Eurovaalit 25.5.2014

  • 76 163
  • 605

paki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Tähän sopisi se video, jossa joku professori havainnollistaa värillisten pallojen avulla miten maahanmuuton avulla voidaan ratkaista maailman köyhyyttä kun ottaa huomioon mihin tahtiin lähtömaissa väkiluku kasvaa. Vastaus: ei mitenkään.

Jos maailmassa on nyt se 6 miljardia köyhää ja lisää tulee kovaa vauhtia, ei edes 500 miljoonan köyhän siirtäminen länsimaihin auta yhtään mitään. Jos 500 miljoonan siirtämiseen länsimäihin käytetään vaikka 10 vuotta, niin saman verran köyhiä ehtii syntyä tänä aikana kehitysmaihin. Ja jokainen voi miettiä, mitä Suomen taloudelle tapahtuu, jos tänne otetaan ~ 4 miljoonaa (suuripiirteinen "Suomen osuus") luku- ja kirjoitustaidotonta vuohipaimenta kymmenen vuoden aikana. Vastaus: Suomessa ei ole sen jälkeen varaa enää mihinkään sosiaaliturviin eikä ilmaisiin koululaitoksiin tms. kun jo tämän hetkisillä humanitaarisilla maahanmuuttajilla on äärimmäisen huono työllisyysprosentti kaikista kotoutustoimenpiteistä huolimatta. Jokainen voi miettiä, paraneeko tämä työllisyysprosentti kun resursseja noin valtavan pakolaismäärän kotouttamiseen ei todellakaan ole.

Ja niin, tämän 500 miljoonaan (joista 4m Suomeen) ihmisen rahtaaminen länsimaihin ei siis parantanut maailmaan köyhyyttä käytännössä katsoen lainkaan, ainoastaan lisäsi maapallon ympäristöongelmia valtavasti (Pohjoismaissa ja L-Euroopassa hiilijalanjälki moninkertainen Afrikkaan verrattuna) sekä käytännössä romahdutti maailmantalouden. Suomikin taantuisi hyvin todennäköisesti joksikin Etelä-Afrikan kaltaiseksi valtioksi, jossa osa väestöstä kyllä tienaa hyvin mutta joutuu elämään valtavien muurien takana suojassa koska maassa on niin paljon köyhyyttä ja turvattomuutta.

Mikäli vihreät saisivat oikeasti vapaat kädet päättää asioista, olisi se suurin katastrofi mitä ihmiskunnalle voisi tapahtua.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Jaahans, ei kun taas jauhetaan somaleista ja kurdeista, ja varmaan vielä tulee pian Eurabiakin kaupan päälle. Hämmästyttävää sijaistoimintaa tämä - tietysti on kai pakko kohkata sellaisista asioista, joissa maassa on vielä päätäntävalta. Ihmetyttää kyllä tämä vihreiden valtaisa vaikutusvalta, kun ovat sanelleet maahanmuuttopolitiikan jo vuosikymmeniä 5-10%:n kannatuksella. Olisipa tässä maassa joskus porvarillisilla puolueilla enemmistö. Jos siis haluaa miettiä, miksi on päästetty näitä valtaisia satojentuhansien laumoja väri- ja uskontovammaisia tähän maahan niin voisi kokeilla mielessään vaikka yhtälöä PS+Kok+Kesk+KD ja miettiä, että koska tämä yhdistelmä saisi maassa enemmistön ja pystyttäisi sulun tälle maamme valtaisalle islamisaatiolle ja sille taloudelliselle katastrofille, minkä nämä 15 000 somalia ja 10 000 tuhatta kurdia ovat meille aiheuttaneet.
 

Tuamas

Jäsen
Ainahan näissä lähdetään tälle entäs jos, "kun EU päättää jakaa taakkaa" ja "eksponentiaalinen kasvu"-linjoille, kun tosiasiassa ongelma on jos ei nyt mitätön, niin pysynyt melko pienenä koko lähihistorian.

Muistan taannoin kun eräskin palstan diplomi-insinööri oli varma Somalien maahanmuuttomäärän eksponentiaalisesta kasvusta, kun yhtenä vuotena oli hieman aiempaa enemmän turvapaikanhakijoita.
Toki koko homma lienee unohdettu, kun kävikin niin että sitä seuraavina vuosina hakemusmäärä putosi selvästi.

Ps.
Astrid Thorsin aikana tehtiin huomattavasti enemmän kiristyksiä maahanmuuttopolitiikkaan, kuin Päivi Räsäsen aikana on tehty.
 
Kyllähän tonne Etelä-Euroopan rannoille melkoisilla banaanilaivoilla nimenomaan ajelehditaan. Ja mikäli Euroopassa päätetään taakanjaosta, tarkoittaa se sitä että seuraavaksi nämä banaanilaivoilla ajelehtijat lennätetään Suomeen. Eli kyllä sieltä ihan oikeasti on valtava määrä luku-, kirjoitus- ja kielitaidottomia tulossa Suomeen jos mahdollisuus annetaan.

Puhutko nyt yhä Espanja laittomista maahanmuuttajista? Enkö minä juuri edellisessä viestissäni selittänyt sen, minkä vuoksi tämä ei toimi Suomessa? Vai oletko oikeasti sitä mieltä, ettei Suomeen tuleville maahanmuuttajille tule myöntää minkäänlaista sosiaaliturvaa (ei Espanjan laittomillakaan sitä ole)? Tämäkään ei tietysti ole hyvä vaihtoehto, sillä silloin suurten kaupunkien ympärillä alkaa tapahtumaan slummiutumista kun ~500e/kk tienaavat laittomat maahanmuuttajat keräytyvät samoille alueille asumaan.

Tähän sopisi se video, jossa joku professori havainnollistaa värillisten pallojen avulla miten maahanmuuton avulla voidaan ratkaista maailman köyhyyttä kun ottaa huomioon mihin tahtiin lähtömaissa väkiluku kasvaa. Vastaus: ei mitenkään.
Asioiden suuruusluokista kertoo se, että Afrikan väkiluku kasvaa tällä hetkellä joka viikko 500 tuhannella ihmisellä, ilmeisesti sitten nälänhädän välttämiseksi pakolaisia pitäisi ottaa vastaan joka viikko vähintään tuon verran?

Puhun edelleen Espanjan maahanmuuttajista, koska sinne tämä joidenkin mielestä ongelmallinen maahanmuutto on enimmäkseen kohdistunut, ja sieltä on siten saatavissa oletettavasti hyvää dataa maahanmuuton vaikutuksista. Näyttäisi ne maahanmuuton vaikutukset talouteen olevan positiivisia, ihan niin kuin Suomessakin.

Väite siitä, että globaali köyhyys tulisi ratkaista ottamalla kaikki halukkaat neekerit suomeen sosiaaliturvaa nauttimaan on aika härski olkinukke. Ei kai tässä toivota muuta kuin että työvoima voisi liikkua vapaammin rajojen yli jottemme loisi Euroopan ja lähtömaiden talouskasvulle turhia keinotekoisia rajoitteita. Euroopan näkökulmasta kun työvoiman tarjonta luo uutta kysyntää alentamatta merkittävästi kantaväestön työllisyysastetta kuten Espanjan luvut osoittavat, ja lähtömaiden näkökulmasta kun siirtotyöläisten rahalähetykset ovat monen kehitysmaan tärkeimpiä kansantulon lähteitä.

Aika muukalaisvastaisista lähtökohdista / maailmankuvasta / värilasein on Roslingin videoita katsottu, jos ne on tulkittu argumentiksi tätä em. olkinukkea vastaan. Video johon viittaat kun päättyy näihin sanoihin: "En ole optimisti, mutten myöskään pessimisti. Olen possibilisti ja tosissani. Se, on uusi kategoria, jossa jätämme tunteellisuuden pois ja suhtaudumme maailmaan analyyttisesti. It can be done. Meillä voi olla paljon oikeudenmukaisempi maailma, vihreällä teknologialla, köyhyyttä vähentävillä investoinneilla, ja globaalilla hallinnolla maailmasta voi tulla tämän näköinen (Rosling havainnnollistaa laatikoin, jossa maailman populaatio on vuonna 2050 jakautunut tasaisesti tuloluokittain ja absoluuttinen köyhyys poistunut)."

Hans Rosling: Global population growth, box by box - YouTube

Työhaluisten rajalla käännyttäminen, savupiipputeollisuuden, joka ei saa tuotteitaan kaupaksi, subventointi, ja kehitysavun ja sen sellaisen pienentäminen ei minusta varsinaisesti kuulosta siltä mitä Rosling tarkoitti sanoessaan "it can be done".

Sosiaaliturvakuviot joista hanakasti puhut täytyy tietysti ottaa huomioon kokonaisuudessa. On ihan oikeutettu pelko, että Suomeen muuttava paimentolainen työllistyy heikommin kuin Italiaan muuttava paimentolainen, jos Suomen sosiaaliturvajärjestelmä sisältää pahan kannustinloukun ja Italialainen sosiaaliturvajärjestelmä ei. Fiksumpaa on kuitenkin korjata se kannustinloukku eräällä yksinkertaisella muutoksella kun nostaa kädet pystyyn ja huutaa "en ala!" heti kun kuution muotoinen palikka ei menekään ympyrän muotoiseen rikään.

Maahanmuuttajillahan on pirun hyvä korjata kestävyysvajetta, sillä he ovat kaikissa tilastoissa huoltosuhteen kannalta huonompia kuin kanta-asukkaat. Maahanmuutto ei ainakaan nykymuodossa ole ratkaisu.
Se että on huoltosuhde on huonompi kuin kanta-asukkailla, ei tarkoita, että kansantaloudellinen vaikutus olisi negatiivinen. Maahanmuuton taloudellinen kokonaisvaikutus Suomeenkin on positiivinen, vaikka osa maahanmuuttajista onkin kotoutunut ja työllistynyt päin persettä.

Perussuomalaisten mielestä nämä Suomessa asuvien afrikkalaisten työllisyysasteet ja huoltosuhteet ovat tietysti kivan kuuloisia tilastoja, mutta kun ne sijoitetaan maahanmuuttajien kokonaisuuteen, puhutaankin vain kärpäsen paskasta. Ja vielä vähemmän relevanttia niihin muutamiin somppuihin keskittyminen on kun edelleen keskustellaan työperäisestä maahanmuutosta Euroopan tasolla jota olisi syytä edistää.

Toisen maailmansodan jälkeen Austraaliaan muutti lähes 20 000 suomalaista. Australia rekrytoi aggressiivisesti, parhaimmillaan tarjosi lennot suurinpiirtein ilmaiseksi jos lupasi pysyä maassa 2v. Alkuun kielitaidottomuus ja omaan ammattiin pääsyn vaikeus haittasi työllistymistä, suomalaisille luku- ja kirjoitustaidottomille paimenille kun ei ollut lehmien paimennusta tai heinätöitä tarjolla. Silti suomalaiset kertoivat pitävänsä Australian parhaina puolina taloudellisia toimintamahdollisuuksia. Lopulta 40 % suomimamuista palasi takaisin Suomeen. Lienee selvää että molemmat osapuolet hyötyivät muuttoliikkeestä. Kuulostaapa tutulta asetelmalta.

http://www.migrationinstitute.fi/articles/017_Koivukangas.pdf
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Mitä itse olen ymmärtänyt sekä köyhyydestä että väestönkasvuvauhdista on se että molemmissa käyrät näyttää alaspäin. Toki ongelma on edelleen olemassa, mutta 1995 maailmassa naiset synnyttivät keskimäärin yli kolme lasta, nyt luku on ~2,5. Käsittääkseni myös huoli on kääntynyt siitä montako ihmistä maailmassa on siihen paljonko maailmassa on länsimaisesti kuluttavaa keskiluokkaa.

Ottaen myös huomioon sen että Suomen luonnollinen kilpailukyky on olematon, olemme kiinnostava maahanmuuttomaa sen ajanjakson kun olemme keskiarvoa edellä elintasossa, mikä on nykymenolla ehkä 20-30 vuotta. En jaksa uskoa että tässä ajassa Suomen väkiluku esim. kaksinkertaistuisi maahanmuutolla. Maahanmuuttoa enemmän olisin huolissani nyky-yhteiskunnan kestävyydestä ja taloudellisesta tilanteesta.
 

Dirac

Jäsen
Puhun edelleen Espanjan maahanmuuttajista, koska sinne tämä joidenkin mielestä ongelmallinen maahanmuutto on enimmäkseen kohdistunut, ja sieltä on siten saatavissa oletettavasti hyvää dataa maahanmuuton vaikutuksista. Näyttäisi ne maahanmuuton vaikutukset talouteen olevan positiivisia, ihan niin kuin Suomessakin.

Euroopan näkökulmasta kun työvoiman tarjonta luo uutta kysyntää alentamatta merkittävästi kantaväestön työllisyysastetta kuten Espanjan luvut osoittavat

Lähdettä näihin mystisiin lukuihin/dataan?
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...

ämjiijii

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Suomen maajoukkue, Sharks bandwagon 2016
Totta.
Repo saattoi tehdä jonkin sortin maailmanennätyksen tuossa henkilökohtaisen kannatuksen romahduttamisessaan.
Ja teki sen vielä ihan itse.

Essayah taas sai jälleen kerran todella kovan äänisaaliin, mutta jäi ulos koska oli käytännössä puolueensa ainut ääniharava. Sitä kyllä ihmettelen että Räsänen jäi noin vähille äänille. Sari Essayah sai viidenneksi eniten ääniä kaikista Suomen ehdokkaista, mutta vertailuluku ei vain yksinkertaisesti riitä. Hänen äänisaalistaan en kyllä ihmettele pätkän vertaa, sen verran vakuuttavasti esiintyi edukseen presidentinvaaleissa.
 

kovalev

Jäsen
Essayah taas sai jälleen kerran todella kovan äänisaaliin, mutta jäi ulos koska oli käytännössä puolueensa ainut ääniharava. Sitä kyllä ihmettelen että Räsänen jäi noin vähille äänille. Sari Essayah sai viidenneksi eniten ääniä kaikista Suomen ehdokkaista, mutta vertailuluku ei vain yksinkertaisesti riitä. Hänen äänisaalistaan en kyllä ihmettele pätkän vertaa, sen verran vakuuttavasti esiintyi edukseen presidentinvaaleissa.
Ei ole tähänkään kommenttiin mitään moitittavaa.
Sari vaikuttaa oikeasti pätevältä, ja jopa yllättävänkin monessa asiassa olen huomannut olevani hänen kanssaan samaa mieltä tai ainakin lähellä.
Mutta krisun äänestäminen olisi kyllä itselleni täysin mahdotonta - siitä huolimatta, että en tämän toisenkaan laidan fundamentalismin kannattajia ole.
 
kahden suunnan sentteri kirjoitti:
Perussuomalaisten mielestä nämä Suomessa asuvien afrikkalaisten työllisyysasteet ja huoltosuhteet ovat tietysti kivan kuuloisia tilastoja, mutta kun ne sijoitetaan maahanmuuttajien kokonaisuuteen, puhutaankin vain kärpäsen paskasta.
Minkä vuoksi ne pitäisi sijoittaa maahanmuuttajien kokonaisuuteen? Jotenkin voin ymmärtää tuon kärpäsen paskasi ohittamisen silloin, jos kaikkea on jo valmiiksi riittävästi. Jos kaikkea ei kuitenkaan ole riittävästi, niin silloin tuo kärpäsen paskakin on syytä ottaa huomioon.

Ja vielä vähemmän relevanttia niihin muutamiin somppuihin keskittyminen on kun edelleen keskustellaan työperäisestä maahanmuutosta Euroopan tasolla jota olisi syytä edistää.
Sikäli mikäli somput heikentävät huoltosuhdetta Suomessa on aivan relevanttia keskustella siitä.


Toisen maailmansodan jälkeen Austraaliaan muutti lähes 20 000 suomalaista. Australia rekrytoi aggressiivisesti, parhaimmillaan tarjosi lennot suurinpiirtein ilmaiseksi jos lupasi pysyä maassa 2v. Alkuun kielitaidottomuus ja omaan ammattiin pääsyn vaikeus haittasi työllistymistä, suomalaisille luku- ja kirjoitustaidottomille paimenille kun ei ollut lehmien paimennusta tai heinätöitä tarjolla.
Ehkäpä Australiassa oli merkittävästi töitä tarjolla suhteessa sikäläiseen tarjontaan. Oletko sitä mieltä, että Suomessa tai Euroopassa on tällä hetkellä merkittävä työvoimapula, jota ei kyetä ratkaisemaan täkäläisillä asukkailla?
 

disco-stu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JK Mylly
Vaalivoittajat esittelyssä. Nationalistiset liikkeet uudessa Eu parlamentissa. Soinin Timppa vetää lepposasti kuvassa hernesoppaa, kun muut riehuu lippuinensa.. meillä nää "ääriliikeetkin" on tämmösiä lepposia sopansyäjiä...


European Elections: 9 Scariest Far-Right Parties Now In The European Parliament

(Enklantia, eli vain koulunsa käyneille)

Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Sehän on aivan totta että persuista ei saa Euroopan tasolla ääriliikettä tekemälläkään. Se että persut ovat edes samalla sivulla Le Penin misantrooppien tai kreikkalaisten rikolliskultin kanssa on oikeastaan aika huvittavaa.

Noin muutenhan näyttäisi vähän siltä että tässä luisutaan monilta osin kohti samankaltaista tilaa kuin ennen edellistä isompaa Euroopan kahakkaa. Toivottavasti ihan niin pitkälle ei hommaa päästetä, tulee pian ruumiita.
 
Vaalivoittajat esittelyssä. Nationalistiset liikkeet uudessa Eu parlamentissa. Soinin Timppa vetää lepposasti kuvassa hernesoppaa, kun muut riehuu lippuinensa.. meillä nää "ääriliikeetkin" on tämmösiä lepposia sopansyäjiä...


European Elections: 9 Scariest Far-Right Parties Now In The European Parliament

(Enklantia, eli vain koulunsa käyneille)
Olisi mielenkiintoista tietää, ketkä nyt ovat peloissaan, kun toimittajatyttösen mielestä ovat ihan pelottavia puolueita. Osaisiko Tarinankertoja valaista, keitä pelottaa? Vai olisiko siellä Soinin Timpan hernesopassa peräti silavasattumia joukossa?
 
Ehkäpä Australiassa oli merkittävästi töitä tarjolla suhteessa sikäläiseen tarjontaan. Oletko sitä mieltä, että Suomessa tai Euroopassa on tällä hetkellä merkittävä työvoimapula, jota ei kyetä ratkaisemaan täkäläisillä asukkailla?
Ensinnäkin voitaisko pliis nyt jättää vihdoin ne somalit tästä pois kun ei se tuhannen sotapakolaisen vastaanottaminen maailman kämäisimmästä maasta tähän EU-tason muuttoliikekysymykseen millään lailla kuulu. Niistä voidaan jatkaa sitten heti ensi vuonna ek-vaalien tiimoilta. Tai ainakin yllättyisin mikäli neekerin pelko ei sorateiden varsien lantalenkkareita niin kovin huolettaisi etteikö se yhdeksi vaaliteemaksi taas nousisi.

Edelleenkään siirtotyöläisten ja kantaväestön työllistyminen ei ole mitään nollasummapeliä, kuten esittämistäni Espanjan statistiikasta voidaan havaita, vaan työvoiman tarjonta luo työvoiman kysyntää, joka luo kulutustarjontaa, joka luo kulutuskysyntää, ja näin talous kasvaa eikä naisia ja työpaikkoja viedä tai jos viedään niin sitten kannattaa katsoa peiliin.

Yksinkertainen vastaus kysymykseesi kuuluu siis: Ei ole merkittävää työvoimapulaa, mutta ei se suinkaan tarkoita että työntekijöistä kannattaisi kieltäytyä.
 

Ostoskassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Sehän on aivan totta että persuista ei saa Euroopan tasolla ääriliikettä tekemälläkään. Se että persut ovat edes samalla sivulla Le Penin misantrooppien tai kreikkalaisten rikolliskultin kanssa on oikeastaan aika huvittavaa.

Mielestäni hauskinta tuossa on se, että ymmärtääkseni kreikkalainen kultainen aamunkoitto ja tämä saksalaispuolue ovat jopa uusnatsistisia puolueita. Tässä suhteessa Perussuomalaisten mainitseminen jutussa on mielestäni ainoastaan huvittavaa.

Edit. Kyllä on persuilla paljon valtaa Euroopassa, kun jo Britanniassa asti ihan pelätään...
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Varjotuuli
Kun puhutaan näistä maahanmuuttokysymyksistä, niin pitää muistaa etteivät ne läheskään kaikille ole pelkkää matematiikkaa ja talousasiaa.

Samaan aikaan kun maahanmuuttajien tekemät väkivaltarikokset kasvavat kiihtyvää vauhtia, lisääntyy myös niiden vaikutuspiiriin suoraan tai välillisesti ulottuvien suomalaisten määrä.

Itse olen äänestänyt kaikissa aikaisemmissa vaaleissa enemmän tai vähemmän vasemmistoon kuuluvaa ehdokasta. Nyt äänestin Halla-Ahoa ja eduskuntavaaleissa tulen äänestämään maahanmuuttovastaisinta ehdokasta, jonka perussuomalaisten listalta löydän.
 
Ensinnäkin voitaisko pliis nyt jättää vihdoin ne somalit tästä pois kun ei se tuhannen sotapakolaisen vastaanottaminen maailman kämäisimmästä maasta tähän EU-tason muuttoliikekysymykseen millään lailla kuulu.
Somalit ovat olleet tässä keskustelussa esimerkkeinä siitä kuinka huonosti jotkin tulijaryhmät työllistyvät. Kuten esimerkkeinä käytin myös arabiankielisiä. Ja paremmin työllistyvinä esimerkkeinä käytin kiinankielisiä ja venäjänkielisiä.

Keskustelun lähtökohta nähdäkseni olivat Afrikasta lähtevät ja Välimeren yli Eurooppaan pyrkivät. Mikä saa sinut uskomaan, että tänne pyrkivät olisivatkin nettomaksajia toisin kuin tänne aiemmin saapuneet heimoveljensä?

Edelleenkään siirtotyöläisten ja kantaväestön työllistyminen ei ole mitään nollasummapeliä, kuten esittämistäni Espanjan statistiikasta voidaan havaita, vaan työvoiman tarjonta luo työvoiman kysyntää, joka luo kulutustarjontaa, joka luo kulutuskysyntää, ja näin talous kasvaa eikä naisia ja työpaikkoja viedä tai jos viedään niin sitten kannattaa katsoa peiliin.
Leikitäänpä hetki ajatuksella, että Suomi ottaisi vaikkapa 150 000 ihmistä siitä porukasta, jotka pyrkivät Afrikasta paattikyydillä Eurooppaan. Mitä osaamista heillä on, jota suomalaiset työnantajat voisivat hyödyntää?
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Vihreät ovat pitkälti itsekkäitä paskiaisia, jotka haluavat ostaa hyvää omaatuntoa. Ilmeisesti yhden pakolaisen ylläpito täällä lähellä merkitsee heille enemmän kuin satojen pakolaisten olosuhteiden parantaminen niillä leireillä.

Ikävä tosiasia liene se, että vihreät ostavat itselleen hyvää omaatuntoa tällä vastuuttomalla toiminnalla. Parempi siis roudata yksi sieltä "helvetistä" tänne ja jättää tuhat sinne kuolemaan, kuin että todella autettaisi niitä ihmisiä siellä näillä vähillä varoilla ja pyrittäisi kokonaisvaltaisesti parantamaan ihmisten asemaa kehitysmaissa. Mutta ei, se ei ilmeisesti ole niin hienoa kuin kärrätä tänne jokunen musta jostain päin afrikkaa ja olla tyytyväinen kun on pelastanut yhden ihmisen jättäen samalla tuhannet muut vaille toivoa paremmasta.

Minusta tällainen politiikka on äärimmäisen vastuutonta!

vlad.
 

Merovingi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Blue Jackets
Persujen sanominen äärioikeistolaiseksi on kyllä ihan puhdasta komiikkaa. Populismia joo harjoittaa, mutta todella kesy puolue kokonaisuudessaan. Kultainen aamunkoitto on aivan täysin hullu porukka, mitä vastapainottaa vielä Kreikan äärivasemmisto (tosin onhan se Kultainen aamunkoitto natsifiilistelyä harjoittavana äärivasemmistolainen puolue), joka sai eurovaaleissa kolmanneksen äänistä. SYRIZA sai siis kolmanneksen äänistä Eurovaaleissa ja puolueen puheenjohtaja Alexis Tsipras on vaikutusvaltainen tekijä GUE/NGL-puolueessa Europarlamentissa, jossa meni vasta syyttämään Natoa, EU:ta ja Yhdysvaltoja ukrainalaisten fasistien tukemisesta ja vaati Venäjän vaikutusvallan lisäämistä kriisin ratkaisemisessa. SYRIZA on muuten tällä hetkellä Kreikan toiseksi suurin puolue.

GUE/NGL meni muutenkin tuomitsemaan "Ukrainan fasistihallinnon" julkisessa lausumassaan, mistä kyseiseen ryhmään kuuluva Vasemmistoliitto ei ollut mielissään. Vasemmistoliitolla oli kyllä kaksi ehdokasta, jotka ovat esittäneet Venäjän linjaa tukevia kommentteja eli Antero Eerola (Arhinmäen avustaja, aiheutti jo pienen kohun asiasta) ja Heikki Patomäki.

Molemmat äärilaidat ovat siis nousussa. Kyseisessä listauksessa minusta oikeasti äärimmäisiksi voidaan laskea Jobbik, Kultainen aamunkoitto, Front National ja NPD. UKIP:iä ottaa lähinnä EU päähän, mikä ei nyt Britanniassa mitenkään harvinaista ole.
 

PTS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ikävä tosiasia liene se, että vihreät ostavat itselleen hyvää omaatuntoa tällä vastuuttomalla toiminnalla. Parempi siis roudata yksi sieltä "helvetistä" tänne ja jättää tuhat sinne kuolemaan, kuin että todella autettaisi niitä ihmisiä siellä näillä vähillä varoilla ja pyrittäisi kokonaisvaltaisesti parantamaan ihmisten asemaa kehitysmaissa. Mutta ei, se ei ilmeisesti ole niin hienoa kuin kärrätä tänne jokunen musta jostain päin afrikkaa ja olla tyytyväinen kun on pelastanut yhden ihmisen jättäen samalla tuhannet muut vaille toivoa paremmasta.
.

Koskas persut ovat alkaneet kannattaa kehitysyhteistyömäärärahojen korottamista? Puhuivat kyllä lämpimikseen yksityisen hyväntekeväisyyden lisäämisestä, kun valtion kehitysyhteistyömäärärahoja laskettaisiin. Tämä tarkoittaisi käytännössä apuun suuntautuvan rahamäärän putoamista - hyvän omantunnon ostamiseksi persut toki korostavat hyväntekeväisyyden roolia. Tulee mieleen yhdysvaltalainen sosiaaliturva.

Halla-ahon logiikka pettää pahan kerran - tuskin uskoo siihen itsekään, kunhan kerää äänestäjiä.
 

pakki3000

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Eilen aamu-tv:ssä olivat Jussi Halla-Aho, Heidi Hautala ja Henna Virkkunen vieraina. Omasta mielestä oli taas suht huvittavaa kuinka Heidi Hautala katsoi oikeudekseen haukkua Perussuomalaisia rasistiseksi yms. puolueeksi. Sitten Suomessa alkaa olemaan suht paljon rasisteja, kun selvästi osa Kokoomuksenkin väestä alkaa "radikalisoitumaan" ja muuttumaan rasistiseen suuntaan, kun kehtaavat miettiä maahanmuuttoa. Muutenkin tuomitaan monesti koko Perussuomalaisten olemassaolo monesti eri puolueiden suunnalta, mutta esimerkiksi Jussi Halla-Aho sai puolet koko Vihreiden äänimäärästä. Saati sitten vertailtaessa puolueiden yhteenlaskettuja äänimääriä. Alkaa Suomessa olemaan suht paljon idiootteja liikenteessä, kun otetaan vielä huomioon, että suurin osa Perussuomalaisia "kannattavista" ei oikeasti käy äänestämässä, etenkään eurovaaleissa. Joten ihmetellä täytyy tätä esim. Vihreiden huutelua, kun oma kannatus ei ole lähellekään samalla tasolla.

Jos muutamalla sanalla kommentoi tuota ainaista maahanmuuttokysymystä, niin monet aina perustavat väitteensä, että eihän se vuosittainen pakolaisten määrä ole kun x tuhatta yms. ja missäs se nyt täällä tuntuu. Kyllä ainakin itseä alkaa vituttamaan, että tässä kohta parinkymmenen vuoden aikana kerätyistä pakolaisista voidaan alkaa perustamaan omaa pakolaisten kaupunkia. Eikö olisi mahtavaa olla oma 20-35k ihmisen kaupunki, joka elää pelkästään sossutuilla. Mutta mitä tällä maailman pelastamisella on oikeasti saavutettu? Toki näiden yksittäisten ihmisten elämä paranee, mutta siellä syntyy potenssiin määrä ihmisiä samalla aikaa tilalle paskoihin olosuhteisiin ja ovatko tänne tulleet edes oikeasti onnellisia täällä.
 
Somalit ovat olleet tässä keskustelussa esimerkkeinä siitä kuinka huonosti jotkin tulijaryhmät työllistyvät. Kuten esimerkkeinä käytin myös arabiankielisiä. Ja paremmin työllistyvinä esimerkkeinä käytin kiinankielisiä ja venäjänkielisiä.

Keskustelun lähtökohta nähdäkseni olivat Afrikasta lähtevät ja Välimeren yli Eurooppaan pyrkivät. Mikä saa sinut uskomaan, että tänne pyrkivät olisivatkin nettomaksajia toisin kuin tänne aiemmin saapuneet heimoveljensä?
Marokkolaisten ja muiden työllistyvien afrikkalaisten niputtaminen "heimoveljiksi" maailman paskimmasta maasta tulevien somaleiden kanssa on sama kun niputtaisit suomalaiset Romanian romanien heimoveljiksi kun molemmat nyt tulevat Euroopasta. Espanjalainen suomalaista rehellisyyttä, saunomista, muita outoja tapoja pelkäävä paikallinen "persu" voisi tuota logiikkaa käyttäen siis argumentoida, että nyt stoppi niille 10 000 vuosittaiselle Espanjaan muuttavalle suomimamulle, kun eihän niiden romanialaiset heimoveljetkään miellytä.

Leikitäänpä hetki ajatuksella, että Suomi ottaisi vaikkapa 150 000 ihmistä siitä porukasta, jotka pyrkivät Afrikasta paattikyydillä Eurooppaan. Mitä osaamista heillä on, jota suomalaiset työnantajat voisivat hyödyntää?
No tolla hatusta heittämälläsi luvulla voit saman tien pyyhkiä persettä, mutta noin teoriassa - vaikka kengänkiillotusta. Tai no, eiväthän suomalaiset yleensä käytä kenkiä joita voi kiillottaa. No kebabbia sitten, thaihierontaa, ja sen sellaista. Kun Pertti Persu hakee krapulakebabin, saa Mehmet Maahanmuuttaja siitä korvauksen, jonka Mehmet panee takaisin talouteen kiertoon. Kun Mehmet on saanut tarpeeksi monta korvausta, kasvaa Mehmetin yrittäjänälkä syödessä, hän ottaa investointilainaa ja perustaa Kebab-ketjun saadakseen vielä enemmän rahaa. Talous kasvaa taas lainan verran, eikä keneltäkään lähtenyt työpaikkaa. Pertti Persukaan ei olisi osannut villeimmissä kuvitelmissaan etukäteen toivoa, että voi kun täällä olisi joku ruskea karvakäsi vääntämässä mulle epäsuomalaista ruokaa, mutta sitten kun se siellä on sitä vääntämässä, niin kyllä kelpaakin. Tämä on se työperäisen maahanmuuttoliikkeen talouslogiikka johon esim. Ruotsin ja USA:n tämänhetkinen talouskasvu pohjautuu.
 
Kun puhutaan näistä maahanmuuttokysymyksistä, niin pitää muistaa etteivät ne läheskään kaikille ole pelkkää matematiikkaa ja talousasiaa.

Samaan aikaan kun maahanmuuttajien tekemät väkivaltarikokset kasvavat kiihtyvää vauhtia, lisääntyy myös niiden vaikutuspiiriin suoraan tai välillisesti ulottuvien suomalaisten määrä.

Itse olen äänestänyt kaikissa aikaisemmissa vaaleissa enemmän tai vähemmän vasemmistoon kuuluvaa ehdokasta. Nyt äänestin Halla-Ahoa ja eduskuntavaaleissa tulen äänestämään maahanmuuttovastaisinta ehdokasta, jonka perussuomalaisten listalta löydän.
Hyvä pointti. Kaikki eivät ajattele asioita järjellä vaan monet myös tunteella. Siksi vihreissäkin vastustetaan ydinvoimaa ja kokoomuksessa vastikkeetonta sosiaaliturvaa, vaikka molemmista on Suomelle hyötyä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös