Eli tuo 2/3 enemmistö on täysin perustuslain mukainen.
No näinhän se tietenkin on. Lahden rähinöistä vaan innostuneena odottelin jo jotain tekosyytä saada rähinät katutasolle...
Eli tuo 2/3 enemmistö on täysin perustuslain mukainen.
Tästä olen varmaan Jatkikseenkin joskus avautunut, mutta ihan oikeasti on pistänyt vituttamaan tämä perustuslakien täydellinen remontointi viimeisten vuosien aikana.
Itse kun olen sitä mieltä että perustuslaki pitäisi pitää sisällään ihan jokaisen sisäistettävissä olevat perusasiat, kuten "jokaisella ihmisellä on sananvapaus" jne. Sitten rikoslait sun muut tehkööt erotuksen mitä tarkemmin sallitaan ja mitä ei.
Sinulla jälleen kerran puoluepropaganda ajaa realismin edelle. Kyllä siihen tarvittaisiin perustavaa laatua oleva muutos, (käytännössä aivan uusi teksti) että se nyky-eduskunnassa saisi tuon 2/3 tuen.Eli jälleen huippukokouksessa, jossa lopullisesti päätetään asiat, ei päätetty oikeastaan yhtään mitään. Nyt saatiin erittäin sekava paperi Jyrkin mukaan ja nyt Sasi otti ohjat käsiinsä, että pystymään pyyhkäisemään persettä Suomen perustuslailla ja itsemääräämisoikeudella. Nyt käännetään ja väännetään sen verran, että saadaan höpöhöpö-porsaanreikä, jonka turvin sixpack-puolueet voivat äänestää yksimielisyysvaatimuksen suohon. Ja Kepulle tarjotaan vielä porkkanoita kuntapolitiikan kautta, joten eiköhän Perussuomalaiset jää jälleen yksin tässä asiassa, mistä ei ollut minkäänlaisen tinkaamisen varaa, mitä Jyrki toitotti ennen matkaansa.
Varmin keino varmistaa tämä on pitää asiaa voimakkaasti esillä ja luoda painetta myös edustajille. Tarvittaessa ryhmäkuriakin täytyy olla valmis uhmaamaan, sen verran isoista asioista jo puhutaan.
Nojoo, olihan tuo liioitteleva tuo "täysremontti", mutta siis viime vuosina on ihan surutta puhuttu perustuslain muuttamisesta ja asioiden viemisestä perustuslakiin, kun mielestäni perustuslaki pitäisi olla yleisluontoinen ja liki pyhä. Jenkit ovat tässä mielestäni edellä.
Olisiko 70-luvulla pitänyt YYA-sopimukset kirjata osaksi perustuslakia?
Hienoa, että olet luovuutesi kukassa kirjoitellut kyseisen viestin. Sorto kuullostaa siltä, että Suomen kansa olisi jotenkin pakotettuna ja vastahkoisesti mukana EU:ssa, euroalueessa ja kriisin ratkaisussa. Valitettavasti et ole ottanut huomioon sitä, että Suomi on vapaaehtoisesti luovuttanut päätäntävaltaansa juridisesti täysin vedenpitävästi. Toisin sanoen Suomen kansan tahtoa on toteutettu, vaikka tämä varmasti omiin korviisi kuullostaa uskomattomalta. Jos olen väärässä, niin pyydän sinua oikaisemaan käsitykseni mahdollisimman pitävin argumentein.Toejoen Veikko kirjoitti:Kolmas sortokausi 2011 -koko viesti
Hienoa, että olet luovuutesi kukassa kirjoitellut kyseisen viestin. Sorto kuullostaa siltä, että Suomen kansa olisi jotenkin pakotettuna ja vastahkoisesti mukana EU:ssa, euroalueessa ja kriisin ratkaisussa. Valitettavasti et ole ottanut huomioon sitä, että Suomi on vapaaehtoisesti luovuttanut päätäntävaltaansa juridisesti täysin vedenpitävästi. Toisin sanoen Suomen kansan tahtoa on toteutettu, vaikka tämä varmasti omiin korviisi kuullostaa uskomattomalta. Jos olen väärässä, niin pyydän sinua oikaisemaan käsitykseni mahdollisimman pitävin argumentein.
=DSeuraava askel tässä tilanteessa on se, että pienet maat yksi kerrallaan imetään kuiviin tuon 85% määräenemmistön turvin. Ei ole keskusvallan etujen mukaista, että potentiaalisia verovaroja käytetään täysin toisarvoisiin kohteisiin, kun niillä voidaan rahoittaa jotain hyödyllistä.
=D
Eiköhän Saksassa muisteta varsin hyvin mitä tapahtuu kun kansallisvaltio alistetaan täysin ulkomaiden toiveiden mukaisesti.
Euroopan unioni hyväksyttiin neuvoa-antavassa kansanäänestyksessä vuonna 1995. Silloin oli voimassa vuonna 1992 solmittu Maastrichtin sopimus, joka kaikkien sen jälkeen liittyneiden jäsenvaltioiden on hyväksyttävä ja ratifioitava. Ruotsi on rikkonut suoraan Maastrichtin sopimusta, koska se ei ole ottanut euroa käyttöön yhteisvaluuttana, vaikka se on täyttänyt ehdot. Iso-Britanniaa ja Tanskaa eivät nuo säännöt sido, koska ne ovat aikanaan neuvotelleet erivapaudet Maastrichtin sopimukseen kansallisen valuuttansa osalta. Siitä huolimatta Tanskan kruunu on sidottu euroon. Se, että nämä asiat eivät ole olleet framella vuonna 1995, ei ole tämän ajan asia. Tosiasiallisesti ja juridisesti vuoden 1995 kansanäänestys on valtuuttanut valtioneuvoston antamaan suostumuksensa euroon.EU:n kohdalla pitää paikkaansa, euro jyrättiin Mooses & Sale duon voimin, ilman kansanäänestystä ja 59 kansanedustajaa tuki ennen vaaleja tukipaketteja.
Paratiisihehkutus onnistui EU:n kohdalla, euron kohdalla ei uskallettu lähteä kokeilemaan kansantahtoa ja vaalien jälkeen nähtiin eurotukiasioissa oikeat takinkäännön piirikunnalliset, kun esim. Vihreiden kanta riippui täysin siitä, että istutaanko hallituksessa vai oppositiossa. Kovin vaalivoittaja kuitenkin oli ehdottoman kielteinen ja se kanta pysyi hallitusneuvotteluissa, kuten muistetaan. Vasemmistoliitto sen sijaan kusetti täydellisesti omia äänestäjiään. Ennen vaaleja ökypankkien, sijoittajien ja eliitin rahoittamisesta tuli kädenkäänteessä vastuullista europolitiikkaa, kun Steen Christensenin fanipoika sai Jyrkiltä kultaisen kädenpuristuksen ja mustan Audin.
Eli euron takia meitä ollaan koplaamassa liittovaltioon, josta meillä ei ole kansalta kysytty hevonpaskaa.
Täytyy muistaa, että ennen autonomian aikaa Venäjän vallan alaisena Suomen valtakunnan rajat ja hallinto oli määritetty Venäjän toimesta. Ennen Euroopan unioniin liittymistä Suomi oli ollut totaalisen itsenäinen 78 vuotta. Vertaat siis todellakin sortoaikoja ja itsenäisen Suomen tekemiä ratkaisuja toisiinsa. Ei kelpaa, keksi parempia perusteluja. Kansan tekemät ratkaisut edustuksellisen kansanvallan toimesta ja Venäjän pakottamat ratkaisut eivät ole keskenään vertailukelpoisia.Toejoen Veikko kirjoitti:Sorto kelpasi termiksi myös autonomian aikana, vaikka Venäjällä olikin oikeus laatia yleisvaltakunnallisia lakeja ja siten ohittaa keisarin lupaus Suomen autonomian säilyttämisestä. Tuolloin venäläisille pyrittiin järjestämään täydet oikeudet Suomessa. Perussopimuksen muutoksella ollaan menossa suuntaan, jossa Suomi luovuttaisi kansalaistensa oikeuden päättää verotuksestaan ja verotulojensa käyttämisestä.
Noilla puolueiden kannoilla ei kannata lyhyellä aikajänteellä perustella yhtään mitään. Pidemmällä aikavälillä (16 vuotta) euromyönteistä politiikkaa on tuettu eduskuntavaaleissa kerta toisensa jälkeen.
Itselläni lukee suosikkijoukkueen kohdalla Vihreät sosiaalipoliittisista syistä (= lue: perustulo). Etkö oikeasti keksi mitään vasta-argumenttia minulle? Pitääkö takertua pikkuseikkoihin. Olisin joka tapauksessa euromyönteinen riippumatta Vihreän puolueen linjasta.Mitä te euromyönteiset olisitte ajatelleet, jos äänestämänne puolue olisikin äänestänyt pahimman vihollisen, eli Soinin ajaman linjan puolesta?
Euroopan unioni hyväksyttiin neuvoa-antavassa kansanäänestyksessä vuonna 1995. Silloin oli voimassa vuonna 1992 solmittu Maastrichtin sopimus, joka kaikkien sen jälkeen liittyneiden jäsenvaltioiden on hyväksyttävä ja ratifioitava. Ruotsi on rikkonut suoraan Maastrichtin sopimusta, koska se ei ole ottanut euroa käyttöön yhteisvaluuttana, vaikka se on täyttänyt ehdot. Iso-Britanniaa ja Tanskaa eivät nuo säännöt sido, koska ne ovat aikanaan neuvotelleet erivapaudet Maastrichtin sopimukseen kansallisen valuuttansa osalta. Siitä huolimatta Tanskan kruunu on sidottu euroon. Se, että nämä asiat eivät ole olleet framella vuonna 1995, ei ole tämän ajan asia. Tosiasiallisesti ja juridisesti vuoden 1995 kansanäänestys on valtuuttanut valtioneuvoston antamaan suostumuksensa euroon.
...
Nyt kyllä menee puurot ja vellit sekaisin, päätös EMU:n liittymisestä oli täysin erillinen EU-kansanäänestyksestä. Ainoa asia, mitä siinä kansanäänestyksessä päätettiin, oli liittyminen silloiseen Euroopan Yhteisöön.
Mitä tulee tuohon euroon menoon, niin siitä päättivät suuret johtajamme pienessä piirissä. Mikäli haluaa asiasta enemmän lukea, voi esimerkiksi tuolta lukea pienen tiivistelmän aiheestä tehdystä väitöskirjasta:
http://www.valtiotieteilija.fi/node/53
Muutama lainaus:
"Karttusen väitöskirjasta käy ilmi, että päätöksenteon keskiössä oli oikeastaan neljä henkilöä: SDP:n puheenjohtaja ja pääministeri Paavo Lipponen, kokoomuksen valtionvarainministeri Sauli Niinistö ja Suomen Pankin Matti Vanhala ja Sirkka Hämäläinen."
"Kun Maastrichtin sopimus allekirjoitettiin, ei ollut vielä mitään takeita siitä, että talous- ja rahaliitto saadaan aikaiseksi. Siksi siitä ei käyty kovin suurta julkista keskusteluakaan, Karttunen selvittää."
Vielä pienenä sivuhuomautuksena, tuo juttu on kirjoitettu 2009 ja siinä ollaan sitä mieltä, että oli oikein hieno homma loppujen lopuksi. Siellä mm Korkman hehkuttaa loppukommenteissa kuinka oli hyvä homma kun ei matkittu Ruotsia..
Kuitenkin edes tämän päätöksen jälkeen emme ole USA, koska emme vain ole: Kreikasta ei siirrytä Suomeen niin kuin osavaltiosta toiseen.
Älä ole huolissasi, sillä tämäkin vaihe on vain väliaikainen matkalla kohti liittovaltiota. EU:sta ollaan synnyttämässä todellista liittovaltiota tai se sitten hajoaa yritykseen. Tässä vaiheessa ei ole enää muita vaihtoehtoja.
Maastrichtin sopimuksessa on ollut periaatepäätös talous- ja rahaliiton perustamisesta. Asia käy ilmi mm. europa.eu -sivustolta. Nuo vuoden 1999 tapahtumat ovat vasta talous- ja rahaliiton III-vaihetta. Ennen sitä on vapautettu pääomat ja lähennetty maiden välisiä talouspolitiikan eroja. Talous- ja rahaliitto on ollut tavoite Maastrichtin sopimuksesta lähtien ja se toteutettiin aikataulussa. Jos jotkut tosiaan luulevat, että neljä henkilöä on pannut halvalla Suomen kansaa, niin mielestäni tuollaiset ovat aika populistisia väitteitä. Tietenkin kansanäänestyksessä on ollut aiheena vain liittyminen Euroopan unioniin. Lopullisen ratkaisun on kuitenkin tehnyt eduskunta ja siellä on ollut tieto suunnitelmasta liittyä talous- ja rahaliittoon.
Euroopan Unioniin liittymisessäkään Suomi ei luovuttanut budjettivaltaa ulkomaille, kuten nyt on käymässä. Kansa ei ole tätä ratkaisua tekemässä eli hyväksymässä perussopimuksen muutosta Suomen osalta. Kansa antoi vaaleissa täysin toisenlaisen viestin päättäjille. Sopimusmuutoksen myötä Euroalueelle syntyisi virallisesti kahden kerroksen kansoja. Saksalaiset, ranskalaiset ja italialaiset voisivat edelleen kansallisissa vaaleissa äänestää haluamansa talouspolitiikan puolesta. Muiden maiden kansalaisilla ei ole muuta kuin maksajan velvollisuus.Täytyy muistaa, että ennen autonomian aikaa Venäjän vallan alaisena Suomen valtakunnan rajat ja hallinto oli määritetty Venäjän toimesta. Ennen Euroopan unioniin liittymistä Suomi oli ollut totaalisen itsenäinen 78 vuotta. Vertaat siis todellakin sortoaikoja ja itsenäisen Suomen tekemiä ratkaisuja toisiinsa. Ei kelpaa, keksi parempia perusteluja. Kansan tekemät ratkaisut edustuksellisen kansanvallan toimesta ja Venäjän pakottamat ratkaisut eivät ole keskenään vertailukelpoisia.