Sanainen arkku
Jäsen
- Suosikkijoukkue
- Reilu peli ja Putinin vastaisuus
Tampereella tuomareista naisoletettuja on noin seitsemän prosenttia. Millainen tuo lukema on omalla seudullasi? Pelaajien sukupuolijakaumaa en löytänyt mutta siellä nais- ja tyttöoletettujen osuus on omien havaintojeni mukaan jotain ihan muuta kuin 7 pinnaa.
En tiedä suhdelukuja, mutta tämän tästä jaan kenttää neitien kanssa. Neitien, koska syystä tai toisesta leidejä ei ole montaakaan.
Kahdesti olen ollut uusien tuomareiden kurssilla (2008 ja 2016) ja kummassakin tapauksessa osallistujanaiset eivät olleet mitään yksittäistapauksia.
Miksi naiset sitten eivät jatka tuomarina yhtä montaa kautta kuin me toisen sukupuolen oletetut? Syitä on monia. Tässä arvauksia: monipuolisempi vapaa-ajan käyttö. Eivät ole yhtä usein yhtä rahanahneita. Ovat korkeammin koulutettuja, ja eivät tarvitse sivutyötä opintojen jälkeen. Tulevat raskaaksi ja vieraantuvat kohtalaisen sitovasta harrastuksesta. Ovat useammin viikonlopputöissä. Ovat usein tuomaritiimin ainoita naisia, ja eivät viihdy meidän muiden seurassa yhtä hyvin tästä syystä.
Anyway, ainakaan salibandyssä ei ole yhtään estettä tulla tuomariksi, kehittyä, edetä ja nauttia arvostusta miesten tavoin. Laji kasvaa hurjaa vauhtia tyttöjen puolella, ja niistä piireistä aika tuo myös sitten joskus myös uudet tuomarit. Asettelut, palkkiot ja/tai et-valmennus on kummallekin sukupuolelle sama.