Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Espoo Unitedin ikimuistoinen liiganousu

Viestiketju osiossa 'Espoo United' , aloittajana Ramirez, 06.10.2016 klo 12.47.

 1. The Nikkari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Blues
  EU mainittu mediassa. Uuteen ketjuun 24 viestiä parissa tunnissa. Seura ei muka kiinnosta ketään! Mä vaan kysyn?! Leikki leikkinä.

  Mikäli tämä nyt pitää paikkansa, EU:sta tulee samanlainen vakioinhokki kuin Blues oli monelle aikanaan. Onko muuten Kärpät edellinen joukkue, joka on pelannut itsensä liigaan ihan kaukalossa eikä kabineteissa?

  Onhan se tietysti kiva nousta liigaan, mutta ihan seuran oman toiminnan kannalta "tämä tuli nyt vähän äkkiä"..

  Tässä iltalehden uutisessa SM-liiga laajentumassa jälleen – uusi seura nousemassa jo ensi kaudeksi - SM-liiga - Ilta-Sanomat on muuten melkoinen asiavirhe: "Normaalisti seuran, joka perii konkurssiin menneen yhtiön tai yhdistyksen sarjapaikan, pitäisi pelata vähintään kaksi kautta alemmilla sarjatasoilla. Espoo Unitedin kohdalla päättäjät ovat IS:n tietojen mukaan kuitenkin valmiita tekemään poikkeuksen."
  EU siis EI perinyt mitään Bluesilta, vaan on uusi seura. Jääkiekkoliitto myönsi tälle uudelle seuralle Mestis-paikan. Nythän EU dominoi Mestis mielen määrin sijalta 9.. mutta mistään sääntöpoikkeuksesta ei siis olisi kyse.

  Tämän uutisen perusteella ymmärrän Salonojan kantaa lähteä puhtaalta pöydältä. Uusi alku mahdollistaa vain yhden kauden pelaamisen Mestiksessä ennen liiganousua.
   
  Viimeksi muokattu: 06.10.2016 klo 16.21
 2. Kiekoton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo
  Lainaus: Olisikohan Annin kannattanut vetää henkeä muutama kerta ennen tuon jutun kirjoittamista. Kun se
  Lainaus:
  Tämän päälle tekisi hyvää, kun Salonoja sanoisi vielä, ettei Unitedilla ole mikään kiire liiganousulle pariin vuoteen.
   
 3. msg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sopimustekninen verovelka
  Lainaus:
  SaiPa on viimeisin ihan rehellisesti noussut seura, jonka nousun yhteydessä toinen joukkue tippui. Se Kärppien ja Pelikaanien pelaama näytösluonteinen karsintasarja oli alkua SM Liigan urheilulliselle alamäelle, jolle ei loppua näy. Kolmasosa liigaseuroista on saanut paikkansa kabineteissa ja yhden Bakeliitti Unitedin nostaminenko sitten olisi liikaa?
   
 4. Espoonmies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo United
  Lainaus:
  Tässä olet väärässä. EU peri Bluesin paikan. Konkurssiin mennen seuran tilalle perustettu uusi seura aloittaa sarjaporrasta alempaa. Paikkahan heltisi sillä, että United teki sopimuksen Blues Juniorsin kanssa ollen heidän "edarinsa". Muussa tapauksessa olisi pitänyt aloittaa alempaa.
   
 5. Moto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kesät, talvet HIFK
  Lainaus:
  Eikös Pelicans noussut vuotta (vai kahta?) ennen Kärppiä ihan rehellisesti voittamalla KalPan? Sitten ennen Kärppien ja Pelicansin karsintasarjaa ilmeisesti saunottiin, mutta kun Kärpät voitti vihdoin karsinnan, ei Pelicansiakaan sitten enää kehdattu pudottaa.
   
 6. msg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sopimustekninen verovelka
  Lainaus:
  Periaatteessa joo, mutta kun se Pelsut ehti sen nousun jälkeen tippuakin, niin mun mielestä nykyinen Pelicans ei ole noussut pelaamalla vaan kabinetissa.
   
 7. The Nikkari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Blues
  Lainaus:
  Eipäs. Juupas. Eipäs! Konkurssiin menneen organisaation pitää käsittääkseni aloitta 2 porrasta alempaa. Lisäksi liigaan on tuo kahden vuoden karenssi. Kumpikaan ei päde tässä tapauksessa, kun seura on uusi, joten tämä on hyvin loogista.
   
 8. Jambo78 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoon Blues, HaKi
  Lainaus:
  Mistä tuo 2 porrasta alempaa on keksitty?
   
 9. The Nikkari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Blues
  Lainaus:
  Kärpät ja KalPa ovat joutuneet tähän aiemmin, jos käsitin oikein. Mitä mieltä olet tuosta karenssista?
   
 10. Lystikäs Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Charlestown Chiefs
  Lainaus:
  Mä olin aikoinaan samassa käsityksessä kahden portaan pudotuksesta, mutta nyt kun liiga ei ole enää perinteinen sarjaporras, jonne voidaan nousta urheilullisin perustein - eikä mestiskään ole enää perinteinen ykkösdivari, niin molemmat instanssit voinevat päättää lisensseistään itsenäisesti ja tapauskohtaisesti. Siitä olen varma, ettei Jokerit tule aikanaan aloittamaan uutta liigataivaltaan mistään Suomi-Sarjasta. Enemmän kuitenkin ihmetyttää mistä Espoonmies keksi tuon yhden sarjaportaan pudotuksen ja sen, että Bluesille olisi ollut automaattisesti varattuna paikka mestiksessä, jonka EU jotenkin peri. Olen aika lailla varma, että tuossa velkojen kiristämässä tilanteessa JE ei täyttänyt Mestishakemusta... tai ainakaan, että se olisi hyväksytty.
   
 11. E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, Ketterä
  Lainaus:
  Eikö molemmat tehneet konkurssin pudottuaan/divarissa - eli siis seuraavan kauden sarjataso olisi ollut ilman konkurssia divari, mistä sitten pudotettiin yksi porras alaspäin?
   
 12. Lystikäs Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Charlestown Chiefs
  Lainaus:
  Totta. Näin se taisi silloin aikanaan olla. Itse muisteli vain, että Kärpät joutui kyykkäämään kakkosen kautta. Onko tietoa ovatko Liiga ja Mestis miten jääkiekkoliiton sääntöjen alaisia? Itse olen siinä fiiliksessä, että vanhat lainalaisuudet pätee Suomi-sarjaan asti.
   
 13. The Nikkari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Blues
  Lainaus:
  Voi muuten olla joo. Taisi tulla kirjoitettua mitä sattuu. Pahoittelut.
   
 14. Pavlovin Koira Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Aggregaatti Metro-Areenan pihalla
  Lainaus:
  Mestis on täysin, liiga ei lainkaan.
   
 15. Jambo78 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoon Blues, HaKi
  Lainaus:
  Ettei käsittänyt kuten on jo kommentoitu ja esim. Jokipojat koki konkurssin vain muutama vuosi sitten jonka johdosta pudotettiin Mestiksestä Suomi-sarjaan. Mestis tosiaan on täysin Jääkiekkoliiton alainen sarja, liiga on oma organisaationsa. Kun viljelet joka osiossa tuota "tietoa" Unitedille myönnetystä mestis paikasta uutena seurana eikä sillä ole mitään tekemistä Bluesin kanssa, niin voisitko laittaa jotain lähteitä tälle. Lähteeksi ei kelpaa il/is uutinen.
   
 16. Juhaht Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kuvailemattomat linkit
  Lainaus:
  Nää varmaan on jokaiselle itsestäänselviä asioita jos viime keväänä seurasi uutisointia. Suomen Jääkiekkoliitto antoi Espoo United Oy:lle luvan hakea Mestis-paikkaa, koska..

  - Mestis todettiin Espoo Unitedille perustelluksi sarjatasoksi huomioiden vahva ja laaja-alainen espoolainen jääkiekon junioritoiminta, Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela toteaa.

  Espoo Unitedin Mestis-lisenssin haulla ei ole mitään tekemistä Bluesin kanssa jos pilkkua viilataan. Toki paikan saamisessa seuran kiistattomalla Blues-historialla oli vissi merkitys.
   
 17. The Nikkari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Blues
  Lainaus:
  1. Bluesin edustusjoukkue meni konkurssiin eikä kukaan sitä pelastanut eli Blues kuoli
  2. Espoo Unitedilla ei omista mitään, mitä Blues olisi aiemmin omistanut
  3. Espoo Unitedilla on eri omistajat kuin Bluesilla
  4. Espoo Unitedilla ei ole omia junioreita vaan tekee yhteistyötä Bluesin Junioreiden kanssa (joskin tuon Mestis-pääsyn jälkeen on päätetty, että EU otta Bluesin juniorit haltuunsa)

  Yhteneväisyydet ovat aika ohuet: halli, peliasun väritys (osittain)..

  En kyllä keksi mistä olet saanut päähäsi, että EU on jotenkin Bluesin jatke. Juridisesti, virallisesti saati käytännössä se ei sitä ole.
   
 18. Jambo78 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoon Blues, HaKi
  Ei se ole mitenkään jatkoa Bluesille, se on selvää. Mutta meinasin että sulla olisi esittää joku esim. Jääkiekkoliiton tiedote Unitedin mestis lisenssin päätöksestä. Sellainen jossa kerrotaan yksiselitteisesti ettei Jussi joutunut maksamaan Liigalle tai liitolle mitään JE:n velkoja. Liitto oli tehnyt päätöksen ettei eläkkeet näihin kuuluneet ja pelaajayhdistys pahastui tästä päätöksestä ja pohti jo oikeustoimia. Jussihan itse puhui kesällä että pari kautta mennään Mestiksessä joten oli varmasti tieto karenssista.
   
 19. The Nikkari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Blues
  Lainaus:
  Mitä tai mistä Jussin olisi pitänyt maksaa? Kenelle olisi pitänyt maksaa? Liigan kanssa EU:lla ei ollut mitään tekemistä keskenään, Mestiksen kanssa Bluesilla ei ollut mitään tekemistä ja EU:lla ei ole mitään tekemistä Bluesin kanssa.

  Liitolle EU on toki maksanut sarjamaksun tms. tälle kaudelle, mutta konkurssipesä jäi nuolemaan näppejään, kun Jussi ei sitä ostanut.

  En nyt heti muista kirjoittaneeni, ettei Jussi joutunut maksamaan "mitään", mutta varmasti sellaisen viestin voit minulle näyttää..
   
 20. Jambo78 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoon Blues, HaKi
  En rupea tämän enempää väittelemään asiasta kanssasi kun ei minullakaan ole tästä tarkkaa infoa, mutta uskon vahvasti että liitto on hakemusta käsitellessään pitänyt tätä Unitedia Bluesin jatkajana ja täten myöntänyt sille Bluesilta vapautuneet paikan jonka Blues olisi voinut saada jos sitä olisi joku taho lähtenyt hakemaan(esim. BJR). Liiton säännöt määräävät jatkajan maksamaan liitolle/Liigalle edelliseltä jääneet saatavat. Tämän samaisen säännön alla on myös pelaajien maksamattomat palkat. Pelaaja yhdistys tyrmistyi liitolle sen tehtyä päätös ettei pelaajien eläkkeet kuulu tähän maksettavaa summaan ja liitto muutoinkin kesällä omia sääntöjen tältä osin.
   
 21. Lystikäs Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Charlestown Chiefs
  Lainaus:
  Siinä tapauksessa ovat valehdelleet paitsi itselleen, myös muille. Tuossa edellä on suora liiton puheenjohtajan sitaatti siitä, että liiton toimesta Mestis todettiin sopivaksi sarjatasoksi Unitedille. Tämä tarkoittaa sitä, että katsovat Unitedin olevan uusi seura, jolle arvioivat sopivaa sarjatasoa. Muutenkin liigassa ja mestiksessä molemmissa on nykyään lisenssipohjainen sarjajärjestelmä, joiden ehdot täytyy toteutua, ennen kuin paikka kyseisissä sarjoissa aukeaa. Mestiksessä ei ole mitään automaattista paikkaa liigasta poistuvalle joukkueelle, eikä siellä täten ole ollut mitään Bluesille varattua paikkaa. Liigalla ja Mestiksellä ei ole enää mitään keskinäistä sarjaporrasjärjestelmää. Mestiksen sivuilta löytyy ihan kelvollisesti infoa lisenssikriteereistä.
   
 22. The Nikkari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Blues
  Lainaus:
  Hyvä.
  Lainaus:
  Liigassa ainakin. Liitosta en tiedä.
  Lainaus:
  Juuri näin. Eli kyseessä ei ole Bluesin jatke, vaan uusi seura.
   
 23. E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, Ketterä
  Onhan tämä aikamoinen ennakkotapaus kaikin puolin, kun tosissaan tässä ei jatkettu edellistä toimintaa (KalPa, Kärpät, Jokipojat jne. kuitenkin selkeästi jatkoi edellistä tarinaa). En oikein usko, että kukaan liitossa tiesi, mitä tällaisessa tapauksessa pitäisi tehdä. Ja sitten tehtiin jotain.
   
 24. NatKingCole Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avoin kilpailu
  Liiganousun kunniaksi toivottavasti joukkue saa ansaitsemansa sankarin vastaanoton palattuaan viikonlopun pelireissulta. Hienosti nytkin vetävät Lappi-areenalla.
   
 25. Eddie Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät & kaikki karsintasarjat
  Jos EU nostetaan, niin sanat eivät enään riitä kuvailemaan Liigan toimintaa. Olen boikotoinut Liigaa jo 2 vuotta antamatta penniäkään sen alaiseen toimintaan. Enempää ei voi tehdä, eikä näköjään paluuta liigakannattajaksi ole näköpiirissä. Tämä on ihan helvetin iso vitsi. Kai tuleva mestismestari, jos kun ei ole EU, niin omaa jonkunlaiset balssit riitauttaa tämä pelleily.(?)