Yksi monta joukkuetta yhdistävä tekijä, näyttää olevan joukkueiden nuorennusleikkaukset, ja pelitapojen muutokset. Mm. Italia, Puola, Saksa ym. ovat ajaneet uusia pelaajia sisään, ja myös muuttaneet pelisysteemejään.
Miten Saksa on mielestäsi muuttanut pelisysteemiään? Saksa on pelannut lähemmäs samalla taktiikalla jo muutaman vuoden eikä Saksan pelisysteemi tai edes kokoonpano juurikaan muutu esim. kahden vuoden takaisista MM-kisoista.
Löw kokeili parissa harjoitusmatsissa 3-5-2 tai 4-4-2, mutta vain sen vuoksi, että halusi nähdä miten joukkue suoriutuu, jos vaikka jossain pudotuspelissä tulee punainen kortti ja vaihdot on tehty tai Saksa on pari maalia tappiolla ja on pakko muuttaa taktiikkaa. Muutenhan Saksa tulee pelaamaan sitä samaa 4-2-2-1-1 kuin jo vuosia.
Uusia pelaajia ovat toki Götze ja Hummels, mutta näistäkin vain Hummels voidaan laskea avauksen pelaajiin. Götze tuskin loukkaantumisensa jäljiltä saa avauksen paikkaa. MM-kisoihin verrattuna ainoa muutos on se, että Badstuber ottaa nyt Arne Friedrichin paikan keskustassa ja Hummels ehkä Mertesackerin, mutta se ei ole vielä varmaa, koska Merte on kuitenkin ollut maajoukkueessa aina hyvä ja on kuntoutumassa pelikuntoon.
Keskikenttä/hyökkäys ovat todennäköisesti täysin samat kuin MM-kisoissa eli Schweinsteiger ja Khedira tuplakutosina, Podolski ja Müller laidoilla, Özil kymppinä ja Klose kärjessä, jos ei loukkaannu pahemmin nyt valmisteluissa. Siinä tapauksessa Saksalla olisi kyllä pieni ongelma, koska Gomez on maalitehtailustaan huolimatta täysin erityyppinen pelaaja kuin Klose, joka on aina onnistunut maajoukkueessa.
Toki alustavassa ryhmässä on mukana nuorempia kavereita kuten juuri mainittu Götze sekä lisäksi Draxler, Bender, Gündogan, Reus jne. mutta eivät he mitään isoa roolia tule näissä EM-kisoissa pelaamaan. 2014 ja 2016 on sitten heidän vuoronsa ja näistäkin realistiset mahdollisuudet maajoukkueen avaukseen Löwin aikakaudella on Götzellä ja Reusilla, sillä Saksan runko on vielä muutaman vuoden kasassa.