Euroopan unioni (EU) – sen 27 jäsenmaata ja Suomi (FI)

  • 54 945
  • 429

Euro71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, olosuhdesyistä HIFK

Euro71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, olosuhdesyistä HIFK

Näköjään äärioikeisto tekee yhteistyötä myös Kiinan kanssa. Jotenkin outoa tuo äärioikeiston veljeily kommunistien kanssa. Kai äärioikeisto sitten ihailee diktatuureja ja konservatiivista hömppää.
Ääri_oikeisto_ on terminä harhaanjohtava. Suomessakin Sinimusta liike on arvokartalla vasemmistokonservatiivinen liike, vaikka sitä äärioikeistoksi kutsutaankin:


"Helsingin Sanomien arvokartan mukaan puolue on vasemmistolainen ja kansalliskonservatiivinen... Poliittinen kirjo: Äärioikeisto"

Lisäys: Perussuomalaiset ovat arvokartalla keskustakonservatiiveja, vaikka heitä laitaoikeistoksi kutsutaankin.
 
Viimeksi muokattu:

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle

Näköjään äärioikeisto tekee yhteistyötä myös Kiinan kanssa. Jotenkin outoa tuo äärioikeiston veljeily kommunistien kanssa. Kai äärioikeisto sitten ihailee diktatuureja ja konservatiivista hömppää.
Kuten @Euro71 tuossa jo kirjoitti, niin sinänsähän nämä äärioikeistoksi nimetyt haittaisänmaalliset ovat talouskysymyksissä lähinnä laitavasemmistoa. Ei noilla sinänsä ole toki muuta taloudellista ohjelmaa, kuin saada aikaan diktatuuri, jonka pomona pääsisi varastamaan kansalta. Kaikki liittolaiset jotka tuota samaa Euroopan ja eurooppalaisten valtioiden romuttamista toivovat, kelpaa noille mukaisänmaallisille. Kiinalla on Euroopalle epäystävällisistä tahoista luonnollisesti eniten resursseja ostella näitä paskiaisia.
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Parin vuoden kuluttua Petteri kertoo että AfD on maltillinen keskustaoikeistolainen puolue ja Jokisipilä nyökyttelee hyväksyvästi
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Kävisi moneen ketjuun, mutta koskettaa koko maanosaa ja isosti myös tulevia europarlamenttivaaleja:

Paanaselta siis jälleen osuvaa kuvausta itärajan takana sijaitsevan mafiaorganisaation lonkeroiden ja syöpäisen propagandan tunkeutumisesta Eurooppaan. Lännessä tosiaan pelätään yhä paskatunkion aloittavan ydinsodan, tai vielä kauheampaa, romahtavan, mistä seuraisi tuntemattomia kamaluuksia. Tosin terroritunkion paljon isompi ja sotilaallisesti voimakkaampi edeltäjä romahti eikä tuosta seurannut kokonaisuudessaan kuin hyviä asioita suurimmalle osalle kansojen vankilasta pakoon päässeitä maita, eikä niitä neukkulaisiakaan lähtenyt mitenkään valtoimenaan kansainvaellukselle, mutta paskatunkion jatkuvatoiminen propaganda on saanut kuitenkin myytyä läpi viestin että tunkion romahtaminen olisi katastrofi tunkiota pyörittävien mafiosojen lisäksi myös muulle maailmalle ja etenkin Euroopalle, joten Euroopan tulisi nyt tukea niitä saamaan mahdollisimman äkkiä ja pienillä taloudellisilla menetyksillä (alamaisten menetyksillähän ei ole merkitystä tunkiolle, saisivat joka tapauksessa miljoonia uusia orjia alamaisikseen miehitetystä Ukrainasta) terroristis-raiskauksellisen erikoisoperaation voitokkaaseen päätökseen.

Sehän ei tietenkään mitään uutta ole että "rauhanliikkeet" ovat paskatunkion talutusnuorassa. Sinänsä rauha on ihana ja kaunis asia ja sen saavuttaminen itseisarvo. Tosin (toisin kuin naapurillemme suosiolliset rauhanliikkeet tajuavat) varmin tie rauhaan on pistää aggressiivisin osapuoli kykenemättömäksi aiheuttamaan sotia, mikä on ollut tunnustettu tosiasia kautta ihmiskunnan historian (si vis pacem, para bellum). Luonnollisesti siinä voi syntyä sitten moraalista pohdintaa että onhan terroristiraiskaajallakin oikeutensa ja kuka on arvottamaan väkivallankäytön oikeutuksia, mutta kyllä näissä tapauksissa on melko helppoa nähdä ne sylttytehtaalle johtavat jäljet.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Kun uusi europarlamentti, komissaarit ja johto valittu, uuden yhteisvelan käsittely tulee komissioon arvaisin alle vuodessa. Voi toki mennä hieman yli kesän 2025. Saksa taipuu, kuten Suomikin.

Hallituksessa Orpo ei ole enää tiukasti yhteisvelkaa vastaan kun kyse on "oikeista" asioista. Ukraina on sellainen. PS:n osalta ryhmäjohtaja Mäkelä tyrmäsi jo PS:n aiemman kannan, jossa uusi yhteisvelka on kirous. Mäkelä totesi ainakin Keskustan Honkosen tulkinnan mukaan, että tiukka ”ei” yhteisvelalle on orbanismia. Honkonen syytti persuja takinkäännöstä. Mäkelä vastasi toteamalla, että on hämmentävää, että keskusta ”sulkee tietoisesti pois mahdollisuuksia Ukrainan tukemisesta”. "Puskafarssi" - keskusta ja PS taittavat peistä EU:n yhteisvelasta | Verkkouutiset ja EU | Mäkelä: Perussuomalaiset ei kannata uusia yhteisvelkajärjestelyjä

Luulisi, että Keskustan ja PS:n välisellä sanasodalla on vaikutuksia myös kolmen viikon päästä pidettävissä eurovaaleissa. PS:n voidaan kokea tai ainakin epäillä - Purran kieltämisistä riippumatta - muuttaneen kantaansa.

Ja kun eurovaalit on ohi, kenties Keskusta, SDP ja Kokoomus ovat valmiita tarkastelemaan tilannetta "uusien tietojen varassa" uudelleen, mitä tulee Ukrainalle annettavaan tukeen. Onko tällainen farssi sitten tapa, jolla lisätään poliitikkojen luottamusta? Tuskin.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Moldova teki sopimuksen turvallisuus- ja puolustusyhteistyöstä EU:n kanssa. Josep Borrellin mukaan Moldova on ensimmäinen maa, joka on tehnyt tällaisen sopimuksen unionin kanssa.


Itänaapurimme mestaristrategi sai tästä taas uuden sulan hattuunsa. Epäilemättä Putte osasi ennustaa tämänkin kehityskulun lähettäessään joukkonsa kolmen päivän paraatimarssille Kiovaan runsaat kaksi vuotta sitten.
 

Erkka Lapanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK - FC Liverpool
Hämmästyttävän syvällä meissä kytevä EU-vastaisuus tulee jatkuvasti vastaan erilaisissa yhteyksissä, joissa puuttuu tieto. Ehkä suomalaiset unelmoivat sellaisesta itsenäisyydestä, jossa ei tarvitse noudattaa mitään yhteisiä sääntöjä tai sopimuksia. Suomi erillisenä menneisyyden saarekkeena olisi ilmeisesti monelle varsinainen menestystarina. Hesarissa on juttu juomapullojen korkeista, jotka edustavat tämän päivän kurkku-direktiiviä. Toimittajan viimeinen lause on kiinnostava:
EU-virkamiehenä hän ei saa sanoa sitä ääneen, valistaa viestintäosasto myöhemmin.
Sekin kertoo paljon EU:sta.

Mitä tulla asenteellisella sammakolla oikein haetaan? Ei Suomessakaan virkamiehen tehtäviin kuulu huudella omia mielipiteitään vaan toimeenpanna poliittisesti valittujen antamia tehtäviä. Kertooko se paljon Suomesta? Muoviroskan levittäminen luontoon on yksi niistä perusoikeuksista joista halutaan pitää kiinni.
 

Euro71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, olosuhdesyistä HIFK
EU-vaalien alla nähtiin iso venäläinen vaikuttamiskampanja:


Se kohdistui suuriin EU-maihin eli Saksaan, Ranskaan, Puolaan ja Italiaan. Suomessa tai muissa Pohjoismaissa samanlaista kampanjaa ei havaittu.
Lässytetään vaan samaa joka vaalien jälkeen. Miksei Venäjää vastaan perusteta trollitehtaita? Propagandaan voitaisiin panostaa myös täällä. Venäjän kieliset somet ja muu paska vaan täyteen propagandaa. Kai se sielläkin jotenkin toimii, kun kerran lännessä kaikki menee sekaisin oikeiston ja Venäjän trolleista.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Lässytetään vaan samaa joka vaalien jälkeen. Miksei Venäjää vastaan perusteta trollitehtaita? Propagandaan voitaisiin panostaa myös täällä. Venäjän kieliset somet ja muu paska vaan täyteen propagandaa. Kai se sielläkin jotenkin toimii, kun kerran lännessä kaikki menee sekaisin oikeiston ja Venäjän trolleista.
Minunkin mielestäni vastavaikutusta pitäisi suorittaa sylttytehdasta kohti, mutta pitäisi myös pystyä tuo helvetin Meta painostamaan EU:n yhteisillä muskeleilla lopettamaan auliin toimimisen kaiken maailman nilkkien, terroristien, huijareiden, ja vastaavien alustana. Esimerkiksi FB:ssä jos sattuu selaamaan jotain avointa kaupunkiryhmää, niin todella helppoa löytää ilmiselviä kusetusyrityksiä. Testimielessä ja toisaalta periaatteen vuoksi ilmiannan nuo aina havaitessani, tähän mennessä kerta kerrasta vastauksena lopulta että mitään ei tehty kun mitään rikettä ei fb:n mielestä havaittu. Siinä voisi ihan mielellään toki laittaa lisätietoina esimerkiksi että tässä nyt ilmiannoin samalla kertaa kaksi identtistä "Jumalan siunausta rakas x mitä sinulle kuuluu haluaisin keskustella kanssasi yksityisviestillä" -vastauskommenttia jonkun kaupunkiryhmän julkaisun alta kahdelta eri tililtä, että voisiko olla kyseessä feikkitilit, mutta eipä tuommoinen ole muistaakseni ollut mahdollista. Yhdeltä "geneerinen suomalaisnimi" tililtä kävin flagaamassa sekä tilin että kaikki siinä näkyvät kymmenet identtiset kommentit useiden kaupunkien ryhmistä, mutta eipä tuossakaan nähnyt fb mitään väärää tapahtuneen. Olikohan geneerinen suositus että voin estää ettei tili näy minulle.

IG:ssä käynnissä samoin joku isompi kusetuskampanja pitkästä aikaa kun seurauspyyntöjä putoillut muutaman päivätahtia kuvia lukuunottamatta identtisiltä "malli - pidätkö minusta? - katso tarina" feikkitileiltä. Noita sentään saavat poisteltua ilmeisesti ihan sillä että massaspämmäyksissä tulee myös paljon kusetustili-ilmiantoja, kun pari tuntia jos mennyt seurantapyynnöstä, on kusetustili yleensä jo hävinnyt. Tosin luulisi tuommoisenkin olevan melko helppoa estää jo tunnustenluontiprosessissa kun ne tilit on tosiaan täysin identtisiä kaiken muun paitsi varastettujen/generoitujen parin kuvan puolesta.

Tämäpäs meni nyt jonkun verran kauas EU:sta. Otsikkoon palatakseni lopussa toivonkin siis vielä uudestaan että EU saisi pistää nuo saatanasta olevat somejätit kunnioittamaan lakia ja lopettamaan pikavoittojen perässä rikollisten ja terroristien täysin tietoisen avustamisen.
 

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Kiistelty, Suomen vastustama ennallistamisasetus menossa läpi.

Vaikka luonnon monimuotoisuus onkin tärkeä asia, on metsäteollisuus edelleen osa maamme talouden kivijalkaa ja nähtäväksi jää, millainen isku tämä tulee sille olemaan.
 

ipaz

Jäsen
EU-vaalit tulivat ja menivät. Kiinnostus vaikuttaa eurooppalaiseen päätöksentekoon eli äänestysprosentti oli koko 27:n valtion muodostamalla alueella 51,08%. Suomessa 40,4%. Ylivoimaisesti eniten äänestettiin Belgiassa, jossa äänestysprosentti oli lähemmäs 90%. Vähiten kiinnosti Kroatiassa 21,35% ja toiseksi vähiten Liettuassa 28,35%. EU:n suurimmassa valtiossa Saksassa äänestysprosentti oli noin 65.

Vaikka tässä on kuuluttu jo kohta 30 vuotta Euroopan Unioniin ja henkilökohtaisesti nautittu Erasmus-opiskeluvaihdosta, matkustettu puoli-ilmaisilla Interrail-lipuilla, säästytty valuutanvaihdolta monissa maissa ym. ym., niin enpä ole oikeastaan koskaan pohtinut EU-maiden kokoeroja. Tehdäänpä siis lyhyt listaus.

Asukasluvun mukaan:

1. Saksa 84,4 miljoonaa
2. Ranska 68,2
3. Italia 59,0
4. Espanja 48,7
5. Puola 36,8
------
6. Romania 19,1
7. Alankomaat 17,8
8. Belgia 11,7
9. Tsekki 10,8
10. Ruotsi 10,5
---
17. Suomi 5,6

Yhteensä EU-kansalaisia on hulppeat 488 miljoonaa (USA 333,3). Ja tästä luvusta siis puuttuu luonnollisesti EU:sta lätkimään lähtenyt Iso-Britannia ja sen 65 miljoonaa asukasta.

Viisi suurinta EU-maata kattaa peräti 66% kaikista EU-kansalaisista. Noin joka viides Eu-passin omaava on saksalainen. Suomalaisia on mitätön 1,2%. Ollaan samaa kokoluokkaa slovakkien ja irlantilaisten kanssa.
Pinta-alaltaan Suomi on kuitenkin EU-alueen 5. suurin valtio. Ja tämän vuoksi myös EU:n ylivoimaisesti harvemmin asuttu maa 16:lla asukkaalla /km2. Vertailuksi "ahtain" EU-valtio Malta, jossa Naantalin kokoisella alueella asuu yli puoli miljoonaa ihmistä. 1715 asukasta per neliökilometri. Mantereella olevista maista tiiviimmin asuttu on Alankomaat, 477 asukasta / km2. Jopa EU:n pinta-alaltaan neljänneksi suurin maa, eli Saksa on viidenneksi eniten asutetuin (236 / km2).

Euroa käytetään valuuttana 20 / 27 valtiossa. Vuodesta 1973 EU:n jäsenenä ollut Tanska on vanhin jäsen, joka ei ole vaihtanut euroon. Ruotsi liittyi samaan aikaan Suomen kanssa ja sillä on vielä oma kruununsa. Samoin Tsekki, Puola, Unkari, Romania ja Bulgaria käyttävät vielä omia valuuttoja, mutta kaikki pitävät option auki liittyä euroon jos tilanne muuttuu maiden kannalta otelliseksi. Tanskalla ole taida olla aikomustakaan vaihtaa pois kruunustaan.

Muistan itse ollessani vaihto-oppilaana Alankomaissa ennen euroaikaa, kuinka siellä intoiltiin uudesta tulevasta valuutasta kun samaan aikaan Suomessa murehdittiin oman markan menettämisestä. Alankomaiden guldeni oli vahva ja 1200-luvulta saakka käytössä ollut raha, jonka perään ainakaan nuoriso ei silloin haikaillut päivääkään.

Puola on varmaankin mielenkiintoisin maa tämän päivän EU:ssa. Siellä oli pitkään eurooppakriittinen hallitus, mutta viime vaaleissa kelkka kääntyi ja kannattajat pääsivät valtaan. Puola on suuri ja väkirikas maa keskellä Eurooppaa, jolla tulee olemaan iso rooli Euroopan tulevaisuudessa. Nyt jo EU:n kuudenneksi suurin talous. Tällä hetkellä Puolan asukaskohtainen bruttokansatuote 33800 on samaa luokkaa Portugalin kanssa hieman Viron takana, mutta kasvaa sellaista 3% vuositahtia.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Puola on varmaankin mielenkiintoisin maa tämän päivän EU:ssa. Siellä oli pitkään eurooppakriittinen hallitus, mutta viime vaaleissa kelkka kääntyi ja kannattajat pääsivät valtaan. Puola on suuri ja väkirikas maa keskellä Eurooppaa, jolla tulee olemaan iso rooli Euroopan tulevaisuudessa. Nyt jo EU:n kuudenneksi suurin talous. Tällä hetkellä Puolan asukaskohtainen bruttokansatuote 33800 on samaa luokkaa Portugalin kanssa hieman Viron takana, mutta kasvaa sellaista 3% vuositahtia.

Meille suomalaisille valtavan suuri voimavara on se, että sekä EU:n yhdeksi voimatekijäksi nouseva Puola sekä EU:n johtava valtio Saksa pitävät Suomesta, tuntevat maamme verrattain hyvin ja luottavat meihin. Lisäksi muodostamme muiden Pohjoismaiden kanssa taloudellisesti ja ulkosuhteiden kannalta erittäin vahvan klikin.

Mikäli Suomi vielä ymmärtää ottaa sille tarjolla olevan roolin yhtenä teollisena sekä energiataloudellisena voimatekijänä vihreän siirtymän Euroopassa, voi tulevaisuutemme osana vahvaa EU:ta olla todella hyvä.
 
Jokos Suomi alkaa aivan paskalla talouden tilalla päästä hiljalleen nettosaajien joukkoon EU:ssa? Vai tuleeko EU:lta kohta joku lisäsäästölista, emmekä pääse nauttimaan muiden maiden rahoista Kreikan tapaan?
 

Kilgore Trout

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Sebastian raportoi EU:sta, että ECR ei hyväksynyt Fidesziä. Onhan se hyvä, että meillä on ahkerasti EU:n asioista kirjoittava meppi, vaikka hänen tarkoitusperänsä ja politiikkansa on sellaista, mitä itse vastustan. Voihan näitä lukea kuin piru raamattua ja valikoiden.
Hyvä uutinen joka tapauksessa.

Neuvottelut onnistuivat ja Fidesz saatiin suljettua ulkopuolelle. Lisäksi saimme viidestä uudesta maasta meppejä ryhmäämme ja historiallisesti voimasuhteet muuttuivat: menimme Renewin ohi ja ensimmäistä kertaa historiassa meistä tuli EU-parlamentin 3. suurin puolueryhmä. Kasvoimme eilisen päätöksen myötä niin suhteellisesti kuin absoluuttisesti eniten eurovaaleissa. Tiedotin asiasta tviittaamalla eilen ja lähettämällä vielä tänään tiedotteen. Suomen medioista vain Uusi Suomi ja saman talon sisältä Kauppalehti copypastella julkaisivat saman jutun: muissa medioissa täysi hiljaisuus.


 

Erkka Lapanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK - FC Liverpool
Ehkä joku viisaampi osaisi sanoa miksi oikeaa tietoa asiasta on saatavilla vasta nyt. Se on selvää, että kepulaiset ja persut vastustavat kaikkia ympäristön kannalta tärkeitä toimia mutta hiljaista on ollut muillakin.
 

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Vaikka luonnon ennalistamisella on arvoa itsessään, edelleen näen valitettavana, että juuri Suomi joutuu suhteellisesti maksamaan erittäin paljon. Mielestäni siis EU:n tulisi kompensoida Suomelle, että meillä ylipäänsä on alueita suojeltavaksi paljon, vaikka Luxemburgiin ja Italiaan verrattuna.

Suomen erittäin kunnianhimoinen ympäristö- ja ilmastopolitiikka ovat hienoja asioita, mutta yhtä lailla talousnäkökulma olisi syytä ottaa huomioon.
 
Viimeksi muokattu:

mike owen

Jäsen
Suosikkijoukkue
tepsi, hjk ja kiisto
Jokos Suomi alkaa aivan paskalla talouden tilalla päästä hiljalleen nettosaajien joukkoon EU:ssa? Vai tuleeko EU:lta kohta joku lisäsäästölista, emmekä pääse nauttimaan muiden maiden rahoista Kreikan tapaan?
Turha luulo, että Suomi on joskus nettosaajien joukossa. Toivottavasti joskus sekin ihme nähdään.

Tänne kaivataan kovasti kehitys- ja innovointirahaa teollisuuden tarpeisiin kuten myös koulutukseen ja oppimistason nostoon jotta Suomen kansantalous saadaan kuntoon jossain vaiheessa Suomessa.
 
Vaikka luonnon ennalistamisella on arvoa itsessään, edelleen näen valitettavana, että juuri Suomi joutuu suhteellisesti maksamaan erittäin paljon. Mielestäni siis EU:n tulisi kompensoida Suomelle, että meillä ylipäänsä on alueita suojeltavaksi paljon, vaikka Luxemburgiin ja Italiaan verrattuna.

Suomen erittäin kunnianhimoinen ympäristö- ja ilmastopolitiikka ovat hienoja asioita, mutta yhtä lailla talousnäkökulma olisi syytä ottaa huomioon.
Jep. Kuinkas paljon Tanskan pitää ennallistaa? Kaikki metsät melkein tuhottu vuosisatojen aikana. Luulisi, että ennallistettavaa olisi 100x enemmän kuin täällä. Samoin monissa muissa Euroopan maissa, joissa luontoa on tuhottu jo tuhansia vuosia.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Vaikka luonnon ennalistamisella on arvoa itsessään, edelleen näen valitettavana, että juuri Suomi joutuu suhteellisesti maksamaan erittäin paljon. Mielestäni siis EU:n tulisi kompensoida Suomelle, että meillä ylipäänsä on alueita suojeltavaksi paljon, vaikka Luxemburgiin ja Italiaan verrattuna.

Suomen erittäin kunnianhimoinen ympäristö- ja ilmastopolitiikka ovat hienoja asioita, mutta yhtä lailla talousnäkökulma olisi syytä ottaa huomioon.

Mökillä kun luontoa katselee ja ollaan puhtaan ja kirkkaan veden äärellä, jotenkin toivoisi Suomessa olevan kaikkialla paremmat ja puhtaammat järvet ja meret. Koskee myös Turun saaristoa. Näihin sijoitetut rahat lasketaan ennaltamiskassaan ja hyöty tulee meille.

Meillä on paljon upeaa ja monella tavalla arvokasta luontoa, mutta sen kunto on edelleen heikentynyt. Soiden ennallistaminen taas vaikuttaa hiiltä sitovasti. Muutama sata miljoonaa ennallistamiseen uppoaa lisärahaa ja sanoisin niin, että se on minimilisäys.

Ja mitä tulee talousnäkökulmaan, ennallistaminen oikein toteutettuna tuottaa myös taloudellista lisäarvoa.
 

Euro71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, olosuhdesyistä HIFK
Vaikka luonnon ennalistamisella on arvoa itsessään, edelleen näen valitettavana, että juuri Suomi joutuu suhteellisesti maksamaan erittäin paljon.
Tuossa linkatussa jutussahan kerrottiin, etteivät kaikki toimet maksa mitään, ja että Suomessakin olisi tarkoitus ensin poimia matalalla riippuvat hedelmät. Eli esimerkiksi - kuten jutussa sanotaan - niin ennallistamistoimi voi olla sellainen, että jollekin alueelle ei tehdäkään mitään. Joissain tapauksissa pitää tehdä jotain pientä: jutussa kerrotaan, että esimerkiksi tarpeettomasti kuivattujen soiden(*) ojat voitaisiin sulkea, että se lähtisi uudestaan soistumaan.

(*) Jutussa esimerkkinä on suo, joka kuivattamisesta huolimatta ei ole alkanut kasvamaan metsää.

Sitten jutussa kerrotaan sellaista, että talousvaikutukset ovat mutkikkaita. Esimerkiksi jos ojia annetaan kasvaa umpeen ja lähialueen vedet alkavat kirkastua, niin se voi lisätä vaikkapa mökkien ja tonttien arvoa.

Joka tapauksessa kyse on monimuotoisemmasta asiasta kuin että "kaadetaan 500 miljoonaa" ennallistamiseen. Ainakin tuon linkatun jutun perusteella.
 

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Jep. Kuinkas paljon Tanskan pitää ennallistaa? Kaikki metsät melkein tuhottu vuosisatojen aikana. Luulisi, että ennallistettavaa olisi 100x enemmän kuin täällä. Samoin monissa muissa Euroopan maissa, joissa luontoa on tuhottu jo tuhansia vuosia.
Pitänee ottaa toden totta selvää, että miten asetus tulee koskemaan eri maita. Vaikea tosiaan kuvitella, että esim. Tanska joutuisi alkamaan viljavia peltojaan muuttamaan tilaan, missä ne olivat viikinkiaikana. Yhtä laillahan Pohjanmaan lakeudet ovat historiallisena aikana raivattu, että missä sitten menee raja. Kreikkassahan metsät hakattiin jo antiikin aikana.

Vaikka @Cobol ja @Euro71 hyvin nostivatkin esiin, miten ennallistamisasetus voi hyvin olla maallemme uhan sijaan mahdollisuus, huolissani olen edelleen. Talousahdingossa oleva maamme kun tarvitsisi nyt ennen kaikkea boostia EU:lta, ei lisäkustannuksia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös