Alamummo kirjoitti:
Ymmärrän kyllä (vaikka olen eri mieltä) nämä vaatimukset hallitusten naiskiintiöpaikoista. Yritysten johdot ovat hyvin miesvaltaisia ja näistä miehistä on kiinni se, miten naiset etenevät urallaan. Nostamalla päteviä naisia johtotehtäviin, aukeaa näillekin ajan mittaan automaattisesti hallituspaikkoja.
Ensin pitää miettiä mikä on yrityksen tarkoitus. Onko sen tarkoitus tuottaa omistajilleen voittoa vai työllistää naisia johtotehtäviin? Jos yrityksen tehtäväksi määritellään naisten työllistäminen johtotehtäviin silläkin uhalla, että yrityksen kannattavuus kärsii, voitaisiin tuota kiintiötä perustella.
Mutta jos yrityksen tehtävä on tuottaa omistajilleen voittoa, menettää kiintiön olemassaolo perusteensa. Miksi kenenkään pitäisi laittaa henkilökohtaista omaisuuttaan peliin perustamalla yritys, jos hänen tehtävänsä on työllistää naisia johtokuntaan, ei henkilökohtaisen taloudellisen voiton tavoittelu?
Yhtä hyvin voidaan kysyä, että miksi mikään yritys ei suostuisi ottamaan naisia johtokuntiinsa, jos nämä oikeasti ovat päteviä? Pätevien naisten palkkaaminen hyödyttäisi koko yritystä, ja tuottaisi omistajille lisää voittoa.
Nyt naisia yritetään ajaa väkisin yritysten johtokuntiin, ohi pätevämpien miesten, ja yrityksen tuloksen kustannuksella. Lainsäätäjä on käytännössä määritellyt yksityisen yrityksen ensisijaiseksi tehtäväksi naisten työllistämisen johtokunnissa, ei niinkään voiton (ja sitä myötä valtion verotulojenkin) kasvattamisen.
Monet ruotsalaisyritykset joutuvat jatkossa ottamaan budjetista ylimääräistä rahaa pelkästään naisten (pakollista) työllistämistä varten. Jos johtokunnassa on esimerkiksi 50 miestä ja 10 naista, joudutaan vaihtoehtoisesti joko erottamaan ylimääräiset miehet johtokunnasta tai palkkaamaan jostakin kiven kolosta 35 naista lisää, jotta "tasa-arvo" toteutuisi.
Jos päteviä naisia ei ole tarjolla, niin sitten ne pitää hakea vaikka suoraan kadulta. Muuten yrityksen toiminta ei ole laillista. Siinä sitä saavat yrityksen pomot miettiä päänsä puhki lainsäätäjän typeryyden vuoksi.
Alamummo kirjoitti:
Enkä nyt tarkoita sitä, että naisia pitäisi suosia miesten kustannuksella, vaan sitä, että naiseus ei saa olla rasite uran etenemisen kannalta.
Yrityksellä tulee olla itse oikeus päättää, ketä se palkkaa yritykseensä töihin. Uskoakseni jokainen yritys palkkaa sellaiset henkilöt, joiden se uskoo parhaiten pystyvän vaikuttamaan firman taloudellisen tulokseen positiivisesti. Olkoon nämä sitten miehiä tai naisia.
Alamummo kirjoitti:
EDIT: Vielä tuosta Schymanin "miesvero" -ehdotuksesta. Tuskin ehdotus oli vain irrallinen heitto, vaan hän perusteli asian jollain. Kertoisitko myös sen perustelun?
Schymanin mielestä miesten väkivaltainen käyttäytyminen aiheuttaa yhteiskunnalle niin paljon menoja, että miesten tulisi kollektiivisesti korvata nämä menot verolla, joka lankeaa jokaisen 18 vuotta täyttäneen miespuolisen Ruotsin kansalaisen maksettavaksi.
Schyman ei kuitenkaan huomannut sanoa, että samalla miehet tuottavat ylivoimaisen enemmistön Ruotsin bruttokansantuotteesta.
Schyman kysyi samassa yhteydessä, että "onko yhteiskunnalla varaa miehiin?".
Schymanin omalla kontolla on lukuisia verokusetuksia ja hän on entinen alkoholisti. Silti kukaan ei huomannut kysyä, että "onko yhteiskunnalla varaa Gudrun Schymaniin?".