kaudesta jo huomattavasti paremmin, mutta viime kaudella tuli aika paljon "junnumokia" puolustussuuntaan. Paransi tosin loppua kohti. Ongelmat toki olivat ennakoitavissa, kun tulokas päätettiin ajaan sisään suoraan kakkospariin sijoittamalla. Mathesonilla on ihan kivat eväät tuoda kiekollisuutta kakkospariin. Mathesonin vahvuuksista johtuen tuota ei kannata roolittaa vain Demersin pariksi varmistavan puolustajan rooliin. Kun huomioi vielä joukkueen tarpeet hyökkäyksen vahvistamiseen, niin Demers kannattaa ehdottomasti myydä, jos tuosta jotain järkevää saa vastineeksi. Tallon kun vielä tuntuu yrittävän pyyhkiä pois viime kesän päätöksiä, niin pidän todennäisenä, että Demers on lokakuussa Floridassa vain, jos Tallon ei saa tuota myytyä...

Petron sijoittaminen top4-rooliin olisi riski, mutta näen tuon mahdollisena vaihtoehtona. Varsinkin kun huomioidaan kuinka kovia minuutteja Gudbransonia peluutettiin 15-16 -kaudella. Petro kykenee tuomaan pöytään saman kuin Gudbranson. Käsiltään hieman parempi, mutta vastaavasti ei ihan yhtä kovia pommeja ajele. Samaan hengenvetoon on todettava sekin, että Pysyk/Petro parivaljakon suojaaminen näyttäytyy vielä omituisemmassa valossa, jos molemmat eivät mahdu edes pelaavaan kuusikkoon. Toki Petron jatkosopimus on muutenkin mielenkiintoinen seurattava tänä kesänä. Ainakin jossain vaiheessa oli huhuja, että Petro haluttaisiin kiinnittää joukkueeseen pidemmällä sopimuksella. Jos nuo huhut pitivät paikkansa, niin tuskin Petroa ihan jämärooliin on joukkueessa suunniteltu.

Puolustuksen osalta viimeinen kysymys jääkin sitten tuonne kolmospariin. Naaraako Tallon markkinoilta jonkun kokeneemman kaverin johtajuutta ja kokemusta tuomaan? Toinen vaihtoehto lienee jo tässä vaiheessa McCoshen. Kaavaillaanko McCoshenille vielä yhtä kautta alhaalla isossa roolissa vai joko tuota alettaisiin ajamaan vahvemmin sisään shown puolelle?

Odottaisin ainakin itse Floridan lähtevän ensi kaudelle selkeästi tavoittelemaan mestaruutta, varsinkin kun divisioona ei se vaikein ole. Jos pelaajat ovat terveinä, Ekblad sekä Bjugstad nostavat tasoaan ja Luongolla kiekko tarttuu, niin ei tuo huonolta näytä ollenkaan. Toki se vaatii sen, että niitä hyviä hyökkääjiä jostain löydetään eivätkä nuo omat arvaukseni ole edes välttämättä realistisia.
Tuo divisioona ei ehkä joukkueelle ole vaikein, mutta vedonlyöjälle kyllä. Tampan paluu "normaaliin" terveen Stamkosin johdolla? Oliko Ottawan kevät sattumaa vai toistuuko? Saako Toronto vahvistusta pakistoon ja miten junnut selviävät toisesta vuodesta? Montreal Pricen johdolla tähtiin? Buffalo Eichelin ja O'Reillyn johdolla lopulta lunastamassa lupauksia? Noissa divisioonan joukkueissa on järjettömästi kysymysmerkkejä, mutta aivan järjettömästi myös potentiaalia. Mestaruudesta toki pelataan aina, mutta nähdäkseni realistinen tavoite Floridalle tuon viime vuoden sirkuksen jälkeen olisi paluu pudotuspeleihin / jatkoon ensimmäiseltä kierrokselta.
 

Mäntylä #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Panthers, Venäjä
Mitähän tosta nyt taas sanoisi.. Viime kauden ongelmana oli maalinteko, mitä tekee Tallon? Päästää pois 4 ja 5 parhaat hyökkääjät? Marchessault voi hyvin olla yhden kauden ihme eikä niin paljoa harmita että hänestä luovuttiin mutta Smithin treidaamista 4th pickiin en ymmärrä ellei kulisseissa ole käynnissä jotain isompaa. Pressissä Tallon nosti esiin Haapalan eli voisi kuvitella että jotain roolia on Henkalle kaavailtu änärin puolelta..

Jotain tälläistä suunnitelmissa?

Huberdeau - Barkov - Haapala
Dadonov - Trocheck - Kovy/Oshie/Radulov?
Jokinen - Malgin - Bjugstad
Sceviour - MacKenzie - Mamin
 

rinne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Sasha
En muuten varsinaisesti lämpene noille Tallonin lausunnolle, joita tuo on pressissään antanut. Otetaas joitakin joukkueeseen liittyviä esimerkkejä ylös:

Cats on the Prowl Twitterissä "Tallon said moves made yesterday were to give flexibility under the salary cap..."we'll me aggressive moving forward in free agency""
Cats On The Prowl Twitterissä "Tallon: "A lot of teams wanted [Reilly Smith], a lot of teams were interested in him. We felt this was the right thing to do moving forward""
Eli noin 4/4+m arvoinen Smith 5m/5v sopimuksella oli cap dump, jonka menettäminen maksoi samalla JAM:n. Taino, saatiinhan sieltä se 4.-kierroksen varausvuoro. Minä en vain kykene ymmärtämään tuota liikettä. Ei kai Smithin arvo ihan oikeasti voinut olla niin alhaalla, että moinen hinta Smithin ulostamisesta kannatti maksaa? Että useita joukkueita olisi ollut kiinnostunut, mutta 4.-kierroksen varausvuoro oli parasta, mitä Smithistä saatiin irti? JAM sitten meni siinä samalla ovenavauksella...

Cats on the Prowl Twitterissä ""There was no discussion", Tallon re: Marchessault contract extension"
Ilmeisesti sopimusneuvotteluja JAM:n kanssa ei ole ollut --> spekuloinnit niiden vaikutuksesta suojaamatta jättämiseen voinee unohtaa.

Jameson Olive Twitterissä "Tallon mentions the signing of Finnish-league star Henrik Haapala when asked about #FlaPanthers scoring solutions."
Cats On The Prowl Twitterissä "Tallon: "We have a lot of scorers in our system..." Says younger guys are gonna get a good chance to make the team this year"
Eli Haapala + organisaation junnut (McCann, Hawryluk jne) + FA-kiinnitykset hoitaa maalinteon ensi kaudella. Bonuksena mainittakoon, että Draftista yllättäen haetaan parasta mahdollista pelaajaa. Ei siinä, Haapala on hieno pelaaja, mutta ei kai tuon varaan ole ihan oikeasti laskettu tuloksentekoa? Jotenkin villin kuuloinen ajatus...

Cats On The Prowl TwitterissäTallon: "We have high hopes for [Bjugstad], that's why we protected him"...says players like him "don't grow on trees""
Cats On The Prowl Twitterissä "Tallon: "The best is yet to come for [Bjugstad]""
Bjugstadin onnistumiseen luotetaan edelleen.

Lisäksi tuolta Cats On The Prowlin, James Oliven tai vaikka George Richardsin twitter-tileiltä voi ainakin vilkaista noita Tallonin konferenssi-puhelusta otettuja lainauksia.

Prongerin nimitys vahvistettiin ja herra puhunee medialle 4pm itärannikon aikaa. Tallon mahdollisesti(?) juttelee medialle lisää 3pm itärannikon aikaa.

Noh lokakuun alkuun on aikaa. Tallon ehtii taikoa kaneja hatusta, Kivitettäkköön Tallon vasta lokakuun alussa, jos siihen joukkueen rakentaminen antaa aihetta.

E. Linkki Miami Heraldin juttuun, jossa Richards vetää tuon Tallonin pressin kasaan.
 
Viimeksi muokattu:

Bulihefe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, Porin Ässät
Mielenkiintoinen drafti edessä, saas nähdä tuleeko treidejä. Tallon sanonut haastattelussa että valmis treidaamaan kymppivuoroa joko ylös tai alaspäin ja ilmoittanut muille että (ylläri) Demers olisi kaupan.
 

Taccutucca

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, TUTO Hockey, Atlético de Madrid
Kävin @jatkoaika'n keskustelupalstalla. Hitto et ihmisillä on huono olla. Paha olo oksennetaan anonyyminä oikeiden ihmisten päälle. Kuvottaa.
- Osku Valtonen
Varaustilaisuus

Mitä sitten draftilta voi odottaa? No, itse en ainakaan odota sentteriä. Siellä on kuitenkin vuoteen 2022 asti niitattuna Barkov - Trocheck. Muutenkin sentterikelpoisia ovat Bjugstad, Hawryluk, Malgin ja Mascherin. Ei siis yhtään syvyyttä enää keskelle, kun puhtaat laiturit loistavat poissaolollaan. Myös pakistossa alkaa pooli olla kupattu.

Eli siis laituri tai pakki, henkilökohtaisesti ei ole väliä kumpi. Lasken pois 5 ns. varmaa, jotka menevät ennen Panthersin vuoroa: Patrick, Hischier, Vilardi, Mittelstadt ja Heiskanen. Noin ainakin siis viimeisimpien ennakoiden mukaan. Koska Panthers pääsee varaamaan kymmenentenä, laitan oman viiden miehen listan, joista vähintään yksi on siis varattavissa, kun Panthersin vuoro koittaa:

1) Owen Tippett: Puhdas laituri, joka ei todennäköisesti ole kyllä saatavilla. Kohtalaisen raamikas ja maalinnälkäinen jannu.
Pieni ote ketjun avauksestani ja ei varmaan tarvitse sanoa, kuinka tyytyväinen olen varaustilaisuuden ensimmäisen kierroksen antiin. Kiitos Tallon, kiitos muut joukkueet, jotka jättivät tilaisuuden parhaan umpilaiturin varattavaksi. Riskit koko tilaisuuden suurimmaksi flopiksi on olemassa, mutta toisaalta vastapainona sieltä saattoi tulla +40-maalin mies rivistöön. Puolustuspelaamista on mahdollista kehittää ja isohkona kaverina nostan Tippettin nykyisistä nimistä potentiaalisimmaksi kaveriksi Sashan ja Hubyn ketjuun. Ja noita puolustuspelin puutteita on ennenkin paikkailtu ketjukaverien toimesta, tämän kauden runkosarjassa + pudotuspeleissä tehotilasto 80 ottelussa yhteensä +35. ISS:n, McKeen'sin ja Future Considerationsin listoilla jannu oli sijoilla 5-6, ehdottomasti loistava varaus.
 
Otetaanpas suoraan käsittelyyn tämän tilaisuuden varauksia:

1. kierros #10: Owen Tippett


OHL-joukkue Mississauga Steelheadsin ylivoimaisesti paras maalintekijä (44 maalia, seuraavana tulevalla 28 kihausta). Koko OHL:n maalipörssin vitonen, eli luontainen maalintekijä. Esimerkiksi ISS:n listoilla kirjattu koko vuosikerran parhaaksi viimeistelijäksi, parhaalla laukauksella, eli match made in heaven tämän hetken Panthersiin. 188-senttinen runko ja painoa mukavat 92 kiloa, mutta pidetään vähän pehmeänä pelaajana kokoonsa nähden. Ilkeyttä on kuitenkin mahdollista opetella, samoin kuin toiseksi puutteeksi mainittavaa puolustuspeliä. Ehdottomasti mielenkiintoinen seurattava. Näkisin potentiaalia NHL-miehistön jo tulevaksi kaudeksi, mikäli UFA-markkinoilta tai treideillä ei löydy neljää laituria. Siinä tapauksessa saanee vähintään maagiset yhdeksän peliä aikaa näyttää taitojaan. 2-3-vuoden päästä ehdottomasti potentiaalia NHL-jengiin. Mikäli heikkoudet eivät kehity, ura NHL:ssä saattaa jäädä torsoksi. Luonnehditaan useammissa paikoissa tyyliin "potentiaalinen ykkösketjun viimeistelijä, mutta kärkiketjujen ulkopuolella lähes käyttökelvoton. Riski joka oli pakko ottaa.

2. kierros #40: Aleksi Heponiemi

Pienikokoinen (eliteprospects kertoo mitoiksi 179cm/67kg. Massaa on kuitenkin todennäköisesti jo enemmän kuin tuo, mutta silti edelleen heittämällä mikkihiiri -kastiin. WHL:n Swift Current Broncosin toiseksi paras pistemies iskettyään 72 ottelussa 86 pistettä. Yksi varaustilaisuuden taitavimmista pelaajista, joka on todella älykäs. ISS:n listauksessa osiossa parhaat mailankäsittelijät sijoilla neljä ja viisi ovat nimet Owen Tippett ja Aleksi Heponiemi. Voiman puute vaivaa kokonaisvaltaisesti aina fyysisestä pelaamisesta köykäiseen laukaukseen. Projektipelaaja, joka voi osoittautua todelliseksi kultakimpaleeksi ~3 vuodessa. Kasvanut sentterinä, mutta ilmeisesti viime kaudella pelannut Broncosissa myös laidalla jonkun verran, eli huberdeaumaisesti on lupa odottaa pysyvää siirtoa laidalle, mikäli mielii NHL-miehistöön. Ehdottomasti potentiaalinen ja Tippettin tapaan riskejä on, mutta potentiaali on vielä riskiäkin korkeampi.

3. kierros #66: Max Gildon


Ensimmäinen "tallonhankinta". USHL:ssä viime kaudella pelannut, ensi kaudeksi yliopistosarjaan siirtyvä raamikas (191cm/85kg) puolustaja. Hyökkäyspäähän lahjakas jannu, joka puolustaa pitkälti ulottuvuudellaan ja haluja myös fyysiseen peliin on. Ajoittain jopa liikaa, sillä ajaa itseään ulos tilanteista, muutenkin ongelmia on puolustuspään tilanteiden tunnistamisessa. Ei kuitenkaan mitään, mitä ei pystyisi korjaamaan. Hyökkäyspäässä varsinkin laukaus on todellinen pelote, siitä merkkinä esitykset USA:n U18-mmkisajoukkueessa, jossa tehot 4+2 riittivät joukkueen sisäisen maalipörssin voittoon. Kiitettävä suoritus puolustajalta. Kuten yliopistostatus saattaa antaa osviittaa, Gildonin kohdalla puhutaan pidemmän ajan projektista, luontaista jatkumoa Mathesonille ja McCoshenille.

5. kierros #133: Tyler Inamoto

Listattu yhdellä listalla koko tilaisuuden toiseksi parhaaksi stay-at-home-pakiksi. Kertoo toisaalta Inamoton laadusta omalla alueella, mutta toisaalta nykypäivänä stay-at-home-puolustaja on kiva kehu, jolla kuitenkin kerrotaan, ettei kiekollisena juuri taitoa ole. Siitä huolimatta diggaan tästä varauksesta tässä vaiheessa. Listattu ennakkoarvioissa sijoille 73-114, joten ei ainakaan mikään yllätysvaraus, kun oli vielä tuossa vaiheessa saatavilla. Kokoa ei ole massiivisesti (188cm/89kg), mutta halua pelata fyysisesti löytyy. Pelasi viime kaudella USHL:ssä ja USDP:ssä 68 peliä, jäähyjä kertyi kevyet 157 minuuttia. Esiintyi myös USA:n alle 18-vuotiaiden mm-joukkueessa, jossa pisteitä ei kolissut tilille, mutta tehotilaston lukema +6 on kohtalaisen hyvä luku seitsemässä ottelussa. Luistelussa on tapahtunut kehitystä paljon, mutta edelleen juuri liike on yksi suurimmista kehityskohteista. Yleisesti Inamoton peliä luonnehditaan sanoilla: vakaa, fyysinen ja luotettava. Diggaan kyllä todella paljon. Toivottavasti jatkaa kehitystään ja nousee NHL-miehistöön neljän vuoden päästä. Kyllä, neljän, sillä myös Inamoton tulevaisuus on yliopistossa. Ei todellakaan varma kortti ja kehitys voi olla mitä tahansa Jonathan Racinen ja Erik Gudbransonin väliltä.

6. kierros #184: Sebastian Repo

No, Repo nyt on tuttu kaikille Liigaa seuranneille. Kohtalaiset raamit, ahneutta maalintekoon, nöyrä molempiin suuntiin ja plussana päälle osaa olla vielä vittumainen pienine koiruuksineen. En nyt jaksa tästä enempää jahkailla, kun on kuitenkin sen verran tuttu jannu kyseessä. Tarkoituksena tosiaan siis signata heti ja kutsua Repo tavoittelemaan paikkaa auringosta. Mielenkiintoinen signaus ihan jo sen takia, että Revolla on ominaisuudet oikeastaan jokaisessa ketjussa pelaamiseen. Toki tulosketjuihin taso on toistaiseksi vielä liian köykäinen, mutta ajan kanssa on ihan hyvin mahdollista, että pystyy nostamaan profiiliaan sieltä alempien ketjujen hajamaaleja iskevästä grinderistä ~kakkosketjuun vähän useampia hajamaaleja tekevään nestoriin.

Kokonaisuutena todella mielenkiintoisia varauksia ja taas on poolissa sellaisia nimiä, joita kelpaa seurata seuraavat muutamat vuodet. Otan tässä jossain vaiheessa vielä loppukatsauksen kuluneesta kaudesta aiempien varausten osalta, mutta päätettäköön tämä viesti hyviin, positiivisiin ja odottaviin fiiliksiin.
 

rinne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Sasha
Ei kai tuota Florida-Tappara -yhteyttä kovin suurena yllätyksenä voi pitää, kun Floridan Euroopan scouttauksesta vastaa Jari Kekäläinen, jonka mielipiteitä tunnutaan seurassa pitävän aika kovassa arvossa. E. Suomalaiset toki yleensäkin Kekäläisen huomion kohteena. Tallon näytti Barkovista ja Borgströmistä erikseen maininneen, kun Kekäläisen ansioihin viittasi.

Mutta joo. Hatunnosto jäsenelle @punasydän tuosta ansiokkaasta katsauksesta Floridan varauksiin. Mielenkiintoisia varauksia ja selvästi on tuohon maalintekijöiden puutteeseen reagoitu seurassakin. Nähtäväksi jää, että miten pelaajia saadaan kehitettyä NHL-miehistöön asti.

Loppukesälle minulla olisi Tallonille vain pari toivetta. 1) Demers ulos, pätevä laituri sisään. Mielellään laadukas laituri, joka pystyy pelaamaan heti NHL:ssä. Jos Demers ei riitä, niin kai sieltä jotain löytyy pakettiin mukaan laitettavaksi. 2) Järki mukana FA-markkinoille. Tarve laitureille on kova ja capissakin on tilaa, mutta silti ei kannata ihan mitä vaan maksaa. Joukkue ei kaipaa mitään uutta Bolland-tason FA-signausta...

Sen verran kuitenkin vielä luottoa löytyy Talloniin, että eiköhän tuo NHL-tasoisen hyökkäyksen jotenkin kokoa lokakuun alkuun mennessä, vaikka vieläkään en käsitä tuota Smithin dumppaamista.
 

TheRikza

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hämeenlinnan Pallokerho, Florida Panthers
Panthers tehnyt QO:t Pysykille, Petrolle sekä Weegarille. Ei mitään yllätyksiä tällä rintamalla.
 
"Siinä on vetopaikka... Ja siinä on ratkaisu! Ja ratkaisija on Markus Nenonen! Ja hyvä yleisö, tämä on ORANSSI KEVÄT"

Duffman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Chelsea, Florida Panthers, Azzurri
Kun Nail Yakupoville ei tarjottu QO:ta Bluesin toimesta, olen miettinyt että tästähän saisi hyvän vaihtoehdon noille top-9 laituripaikoille. Peliälyhän mieheltä siis puuttuu, se ei ole helppo paikka korvata, mutta näkisin hänet low risk-high reward tyyppisenä pelaajana. Vielä kun saa Jagrille sen jatkosopimuksen väsättyä, niin hän voisi ottaa Yakupovin siipensä suojaan ja koittaa koulia hänestä sitä pelaajaa jota 1. varaukselta odotettiin. Tuskin Yakupoville muutenkaan hirveästi täytyy maksaa, joten joku 2v $2m sopimus olisi molemmille suuri mahdollisuus. Uskoisin myös, että Floridassa pääsisi herra keskittymään ihan rauhassa siihen omaan peliin ilman hirveitä paineita ja jos homma lähtee toimimaan, niin sittenhän käsissä olisi kultakimpale.
 

Stark

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, Minnesota Wild
Kun Nail Yakupoville ei tarjottu QO:ta Bluesin toimesta, olen miettinyt että tästähän saisi hyvän vaihtoehdon noille top-9 laituripaikoille.
Yakupovin kohdalla vähän mietityttää, että näinköhän riittää enää motivaatio pelipaikasta taisteluun lähes minimisopparilla. Venäjältä joku seura tarjoaa varmasti enemmän ja Nail pääsee olympiavuonna antamaan näyttöjä lentokenttäkaukaloon. Itselle toki Yakupov kelpaisi juuri tuollaisella kokeilusopparilla, sillä onhan kaveri kuitenkin isojen paineiden alla jaksanut yrittää ja painanut duunia, toisin kuin nämä nichuskinit ja burmistrovit.

Laajennusdraftista paska maku suussa edelleen. Varaustilaisuus antoi vähän balsamia haavoihin, kun Tippett oli vielä Panthersin varattavissa ja on - kuten yllä pariin otteeseen nostettu esiin - juuri sitä mitä lääkäri Panthersille määrää. Smithin kauppaamista en vain ymmärrä. Jotain siellä täytyy taustalla olla, mistä joukkueen ulkopuolella ei tiedetä. 4+4 -mallinen suojaus oli myös yllätys ja Marchessaulthan sen seurauksena menetettiin. 30 maalia paikattavana, anyone? Toivottavasti Jagrin ja Jokisen varaan ei ensi kaudella lasketa kovinkaan ihmeellisiä odotuksia, sillä vuosi vuodelta nestorit ovat hidastuneet. Ehkä Bjugstad yllättää kaikki ja rikkoo parin kauden takaisen piste-ennätyksensä. Aika iso ehkä. Jos joukkue pitäisi nyt iskeä kasaan ja NHL-otteluun, olisi kokoonpano aika köykäinen.

Huberdeau-Barkov-Jagr
Jokinen-Trocheck-Bjugstad
Sceviour-Malgin-McCann
Sgarbossa-MacKenzie-Mamin
Haapala

Ekblad-Yandle
Demers-Matheson
Petrovic-Pysyk
McCoshen

Sitten vähän asiaakin. Development Camp Roster. Suomalaisittain on mielenkiintoisia hetkiä tiedossa, kun leirillä nähdään Haapala, Borgström, Lammikko, Repo ja Heponiemi. Mielenkiintoista nähdä kuinka nuoret vastavaratut Tippett, Gildon ja kumppanit pärjäävät konkarien kanssa.
Leirin vanhin pelaaja on Linus Hulström, joka pelasi vähän heikon kauden SHL:ssä. Saa nähdä vahvistaako ensi kaudella Springfieldia. Kuopuksena häärii yksi kuudesta try-out-pelurista, Floridan oma poika Mark Cheremeta. Älkää kysykö, ei mitään infoa kaverista. Homma polkaistaan heti käyntiin ja intensiivinen paketti vedetään yhteen kolmessa päivässä.

EDIT: Ai niin, yllätysnimenä leirillä try-out-peluri Francois Beauchemin.
 
"I start to think, and then I sink into the paper like I was ink. When I'm writing, I'm trapped in between the lines. I escape when I finish the rhyme."

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Eikö Vanek kiinnosta vai miksi häntä ei pyöritellä rostereissa? Ihan hyvä lisä hyökkäyspäähän miltei mihin tahansa joukkueeseen. Sinällään pidän hieman parempana kuin jotain Sharpia etenkin jos on nimenomaan hyökkäysosaamisesta puutetta. Toisi myös rightin kätisyyden ja rankkareihin aika vankkaa osaamista.
 
"Legal interpretation takes place in a field of pain and death"
Quidquid latine dictum sit, altum videtur.
"It is possible to commit no mistakes and still lose. That is not a weakness. That is life."
Suosikkijoukkue
Washington Capitals, NHL. Hyvät pelit.
Pakko käydä huutelemassa vieraisiin pöytiin; en usko että Marchessault tekee ensi kaudella yli 20 maalia.

Jotenkin tuntuu että viime kausi kuitenkin oli Marchessault'a melkoinen suonenveto. Sen suhteen turha tuskailla sen puoleen. Barkoville terve kausi alle ja kas, osa 30 maalista onkin jo korvattu.
 

rinne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Sasha
Eikö Vanek kiinnosta vai miksi häntä ei pyöritellä rostereissa? Ihan hyvä lisä hyökkäyspäähän miltei mihin tahansa joukkueeseen. Sinällään pidän hieman parempana kuin jotain Sharpia etenkin jos on nimenomaan hyökkäysosaamisesta puutetta. Toisi myös rightin kätisyyden ja rankkareihin aika vankkaa osaamista.
Itselleni Vanek kelpaisi, jos tuo saadaan lyhyellä ja halvalla sopparilla kiinnitettyä. Vanekinkaan loppukausi ei ehkä ihan putkeen mennyt, mutta ei tuo mikään järkyttävä henkilökohtainen farssi ollut. Ajoittain järjesteli ihan kiitettävälläkin tahdilla maalipaikkoja Bjugstadille, mutta Bjugs nyt ei viime kaudella saanut yhtään mitään aikaiseksi. Puolustussuuntaan tuo Vanekin ketju oli aika pahasti pulassa, mutta siinäkin koko ketjun roolitus oli suuri osasyy. Mutta joo, Vanek kelpaisi.

Tuossa on toki sekin puoli huomioitava, että Bjugstadin jatkaessa sentterinä, tarvitaan kolmosen laitureilta aika vahvaa kahdensuunnan peliä. Bjugstad kun ei osaa puolustaa. Jokinen toivottavasti tippuu jo kolmosen laitaan ensi kaudeksi sen sijaan, että yritettäisiin väkisin pitää kakkosessa. Toki fanien haaveissa Bjugstad heitettäisiin laitaan, mutta kuinka todennäköistä tuo mahtaa oikeasti olla? Itse näkisin tuon kokeilun ihan mielelläni. Toki se siirtäisi yhden aukon laidalta kolmosen keskelle.

Pakko käydä huutelemassa vieraisiin pöytiin; en usko että Marchessault tekee ensi kaudella yli 20 maalia.

Jotenkin tuntuu että viime kausi kuitenkin oli Marchessault'a melkoinen suonenveto. Sen suhteen turha tuskailla sen puoleen. Barkoville terve kausi alle ja kas, osa 30 maalista onkin jo korvattu.
Oletus siitä, että Marchessault oli vain tähdenlento on perusteltua. Tuon laukaisuprosentit tällä kaudella olivat aika kovat. Liigan keskiarvoilla puhuttaisiin noin 20 maalin kaudesta. (Olisiko ollut 17 maalia?) Tuo Marchin sopimus takaa kuitenkin sen, että jo 15 maalia middle6-roolissa pelatessa olisi kova juttu. Asiaa ei helpota se, että Panthersin tilanne laitureiden osalta on katastrofaalinen, kun Tallonilla jostain syystä oli järjetön halu päästä Smithistäkin eroon. March oli potentiaalinen osaratkaisu Panthersia vuosia vaivanneeseen ongelmaan, maalintekijöiden puutteeseen.

Siitä toki samaa mieltä, että ehjä Barkov/Huberdeau kaksikko korvaisi aika paljonkin. Toivottavasti kärkipelaajat olisivat suurinpiirtein ehjänä koko kauden. Yli puoli kautta ilman Hubya oli aika kova isku tuolle hyökkäykselle. Onhan sekin toki aina mahdollista, että Tallon on Bjugstadin suhteen oikeassa. Ehkä tuokin pysyy ehjänä ja tekee uuden piste- ja maaliennätyksensä. Jo noilla tasonnostoilla olisi ne Marchin maalit korvattu.

***
Mainitaan loppuun, että George Richards huhuilee Jagrin jatkon olevan Panthersin intresseissä. Jagrille ollaan kuitenkin ilmeisesti tarjottu hieman aiempaa pienempää sopparia.

George Richards Twitterissä "To be clear, #FlaPanthers want Jaromir Jagr back just not at last year's money apparently. I assume he is seeing what else is out there."
 

rinne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Sasha
Huikeaa. Toinen kesä putkeen, kun Panthers tekee aivan täydellisen muodonmuutoksen joukkueeseen. Tämä kaikki sen jälkeen, kun joukkue veti historiansa parhaan runkosarjan...

Jokisen ulososton myötä Tallonin "ei me laitureita tarvita" -politiikka näyttää entistä vahvemmalta. Vain viisi (5) top9 -roolin laituria tarvitaan. Noh, FA-markkinat aukeaa vasta huomenna, joten ei hätää sinänsä. Tallonilla on pakko olla jotain hihassa jo huomiselle, ei tässä laiturien dumppaamisessa tällä tahdilla ole muuten mitään järkeä. Toinen vaihtoehto lienee se, että seurassa on oikeasti päädytty sisäiseen palkkakattoon, mitä jossakin huhuiltiin. Tuosta kun vielä huhuiltu Demers saataan vaihdettua vaikka varausvuoroihin, niin oikein kivasti on palkkakattoon saatu tilaa. Toivottavasti kuitenkin Demersillä /Demers + jotain paketilla saataisiin jotain arvokasta Floridaankin päin.

Näyttää kuitenkin selvältä, että jollekin "junnuista" järjestetään pelipaikkaa lokakuulle. Viisi top9-roolin laituria FA-markkinoilta ei oikein kuulosta realistiselta ratkaisulta. Muutamaa haettaneen kuitenkin. (Jagr, Dadonov, joku muu?) Hawryluk, Haapala, Mamin (kaavailtu neloseen jo muutenkin?), Tippett, Malgin, McCann -joukosta on jollekin/joillekin ihan kivaa näytönpaikkaa tarjolla, kunhan siihen kykenee tarttumaan. Lisäksi McCoshen noussee pakistossa pelaavaan kuusikkoon, ellei Tallon jostain pakkia hanki vielä kesän aikana.

Jotenkin Jagrin poistuminenkin sopisi tähän kuvioon, kun koko pakka näyttää hyökkäyksessä menevän uusiksi joka tapauksessa. Ehkä nyt haetaan sitä vauhtia lisää hyökkäykseen...
 
Viimeksi muokattu:

Bulihefe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, Porin Ässät
Huhhuh, näköjään on kova luotto näihin junnuihin. Ellei sieltä huomenna tule jotain Radulovia isolla sopparilla, niin on selvää että Tallon puhuu paskaa sen suhteen että omistajat eivät olisi pyytäneet tätä rinteen mainitsemaa sisäistä palkkakattoa. Huomisesta tulee mielenkiintoinen päivä niin hyvässä kuin pahassakin...
 

Louis

Jäsen
Kyllä Jokinen olisi vielä ensi kaudeksi sopinut hyvinkin joukkueeseen, mutta älyttömät päätökset toimistolla eivät näytä loppuvan. Kauhistuksella odotetaan minkälaisia sopimuksia UFA-markkinoilta Panthersiin vielä tuodaan, tosin jos huhut 10 miljooonan dollarin pelaajasopimusleikkauksista pitävät paikkansa niin tuskin on sen suhteen mitään huolta, mutta mitenpäin tahansa menee niin ei todellakaan lupaavalta Panthersin tulevaisuus näytä. Atlantin divisioonan toissakaudella voittaneesta Panthersin kakkosketjun laitureista Smithista ja Jokisesta jäi vastineeksi sitten 4. kierroksen varausvuoro miinus Jokisen ulosostosta tuleva penaltti, eli ei käytännössä yhtään mitään.

Eli viisi top9-hyökkääjää viime kaudelta ovat näillä näkymin lähdössä (Vanek, Jagr, Smith, Marchessault, Jokinen), ja ainoastaan seitsemällä hyökkääjällä on sopimus jäljellä viime kaudelta (Barkov, Huberdeau, Trocheck, Bjugstad, MacKenzie, Sceviour, Malgin). Näistä seitsemästä Malgin saisi kyllä pelata vielä ensi kauden AHL:ssa isossa roolissa pisteitä takoen, mutta luultavasti pakon sanelemana ensi kausi menee NHL:ssa. Kaikki merkit viittaavat siihen että Maminilla, Haapalalla, Hawrylukilla ja Repolla on hyvät saumat ja mahdollisuudet pelata isoja minuutteja Panthersin kokoonpanoon.

Pakkohan Tallonilla on olla pöytälaatikossa valmiit julkaistamista vailla valmiit sopimukset, muuten tässä touhussa ei ole enää mitään järkeä. Jokisen ulososto saattaa kyllä liittyä siihen että Jokista ei haluta syömään minuutteja nuorilta pelaajilta.
 
En saa millään kiinni punaisesta langasta Tallonin toimien takana. En vain jaksa uskoa, että kyse olisi tuosta sisäisestä capista. Miksikö? Siksi, että Jokinen oli heikommallakin kaudella kiistaton top9-pelaaja. Nyt Jokisen ulososto maksaa 2,7 miljoonaa dollaria. Rotaatiosta ei ole tulossa uutta pelaajaa tilalle, kun vaje oli ennestäänkin neljän pelaajan verran. Eli toisinsanoen nyt Panthersin pitäisi löytää Jokisen tasoa vastaava pelaaja alle kahdella alle kahdella miljoonalla, jotta kulut olisivat kohdillaan. Ei tule tapahtumaan. Piste.

Pelasin pääni sisällä fantasiamanageripeliä ja tulin seuraavaan lopputulokseen:

- Pysyk ja Petrovic käyttävät kuivat ufa-markkinat hyväkseen ja vaativat posketonta liksaa. Lopputuloksena toinen signataan siltasopparilla ja toinen pidemmällä. Kaksikon AAV ~6 miljoonaa

- Lyödään iso vaihde silmään ja signataan kaksi venäläispelaajaa: Pienempi veroprosentti houkuttelee Radulovin Habsista Panthersiin ja lisäksi Dadonov tulee Venäjältä (Dadonovin tuloon voisin lyödä todella suuren summan kiinni). Kaksikon AAV yhteensä ~12 miljoonaa

- Jagr resignataan suht maltillisella sopimuksella vielä vuodeksi ~2,5 miljuunaa + bonukset

- No, siinähän se cappitila menikin jo. Seuraavaksi lyödään kädet ristiin, että nuorista lupauksista jätkät lunastavat pelipaikkansa

- Jokerikorttina heitän vielä, että Tallon onnistuu huijaamaan Snow'ta sen verran, että treidaa Demersin Kuleminiin. Ensi kauden osalta cappi ei muutu mihinkään, mutta Kulemin on ihan kohtalainen alempien ketjujen grinderi, jannu auttaa Dadonovia ja Radulovia integroitumaan osaksi joukkuetta ja vastoin Demersin sopparia, Kuleminista pääsee eroon ensi kesänä. Kuleminin ja Jagrin poistumisella cappiin vapautuu ~7 miljoonaa tilaa Mathesonin ja yhden uuden UFA-pelaajan signaamiseen. Sen verran capissa on tulevallekin kaudelle tilaa, että McCoshenin taustalle voi hommata jonkun halvan (1 miljoona) seiskapakin

Eihän tämä olekaan niin vaikeaa. Näillä muutoksilla Panthers näyttää ensi kaudella seuraavalta (jokerikortti mukaan luettuna):

Huberdeau - Barkov - Jagr
Dadonov - Trocheck - Radulov
Kulemin - Malgin - Bjugstad
Sceviour - MacKenzie - Mamin
Haapala - Hawryluk - McCann

Yandle - Ekblad
Pysyk - Matheson
Petrovic - Hainsey
McCoshen

Luongo
Reimer

Todennäköistäkö? Tuskin. Todennäköisemmin huomenna tuosta kokoonpanosta puuttuu Radulov ja Kulemin, vastaavasti Hainseyn tilalla luutii katastrofisopimuksensa kanssa Demers. Vapaaksi jäävistä hyökkääjän paikoista toinen menee jollekin joukosta Haapala, Hawryluk, McCann ja toisen paikan ottaa joku Drew Stafford neljän vuoden ja viiden miljoonan caphitillä.
 

Louis

Jäsen
Aleksander Barkov järkyttyi Jokisen ulosostosta:

Seura teki tylyn tempun suomalaiskonkarille – Aleksander Barkov järkyttyi luettuaan uutisen lehdestä - NHL - Ilta-Sanomat

– En usko sitä vieläkään todeksi. Luin tilanteesta eilen lehdestä. Se oli melkoinen shokki. Jos näin on todella käynyt, se on valtava menetys sekä minulle että joukkueellemme, Barkov sanoi tenniksen Bermuda-turnauksen yhteydessä.

– Jokisella on ollut suuri merkitys koko NHL-uralleni. Hän on auttanut minua kaikissa mahdollisissa asioissa, mitä vain on tullut eteen. Kaukalossakin Jussi on ollut todella iso apu joukkueellemme, Barkov sanoi.

– En tunne ketään, joka tietäisi urheilusta niin paljon kuin Jussi. Hän tietää aina suosikkijalkapallojoukkueeni AC Milanin ottelutuloksetkin minua paremmin, Barkov sanoi.
 
Noniin, sellainen päivä tänään. Petron ja Dadonovin lisäksi joukkoon liittyvät Radim Vrbata (1v ja 2,5 miljoonaa peruspalkkaa. Lisäksi 250k bonukset seuraavista: 10 maalia, 15 maalia, 20 maalia, 45 pistettä ja pääsystä pudotuspeleihin. Toivon todella, että lopullinen maksettava palkka on tuon 3,75 miljoonaa) sekä Micheal Haley, Sharksin fringepelaaja, jollain 700k sopparilla, jolla pituutta kaksi vuotta. Tämä siis Boughnerin "oma" signaus.

Presseissä Tallon ilmoitti, että suunnittelee Dadonovia Huberdeaun ja Barkovin ketjuun ja kakkosketjuksi GM on suunnitellut Haapala - Trocheck - Vrbata. Ei millään pahalla ketään kohtaan, mutta tuo kakkosketju on kyllä pahimmillaan kulkeva katastrofi. Trocheck tarvitsisi vierelleen pelaajan, joka ottaisi vastuuta puolustuspelaamisesta, kuten esimerkiksi samassa ketjussa puolustussuuntaan sentterinä pelannut Jussi Jokinen teki. No, ketjuja nyt on turha lyödä lukkoon, mutta Haapalle on siis näyttöpaikka.

Jos edellä mainitut ketjut ovat suunniteltu kärkiketjuiksi, kahteen seuraavaan jää sitten Mamin - Hawryluk/McCann/Malgin - Bjugstad, Haley - MacKenzie - Sceviour. Ei kyllä vakuuta sitten alkuunkaan. Pysykin soppari vielä tekemättä ja capissa tilaa ~13 miljoonaa. Tallon voikin sitten pitää turpansa kiinni tuosta palkka-aiheesta, jos ei kerran mitään rehellistä sanottavaa ole.

Demersistä oli myös ilmeisesti sorvattu treidiä Vancouverin kanssa, mutta tottakai se löytyi Demersin kahdeksan joukkueen NTC-listalta, eli unohdetaan tämä treidi sitten tässä kohtaa. Pientä toivoa Demersin treidaamisesta vielä on, nimittäin jos Kulikov sai viime kauden näytöillä lähes Demersiä vastaavan sopparin, pitäisi myös Demersille olla kysyntää, varsinkin kun jannulla on etupainotteinen soppari, allekirjoitusbonuksista 2/3 maksettu ja ikää ei ole vielä puolustajaksi ainakaan liikaa. Lisäksi useampi pakkia havitellut joukkue jäi köyhillä markkinoilla nuolemaan näppejään.

Kaikkiaan viimeinen pari viikkoa kaikkine säästöpuheineen, laajennusvaraustilaisuuden sekoiluineen ja ulosostoineen on kyllä ollut totaalinen antikliimaksi Panthersin seuraajalle. Eipä löydy muuten luottoa Talloniinkaan enää tipan tippaa.

Edit: Mitä enemmän tuota Jokisen potkimista miettii, sitä suurempi menetys se on. Panthersista puuttuu ehdoton top9 äijä, joka pystyisi mentoroimaan nuoria kundeja kohti tähtitaivasta ja olisi puolustussuuntaan luotettava. Siinä on kiva tulla campille, kun sieltä kuuluu "Hi I'm Big Nick and I'm here to help you to become a NHL-player" ja sentteri pyörii omalla alueella kananmunat kainalossa ja puolukka perseessä vailla hajua mitä pitäisi tehdä. Koita siinä sitten sopeutua NHL-peleihin ja paikkailla oman sentterin nukkumisia. Toivon todella, että Bjugstad pelaa laidassa ja ikänsä miinuspelaajana pyörinyt kaveri löytäisi sen sisäisen puolustusvietin. Mentoriksi hänestä ei silti ole.

Nyt ainoa oikeasti omiin luotettava sentteri on Barkov (ja pienen roolin MacK), mutta ykkösketju ei ole mikään työharjoittelupaikka ja nelosessa pienillä minuuteilla menee talentit hukkaan. On se hyvä, että Jokisesta ja Smithistä päästiin eroon, niin saatiin pidettyä Demers ja Bjugstad. Missä viipyy Kindlin jatkosoppari?
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy