Jos ei Soini niin joku muu persu sitten?
Niin huonosti eivät asiat ole koskaan.
Jos ei Soini niin joku muu persu sitten?
Niin huonosti eivät asiat ole koskaan.
Niin huonosti eivät asiat ole koskaan.
Eduskuntavaalit ovat kaukana... Kuntavaaleissa taas ratkaisee aivan muut asiat, mutta eivät persut tietenkään niissäkään mikään vaihtoehto ole.Mikä on siis äänestyskanavasi?
Eduskuntavaalit ovat kaukana... Kuntavaaleissa taas ratkaisee aivan muut asiat, mutta eivät persut tietenkään niissäkään mikään vaihtoehto ole.
Puolueita Suomessa riittää, samoin sitoutumattomia ehdokkaita. Itse olen aina äänestänyt mielestäni parasta, en todennäköisintä läpimenijää.
Ymmärrän, että kirjoituksesi on ironiaa, mutta tulevaisuuden ennustamisessa on vain todennäköisyyksiä ja menneisyyden voi lukea vanhoista lehdistä ja muista dokumenteista. Koko Euro-paska kaatuu vielä päälle, mutta koska ja miten, sitä odotellaan ja vaikutuksia Suomessa. Warren Buffett kutsuu Euroopan taloustilannetta hidastetuksi filmiksi junaonnettomuudesta, jos en muista väärin.
Tätä kriisiä on nyt päätetty kuitenkin hoitaa näin, koska sen on laajimmilla mahdollisilla taustatiedoilla laskettu olevan talouden kannalta paras vaihtoehto.
Pitkällä aikavälillä taloudenkin kannalta kerta rysäys olisi parempi vaihtoehto kuin nämä toimimattomat ja kalliiksi tulleet tukipaketit. Jos Kreikan oltaisiin annettu kaatua silloin heti alkuunsa maa olisi jo todennäköisesti jo orrastavassa kasvussa. Nämä nykyiset toimet vain pitkittävät kriisiä ja uusi nousukausi häämöttää yhä kauempana edessä päin.
Eduskuntavaalit ovat kaukana... Kuntavaaleissa taas ratkaisee aivan muut asiat, mutta eivät persut tietenkään niissäkään mikään vaihtoehto ole.
Puolueita Suomessa riittää, samoin sitoutumattomia ehdokkaita. Itse olen aina äänestänyt mielestäni parasta, en todennäköisintä läpimenijää.
Boldattu kohta kertoo kaiken uskomuksista, joita tietty piiri levittää. Kuvitelma, että kertarysäys koskisi vain kyseistä maata tai Välimeren piiri, on yleinen ja väärä. Hallittu rysäys on aina parempi kuin hallitsematon. Mikäli Kreikka olisi kaatunut, se ei olisi orastavassa kasvussa.
Hallittu rysäys on aina parempi kuin hallitsematon. Mikäli Kreikka olisi kaatunut, se ei olisi orastavassa kasvussa.
Toivottavasti tämä on totta. Itse vain pelkään, että kriisinhoitokeinot ovat valikoituneet nykyisiksi ja etenkin nykyiset halut talousyhteistyön tiivistämiseksi ovat etupäässä poliittisista syistä johtuvia, eivätkä ne ole seurausta taloudellisten taustatietojen laskemisesta ja analysoinnista. Mutta toivottavasti tosiaan maanosan kovimmat aivot ovat tämän asian näin laskeneet ja todenneet, että tämä on parast tapa selvitä kriisistä.
Joidenkin hellimä ajatus siitä, että tämä olisi poliittisen eliitin ja finanssieliitin oman edun tavoittelua onkin jo sitten aikamoista foliohattuilua.
Perusteletko tämän? Kun alkaa miettiä ketkä jäävät kriisistä voitolle ja ketkä tappiolle, en ihmettele miksi kyseinen foliohattuilu leviää.
Se, miten vaikeaa tätä on oikeasti ollut ennustaa, kuvaa se, että ne, joilla asiasta on ollut eniten taustatietoa eivät ole onnistuneet ennustamaan kriisin laajuutta ja luonnetta oikein. Nämä henkilöt ovat valtioiden keskuspankkien ja ministeriöiden sekä yksityispankkien ekonomisteja ja talousasiantuntijoita.
Tämä taas kertoo kaiken uskomuksista, joita tietty piiri levittää. Onko tälle perusteluita. Ei varmaan sen enempää kuin toisellekaan skenaariolle. Mutta ainakin se on nähtävissä, ettei tämäkään valittu vaihtoehto lopulta kovin hyvään lopputulokseen johda ja on perusteltua miettiä, että olisiko jotain voitu tehdä toisin. Virheistäänhän sitä ihminen oppii..:)
Sanoisin, että kriisin syventäminen tahallisilla huonoilla päätöskillä olisi kuitenkin erittäin huonoa poliittista peliä. Toisekseen, se olisi niin rajua peliä Euroopan maiden tulevaisuuden kilpailukyvyllä, että en usko semmoiseen kenenkään uskaltautuvan.
EU:n virkamiesten etu on, että EU kasvaa ja byrokratia lisääntyy. Kyseisten virkamiesten etu on myös lisääntynyt liittovaltiokehitys, vaikka EU:n talous notkahtaisikin.Perustelen sen siten, että ei ole kenenkään - ei edes Yhdysvaltojen, Venäjän tai Kiinan - etu, jos Euroopan suhteellinen kilpailukyky romahtaa pysyvästi tai hyvin pitkäksi ajaksi.
Uskoakseni poliitikotkin ovat ihmisiä. Ihmisiä kiinnostaa raha ja jatkuvuus, eli seuraavat vaalit tai mahdollinen työpaikka muuten. Hyvin harva poliitikko on idealisti, joka ei aatteitaan myy.Yksittäiset poliitikot tai pankkiirit eivät maailmantaloudella lähde venäläistä rulettia pelaamaan.
Jos kriisin hoitoa jatketaan nykyisellä tavalla ja Suomen talous ajetaan samalle tasolle Etelä-Euroopan kanssa, voittajia ovat ainakin EU:n virkamieskoneisto, pankkiirit ja Suomessa toimivat EU:n nukkepoliitikot, joille on tulevaisuudessa tarjolla suojatyöpaikka EU:ssa tai finanssialalla.Esitän vastakysymyksen:
Kenen itse veikkaat jäävän voitolle, jos kriisi niin sanotusti räjähtää käsiin?
En uskokaan, että kukaan tekisi tahllisesti huonoja päätöksiä vaan enemmänkin sitä, ettei parhaita ratkaisuja välttämättä uskalleta käyttää poliittisten riskien vuoksi vaan koitetaan etsiä sellaisia ratkaisuja, jotka saattaisivat toimia mutta joissa ei päättäjän oma persuuskaan käryä.
Muualla hallitukset ovat ainakin toistaiseksi uskaltaneet tehdä poliittisesti riskialttiita päätöksiä tukipakettien hyväksymisestä paikallisten timppasoinien lietsomasta älämölöstä huolimatta.
- Italiassa Berlusconi kaikkien populistien kruunaamattomana kunkkuna ei tietenkään suostunut leikkauksiin. Onneksi hänestä päästiin sittemmin eroon ja Italiaan asetettiin virkamieshallitus, jolla ei ole poliittisesti mitään hävittävää ja on ajanut leikkaukset läpi saatanallisesta merdan ja dio canen huutelusta piittaamatta.
EU:n virkamiesten etu on, että EU kasvaa ja byrokratia lisääntyy. Kyseisten virkamiesten etu on myös lisääntynyt liittovaltiokehitys, vaikka EU:n talous notkahtaisikin.
Uskoakseni poliitikotkin ovat ihmisiä. Ihmisiä kiinnostaa raha ja jatkuvuus, eli seuraavat vaalit tai mahdollinen työpaikka muuten. Hyvin harva poliitikko on idealisti, joka ei aatteitaan myy.
Jos kriisin hoitoa jatketaan nykyisellä tavalla ja Suomen talous ajetaan samalle tasolle Etelä-Euroopan kanssa, voittajia ovat ainakin EU:n virkamieskoneisto, pankkiirit ja Suomessa toimivat EU:n nukkepoliitikot, joille on tulevaisuudessa tarjolla suojatyöpaikka EU:ssa tai finanssialalla.
Mikäs se hyppy tuntemattomaan nyt olikaan?
Mutta kun nuo Italian ns. leikkaukset ovat lähinnä marginaalisia. Jotta Italia saisi julkisen velkansa 60% BKT:sta, sen pitäisi lyhentää jo olemassaolevaa velkaansa sellaiset 850 miljardia euroa.