Fanitoiminta ja sen seuraukset

  • 836 961
  • 2 865

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
"Kun riidanhakuisimmat kiihottajat poistettiin, tilanne rauhoittui, Viianen lisää."

Eli poliisi kusettaa vai?
Vastaa täysin paikallaolijoiden täällä ja muualla esitettyä kuvaa tapahtumien todellisesta kulusta. Ei sakkoja, ei syytteitä, ei pahoinpitelyjä. Toivottavasti paksupäisemmätkin jo uskovat.
 

Kettumainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
...kun pari hassua ~150 kannattajan ryhmästä poistetaan hallista. Eikä näistä ollut yksikään ultras-jokerien kannattaja tietääkseni. Eli missä palaa? Mitä haluat?

Minusta kyse ei ole ollenkaan tästä. Kyse on törkeästä provoamisesta, vittuilusta, vihanlietsonnasta jne...Kysymys on UHASTA, joka voi vielä johtaa paljon vakavampiin asioihin jos ei siihen puututa. UHKA siitä, että sitä vihaa alkaa kyteä muuallakin.

Yks helvetin pleksinlääpintä ei mua ainakaan heilauta pätkän vertaa. Junnuja oli oikestaan hiton mukavaa kun sai Äijänsuollakin hakata pleksinreunaa oikein urakalla.
 

tuuski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallo-Kärpät
"Yhtään savua tai soihtua ei palanut auton/autojen päällä." No ei auton päällä tainut savuta, mutta voisi sanoa että auton alla sitten jo savusikin. Vai onko tämäkin kuva raumalaisten vääristelemä.

Mielenkiintoinen kuva tämäkin.
Tuohon jälkimmäiseen vielä pieni "skitsofrenia", vai mikä ikinä olikaan, päälle ja penkkejä syyttelemään. Kyllähän tämä osoittaa, minkälainen arvo UJ:n omilla "tapahtumankuvauksilla" on ylipäätään.
 

mtmela

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Keltainen #27. Kajaanin Hokki.
Vastaa täysin paikallaolijoiden täällä ja muualla esitettyä kuvaa tapahtumien todellisesta kulusta. Ei sakkoja, ei syytteitä, ei pahoinpitelyjä. Toivottavasti paksupäisemmätkin jo uskovat.

Olemme vissiin aivan eri linjoilla, minä ja moni muu tarkoitamme sitä, että niitä riidanhaluisia kiihottajia ei olisi paikalla ollenkaan tai millään tavalla mukana fanitoiminnassa. Siitähän tässä on kysymys. Vaikea ymmärtää ettet näe mitään negatiivisia piirteitä tälläisessä toiminnassa.
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Olemme vissiin aivan eri linjoilla
Kyllä varmasti olemme, sillä minua on alusta asti kiinnostanut vain faktatieto siitä, mitä Raumalla on todellisuudessa tapahtunut, sinua ja monia muita on alusta asti kiinnostanut enemmänkin jeesustelu. Minä muuten näen paljonkin tuomittavaa ja korjattavaa monessakin asiassa koskien UJ-toimintaa. Mistä vedät johtopäätöksiäsi etteikö näin olisi?
 

iibor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Jokerit
"Yhtään savua tai soihtua ei palanut auton/autojen päällä." No ei auton päällä tainut savuta, mutta voisi sanoa että auton alla sitten jo savusikin. Vai onko tämäkin kuva raumalaisten vääristelemä.


Ei varmasti vääristelty tuo kuva. On vaan monia eri tapoja tulkita tuo. Esimerkiksi tuli vaan mieleen, että onkohan joku lähtenyt autolla ajamaan ja ihan sattumalta ajanut soihdun yli. Tästä sitten joku yli-innokas kuvaaja ottanut kuvan ja siltähän se näyttää että auton alla soihtu palaa. Ja näin heitetään taas lisää vettä kiukaalle.
 

H-katsomo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko 2004-2005, Napoli
"Ultras ei ole vandalismia tai väkivaltaa ilman syytä"

Mietin vain mikä mahtoi vaivata Forssan ABC-aseman saippuannostelijaa tms. joka kuuleman mukaan sai lauantaina osansa keskieurooppalaisesta Ultras-kulttuurista. Oraksen hanoihin kohdistuvan vihan olisin saattanut vielä niiden raumalaisyhteyden takia ymmärtää..

Kuvaavinta touhun lapsellisuudesta on se kasvojen verhoilu kannatuskaulahuivilla. Se eräskin jantteri pinkissä ralph laurenissaan ilakoi muiden mukana kasvot paljaana noin niinkuin pääasiallisesti. Lievän hässäkän alkaessa sekä esimerkisi ottelun lopussa kasvot verhoiltiin teatraalisesti kaulahuivin taakse. Sen takaa oli sitten mukava ystävien kesken kuorossa huutaa "tänne päin, tänne päin jne." En tiedä, mutta se kaiketi markkeeraa ns. tanssiin kutsua, johon siis takuuvarmasti jollain paikkakunnalla joku joskus tarttuu. Veikkaan Poria. Ja silloin SM-liigalla on ongelma.

Kasvojen peittäminen, Burberry-lippikset ja muu casual-meininki on vain osoitus kuinka epäaitoa ultras Jokereiden harrastama katsomokulttuuri on. Kaikki on vain halpaa kopiota. Osoituksesta wannabe-ultrailulle käy vaikkapa lopun vihanpurkaukset omalle joukkueelle jollaista olisi hankala kuvitella tapahtuvan esimerkisi Ultras Laziolle ja Paulo Di Caniolle. Kun tähän lisätään vielä se, että vihoittelut ultras jokerit-laisittain kohdistuvat yleensä vieraspaikkakunnan janari-järkkäreihin tai 12-vuotiaisiin teinipoikiin eikä vastaavanlaisiin eri seurojen ulras-ryhmittymiin, on touhu erittäin typerää. Vai uskotteko että pahamaineiset Millwallin kannattajat käyttäytyisivät Uefa-cupin ottelussa vaikkapa Pietarsaaressa samalla tapaa kuin Itä-Lontoon derbyssä West Hamia vastaan? Laulaisivat kuorossa huivien takaa "We hate Jaro" samalla viittoillen mopopoikia tappelemaan kanssaan? Ei, koska se ei olisi aitoa.
 
Kyllä varmasti olemme, sillä minua on alusta asti kiinnostanut vain faktatieto siitä, mitä Raumalla on todellisuudessa tapahtunut, sinua ja monia muita on alusta asti kiinnostanut enemmänkin jeesustelu. Minä muuten näen paljonkin tuomittavaa ja korjattavaa monessakin asiassa koskien UJ-toimintaa. Mistä vedät johtopäätöksiäsi etteikö näin olisi?

Minua ja monia muita on kiinnostanut ainoastaan se, saataisiinko tällainen väkivallan ihannointi tai agressiivisuus pois ennen kuin sitä syntyykään. Asianhan laukaisi Raumalta tullut uutisointi, joka pitkän väännön jälkeen näyttääkin pitävän paikkaansa. Se ei poista sitä tosiasiaa, että täällä moni on yrittänyt keskustella asiasta ja ilmiöstä, kun moni muu nimeltä mainitsematon samaan aikaan jankkaa tuosta, mitä Raumalla on sattunut ja onko faktaa. Moni meistä ihmettelee myös sitä, että miksi tälle toiminnan suunnalle annetaan hyväksyntä. Luuletteko tosiaan, että se tuosta vain laimenee ja kaikilla on sitten kivaa? Näettekö edes sellaista vaihtoehtoa, että tuosta voi tulla vielä ongelma?

Tuo poliisilta vahvistettu asia siis onkin aivan sama kuin mitä Satakunnan kansa kirjoitti. Tämäkin on laitettu, kun joku pyysi suu vaahdossa faktaa. Sitten asian ajatus unohtaen piti kirjoittaa, että noinhan se menikin, vaikka tarkoittikin aluksi sitä, että mitään ei ole tapahtunut vaan kaikki on ylireagointia. Ja ennen kuin Jokerikirjoittajien pyynnöstä painun hiekkalaatikolle niin kysyn uudestaan: Onko olemassa vain yksi totuus, jossa toinen osapuoli on väärässä ja toinen oikeassa?

EDIT: Siis selvennykseksi vielä kerran. Ei ole kyse pelkästään siitä, mitä on Raumalla tapahtunut.
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Ei varmasti vääristelty tuo kuva. On vaan monia eri tapoja tulkita tuo. Esimerkiksi tuli vaan mieleen, että onkohan joku lähtenyt autolla ajamaan ja ihan sattumalta ajanut soihdun yli.
Mulle ainakin tuli mieleen että kyseessä on julkinen parkkipaikka ja sieltä ihan oikeasti saattaa joku autolla saapua jopa peliä seuraamaan(kuvahan on jäähallin pääparkkipaikalta). Ilotulitteet kaiketi on ilman lupaa kielletty ja tuskin kukaan on saanut ko. paikkaan moista lupaa.
 

Paha_Kurki

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Pitänee kommentoida..

Pitkään olin sillä kannalla että en osallistu tähän keskusteluun ollenkaan, mutta tuodaan muutama asia esille..

aluksi täytyy todeta että kyllähän nyt varmasti media, tänne kirjoittajat, sm-liiga yms. tahot ovat ylireagoineet. Se että mitä nyt sitten on tapahtunut, on osittain hämärän peitossa. Mikä on täydellinen totuus, - selviääkö koskaan? Jokerit on joukkue joka herättää paljon tunteita, puolesta ja vastaan. Tästä syystä varmasti täysin puolueetonta kommenttia tästä ketjustakaan ei varmasti kovin montaa löydy. Itsekään en sitä pysty varmasti antamaan.

Ylireagointi (varsinkin median) johtuu tietysti siitä että "hässäkän" aiheuttaneet fanit oli juuri jokerien faneja. En ole toistaiseksi löytänyt mitään juttua lauantain Pelicans-KalPa -pelin ensimmäisellä erätauolla tapahtuneesta "nyrkkihippasista" hallin ulkopuolella. Siellä provosoitua tekstiä käyttäneen kaverin nenää niistettiin(alkoholilla osuutta myös täällä). Mutta tätä Rauman jupakkaa on ruodittu melko monessa mediassa..=)

Ei tarvitse taas kysyä että mikä on liigan seuratuin joukkue?

Entäpä tämä fanikulttuurin tuominen Suomeen. Osittain se on ihan hieno juttu. Viimeksi olin ärrä cupia areenalla seuraamassa ja voin kertoa että oli hienon näköistä kun jengi on värikästä ja näkyy sekä kuuluu. Ei siinä mitään. Tuollaista kulttuuria kun edistetään niin ei ole mitään pahaa. Mutta kun tullaan vierasmatsiin ja useampi kymmenpäinen joukko marssii porukassa ja laulaa "me vihataan teitä" -tyylin lauluja niin jossain mättää. Se että itse laulajat tiedostavat että huumorilla näitä vedetään ei ehkä riitä. Tiedostaako laulun kohde eli kuulijat sen niin että siinä ne taas vitsailevat ja kertovat että teitä vihataan? Ei siis ihme että provosoitumista ja sitä kautta ylilyöntejä sattuu. Mielestäni tällaiset jutut voisi jättää pois. Laulaa voi ja pitääkin mutta voisi kohdistaa ne laulut omaan joukkueeseen. Koska johonkin kai se raja on vedettävä. Tuotte Suomeen uudenlaista fanikulttuuria ja edistätte sitä siis osittain tosissaan ja osittain leikillään?

Eli kun fanit tuotte sitä kulttuuria suomeen tosissaan ja asenteella niin oletteko myös valmiit ottamaan vastuun niistä lieveilmiöistä jotka tulevat mukana?

Sitten mitä tähän edelliseen "ylilyöntiin" tulee, siitä en viitsi alkaa suuremmin kommentoimaan koska en ollut paikalla. Mutta se mistä kaikki näyttää saaneen alkunsa (kun lukee tuolta ylempää) on tuo pleksin hakkaaminen. Olisiko mitään tapahtunut jos tätä pleksiä ei olisi hakattu? Sitä on paha mennä arvailemaan.

Pleksit kuitenkin olisi pitänyt/pitää tulevaisuudessa jättää rauhaan. Mutta niinhän se on että ei siihen pleksiin saa koskea muuallakaan. Jos taputat/hakkaat esimerkiksi Hartwall areenalla pleksiin niin sieltä tulee nopeasti järjestyksenvalvoja ilmoittamaan että kyseinen toiminta on kiellettyä. Sama myös monessa muussakin hallissa.

Onko siis pleksilläkin tunteet? =D (mukahauskuuksia lisää)

Pitänee varmaan lähteä etenemään kohti areenaa siellä olis tänään tiukka peli. Bissen veto että JYP voittaa..
 

julle-jr

Jäsen
Ei varmasti vääristelty tuo kuva. On vaan monia eri tapoja tulkita tuo. Esimerkiksi tuli vaan mieleen, että onkohan joku lähtenyt autolla ajamaan ja ihan sattumalta ajanut soihdun yli. Tästä sitten joku yli-innokas kuvaaja ottanut kuvan ja siltähän se näyttää että auton alla soihtu palaa. Ja näin heitetään taas lisää vettä kiukaalle.
Ei mielestäni ole syytä laittaa soihtuja sellaisiin paikkoihin, joihin joku "sattumalta" ajaa autolla. Mitä järkeä moisessa touhussa on? Häiriökäyttäytymistä sanon minä, turhaa kaikkea on puolustellakaan, vaikka toki on ymmärrettävää, että halutaan pitää omien puolta. Mutta voidaan myös myöntää virheet ja sitä kautta tehdä hommaa järkevämmäksi ja tyylikkäämmäksi. Se on omienkin kannalta reilua, että heille kerrotaan että toiminnassanne on parantamisen varaa, mikäli he eivät sitä itse tiedosta tai halua ymmärtää.
 

Wilburg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
"Yhtään savua tai soihtua ei palanut auton/autojen päällä." No ei auton päällä tainut savuta, mutta voisi sanoa että auton alla sitten jo savusikin. Vai onko tämäkin kuva raumalaisten vääristelemä.

Mielenkiintoinen kuva tämäkin.

Oivoi, kyllähän nuo kuvat kertovat kieltämättä omaa karua kieltään. Itä-Helsinki läppä oli jo häiritsevää, mutta tämä menee kyllä sietokyvyn yli. Täytynee pysyä poissa fanikatsomosta tästä eteenpäin.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Eli kun fanit tuotte sitä kulttuuria suomeen tosissaan ja asenteella niin oletteko myös valmiit ottamaan vastuun niistä lieveilmiöistä jotka tulevat mukana?

Tulee ilman väkivaltaa ja ylilyöntejäkin monessa perheessä ihmetteleviä jouluja ja arki-iltoja kun pojalle/miehelle on löytynyt uusi, tärkeämpi perhe sieltä naamiokavereiden kiekkofanipoppoosta. Pullojenkeruu vilkastuu ja loppuvat tölkitkin pääkaupunkiseudulta kun sama jengi keräilee työpaikan pomoista vieraantuneena pulloja, normitöitä ei tehdä koska toimeen tullaan yhteisin eväin. Nettitouhu vähenee myös, epäilen sitä että mukana pysyy koulutustason laskiessa tulevissa Ultrapolvissa. Olettaen siis että kuvioihin mahtuu vielä naisiakin? Miksi normi fanitoiminnan "ollaan jengin kannattajaksi syntyneitä kamuja ja seurataan pelejä ja pidetään melua mutta asiallisesti" pitää korvata uhoamisilla kuten "UJ ei tavoittele väkivaltaa, älä siis tule kerjäämään sitä" tai väärillä lupauksilla kuten "yritämme myös ylläpitää keskustelua"? Mitä keskustelua salailu ylläpitää?

Tässä ollaan nyt synnyttämässä "kulttuuria" jota ei oikein itse osata määritellä. Vahva aate vailla määriteltyä idelogiaa, ja täynnä ristiriitoja.

Väittäisin että kieli poskessa ideoitu krokettiuskontokin on tästä valovuosia edellä, ja vieläpä osittain turenkilaisvoimin.

Täytynee pysyä poissa fanikatsomosta tästä eteenpäin.

Niin tai sitten menet ja kannustat, jättäen raketit, savupommit, naamiot ja nyrkit kotiin. Helppoa.
 

Wilburg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Niin tai sitten menet ja kannustat, jättäen raketit, savupommit, naamiot ja nyrkit kotiin. Helppoa.

Kannustan mielelläni eri puolella hallia, kunhan pysyn erossa näistä pikku-natseista. Valitettavaa , että hyvään kannatusryhmään on tullut näitä yhteisöllisyyttä asiasta kuin asiasta etsiviä nutipäitä. Soihdut ja savut ovat ilman muuta jees, mutta kun niitä käytetään kuvan osoittamalla tavalla, niin tulevaisuudessa tämäkin kannatuskulttuurin muoto karsitaan hallien ulkopuolellakin poliisin toimesta tiukasti pois. Vitun idiootit.
 

Outsider

Jäsen
Ei mielestäni ole syytä laittaa soihtuja sellaisiin paikkoihin, joihin joku "sattumalta" ajaa autolla. Mitä järkeä moisessa touhussa on? Häiriökäyttäytymistä sanon minä, turhaa kaikkea on puolustellakaan, vaikka toki on ymmärrettävää, että halutaan pitää omien puolta. Mutta voidaan myös myöntää virheet ja sitä kautta tehdä hommaa järkevämmäksi ja tyylikkäämmäksi. Se on omienkin kannalta reilua, että heille kerrotaan että toiminnassanne on parantamisen varaa, mikäli he eivät sitä itse tiedosta tai halua ymmärtää.

Jos tommonen savu olisi autolle ja sen kuljettajalle noin äärimmäisen vaarallista, mitä joidenkin tekstit antavat ymmärtää, niin mun mielestä siihen huomaamattaan ajava on yleisellä paikalla vaaraksi muille ihmisille... Eikö?

Jos jostain aiheesta on valittamista ja kritisoitavaa, niin siltä oikealta asialta putoaa yleensä pohja, kun keksimällä keksitään sitten joka asiasta valitettavaa. Laittomiahan noi savut ja soihdut on, mutta ainakin tossa kyseisessä kuvassa tapahtuma näyttää tasan yhtä vaaralliselta, kun se että joku ajaa yöllä tyhjällä moottoritiellä 130km/h...

Joku varmasti korjaa, jos kuvan auto oli paikallaan ja savu vietiin sen alle.



Vielä loppuun yleinen kysymys, että oliko kyseisessä katsomossa muita Jokerien kannattajia JF-clubin ja UJ:n jäsenien lisäksi?
 

Bulldog

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, QPR, St Pauli
Putsatkaa oma pesä paskasta.

En ole tarkalleen tietoinen Rauman tapahtumista, mutta sehän nyt on kuitenkin aivan selvää että ei siellä ihan normi fanitusta ole harrastettu vaan kyseessä on kuritonta ja sopimatonta käytöstä. Tuskin Lukon viestintävastaava keksisi näitä juttuja omasta päästään, kun vielä taannoin Hämeenlinnassa on ollut saman kaltaista toimintaa.
Jokerit fan- clubin kannattaisi ottaa etäisyyttä tämän tyyppisistä aineksista ja tuomita k.o toiminta. Ette Te tällä tavalla kauheesti sympatia pisteitä saa. Sinäänsä myönnettävä on että meilläkin löytyy täysin kajahtaneita idiootteja faniporukoista ja tosiasia on myös että tuskin löytyy yhtään joukkuetta jonka faneista ei mulkeroita löydy.
Lähtökohta pitäisi vaan olla se että kunnon fanit "putsaisivat oman pesän paskasta", ei häiriökäyttäytymisellä ainakaan katuuskottavuus parane vaan siinä paskannetaan omaan pesään.
 

qhangas

Jäsen
Suosikkijoukkue
I F K
Mielenkiintoinen kuva tämäkin.

Ei tämä kuva voi pitää paikkaansa! Median omaa mustamaalaamista ja kuvaa on editoitu mahdollisesti järjestymiesten toimesta. Näin sen täytyy olla!

Kyllähän lauantaita on mediassa virheellisesti muutamaan otteeseen käsitelty, mutta sattumalta ongelmat löytyvät taas Ilmalan ratakiskojen läheltä.

Kaikki vihaa meit voi voi voi...
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Totuus on varmasti jotain näiden kahden tapauksen puolivälistä, mutta siitä, mistä kohtaa, en välitä. Se, mikä minua kiinnostaa on päämäärätön yritys tuoda jotain sellaista kulttuuria Suomeen, joka ei täällä välttämättä toimi. Kuten aikaisemmin on jo todettu, on koko Ultras-ajattelu lähtenyt eri lähtökohdista kuin mitä täällä. Politiikka on ollut vahvasti taustalla alunperin 60-luvulla.


Niinpa. Vaara maa ja ennen kaikkea....VAARA LAJI!

Eipa nyt tule ihan hirveasti mieleen mitaan ultras raportteja taalta jaakiekon emamaasta.

Pidan siita etta oman joukkueen takana seisotaan ja niita kannustetaan aanekkaasti, ja sen homman jokereiden fanit tekevat varmasti parhaiten suomessa (siis vieraspaikkakunnilla), mutta nama vihaelementit ja enemman katsomoon kuin kentalle suunnatut vittuilut ovat ihan turhaa. En ole raumalla pahemmin tormannyt jokerivihaan, ketaan ei kiinnosta onko ne helsingista tms...ei teidan jengia vihata niin paljon kuin kuvittelette (ehka jossain pohjoisessa jossa aina jaksetaan jauhaa "etelan vetelat" jne.) . Se viha kohdistuu todennakoisesti enemman juuri niihin jotka ilmoittavat heti paikalle tullessaan etta "me vihataan kaikkia". Aggressiivisuus on aina synnyttanyt aggressiivisuutta. UJ:t julistavat sivuillaan etta "emme halua vakivaltaa" joten toimikaa sen mukaan. Uhoaminen kun yksinkertaisesti lietsoo vakivaltaa ja sille universaalille totuudelle te ette voi yhtaan mitaan. Jos REHELLISESTI olette sita mielta etta vakivalta on ei-toivottua, voitte hyvin valttya silta ihan omalla kaytoksella. Niin kauan kuin ultras jokerit kohdistavat huutonsa vastustajan faneja kohtaan ja ilmoittavat hallille tullessaan vihaavansa kaikkia, pidan tuota "emme pyri vakivaltaan" pelkkana lapsellisena sanahelinana. Sanoista tekoihin. Lapset tekevat tuota jo esikoulussa...."ma kavelen nyt sua kohti potkien eteenpain ja jos mun jalka sattuu osumaan sinuun niin se on sun vika kun et vaistanyt".

Joukkueen kannattaminen on ihan eri asia kuin paikallisille vittuileminen ja vihan lietsominen.
 
Suosikkijoukkue
Mestaruuden jälkeinen krapula 2022-
Sitä saa mitä tilaa.

Minkä takia juuri uj:n jannut ovat erikoistarkkailussa ja kaikki, jotka rähisevät ovat automaattisesti uj:n porukkaa? Kun jokerikannattajat rähisevät on lehdet täynnä skeidaa rähisevistä uj:n faneista. Kakka valuu molempiin suuntiin.
 

Baroni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, sympatiaa Lukolle
Tämä keskustelu karkaa käsistä.

Huh, onneksi en lähtenyt Raumalle. Minulla kun sattuu olemaan lyhyt tukka. Olisivat minutkin luokitellut kauheaksi skinheadUJ:ksi. =)
Rähisijät ottakoot vastuun teoistaan ja jäävät kotiin tappelemaan poikaystäviensä kanssa. Me muut jokerifanit jatkamme Suomen parasta ja äänekkäintä kannustusta.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Me muut jokerifanit jatkamme Suomen parasta ja äänekkäintä kannustusta.

Hyvä! Teitä tarvitaan, ääntä ja mekkalaa!

*****

Kun Ultra-asiaa (Ultraasia voisi olla joku itämainen keskus) mutustelee niin itseasiassa koko UJ voisi oikeastaan olla iso läppä parin nerokkaan Jokerifanin, tai ei välttämättä edes Jokerifanin toimesta. Pari tyyppiä jotka ovat hyviä puhumaan ovat päättäneet testata ja tarkkailla ihmisiä ja heidän käytöstään tällä ilmiöidealla. Vähän niinkuin se nettisivu niistä pienistä skinheadeistä silloin, paitsi että tämä on vielä paljon pidemmälle vietyä, paremmin hämättyä toimintaa.

Kaikki teemat, värit, jäsenet tarkkaan valikoituina tietyistä ihmisryhmistä, sopivasti lampaita mukaan toteuttamaan kaikkia pähkähullujakin ideoita. Sitten kun tavoitetta pikkuhiljaa saavutetaan eli huomio herää, närkästymistä muiden jokerifanien ja koko Suomen kiekkofanien ja poliisin toimesta niin se homman alullepannut, nuo tekstit tuonne väsännyt poppoo kihertelee kotisohvillaan onnistumistaan. Ikäänkuin hyvä provo netin ääressä, paitsi että tämä leviää myös tuonne kaukalon reunoille ja lehtiinkin, ja televisioon! Pientä "puolustelua" ja "puolustuspuheenvuoroja", annetaan siimaa närkästyjille dumata koko idea, närkästyjät eli me muut luulemme saavamme henkisen yliotteen fiksuudellamme, vaikka itseasiassa meitä huijataan. Emmekä me edes sitä tajua.

~NERO™!!!

No ei. Valitettavasti epäilen että homman alullepanijat heiluvat tuolla mukana ajoittain päisään kukkona tunkiolla, aate vahvistuu kun omat suojaavat tappelijaa kuhmuilta, ehkä joku hieman läpällä, osa valitettavasti tosissaan aatteensa kanssa, toivoen että joskus nimi löytyisi ainakin sieltä FIN-Wikipediasta ensimmäisen kunnollisen SuomiUltran kohdalta. "Ensimmäinen suomalainen Ultrajohtaja tunnettiin nimellä Kukko 0" tms. Aatteessa on jotain hyvää, mutta mopo meinaa karata ajattelemattomien käsistä. Niin ja toivon että kun työpaikka menee alta tifoja näprätessä niin joku toinen Ultra oikeasti jaksaa katsella toista sonnia nurkissaan sohvalla nukkumassa toisenkin viikon.

Koodi:
www.mol.fi > www.ultrajokerit.com

Mistä moinen epäilys? No Ultrasien omat kuvat paljastavat kaiken. Ei mitään henkilöllisyyksiin viittaavaa, mutta kun tässä kuvassa jossa raavas Ultrasälli pitelee "vaaratonta" suihkerakettia kädessään, suojaten kuitenkin kasvonsa semipaniikista jännityksessä, niin ohitserullaava pyörätuolissa oleva tyttökin on purskahtanut nauruun huomatessaan kuinka hassua isojen miesten harrastama papattileikki rosvonaamareineen on.

Tuo tyttökin luopui varmasti barbeistaan jo ajat sitten, tehkää siis tekin se, Ultrajokerien ylilyöjät.

~BREASTS!!!
 
Suosikkijoukkue
Jokerit
Minua ja monia muita on kiinnostanut ainoastaan se, saataisiinko tällainen väkivallan ihannointi tai agressiivisuus pois ennen kuin sitä syntyykään. Asianhan laukaisi Raumalta tullut uutisointi, joka pitkän väännön jälkeen näyttääkin pitävän paikkaansa. Se ei poista sitä tosiasiaa, että täällä moni on yrittänyt keskustella asiasta ja ilmiöstä, kun moni muu nimeltä mainitsematon samaan aikaan jankkaa tuosta, mitä Raumalla on sattunut ja onko faktaa. Moni meistä ihmettelee myös sitä, että miksi tälle toiminnan suunnalle annetaan hyväksyntä. Luuletteko tosiaan, että se tuosta vain laimenee ja kaikilla on sitten kivaa? Näettekö edes sellaista vaihtoehtoa, että tuosta voi tulla vielä ongelma?

Hyvä pointti sulla, sillä kirjoituksesi kiteyttää juuri sen oleellisimman... kysehän ei ole juuri tuosta Rauman tapauksesta vaan siitä, miten meidän tulisi suhtautua tähän mahdolliseen ultrafanitukseen ja sen väistämättä mukanaan tuomiin häiriötekijöihin. Sillä en usko pätkääkään, sitä, etteikö jossain muussa kaupungissa jo pohdita porukalla sitä, että kun ultran miehet tulevat seuraavan kerran meidän kaupunkiin... silloin ei ehkä päätä auota enää niin avoimesti vaan joku vastaa huutoon ja sitten soppa onkin valmis. Vai kävisikö tuolloin niin, että nämä provoamisen mestarit lähtevätkin karkuun, kun on niin vahva selkäranka ja periaatteet... ai niin, eikös se mantra siellä kotisivullakin vähän rivien välistä antanut ymmärtää, että ultra ei sitten väistä eikä pakita. Eli mitä sitten käy...? Siis joskus tulevaisuudessa, tällaisillä ryhmillä kun on tapana paisua räväkämmiksi ja räväkämmiksi.

Sitten itseä ainakin ihmetyttää tuo sama asia, että tässä asiassa ei nähdä metsää puilta eli sitä suurta kokonaisuutta, ei vain tätä yksittäistä tapausta. Niin ja miksi niin harva Jokerifani kritisoi tätä hommaa vai oonko sitten vaan todella pienessä vähemmistössä, jota asia askarruttaa?
 

Metukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei varmasti vääristelty tuo kuva. On vaan monia eri tapoja tulkita tuo. Esimerkiksi tuli vaan mieleen, että onkohan joku lähtenyt autolla ajamaan ja ihan sattumalta ajanut soihdun yli. Tästä sitten joku yli-innokas kuvaaja ottanut kuvan ja siltähän se näyttää että auton alla soihtu palaa. Ja näin heitetään taas lisää vettä kiukaalle.
Näin se varmasti oikeasti on mennyt.
Eihän keskitysleirejäkään oikeasti ollut. Pelkkää Liittoutuneiden propagandaa.
Samoin kuvat avaruuden valloituksesta ovat väärennöksiä.

Kun Ultra-asiaa (Ultraasia voisi olla joku itämainen keskus) mutustelee niin itseasiassa koko UJ voisi oikeastaan olla iso läppä parin nerokkaan Jokerifanin, tai ei välttämättä edes Jokerifanin toimesta. Pari tyyppiä jotka ovat hyviä puhumaan ovat päättäneet testata ja tarkkailla ihmisiä ja heidän käytöstään tällä ilmiöidealla.
Pienestä se Kansallissosialismikin lähti liikkeelle eikä siihen tarvittu kuin yksi erinomaiset puheenlahjat omaava henkilö.
Näin se varmasti on kuten arvelet. Yleensä tällaisessa toiminnassa on taustalla muutama fiksumpi henkilö manipuloimassa porukkaa ja kokeilemassa rajoja.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Pienestä se Kansallissosialismikin lähti liikkeelle eikä siihen tarvittu kuin yksi erinomaiset puheenlahjat omaava henkilö.
Näin se varmasti on kuten arvelet. Yleensä tällaisessa toiminnassa on taustalla muutama fiksumpi henkilö manipuloimassa porukkaa ja kokeilemassa rajoja.

No en ehkä kuitenkaan vertaisi tätä ihan noin suureen uhkaan. Monen fanin pelit voivat mennä pilalle mutta tuskin koko kansakunnan kuitenkaan. Ja jos, kuten yleensä on tapana, maltat lukea enemmän kuin kaksi ensimmäistä riviä, päädyin lopputulokseen ettei taustamanipuloinnista ole kyse. Mikä on sinun ehdotuksesi ongelman, raketteihin ja henkilöihin jotka pilaavat muiden maineen, ratkaisemiseen?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös