Finaali 2013: Tappara – Ässät

  • 396 821
  • 1 765

ultras

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara Tampere
Tapparalle kävi ennenaikainen joulu. Ässät pelasi eilen paskan pelin ja oli silti lähellä voittoa ja Tapparaa parempi muuten kuin loppulukemissa. Harvoin se parempi joukkue häviää, mutta eilen niin kävi ja vielä paskalla pelillä.

Katsoitko sinä 1.Finaaliottelua ollenkaan. Paikan päällä tai näköradiosta?
 

Zaari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Eilinen oli tasoltaan paska peli, mutta eiköhän tuo huomenna korjaannu. Enempää ei viitsi kirjoitella kun tämänkin viestin asiasisältö ylittää jo ketjun keskimääräisen.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Ässille hänellä on suuri sydän, kuten suurelle miehelle, ja pelaajalle kuuluukin, mutta se pirun Isometsä...Karpaasien halli.

Isometsä on Raumalla.

Yllättävän vähän sylettää eilinen. Paikalla tuli oltua, ja viuhkoja lukuunottamatta oli varsin hieno ottelutapahtuma. Nyt kuitenkin näki sen, että Tappara on täysin kaadettavissa ja mikäli huomenna ei tule kuokkaan, on sarja vielä täysin avoin. Okei, olisihan se sitä 2-0 tilanteessakin, mutta siinä vaiheessa alkaa epäilykset nousemaan Padan henkistä kanttia kohtaan ja vaikeaksi kyllä menee. Ainoa, mikä hieman huolestutti, oli Tapparan pelaaminen johtoasemassa kolmannessa erässä. Ei meinaa kyllä Ässätkään takaa-ajossa paikoilla juhlineet.
 

Mondie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen brändipuuhastelu
Huomenna pitää pelata oikeaa kiekkoa eikä tuollaista läpsyttelyä. Sinne maalille mennään veren maku suussa eikä pyöritä pitkin nurkkia. Joka välissä hanskaa naamaan, etunenässä Niemisen ja Kankaanperän klyyvarit. Taklauksia lisää ja ajetaan kanssa loppuun asti.

Tuomareina Paskahousu Laaksonen ja Hakkarainen. Tuloksena kaikkea maan ja taivaan väliltä, luultavasti kuitenkin likemmäs päin helvettiä.

Meteli tulee olemaan luultavasti aikamoinen, toivottavasti niitä vuvuzelaan verrattavia läpsyttimiä ei meidän Navettaan ikinä raahata.

Homma pitää hoitaa niin ettei lauantaina pelata ratkaisupeliä. Joka äijä kun jättää jäälle kaikkensa niin saadaan kunnon vääntö. Ei enää maanantaista neiteilyä.
 
Suosikkijoukkue
Hihasta vedetyt Ässät, Dallasin Tähdet & Sport
Tappara-fani kohtaa Ässä-fanin!

– Ässät!

– Tappara!

Kannatushuudot raikuvat, kun tamperelaisten ja porilaisten kannatusjoukkojen aktiivit huutavat omiensa kannatushuudon. Ässien fanijoukon Pataljoonan puheenjohtaja Suvi Rouhikko ja Tappara Fun Clubin puuhamies Jarkko Koskinen iskivät yhteen SM-liigan finaaliviikon kunniaksi. Miten he kehuvat toistensa lempijoukkueita?

linkki uutiseen: Aamulehti

linkki videoon: Tappara vs. Ässät
 

hanu

Jäsen
Suosikkijoukkue
raitapaita
Mää tartuin täkyyn. Saa käyttää, mutta ei ole pakko hei.

Hienoa, että Tappara on voittanut sarjan. Paskat me mitään pelejä tarvita. Annetaan mitalit kaulaan ja lähdetään Leville!

Tohon omaan mokaan otetaan vielä kiinni, pitäishän se tietää, että tällä palstalla kaikki mikä voidaan ymmärtää väärin myös ymmärretään tahallaan väärin.

Eilinen peli vahvisti käsitystäni siitä, että jos Tappara pelaa parhaimmillaan, niin Ässien parhain ei riitä. Vaikka Ässät oli siinä alussa parempi kuin JYP-sarjan perusteella edes kuvittelin. Toki en niistä peleistä nähnyt kuin kaksi. Tappara sai maalipaikkoja vähemmän Ässiä vastaan kuin JYP, toisaalta niin Ässienkin paikat vähenivät noihin näkemiini JYP peleihin verrattuna.

Ilmeisesti se Ässien peli tuli sittenkin hieman yllätyksenä Tapparalle. Leimun vaikeudet osasin ennustaa, mutta Kankaanperän vaikeudet matsin alussa oli kyllä yllätys.

Ässät vei ekassa erässä alun n. 6-7 min + Makkosen jäähyn (jos se Elon veto olis ollut 3,8cm alempana, olisi peli ollut ihan eri). Muutenhan Tappara kontrolloi matsia hyvinkin selvästi aina siihen Ässien tasoitukseen asti, säkällähan sekin tuli, joskaan ei, niin kuin on todettu, läheskään yhtä isolla kuin Tapparan voittomaali.

Se Mäkisen Antinkin hehkuttama Tapparan keskialueen trappi toimi aika hienosti, Ässät sen muutaman kerran sai osittain rikki pitkällä syötöllä hyökkäyssiniselle, mutta lähes aina seisovilla jaloilla odottavalle hyökkääjälle. Muodikkaasti sanoen, etäisyydet kasvivat liian isoiksi, eikä sitten ollut antaa helppoa syöttä vauhtiin, jolla olisi päästy alueelle sisään. Uskoisin, että Ässät kiinnittä tähän huomiota, vähän useammin pitäisi saada kiekko kotrolloidusti hyökkäysalueelle, niiin ettei sitä tarvitse ensin painia pois Tapparan pakeilta.

Toisaalta molemmat Tapparan maalit olisivat olleet otettavissa, ekassa Raanta jätti etunurkan mun mielestä väärin auki, toisessa kiekko hukkui, jos olisi kiekon koko ajan nähnyt, tuo olisi ollut varsin helppo kopattava. Toki se Villen veto siinä ekassa oli loistava, jopa Nemolle.

Ongelmia Tapparalla on. Pahimpana ehkä oman pään aloitukset, ei niitä saa hävitä noin saatanasti. Toinen oli taas se nauttiminen/tehottomuus. Siinä tokan erän viimeisellä minutilla sen 1-0 maalin jälkeen, Raanta teki todellisen munauksen, ja antoi helpossa paikassa riparin suoraan tapparalaisen lapaan tyhjän maalin eteen. Pieni huolimattomuus, kun jo maistuis, ja Heshkan(?) loistava loppuun asti pelaaminen estivät varman maalin.

Samaten kolmannen erän alussa oli 3-4 paikkaa, josta se niitti olisi pitänyt iskeä, pari kertaa tosin Hakametsän jää oli Ässien puolella, vaikkapa se 3-1 hyökkäys. Toki samasta kärsi Armiakin omassa tappopaikassaan sen tasoituksen jälkeen.

Pomppu sinne, pomppu tänne. Jos olisi arvostelulaji, niin parempi voitti, vaan kun on maalintekopeli, niin eipä tuo toisinpäinkään väärin olisi ollut.

Vaan edelleenkin tuntuu, että Tapparalla on Ässiä enemmän rahkeissa parantaa. Ja tämä on vaan oma mielipide, varaan itselleni oikeuden sen keskustelupalstalla kirjoittaa. Ja saa ottaa allekirjoitukseksi.

t. hanu
 

Orlando

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Vihaan puhua sulamisista ja kuplan puhkeamisista mutta kyllähän Metsola joutuu huomenna kovaan henkiseen testiin, kun astuu täyden mylvivän porilaisen yleisön eteen maaliin.

Samaa pohdiskelin täällä pari päivää sitten. Huomennahan se nähdään, miten Metsolan polla kestää. Osoittaa kovaa henkistä kanttia, mikäli suoriutuu huomisesta ilman virheitä.

Enkä tarkoita, että jokainen Metsolan päästetty maali olisi osoitus Isomäen yleisön hiillostamiskyvyistä. Peli näyttää, kuinka hermostuneen näköistä torjuntatyöskentely on, vai onko lainkaan. Tarkoitus ei ole myöskään vähätellä Metsolaa. Saman pohdinnan kävisin myös jokaisen muun nuoren molarin kohdalla.

Eiliseen peliin viitaten, Ässien pitäisi ajaa maalille paljon hanakammin ja näin yrittää tehdä Metsolan ja pakkien pelaamisesta epämiellyttävämpää. Aivan liian rauhassa Metsola sai liimailla ässävetoja.
 

ippe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Juti on Juti, ja Vellu on Vellu...
Ja, Vellu on hyvä ja objektiivinen kommentaattori, vaan ei kommentoi edes radiolle (Yle Puhe) huomenna, koska ei Isometsän halliin jalallaan astu.
Hakametsään perjantaina tulee... Lupasi radiossa eilen.

...

Mikä lie syynä? No, kyllä me se tiedetään,- vai tiedetäänkö?

Porilaiset tietänevät asian paremmin, joten kysytään heiltä!
Mulla on joku semmonen muistikuva että siellä olisi ollut jotain kinaa jäädytetystä paidasta. Henkilökemiaahan se syy varmaankin on, mutta mitä on takana?

Kai tää vähän offtopic on ja jos se on foorumin sääntöjen vastaista ni deletoikaa toki koko viesti!
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Porilaiset tietänevät asian paremmin, joten kysytään heiltä!
Mulla on joku semmonen muistikuva että siellä olisi ollut jotain kinaa jäädytetystä paidasta. Henkilökemiaahan se syy varmaankin on, mutta mitä on takana?

Kai tää vähän offtopic on ja jos se on foorumin sääntöjen vastaista ni deletoikaa toki koko viesti!

Aiheesta on oma ketjunsa Ässäpuolella, käykää tutustumassa.
 
Ässien pitäisi ajaa maalille paljon hanakammin ja näin yrittää tehdä Metsolan ja pakkien pelaamisesta epämiellyttävämpää.

Vähän niinkuin eilen ihan alussa ja heti tasoitusmaalin jälkeen. Tappara oli isoissa vaikeuksissa.

Mutta.

Jos myllytys ei tuokaan maaleja?

Jos kaveri käykin heittämässä kliinisesti pari börsää vastaiskuista?

Silloin on Isomäkikin hiljainen paikka, Isometsästä nyt puhumattakaan.
 

kalma

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Vähän niinkuin eilen ihan alussa ja heti tasoitusmaalin jälkeen. Tappara oli isoissa vaikeuksissa.

Mutta.

Jos myllytys ei tuokaan maaleja?

Jos kaveri käykin heittämässä kliinisesti pari börsää vastaiskuista?

Silloin on Isomäkikin hiljainen paikka, Isometsästä nyt puhumattakaan.

Jos ja jos. Turha noita on pelätä, Ässät hakkaa maaleja sisään ja Tappara ei pääse iskemään vastaan. JOS ei, niin joukkuetta punnitaan ja se joko hakkaa entistä kovemmin, tai kaatuu. Toivottavasti Isomäki ei helpolla hiljene.

Tai vittuakos tässä mitään toivomaan.
Isomäki ei hiljene, PERKELE!
 

Orlando

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Jos myllytys ei tuokaan maaleja?

Jos kaveri käykin heittämässä kliinisesti pari börsää vastaiskuista?

Näille ei luonnollisesti voi sitten mitään. Korostan kuitenkin, että vaikka Ässät karvaa välillä hanakasti tilanteen niin salliessa, ei vastustaja silti pääse usein kovin vaarallisiin vastahyökkäyksiin. Kenttätasapaino säilyy, vaikka karvattaisiin ylhäältäkin. Jos lataus menee yli ja rynnitään vailla järkeä vastustajan päätyyn, niin vastustaja pääsee taatusti ylivoimahyökkäyksiin.

Pitää muistaa myös, että Ässien Tammikuun lopulla alkanut matka finaaleihin ei ole perustunut mihinkään hurmokseen, vaan loistavaan maalivahtiin, erittäin tiiviiseen viisikkopuolustukseen ja erinomaiseen ykkösketjuun. Toki onnistumiset ovat ruokkineet itseluottamusta ja taisteluhenkeä, jotka tottakai ovat myös elintärkeitä menestyvällä joukkueella. Ässät on myös tehnyt ensimmäisen maalin lähes aina, kun on voittanut ottelun. Johtoasemassa olevaa Pataa vastaan on erittäin vaikea tehdä maalia ja eilisen perusteella pätee myös Tapparaan.
 
Molemmista leireistä on todettu, että parantamisen varaa jäi huomattavasti. Selvää on, että niin jää jatkossakin, jos ottelut ovat tiukkoja. Missään kohtaa molemmat joukkueet eivät voi esittää sitä parastansa, koska jos Ässät/Tappara pelaa parasta peliään, saa se näyttämään sen toisen joukkueen heikolta. Ja silloin on riisuttu aseet, eikä se peli vain olla sitä parasta mahdollista.

Siksipä sarjan voittanee se, jonka "rampa" peli on parempaa. Mihinkään selkeään yliotteeseen en jaksa uskoa, sen verran hyvässä kuosissa molempien puolustuspeli on.
 

Oijennus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ihmellistä juttua ylimielisyydestä täällä puolin ja toisin. Siellä pelaa tämän kauden parhaat joukkueet finaaleissa ja täällä puhutaan puolin ja toisin ylimielisyydestä. Kyllä tässä vaiheessa ja tässä tilanteessa saakin olla ylimielinen, kannattajat siis. On ihan höpöä puhua, että pelkästään Tapparan kannattajat olisivat ylimielisiä. Ihan yhtä lailla Porissa keulii ja niin pitääkin.

Huomenna pelataan taas ja perkele se on hienoa aikaa. Ässät on hyvä, helvetin hyvä. Toivon vain, että Tappara olisi vielä parempi. Aika näyttää miten käy.

Minä osaan ainakin vastustajaa kunnioittaa, mutta samalla myös omaani puolustaa, jos se on ylimielisyyttä, niin sitten se on.

Jääkiekko on myös siitä hauska peli, että loppujen lopuksi parempi tuppaa voittamaan pitkässä juoksussa.
 

tuukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Noista kommentaattoreista ja studiomiehityksistä ku esim. Henkka kirjotteli, ni muistaako kukaan nähneensä ja kuulleensa Korven Ranea studiossa? Se on helmi siihen(kin) hommaan. Kunpa se saatais jostain nykästyä huomiseen peliin. Tai Lehterän Jori tai joku vastaava.

Tää yks Jamppa alkaa selvästi lämmetä. Saas nähdä, kuinka ylimielisiä me tamperelaiset vielä ollaankaan... Sihvonen muuten puhu asiaa siinä Henkan linkittämässä jutussa, kannattaa kattoa. Kyllä tää vielä hyvin päättyy, ainaki jonkun mielestä. Ihmeen hyvin muuten Tappara on pelitapansa ja -tyylinsä säilyttäny tilastojen valossa, ku noita ansiokkaita toisten kokoomia tilastoja oon seuraillu. Eilisen pelin eka erä oli poikkeus, joka vahvistaa säännön ja mennee pitkän tauon ja kiekkohuuman piikkiin.
 

Setämies

Jäsen
Noista kommentaattoreista ja studiomiehityksistä ku esim. Henkka kirjotteli, ni muistaako kukaan nähneensä ja kuulleensa Korven Ranea studiossa? Se on helmi siihen(kin) hommaan. Kunpa se saatais jostain nykästyä huomiseen peliin. Tai Lehterän Jori tai joku vastaava.

Tero Lehterä, Late Marjamäki, Kalle Sahlstedt. Siinä hyviä.

Virmanen, Tinke, Häppölä. Ei kiitos.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Nimimerkki Susi Mikkolainen on lahjakkaasti jinxaamassa Tapparan mestaruusmahdollisuuksia.

No, ainakin materiaalia allekirjoituksiin on runsaasti saatavilla :)
 

hoki 60

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi ja taitokiekko
kiitos Henkalle loistavista tilastoista ja niiden analyyseistä, mutta se 60 km/h on kuitenkin yli 16 m/s.
Seuraavia otteluita ja tilastoja odotellen.
 

Ressa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tänään voittava vie kannun, saa ottaa talteen.

Perustan veikkauksen ekaan peliin pelkästään. Jos Ässät saa hyökkäyskoneensa käyntiin kunnolla, uskon sen riittävän. Jos taas Tappara pystyy tappamaan pelistä kaiken tunteen ja pitämään ekan matsin tavoin Ässät ahtaalla maalipaikoissa...
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Tänään voittava vie kannun, saa ottaa talteen.

En totta puhuen oikein ymmärrä tätä että joka sarjassa tähän asti on nimenomaan toinen peli nähty ratkaisevana koko sarjan kannalta. Siis kyllähän 2-0 on iso johto play offseissa, mutta ei nyt kuitenkaan vielä mikään mahdoton kirittävä jos joukkueet muuten ovat tasaiset. Mihin tämä ajattelu oikein perustuu että ensimmäisen pelin perusteella ennustetaan jo koko sarjan voittajaa?

Tämä ei nyt ollut mikään puolustus eikä vastalause mihinkään vaan ihan yleistä ihmettelyä.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
..

Tämä ei nyt ollut mikään puolustus eikä vastalause mihinkään vaan ihan yleistä ihmettelyä.

Mä olen ihmetellyt ihan samaa. Tässä sarjassa mielestäni perjantain kolmas peli on huomattavasti ratkaisevampi, mikäli Ässät tänään häviäisi.

Esimerkkinä viime keväältä: vaikka unohdettaisiin kokonaan Bluesin nousu 0-3 tilanteesta, niin mm. Pelicans onnistui nousemaan Kärppiä vastaan 1-3- tilanteesta, vaikka matsit&joukkueet olivat erittäin tasaisia. Nousuun riitti oleellisesti Backlundin sulaminen sarjan parissa vikassa pelissä.
 

Sic

Jäsen
Sanoisin että JOS Tappara pystyy hakemaan todella tiiviillä pelillä tänään vierasvoiton, niin alan kyllä uskomaan paljon vankemmin heidän mestaruuteen. Ekan matsin perusteella on vielä vaikea vetää suurempia johtopäätöksiä, mutta tänään otetaan taas vahvemmin suuntaa tälle ottelusarjalle, suuntaan tai toiseen.
 

Tuamas

Jäsen
Mä olen ihmetellyt ihan samaa. Tässä sarjassa mielestäni perjantain kolmas peli on huomattavasti ratkaisevampi, mikäli Ässät tänään häviäisi.

Itse olen lähtökohtaisesti sitä mieltä että tässä sarjassa toinen peli näyttelee todella suurta roolia.

Tämä johtuu vastakkain olevista joukkueista, eli jos Tapparan tasaisen varmaa dieselkonetta vastaan joutuu kahden ottelupallon takaa-ajoasemaan, on kiriminen ohi lähes mahdotonta.
Koska Tapparan perustason suorittaminen on niin vankkaa, että useampi peräkkäinen voitto vaatisi todella kovaa suorittamista.

Toki aina voi uskoa ihmeiden toistuvan, mutta itse olen sitä mieltä finaalijoukkueita vertailtuani, että todennäköisyydet mestaruudelle menevät suunnilleen näin:
Tappara voittaa tänään, 80-85 %:n todennäköisyys että Tappara vie kannun,
Ässät voittaa tänään, 50-55 %:n todennäköisyys että Ässät vie kannun.

Tämä toisen ottelun merkittävyys korostuu erityisesti koska vastassa on Tappara.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös