Bulihefe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, Porin Ässät
Juu, kyllä paskan maku suussa on tällä hetkellä. Ärsyttävintä on varsinkin tuo kun joku taho paljastaa että omistajat haluavat leikata palkkoja ja sitten naama peruslukemilla valehdellaan kannattajille että ei pidä paikkaansa. Sitten vielä hypetetään että ''ollaan aggressiivisia kun markkinat aukee'', ja lopulta kauhea antikliimaksi siihenkin. Ehkä itsellä oli vähän turhan isot odotukset, mutta kyllä tuo pois potkittujen/annettujen äijien määrä antoi jotain vähän odottaakin.
 
Viimeksi muokattu:

Styge

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Pens, änärin suomalaiset
Onhan tämä Floridan seuraaminen kesän parasta viihdettä, eikä tarkoitus ole todellakaan tulla tänne pahentamaan tuskaa. Jokisen sopimuksen ulosostolle ei kyllä ole ensimmäistäkään toimivaa perustetta. Mitähän siellä on mietitty. Sama koskee muutenkin koko laitahyökkääjäpalettia. Mitä helvettiä oikeasti. Luovutaan tasonsa todistaneista pelaajista ja hommataan vähän sitä sun tätä. No Dadonovista peukku, mutta siihen se jäi. Mielenkiinnolla odotetaan seuraavia siirtoja. Jagr nyt alkaa olemaan jo se ja sama. Vauhti ei vaan enää riitä.

Ainoa kelvollinen selitys, joka kelpaa, on se, että joukkueen sisäinen palkkakatto on asetettu. Silloinkin olisi voinut tehdä aika toisenlaisia ratkaisuja.
 

Kaskelo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers
Panthersin johtoporras tekee kyllä joukkueen kannattamisesta uskomattoman vaikeaa. Aivan käsittämättömiä liikkeitä jälleen tänä kesänä. En vaan voi ymmärtää Jokisen ulosostoa ja Smithin menettämistä.

Dadonovin hankinnasta kuitenkin iso peukku ja mielenkiinnolla seuraan myös Vrbatan otteita. Osaako kukaan sano, että mikä on Vrbatan tämänhetkinen oikea taso?
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Jokinen ulos ja Haapalaa sijoitellaan 2.ketjuun. Totanoinaan...
 
"Minulla on taskussani laite, jolla pääsen käsiksi koko ihmiskunnan keräämään tietoon. Käytän sitä kissakuvien katseluun ja riitelyyn tuntemattomien ihmisten kanssa."

Konsta Kepuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Athletic Bilbao, Tahko, Pool, Saints
Jokinen ulos ja Haapalaa sijoitellaan 2.ketjuun. Totanoinaan...
Tähän ei ole paljon lisättävää. Totanoinaan.

On kyllä ennennäkemätön "rebuildi" meneillään Floridassa. Tämän hetken kokoonpanolla saa planeettojen asennot olla kohdallaan ettei ensi kaudesta tule täysi farssi. Huh.
 
Hyvin toimiva avanne on paljon parempi kuin huonosti toimiva peräsuoli - Ylen aamutohtori 11.3.2015
Suosikkijoukkue
⚠Vaadin, että löylyhuoneen voi ignorata
Tähän ketjuun tarvittaisiin näemmä Henkalle oma noitarumpu.
 
Liity yhteiseen rintamaan! Vaadimme, että löylyhuoneen voisi piilottaa! Osoita tukesi kopioimalla lihavoitu teksti allekirjoitukseesi.

he’s like a lizard, the way a lizard takes his tongue and sticks it as far as it does and retrieves what it was trying to do - Paul Fenton, 2019

Karvanoppa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Kings
Tähän ketjuun tarvittaisiin näemmä Henkalle oma noitarumpu.
Sponttaani naurahdus tälle. :-)

Muttajoo, hienoahan se on, että on heti tonttia tarjolla, mutta vaikea on kyllä nähdä Haapala pelaamassa 2 hyökkäyskentässä Nhl:ssä. Mielelläni olen asiasta väärässä.

Itse näkisin Sebastian Repolla paremmat mahdollisuudet luoda ura showssa. Isokokoinen hyvän laukauksen omaava laituri, joka myös taklaa hanakasti. Mielenkiintoinen kausi tulossa.
 

Taccutucca

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, TUTO Hockey, Atlético de Madrid
Juu, saa nähdä jos tulevaisuudessa jokaisessa Panthersin hyökkäysketjussa olisi suomalainen peluri. Tähän vaadittaisiin se, että Barkovin lisäksi Haapala, Repo ja Lammikko tekisivät läpimurron NHL-tasolle.

Aika erikoiset fiilikset kyllä. Tiesin, että Viola & Cifu -akseli on vähän sellainen arvaamaton, mutta ketuttaa kyllä, jos joukkueella on nyt sisäinen katto, jonka vuoksi jouduttiin luopumaan kahdesta laadukkaasta laitahyökkääjästä. Tietty hyvä juttu tulevaisuuden kannalta, ettei jaettu niitä älyttömiä diilejä kenellekään. Yleisesti ottaen sopimusten koosta pystyy kyllä päättelemään, että uusi lockout on ehdottomasti tulossa, kun nykyinen CBA päättyy. Tietty joo, inflaatio on yksi juttu, mutta silti.

Vrbatalle en asettaisi turhan suuria paineita, mies hankittiin joukkueeseen, koska Jagr ei jatka ja Kindl:nkin jatko on hieman kortilla. Tarkistin juuri EP:stä, että ainoastaan kausilla 93-94 ja 94-95 (koska Svehlaa ei lasketa) joukkueessa ei ole pelannut ainoatakaan tsekkiä, muuten jokaisella kaudella on löytynyt vähintään yksi tsekki. Eli kiintiöpaikka Vrbatalle. Ja hyvä niin, Hanzalia ei tänne olisi läheskään noin halvalla lapulla saanut, mies olisi aika varmasti seurannut DB#63 jalanjälkiä. Ja Vrbata saattaa hyvinkin onnistua, kun saa vauhdikkaan pelintekijän vierelleen (tarkoitan HH tietty).

Mutta tosiaan, vaikuttaa siltä, että isot liikkeet olivat tässä ja eihän tuolla olekaan vapaana ketään ihmeellistä enää. Syvyyshankintoja saisi tulla vielä, mieluiten jotain ihan kunnollisia pelureita, ettei tarvitse loukkaantumisten sattuessa peluuttaa mitään Chase Balisyjä ja Ryan Horvat:eja.

Tietenkin vaikka hankittaisiin kunnon syvyyspelureita, niin onhan tuo hyökkäys täysin AHL-luokkaa, jos kaksi pelaajista Barkov/Huberdeau/Trocheck on loukkaantuneena. Noh, ei voi, kuin toivoa parasta ja jos ensi kausi on mahalasku, niin onneksi draft-luokka on mitä parhain.
 
Kävin @jatkoaika'n keskustelupalstalla. Hitto et ihmisillä on huono olla. Paha olo oksennetaan anonyyminä oikeiden ihmisten päälle. Kuvottaa.
- Osku Valtonen
Suosikkijoukkue
⚠Vaadin, että löylyhuoneen voi ignorata
Juu, saa nähdä jos tulevaisuudessa jokaisessa Panthersin hyökkäysketjussa olisi suomalainen peluri. Tähän vaadittaisiin se, että Barkovin lisäksi Haapala, Repo ja Lammikko tekisivät läpimurron NHL-tasolle
Borgströmillä varmaan kans jotain saumoja.
 
Liity yhteiseen rintamaan! Vaadimme, että löylyhuoneen voisi piilottaa! Osoita tukesi kopioimalla lihavoitu teksti allekirjoitukseesi.

he’s like a lizard, the way a lizard takes his tongue and sticks it as far as it does and retrieves what it was trying to do - Paul Fenton, 2019
Mutta tosiaan, vaikuttaa siltä, että isot liikkeet olivat tässä ja eihän tuolla olekaan vapaana ketään ihmeellistä enää. Syvyyshankintoja saisi tulla vielä, mieluiten jotain ihan kunnollisia pelureita, ettei tarvitse loukkaantumisten sattuessa peluuttaa mitään Chase Balisyjä ja Ryan Horvat:eja.
Hei, mulla on idea. Tallonin pojat Jimmy Hayes ja Brandon Pirri ovat vapaana! Hayes on iso ja teki joskus pari maalia. Tehotilastossa varsinaisesti plusmerkkistä lukemaa ei ole kellottanut kyllä ikinä urallaan, mutta sinne vain. Siihen kaveriksi sitten Pirri ylivoimalle viivaan, niin ratkeaa ne ylivoiman ongelmatkin kuin itsestään.

Jos kumpikaan noista ei tartu täkyyn, niin aina voi soittaa Scottie Upshallille, Teddy Purcellille, Jiri Hudlerille tai vieläköhän Tomas Fleischmannia kiinnostaisi vetää hokkarit jalkaan? Tai Bolland? Versteeg ikävästi saikin jo sopparin ja Juicyä ei saa vielä palkata takaisin. Onneksi meillä on kuitenkin puolustuksessa Demers, ettei tarvitse miettiä Soupyn suostuttelemista vielä kaudeksi. Soupylle varmaan maistuisi nostalgiamielessä palata takaisin nollapisteeseen pudonneeseen Panthersiin ja Ekbladin peliä vakauttamaan.

Jos totta puhutaan, Panthersin poppoo lienee tässä, koska Demersistä ei pääse eroon. Sisäisen capin huhutaan olevan 65 milliä, tällä hetkellä käytettynä 62 ja Pysyk vielä RFA. Sen on jo moni huippuluokan GM/TJ keksinyt, näillä mennään.
 

susi

Jäsen
Viime kausi oli sitten sellainen farssi, jäi lopulta vähän vähille lopulta Panttereiden seuraaminen kaiken tuon sekoilun, Barkovin poissaolojen ja Laineen takia enemmän tuli Jetsejä seurattua. Jälkikäteen voisi sanoa, että ei olisi uskonut kuinka paljon tuolle sekopää Rowelle ja tämän apupojille olikaan annettu valtaa. No, nyt on Tallon takaisin remmissä ja uusi lupaavan oloinen ykkösvalmentaja penkin takana, joskin kokematon vielä. Gallantin potkut viime kaudella olivat virhe, mutta toisaalta en koskaan täysin ollut vakuuttunut Gallantin varsinaisista valmennusmetodeista. Tuntui olevan enemmän ns. "pelatkaa vaan pojat" koutsi.

Tallonin otteet joukkueen puhdistamisesta Rowen jälkeen vaikuttavat rajuilta ja niin ne ovatkin. Toisaalta joukkue meni nyt viime kauden aikana siihen jamaan että jotain oli pakko tehdä, jotta viime kesäisiä virheitä saataisiin paikattua. Expansion draftista ja sen jälkeisistä tapahtumista voidaan tietysti olla montaa mieltä mutta mielestäni näillä liikkeillä saatiin selkeä suunta tulevaisuutta ajatellen. Puolustuksen ydin säilyi ja nuorten johtajien Barkov-Huberdeau-Trochek-Ekblad varaan voidaan jo rakentaa muu joukkue.

Omat kommentit vielä muutoksiin liittyen.

Expansion draft / JAM / Smith :
JAM olisi joka tapauksessa lähtenyt Floridasta ensi kesänä joten olen Tallonin kanssa samaa mieltä siitä, että ei kannattannut uhrata puolustajaa JAMin yhden kauden takia. Ja toivoen että Huberdeau pysyy nyt kunnossa, ei rooli olisi ollut niin suuri tulevalla kaudella. Täytyy kiittää JAMia silti viime kaudesta, oli mun Fantasy NHL joukkueeseen loistohaku draftin 20. kierrokselta :) Paitsi plus/miinus tilaston suhteen...

Huhujen mukaan Tallon olisi kaupitellut JAM+Smith kaksikkoa muille seuroille jo ennen expansion draftia mutta kuten nähtiin kukaan ei tähän tarttunut joten diili kaksikon siirtymisestä tehtiin sitten Vegasiin. Toisin kuin JAM, Smith oli taas toisessa joukkueessani ääretön pettymys (10. kierroksen varaus) ja sitä se oli tosielämässäkin. Smith on ihan OK pelaaja mutta viime kaudella kun olisi pitänyt nousta entistä isompaan rooliin esim. Hubyn loukkaantumisen takia, menikin suunta alaspäin. Edelleen ihan pätevä +40 pisteen pelaaja mutta siitäkin huolimatta Floridan oli järkevää päästä tuosta liian kalliista ja pitkästä sopparista eroon.

Jokinen:

Täytyy sanoa, että ks. kaveri ei ole koskaan ollut henk.koht. favorite pelaajia ja olen tyytyväinen tehtyyn ratkaisuun. Yleensä ottanut päähän kun maajoukkueissakin kaveri tungettu Barkovin ja/tai Laineen viereen jostain kumman syystä. Tulevaisuus on nopeiden luistelijoiden ja siihen Jokinen ei kuulu. Auttoi osaltaan varmasti Barkovin totuttelua NHL-ympäristössä toimimiseen mutta Sasha ei enää mentoria tarvitse.

Jagr:

Vähän sama kuin Jokinen. Mahtava pelaaja ollut aikanaan, vaikkei mikään oma suosikki ollut koskaan. Antoi näiden parin kauden aikana Sashalle varmasti paljon vinkkiä mutta kyllä jo viime kaudella alkoi ärsyttämään se, että Jagrin mukanaolo rajoitti Barkovin tekemisiä. Nyt ketjuun saadaan kaveri joka jaksaa pelata yli 15 min per ottelu ja joka pysyy luisteluvauhdissa mukana.

Uudet hankinnat, Dadonov, Vrbata, Haley:

Dadonov, KHL:ää en seuraa mutta ollut ilmeisesti siellä varsin kova nimi ja parhaita pelaajia? Venäjän maajoukkueesta jäänyt kyllä tuttuna nimenä mieleen, yleensä Suomea vastaan tehdyn maalin jälkeen :) Vertailupohjaa voisi hakea Radulovista vaikkakin hieman erityyppiset pelaajat kyseessä. Ryssäfactor on tietty vahva mutta Sasha lievittää ja Florida kuitenkin tietää kaverin perinpohjin onhan oma varaus ja aiemmin jo takavuosina joukkueessa pelannut. Ykkösketjussa pelaamiseen kätisyys ei ehkä se potentiaalisin mutta muutoin ihan vahva tunne hankinnasta.

Vrbata, hyvä haku vaikkakin ikää alkaa jo olemaan. Silti edelleen 20-30 maalin tekijä riippuen kuinka ison roolin saa. Täsmähaku tälle vuodelle joka antaa tarvittaessa Owen Tippetille aikaa kehittyä vielä ensi vuoden ajan.

Haley, nelosketjun jyrä, tuo energiaa kentälle ja tappelee. Ihan ok, että näitäkin kavereita joukkueesta löytyy mutta mieluusti kaveri katsomoon jos organisaation nuoret pelaajat ovat jo valmiita ottamaan paikkaa kokoonpanosta.

Owen Tippet:

Isokokoinen, hyvin luisteleva ja rightin maalintekijä sniper. Loistovaraus, tällaista pelaaja ei organisaatiossa tähän asti ollut ja kaverilla on mahdollisuudet vaikka mihin. Sai paljon kehuja dev campilla ja saanee näyttöpaikan syksyn harjoitusleirillä. Viime vuonna varattiin 2. kierroksella myös maalintekijä-laituri Adam Macherin mutta kyseessä pienikokoisempi kaveri jolla NHL-paikan saaminen voinee olla vaikeampaa. Ja tähän liittyen on pakko mainita, että vieläkin ottaa päähän kun Florida ei valinnut viime kesänä Macherinin sijasta Alex DeBrincatia joka meni seuraavalla varauksella Chicagoon ja jonka on huhuttu ottavan Panarinin paikan joukkueesta.

Haapala/Repo:

Molemmat pelaajat tietty todella tuttuja, täytyy sanoa, että ei se Haapalan peli aina kovin kivaa seurattavaa ollut. Välillä oli aika löysää menoa ja toisaalta eli vahvasti ylivoimapisteistään, ja näissä paljon auttoi esim. tutkapari Savinainen. Vähän ristiriitainen fiilis oli aina Henkan peleistä. Usein joukkueen "huonoin" hyökkääjä pelissä mutta sitten pelin loppuun pari ylivoimamaalia Henkan johdolla ja Tapparalle voitto ja lopulta Henkalle pistepörssin voitto. Pleijarit eivät kuitenkaan ihan putkeen tänä vuonna menneet. Mutta kyllä sitä taitoa kaverilla on ja energiaakin löytyy kun on pelipäällä. Joku taisi joskus taannoin sanoa myös että on vähän niinkuin köyhän miehen Granlund. No nyt nähdään kaveri sitten samassa liigassa taas. Pienenä tai vähän suurempanakin pelkona näen Haapalan (ja samalla Floridan kannalta), että jos/kun ei saa niin paljon peliaikaa ylivoimalla niin paljonko miehestä on 5vs5 pelissä hyötyä ja se koko, meneekö vain isompien pelaajien väistelyksi. Toisaalta ketjussa pitäisi olla maalintekovoimaa jos Henkka saa vain syöttöjä liikkeelle (Trochek, Vrbata).

Repo, olisi ollut takuuvarma 30+ maalin mies liigassa, olympia ja mm-kisapaikat jos olisi Tapparaan jäänyt. Toisaalta ymmärrän lähdön Floridaan nyt, koska on jo NHL-valmis pelaaja ja Floridassa on laituripaikkoja vapaana. Yhden liigakauden jälkeen vain olisi voinut helpommin "kävellä" ykkös-kakkosketjuun mitä nyt Haapala/Dadonov ovat tekemässä. Enivei, tykkään todella paljon miehen pelityylistä, hyvä maalintekijä joka osaa pelata myös rottamaisesti. Sellainen köyhän miehen Laine. Sai myös paljon kehuja ihan Tallonista asti dev campin jälkeen, ja voisin heittää sellaisen ennustuksen että kaveri ei AHL-pelejä näe. Toivomus olisi paikka kolmosketjun laidasta.

Mamin:

Aika tuntematon viime kesän 6. kierroksen varaus tähän asti. Mutta mitä nyt sopimuksen teon jälkeen etsinyt tietoa ja dev campiltä kuulleista kommenteista / nähdyistä videon pätkistä voi päätellä varsin mukavan oloinen tyyppi kyseessä. Erittäin hienoa, että ei jäänyt KHL:ään vaan lähti rohkeasti hakemaan paikkaa NHL-kokoonpanosta. On myös isokokoinen, hyvin luisteleva, maaleja tekevä ja fyysiseenkin peliin pystyvä pelaaja. Näkisin erittäin mieluusti kaverin kokoonpanossa syksyllä.

Eli lopuksi, paljon lähti joukkueesta kesän aikana kokemusta, mutta vastaavasti paljon tuli tilalle nuoruutta, potentiaalia, luovuutta, luisteluvoimaa, ärhäkkyyttä, maalintekovoimaa ja uutta intoa mutta myös paljon riskejä (nuoret, ja euroopasta tulleet nhl kokemattomat pelaajat). Ja tottakai Floridan Tap...eikun Panthers kiinnostaa näiden tiettyjen pelaajasiirtojen takia taas entistä enemmän.
 

Bulihefe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, Porin Ässät
Repo, olisi ollut takuuvarma 30+ maalin mies liigassa, olympia ja mm-kisapaikat jos olisi Tapparaan jäänyt.
Tän on oltava sarkasmia, eiks niin? Ei se nyt yhden kesän aikana muutu 11 maalin miehestä takuuvarmaksi 30+ maalin mieheksi. Hienoa tietenkin on jos nappaa paikan NHL-kokoonpanosta ensi kaudeksi. Repon pelityyli on juuri sellainen sopivan vittumainen vastustajalle ja sitä pisteiden teko potentiaalia myös löytyy. Peukut pystyyn että olis ton 30+ maalin tasolla syksyllä.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Sebastian Repo on valmis NHL-pelaaja. Niin täällä väitetään. Wau, en usko ennen kuin näen.
 
"Minulla on taskussani laite, jolla pääsen käsiksi koko ihmiskunnan keräämään tietoon. Käytän sitä kissakuvien katseluun ja riitelyyn tuntemattomien ihmisten kanssa."
Expansion draft / JAM / Smith :
JAM olisi joka tapauksessa lähtenyt Floridasta ensi kesänä joten olen Tallonin kanssa samaa mieltä siitä, että ei kannattannut uhrata puolustajaa JAMin yhden kauden takia. Ja toivoen että Huberdeau pysyy nyt kunnossa, ei rooli olisi ollut niin suuri tulevalla kaudella. Täytyy kiittää JAMia silti viime kaudesta, oli mun Fantasy NHL joukkueeseen loistohaku draftin 20. kierrokselta :) Paitsi plus/miinus tilaston suhteen...

Huhujen mukaan Tallon olisi kaupitellut JAM+Smith kaksikkoa muille seuroille jo ennen expansion draftia mutta kuten nähtiin kukaan ei tähän tarttunut joten diili kaksikon siirtymisestä tehtiin sitten Vegasiin. Toisin kuin JAM, Smith oli taas toisessa joukkueessani ääretön pettymys (10. kierroksen varaus) ja sitä se oli tosielämässäkin. Smith on ihan OK pelaaja mutta viime kaudella kun olisi pitänyt nousta entistä isompaan rooliin esim. Hubyn loukkaantumisen takia, menikin suunta alaspäin. Edelleen ihan pätevä +40 pisteen pelaaja mutta siitäkin huolimatta Floridan oli järkevää päästä tuosta liian kalliista ja pitkästä sopparista eroon.
En silti ymmärrä tuota Marchessaultin päästämistä. Ennemmin olisin keplotellut Vegasin ottamaan pelkän Smithin, vaikka sitten lähettämällä itse jotain keskipään varausvuoroja tai muuta vastaavaa. En ymmärrä muutenkaan puhetta (en nyt viittaa siis sinuun susi), ettei Marchessaultia ollut järkeä pitää, kun vuoden päästä olisi lähtenyt menemään. Eikö tällä kaudella ole sitten mitään väliä? Oli siis parempi päästää nyt ilmaiseksi kuin vuoden päästä, kun laiturivajetta on muutenkin. Ehkä tuota pelkästä Smithistä luopumista olisi ollut sitten mahdoton järjestää järkevällä hinnalla, vaan hinta Vegasin puolelta on nimenomaan ollut Marchessaultin suojaamatta jättäminen.

Joka tapauksessa kun katsoo tuota joukkuetta, niin Marchessaultin ja Jokisen poislähtöjen kokonaissäästö on reilut 2 miljoonaa dollaria. Siis kahdella miljoonalla olisi saanut yhden vakaan ja ketjuaan tasapainottavan kokeneen laiturin sekä yhden laiturin, jonka potentiaali on 30 maalin kieppeillä. Nyt oikeastaan suurimmat puutteet ovat alempien ketjujen tasapainottava pelaaja ja yksi pelaaja, jolla on potentiaali 30 maaliin. Yksi Bjugstad ulos, niin vielä olisi jäänyt 2 miljoonaa joukkueen vahvistamiseen.

Ymmärrän tuon, että Tallon haluaa pitää Pysykin ja Petrovicin. Ongelma on tosin siinä, ettei kolmikkoa Pysyk-Petro-Matheson ole yksinkertaisesti varaa pitää niin pitkään, kun sopimuksen alaisena ovat kolmikko Ekblad, Yandle, Demers. Kolmikon caphit on yhteensä 18,35 miljoonaa kesään 2021. Tuona aikana Pysyk ja Petro tulevat UFA:ksi ja Mathesonin ELC loppuu jo ensi kauden jälkeen ja sielläkin alkaa UFA-markkinat häämöttää jo silmissä. Tällä hetkellä Tallon pelaa riskipeliä sen suhteen, että luottaa Demersin kauppaamiseen. Mitään takuita siitä vain ei ole, varsinkin kun siellä on tuo kahdeksan joukkueen modified-NTC. Tälle kaudelle Demersin kokonaiskustannus on vielä aivan posketon, kun peruspalkka on 5,4 miljoonaa. No, vuoden päästä palkka tippuu 4,4 miljoonaan dollariin ja kahdella seuraavalla 3,6 milliin, eli ensi kesänä on jo hieman houkuttelevampi pelaaja joillekin pienemmän budjetin seuroille.
 

Louis

Jäsen
Smith on ihan OK pelaaja mutta viime kaudella kun olisi pitänyt nousta entistä isompaan rooliin esim. Hubyn loukkaantumisen takia, menikin suunta alaspäin. Edelleen ihan pätevä +40 pisteen pelaaja mutta siitäkin huolimatta Floridan oli järkevää päästä tuosta liian kalliista ja pitkästä sopparista eroon.
...
Eli lopuksi, paljon lähti joukkueesta kesän aikana kokemusta, mutta vastaavasti paljon tuli tilalle nuoruutta, potentiaalia, luovuutta, luisteluvoimaa, ärhäkkyyttä, maalintekovoimaa ja uutta intoa mutta myös paljon riskejä (nuoret, ja euroopasta tulleet nhl kokemattomat pelaajat). Ja tottakai Floridan Tap...eikun Panthers kiinnostaa näiden tiettyjen pelaajasiirtojen takia taas entistä enemmän.
En kyllä ole ihan samoilla linjoilla siitä, että kannattaa lyödä tuollaiselle 40 pisteen kakkos-kolmosketjun laiturille puukkoa selkään sen jälkeen kun ei onnistu täyttämään Huberdeaun saappaita tai takomaan ykkösketjuun oikeutettavia pisteitä. Huolimatta siitä, että miehellä on 5,0 miljoonaa/vuodessa sopimus. Sitä paitsi Florida tuon sopimuksen hyvää hyvyyttään viime kesänä antoi Smithille. Smith oli kyllä yksi suosikkipelaajistani, nopea, taisteleva, hyvä laukaus, kertakaikkiaan sellainen monipuolinen pelaaja joka menestyy modernissa kiekossa useammalla kuin yhdellä tavalla.

Floridan olisi pitänyt mennä pidemmän neuvottelujen kautta esimerkiksi välimieskäsittelyyn ja tehdä näille ylihintaisille (Smith, Ekblad) markkina-arvoinen sopimus eikä vain tyytyä mahdollisimman nopeasti vastapuolen ehtoihin. Siltä tämä näyttää täältä ulkopuolisin silmin. Eihän siinä olisi mitään järkeä pelaajan puolelta kieltäytyä tuollaisesta sopimustarjouksesta. Toki virheet voi Florida korjata myöhemmin, mutta toimistolla mennyt vuosi on ollut surkeampaa suorittamista kuin yhdelläkään pelaajalla kissojen paidassa. Smithin treidaaminen neloskierroksen varaukseen ja Jokisen ulosostaminen on aivan älyttömän surkea vastine heistä isossa kuvassa.

Smithin yhtä heikkoa kautta isommat ongelmat on siellä kuka näitä käskyjä jakaa. Taas kerran pakka on lyöty aivan sekaisin offseasonilla toista kertaa peräkkäin eikä mitään jatkuvuutta tai yhtenäistä suuntaa ole ollut olemassa. Miten kukaan voi uskoa, ettei linja pian taas muutu uudestaan?

Tällä hetkellä Floridassa on vain kaksi tasonsa osoittanutta laituria (Huberdeau, Vrbata) ja loput laiturit ovat isoja kysymysmerkkejä ja jossittelua. Tässä on taas yksi rebuild menossa ja nämä selittelyt nuorisoon luottamisesta on nähty ja on yhtä suurta itseään kusettavien haihattelua. Barkovin, Huberdeaun ja Trocheckin varaan on näillä näkymin laskettava aivan liikaa. Realistisesti katsottuna Atlantin divisioonassa Tampa, Montreal, Ottawa, Montreal ja Boston ovat edellä, Buffalo on kysymysmerkki ja Detroit lähtee kauteen suunnilleen samoilla odotuksilla Floridan kanssa.
 

rinne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Sasha
En kyllä ole ihan samoilla linjoilla siitä, että kannattaa lyödä tuollaiselle 40 pisteen kakkos-kolmosketjun laiturille puukkoa selkään sen jälkeen kun ei onnistu täyttämään Huberdeaun saappaita tai takomaan ykkösketjuun oikeutettavia pisteitä. Huolimatta siitä, että miehellä on 5,0 miljoonaa/vuodessa sopimus. Sitä paitsi Florida tuon sopimuksen hyvää hyvyyttään viime kesänä antoi Smithille. Smith oli kyllä yksi suosikkipelaajistani, nopea, taisteleva, hyvä laukaus, kertakaikkiaan sellainen monipuolinen pelaaja joka menestyy modernissa kiekossa useammalla kuin yhdellä tavalla.
Tämä on itselleni se suurin mysteeri näissä kesän toimissa. Miten tuosta Smithin sopimuksesta on puheissa saatu täysi mörkö aikaiseksi? Toki, tuo sopimus on hieman ylihintainen. Markkina-arvo tuollaiselle Smithin tyyppiselle laiturille lienee kuitenkin sen 4-4,5m/vuosi, jolloin ylihintaa olisi vajaa miljoona kauteen. Ei tuo sopimus ole lähellekään Bolland-luokkaa...

Smith on koko uransa ollut ailahteleva pelaaja. Pisteiden valossa hyvää kautta on seurannut vaisumpi. Vaisummilla kausilla herran laukaisuprosentti on aina dipannut. Tuo viime kausi oli ihan samaa jatkumoa. En näe mitään syytä, miksi Smithiä ei edelleen pitäisi pitää tuollaisena 40-50p, kahden-suunnan laiturina. Huomioitavaa on sekin, että Smith oli aika olennainen osa sitä ainoaa Panthersin pelissä viime kaudella toiminutta osa-aluetta, alivoimaa.

En vieläkään ole keksinyt, että miksi Tallon koki noin tärkeäksi päästä Smithistä eroon, että tuosta tehtiin pelkkä cap dump ja maksettiin vielä JAM:n verran siihen päälle. Noh, toivotaan/luotetaan siihen, että Tallon tietää, mitä tekee.
Tällä hetkellä Floridassa on vain kaksi tasonsa osoittanutta laituria (Huberdeau, Vrbata) ja loput laiturit ovat isoja kysymysmerkkejä ja jossittelua.
Lisätään Sceviour tasonsa osoittaneiden laitureiden listalle. Alaketjujen laituri, mutta varsin kelvollinen roolissaan, kunhan pidetään siellä kolmos-nelosketjussa. Haleystäkin tiedettäneen, mitä saadaan. Muuten olenkin samaa mieltä. Puolet laitureista on pelaajia, joilla ei ole näyttöjä oletetussa roolissaan NHL:ssä. Miten Dadonov sopeutuu NA-peliin? Onko suora ykkösketjun vastuu liikaa? Onko Haapala, Mamin jne. valmiit suoraan ottamaan vastuuta? Haapala on hieno pelaaja, mutta tuo suora paikka kakkosketjuun kuulostaa silti aika kovalta ratkaisulta. Ketkä laitureista ovat riittävän vahvoja kahdensuunnan pelissä, että Bjugstadin johtama kolmosketju on muutakin kuin rasite omaan päähän? Ei kolmosketju saisi vuotaa niin pahasti kuin viime kaudella...

Jokisesta ja Jagrista eteenpäin siirtymisen ymmärrän tuosta laituritilanteesta huolimatta. Ainoa kysymys lienee, että oliko Jokisesta oikeasti noin kova tarve päästä eroon, että sopimus piti ostaa ulos, kun vuosi oli enää jäljellä? Yleisellä tasolla Jokinen ja Jagr kuitenkin näyttivät jo viime kaudella todella hitailta. Mikäli noista Boughnerin ja Tallonin puheista voi mitään päätellä, niin Panthers pyrkii ensi kaudella nopeampaan pelityyliin. Jagr ja Jokinen eivät ehkä siihen ole enää ihan optimaalisia pelinappuloita. Toisaalta Barkovin/Huberdeaun/Trocheckin/Ekbladin jne. nuoremman sukupolven lienee hiljalleen aika ottaa tuota joukkuetta vahvemmin selkäänsä. Barkovhan tuon joukkueen pelillinen moottori on jo toista kautta ollut, joten sinänsä mentorille ei ehkä enää tarvetta ole.

Realistisesti katsottuna Atlantin divisioonassa Tampa, Montreal, Ottawa, Montreal ja Boston ovat edellä, Buffalo on kysymysmerkki ja Detroit lähtee kauteen suunnilleen samoilla odotuksilla Floridan kanssa.
Kai tuo unohtamasi Torontokin lähtökohtaisesti on Floridaa kovempi. Atlantic on toki kaikesta huolimatta ihanteellinen divisioonsa Panthersille juuri nyt. Mikäli avainpelaajat pysyvät ilman isompia loukkaantumisia, niin Panthers voi oikeasti selvitä kolmen kärkeen tuosta. (Metro vienee viisi po-paikkaa idästä.) Tässä on parin kauden sisään nähty, että mikään näistä divisioonan joukkueista ei ole mikään varsinainen "powerhouse". Isompia tai pienempiä kysymysmerkkejä on kaikilla. Panthers toki lienee organisaationa koko liigan kovin sirkus tällä hetkellä...
 

susi

Jäsen
Tän on oltava sarkasmia, eiks niin? Ei se nyt yhden kesän aikana muutu 11 maalin miehestä takuuvarmaksi 30+ maalin mieheksi. Hienoa tietenkin on jos nappaa paikan NHL-kokoonpanosta ensi kaudeksi. Repon pelityyli on juuri sellainen sopivan vittumainen vastustajalle ja sitä pisteiden teko potentiaalia myös löytyy. Peukut pystyyn että olis ton 30+ maalin tasolla syksyllä.
Repo olisi ollut isossa roolissa ensi kaudella Tapparassa, muuan Savinainen teki esim 30 maalia viime kaudella vailla edellisellä kaudella 7 maalia. Mutta se siitä, koska Repo hakee nyt paikkaa Floridasta. Rooli toki tulee olemaan eri kuin se olisi ollut Tampereella.

Ainakin Floridassa uskoa on :
Haapala, Repo ready to jump from Liiga to NHL | NHL.com
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Repo olisi ollut isossa roolissa ensi kaudella Tapparassa, muuan Savinainen teki esim 30 maalia viime kaudella vailla edellisellä kaudella 7 maalia. Mutta se siitä, koska Repo hakee nyt paikkaa Floridasta. Rooli toki tulee olemaan eri kuin se olisi ollut Tampereella.

Ainakin Floridassa uskoa on :
Haapala, Repo ready to jump from Liiga to NHL | NHL.com
Kiitos linkistä, mukava lukea Tallonin ja kumppanien ajatuksia pojista. Toivottavasti saavat kunnon mahdollisuuden vaikkakin Henkan pieni koko hieman arveluttaa. Massaa ja voimaa pitäisi saada paljon lisää, Repo Man pärjää kyllä.
 
Patrik Laine - Mario-esque
Aleksander Barkov jr. - Selke-good
Teppo Numminen - valurautapakki

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Taylor Hall
Jo useampi organisaatio on on todennut että Smithin kaltaisen neppailijan kanssa ei tarvitse menestyksestä haaveilla.Viimeisimpänä asia havaittiin Floridassa jossa toki on jo "perinteitä" huonojen sopimusten ulostamisesta hyvällä kylkiäisellä.
Vegas ilman minkäänlaisia perinteitä on siis oikea paikka tuollaiselle haluttomalle ja hajuttomalle placeholdille pitämään rosteripaikkaa lämpimänä tuleville seuralegendoille.
 

Louis

Jäsen
Jo useampi organisaatio on on todennut että Smithin kaltaisen neppailijan kanssa ei tarvitse menestyksestä haaveilla.Viimeisimpänä asia havaittiin Floridassa jossa toki on jo "perinteitä" huonojen sopimusten ulostamisesta hyvällä kylkiäisellä.
Vegas ilman minkäänlaisia perinteitä on siis oikea paikka tuollaiselle haluttomalle ja hajuttomalle placeholdille pitämään rosteripaikkaa lämpimänä tuleville seuralegendoille.
Dallasista Smith (ja Eriksson) vaihdettiin Seguiniin. Bostonista Smith (ja Savardin sopimus) treidattiin Sweeneyn toimesta pois Jimmy Hayesiin, samana kesänä Sweeney antoi Hayesille ja Beleskeylle sopimukset jotka tulevat jäämään molemmille uransa parhaina. Muihin tuon kesän aivopieruihin kuului Dougie Hamiltoninkin treidaaminen johonkin pickiin josta ei ole näillä näkymin jäämässä yhtään mitään käteen. Eipä Bruinsissakaan kukaan ole vielä korvannut Smithin jättämää aukkoa.

Eiköhän Floridaan jää samanlainen aukko korvattavaksi. Edelleen Smith on hyvä 2. tai 3. ketjujen laituri, siinä se.
 
Viimeksi muokattu:
Ketju on jo valunut hetken, eikä täällä ole vielä mainittu Pysykin jatkosoppariakaan. Eli Pysyk teki kolmen vuoden sopparin, jonka AAV on 2,733,333$. Ihan hyvä sopimus sekä pituuden että arvon suhteen

Mikähän nyt on tulevaisuus tuon sisäisen capin suhteen, olisi kiva tietää. Tälle kaudelle sisäinen cappi on siis 65 miljoonaa, eli nyt jo mennään 23 pelaajan rosterilla vähän yli, lisää hankintoja ei siis tule. Toki jos kausi lähtee hyvin käyntiin, lienee capin nostaminen deadlinella selvyys. HFboardsilla oli huhua, että budjettileikkaus koskisi vain tätä kautta, mutta Violan ja Cifun on vaikea varmaan pitää sanaansa tai edes ajatella yli viikon päähän.

Pohdin tässä jo sitäkin vaihtoehtoa, että sissäinen cappi pysyy samana, olisi vielä mielenkiintoista tietää, onko tuo sidoksissa palkkaan vai caphittiin? Mikäli reaalipalkkaan, ensi kauden jälkeen olisi huomattavasti paremmin budjetissa tilaa. Barkovin, Trocheckin ja Bjugstadin soppareiden arvo kyllä nousee, mutta toisaalta Luongolla palkka putoaa lähes kolmella miljoonalla, Ekbladilla 9m -> 7m. Kokonaisuutena sopimuksen alaiset pelaajat tienaavat 4,4 miljoonaa dollaria vähemmän kaudella 2018-19, kuin tulevalla kaudella. Ehkä tuolla summalla saadaankin sitten keksittyä jotain, kun Sceviourin, Mathesonin, Petrovicin ja Vrbatan sopparit ovat katkolla. Veikkaan, että tulevan kauden jälkeen tuon nelikon signaamiseen ei riitä tulevalla käytettävät 6,2 miljoonaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy