Nainen avautuu. Ei sisällä huumoria. Paitsi ehkä tahatonta.
Punapaitaisella täti ei ole ollut tapana tuhlata palstatilaa palstatilan tuhlauksen arvosteluun, mutta kun Tinde jossain täällä viidakossa käytti naisellista mielipidettäni omansa tukena, seuraavassa teesejä, joista poikkeuksellisesti pyrin jättämään pois tilan mielikuvitukselle eli ns. haasteellisen elementin.
Taustana: WIR esiintyi näillä foorumeilla silloisessa avoimessa Kiekkopesässä ensi kertaa kevättalvella -98 ja oli ehtiessään ajoittain aktiivinenkin. Jatkoajalla rouvaparka on vain satunnaisesti ehtinyt paikalle etsimään vanhoja tuttuja kiekkoperheen jäseniä ja tutustumaan uusiin.
Kauden lähetessä täti lähti taas etsimään palstalta fiiliksiä lätkäleiristä ja osui paikalle juuri avattuihin missikisoihin. "Haa, tämähän on hauskaa", tuumasi täti, ja pisti paperit vetämään. Vaan kun täti palasi areenalle, lavan olivat vallanneet siskojen sijaan meluisat pojat. Näitä kovaäänisiä poikia ei kiinnostanut tipan vertaa koko kisa tai mikään osanottajia koskeva, vaan he piirtelivät keskenään kihertäen hämähäkkejä väärinpäin ja hihittivät, kun joku kirjoitti kuvan alle huora. "Mitkäs vitun kiekkonaisten väliset kisat nämä nyt oikein ovat, kun kilpailijat on työnnetty lavan taakse", ärtyi täti, joka oli virittäytynyt hyvään kisafiilikseen ja teroitti kynsiään.
Ja tässä viralliset täysin huumorittomat WIR-mielipiteet:
1. Flonaldo on oikeassa, vaikka äityikin vähän kärttyisäksi.
2. Jos vaikenee hetkeksi, voi kuulla muidenkin puhuvan.
3. Virtuaaliflirtti voi olla ihan jees, jos huvittaa.
4. Tuhmat vitsit voi olla ihan jees. Jos on epävarma, onko tuhma vitsi paikkaan ja aikaan sopiva, voi testata vaikka fundeeraamalla, tuliko juttu kerrottua milloin viimeksi ja katselemalla vähän ympärilleen, että lisääkö turinointi paikallaolijoiden viihtymistä. Näin siis, vaikka juttujaan ei osoittaisikaan kenellekään.
5. Tämän foorumin teho, viehätys ja kotoisuus perustuu paitsi yhteiseen kiinnostuksen kohteeseen, mitä suurimmassa määrin myös sosiaalisiin suhteisiin. Virtuaalimaailman sosiaalisissa suhteissa virtuaalihenkilön käytös vaikuttaa tunnelmaan aivan kuten reaaliteot reaalimaailmassakin. Asiaan kuuluu myös sosiaalinen kontrolli, niin kuin huomaamme. Virtuaalihenkilö=kirjallinen käytöksensä.
6. Laadulle tai hyvälle maulle ei ole yksiselitteistä, oikeudenmukaista ja kaikille sopivaa rajaa ja jos olisi, olisi tylsää. WIRin mielestä esimerkiksi alapäähuumori on yleensä ihan p-stä, mutta olen kyllä lukenut kirjallisesti kekseliäitä navan alla liikkuvia juttuja. Mutta muidenkin kuin hotakaisten pitää aiheesta riippumatta saada ja pitää kirjoittaa, koska -jälleen kerran- muuten olisi tylsää.
7. Sanomisen määrää ja paikkaa voi arvioida ilman sisällön arvottamista.
8. Älkää nyt suotta loukkaantuko, vaikka oman kirjoittelun arvostelu vähän harmittaisikin. Arvostelu kohdistuu ymmärtääkseni virtuaalihenkilöihin, vrt. kohta 5.
9. Pahoittelen, jos toistan jotain jo usein käytyä keskustelua.
Summa summarum: kohtuus kaikessa.