Ilmoitukset

Nimimerkki Backhander kuittaa itselleen viikon pelikiellon jalkapallon MM-kisojen mediaketjuun kirjoitetuista hyvän maun vastaisista viesteistään.

Sulje ilmoitus

Florida Panthers 2017–2018

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana punasydän, 01.05.2017 klo 23.03.

 1. Taccutucca Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Florida Panthers, TUTO Hockey, Atlético de Madrid
  Itseäni ihmetyttää miksi Denis Malgin ei pelannut, mutta kaipa BBoughner kaipaa fyysisyyttä pelaajiltaan. Jotenkin tuntuu siltä, että fiksumpaa olisi laittaa Brickley neloseen, Haley penkille & joko Malgin tai Tippett kolmosketjuun. Noh, ehkä toinen heistä nähdään kotiavauksessa.

  Positiiviset pelaajat:
  Bjugstad: jotenkin tuntuu, että miehen luistelu ei ole niin kulmikasta, kuin aiemmin. Tai ainakin vauhti on lisääntynyt. Luulisin, että miehellä on siis suht. terve keho tällä hetkellä ja toivotaan, ettei tämä jää tähän, vaan mies jatkaa pirteitä otteita. Pelaa todennäköisesti uransa parasta kiekkoa.
  McCann: on ehdottamasti kehittynyt viime kaudesta. Nyt ansaitsee jääaikaa. Fiksu ukkeli, kakkosyv-minuutit ansainnut peluri.
  Matheson: paras puolustaja pitkään aikaan kissojen takalinjoilla. Ottaen huomioon, että pelasi tulokaskautensa viime kaudella, todella meritoituneita otteita. Hyvä tukemaan hyökkäystä, hyvä avaamaan peliä, hyvä puolustamaan. Ikääkin tosin tulee helmikuussa jo 24, eli tässä vaiheessa pitäisi ollakin jo aika hyvä. Mutta hienoa, että miehelle annettiin aikaa kehittyä, eikä häntä (fanienkin toiveesta(?)) vaihdettu mihinkään lyhytaikaiseen ratkaisuun.
  Pysyk: tulee muodostamaan Mathesonin kanssa Panthersin parhaan puolustajaparin. Teki hienon maalin, kun uskalsi lähteä tukemaan hyökkäystä. Uskoisin, että mies tulee rikkomaan piste-ennätyksensä ja mahdollisesti tuplaamaan maaliennätyksensä (4) tällä kaudella. Nyt ainakin 82 maalin tahdissa.

  Neutraalit pelaajat:
  McGinn: parempi, kuin oletin. Ei pelkää kulmapaineja.
  Sceviour: jäätävä koohotus, todella hyvällä asenteella pelasi. En vaan millään usko, että jaksaa kokonaisen runkosarjan vetää tuollaisella menolla.
  Vrbata: ihan jees, kokemus näkyy itsevarmuutena jäällä.
  McCoshen: perusvarma esitys. Osaa avata peliä ja lähtökohtaisesti tietää joitain asioita, mitä puolustuspäässä kuuluu tehdä. Mielummin häntä katsoo tuolla, kuin Demersiä. Fyysinen.
  Brickley: parempi, kuin aiemmalla visiitillään.
  Trocheck: jatkaa tuttuun tapaan, vaikka laitahyökkääjät vaihtuivatkin. Ansaitusti pitelee "A":ta rinnassa. Osaa kaiken, mitä hyvän jääkiekon pelaajan tarvitsee osata. Ja selvästi vaikuttaa sitoutuneelta joukkueeseen.

  Negatiiviset pelaajat:
  Ekblad: tosiaan... Ensimmäinen kausi, kun miehelle maksetaan 7,5M AAV palkkaa, mutta kaveri on yhtä hidas, kuin viime kaudella. Toivottavasti ei saa tällä kaudella liikaa osumia päähän.
  Yandle: ei tarpeeksi hyviä ominaisuuksia, että kompensoisivat miehen heikkoa puolustamista. Tai siis selvästi yrittää puolustaa, muttei taidot/fyysiikka riitä siihen.
  Luongo: ei mikään paras ottelu kokeneelta veskarilta. Toivottavasti oikea taso on korkeammalla, kuin tämän pelin taso.

  Yleisiä pointteja:
  Paljon harhasyöttöjä: johtunee uusista pelureista ja koutseista. Toivottavasti keväällä peli ei näytä tältä.
  HBD: tulee olemaan aivan älytön ketju, sen potentiaali näkyi pelissä hyvin. Barkov-Huby kemia aivan mahtava, jos Dadonovin nopeus ja taidot saadaan hyödynnettyä, niin puhutaan koko liigan mittakaavalla aivan huippuketjusta. Mutta joku Pointin ketju teki heitä vastaan kaksi maalia (toinen tosin puolustajan virheestä) - sellaista ei saa tapahtua. Lopussa aivan jäätävä tilanne 6vs5 tilanteessa, kun Dadonov kuljetti kiekon omalta alueeltaan, vei kärkikarvaajan kahville, siirsi Barkoville, joka tarjosi Yevgenille maalin eteen. Tässä vaiheessa kiekko hieman pomppi, mutta sai kuitenkin laukauksen kohti Vasilevskia. Harmillista, ettei tilanteesta tullut tasoitusmaalia, vaan Lightning nappasi tästä ottelusta täydet pisteet.

  Isoin yllätys varmaankin tuo Bjugstad. Saadaan ehkä ihan oikeasti kolmen todella hyvän sentterin ympärille rakennettua tämä kausi. Se vaan, kun laiturit siinä ympärillä ovat varsin vaatimattomia kärkiketjua lukuunottamatta. Mutta jos draftistä/offseasonista haetaan hyviä juttuja, niin Bjugstadin suojaaminen ei ollut näköjään niin huono asia.

  Niin ja tässähän ketjussa ei tainnut olla, tuohon äskeiseen väitteeseeni liittyen, sitä mainittuna, että Sportsnetin pääasiassa tilastoihin perustuvassa listauksessa Trocheck oli NHL:n 13. ja Barkov NHL:n 4. paras sentteri (aiemmassa listauksessa Trocheck ei mahtunut listalle ja Barkov oli 10.) Ero aiempaan kokonaispistemäärään minuuttien vaikeusmatriisi huomioon ottaen oli (77.09-1.14x60.01) 8.68, eli ainakin tilastojen mukaan Barkov oli kehittynyt edellisen ja viime kauden välissä. Ja olihan miehellä tämänkin yön ottelussa kova vauhti. Hyvä juttu, jos luistelutreeneistä on ollut hyötyä, ja miestä pystyy peluuttamaan enemmän ilman niin suurta energiankulutusta.

  1/82 takana. Pääsen tällä kaudella seuraamaan paljon vapaammin kissoja, kun asun omillani, enkä ole enää työelämässä kuin satunnaisesti. Ja tietty 100" screeniltä on myös kivempaa katsoa matseja, kuin joltain läppärin ruudulta, mikä oli aiemmin se tapa nauttia tätä allekirjoittaneen pahaa tapaa. Toivottavasti jaksaisin kirjoitella tänne yhtä aktiivisesti, kuin pre-intti aikana.
   
 2. Kaskelo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Florida Panthers
  Itsellä paljon samoja huomioita kuin Taccutucalla. En nähnyt yhtään preseason matsia niin en oikein edes tiennyt mitä odottaa. Tosi harmillinen peli, koska Florida hallitsi tasakentällisillä aivan suvereenisti peliä, mutta Tampa laittoi joka paikasta sisään. Luongolta myös pari imaisua ja näytti siltä, että miestä itseäkin harmitti nämä aivan törkeästi. Uskon kuitenkin vahvasti, että ensi yönä kiukustunut pantterilauma vie voiton. Ylivoimalla oli mielestäni peli vielä vähän hakemista.

  Positiivisesti pelistä jäi mieleen ehdottomasti Pysyk, Dadonov ja Bjugstad. Barkov, Huby, Trocheck akselilta en mitään muuta kuin hyvää peliä odottanutkaan.

  En ole aikaisemmin Dadonovin pelejä nähnyt ja yllätyin kuinka kovaa mies oli valmis taistelemaan kiekosta. Asenne vaikutti todellakin olevan kohdillaan. Veikkaan, että ketju tulee olemaan erittäin hyvä kun Dadonov pääsee vielä enemmän NHL-kiekkoon mukaan. Dadonov ehkä HIEMAN erityyppinen pelaaja kuin Jagr joten kentällisellä oli vielä peli hakusessa, mutta potentiaalia on paljon. Hubyn ja Barkovin kemia näkyi selkeästi.

  Bjugstad jäi positiivisesti pelistä mieleen. Luistin tuntui kulkevan ja Bjugy onnistui järjestämään hyviä paikkoja. Toivottavasti Bjugstad saisi nyt ehjän kauden ja onnistumisia alle.
   
 3. Taccutucca Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Florida Panthers, TUTO Hockey, Atlético de Madrid
  Lainaus:
  Jaahans, twitterissä puhutaan, että Mathesonille oltaisiin rustaamassa 8 vuoden sopparia alle 5M AAV:llä. Suuri riski, todella suuri palkkio. Aika pieni sample size näes. Mutta oma subjektiivinen näkökulmani tähän on yllä, eli mielestäni paras kissojen pakistosta jo nyt. Lähde.
   
 4. Stark Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Florida Panthers, Minnesota Wild
  Lainaus:
  Ei tuohon voi paljon vastaan väittää. Periaatteessa ansaittu soppari, mutta kyllähän tuossa potentiaalista maksetaan ainakin näin alkuun. Matheson on vielä todella nuori puolustajien kehityskäyrään peilaten, joten ohipelejä ja virheitä tulee varmasti tälläkin kaudella. Itse olen varovaisen tyytyväinen soppariin.

  Vähän hapuillen on kausi alkanut, vaikka voitto tänään kairattiinkin. Nick Bjugstad on ollut hyvässä lennossa, joka on tietysti äärimmäisen positiivinen asia. HBD vielä vähän hakee, mutta kuten Taccutucca aiemmin kirjoitti, potentiaalia liigan ihan terävimpään kärkeen tuolla koostumuksella on. Maalivahtien otteet herättävät pienen huolen, mutta kahden ottelun perusteella ei ihan hirveästi vielä kehtaa huolestua. Mathesonin, Petrovicin ja Pysykin hyvät otteet nostavat toivottavasti painolastia Ekbladin ja Yandlen hartioilta. Tuo kaksikko kun ei ole mielestäni tasollaan vielä pelannut.

  Springfield avasi kautensa tappiolla. Maalit Wittchowlle ja Haapalalle. Säterille heikko peli maalinsuulla.
   
 5. Louis Jäsen

  En tuota ensimmäistestä pelistä katsonut kuin highlightit, mutta tämän eilisen kotipelin katsoin kokonaan. Yllätyin kyllä positiivisesti esityksestä. Florida oli kaiken kaikkiaan selvästi Tampaa parempi joukkue ainakin tässä vaiheessa kautta.

  Ennen kaikkea hyvältä näytti se että pelaajat olivat täydellä sydämellä pelissä, toisin kuin viime kaudella. Pelkkä Ekbladin purku tärkeässä paikassa alivoimalla aiheutti ison riemastuksen Ekbladille. Bjugstad näyttää saaneen jo viime kauden aikana romahtaneen itseluottamuksen takaisin ja oli yksi parhaimmista pelaajista ja luistelu oli jo lennokasta. Trocheck pelasi yli 26 minuuttia ja on nyt kellottanut lähes 24 minuuttia per peli kahdessa ensimmäisessä pelissä. Ei sieltä tullut yhtään löysäilijää tai passiivista pelaajaa mieleen pelin jälkeen. Maalivahdit Reimer ja Luongo ovat aloittaneet toki heikosti, mutta tosiaan tässä vaiheessa turha ylireagoida. Oli siellä Tampalla laadukkaita maalipaikkojakin.

  Mathesonin sopimuksessa on varmaan pari vuotta liikaa, mutta tuo vertautuu aika lailla Zaitsevin sopimukseen Torontossa. Parissa vuodessa voi toki moni asia nopeasti muuttua ja Mathesonin sopimus ulottuu jo yhdeksän vuoden päähän.
   
 6. Taccutucca Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Florida Panthers, TUTO Hockey, Atlético de Madrid
  Pakko kai itsekin toisesta pelistä kommentoida sen verran, että tämän kauden Panthersissä näkyy selvemmin, mikä ketju on jäällä. Tai ainakin oma näkemykseni on se, että HBD-ketju erottuu aina mm. ennakkoluulottomasta karvauspelistä, yksilöiden vauhdista ja kiekonriistojen onnistumisprosentista. Trocheck erottuu todella vahvasti muista ketjulaisistaan, samoin McGinnin viihtyminen kulmissa pistää aina silmään. Kolmosesta iso, mutta vauhdikas Bjugstad erottuu ja nelonen, kun on jäällä, niin Sceviourin, MacK:n ja Haleyn työnteko erottuu aina verrattuna muihin ketjuihin.

  Kylläpäs oli laimeat analyysit, mutta teoriani on siis se, että kun ollaan luovuttu monista laatupelaajista, niin meidän nyt joukkueessa olevat laatupelaajat loistavat enemmän. Eli tietyllä tapaa aurinko paistaa myös NHL:n historian surkeimpaan risukasaan.

  Mathesonille tosiaan 39 miljoonan & 8 vuoden soppari (AAV 4,875), eli se päättyy vasta 2026 kesällä. Jos miehestä kuoriutuu kunnon 1B -puolustaja, niin kyseessä on aivan uskomaton ryöstö. Mutta tämän kaltaiset reilun 80 pelin jälkeen annetut 8 vuoden sopparit kyllä puoltavat tulevaisuudessa lockoutia, mikä on varsin harmillista.

  Ekblad $7,50M 24/25
  Yandle $6,35M 22/23
  MMaths $4,87M 25/26
  Pysyk $2,73M 19/20

  Siinä pitkillä soppareilla varustetut Jamesit, jotenkin uskoisin, että Yandle ei tule sopimustaan pelaamaan loppuun tässä organisaatiossa (ellei omistajat vaihdu). Toistaiseksi Pysykin nykyinen soppari vaikuttaa ryöstöltä, mutta harmittaa, ettei miehelle rustattu yhtään pidempää, kun tämä nykyinen päättyy miehen ollessa 28-vuotias. Pääsee sitten rahastamaan, ellei seuraava lockout tule jo 2020. Mutta siis tuossa on ihan ok top4-puolustus lukittuna 19/20 asti ja takaa on tuohon ryhmään tyrkyllä ainakin McCoshen.

  Ainakin ensimmäisissä otteluissa Matheson-Pysyk on ollut mielestäni suvereenisti paras pakkipari, Yandlella ja Ekillä parannettavaa & McCoshenilta ja Petroviciltä ei liikoja voi odotella (vielä).

  Niin joo, ylivoimalla puuha näytti tokassa matsissa paremmalta, kuin ensimmäisessä. Mielenkiintoista on se, että kaikki eliittimunat on laitettu samaan koriin, eli Huby-Sasha-Dadonov-Trocheck-Yandle. Tietyllä tapaa antaa enemmän roolia sitten kakkosyv:ssä mm. McCannille, jolla on sitten enemmän pelinrakennusvastuuta, kun ei ole Trocheckiä (tai Jagria) siellä viemässä kaikkea kiekkoaikaa.

  Yllättävän positiivisissa merkeissä alkoi tämä kausi, Boughner vaikuttaa just oikealta äijältä luotsaamaan tätä porukkaa.
   
 7. olkikuukkeli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
  Lainaus:
  Ei ole kautta pelattu kuin kaksi ottelua, mutta viime kausi mukaan laskettuna tässä saattaa olla yksi NHL:n huonoimpia sopimuksia. Liekö aivotärähdykset vielä vaikuttavat taustalla, mutta ainakin omaan silmääni Ekblad on ollut nyt kauden alussa jopa vielä huonompi kuin viime kaudella. Negatiivisessa mielessä selkeästi erottuvin pakki Panthersin puolustuskuusikosta. Aina rähmällään, häviää tuhottomasti kaksinkamppailuja ja sijoittuminenkin on ajoittain ihan surkuhupaisaa tasoa, jossa ei auta yhtään se, että mies näyttää polkevan lähinnä paikoillaan kun yrittää lähteä liikkeelle.

  Toki Ekblad on vielä erittäin nuori, mutta on kyllä saanut aika karmaisevan alun NHL-uralleen noiden päätärskyjen muodossa.
   
 8. Mäntylä #18 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Panthers, Venäjä
  Olipahan peli Panthersilta! Ei Bluesilla ollut juuri mitään saumaa vaikka menivätkin 0-1 johtoon. Onneksi tuo kuitattiin heti seuraavassa vaihdossa eikä tehty Allenista mitään sankaria niinkuin välillä on ollut tapana. Barkov oli aivan maaginen, tulee tekemään hurjat pisteet jos vain pysyy ehjänä. Tänäänkin Barkovilta "vietiin" maali kun ei voitu todistaa kävikö kiekko Allenin hanskan sisällä maalissa vai ei.

  Tykkään kyllä erittäin paljon tästä uudesta joukkueesta, ei paljoa tule ikävä Marchessaultia tai Smithiä. Ainoa muutos mitä toivoisin olisi saada Malgin mahtumaan pelaavaan kokoonpanoon. McGinn oli viime pelissä mielestäni Floridan heikoin pelaaja mutta en kyllä häntäkään haluaisi kokoonpanosta tiputtaa. Ennen peliä ajattelin että McGinnin voisi siirtää neloseen ja Haleyn katsomoon mutta kun peliä katsoin niin tykästyin kyllä Haleyynkin, Muutama todella hyvä taklaus ja tappelu. Positiivinen ongelma valmennuksella.

  Trocheck on kehittynyt edelleen, Jatkuvasti vaarallinen ja luistin liikkuu todella sulavasti. Panthersin on kyllä todella helppo rakentaa tulevaisuutta BArkov-Trocheck sentteri kaksikon varaan. Tai no miksei kolmikon kun Bjugstad on myös pelanut todella hyvin nämä ensimmäiset pelit!

  Haapalalla tulee olemaan todella vaikeaa saada jalansijaa Shown puolella.. Luulen että tämä eka kausi menee lähes kokonaan Ahl:ssä.
   
 9. Taccutucca Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Florida Panthers, TUTO Hockey, Atlético de Madrid
  Noniin, nyt oli menoa ja meininkiä Pensin kotiluolassa. Panthers tuli alkuun todella lujaa, mutta jotenkin viiden ensimmäisen minuutin jälkeen jengi hyytyi ketju ketjulta. McCann on yhä ihastukseni kohde ja jälleen todella aikuismaista peliä. Ainoa huono puoli hänessä on se, että hän on usein Connor Brickley -nimisen kiekonmenetyskoneen kanssa samanaikaisesti jäällä. Jaredille merkattiin tässä ottelussa viisi laukausta ja omien silmieni mukaan taklasi kerran Penguins-pelaajaa, mutta se ei tilastoihin päätynyt. Ehkä Boughner ei uskalla ottaa Malginia/Tippettiä Brickleyn tilalle, kun Connor pelailee alivoimaa Trocheckin kanssa? En tiedä.

  Joitain pointteja:
  - Barkovilta tähän astisen kauden heikoin peli. Tilastoissa -2 ja käytännössä Penguinsin alivoimamaali meni puhtaasti Sashan piikkiin. Tilanteessa Sasha oli ylivoimalla kissojen alin pelaaja oman siniviivan tuntumassa. Syötön antamisen sijaan mies huitoi jäätä siten, että kiekko meni suoraan Kuhnhacklille, Android kompuroi, Tomppa painoi ohi ja loppu on historiaa. Varmaan häpeällisin suoritus Sashan tähänastisella uralla, joten tuskin tulee toistumaan. Tai itse ainakin luulisin, että mies ruoskii itseään pitkään tuon tapahtuman vuoksi.
  - McGinn on tosi hyvä painimaan nurkissa. Missään muussa hän ei oikeastaan ole hyvä. Saalisti silti Ekin maaliin kakkossyötön.
  - Ekiltä kauden paras peli ja on nyt 41+41=82 pisteen tahdissa.
  - Mathesonilta heikko ottelu.
  - Pysykiltä hyviäkin otteita, mutta MM:n alisuorittaessa vieressä ei voinut loistaa. Kiinnitin huomiota siihen, että Pysyk on myös yllättävän hyvä noissa laitaväännöissä.
  - Huberduber laittoi pari muffinia sisään, hieno homma. Lisäksi ei lainkaan pelkää suojata kiekkoa vartalolla, eli kaipa se 185/85 varsi riittää sellaiseen. Toivottavasti ei vaan loukkaannu, koska on äärimmäisen tärkeä peluri. Lisäksi mies on 61,5+41=102,5 pisteen tahdissa, ei huano.
  - Hörnqvist oli tosi vittumainen mulkero ja harmittaa, että meillä ei ole tuollaista noin uhmakasta maalineduspelaajaa. Mies myös ottelun lopussa taklasi Sceviourin ylävartaloon/päähän ja Colton poistui tunneliin, toivottavasti ei ole kyseessä aivotärähdys. Tai tietty siinä olisi positiivisena puolena, että Brickley tippuisi neloseen ja joko Tippett tai Malgin pääsisi jäälle, mutta pelaajien terveys edellä tulee mennä näissä.

  Pisteitä ei saatu, mutta jäi hyvät vibat noista viimeisistä 86 sekunnista. Itse asiassa niin hyvät vibat, että otin pätkän talteen ja laitoin Youtubeen. Mukavaa välillä nähdä tuollaista tältä joukkueelta, huomaa miten pelureiden mentaliteetti on vaihtunut valmennuksen uudistuksien myötä.

  Eipä siinä mitään, seuraavaksi saalistetaan pisteitä ti-ke välisenä yönä klo 2:00. Itselläni on aika älyttömän kiireinen viikko, mutta tähtään siihen, että näkisin kaikki kissojen pelit tällä kaudella ja vaikka se alkavalla viikolla onkin hankala mahduttaa mm. risteily, matka Pirkanmaalle & 5pv duunia (koska syysloma AMK:sta), niin teen parhaani, etten missaa minuuttiakaan kissoja.
   
 10. punasydän Jäsen

  @Taccutucca kehui Pysykin sopimusta ryöstöksi, vaikea olla eri mieltä. Todella laadukas pelaaja. Ylipäätään Panthersin kokoonpanonsta on tällä hetkellä sanottava, ettei se näytä kyllä tippaakaan heikommalta kuin viime kaudella, vaikka palkat on miljoonatolkulla alempana. Ja jos Pysyk on ryöstösopimuksella, Trocheckin sopparille en kyllä keksi edes sanaa. Vielä neljä kautta tämän jälkeen caphitillä $4,750,000.

  Hieman olin taas viime yönä ihmeissäni, kun katselin peliaikoja. Trocheckilla ja Barkovilla eroa 1.19 minuuttia ja kun Tro pelasi alivoimaa 1.46, tarkoittaa se sitä, että Barkov pelasi tasaviisikoin enemmän. Jotenkin tuntui, että Tro viiletti kentällä koko ajan. Todella näkyvä ja hyvä pelaaja ja vie tällä hetkellä hitaasti käynnistyvää Barkovia mennen tullen. Itse asiassa koko kauden alku on ollut erittäin epäbarkovmainen. Alkuun pistin kaiken Ekbladin piikkiin (oli tosin Ekikin todellllla huono ensimmäisissä peleissä omalla alueella), mutta parin viime pelin aikana on pistänyt silmään, että Barkovin ketjun taka-apu (karvaus ja paine keskialueella ja omalla alueella) on huonointa koko jengissä.

  Ja vaikka McCannin johtama ketju on näyttänyt todella hyvältä, on kolmikko pelannut ylivoimaisesti helpoimmat minuutit. Esimerkiksi zone starttien prosentit McCannilla 81%, Barkovilla 39%. Toki vaikea McCannin ja kumppaneiden on vaikuttaa, koska miehet heitetään kentälle ja toistaiseksi ovat hoitaneet oman leiviskänsä erinomaisesti, kuka sen sanoo etteikö kolmikko voisi pärjätä vaikeammassakin paikassa, kunhan buustataan itseluottamus kauden alkuun.

  Pakistoa on kyllä kokonaisuutena nautinnollista katsoa. Ekblad nostaa tasoaan peli peliltä, Yandle on vain yksi tyylikkäimmistä pakeista, Pysyk - Matheson hoitaa omaa pää (yleensä) kunnialla, McCoshenista saadaan nauttia halvalla lapulla vielä ensi kausikin, Petrovic nyt vain on se isäntä, kun Gudbranson lähti pois.

  Hyökkäyksessä on vain pakko luottaa, että Sashan ketju saa pelinsä yhtä kokonaisvaltaiseksi, kuin aiemmin. Ja miksei luottaisi, onhan siinä aimo annos taitoa, röyhkeyttä ja vastuuntuntoisuutta. Hyökkäysalueella riistopeli ja paineistus toimii jo loistavasti. Trocheckin ketjun toiselle laidalle kaipaisin kyllä McGinnin tilalle vähän lisää. Ei McGinn huonosti ole pelannut ja raastanut, mutta toisaalta ei Jamie ole pystynyt ihmeitä tekemään. McGinn olisi ideaali palanen Brickleyn tilalle kolmoseen. Brickley neloseen ja halaajapanda-Haley rotaatiorooliin (tai nyt tosiaan Sceviour, jonka menetys tuntuu kyllä pahasti, puhutaan kuitenkin eniten av-minuutteja pelanneesta hyökkääjästä). Toisaalta, eipä tuohon Trocheckin laidalle nyt ole fiksumpaakaan vetoa, koska siinä on pakko olla joku nöyrä kahden suunnan pelaaja, ettei Vinskin energiat kulu liikaa puolustussuuntaan (tällä kaudella McGinn ja ajoittain Vrbata on pelannut sitä aiempaa Jokisen roolia, jossa puolustaa keskustaa vastahyökkäyksissä ja Trocheck karvaa kärjessä).

  Myöskään kolmoseen en vielä uskaltaisi Brickleyn tilalle heittää Tippettiä tai Malginia, koska Bjugstadin näytöt puolustamisesta parin viime kauden ajalta ei unohdu ihan hetkessä, vaikka laidalla pelaakin, ja McCann on vielä nuori sentteri. No, kohtahan se TDL on käsillä ja Panthers porskuttaa siinä vaiheessa niin hyvillä sijoilla, että kukkaronnyörejä availlaan taas.
   
 11. Louis Jäsen

  Laitetaan tähän pari sekalaista ajatusta ranskalaisilla viivoilla, en nyt jaksa enempää jäsennellä:

  - Joukkuepuolustaminen on edelleen liian huonoa. Vastustaja on päässyt oikeastaan jokaisessa pelissä liian usein vaarallisille maalipaikoille ja maalivahdeilta vaaditaan liikaa. Runkosarjassa menestymisen kannalta pitäisi saada tuo oma maali tukittua paremmin, kun tasureista saa kuitenkin aina sen noin 1,5 pistettä kun suorasta tappiosta nolla. Hurlumhei-kiekolla ei kuitenkaan pärjätä niitä jengejä vastaan jotka osaavat tukkia oman maalinsa kunnolla. Puolustuksessa on nyt kyllä sitä yksilöosaamista ja oikeat pelaajat, nyt pitäisi vaan puolustaa paremmin joukkueena.
  - Petrovic ei näyttäisi olevan Boughnerin suosiossa ja Ekblad pelaa myös alivoimalla nykyään hänen tilallaan. Eipä tosin esityksetkään ole vakuuttaneet mutta McCoshen miehen parina on toisaalta onnistunut todella hyvin.
  - Ekblad on täysin ylivoimaisesti paras puolustaja hyökkäyspäässä. Yandle voisi muuten haastaa, mutta ei osaa laukoa ja vastustajat tietävät tämän ja lukevat sen pois. Eikä tue hyökkäyksiä yhtä hyvin kuin Ekblad.
  - Jos Luongon ja Reimerin väliltä pitäisi valita toinen tiukkaan peliin, niin edelleen suosisin ennemmin Luongoa. Maalivahti muistetaan kuitenkin enemmän niistä päästetyistä maaleista kuin upeista torjunnoista. Reimerin ollessa maalilla en ole päässyt eroon siitä pelosta että joku helppo sieltä lorisee sisään tiukassa paikassa. Ei Pittsburgh-pelissä varsinaisesti yksikään mennyt miehen piikkiin, mutta olisi noissa voinut parempaankin pystyä.
  - Barkovin ja Trocheckin ympärille pitää rakentaa hyökkäys jos siinä oli jotain epäselvää vielä. Huberdeau on myös hyvä, mutta Dadonovin pitäisi ajaa maalille enemmän ja röyhkeämmin. Yhtä Top 6-laituria tuo hyökkäys vielä mielestäni kaipaa, Malginille voisi antaa näytönpaikan.
   
 12. rinne Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Sasha
  Ei ole tarvetta erityisen syvälliselle analyysille, kun alkukautta on edellä muiden toimesta varsin ansiokkaasti jo käsitelty.

  Kauden alku on kaikkineen ollut ainakin omiin odotuksiin nähden positiivinen. Rajusti uudistunut hyökkäys ja vaihtunut valmennus uusine pelifilosofioineen olisi voinut aiheuttaa paljon suurempia käynnistymisvaikeuksia. Onhan tuolla parannettavaakin esim. ykkkösen pelissä. Barkov-Huby kaksikko toimii edelleen, mutta eihän tuo ketju voi viime kausien peliä pelata, kun Jagria ei enää ole. Aihioita on ja välähdyksiä paremmasta on jo nähty. Positiivisimpana kuitenkin alkukaudesta on esiin noussut kolmosketju. McCann sanoi kauden alla ottaneensa kehitysaskelia ja olevansa valmis NHL:ään. Siltähän tuo nyt vähän vaikuttaa, että näin on päässyt käymään. Bjugstadin nousu kuolleista saa Tallonin näyttämään suorastaan nerosta, jos Bjugs kykenee alkukauden tason pitämään. Bjugstadin peli on ollut pitkästä aikaa hienoa katseltavaa.

  Puolustuksessa McCoshen vaikuttaa päässeen hyvin sisään joukkueeseen. Ekblad parantaa koko ajan, joten ehkä se sopimus ei sittenkään täysi farssi ole. Pysyk on osoittanut, että viime vuoden sekoilut Rowen johdolla jättivät sentään jotain hyvääkin joukkueeseen. Hieno pelaaja.

  Tuon joukkueen hieman aliarvostettukin (ainakin Floridan aktiiviseuraajien ulkopuolella) helmi on kuitenkin Trocheck. Aivan huikea pelaaja mahtavalla sopimuksella jakamaan Barkovin taakkaa hyökkäyksessä. Trocheck voi pelata paljon ja missä tahansa tilanteessa. Reilu 26min jääaika heti kauden toisessa pelissä kertoo jotain valmennuksenkin luotosta. Floridan hyökkäys rakentuu luonnollisesti Barkovin, Trocheckin ja Huberdeaun varaan tuleviksi vuosiksi. Ei huono runko. Tuohon Trocheckin viereen vain pitäisi saada hieman erilaista pelaajaa kuin McGinn. En pitäisi huonona ideana, että takaisin ylös kutsutulle Malginille annettaisiin näytönpaikka Trocheckin vieressä. Todettakoon loppuun sekin, että en vastustaisi, jos Trocheck olisi tuon joukkueen tulevaisuuden kapteeni MacKenzien jälkeen.

  Tästä on kuitenkin kaikkineen hyvä jatkaa. Ehkä Florida jo pian kykenee ottelussa avausmaalinkin tekemään.
   
 13. scholl Jäsen

  Lainaus:
  Floridalla on aina ollut osa sopimuksista ylihintaisia, joten tasoon nähden on ollut varaa säästää. Lisäksi järkevän oloinen strategia panostaa nuoriin, luisteluvoimaisiin pelaajiin, kun peli on mennyt nopeammaksi. Ainoa mikä minua huoletti oli se, kun Tallon tai joku sanoi, että Haapalaa kaavaillaan kakkosketjuun. Ajattelin, että kuinka voi olla mukamas niin hyvä pelaaja kylmiltään eli onko hyökkäys jätetty todellakin sen verran ohueksi. No nyt Haapala ei mahdukaan pelaamaan, joten ehkä siellä kuitenkin ihan pelimiehiä on riittävästi.
   
 14. Taccutucca Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Florida Panthers, TUTO Hockey, Atlético de Madrid
  Noniin, jälleen vähän palautusta maanpinnalle.

  Mietteitä:
  - MM-Pysykiä selvästi kehuttu liikaa, tässä ottelussa se backfirasi aika pahasti
  - Luongo aivan huikea, vaikka päästi 4 häkkiä
  - Tippett pirteä, mutta välillä oli puhti lopussa, 7 laukausta maalia kohti ja -2
  - Sceviourin poissaolo näkyi, Sashalle eniten AV-aikaa (3:47) ja yhteensä 25:42 (Tro:lla "vaan" 21:14)
  - ylivoima 1/6, ei hyvä. Ylivoima-aikaa eniten Trocheckillä (8:23) ja Dadonovilla (7:57)
  - McCann on näillä minuuteilla & hyökkäysalueen starteilla todella mukavaa katseltavaa
  - niin perus kissapuuhaa tehdä kakkosveskasta sankari, tää joukkue ei kyllä koskaan muutu, vaikka pelaajat vaihtuvat
  - Sasha & Huby jälleen vaisuja (eivät tosin poimineet miinuksia), tietenkin siihen ehkä vaikutti ketjuruletti. Kissojen hyökkäys oli:

  Huby-Sasha-Vrbata
  Bjugstad-Trocheck-Dadonov
  McGinn-McCann-Tippett
  Haley-MacKenzie-Brickley

  Jotenkin, vaikka Vrbata pelaa todella kokeen pelurin tavalla, niin silti hän ei oikein sovi tuohon Hubyn ja Sashan kanssa. Dadonovilla oli pari huikeaa hetkeä, mutta ei silti mennyt liian hyvin.

  Hfboardsilla on mietitty, että jos Sashan ja Hubyn laittaisi eri ketjuihin, eli Chicagon tyyliin erotettaisiin paras laitahyökkääjä & sentteri. Jotenkin en tiedä onko se tarpeen, koska kissoilla on Sportsnetin mukaan NHL:n toisiksi paras kakkossentteri (Malkinin jälkeen), joka on nyt ajanut tuota omaa ketjuansa ja tietyllä tapaa ollut vastuussa koko kissojen hyökkäyksestä (sekä puolustuspelistä hyökkääjien osalta), kun Sashalla on kestänyt lämpeäminen ja jotenkin koko joukkueen syöttöpeli on tähän asti ollut enemmän tai vähemmän hirveää.

  Lainaus:
  Kerrankin menee niin päin, että mä heittelen punasydämelle jotain negatiivista:
  Keith... Can he Yandle it? Ylivoimassa mies on tietyllä tapaa todella hyvä, kun osaa pysäytellä vastustajien purkukiekkoja paremmin, kuin muut kissapuolustajat, mutta miehen syöttölinjat luetaan helposti, koska mies ei osaa, kuten @Louis yllä mainitsee, laukoa. Ja omissa ongelmat ovat huomattavasti isompia. Tietenkin, kun parina on yksi heikoimmasti luistelevista pakeista, niin se on hankalaa, mutta mielestäni mies ei ole omissa millään tapaa tyylikäs. Noh, tänään Keith-Aaron -parille vain -1.

  Ei siinä, pe-la yönä uusinta hallitsevaa mestaria vastaan kotiluolassa ja la-su pääkaupungissa runkosarjan voittajaa vastaan. Toivottavasti #16 ja #11 nostavat näissä matseissa tasoaan. Sidiä & Genoa sekä Bäcksiä & Kuznetsovia vastaan tarvitaan kaksi loistavaa sentteriä mätsäämään heitä, ellei halua samankaltaisia lukuja taululle, kuin tänään.
   
 15. Mäntylä #18 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Panthers, Venäjä
  Tärkeä voitto Capseistä viime yönä! Koko joukkueelta vakuuttava esitys mutta Barkov oli kyllä täysin kentällä täysin ylivoimainen. Paikat muutamaa highlight maaliin ja muutenkin kiekonkäsittely oli läpi pelin maagista.

  Ollut kyllä todella vaikea ohjelma heti alkuun (2x Tampa, 2x Pens, Flyers, Caps ja Blues) siihen nähden mielestäni erittäin hyvä kauden alku. Varsinkin kun joukkue koki isoja muutoksia kesällä. Pingviineitäkin vastaan Pantterit taistelivat voitosta molemmissa peleissä. Harmi vain että alivoima on vielä surkealla tasolla, jota sitten Pensin ylivoima rankoi kovalla kädella.
   
 16. Vintsukka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Suomi, Panthers
  Antti Niemi waivereistä. Tarkoittaako tämä sitä, että a) Luongon saikku on pitkä ja b) Säterille ei haluta antaa edes näyttöpaikkaa?
   
 17. Jussih Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kerho! Onko niitä muitakin?
  Tai C. Floridan GM on menettänyt viimeisenkin järjen rippeen. Antti Niemellä ei ole menestystä hakevassa organisaatiossa (ellei kyse ole Suomi-sarjasta) paikkaa missään muualla kuin farmijoukkueen varamaalivahdin varusteiden huoltajana. Floridalla on omassa organisaatiossaan varmasti puolen tusinaa Niemeä parempaa maalivahtia (esim. joukkueen hieroja ja fanklubin sihteeri ja lipunmyyjät).
   
 18. punasydän Jäsen

  Piti jo aikaisemmin vastata @Taccutucca tuosta Yandlesta. En siis sanonut, että Yandle on yksi parhaista puolustajista, vaan tyylikkäimmistä. Luistellessa teränkäyttö ja liuku hakee vertaisiaan, kiekollisena ei ole se hirmulämäreitä viivasta paiskova tykki, vaan peliä rakentava ja erityisesti tuo kyky "peittää" viiva purkutilanteissa. Ei ole kova pelaaja, joka heittelee miehiä seinille omalla alueella, mutta käyttää mailaansa ja liikettään paremmin, kuin maineesta voisi päätellä. Kokonaisuutena Yandlen pelaaminen näyttää helpolta (toki sitä kautta virheetkin näyttävät helpoilta) ja mun jengiin mahtuu aina taitavia pelaajia, joiden peli ei perustu sähinään, vaan siihen vähäeleisyyteen, mitä kutsun nimellä tyylikkyys. Vähän samaan tapaan ajattelen Barkovista. Ei ole räjähtävin pelaaja kentällä, mutta eipä tuolla toisaalta ole juuri koskaan kiirekään.

  Niemestä propsit. Säteri sai paikkansa vakuuttaa preseasonilla ja AHL:ssä, ei vakuuttanut. Jos kyseessä ei olisi suomalainen veskari, kukaan ei kyseenalaistaisi haluttomuutta laittaa Säteri kentälle. Niemi ei maksa "mitään" ja ukko voidaan laittaa kiertoon tai farmiin heti paikan tullen.
   
 19. ColCbj Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avalanche, Blue Jackets, Liverpool FC, Atletico
  Lainaus:
  Tämä Niemen älytön mollaaminen alkaa mennä jo yli. Eihän hänen pelinsä ole todellakaan ollut hyvää, mutta ei kyseessä ole ollenkaan niin huono veskari kuin tällä hetkellä näyttää. Itseluottamus hänellä on vain täysin nollissa, joka tarvitsisi jotenkin saada ylös. Tampa Bay-pelissäkin joukkue edessä pelasi ihan järkyttävästi ja Tampan ykkösnyrkki oli kovassa iskussa. Ehkä joku noista maaleista olisi ollut otettavissa, mutta ottihan Niemi pari todella hyvääkin koppia tuossa pelissä. Nyt hänellä on taas kuitenkin uusi mahdollisuus aloittaa puhtaalta pöydältä Panthersissa. Tuo henkinen lukko tarvitsisi vain saada avattua ja yksi onnistunut peli tekee varmasti ihmeitä. Niemelle nyt vähän henkistä valmennusta, parit hyvät treenit alle ja askiin. Hyvä siitä vielä tulee, ei maalivahdin taso noin radikaalisti tipu lopullisesti.
   
 20. rinne Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Sasha
  Lainaus:
  Mä en osta tuota suomalaisuus aspektia ihan täysin. Jotenkin on fiilis, että aika moni olis antanut näytön paikan mieluummin vaikka Montembeaultille kuin Niemelle. En sano, etteikö Niemi olisi parempi veskari tässä kohtaa, mutta tuntuu herran arvostus olevan fanien keskuudessa täysin pohjalla. Tokihan sen osaltaan ymmärtääkin. Dallasissa ei ihan putkeen mennyt ja alkukausi Pensissä ihan täysi farssi jostain syystä.

  Ei sillä, annetaan Niemelle näytönmahdollisuus, jos Säteriin ei Tallonilta/Boughnerilta ja kumppaneilta löydy. Toivottavasti onnistuu, jos pelaamaan pääsee. Samalla toki kaikki sormet ja varpaat ristissä toivomaan, että a) Luongon huili ei ole pitkä ja b) Reimer kykenee stunttaamaan tuon tovin aitona ykkösveskana. Taidot on Reimerilla siihen on.
   
 21. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Lainaus:
  Mitä sitten tarkoittaa "ollenkaan niin huono veskari". Kuitenkin NHL:n huonoimpia +150 ottelua pelanneita maalivahteja viimeiseltä 5 vuodelta. Mielestäni jo aika hyvä otanta.

  NHL.com - Stats
   
 22. ColCbj Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avalanche, Blue Jackets, Liverpool FC, Atletico
  Lainaus:
  Juurikin sitä. Tällä hetkellä Niemi näyttää imurilta, joka pelaa aivan väärässä sarjassa, jota hän ei todellakaan ole. Ennen Dallasiin siirtymistä Niemi veti kuitenkin 2009-2015 joka vuosi yli 91% torjuntaprosentilla päästettyjen maalien keskiarvon ollessa alle 2,5(lukuunottamatta viimeistä Sharks-kautta). Starsin puolustuksen parin viime kauden surkeuden nyt tietää kaikki, jotka ovat vähänkin Nhl:ää seuranneet ja tuon ajan lukemat huonontavat tilastoja huomattavasti. Ei Niemi mikään huippumaalivahti ole, mutta ihan hyvää Nhl-tasoa, siitä ei pääse mihinkään. Pari viime kautta edessä on ollut huono puolustus ja epäonnistumisten seurauksena itseluottamus laskenut.
   
  Viimeksi muokattu: 25.10.2017 klo 00.09
 23. Largo Jäsen

  Lainaus:
  Tuo on toki vähän hölmöä ottaa jotain 2009-2015 aikaväliä vastaamaan tilastoihin jotka selkeästi jo osoittaa hänen olevan listan häntäpäässä. Vähän sama kuin sanoisi Dany Heatleyn olevan maailman luokan maalintekijä, mutta nyt on pari kautta ollut hiljaisempaa. Let's face it, Niemen taso on laskenut, eikä se koskaan ollut lähelläkään NHL:n huippua. Tynkäkaudella iski suonenveto tai sitten vaan lyhyempi kausi sopi hänelle paremmin, kun oli Vezina-finalisti. Mutta sen kyllä allekirjoitan, että lokaa sataa vähän turhaankin niskaan. Toivottavasti lähtee uuteen nousuun vielä.
   
 24. ColCbj Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avalanche, Blue Jackets, Liverpool FC, Atletico
  Lainaus:
  Niin siis tässä nyt oli vain pointtina tuo joukkueen vaihto, jonka jälkeen alkoi torjuntaprosentti tippumaan ja sitä tässä hain. Mutta joo, ei ole ikinä ollut NHL:n huippumaalivahti, mutta että ei lähelläkään on sitten taas ihan mielipidekysmys. No, joka tapauksessa pian nähdään, jatkuuko alamäki vai ei.
   
 25. Vastuunpakoilija Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Vähän toivon että jatkuu. Tämä siksi jotta Säteri saisi näyttöpaikkoja. Sellanen fiilis että Niemi sai jo näyttää taitonsa Pensissä mutta ei lunastanut niitä.