"Finnish Flashin" paluu

  • 458 972
  • 1 796

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Niin voi kai tässä ihmiset olla mitä mieltä sitten vaan, mutta tämäkin keskustelu alkoi taas Jarin vähättelystä. Katsokaa nyt herranjumala tuosta Juhantin viestistä varsinkin noita pudotuspeli-tilastoja. Ei taida Temellä olla tuollaisia merkintöjä, tämä ei edes välttämättä ole Teme-vähättelyä vaan nuorempien opastusta miten helvetin kova jannu meillä silloin oli.

Kukaan ei varmaan tässäkään ketjussa ole kiistänyt Kurrin saavutuksia? En ole itse ainakaan sellaista huomannut. Ja nuo Kurrin playoff-tilastot ovat aivan uskomattoman kovat. Mutta pitää kuitenkin huomata, että ne ovat tehty 80-luvulla yhdessä kaikkien aikojen kovimmassa joukkueessa. 80-luvun Edmontonin joukkueen vertaista ei ole sen jälkeen ollut ja tuskin tulee ikinä olemaankaan.

Ja kun vertaillaan Kurrin ja Selänteen Stanley Cup-voittoja niin on hyvä huomata, että 80-luvulla Stanley Cupin voitti ainostaan neljä joukkuetta. 90-luvulla voittajajoukkueita oli 8 ja 2000-luvulla puolestaan tähän mennessä 5. Joten 80-luvulla, jolloin Kurri voitti 4 viidestä sormuksestaan kilpailu oli huomattavasti vähäisempää kuin mitä se on ollut Selänteen aikana. Tämä ei kuitenkaan vähennä Kurrin saavutuksia mutta puhuttaessa Selänteen menestyksestä tulee tuo huomioida.
 

Kapulainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Jari Kurri, 17 kautta NHL:ssä - 601+797= 1398 pistettä.

NHL All-Star Game (82-83, 84-85, 85-86, 87-88, 88-89, 89-90, 92-93)
Stanley Cup Champion (84, 85, 87, 88, 90)
Second All-Star Team (NHL 83-84, 85-86, 88-89)
Top goalscorer (NHL 85-86; NHL playoffs 83-84, 84-85, 86-87, 87-88)
Lady Byng Memorial Trophy (NHL 84-85)
Playoff goal record (NHL 84-85)
500th NHL goal as the first European player 17.10.1992
600th NHL goal as the first European player 23.12.1997
President's Trophy (1994)

Vaikken kummankaan suuren suomalaisen jääkiekkoilijan suuri fani ole, olen vahvasti sitä mieltä, että Kurri on selvästi kaikkien aikojen paras jääkiekkoilija. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että Teemu Selänne ei olisi erinomainen kiekkoilija.

Vertailu näiden kahden pelaajan välillä on sinällään turhaa. Molemmat ovat tehneet huikeat tehot, hieman aikakausilla toki. Se mikä omassa vaakakupissani painaa eniten, ovat otteet play-offeissa. Kurrista voidaan hyvällä syyllä sanoa, että hän oli todellinen play-off-pelaaja. Tästä voidaan ottaa osoituksena se, että hän voitti play-offien maalipörssin neljä kertaa, tehden yhteensä 106 maalia. En tiedä kuinka mones Kurri on kaikkien aikojen listalla pudotuspelien maalintekijöissä. Lisäksi Kurrilla on viisi Stanley Cup-mestaruutta, joka on joukkueesta huolimatta erittäin merkittävä saavutus jo itsessään.

Teemu Selänne ei toki ole pelannut yhtä hyvissä joukkueissa kuin Kurri, mutta silti hän on jäänyt pudotuspeleissä selvästi Kurrin tehoista piste/peli-vertailussakin. Kurri teki pudotuspeleissä keskimäärin 1,165 pistettä ottelua kohden ja maaleja 0,53 ottelua kohden. Selänne on ollut runkosarjassa loistava useina kausina, mutta pudotuspeleissä mies ei ole ollut läheskään yhtä vakuuttava.

Teemu Selänteen uran arvoa nostaa se, että hän on kehittynyt uransa aikana selvästi pelaajana. Toisaalta Kurri oli koko uransa ajan hyvin monipuolinen pelaaja, uskallan väittää, että ehkä jopa monipuolisempi kuin tämän päivän Selänne. Lisäksi Kurrin uran parhaista päivistä on vierähtänyt jo varsin hyvä tovi. Tämän päälle on vielä huomioitava, että Teemu Selänne on ollut koko uransa erittäin suuressa median suosiossa. Kurrin uran sädekehää himmentää hänen saamansa kova kritiikki maajoukkueen managerina. Tämä ei kuitenkaan vie yhtään arvoa siitä, että hänen uransa pelaajana oli huikea. Yhdellä Stanley Cupilla ei sitä eroa kurota kiinni.
 

Spiit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Itse en ole ikinä tajunnut miksi pitää valita "paras" se ja se pelaaja, onko sillä mitään väliä? Lätkä on ymmärtääkseni joukkuelaji ja tulee aina sitä olemaan. Kyseessä on vain makuasiat, minkä sorttisesta pelaajasta/tyylistä tykkää...

Rupesin itse juuri pohtimaan tätä ihan samaa. Paskanko väliä kuka on paras, tärkeintä lienee kuitenkin se, että 80-luvun alusta tähän päivään asti NHL:ssä on pelannut suomalaispelaaja, joka on ollut omana aikanaan ehdotonta huippua koko sarjassa. Ensin Jari, ja sitten Teemu. Yhden mielestä Jari on paras suomalaispelaaja, toisen mielestä Teemu, ei se väittelemällä ja vähättelemällä ratkea. Jokainen arvostaa pelaajassa eri asioita, ominaisuuksia ja saavutuksia eritavalla. Jonkun mielestä paras suomalaispelaaja voi olla vaikkapa Saku, joka on voittanut jotain sellaista, mihin muut eivät ole pystyneet, ja toivottavasti ei koskaan tule edes tarvetta.
 

solamnic76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlos Tevez... siis punaistako pitää kumartaa?
Tosiaankin ihmeellistä vääntämistä ketjussa. Itse olen syntynyt 1976 ja mielestäni Jari Kurri on se suurin suomalainen jääkiekkoilija koskaan, mutta samaan kategoriaan kuuluu myös Esa Tikkanen ja Teppo Numminen sekä Teemu Selänne. Miksei myös muutaman vuoden jälkeen Jere Lehtinenkin.

Tämä ketju on kuitenkin avattu positiiviseen sävyyn Teemu Selänteelle, ja minä muiden muassa toivon todella että hän saa kerrankin sen suuren voiton mistä on unelmoinut. Muistan ne useat mm-kisojen ja olympialaisten pettymykset, ja Teemun halun olla voittamassa jotain.

Ehkä yksi sivu suomalaista jääkiekkohistoriaa voidaan kääntää ke-to yönä...
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Sen verran vielä pakko puuttua tähän, että kertoo myös jotain Selänteen urasta, että ensi kertaa suomalaisen kiekkoilun historiassa asiasta voidaan edes väitellä. Aiemmin Kurilla ei ole ollut pienintäkään uhkaa tuossa parhaan tittelissä ja vielä 10 vuotta sitten Selänteen ensimmäisellä Anaheimin kiertueella kukaan ei olisi uskaltanut veikatakaan miehen joskus yltävän edes lähelle Kurrin legendaarisuutta.

Kaksin parempi.
 

Spiit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Onko se Teemun vähättelyä, jos sanoo että Kurri oli parempi. Tai onko Kipperin vähättelyä jos sanoo että itse asiassa Hasekin ura on ollut parempi.

Keskustelutaitoja kannattaa hioa, jos ei ymmärrä noiden asioidan eroa. Huomaa kyllä, että äidinkielen taidot ovat romahtaneet Suomessa.

Ei tietenkään tuo ole vähättelyä, mutta jos samassa yhteydessä muistaa heittää jonkun vittumaisen piikityksen kuten esim. ''johan Teemun yhtä mestaruutta on odotettukin vuosia'' tai ''Teemun tehot eivät ole hyvät ja ei ole ratkaisupelaajana'' niin se on vähättelyä. Tai jos ei se sinun mielestäsi ole, niin jotakuinkin kaikkien muiden mielestä se on. Tällä seikalla ei ole mitään tekemistä keskustelutaitojen kanssa.
 

Wäinö#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Ducks, Red Wings, Griffins
Onko se Teemun vähättelyä, jos sanoo että Kurri oli parempi. Tai onko Kipperin vähättelyä jos sanoo että itse asiassa Hasekin ura on ollut parempi.

Keskustelutaitoja kannattaa hioa, jos ei ymmärrä noiden asioidan eroa. Huomaa kyllä, että äidinkielen taidot ovat romahtaneet Suomessa.

Epäilen onko sinullakaan kovin hyviä muistoja Kurrin 80-luvun vuosista? Olitko peräti Kanadassa vai seurasitko herkeämättä netistä Kurrin otteita vuonna -84.

Ja jos sinua niin kovasti kiinnostaa väittely Suomen kaikkien aikojen parhaasta pelaajasta, niin perusta sille ihmeessä oma ketju. Minusta sen keskustelun paikka ei ole nyt, eikä varsinkaan täällä, kun Selänne taistelee Stanley-cupista, mutta toki aloita moinen jos niin kovasti olet huolissasti Kurrin maineesta. Kaikkien aikojen suomalaisia ehdottomasti molemmat ja myös oman aikansa lapsia.

En todellakaan ymmärrä mikä sinut tänne saa joka välissä Selännettä vähättelemään ja vielä tänäänkin kun Selänne oli erittäin ratkaisevassa osassa huipputärkeässä vierasvoitossa.
 

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
... Ja edelleen muistutan että nykyinen lääketiede mahdollistaa nämä NHL-dinosaurukset jotka vain jatkavat ja jatkavat hyvällä tasolla.
....

Viittaatko boldatulla sanalla mm. Selänteen yhä hyvällä tasolla jatkuvaan uraan? Kun samassa viestissä puhut myös dopingista, et kai nyt yritä selittää, että Kurri on kunkku ja Teemu ihan paska tai ainakin kaikki mitä on saavuttanut johtuu dopingin käytöstä.

Oletko tietoinen, että nykyään on olemassa doping kontrollia, mutta Kurrin aikana se oli kielletty pelaajien sopimuksissa. He eivät siis edes saaneet suostua testeihin. Minkäköhän takia ....
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Ja ei toki ihan kirjaimellisesti AINA ollut top1 ja top 2, mutta käytännössä lähes aina. Kurri oli aina NHL:n parhaimpia pistepirkkoja mutta myös Selke-Trophy ainesta.

Kurri ei koskaan ole ollut top1, vaan aina korkeintaan kakkonen. Ensin oli Wäinö, sitten tuli Messier ja Losissa sitten Robitaille. Toki puolustusvelvoitteet varmasti vaikuttivat pistetehtailuun.
Ja pitää muistaa että Kurrin huippu-ura ei kestänyt kovinkaan kauaa, viimeiset vuodet menivät kituuttaen siinä missä Selänne on mitä on.

Jos mietitään miesten uran alkutaipaleita niin kyllä Selänne pelasi vähintään Kurrin tasolla, uransa huipulla Selänne oli NHL:n parhaita pelaajia, Kurri samaa tasoa mutta sitten loppu-uran osalta Selänne vie voiton, huolimatta jopa Colorado-kaudesta.


Muista Jari että olen aina puolellasi, tiedän että olet oikeassa. Tulen pelastamaan sinut aina kun joku fanikokelas tulee viisastelemaan.

Öh, trolli vai Mr.Scarface Vol 2
 

Black Adder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, The Original Six
Kerran vielä...

...mukaan tähän paskakasaan. Itse ainakin pystyn iloitsemaan Teemu Selänteen menestyksestä Stanley Cupin metsästyksessä. Siihen on syynä Teemun hienot henkilökohtaiset peliesitykset että Anaheimin pelityyli, joka miellyttää allekirjoittaneen kiekkosilmää. En kannata kuin yhtä kiekkojoukkuetta, Oulun Kärppiä, mutta jo viime kaudella oli helppo vierailla Anaheimin band wagonissa.

Mutta Anaheimista Teemuun...

1992-93 Winnipeg Jets 6 4+2 6
1996-97 Anaheim Mighty Ducks 11 7+3 10
1998-99 Anaheim Mighty Ducks 4 2+2 4
2000-01 San Jose Sharks 6 0+2 2
2001-02 San Jose Sharks 12 5+3 8
2003-04 Colorado Avalanche 10 0+3 3
2005-06 Anaheim Mighty Ducks 16 6+8 14
2006-07 Anaheim Ducks 19 5+9 14

Yllä Teemun saldot pelatuista NHL play offseista. Pelatut pelit, maalit, syötöt, pisteet. Pikaisella tsekkauksella voi sanoa, että keskimäärin hiukan alle piste/peli tahdissa play offseissa on Salama pelannut. Itseasiassa play offs pisteet ovat: 84 29+32 61. Vastaavalla aikajaksolla ei ole ollut montaa samantasoista sniperia kuin hän NHL:ssä. Itse luen tähän kategoriaan Brett Hullin (kyllä, vertailukohtana voisi olla Jagrkin), yksipuolisen maalintekijän. Alla hänen play offs pisteitään valikoiduilta kausilta:

1996-97 St. Louis Blues 10 6+2 7
1998-99 Dallas Stars 22 8+7 15 SC
1999-00 Dallas Stars 23 11+13 24
2000-01 Dallas Stars 10 2+5 7
2001-02 Detroit Red Wings 23 10+8 18 SC

Löytyykö suuria eroja? -Ei, ei varsinkaan jos Teemun Colorado kautta ei oteta huomioon, mutta miksei otettaisi. Loukkaantumisetkin kuuluvat kiekkoon.

Täällä on esitetty niin paljon väitteitä Teemun hyytymisestä tosipeleissä, että aivan sylettää. Luulisi, että urpoimmatkin kirjoittajat, jotka eivät ole seuranneet NHL:ää ovat seuranneet maajoukkuepelejä viimeiset ~15 vuotta. Alla kuitenkin hieman faktoja eräästä aika legendaarisesta sarjasta kaukaa menneisyydestä.

1996-1997
Round 2
Detroit Red Wings 4 0 13 8
Anaheim Mighty Ducks 0 4 8 13

May 2 Anaheim Mighty Ducks 1 2 at Detroit Red Wings 00:00:59 OT
May 4 Anaheim Mighty Ducks 2 3 at Detroit Red Wings 00:41:31 OT
May 6 Detroit Red Wings 5 3 at Anaheim Mighty Ducks
May 8 Detroit Red Wings 3 2 at Anaheim Mighty Ducks 00:37:03 OT

Detroit Red Wings win series 4 games to 0

Stanley Cup mestaruus meni kauden -96/-97 päätteeksi Detroitille, mutta sarja Anaheimia vastaan oli tiukka, kolme jatkoaikapeliä todistanevat sen. Muistan tuosta play off keväästä kuinka Selänne-Kariya akseli (unohtamatta Mironovin panosta) oli Anaheimin lyhyen menestyksen kulmakiviä. Parhaiten sarjasta mieleen on jäänyt Detroitin Stanley Cupin kunniaksi tehty The Sportingnewsin erikoispainos, jossa oli artikkeli Anaheim-Detroit sarjastakin. Päällimmäinen kommentti oli, että Anaheimin kaksikon paukut eivät yksin riittäneet Detroin leveää materiaalia vastaan, joka oli osaksi totta vaikka aika kovia veteraanejakin sen kauden Ankoista löytyi. Tiukka sarja, jossa Teemu vei yhden pelin jatkoajalle viime hetken tasoituksellaan ei kuitenkaan ollut häpeällinen Ankoille ja Teemulle, päinvastoin.

Mutta kuka lähtee kritisoimaan tuolla kaudella Cupin voittanutta Detroitia tai MVP:ksi valittua Mike Vernonia, että "Kyllähän se nyt tuolla materiaalilla pitääkin Cup tulla!"? Käsittämättömiä hyökkäyksiä joidenkin kirjoittajien suunnalta nykyyistä Anaheimia ja Teemua kohtaan kyseisellä argumentilla, kun ajattelee Anaheimin rosteria, josta suurin osa on omia varauksia tai kuten Jouni viimeisimmässä kolumnissaan valotti signattuja 'varaamattomia pelaajia'. 90-luvun lopun ja 2000 luvun alun Colorado ja Detroit olivat SC:n voittaviksi joukkueiksi ostettuja joukkueita, mutta nyt, palkkakattoaikakaudella olisi aika herätä todellisuuteen ja olla ihan hissukseen ostojoukkue/-Stanley Cup ajatusten kanssa, kun NHL:stä puhutaan. Mitenkään Ray Bourguen SC:tä väheksymättä.

On pelaajia, jotka syttyvät pelaamaan vasta play offseissa. Esimerkiksi Rod Brindamour, Esa Tikkanen, Claude Lemiex ehkä kirkkaimpina kyseisen tyylisuunnan edustajina, jotka muuten kaikki olivat vielä tuolloin 90-luvun puolivälissä huipulla. Teemu Selänne taas on niitä pelaajia, joilta odotetaan aina isoa panosta pisteiden ja voittomaalien muodossa ja hän on pelannut sillä tasolla nyt niin pitkään, että jo se on saavutus, jota tulisi kunnioittaa.

Täytyy myös muistaa, ettei esim. Esa Tikkasta laitettu erikoisvartiointiin kuten todellisille tähtipelaajille usein tiukoissa play offs sarjoissa tehdään. Tämä tosiseikka lisää omaa arvostuista juuri Gretzkyä, Mariota, Teemua jne. kohtaan. Kyllähän esim. Ottawan ykkösnyrkki on ollut aivan kusessa Anaheimissa pelatuissa peleissä, joissa Carlaly on päässyt peluuttamaan omaa jarrukenttäänsä haluamallaan tavalla heitä vastaan. Teemu taas on nakuttanut pisteitä Ottawassakin.

Mestaruuksien ansaitsemisestakin voidaan puhua, sillä SC joukkueissa on ollut niin paljon pienen roolin pelaajia, jotka ovat saaneet huonommilla lahjoilla, vähemmällä harjoittelulla, pienemmällä minuuttikuormalla, huonommilla peliesityksillä ja hankalammalla luonteellaan SC:n nosteltavakseen kuin mitä Teemu Selänne - jos hän nyt vihdoin pääsee sormuskerhoon. Työelämässäkin sanotaan hyvästä työntekijästä, että hän ansaitsisi palkinnon hyvin tekemästään työstä enkä näe tässä suurtakaan eroa jääkiekon työläisiin, kiekkoilijoihin.

Ei mulla muuta...
 

Snaipperi #16

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Flames, Leijonat&Team Canada
Jari Kurri on voittanut esim neljä kertaa poffien maalikuninkuuden, siinä voidaan alkaa puhumaan jo kovasta sällistä tosipeleissä.

Nyt verrattiin Selännettä ja Kurria, jos pitää Kurria parhaana niin ei se tarkoita että Selänne olisi huono.

Kurrilla nyt vaan on aika sairaan kovat nuo lukemat ja hän oli pelaajana hirveän monipuolinen.

varjon logiikan mukaanhan Foppakaan ei ole ikinä suuri pelaaja, jos ei ole enää veteraani-iässä kova jamppa, mutta on dominoinut vuosia.

Takaisin pakkaamaan...
 

Master Chief

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Manchester United, Denny Crane
Jari Kurri on voittanut esim neljä kertaa poffien maalikuninkuuden, siinä voidaan alkaa puhumaan jo kovasta sällistä tosipeleissä.

Nyt verrattiin Selännettä ja Kurria, jos pitää Kurria parhaana niin ei se tarkoita että Selänne olisi huono.

Kurrilla nyt vaan on aika sairaan kovat nuo lukemat ja hän oli pelaajana hirveän monipuolinen.

Sori mutta jos on pakko lähteä vertaamaan Teemua ja Jaria niin sitä tosiasiaa ei voi olla huomioimatta että Kurri pelasi koko 80-luvun NHL:n huippujoukkueessa, Selänne vasta nyt parina viime kautena.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Ja pitää muistaa että Kurrin huippu-ura ei kestänyt kovinkaan kauaa, viimeiset vuodet menivät kituuttaen siinä missä Selänne on mitä on.

En menisi väittämään, että Kurrin viimeiset vuodet menivät kituuttaen. Korkeintaan kaksi viimeistä kylläkin. Kurri pelasi mielestäni ihan hyvällä tasolla tynkäkaudella ja vielä kauden 1995-96 poffseissa Rangersin paidassa. Ehkä Kurrin motivaatiotasokaan ei enää uran ehtoopuolella ollut samalla levelillä kuin esimerkiksi Teemulla nyt. Mutta ehdottomasti Teemu pelaa uransa loppupäässä paremmalla tasolla kuin Kurri pelasi.

Kiistattomasti on vaikea lähteä todistelemaan puolesta tai vastaan Kurri-Selänne vertailussa, enkä oikein tiedä mihin sillä pyritään. Jos näin halutaan kuitenkin tehdä, niin järkevää olisi suhteuttaa saavutukset aina aikansa standardeihin. Joku mainitsi jossakin ketjussa (tässä?) 80-luvun "höntsykiekosta", mutta unohti samalla, että tuo "höntsysarja" oli jo tuohon aikaan maailman paras (kohta TOJ kimpussa) ja siellä "höntsäili" lähes kaikki maailman parhaat pelaajat. Teemu Selänne on edelleen yksi huipuista nykyaikana tuossa samaisessa sarjassa, mikä on yhä maailman paras sarja. Kurrin saavutukset eivät vähennä Selänteen saavutusten arvoa, eikä päinvastoin. Kumpi on sitten on kaikkien aikojen paras suomalainen jääkiekkoilija? Vastaan apples ja oranges.

Henkilökohtaisesti Selänteen arvostus on noussut muutaman "kitinäkauden" jälkeen. Selänteelle soisin kannun ja sormuksen, joten siksi Ducksin puolesta liputetaan. Ottawan aika tulee vielä, jos on tullakseen.
 
Viimeksi muokattu:

Snaipperi #16

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Flames, Leijonat&Team Canada
Sori mutta jos on pakko lähteä vertaamaan Teemua ja Jaria niin sitä tosiasiaa ei voi olla huomioimatta että Kurri pelasi koko 80-luvun NHL:n huippujoukkueessa, Selänne vasta nyt parina viime kautena.

Niin nämä on näitä, mutta se paikkansa täytyy aina ottaa kovissakin joukkeissa. Onhan Selännekin pelannut jo toista kautta kovassa Ducksissa ja sitä ennen Coloradossa ja muutama kausi meni San Josessa joka oli myös ihan varteenotettava vaihtoehto pitkälle menijäksi. Teemuhan itsekin sanoi, että -01 oli kova jengi, mutta Colorado vei sen sarjan tiukasti ja lopulta kannuun.

Nyt Teemun pitäisi voittaa niitä pudotuspelien maalipörssejä, että voitaisiin verrata Kurriin. Kurriahan on aina haukuttu, että pelasi vain hyvien jätkien kanssa, mutta on niitä hyviä jätkiä Teemunkin vierellä ja varsinkin nyt. Mutta ne Kurrin teot olivat todella jäätäviä myös.
 

shineman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HaMu -12
Ups. Eksyin väärään paikkaan. Piti tulla lukemaan "Finnish Flash"-ketjua mutta osuinkin hyvät naurut netistä ketjuun.. Sori!

Go Teemu!
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Jari Kurri on voittanut esim neljä kertaa poffien maalikuninkuuden, siinä voidaan alkaa puhumaan jo kovasta sällistä tosipeleissä.


Kurrilla nyt vaan on aika sairaan kovat nuo lukemat ja hän oli pelaajana hirveän monipuolinen.

varjon logiikan mukaanhan Foppakaan ei ole ikinä suuri pelaaja, jos ei ole enää veteraani-iässä kova jamppa, mutta on dominoinut vuosia.

Takaisin pakkaamaan...

Pudotuspelien maalipörssin voitot kylläkin tulivat kaikki Wäinön aikana, mikä nyt vain on yksinkertaisesti laskettava, jos ei haitaksi, niin ei nyt ihan täysin eduksikaan...mitä sitä onkaan sanottu palopostista.

Olenko sanonut ettei Kurri olisi suuri pelaaja?
Pointti on vain se, että jos kaksi pelaajaa pelaa loppujen lopuksi yksilötasolla samanlaiset uran alut ja keskivaiheet, mutta toinen nousee uuteen kukoistukseen vanhemmiten, toisen hyytyessä täysin, voidaan vetää jonkinlaisia arvioita paremmuudesta koko uran ajalla.

Senhän takia koko keskustelu onkin esillä, kun Selänne on vanhoina päivinään vielä kyennyt pelaamaan sillä tasolla mihin Kurri pystyi vain huippuvuosinaan. Jos puhutaan kaikkien aikojen parhaasta suomalaispelaajasta, ei voida vain tuijottaa muutamaa kautta Wäinön rinnalla.
 

Snaipperi #16

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Flames, Leijonat&Team Canada
No sitä maalipörssin voittoa odotellessa. Ihan samalla tavalla Teemu on pelannut huippupelaajien kanssa. Ja samalla logiikalla mitä viljelette Kurrikin olisi tehnyt ne 76 maalia Housleyn nappipasseista Teemun tulokaskaudella.

Teemulla ei ole enää mitään selityksiä jos niitä maalipörssejä ei ala poffeissa tippumaan.

Ja sinä vertaat vain uran kestoa, mutta Kurrilla ei samanlaista nälkää voinutkaan olla kuin Teemulla, kun Teemu on voittanut vain Jokereissa mestaruuden. Ja ei se mainitsemasi Wäinökään saavuttanut 90-luvulla enää urotekoja joten oliko sekin paska, kunhan pelasi nyt "vähän aikaa" hyvin. Ja Kurri voitti Stanley Cupin Wäinön jälkeen.

Miksi et yhtään huomio pudotuspeli-tilastoja, lasket vain pelattuja vuosia?

Ja kuka voi puhua "muutamasta" vuodesta kun Kurri oli maaginen vuosia ja ei monia löydy jotka pudotuspeleissä noita tilastoja voittaisi edes KERRAN urallaan.

Edit: Onko se vain niin päin, että Kurri hyötyi Väinöstä?? Kurrin loista puolustuspelaaminen mahdollisti tuon kentän pelin ja Kurri iski joka Wäinön syötöstä häkkiin, ei tarvinnut kuin saada kiekko Kurrille niin siellä on.
 

repe_joke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim
Ja sinä vertaat vain uran kestoa, mutta Kurrilla ei samanlaista nälkää voinutkaan olla kuin Teemulla, kun Teemu on voittanut vain Jokereissa mestaruuden.

Tämä laskaa minulla hieman Kurrin arvostusta. Mies joka ei omien sanojensa mukaan välitä tilastoista, pelasi pari kautta vain ja ainoastaan sen takia, että sai 600 maalia täyteen. Kaikkiaan kyseessä oli kuitenkin loistava jääkiekkoilija.

Mutta voidaanko nyt keskittyä tässä topicissa Teemun hehkuttamiseen? Sitä vartenhan tämä on topic on aikoinaan perustettu, ihan jos joku sitä Teemun jatkuvaa hehkutusta tässä topicissa ihmettelee.
Kurrista sun muista ex-tähdistä voi sitten varmaankin keskustella omassa topicissaan?
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
No sitä maalipörssin voittoa odotellessa. Ihan samalla tavalla Teemu on pelannut huippupelaajien kanssa. Ja samalla logiikalla mitä viljelette Kurrikin olisi tehnyt ne 76 maalia Housleyn nappipasseista Teemun tulokaskaudella.

Tuosta on kyllä logiikka todella kaukana. Jos Kurri ei pystynyt 80-luvulla tekemään Gretzkyn vierellä 76 maalia niin miten hän olisi pystynyt siihen Housleyn ja Zhamnovin yms. kanssa? Pitää muistaa, että Edmontonissa oli vielä Coffey, joka on ainakin mun mielestä kovempi pelaaja kuin Housley.

Ja vaikka Selänne on pelannut huippupelaajien kanssa niin yksikään näistä pelaajista ei ole ollut lähelläkään Gretzkyn tasoa, ei edes Messierin tasoa.
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Pudotuspelien maalipörssin voitot kylläkin tulivat kaikki Wäinön aikana, mikä nyt vain on yksinkertaisesti laskettava, jos ei haitaksi, niin ei nyt ihan täysin eduksikaan...mitä sitä onkaan sanottu palopostista.

Olenko sanonut ettei Kurri olisi suuri pelaaja?
Pointti on vain se, että jos kaksi pelaajaa pelaa loppujen lopuksi yksilötasolla samanlaiset uran alut ja keskivaiheet, mutta toinen nousee uuteen kukoistukseen vanhemmiten, toisen hyytyessä täysin, voidaan vetää jonkinlaisia arvioita paremmuudesta koko uran ajalla.

Senhän takia koko keskustelu onkin esillä, kun Selänne on vanhoina päivinään vielä kyennyt pelaamaan sillä tasolla mihin Kurri pystyi vain huippuvuosinaan. Jos puhutaan kaikkien aikojen parhaasta suomalaispelaajasta, ei voida vain tuijottaa muutamaa kautta Wäinön rinnalla.

Vaikka snaipperilla onkin "hiukan" päässyt tuo argumentointi kärjistymään, en oikein ymmärrä miten Kurrin uraa voi pitää muutamana vuotena Väinön rinnalla. Kurri oli kovatasoinen pelaaja 80-luvun alusta aina Anaheimin kauteensa saakka, elikkä lähes 17 kautta. Anaheimin vuotena sitten Kurri jotenkin lopahti 36-vuotiaana, jotenka hiukan kärjistettyä on myös toveri varjon argumentointi. Kurrin loppuvuosien repsahtaminen on ihan verrattavissa Selänteen hiljaisempaan jaksoon San Josessa ja Coloradossa.

En lähtisi vertailemaan kavereita keskenään ja olen erittäin iloinen siitä, että Selänteen ura saanee loistavan kruunun ja juuri oikeassa joukkueessa. Kummankaan dissaaminen kertoo enemmän henkilökohtaisista antipatioista kuin mistään kiekkotietämyskestä.
 

Snaipperi #16

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Flames, Leijonat&Team Canada
Tämä laskaa minulla hieman Kurrin arvostusta. Mies joka ei omien sanojensa mukaan välitä tilastoista, pelasi pari kautta vain ja ainoastaan sen takia, että sai 600 maalia täyteen. Kaikkiaan kyseessä oli kuitenkin loistava jääkiekkoilija.

Mutta voidaanko nyt keskittyä tässä topicissa Teemun hehkuttamiseen? Sitä vartenhan tämä on topic on aikoinaan perustettu, ihan jos joku sitä Teemun jatkuvaa hehkutusta tässä topicissa ihmettelee.
Kurrista sun muista ex-tähdistä voi sitten varmaankin keskustella omassa topicissaan?

Voihan sen noinkin nähdä, lisäksi varmaan eläkerahastoa kerännyt, kun 80-luvulla nuo liksat olleet niin suuret kuin nykyään. Kurri on kumminkin rahansa ansainnut ja hyvä että sai sen 600 täyteen ja palan EUROOPPALAISTA jääkiekkohistoriaa. Eikö niin, että mieluummin Jari Kurri, kun joku Jagr?

Joo keskitytään nyt vaan minunkin puolesta positiivisiin asioihin Teemusta.
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
No sitä maalipörssin voittoa odotellessa. Ihan samalla tavalla Teemu on pelannut huippupelaajien kanssa. Ja samalla logiikalla mitä viljelette Kurrikin olisi tehnyt ne 76 maalia Housleyn nappipasseista Teemun tulokaskaudella.

Jos alat nyt jotenkin epätoivoisesti vähättelemään Gretzkyn vaikutusta, niin ei tässä paljoa ole mitään keskusteltavaa. Jos Wäinöllä ei ole vaikutusta, miksi Kurrin pudotuspelimaalimäärät romahtivat heti kun Wäinö lähti pois viereltä?
Kaudella 87/88 19 pelissä 14 maalia
Kaudela 88/89 7 pelissä 3 maalia

Arvaa kumpana kautena Wäinö vielä pelasi Edmontonissa?


Teemulla ei ole enää mitään selityksiä jos niitä maalipörssejä ei ala poffeissa tippumaan.

Miksi pudotuspelien maalipörssi nyt onkin se asia millä vertaillaan?

Edit: Onko se vain niin päin, että Kurri hyötyi Väinöstä?? Kurrin loista puolustuspelaaminen mahdollisti tuon kentän pelin ja Kurri iski joka Wäinön syötöstä häkkiin, ei tarvinnut kuin saada kiekko Kurrille niin siellä on.

Toki Wäinö-Kurri oli loistava duo, mutta jos toinen osapuoli tekee 80 pistettä enemmän kuin ketjukaveri (mm. 85/86) niin eiköhän asia nyt ole kohtalaisen selvä.
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Vaikka snaipperilla onkin "hiukan" päässyt tuo argumentointi kärjistymään, en oikein ymmärrä miten Kurrin uraa voi pitää muutamana vuotena Väinön rinnalla. Kurri oli kovatasoinen pelaaja 80-luvun alusta aina Anaheimin kauteensa saakka, elikkä lähes 17 kautta. Anaheimin vuotena sitten Kurri jotenkin lopahti 36-vuotiaana, jotenka hiukan kärjistettyä on myös toveri varjon argumentointi. Kurrin loppuvuosien repsahtaminen on ihan verrattavissa Selänteen hiljaisempaan jaksoon San Josessa ja Coloradossa.

Kurrin tehot alkoivat laskea käytännössä jo työsulkukaudella jolloin PPG oli selvästi alle yhden. Kyse ei ole siitä, etteikö tämä olisi normaalia pelaajille yleisesti vaan siitä että Selänne vielä 37-vuotiaana on NHL:n eliittiä.
Kurrin viimeinen yli PPG-kausi oli 92/93 jolloin muutenkin tilastot, myös Selänteen, olivat turvonneita. Voiko sitä jossain määrin jo pitää enteenä jos 23?-vuotias tulokas tekee 50 pistettä enemmän kuin vielä kohtuunuori 32-vuotias Kurri.

Jos puhutaan kaikkien aikojen suomalaispelaajasta, tällöin on hieman pakko todeta että jonkun on oltava jotain toista huonompi.
San Josen tehot johtuivat kai pääosin puolustavasta taktiikasta, olihan Selänne silti joukkueensa paras maalintekijä kumpanakin kautena ja toisena kautena myös paras pistemies. Siinä missä Kurrista ajoi ohi useampikin joukkuetoveri viimeisten kausien aikana.
 

Wäinö#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Ducks, Red Wings, Griffins
Kun tuolla oli listattu noita saavutuksia, niin ainakin wikipedian mukaan Kurri ja Selänne on valittu seuraavasti NHL:n tähdistöön:

Kurri:

1st All Star team: 85, 87
2nd All Star team: 84, 86, 89

Selänne:

1st All Star team: 93, 97
2nd All Star team: 98, 99

Lisäksi Kurri oli runkosarjan paras maalintekijä kaudella 86, Selänne kausilla 93, 98 & 99.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös