Finaali 2013: Tappara – Ässät

  • 397 240
  • 1 765

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
En myöskään niitä läpsyttimiä ymmärrä, kun näköjään minulta löytyy kaksi kättäkin. Olen huomannut, että niillä voi taputtaa rytmikkäästi varsin kovaäänisestikin. Lähinnä se terävä läpsyttimen ääni puhkoo tärykalvot.

Se on vaan silti ihmeellistä miten katsojat eivät käsiään voi läpsytellä läpi ottelun mutta noita paperinpalasia voivat ..
 

Crapbag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, NY Rangers, Southampton, Fc Jazz, A's..
...JATKUU

Ässien oma taso kuitenkin näyttää löytäneen ylärajansa. Joukkue rakentaa sen 12-13 paikkaa per peli voittoputkessaan ja nyt pudotuspeleissä tilanteita tulee ihan samalla tasolla. Ainoa mikä on pikkuhiljaa muuttunut, on vastustajan saamien paikkojen kasvava määrä ja vastustajien parantunut laukaisuprosentti maalintekosektorin laukauksissa. JYP sai jo rakennettua Ässiä enemmän paikkoja ja Raannan maalintekosektorin vetojen torjuntaprosentti on pudotuspelin osalta laskemaan päin runkosarjaan verrattuna. Oma päätelmäni tästä on se, että Ässät yllätti joka ilta.
..JYP oli hyvin tehnyt läksynsä, mutta hävisi Tarkin murtumiseen.

Mitä sitten tulee Tapparaan, niin joukkue on todella vahva juuri tällä maalintekosektorilla, molemmissa päissä kenttää. Joukkue on saanut n. 14 paikkaa maalintekosektorista pudotuspeleissä, runkosarjan lopulla n. 15 paikkaa per peli. Hyvin samoissa nämäkin lukemat ovat pysyneet, kuten Ässillä. Toisin kuin Ässillä, Tapparan vastustajien vedot maalintekosektorista ovat vähentyneet runkosarjan lopun noin 14 vedon keskiarvosta 10 vedon keskiarvoon pudotuspeleissä. Tapparan vetosuhde on siis kehittynyt matkalla paremmaksi (15-14 --> 14-10), kun taas Ässien lievästi heikentynyt (13-11 --> 13-12). Se siis paikkojen määrästä..

Viestisi sisälsivät kaikkineen loistavaa pohdintaa. Lainaukseen koitin sisällyttää kuitenkin muutaman asian, mistä tekee mieli huomauttaa. Ensinnäkin, Ässät-JYP ei ollut sarjana tuon kaltainen mitä tässä annat tilastoinesi ymmärtää, etenkin Tarkki oli lopulta JYPin parhaita pelaajia. Tämä väite siis puhtaasti jokaisen sekunnin ottelusarjasta nähneenä. Raanta oli toki hyvä, mutta ei joutunut liiemmin venymään sarjan ensimmäistä ottelua lukuunottamatta. Eli en kyllä osta väitettä JYPin hallinnasta maalipaikoissa ottelusarjassa.

Se, miten joukkue pääsee/päästää tekopaikoille vastustajaan nähden on sitten toinen merkittävä asia. Tässä vaikuttanee vastustajan perustaso, Ässät on kohdannut tähän saakka runkosarjan 3. ja 5. sijoittuneet joukkueet, eli pitkässä juoksussa melko tasaiset, voittavaa lätkää pelaavat jengit. Tappara on kohdannut HIFK:n (Ässien pisteautomaatti) sekä Lukon, runkosarjan 8. ja 10. Lienee selvää, että näitä runkosarjan tyvipään joukkueita vastaan pääsee helpommin maalipaikoille ja nämä "jämäjengit" myös hyökkäävät huonommin, eikö? Mielestäni tällöin nuo tilastosi menettävät ison osan merkityksestään.

Toivottavasti jaksat vääntää vielä finaalisarjan jälkeen vastaavia tilastoja Tappara-Ässät sarjasta. Väitän että Ässien viisikkopuolustus tulee olemaan yllättävää myrkkyä Tapparan kiekottelevalle peli-ilolle. JYP-Ässät sarjan toinen ottelu on aika loistava esimerkki Ässien puolustuspelistä, JYPillä ei ollut pelissä periaatteessa yhtään maalipaikkaa. Tähän kun lisätään se, että Ässät pitää itsekin paljon kiekkoa ja pelitapa tulee selkärangasta, on vaikea nähdä Tapparan hallitsevan yhtäkään peliä selkeästi. Ylivoima on asia erikseen, sitä kautta Tappara voi päästä juhlimaan maalipaikoilla, koska ylivoimapelissä Tappara on selvästi edellä. Playoffeissa on kuitenkin toistaiseksi ollut liigan tasoon nähden varsin hyvä tuomarilinja, joten en usko sitäkään kautta Tapparan saavan suurta etua maalipaikkojen luomiseen.
 

Orlando

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Henkalta varsin tyhjentävä tilastopläjäys finaalikaksikosta. Hienoa lukea tuollaista ennakkoanalyysiä, jotka perustuvat tilastoihin ja vain lieviin värilaseihin. Vaivaa on nähty ja teksti on sen mukaista. Sen verran pitää sanoa, että Ässien menestys ei tällä kertaa perustu niinkään hurmokseen, joten tämä tauko ei ole millään tavoin haitallinen Padalle.

Kuten sanottua, ei kummallekaan joukkueelle riitä mestaruuteen taso, joka oli välierissä, vaan napsu tai pari pitää parantaa, mikäli kannu halutaan ottaa.
 
Runkosarjan kohtaamisilla ei ole mitään merkitystä, kun aletaan pelaamaan SM-kullasta. Toiseksi, pisteet keskinäisistä Padalle 7-5, eli tuosta kyydistä ja nesteestä ei paljon todisteita ole. Ja lisäksi Ässät on nyt aivan "eri joukkue", kuin noihin aikoihin runkosarjassa.

Ei ole ei. Johonkin puheitten verrokkia täytyy kuitenkin laittaa. JYP ja Jokerit olivat runkosarjassa korkealla ja Ässät on nyt finaalivastustaja. Kuten kirjoitin PARHAIMMILLAAN Tappara vei kyseisiä joukkueita 100-0. Toinen puoli oli pelaamisen lopettaminen ja vastustajan tulot rinnalle / ohi. Näin ei VARMASTI tule enää tapahtumaan. Myös Tappara on aivan eri joukkue kuin runkosarjassa johdossa lepäillessään.

Yleensä näitä kommentteja nähdään vasta hävityn pelin jälkeen Jokerifanien toimesta, mutta sä pistät vielä paremmaksi ja keksit syyn mahdolliselle tappiolle jo etukäteen. Hienoa!

Toisekseen nämä "ei pelannut tasollaan"- kommentit on aina yhtä perseestä. Taso on juuri se, mikä se sillä hetkellä sattuu olemaan. Sitten, kun siellä sattuu olemaan vastustaja, joka on yhtä tasokas, tai tasokkaampi, niin sillä vaan on suuri merkitys pelin ja lopputuloksen kannalta.

Huomaa kyllä, että arvon Valitettavalla tapauksella ei ole mitään käsitystä, kuinka hyvä joukkue Ässät on. Tai sitten tuo kaikki oli pelkkää provoa, johon hölmönä tartuin.

Niin. Aina voi hävitä. Jopa paskalla pelillä. Ykköspelillään Tappara vie pojan kotiin niin selkeästi, että Porissa ihmetellään tapahtunutta vielä ensi vuosituhannellakin. Lukko / HIFK pomppuja voi Ässätkin saada. Silloin voi tulla vaikeaa.
 

Crapbag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, NY Rangers, Southampton, Fc Jazz, A's..
JYP ja Jokerit olivat runkosarjassa korkealla ja Ässät on nyt finaalivastustaja. Kuten kirjoitin PARHAIMMILLAAN Tappara vei kyseisiä joukkueita 100-0. Toinen puoli oli pelaamisen lopettaminen ja vastustajan tulot rinnalle / ohi. Näin ei VARMASTI tule enää tapahtumaan. Myös Tappara on aivan eri joukkue kuin runkosarjassa johdossa lepäillessään.

Tappara vei Ässiä 100-0 runkosarjassa yhden avauserän, samoin kuin Ässät Tapparaa jälkimmäisessä Tampereen ottelussa. Näillä tuskin on mitään tekemistä tulevan ottelusarjan kanssa? Tai no, jos haluat noista jotain johtopäätöksiä tehdä, niin Ässät tuli vielä tasoihin kolmen maalin takaa, Tappara sai puolestaan yhden maalipaikan Kankaanperälle. Yhtä kaikki, melko tyhjää huutelua tämä syväanalyysisi.
 

madeOFspade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Joo-o.

Ässät on kaatanut itsensä kaltaisen JYPin 4-1, sekä kiekottelevan Kalpan 4-1. Ässät osaa pelata eri pelitapoja vastaan ja mukautua pelaamaan vaadittavalla tavalla.

Kaikki voi uskotella itselleen vastustajastaan mitä haluavat.

Nyt on vastakkain kaksi sarjan parasta joukkuetta, varmasti ovat lukeneet toistensa pelitapoja ja ovat valmiita sarjaan. Jäljelle jää silti vain kysymys: Kaksi parasta vastakkain, kumpi on parempi.

Taisteluparit:
Metsola - Raanta , sarjan parhaat maalivahdit. Toistaiseksi Raanta on ollut parempi tällä kaudella. Nyt pelataan finaalit vielä ja katsotaan sitten uudestaan kumpi jää ykköstilalle.
Nieminen - Savinainen , kultapotat. Helvetin hienot duunarit molemmista joukkueista. Katsokaa ja nauttikaa kyseisten herrojen pelaamisesta. Molemmat kuuluisivat kevään leijonajengiin.
Koskiranta - Niemi , ykkössentterit ja joukkueidensa hyökkäyspään liiderit.

Mielenkiintoiset finaalit tulossa. Btw. Molemmilla on jo nyt helvetin hyvä kausi.
 

Keyman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arsenal FC
Btw. Molemmilla on jo nyt helvetin hyvä kausi.

Tässähän tämä on kiteytetty. Mitä te täällä enää kinastelette?

Menkää katsomaan Suomen parasta lätkää, jota Tappara ja Ässät tarjoavat. Muut jengit ovat kesälomalla ja parhaat pelaavat. Molemmat finaalijoukkueet ovat ihan vitun hyviä.

Nauttikaa, paras voittakoon!
 

Orlando

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Niin. Aina voi hävitä. Jopa paskalla pelillä. Ykköspelillään Tappara vie pojan kotiin niin selkeästi, että Porissa ihmetellään tapahtunutta vielä ensi vuosituhannellakin. Lukko / HIFK pomppuja voi Ässätkin saada. Silloin voi tulla vaikeaa.

Eli ainoastaan Tapparan taso tulee ratkaisemaan tämän finaalisarjan? Lukkoa ja HIFK:ta on ihan turha pistää edes samaan lauseeseen Ässien kanssa. Hiukan eri tason joukkueesta kyse.

Edelleen, itse en pysty kovin erikoisia johtopäätöksiä vetämään näiden joukkueiden tasoeroista. Pitkään aikaan ei olla kohdattu. Kun pelataan Suomen mestaruudesta, ei tasoero kovin iso voi olla, suuntaan eikä toiseen. Maanantaina ollaan vähän viisaampia.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Edelleen, itse en pysty kovin erikoisia johtopäätöksiä vetämään näiden joukkueiden tasoeroista. Pitkään aikaan ei olla kohdattu. Kun pelataan Suomen mestaruudesta, ei tasoero kovin iso voi olla, suuntaan eikä toiseen. Maanantaina ollaan vähän viisaampia.


Nimenomaan näin. Pitää vaan yksinkertaisesti nähdä, miten ne alkaa toisiaan vastaan pelaamaan. Edellä esitetyt laskelmat ovat edelleen vain teoreettisia arvioita. Totuus voi hyvinkin olla jotain muuta. Se totuus nähdään sitten kun pelit alkaa.
 

P.Kaukalo

Jäsen
Ylihuomenna alkaa. Luonnollisesti paikan päällä. Pelitavoista en jaksa kirjoittaa. Odotan, että ässät hoitaa rutiinilla.
Veikkaus: Sarja Ässille 4-0 maalierolla 16-2. Nemo tekee Tapparan ainokaiset maalinedusruuhkasta. Lauantaina Poriin mestaruusjuhliin.
 

Oto Hascak

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Henkan analyysisitä oikein pomppasi silmään tämä kommentti Mäntylästä unientuottajana. Mahtaakos keinovalikoima olla entisenlainen, puolesta kentästä kovaa numeroihin? Hope so not.

Se myös mielenkiintoinen pointti, että Ässät Henkan mielestä hurmosjoukkue ja tuo hurmos laantumaan päin. Tappara taas kliininen viimeistelijä ja kliinisyys vaan nousemaan päin. Mikä tekee sen, että jos Ässät pelaa hyvin, se on hurmosta, Tappara kun pelaa hyvin, se on taitoa, voimaa, kameleonttista taktiikkaa.
 

dafjkl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Diskos ja JYP
Itse uskon Ässien olevan niskan päällä tässä finaalisarjassa. Ässien puolustuspelaaminen on tällä hetkellä sellaisella tasolla, että en usko Tapparan hyökkääjien maalin edustalla juurikaan juhlivan. JYP oli lähellä itsensä maalipaikkoihin taistella, mutta Tapparasta ei saman kaltaista äijämäisyyttä löydy. Lukkoa vastaan kirvesrinnat pääsivät tekemään kauniita maaleja ja saivat tilaa kaukalossa. Ässiä vastaan moista ei ole luvassa.

Lisäksi nuorista tähdistä Ässillä on Armia luovana ja kauden parhaassa vireessä jäällä. Tapparalla Barkov telakalla. Nieminen on kyllä hurja pelimies, muttei Ässien Savinainen siinä vertailussa häviä. Maalivahdit ovat kovia, mutta Raanta on ollut todella jäätävä. Itse uskoin miehen sulamiseen keväällä - myönnän - mutta oli viimeisessä välierässäkin loistava. Lukko ei Metsolaa kunnolla testannut.

Näin ollen uskon, että Ässät hakee ryöstön eka finaalissa ja sen jälkeen porilaisia ei pysäytä mikään
 

jamppa1919

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠Ässät♠
Laitetaan vielä tännekin, eli lauantain Porin peliin ei löydy enää istumalippuja. Loput meni 67 klubilaisille.
 

jamppa1919

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠Ässät♠
Porin pelit myytiin kummatkin heti loppuun. Lauantain peli 1 minuutissa, mikä lienee jonkin sortin ennätys. Keskiviikon peliä myytiin sentään 3 minuuttia.
 

kalma

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Porin pelit myytiin kummatkin heti loppuun. Lauantain peli 1 minuutissa, mikä lienee jonkin sortin ennätys. Keskiviikon peliä myytiin sentään 3 minuuttia.

Noita lippuja ei tosin tainnut montaa sataa olla?
Jos vaan saisi täyttää kuin edellisissä Tappara -finaaleissa, niin mahtuisi melkein kaikki haluavat paikalle..
 
Suosikkijoukkue
Tappara
Toivottavasti Tapparan pakisto ottaa jälleen isännän otteet maalin edessä. Silloin on lähellä se tilanne, että Ässien ykkönen saadaan nollattua ja sitä kautta testataan patapaitojen sipuli.

Ässien pakiston pitäisi kyetä vastaavaan. Jos tämä osasto alkaa haparoida niin sitten voimme alkaa ihmetellä, miten se Raantakin sulaa Ortion ja Vehasen tavoin.

Toivottavasti Nieminen, Mäntylä ja Kankaanperä saavat pomminsa sattumaan kipeästi Ässien etenkin ykköseen. Tätä kannattaa tehdä pelkäämättä suuria penaltteja. Jos niitä tulee -> rapatessa roiskuu. Yleensä 5 minuutin jäähyn aikana ei tule maalia ja siten se ei ole ongelma. Tässä sitten testataan myös se, onko Ässät miehekkästi pelivalmiina (=ei käännellä selkää tai kyykitä) vai jo valmiiksi itkemässä fyysisestä pelistä. Jos jompikumpi alkaa sarjan mittaan uikuttamaan kovasta pelistä, on se heikoilla ja hamekangasta voi hankkia. Ässillä on kyllä sikäli hyvä maine, että eivät arkaile fyysistä peliä ja siksi tuskin jokaisesta Mäntylän taklauksesta ollaan valittamassa puolirikollisena. Toivottavasti sarjassa laidat rytisee kunnolla.

Peräkkäiset päivien pelit ovat sarjan tärkein kohta.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Noita lippuja ei tosin tainnut montaa sataa olla?
Jos vaan saisi täyttää kuin edellisissä Tappara -finaaleissa, niin mahtuisi melkein kaikki haluavat paikalle..

Ja onhan 2006 pleijareistakin ollut sellaista juttua liikkeellä, että johonkin peliin olisi myyty vahingossa joku 1000 lippua liikaa, en kyllä muista mikä matsi oli kyseessä.
 

Ressa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Toivottavasti Tapparan pakisto ottaa jälleen isännän otteet maalin edessä. Silloin on lähellä se tilanne, että Ässien ykkönen saadaan nollattua ja sitä kautta testataan patapaitojen sipuli.

Saattaa Tapparan pakisto olla ihmeissään kun pitävät Ässien ykköstä pois maalin edestä sillä ei ne sinne oikein edes aja, paitsi Vellu voi vähän hämmentää vihellyksen jälkeen. Armia-Niemi elää kiekosta ja sitä vetopaikkaa haetaan rauhassa eikä sinne maalille mitään ronkkimaan mennä. Jos haluaa maalin edustalla painia niin katseet kannattaa siirtää osastoon Mutanen-Brodin sekä Pihlman-Lähteenmäki. Marttinen on myös tekijämies teidän maalin edessä jos sinne eksyy.
 

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
Noita lippuja ei tosin tainnut montaa sataa olla?
Jos vaan saisi täyttää kuin edellisissä Tappara -finaaleissa, niin mahtuisi melkein kaikki haluavat paikalle..

Tais olla vissiin 2k per peli.
 

SpaidAce

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Dallas Stars
Henkalta loistavaa analyysiä, kiitokset siitä! Tasokasta settiä!

Muutamia kommentteja:

- Peliaika lisäykset on laskettu hieman kummallisesti, ainakin Ässien osalta. (esim. Savinainen 19:45->22:06 =lisäys 1 min, Armia 16:40->18:49=lisäys 1 min jne. jne.)

- Playoffien osalta tutkimusta vääristää se, että Ässät pelasi runkosarjan 3. ja 5. parasta joukkuetta vastaan, kun taas Tappara pelasi 8. ja 10. parasta. Viimeisen "n. 10 ottelun" otanta on vertailukelpoisempi, koska vastustajat ovat jakautuneet tasaisemmin. Ts. laskelmissa Tappara saa etua siitä, että on pelannut useita pelejä kehnoja vastuksia vastaan.

- Luotettavuus. Tutkimuksen on tehnyt Tappara-fani, joten voidaanko tutkimusta pitää täysin puolueettomana. Onko Ässien maalintekosektroin rajalta tehty laukaus "OUT" ja vastaava Tapparan laukaus "IN"

En halua dumpata tekemääsi tutkimusta Henkka. Nämä olivat vain omia mietelmiäni ja muutamia asioita "jotka hyppäsivät silmään". Olet varmasti nähnyt vaivaa tutkimuksen tekemiseen ja propsit siitä! Todella harvoin täällä valitettavasti saa lukea noin laadukkaasti tuoettuja analyyseja!
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Henkan analyysisitä oikein pomppasi silmään tämä kommentti Mäntylästä unientuottajana. Mahtaakos keinovalikoima olla entisenlainen, puolesta kentästä kovaa numeroihin? Hope so not.

Se myös mielenkiintoinen pointti, että Ässät Henkan mielestä hurmosjoukkue ja tuo hurmos laantumaan päin. Tappara taas kliininen viimeistelijä ja kliinisyys vaan nousemaan päin. Mikä tekee sen, että jos Ässät pelaa hyvin, se on hurmosta, Tappara kun pelaa hyvin, se on taitoa, voimaa, kameleonttista taktiikkaa.

Henkan sinänsä perusteellisessa analyysissa oli kyllä Ässien osalta montakin kohtaa johon voisi tarttua. Kuten vaikka Ässien nimeäminen yksipuolisesti riisto - ja vastahyökkäysjoukkueeksi ja näkemys että Ässien pelitavassa ei ole kiekon pitäjille tilaa. En nyt jaksa kuitenkaan liiemmin mäkättää, hienoa että joku on noin perusteellinen ja kirjoittihan Henkka Ässistä enemmän kuin moni Ässien fani omissa viesteissään :)
 

Höylä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Playoffien osalta tutkimusta vääristää se, että Ässät pelasi runkosarjan 3. ja 5. parasta joukkuetta vastaan, kun taas Tappara pelasi 8. ja 10. parasta. Viimeisen "n. 10 ottelun" otanta on vertailukelpoisempi, koska vastustajat ovat jakautuneet tasaisemmin. Ts. laskelmissa Tappara saa etua siitä, että on pelannut useita pelejä kehnoja vastuksia vastaan.
Jos yhtään seurasit, vaikka Tappara veikin sarjan melko selkeästi, niin IFK kyllä pisti melko hyvin kampoihin, ettei nyt mistään "läpihuutojutusta" voida puhua. Ja tämänkin asian voi joku kääntää niin, että sehän oli vain Tapparan paskuutta.

Ei se Lukkokaan kovin huono voinut olla, jos onnistuivat sääläreiden jälkeen pudottamaan suurimman mestarisuosikin. Joku joukkue ei olisi hyödyntänyt Jokereiden (mm. Kilpeläisen) sulamista. Kahdessa ekassa välierämatsissa mentiin jatkoille, jotka Tappara tosin voitti ansaitusti, ainakin omien värilasien takaa katsottuna. Ja tämänkin voi kääntää, että Tapparan paskuutta mentiin jatkoajoille eikä niinkään Lukon hyvyyden takia. Mutta eiköhän nämäkin keskustelut tästä aiheesta ole jo käyty joitain sivuja takaperin.

Ylipäätään vaikeata arvioida joukkueiden paremmuutta vain peilaamalla playoff-vastustajien tasoa.

Mitä tulee finaalisarjaan, niin luotto omiin on vahva. Jos penkin takana olisi Rautakorven sijaan vaikkapa Sami Hirvonen, niin kyllä Ässät finaalit veisi omissa papereissani. Muuten kyllä tasaväkinen pari näin alkuun, mutta lumipalloefekti voi lähteä pyörimään johonkin suuntaan, tai sitten ei, ja mentäisiin pitemmän kaavan kautta.
 

Sic

Jäsen
Oma fiilis on se, että Tapparaa ei olla vielä kunnolla testattu näissä playoffeissa. Esim. ottelusarja Lukkoa vastaan oli kahden matsin jälkeen jo aikalailla taputeltu, kun Lukolta alkoi bensa loppua. Toisaalta taas Ässät pelasi monta tasaista vääntöä JYPia vastaan, ja nuo voitot tiukoista matseista nostattivat varmasti entisestään joukkueen itseluottamusta. Toki Ässien pitää nyt varoa, ettei latautuminen mene esim. ensimmäisessä kohtaamisessa yli. Toisaalta jos Ässät saa heti ottelusarjan alussa käännettyä pari tiukkaa matsia voitoiksi, niin tiedä vaikka miten hyvin lumipalloefekti jatkaa kasvamistaan heidän puolella.

Joukkueiden kokoonpanovertailua osa-alueittain:

Maalivahdit:
Raanta-Metsola. Etukäteen arvioituna tasoissa mennään. Todella mielenkiintoista kuitenkin nähdä, että kumpi ottaa (edes pienen) henkisen yliotteen ottelusarjan aikana.

Puolustus:
Tapparan pakistolla on enemmän kokemusta playoffeista (ottelumäärät: 365-141 Tapparan pakiston hyväksi), ja ehkäpä kokonaisuudessakin tämä osa-alue kääntyy heille. Mutta toki mistään suurista eroista ei tässä vaiheessa voida puhua. Tiukassa paikassa se voi kuitenkin olla tärkeä juttu, kun jokainen pakkipari omaa paljon playoff-kokemusta. Siinä on Metsolankin sitten helpompi pelata.

Hyökkäys:
Barkovin ja Conollyn poissaolot eivät vielä suuremmin näkyneet Lukkoa vastaan, mutta veikkaanpa että nyt ne alkavat näkyä. Tähän yksi syy on Ässien laajempi hyökkäyskalusto ja paljon tiiviimpi puolustuspelaaminen. En vain vielä jaksa uskoa, että Jarkko Malinen, Elmeri Kaksonen tai vaikkapa Jukka Peltola olisivat sen tason pelaajia, joihin voi luottaa sataprosenttisesti kun ollaan henkisesti ja fyysisesti siinä tiukimmassa paikassa. Ässien kotiluolan löylytyksessä noiden edellä mainittujenkin pelaajien todellinen taso sitten mitataan. Voin toki olla pahasti väärässäkin (enkä yllättyisi), mutta oma epäilykseni on kuitenkin tämä ennen ottelusarjan alkamista.


Kokonaisuudessaan toivon, että tästä finaalisarjasta tulisi tulinen henkien taisto. Vähintäänkin kuuden matsin finaalisarjaan tässä on ilman muuta olemassa ainekset, niin herkullinen ottelupari tässä on nyt kyseessä. Ilmassa on paljon kysymyksiä ennen maanantaita, mutta onneksi ylihuomenna kiekko putoaa (vihdoinkin!) jäähän.
 

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
Kuten vaikka Ässien nimeäminen yksipuolisesti riisto - ja vastahyökkäysjoukkueeksi ja näkemys että Ässien pelitavassa ei ole kiekon pitäjille tilaa. En nyt jaksa kuitenkaan liiemmin mäkättää, hienoa että joku on noin perusteellinen ja kirjoittihan Henkka Ässistä enemmän kuin moni Ässien fani omissa viesteissään :)

Samaa viljeli myös Seppänen ja Petteri "Dingdong" Sihvonen Ustudiossa. Ja toi "dingdong" tulee siitä että Sihvonen on ennustanut Raannan sulamista ilman mitään kunnon perusteluja jo koko kevään ajan. Tai olihan perusteluina että "kiekot alkavat pomppia" jne.
 

hanu

Jäsen
Suosikkijoukkue
raitapaita
Tosta pohdiskelusta Vehasen ja Lukon sulamisesta. Käytännössä sarja oli ohi sen Vehasen Koskirannale tarjoaman riparin jälkeen siinä ekassa Rauman ottelussa. Kun lukkolaiset huomasivat, ettei jakoa ole edes kahden 'kerran miljoonasta' säkämaalin jälkeen. Loppusarja oli kosmetiikkaa.

Sen jälkeen ei Lukko tehnyt tällä kaudella yhtään maalia. Luovuttamista, ainakin pään sisällä, oli ihan yhtä paljon kuin Tapparan hyvyyttä.

t. hanu
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös