Niitähän nämä nimenomaan on."Good luck repaying this national debt" taitaa iskeä suomalaisille.
Epäilen tämän liittyvän koronan yhteydessä jaettuihin ilmaston parantamiseen tarkoitettuihin elpymisrahoihin, joista leijonanosaa ei tarvitse saajamaan (Italia erityisesti mainittu) maksaa takaisin. Esim näitä EU-johtajat pääsivät sopuun 1,8 tuhannen miljardin euron budjetista ja koronapaketista, pääministeri Marin tyytyväinen lopputulokseen
Elpymis miljardit nyt työnnetään noin jonnekin, mistä ne kätevästi päätyy energetic efficiency urakan avulla maf.. eikun firmoille jotka lyö pari styroksia kämppään ja laskuttaa 80ke.
Luulen ma.
Mielenkiintoinen twiitti. Toinen kysymys on, onko kerrottu faktaa, disinfoa tai niiden sekoitusta. Luca Dellanna, jota seuraa selainen 2k, on saanut huomiota twiitillään mm. Suomesta. Esimerkiksi Riikka Purra tarttui twiittiin. Luin monta muutakin tahoa läpi (henkilöitä, ehkä botteja myös, ja palstoja) ja yksikään siihen tarttunut ei kyseenalaista sisältöä.Järkevääkö vai ei, heh
Itseänikin kiinnostaa enemmän se, että ihmiselle tiedotetaan faktaa ja totta kuin se, että kuka asian ilmoittaa. Toisaalta jos vastaavasti joku "luotettava" taho ilmoittaa päinvastoin, valehtelee eikä asia pidä paikkaansa, niin tällainen henkilö ei ole luotettava taho.Tärkeintä on tietää onko tuo paikkaansapitävä väite, eikä se kuka tai mikä taho sen esittää ja millä motiivein.
Toki. Mutta lainaamassasi lauseessa ei mun mielestä ollut rakenteellista ongelmaa tuon osalta.Tärkeintä on tietää onko tuo paikkaansapitävä väite, eikä se kuka tai mikä taho sen esittää ja millä motiivein.
Itse taas ajattelin - ja siksi rinnastuskonjuktio - jos A on totta, toivottavasti olisi vain poikkeus, mutta asiasta on syytä puhua. Jos A ei ole totta, mennään B kohtaan ja olisiko asialla esimerkiksi Venäjän disinformaatio.Mutta mitä jos väite on A) Totta ja B) Putinin masinoimaa "hybridisotaa" koska sillä luodaan kiilaa EU:n yhtenäisyyden väliin?
Jos joku 2k tyyppi laittaa twitterissä kovan väitteen, sinusta kenenkään ei ole syytä epäillä väitettä? Huh-huh. Sanon suoraan: onpa typerä ajatus. Terve epäily kannattaa säilyttää aina kun tulee erikoisempaa väitettä. Oli jakajana mitätön 2k tyyppi tai joku muu.Toisaalta en nyt ihan täysin ymmärrä miksi edes toit Venäjän tähän keskusteluun mukaan tai siis tiedän kyllä.. ikään kuin luodaksesi epäilystä siitä että onkohan twiittaajalla kuitenkaan ihan puhtaat jauhot pussissa vai pelaako jonkun muun määrittämillä pelikorteilla. Sinulla, minulla tai kenelläkään muulla ei ole syytä epäillä tuota väittämää suuntaan taikka toiseen.
Ja häntäkin hävetti kun Suomi meinasi kaataa tukipaketin. Ei hävetä enää, nyt on kiva rempata omakin kämppä kesää odotellessa ja nostaa asunnon arvoa suomalaisten veronmaksajien rahoilla.Kyllä nämä Italian ilmaiset remontit taitaa ihan totta olla.
Linkki Ylen juttuun aiheesta:
EU:n kuuluisat elvytysrahat saapuivat Italiaan, ja sen huomaa, kun törmää kadulla rakennustelineeseen
Arkea maailmalta: Valtion jakama remonttituki on saanut italialaiset laittamaan vimmalla kotinsa uusiksi, kirjoittaa Ylen Italian-toimittaja Jenna Vehviläinen.yle.fi
Niinpä ovat. Asia tuli siis selväksi ja twiitti oli ainakin oikeaan suuntaan. Lupasin, että jos näin on, asiasta tulee keskustella. Osaltani tuli mieleen, miksi Suomessa ei toimita samoin? Toki rahaa tuli paljon vähemmän per asukas, mutta onhan meilläkin osin sama tilanne. Riippuvuutemme tuontienergiasta aiheuttaa huolta Venäjän hyökkäyssodan keskellä.Kyllä nämä Italian ilmaiset remontit taitaa ihan totta olla.
Maalämpöön vaihtamiselle myös avokätiset tuet ja maalämmön suosiminen haja-asutusalueilla. Tosin ei ole harmainta aavistustakaan, miten paljon nykyään enää edes on öljylämmitteisiä koteja?Aurinkopaneelien asentaminen katoille valtion rahoilla ja sähköautojen hankintatukeen mukaan arvonlisäveron poisto vaikuttaisi jo fiksulta.
Jeps, eikä ollut tarkoitus vähätellä 2k twiittaajaa sinänsä. Olen jonkin verran seurannut Venäjän disinformaatiota verkossa ja monta kertaa se koostuu alkuun pienistä puroista ja kovista väitteistä. EU:n seuraamasta Venäjän disinfosta löytyy paljon esimerkkejä. EU:n disinformaatiota koskeva tietokanta on tässä.Kirjoitin huonosti, mutta tarkoitin sitä ettei meillä ole oikeasti mitään tietoa siitä kummasta näkökulmasta käyttäjä kirjoittaa. Oli seuraajamäärä mikä tahansa, niin yhtälailla henkilö voi olla kummalta laidalta tahansa.
Tyypillinen twitteristi on kuitenkin vähemmän seurattu henkilö maksimissaan muutamalla kymmenellä seuraajalla. Kyllä minä ihan hyvin voisin nähdä tavallisen kansalaisen twiittaamassa omakohtaista kokemusta tuohon tapaan.
Mustamaalaamista epäilemättä tapahtuu. Se ei kuitenkaan tästä tapauksesta sellaista automaattisesti tee, vaikka siihen suuntaan vähän haluat implikoida. Tutkivalle journolle olisi töitä...
Maalämpöön vaihtamiselle myös avokätiset tuet ja maalämmön suosiminen haja-asutusalueilla. Tosin ei ole harmainta aavistustakaan, miten paljon nykyään enää edes on öljylämmitteisiä koteja?
Olisi rikkaiden tukemista tuollainen.Miksi Suomi ei tee kuten Italia? Yksi syy voi olla se, että Suomi ottaa roimasti persnettoa ja Italia tietääkseni taas nettoaa aivan järjettömiä summia.
Sekin.Olisi rikkaiden tukemista tuollainen.
Kyllä sen voi noin tiivistää. Lisäksi BB eli Ranska saa integraatiota syvemmälle lisäämällä yhteisvelkaa. Vesa Vihriälää vapaasti lainaten, integrointi voi olla hyvä asia, mutta siihen ei tule kulkea tällä tavalla. EU:n finanssipoliittisen integraation tiivistämistä ylipäätään kannattavat maat ja instituutiot halusivat käyttää tilaisuutta hyväksi tällaisen integraation edistämiseksi.Oleellista on kuitenkin se, että henkilö A saa 3-4 miljoonaa ja joutuu maksamaan takaisin 6-7 miljoonaa jollain aikataululla. Henkilö B saa 81 miljoonaa, mitään ei tarvitse maksaa takaisin, mutta ne pitää tuhlata. Kaksi hyvin erilaista taloudellista pohdintaa.
Sanotaan omia ajatuksiani tästä paketista sen verran, että jos tämä persnetto takaa Suomen Nato -jäsenyyden, niin itse olen asian kanssa ainakin fine. Kun Suomi on Naton jäsen, niin näissä neuvotteluissa pitää yksinkertaisesti olla kovempi ainakin sen verran, että meidän ei enää tarvitse ainakaan turvallisuuspolitiikassa nojata EU:hun. Surullistahan noissa Italiaan menevissä rahoissa on myös se, että niistä todella iso siivu menee Italian mafian käsiin.Kyllä sen voi noin tiivistää. Lisäksi BB eli Ranska saa integraatiota syvemmälle lisäämällä yhteisvelkaa. Vesa Vihriälää vapaasti lainaten, integrointi voi olla hyvä asia, mutta siihen ei tule kulkea tällä tavalla. EU:n finanssipoliittisen integraation tiivistämistä ylipäätään kannattavat maat ja instituutiot halusivat käyttää tilaisuutta hyväksi tällaisen integraation edistämiseksi.
Kun arvioidaan vaikutuksia, elpymisrahasto tukee talouskasvua ainakin lyhyellä aikavälillä. Jos ajatellaan vain Suomea, jäämällä elvytysrahaston ulkopuolelle ja käyttämällä sama summa itse elvytykseen, Suomen kasvuvauhti olisi nyt oletettua parempaa. Jopa selvästi. Kuten Vihriälä totesi, vapaamatkustaja voittaisi.
Poliittisesti tuo ei kestäisi. Suomi ei voi olla EU:n ainoa maa, joka jää ulkopuolelle. Päädytään siis siihen, että EU:ssa pohjoinen pieni maa, jolla ei ole paljon velkaa, ei saa millään haluamaansa sopimusta. Lohduttautua voi ehkä sillä, että eipä saanut etelän suurempi maakaan eli Kreikka Saksan ja Ranskan pankkien lainojen jäljiltä.
Tämä täysin totta. NATO:n jäsenyys antaa mahdollisuuden rohkeampaan EU-politiikkaan. Joskin sanoisin, että niin voisi toimia nytkin. Suomi on seurannut Britanniaa ja erityisesti Saksaa. Nyt EU on erilainen kun Britannia lähti. Taisi jokainen suomalaismeppi olla sitä mieltä, että Suomi on yhä kauempana EU:n ytimestä. Täällä hoidetaan asiat huonosti ja reagoidaan vasta sitten kun muut ovat jo neuvotelleet linjan ja päätöksen...Sanotaan omia ajatuksiani tästä paketista sen verran, että jos tämä persnetto takaa Suomen Nato -jäsenyyden, niin itse olen asian kanssa ainakin fine. Kun Suomi on Naton jäsen, niin näissä neuvotteluissa pitää yksinkertaisesti olla kovempi ainakin sen verran, että meidän ei enää tarvitse ainakaan turvallisuuspolitiikassa nojata EU:hun. Surullistahan noissa Italiaan menevissä rahoissa on myös se, että niistä todella iso siivu menee Italian mafian käsiin.
Ehdottomasti olen samaa mieltä rohkeampi pitää olla. Eli nyt kun EU:ssa ollaan niin siellä pitää neuvotella kyynärpää taktiikalla kuten muutkin tekee. Aina ei voi olla vaan ottavana osapuolena.Tämä täysin totta. NATO:n jäsenyys antaa mahdollisuuden rohkeampaan EU-politiikkaan. Joskin sanoisin, että niin voisi toimia nytkin. Suomi on seurannut Britanniaa ja erityisesti Saksaa. Nyt EU on erilainen kun Britannia lähti. Taisi jokainen suomalaismeppi olla sitä mieltä, että Suomi on yhä kauempana EU:n ytimestä. Täällä hoidetaan asiat huonosti ja reagoidaan vasta sitten kun muut ovat jo neuvotelleet linjan ja päätöksen...
Poistoilma-, Vesi-ilmalämpöpumput jne. loppuivat valmistajilta viime syksynä ja edelleen toimitetaan viime vuonna tilattuja. Noiden kaikkien menekki seuraa käsikädessä verotukia.Maalämpöön vaihtamiselle myös avokätiset tuet ja maalämmön suosiminen haja-asutusalueilla. Tosin ei ole harmainta aavistustakaan, miten paljon nykyään enää edes on öljylämmitteisiä koteja?
Olen vähän tyhmä, mutta en oikein ymmärrä, että mitä pahaa tässä on? Rakennuskannan saneeraus energiatehokkaammaksi kuulostaa juuri siltä, mitä tässä maailmantilanteessa voisi pitää järkevänä ratkaisuna. Sitä on ehdotettu ja puolittain vaadittu jo pitkään monelta eteläisemmän Euroopan maalta. Lisäksi suomalaisten kannattaisi ehdottomasti mennä kärkkymään paikalle. Uskoisin, että italialaisten luottamus pohjoisen sektorin eristysosaamiseen on hankittavissa suht huokealla kampanjalla: onhan täällä kokemusta eristämisestä huomattavan paljon vaativammissa oloissa jo tuhansien vuosien ajalta...Kyllä nämä Italian ilmaiset remontit taitaa ihan totta olla.
Linkki Ylen juttuun aiheesta:
EU:n kuuluisat elvytysrahat saapuivat Italiaan, ja sen huomaa, kun törmää kadulla rakennustelineeseen
Arkea maailmalta: Valtion jakama remonttituki on saanut italialaiset laittamaan vimmalla kotinsa uusiksi, kirjoittaa Ylen Italian-toimittaja Jenna Vehviläinen.yle.fi