F1-ketju

  • 657 916
  • 5 119

Tuzzi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Myös espanjanjoolit ovat sitä mieltä, että Räikkönen mestari. Tiedä sitten voiko näihin luottaa... Aamulla näkee sitten. [ulr=http://www.elpais.com/articulo/deportes/Raikkonen/oficialmente/campeon/elpepudep/20071021elpepudep_25/Tes]Linkki[/url]

Heh jotenkin meni yöunet tässä...Samahan tuo olisi mennä nukkumaan, eihän sitä tiedä milloin se päätös tulee. Meni miten meni, niin aika huono maku jäi tästä mestaruudesta ja koko kaudesta. Harmi Kimin kannalta.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Espanjalaiset sanomalehdet Marca ja Pais ovat näköjään vahvistaneet, ettei sanktioita pauku. Mistä vitusta ne sen tietää? Miksei f1.com sivustolla ole vieläkään mitään muuta, kun "BMW Sauber and Williams under investigation"?

Varmaan B.E. ja kumppanit punovat juoniaan jossakin vitun neuvotteluhuoneessa mineraalivesilasiensa ääressä.

Alkaa hermo meneen.
 

repe_joke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim
Jokohan se sitten olisi virallista? Vai vieläköhän sitä saa jännittää, josko vaikka Räikkösen Ferrarista, löytyisi gramman verran liikaa kanin paskaa.
 

Tuzzi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Minäkin alan olemaan varovaisen optimistinen, vaikka perusskeptinen olenkin (varsinkin näissä FIAn touhuissa). Nimittäin Itävallan yleisradioyhtiö on myöskin vahvistanut, ettei rangaistuksia tule.

Kyllähän nyt julkisoikeudelliset yleisradioyhtiöt ovat luotettavia tietolähteitä. Luulisin.

http://sport.orf.at/
 

kilonkingi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Jokohan se sitten olisi virallista? Vai vieläköhän sitä saa jännittää, josko vaikka Räikkösen Ferrarista, löytyisi gramman verran liikaa kanin paskaa.

Kieltämättä nyt kyllä repesin, mutta eihän sitä koskaan tiedä mitä kaikkea McLaren ja FIA kaivavat sääntökirjasta. Mutta tosiaan tältä erää näyttäisi asia olevan selvä ja voi vihdoinkin painua nukkumaan. Ja jos hylkäyksiä tulee niin on aivan varma, ettei Ferrari jätä asiaa sikseen.
 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
Vähintään oikeudenmukaista, koska Hamiltonkin on jätetty rankaisematta jo useampaan otteeseen. Hamilton varmasti kasvoi pikkupojasta aikuiseksi näissä kahdessa vikassa kisassa ja on ensi kaudella vahvempi etenkin henkisesti. Mutta silti täytyy ihmetellä, miten pahasti Hamiltonin vhs sekosi kahdessa viimeisessä kilpailussa. Itse pidän sitä varikolla ulosajamista yksin Hamiltonin syynä, koska kyllä perkele tuolla tasolla pitäisi pystyä ottamaan renkaiden kunto huomioon. Tässäkin kisassa muutamat eka kierrokset ajoi kuin joku tusinajapski konsanaan. Alonso oli yllättävän viileä kisan jälkeen, ei paljoa näyttänyt masentavan. Taisi olla ennemminkin onnellinen, että Hamilton ei voittanut. Ensi kaudeksi sitten rellulle(?). Ei tämä Kimin voitto enään niin paljoa riemastuta kuin Häkkisen mestaruudet aikoinaan, mutta ehkä sitä on vain itse muuttunut vuosien varrella. Toki tämä silti hienolta tuntuu. Hyvä Kimi!
Ensi kaudella se mestaruus tuleekin jo paljon helpommin.
 

Kummeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Washington Capitals
Vähän on vieläkin sellanen olo, että mitä vittua?? Mitä tapahtuu?

Mutta kyllähän se on pakko uskoa, että KIMI RÄIKKÖNEN ON VUODEN 2007 MAAILMANMESTARI!!!!!
 

Txjokeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Men in Blue ja muut oikeudenjakajat
Aika uskomatonta kyllä Suomen kokoisen maan menestyminen moottoriurheilussa.

Vielä kun laskee suhteen, montako kuskia eri maista on ajanut tosissaan mestaruudesta.

Suomalaiset 5 kuskia / 3 mestaria - aika hyvä suhde.

Niin: Onnea Kimille.
 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
Vielä kun laskee suhteen, montako kuskia eri maista on ajanut tosissaan mestaruudesta.

Suomalaiset 5 kuskia / 3 mestaria - aika hyvä suhde.

Niin: Onnea Kimille.

Selittyy sillä, että rahalla tai kansalaisuudella ei juuri pääse ajelemaan. Suomalaisen pitää oikeasti olla lahjakas, että pääsee tuonne. Japanilaisia ja Brasilialaisia (mm.) kultalusikkapoikiahan tuolla on käynyt nolaamassa itseään rahan ja/tai jonkun tahon voimakkaalla tuella.
 

Stolk-2

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Vielä kun laskee suhteen, montako kuskia eri maista on ajanut tosissaan mestaruudesta.

Suomalaiset 5 kuskia / 3 mestaria - aika hyvä suhde.

Niin: Onnea Kimille.

Virkistätkö muistiani, kun en muista ketkä muut ovat tosissaan ajaneet mestaruudesta (JJ ja Salo)?
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jälkiviisautta koko rahalla

7.7.2007
Mutta eikö se ratkaisevin hetki ole kauden lopussa, eli kenellä on silloin eniten pisteitä, puhutaan sitten tallien kuskien välisestä kisasta, koko MM-sarjan tilanteesta tai vaikka niistä tallipisteistä, joita tuomalla Kimi saattaa hyvinkin avittaa Ferrarin valmistajien maailmanmestaruuteen? Turha liikaa arvostella puolen kauden pisteistä, niillä ei lokakuussa ole paljon virkaa.

Ja pysytäänkö edelleen tässä päivässä? Voi helvetti, on vaikeeta tajuta, että nyt puhutaan nykytilanteesta. Tule sitten jälkiviisaana lokakuussa selittämään, että oikeassa olit. Tai ehkä minä tulen?

Kun kerran silloin heinäkuussa käskettiin jälkiviisastelemaan jos aihetta löytyy, piti nyt tehdä työtä käskettyä. Kauden puolenvälin tienoilla kun tuomittiin Kimin aika Ferrarilla jo epäonnistuneeksi, vaikka kolmen vuoden sopimuksesta oli takana hurjat puoli vuotta. Nyt on yksi kausi takana ja saavutettuna tallimestaruus sekä kuskien maailmanmestaruus, epäonnistunut kuskihankinta Ferrarilta edelleen?

Samalla löytyi mm. seuraavanlainen kirjoitus kesältä, pakko kai siihenkin on vastata.

01.07.2007
Tsekkaahan sitä MM-taulukkoa niin näät mikä se Räikkösen tilanne on. Suorastaan loistava. Maailman 4. paras formulakuski, ei hirveästi vakuuta.
Tuohonkin on nyt hyvä vastata kun pytty on Kimillä ja nimi pysyvästi historiankirjoissa maailmanmestarina, eli tsekkaahan nyt sitä MM-taulukkoa, niin näet että Kimi on maailman paras formulakuski.

Muitakin mielenkiintoisia mielipiteitä löytyi, ilman sarvia ja hampaita pitää todeta että mm. scholl oli sitä mieltä että Schumin lähtö ja Kimin palkkaaminen aiheutti Ferrarin romahtamisen ja sen, ettei Kimi voita siellä ainuttakaan mestaruutta. Voisiko sittenkin olla, että kaudella 2007 eniten voittoja ja MM-pisteitä saalistanut ja luonnollisesti siis mestaruuden voittanut suomalainen olisi sittenkin jopa pätevä ja tallin luottamuksen arvoinen kuski?

Moni muu lajia ja Kimin uraa seurannut on tällaisen asian oivaltanut jo vuosia sitten Räkän puhetyylistä huolimatta, luulisi että viimeistään nyt antaumuksellisimmatkin Kimin vihaajat ja "dissaajat" voisivat edes osittain myöntää Kimissä sittenkin olevan kykyjä ajella F1-autoa. Ottaahan se ymmärrettävästi koville kun meni ja vei mestaruuden vaikka onkin turhaan hypetetty räkänokka, mutta ainakaan itse en mitään vähempää Kimiltä Ferrarilla odottanutkaan kuin talli- sekä kuskimestaruutta, ja sen olen tähänkin ketjuun kirjoittanut monen monta kertaa.

Ja oikeassa oleminen tuntuu aina hyvältä, varsinkin tällaisessa asiassa kun on muutenkin saanut vuodesta toiseen ihmetellä mikä siinä Kimissä niin vihastuttaa.

Edit: Mainittakoon nyt, että jälkiviisaus on perseestä enkä yleensä tällaiseen tonkimiseen ryhdy, nyt oli pakko kun jäi aikanaan tuo kehoitus mieleen ja Kimi suoritti kuitenkin yhden F1-historian uskomattomimmista nousuista maailmanmestaruuteen.
 
Viimeksi muokattu:

Betoz

Jäsen
Mainittakoon nyt, että jälkiviisaus on perseestä enkä yleensä tällaiseen tonkimiseen ryhdy, nyt oli pakko kun jäi aikanaan tuo kehoitus mieleen ja Kimi suoritti kuitenkin yhden F1-historian uskomattomimmista nousuista maailmanmestaruuteen.
Jos on jälkiviisaus perseestä, niin on myös tuo jatkuva omaan pesään kuseminen suomalaisten osalta. Ihan oikein noille kirjoittajille, että joutuvat syömään sanansa. Keskisormi on pystyssä myös niille, jotka oikeasti käänsivät takkinsa jo hyvissä ajoin, mutta ovat täällä juhlistamassa ihan kuin olisivat juuri niitä fanaattisimpia kannattajia. Kimikin antoi lehdistötilaisuudessa rivien välistä kuittia medialle ja suomijunteille, hyvin jaksoitte kannustaa taas.

Luuliko joku oikeasti, että Kimin vauhti olisi yhtäkkiä hävinnyt kauden välissä jonnekin? Itselläni on mahtava tilanne tällä hetkellä, kun olen koko kauden pitänyt Kimin puolia ja jengi on suunnilleen tullut vittuilemaan päin naamaa, kuinka Kimi on aivan lapanen ja ties mitä muuta. Viimeksi näin kävi töissä pari viikkoa takaperin. Hienoa mennä takaisin sinne. Luultavasti samat miehet alkavat nyt perumaan puheitaan.

Suomen media, haista vittu.
Takinkääntäjät, haistakaa vittu.
 

VT

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kimikin antoi lehdistötilaisuudessa rivien välistä kuittia medialle ja suomijunteille, hyvin jaksoitte kannustaa taas.
Jep, loistavaa kuittia Kimiltä. Kyllä Kimilläkin on välillä sana hallussa. Kimi esiintyi muutenkin edukseen eilisessä lehdistötilaisuudessa ja toivottavasti mahdollisimman moni Kimi-vihaaja näki sen.

Kateellisten ja pessimististen suomalaisten lisäksi tämä oli tosiaan loistava näpäytys myös medialle. Kauden aikana suomalainen media on varmaan vähintään viiden kisan jälkeen todennut, että nyt meni Kimin mestaruushaaveet.

Massa osoitti eilen melkein ensimmäistä kertaa olevansa myös taktisesti todella kypsä kuljettaja ja hieno juttu, että Ferrari teki miehen kanssa pitkän jatkodiilin. Massan lähdössä suorittama blokkaus oli avain Kimin mestaruuteen, sillä se laukaisi tapahtumasarjan, joka johti Hamiltonin panikointiin.

Toivottavasti Kimillä säilyy motivaatio pidempään kuin nykyisen sopimuksen loppuun eli kaksi vuotta.
 

Dieppe

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kimikin antoi lehdistötilaisuudessa rivien välistä kuittia medialle ja suomijunteille, hyvin jaksoitte kannustaa taas.

Tässä on juuri se suurin syy miksi itse en osaa enkä halua arvostaa ko. "huippu-urheilijaa". Mielestäni huippu-urheilijan tulee osata myös käyttäytyä ja hoitaa pr-hommat tyylikkäästi. Joo, joo, ajamaan se on palkattu ja se on hiton nopea ja plaa, plaa plaa. Tyylikkään aikuisen urheilijan ei tarvitse voiton hetkellä piikitellä ketään. Hän ymmärtää oman arvonsa ja osaa jättää ylimääräiset lätinät omaan arvoonsa.

Niin ja en ole takinkääntäjä enkä myöskään kateellinen. Räikkönen ei vaan edusta minun näkemystäni tyylikkäästä urheilijasta. Eikä hänen mestaruus ole minulle myöskään mikään murheen paikka. Se ei vaan heilauta minua yhtään enempää kuin Grönholmin mahdollinen mestaruus Räikköstä.

ps. Bosselle pidän peukkuja ja toivon että hän oikeasti tyylikkäänä huippu-urheilijana saa uralleen hienon kruunun.
 

Turder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Massan lähdössä suorittama blokkaus oli avain Kimin mestaruuteen, sillä se laukaisi tapahtumasarjan, joka johti Hamiltonin panikointiin.

Muutenkin koko lähtö ja seuranneet ensimmäiset mutkat oli aika kovaa koulua Lewisille. Ensin Massa blokkaa, sitten Kimi liukuu eteen, Kimi jarruttaa pikkaisen ennen kakkosmutkaa jolloin Hamiltoninkin on jarrutettava ja Alonso pääsee ulkopuolella rinnalle ja siten kolmosmutkaan sisälle ja lopulta ohi. Sitten vielä Alonson ajolinjanvaihto (joku voisi väittää "epäurheilijamaiseksi" mutta mestaruusskabassa saa ja pitää olla kovat otteet) ja lopulta epäonnistunut jarrutus.

Tuosta muiden maiden mestareista, että tuota brittien ylivoimaa voi vielä "vähentää" siten, että esim. skottimestarit ovat aina ajaneet oman lipun alla (Stewart, Clark) ja englantilaiset Englannin väreissä (Hawthorn, G. Hill, Surtees, Mansell, D. Hill). Mutta kaikenkaikkiaan uskomaton suoritus Suomelta. Eilen Sky Newskin sadatteli, että mikä meissä englantilaisessa on vikana kun pienet maat asukasluvultaan rökittää meidät (Kimi ja Etelä-Afrikka rugbyssa).

Noista Kimin kommenteista vielä. Viimeistään siinä Oskari Saaren haastattelussa Kimi sanoi suoraan sen mitä pressitilaisuudessa pystyi tulkitsemaan. "Niin paljon on paskaa saatu niskaan".
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hyvä Matti!

Tulipa mieleen, että Kyllösen heitto kisan ensimmäisellä kierroksella eilisessä koostelähetyksessä oli kerrassaan loistava, kuten toki monet muutkin toopen jutuista kaikissa lähetyksissä.

"Lewis Hamilton, onko hän aikamme Stirling Moss: EI KOSKAAN MESTARUUTTA!"

Ehkä Kyllöseltä hieman varaslähtöä tuollaisiin juttuihin, kun puhutaan 22-vuotiaasta tulokaskuskista. Muutenkin taas taattua laatua läpi kisan, '

"Kimi ehtii SELVÄSTI Massan edelle... vai ehtiikö..?"

"Massa palaa varikolta yhdeksänneksi... ei vaan toiseksi..."


Uskomattoman pihalla se äijä on edelleen, ei ole MTV3:lla kovin hyvällä mallilla nuo selostajat.
 
Viimeksi muokattu:

Orman Mollis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
Perinteinen F1- piireihin kuuluva kabinettipeli on alkanut ja McLaren on tehnyt valituksen tuomariston päätöksestä..

http://www.dailymail.co.uk/pages/live/articles/news/news.html?in_article_id=488959&in_page_id=1770

Dennis, mestaruus meni jo.. No voihan sitä vielä yrittää, jos vaikka kabinettipelillä onnistuisi. Olisiko kannattanut vähän panostaa itse hommaan, niin Hamilton olisi juhlinut jo ennen Brasiliaa maailmanmestaruutta!!

Tuskinpa tuo valitus mitään vaikuttaa, tuomaristo mietti varmaan jo tarpeeksi tarkkaan (6 ja puoli tuntia) tuota aiempaa päätöstä ja julisti Räikkösen mestariksi..
 

Vakio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Man City
Noista Kimin kommenteista vielä. Viimeistään siinä Oskari Saaren haastattelussa Kimi sanoi suoraan sen mitä pressitilaisuudessa pystyi tulkitsemaan. "Niin paljon on paskaa saatu niskaan".

Kimi varmaankin viittaa tällä lausahduksella kirjoituksiin, jotka ovat käsitelleet hänen tapojaan viettää vapaa-aikaa. Eihän Kimin ajosuorituksia kai hirveästi ole moitittu. Työmotivaatiota on ehkä joskus epäilty, mutta silloinkin on taidettu lainata jotain Niki Laudaa tai vastaavaa.

Mutta siis tuo julkinen ryyppääminen ja rellestäminen on ollut lehdistössä moneen otteeseen negatiivisesti esillä. Kimin pitäisi ymmärtää, että likimain kaikkia superjulkkiksia kohdellaan juuri samalla tavalla. Jos tuossa asemassa oleva ihminen hilluu umpijurrissa julkisesti strippibaarissa aukomassa sepalustaan, melko varmaan löytää itsensä roskalehdistä.

Tätä puolta Kimin on aina ollut vaikea ymmärtää. Hänen mielestään suomalaisen median pitäisi olla joka hetki polvillaan hänen edessään.

Todella hieno suoritus kuitenkin Kimiltä ja ainakin meikäläisellä yltiöisänmaallisella urheiluhullulla meinasi viimeisillä kierroksilla liikutusta pukata pintaan.

Toivotaan, että Häkkinen on oikeassa ja Rosberg pääsee jo ensi kaudeksi MacLadan rattiin. Osaa Nico suomea tai ei, minä seuraan suurella mielenkiinnolla tämän puolisuomalaisen - tai kuten Iker hyvin sanoi, suomalaisen maailmanmestarin pojan - edesottamuksia F1:ssä.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tätä puolta Kimin on aina ollut vaikea ymmärtää. Hänen mielestään suomalaisen median pitäisi olla joka hetki polvillaan hänen edessään.
tse asiassa ideaalimaailmassaan Kimi ei varmaan suinkaan haluaisi lehdistön olevan edes polvillaan hänen edessään, vaan yksinkertaisesti olisi mieluiten ilman minkäänlaista julkisuutta ensinkään. Tuskin haluaa mitään erityistä pehmokohtelua, vaan yksinkertaisesti tulla jätetyksi täysin rauhaan.

Mutta kun ammatti on tuo, työnantajat McLarenin ja Ferrarin kaltaiset mahtitallit ja nyt vielä maailmanmestaruus taskussa, ovat tuollaiset toiveet normaalielämästä luonnollisesti turhia ja jatkuva edustaminen niin varikolla kuin välillä kisojen välissäkin on vain hyväksyttävä osaksi toimenkuvaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös